HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2024, 00:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 693 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Sljedeća

Koju zajednicu preferirate
EU 50%  50%  [ 35 ]
Mini-Šengen 21%  21%  [ 15 ]
Nijednu 29%  29%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 70
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu
PostPostano: 13 ruj 2020, 23:34 

Grumpy je napisao/la:
Ukoliko Trump pobijedi u Studenom, veliko je pitanje koliko će se anti-srpska struja u Sarajevu moći odupirati. Ako dođe Biden, spašeni smo svi.

Jel to sigurno?
Da se ne zajebete u procjeni?

Citat:
Biden: Srbija je ključ napretka regije
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bi ... tka-regije

slika

Nikad ne podcjenjuj srpsku dipomatiju...

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:36 

Pro bono je napisao/la:
Koga briga za političke struje u Sarajevu ? Prosrpska i antisrpska struja u Sarajevu ima jedan zajednički imenitelj.

Želi prvo politički s*ebati Hrvate. A onda, po mogućnosti i Srbe.

Nema tu Amerike, Trumpa i Bidena. Sve je do Hrvata koji su se opredijelili i dobro pokazali u EU i NATO.

Razlika dvije struje je drastična. Ona anti-srpska vam garancija opstanka i samouprave za sva vremena. Za ovu drugu zbroji dva i dva sam.

Imali ste 25 godina da stvorite sebi prijatelje i saveznike u Sarajevu, ali ste izabrali da gazite i šutate sve ispred sebe. Danas birate samo manje zlo za vas.
I to i sada mislite da je manje zlo ono veće, a ne obratno.

Sve će doći na svoje. Ja sam mislio i želio put suradnje na obostranu korist, ali i ja uviđam da sa vaše strane nema interesa i da se ne treba nametati.
Vakum koji je nastao će ispuniti Srbija i vrijeme će pokazat koliko će nas sve, a osobito BH Hrvate stajati taj razvoj događaja.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:37 

Grumpy je napisao/la:
E pa, Carla Bildta možete sresti na Korčuli kako kupuje kruh i peciva u pekarni niže Velike kneževe kule preko puta Parka pomirenja svaki dan tijekom ljeta, a nerijetko popije kavu u okolnim kafićima. Kako znam? Pa došapnula mi vila sa Jadrana. :neznam

Šapno ti alah ?

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:41 

Graničar18 je napisao/la:
Grumpy je napisao/la:
E pa, Carla Bildta možete sresti na Korčuli kako kupuje kruh i peciva u pekarni niže Velike kneževe kule preko puta Parka pomirenja svaki dan tijekom ljeta, a nerijetko popije kavu u okolnim kafićima. Kako znam? Pa došapnula mi vila sa Jadrana. :neznam

Šapno ti alah ?

Ne, nego Vila Velebita.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:43 

Grumpy je napisao/la:
Razlika dvije struje je drastična. Ona anti-srpska vam garancija opstanka i samouprave za sva vremena. Za ovu drugu zbroji dva i dva sam.

Imali ste 25 godina da stvorite sebi prijatelje i saveznike u Sarajevu, ali ste izabrali da gazite i šutate sve ispred sebe. Danas birate samo manje zlo za vas.

Sve će doći na svoje. Ja sam mislio i želio put suradnje na obostranu korist, ali i ja uviđam da sa vaše strane nema interesa i da se ne treba nametati.
Vakum koji je nastao će ispuniti Srbija i vrijeme će pokazat koliko će nas sve, a osobito BH Hrvate stajati taj razvoj događaja.

Jel tolko teško shvatit da se s vama muslimanima niko oko ničeg ne želi dogovarat ? Nebitni ste.
Uvijek je bilo u ex YU kako se Srbi i Hrvati dogovore,ili ne dogovore. Tu ostali nisu bili bitni,ponajmanje muslimani.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:45 

Grumpy je napisao/la:
Ne, nego vila sa Velebita.

Pa da,poznato je da se ona redovito obraća muslimanima,a muslimani redovito pjevaju o njoj. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:52 

Grumpy je napisao/la:
Pro bono je napisao/la:
Koga briga za političke struje u Sarajevu ? Prosrpska i antisrpska struja u Sarajevu ima jedan zajednički imenitelj.

Želi prvo politički s*ebati Hrvate. A onda, po mogućnosti i Srbe.

Nema tu Amerike, Trumpa i Bidena. Sve je do Hrvata koji su se opredijelili i dobro pokazali u EU i NATO.

Ne znam na koje to vi misliš. 25 godina Hrvati ne ugrožavaju Bošnjake nego oni ugrožavaju Hrvate ne prezajući ni od ubojstava kao što ih je bilo u Konjicu, Travniku, Sarajevu. O nabacivanju UZP nerođenoj djeci i smijanja na hrvatsku pomoć u ratu dok se o srpskom genocidu šuti, da ne pričam.

Ako je tebi draža Srbija i Srbi koji su pravili genocide nad Bošnjacima i kojih se oni s pravom boje, slobodno ti i tvoja politička opcija idite s njima. Daleko vam kuća.

Hrvati, ako su pametni, sve trebaju staviti u tefter i čekati. Ako se sada ne odupru bošnjačkoj politici, gotovi su za sva vremena. A onda neka udarac u trbuh čeka RH.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:54 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Grumpy je napisao/la:

Nemaš pojma što rade i što ulažu preko Muftije i Sandžaklija u globalu.
Već i zadnjih 15 godina daju besplatna školovanja i doktorate u Beogradu iz nacionalne grupe predmeta svim BH muslimanima.
Dijele grantove za knjige.
Pod uvjetom da si na liniji simpatija za srpstvo.

Već sam rekao da nude razračun sa BH Hrvatima u zamjenu za čitavu RS, i stojim iza toga.
Vrijeme će pokazat sve.
Ukoliko Trump pobijedi u Studenom, veliko je pitanje koliko će se anti-srpska struja u Sarajevu moći odupirati. Ako dođe Biden, spašeni smo svi.

Da je Zagreb na riječima i nešto malo diplomatski bio ovako ikad angažiran oko BiH, pa ne znam gdje bi nam kraj bio.
Namjesto toga, ode Plenković kod svog Čovića.
:eek :wacko

slika

Što je za tebe BiH? Ako Čović nije!

Bolan, pa ni na moru vas neće. :neznam

K'o da ste neka bogata mlada oko koje se treba borit. Hrvate zaboli.ona stvar za Bošnjake. Nama iz BiH je žao što se nismo do kraja razgraničili pa se moramo zaj. s vama a Hrvatsku doslovno zaboli za vas. Samo da nema islamskih terorista, migranata...to je sav interes, RH uopće ne pokazuje volju za BiH teritorijem.

Čović u najboljem slučaju predstavlja 10% stanovništva BiH, a kako se nikada nije interesirao za pitanja od značaja za većinski živalj, niti se za njih borio, ni po toj osnovi ne može predstavljati BiH. Čovjek je proxy RH i neka je, ali nemojmo ovdje muljati da on predstavlja BiH.

Razrješenje bosanskog čvora ovisi o Bošnjacima danas i vaša sudbina (BH Hrvata) najdirektnie ovisi o smjera i stava koji će zauzeti baš Bošnjaci. Ni za RH nije svejedno kakva će biti BiH.

Tko god vas je naučio da su BH muslimani nebitni, nije vam prijatelj i nije vas dobro naučio.
Ja se i dan-danas ne mogu načuditi tom vašem stavu i ogromnom sljepilu i aroganciji koja stoji iza njega.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:55 

Ja sam ga pitao da kaže što smo mi to točno trebali u ovih 25 g. i ušutio se, sve neki folovi.

Meni se čini da smo trebali u potpunosti nestati.

Ako je to ono što nudi antisrpska struja onda je možda prosrpska bolja.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:56 

Pro bono je napisao/la:
Ako je tebi draža Srbija i Srbi koji su pravili genocide nad Bošnjacima i kojih se oni s pravom boje

Srbi se boje muslimana ? :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2020, 23:58 

Grumpy je napisao/la:
Tko god vas je naučio da su BH muslimani nebitni, nije vam prijatelj i nije vas dobro naučio.
Ja se i dan-danas ne mogu načuditi tom vašem stavu i ogrmnom sljepilu i aroganciji koja stoji iza njega.

Jeste li do nedavno govorili da nema ništa od Malog Šengena.
Kad ste promjenili mišljenje?
Kad vam je Pomoćnik zamjenika nečega u Americi rekao da promjenite mišljenje.
Dakle nebitni ste. O vašoj sudbini ćemo se dogovarati sa stranim ambasadorima.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 00:02 

Graničar18 je napisao/la:
Pro bono je napisao/la:
Ako je tebi draža Srbija i Srbi koji su pravili genocide nad Bošnjacima i kojih se oni s pravom boje

Srbi se boje muslimana ? :D

Obrnuto.

Bošnjaci se boje Srba ali valjda misle da će im Hrvati uvijek valjati i pomagati ih.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 03:18 

Ja sam ga pitao da kaže što smo mi to točno trebali u ovih 25 g. i ušutio se, sve neki folovi.

Meni se čini da smo trebali u potpunosti nestati.

Ako je to ono što nudi antisrpska struja onda je možda prosrpska bolja.

Pazi, ja se uvijek zalažem za zbližavanje Hrvatske i BiH, i Bošnjaka i Hrvata.

Trebali ste Federaciju shvatiti kao priliku za veće uvezivanje i integraciju na obostranu korist.

1. Trebalo se integrirati na razini školstva da nam djeca pohađaju barem sport, demokratski odgoj i kulturu religija skupa. 1 predmet godišnje obavezno, pa makar imali 2 škole pod jednim krovom. Da se djeca u svakoj generaciji osobno poznaju i nauče surađivati gdje postoji interes. Na svim razinama školstva. Da nađemo jedan neutralan praznik kojeg možemo jednom godišnje proslaviti skupa na razini obrazovnih kolektiva također.

2. Trebalo se integrirati na razini vojske - da imamo združene postrojbe gdje je to bilo moguće, a je bilo moguće u nekim segmentima + bliska suradnja sa VRH.

3. Trebalo je uspostaviti specijalne veze Federacija BiH i RH kao tzv. RS sa Srbijom

4. Trebalo je uspostaviti blisku medijsku suradnju, da na HRT postoji medijski magazin iz BiH, i na TV BiH, medijski magazin iz Hrvatske u trajanju dva sata tjedno. Sat za priloge, a sat za dijaloške emisije o otvorenim pitanjima.

5. Trebalo je uspostavljati usku suradnju i bratimljenje političkih stranaka iz obje zemlje.

6. Trebalo je sa pozicija odlučivanja ukloniti kadrove sa repovima iz vremena sukoba 1993

7. Trebalo je uspostaviti suradnju dvije gospodarske komore sa zadaćom otvaranje jedne tvornice godišnje u BiH i RH kao zajednički projekt

8. Trebalo je uvezati dvije namjenske industrije i napraviti ih komplementarnim da se dopunjuju

ima još ideja, ali mislim da sam ti dovoljno ilustrirao što sve NIJE rađeno kako treba i kako nas je pogrešna politika stajala toliko toga što je moglo produbiti suradnju, izgraditi povjerenje i odvesti na jedan pozitivniji put.

Pa valjda si dosada shvatio da nisam foler, već politički profesionalac.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 03:30 

Sadržaj specijalnih veza FBiH i RH je trebalo prepisati iz Daytonskog ugovora i iskustava tzv. RS i Srbije.

Citat:
Ovaj sporazum je potpisan radi razvijanja saradnje između Srpske i Srbije u oblastima privrede i korišćenja privrednih resursa, planiranja, privatizacije i denacionalizacije, nauke i tehnologije, obrazovanja, kulture i sporta, zdravstva i socijalne politike, turizma i zaštite okoline, informisanja, zaštite sloboda i prava građana, kao i suzbijanje kriminala.

Dakle ovo što oni rade prilagođeno potrebama Federacije i RH.

To je najbolji odgovor za sve inicijative oko mini-Šengena pod vođstvom Srbije.

Prespavali smo 25 godina zbog neodgovornih političara.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 07:24 

Dobro sam rekao, potpuni nestanak identiteta, pa radije ljudi u Njemačku odu da ga izgube od Nijemaca koji su napredan narod a ne od netariguzana.

Kad se boranija umisli.

No, i to što si nabrojao su ionako sve nebitne i simboličke stvari.

Ja nisam očekivao sad neku preveliku ljubav ali ovo sto se događalo od rata dosad je previše. Od ubijanja povratnika do izbora političkih predstavnika a evo sjeti se ti što su to Hrvati Bošnjacima napravili u ovih 25 ljeta?

A stalno smo vam neki k. krivi.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 08:49 

Dobro sam rekao, potpuni nestanak identiteta, pa radije ljudi u Njemačku odu da ga izgube od Nijemaca koji su napredan narod a ne od netariguzana.

Kad se boranija umisli.

Ja nisam očekivao sad neku preveliku ljubav ali ovo sto se događalo od rata dosad je previše. Od ubijanja povratnika do izbora političkih predstavnika a evo sjeti se ti što su to Hrvati Bošnjacima napravili u ovih 25 ljeta?

Nestanak identiteta? Pored Rimo-katoličke Crkve kao daleko najsuperiornije vjerske zajednice u BiH? Pored nacionalne grupe predmeta u školi? Pored vlastitih medija i Interneta? Pored Hrvatske na dohvat ruke??? Pa kako će vas muslimanska "buranija" asimilirat??? Suludo.
:wacko

Vrlo neuvjerljiv argument ako pod argument ne računamo prijezir prema periguzanima.
:ucelo

Stvari koje sam nabrojao nisu simboličke i nebitne. Recimo otvoriti makar malu komunikaciju među mladeži nije mala stvar, učiti ih suradnji i nekonfliktnom rješavanju otvorenih pitanja. Daleko od toga.

Imati recimo sat svakog tjedna da Hrvatska veli što ima na BH TV i da BiH veli što ima Hrvatskoj, pa otvoriti dijalog. Epohalno u odnosu na sada.

Otvaranje tvornica pa makar po jedne u Hrvatskoj i po jedne u BiH u tzv. miješanim sredinama na godinu znači zaustavljanje iseljavanja, i dizanje nataliteta i jednih i drugih. Nema ništa simboličko u tome. To je važan korak ka napretku.

Ja sam radostan kad vidim napredak u Hrvatskoj, jer sam svjestan da je hrvatska država realnost i neminovnost na ovom političkom prostoru i može mi biti samo žao da ne sudjelujem u tom napretku i boljitku.

Tako isto je BiH povijesna realnost, a sa njom i jedna masa BH muslimana, daleko boljih od bilo kojih uvezenih i stranih muslimana, ljudi sa ovog prostora. Jednako tako su politička realnost BH Hrvati katolici koju i mi moramo uvažavati i razumjeti u kapacitetu u kojem ovdje postoje.

Pa ja ne mogu reći da su BH Hrvati sada nešto strašno učinili BH muslimanima od kraja rata, ali su i uživali jednu prilično uvaženu i privilegiranu poziciju u političkom i gospodarskom životu BiH. S druge strane nisu nam ništa ni pomogli da makar smanjimo srpski utjecaj u BiH, dapače, pa danas svi drhtimo hoćemo li ili nećemo završiti kao dio Mini-Šengena i u konačnici kao dio Srbije. Tome se mora stati u kraj, bilo da se hrvatska politika promijeni i okrene suzbijanju utjecaja Srbije i Rusije ovdje, ili će netko drugi doći na mjesto BH Hrvata i to učiniti.

Nema duškanja i rahatluka, BiH nije Hrvatska, ovdje se i dalje vodi rat, i svaki dan je gužva, i tu se ne može biti neutralan. Ili za jedno ili za drugo.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 08:55 

Mini Šengen će od trokuta napravit u ekonomskom smislu srbijansku prćiju.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:15 

Grumpy je napisao/la:

Kad se boranija umisli.

Nestanak identiteta? Pored Rimo-katoličke Crkve kao daleko najsuperiornije vjerske zajednice u BiH? Pored nacionalne grupe predmeta u školi? Pored vlastitih medija i Interneta? Pored Hrvatske na dohvat ruke??? Pa kako će vas muslimanska "buranija" asimilirat??? Suludo.

Vrlo neuvjerljiv argument ako pod argument ne računamo prijezir prema periguzanima.

Stvari koje sam nabrojao nisu simboličke i nebitne. Recimo otvoriti makar malu komunikaciju među mladeži nije mala stvar, učiti ih suradnji i nekonfliktnom rješavanju otvorenih pitanja. Daleko od toga.

Imati recimo sat svakog tjedna da Hrvatska veli što ima na BH TV i da BiH veli što ima Hrvatskoj, pa otvoriti dijalog. Epohalno u odnosu na sada.

Otvaranje tvornica pa makar po jedne u Hrvatskoj i po jedne u BiH u tzv. miješanim sredinama na godinu znači zaustavljanje iseljavanja, i dizanje nataliteta i jednih i drugih. Nema ništa simboličko u tome. To je važan korak ka napretku.

Ja sam radostan kad vidim napredak u Hrvatskoj, jer sam svjestan da je hrvatska država realnost i neminovnost na ovom političkom prostoru i može mi biti samo žao da ne sudjelujem u tom napretku i boljitku.

Tako isto je BiH povijesna realnost, a sa njom i jedna masa BH muslimana, daleko boljih od bilo kojih uvezenih i stranih muslimana, ljudi sa ovog prostora. Jednako tako su politička realnost BH Hrvati katolici koju i mi moramo uvažavati i razumjeti u kapacitetu u kojem ovdje postoje.

Pa ja ne mogu reći da su BH Hrvati sada nešto strašno učinili BH muslimanima od kraja rata, ali su i uživali jednu prilično uvaženu i privilegiranu poziciju u političkom i gospodarskom životu BiH. S druge strane nisu nam ništa ni pomogli da makar smanjimo srpski utjecaj u BiH, dapače, pa danas svi drhtimo hoćemo li ili nećemo završiti kao dio Mini-Šengena i u konačnici kao dio Srbije. Tome se mora stati u kraj, bilo da se hrvatska politika promijeni i okrene suzbijanju utjecaja Srbije i Rusije ovdje, ili će netko drugi doći na mjesto BH Hrvata i to učiniti.

Nema duškanja i rahatluka, BiH nije Hrvatska, ovdje se i dalje vodi rat, i svaki dan je gužva, i tu se ne može biti neutralan. Ili za jedno ili za drugo.

Samo da si još napisao - zašto?
Šta ćete im?
Ako ne trebate ni nama koji ćete *** Hrvatima?
Ja iskreno ne vidim ni jedan motiv da se zajebavaju sa vama. :neznam

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:24 

Pa to ja govorim, kao da su mlada koju svi jedva čekaju da zgrabe. Srbija, Njemačka, Hrvatska, Amerika, Saudijska Arabija...

U stvarnosti Srbiju zanima RS, Hrvatsku samo da se ne kuha i doseljavanje obrazovanijih, Njemačku radna snaga, Ameriku samo da ne kuha i da nema Rusa i Kineza, SA više ništa...

U principu ne trebaju nikom, a ne smetaju toliko dok ne kuhaju i ne rade probleme. Pomalo kopne i nestaju, rješava se to samo od sebe. Čak me malo i strah ovog Mini-Š. jer oni počnu pupat u Jugama. :D

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:24 

novovrijeme je napisao/la:
Grumpy je napisao/la:

Samo da si još napisao - zašto?
Šta ćete im?
Ako ne trebate ni nama koji ćete *** Hrvatima?
Ja iskreno ne vidim ni jedan motiv da se zajebavaju sa vama. :neznam

Ako je tako, onda će prazan prostor ispuniti Srbija i Rusija, a onda neka vide kako će dalje u toj konstelaciji snaga. Do njih je.
Treba do zadnjeg momenta pružati ruke suradnje, meni je kao demokrati Zapad najbliži, bliskost sa Hrvatskom logična, ali kad sudac odsvira kraj, onda je kraj. To će biti vaša srpska konačna pobjeda na ovom prostoru.

Ako Zapad odbaci BiH i većina BH muslimana se odluče za Srbiju i Rusiju, posljedično Iran ili možda Tursku, manjina će morati klepnuti ušima i to prihvatiti.
Moje je da objasnim i razjasnim onima koji manje prate i znaju, a njihovo je da se odluče za jedno ili drugo.
Ja sam već dosta života proživio, pa ću se nekako oteturati do kraja kako znam i umijem.
:neznam

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:25 

Opet da ih Hrvati spase pa da im opet noz zabiju

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:26 

Pa to ja govorim, kao da su mlada koju svi jedva čekaju da zgrabe. Srbija, Njemačka, Hrvatska, Amerika, Saudijska Arabija...

U stvarnosti Srbiju zanima RS, Hrvatsku samo da se ne kuha i doseljavanje obrazovanijih, Njemačku radna snaga, Ameriku samo da ne kuha i da nema Rusa i Kineza, SA više ništa...

U principu ne trebaju nikom, a ne smetaju toliko dok ne kuhaju i ne rade probleme. Pomalo kopne i nestaju, rješava se to samo od sebe. Čak me malo i strah ovog Mini-Š. jer oni počnu pupat u Jugama. :D

Ako je tebi ovo sve dobro, onda ništa.
Ako je sve tako lijepo, krasno i benevolentno, onda OK.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:27 

Altomanović je napisao/la:
Opet da ih Hrvati spase pa da im opet noz zabiju

I onda i danas su spašavali sebe, a mi smo kolateralna šteta i tako se i ponašaju.
Mogu samo biti sretan što nemam 15 ili 20 godina, pa da me sve ovo previše tangira.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:29 

Znači, da ne bi Rusija i Srbija zavladale oni bi da im dozvoljavamo da gaze Hrvate. Samo je malo zaboravio da je Mini-Š. američka inicijativa a ne ruska.

RH je u interesu da se cijeli taj Mini-Š prostor stabilizira a upravo su Bošnje jedan od destabilizirajućih faktora sa svojim aspiracijama.

Uostalom, kad bi EU mislila da su BiH i Srbija pod Rusima, naprosto bi ih primila u EU trenutno i odbacila Ruse daleko. No, to im ne pada napamet, za to im je dovoljan i Mini-Š. zato ga i guraju.

U biti će Bošnje bit kolateralne žrtve izbacivanja Rusa s ovih prostora.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2020, 09:31 

Grumpy je napisao/la:

Ako je tebi ovo sve dobro, onda ništa.
Ako je sve tako lijepo, krasno i benevolentno, onda OK.

Ma samo izborni zakon nije dobar, ostalo se teško može lako promijeniti u kratkom vremenu. Mislim da će se to riješiti do izbora. Stisnut će RH.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 693 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, Tomba17 i 90 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: