|
|
Stranica: 20/28.
|
[ 693 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 18:03 |
|
|
BiH će u tom šengenu provesti tek treptaj oka, to bi imalo neke koristi da je uvedeno poslje rata odmah ovako... trajat ce godinu dvije i onda BiH ide u povijest. Tako da vam entutetski veto ni neće trebati.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 18:12 |
|
|
weasel je napisao/la: BiH će u tom šengenu provesti tek treptaj oka, to bi imalo neke koristi da je uvedeno poslje rata odmah ovako... trajat ce godinu dvije i onda BiH ide u povijest. Tako da vam entutetski veto ni neće trebati. Videćemo.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 18:18 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10000 Lokacija: No Country for White Men
|
Vujadin je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Sve ovisi kakav se ugovor potpiše. Entitetski veto Republike Srpske sve nesporazume rešava. I šta ako se ugovori da svako x godina treba nova odluka Predsjedništva ili Parlamentarne skupštine?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 18:23 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37682 Lokacija: Gl. grad regije
|
Srbima nije jasno da zemlje u tom Mini-Š imaju sve obveze kao i u EU a nemaju prednosti EU. Cilj ovoga je odbacit Rusiju.
Tako da je logična trka Srbije u EU kad se prestane bavit Rusima i Kosovom. BiH će sa njom. Čekat ćemo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 18:50 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38900 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Vujadin je napisao/la: daramo je napisao/la: Inzko glasao za ulazak BiH u mini šengen. Očito je MZ krenula u akcija trpanja BiH i Bošnjaka u novu Jugu. Pa i vas 0.35 miliona ulazi u novu Jugu, ne samo Muslimani. Mujadine mi već jesmo u mini Jugi, nama isti klinac, nama se ništa ne mijenja. Hrvati su državljani EU i mogu svugdje putovati, a eto sad ćeš i ti moći s osobnom u Albaniju na more, možeš i u Neum isto. Samo je pitanje kako će to progutati oni koji BiH vide kao svoju nacionalnu državu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 18:55 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
HHerceg je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Entitetski veto Republike Srpske sve nesporazume rešava. I šta ako se ugovori da svako x godina treba nova odluka Predsjedništva ili Parlamentarne skupštine? Možda bidne na 20 g ko u nato. Robija dugačka i nema izlaska. Od musli siledžija braniće vas vaša kršćanska braća.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 20:46 |
|
|
mislite li da bi mini-šengen mogao biti uvod za pravi šengen?
Naime, lako je moguće da se EU više neće širiti, ali joj je interes geoprometno povzivanje. Tu su dva koridora: moravsko-vardarski i jadransko-jonski.
Članice šengenskog sporazuma mogu postati i zemlje koje nisi u EU, pa bi dobo funkcioniranje mini-šengena moglo voditi pripajanju pravom šengenu, za jedno 10 godina?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 02 lis 2020, 20:56 |
|
|
Čisto sumnjam. Pa ni mi još nismo ušli. Prije bi im mogli otvorit tržište rada i uvest €. CG i Kosovo već ga imaju, BiH ima praktički. Doista ne znam čemu KM služi. Promašaj MZ.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 05 lis 2020, 10:09 |
|
|
Moram priznati da malo razumijem ovo vezano za mini Shengen. Po svemu sudeći, on je znak da EU proširenje neće biti tako skoro. I ovo i gradnja Pelješkog mosta mi se čini dokaz u tom smislu.
Glede toga, za razliku većine vas ovdje, mislim da je hrvatski strateški interes da ni BiH ni Srbija ne uđu u EU. Već sam objašnjavao zašto i zašto neulazak ne bi bio problem za bosansko-hercegovačke Hrvate sa EU putovnicama koji mogu uživati skoro sve blagodati EU, i poslovne i osobne. Ovi ostali će curiti iz BiH i ovako i onako, samo na manje civiliziran način i na nižoj razini.
Pogotovo će se Srbija sa mini Shengenom osjetiti kao lider u "regionu" i zabavljati tom ulogom, za što također mislim da odgovara Hrvatskoj, jer se Srbija takvim ambicijama politički troši.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 05 lis 2020, 10:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75617 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vujadin je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Jučer slušam na RSG kako su najavili status kandidata za BiH u EU dogodine.
Trebali su naći način kako natjerat Bošnje da se lože na EU. Sad će ih ugurat u zajednicu iz koje će moći izaći samo na jedan način, ulaskom u EU. E tu ih čekamo.
Kad se uđe, nema više izlaska bez odobrenja Republike Srpske. Mi ćemo muslimanima ubaciti bubu u uho da BiH potpiše Mini Šengen na određeno vrijeme, recimo na 10 godina, s mogućnošću produženja kroz novu odluku Predsjedništva za još jedan konačni period. Na taj način, bilo kakve maliciozne ideje oko Mini Šengena, padaju u vodu, i u biti Mini Šengen onda ni Hrvatima ne smeta. Ako BiH poživi još 10 ili 20 godina, mi je želimo u EU kao i ostatak zapadnog Balkana.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 05 lis 2020, 10:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59524 Lokacija: DAZP HQ
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Moram priznati da malo razumijem ovo vezano za mini Shengen. Po svemu sudeći, on je znak da EU proširenje neće biti tako skoro. I ovo i gradnja Pelješkog mosta mi se čini dokaz u tom smislu.
Glede toga, za razliku većine vas ovdje, mislim da je hrvatski strateški interes da ni BiH ni Srbija ne uđu u EU. Već sam objašnjavao zašto i zašto neulazak ne bi bio problem za bosansko-hercegovačke Hrvate sa EU putovnicama koji mogu uživati skoro sve blagodati EU, i poslovne i osobne. Ovi ostali će curiti iz BiH i ovako i onako, samo na manje civiliziran način i na nižoj razini.
Pogotovo će se Srbija sa mini Shengenom osjetiti kao lider u "regionu" i zabavljati tom ulogom, za što također mislim da odgovara Hrvatskoj, jer se Srbija takvim ambicijama politički troši. ovo bi se dalo dodatno obrazložiti. Hrvati kao EU državljani lako i brzo mogu napredovati u poslu bilo gdje u EU, odnosno mogu relativno brzo, pogotovo najsposobniji, gomilati osobno bogatstvo. benefiti za preostale Hrvate u BIH se mogu očitovati kroz transferna plaćanja, potrošnju i ulaganja, ali svakako je za očekivati da će ubuduće biti više povratnika ili investitora iz dijaspore koji će imati konkretne projekte za svoj kraj. ona stara dijaspora iz 60-tih, 70-tih pa i 90-tih je mahom bila nepismena, pravi gasterbajteri kojima je vrh bio ulupati novce u kuće i kvadrate u kojima nikad neće živjeti. današnji mladi su ipak napredniji i obrazovaniji, neće uvijek raditi najjadnije poslove, pogotovo u uređenim državama koje vole kvalitetnog radnika. Muslimanima i Srbima je tu teže, teže je mijenjati posao, uvijek se moraš dokazivati jer viza nije odmah bezuvjetna i neograničena, teže je gomilati bogatstvo, samim time još su vezaniji za te države jer jedva tamo rješavaju egzistenciju, a kamoli da razmišljaju o nekom povratku u nedođiju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 05 lis 2020, 12:38 |
|
|
dudu je napisao/la:
ovo bi se dalo dodatno obrazložiti. Hrvati kao EU državljani lako i brzo mogu napredovati u poslu bilo gdje u EU, odnosno mogu relativno brzo, pogotovo najsposobniji, gomilati osobno bogatstvo. benefiti za preostale Hrvate u BIH se mogu očitovati kroz transferna plaćanja, potrošnju i ulaganja, ali svakako je za očekivati da će ubuduće biti više povratnika ili investitora iz dijaspore koji će imati konkretne projekte za svoj kraj. ona stara dijaspora iz 60-tih, 70-tih pa i 90-tih je mahom bila nepismena, pravi gasterbajteri kojima je vrh bio ulupati novce u kuće i kvadrate u kojima nikad neće živjeti. današnji mladi su ipak napredniji i obrazovaniji, neće uvijek raditi najjadnije poslove, pogotovo u uređenim državama koje vole kvalitetnog radnika.
Muslimanima i Srbima je tu teže, teže je mijenjati posao, uvijek se moraš dokazivati jer viza nije odmah bezuvjetna i neograničena, teže je gomilati bogatstvo, samim time još su vezaniji za te države jer jedva tamo rješavaju egzistenciju, a kamoli da razmišljaju o nekom povratku u nedođiju. Ima toga još. Primjerice, postoje posebni EU fondovi za transgraničnu suradnju. I na taj način Hrvatska može ciljano ulagati na obostranu korist. Ono što bi bilo bitno jest da ta HR ulaganja što manje pune proračun FBiH, a što više lokalnu hrvatsku samoupravu (općina, grad). Zato moj stav i jest takav kakav jest: prvi korak Hrvata u BiH treba biti da stvore financijsku autonomiju od Sarajeva (iz podataka Robeleca sam procijenio da nam je nekih 3 mlrd dolara BDP-a "zarobljeno" u FBiH). Ako je istina da nas 20% doprinosi proračunu FBiH sa skoro 50%, onda to treba promijeniti. Dobro je da muslimani sad trpe pritisak i nezadovoljstvo Zagreba i da na to reagiraju agresivno (a bez zuba su). Mora to uroditi nekakvim plodovima prije ili kasnije Inače, imam ja baš jedan svjež i genijalan primjer takvog povratka. Lik iz našeg dijela Bosne, sada živi i radi u Njemačkoj, ima elektroobrt, ima 6 djece (najmlađe od 2 godine pa možda nije posljednje u nizu) želi mi kupiti jedrilicu. Već je kupio zemlju na obali za gradnju kuće i gradi kuću u BiH. Kaže da nema pojma o jedrenju. Ali, ako kupi, napravit ću od njega pravog morskog vuka:D
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 05 lis 2020, 19:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59524 Lokacija: DAZP HQ
|
Ode mast u propast, dugo je i trajalo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 05 lis 2020, 19:10 |
|
|
To je stara vijest dudu od pre 3 dana.
Danas Džafer beg u Alb dočekan sa gardom i tepihom.
Biće koalicija za ZETRU i udruže udar na Srbe
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 06 lis 2020, 21:39 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Kad se uđe, nema više izlaska bez odobrenja Republike Srpske.
Mi ćemo muslimanima ubaciti bubu u uho da BiH potpiše Mini Šengen na određeno vrijeme, recimo na 10 godina, s mogućnošću produženja kroz novu odluku Predsjedništva za još jedan konačni period. Na taj način, bilo kakve maliciozne ideje oko Mini Šengena, padaju u vodu, i u biti Mini Šengen onda ni Hrvatima ne smeta. Ako BiH poživi još 10 ili 20 godina, mi je želimo u EU kao i ostatak zapadnog Balkana. Oni hoće izgleda za stalno. Milslim, hAmbasada hoće, a poslušni psi slušaju. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /201006138
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 06 lis 2020, 21:53 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Mi ćemo muslimanima ubaciti bubu u uho da BiH potpiše Mini Šengen na određeno vrijeme, recimo na 10 godina, s mogućnošću produženja kroz novu odluku Predsjedništva za još jedan konačni period.
Na taj način, bilo kakve maliciozne ideje oko Mini Šengena, padaju u vodu, i u biti Mini Šengen onda ni Hrvatima ne smeta. Ako BiH poživi još 10 ili 20 godina, mi je želimo u EU kao i ostatak zapadnog Balkana.
Oni hoće izgleda za stalno. Milslim, hAmbasada hoće, a poslušni psi slušaju. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /201006138Tako brzo Šefike? Citat: "MALI ŠENGEN" Zvizdić: BiH nije za inicijativu, to bi moglo imati negativne posljedice za članstvo u EU Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je danas u Ohridu da BiH nije spremna učestvovati u bilo kojoj inicijativi ili sporazumu, jer smatra da bi mogao imati “negativne posljedice na dalji put BiH prema članstvu u EU”. Ja se više ne bih iznenadio da sutra pročitam... Bakir Izetbagović: Samo nerazumni ljudi mogu biti protiv nestanka zločionačke tvorevine tzv. BiH. Od naših suncokreta čovjek svašta može očekivati. U svakom slučaju malo po malo napreduju.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 06 lis 2020, 21:56 |
|
|
Malog Muju, šišali na struju.
MŠ mu je sudba i zla kob. Na bar 50 g.
Robija, bez prava na "pomilovanje".
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 06 lis 2020, 21:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38900 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Koji daljni put, pa nisu niti krenuli prema EU. Niti je BiH službeno dobila status kandidata, niti su otvoreni pristupni pregovori, pa da se može govoriti o putu. Sprdnja živa, ne znaju oni šta bi.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 06 lis 2020, 22:19 |
|
|
U pravu je Enve, kako su se samo prešaltali sa sabura i rahat-patnje, kao da ih nikad bilo nije.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 06 lis 2020, 22:32 |
|
|
Rezime bošnjačke politike..
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 07 lis 2020, 09:03 |
|
|
Merhametlije su 1992. napustile Srbe i krenule putem Hrvatske i Slovenije... u Hevropu uz pomoć halaha! Zaginulo ih 60.000, svaki drugi ranjen, milioni raseljeni, sjebali sve od ekonomskih do neekonomskih prilika i neprilika. Što se ono kaže jebali ježa. I sad idu opet u zajednicu sa Srbima. Plus ovaj put i Šiptarima. I nek neko kaže da nisu budale. A zašto sve to rade? Jer hin je neko reko. Cimerman prije 30 godina odnosno neki novi Cimerman danas. To da ima obraza bar bi sagnuli pogled, zacrvenili, izvinili al jok... ono ponosno izjavi: Džaferović: Samo nerazumni ljudi mogu biti protiv saveza sa Srbijom!
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 07 lis 2020, 09:10 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Merhametlije su 1992. napustile Srbe i krenule putem Hrvatske i Slovenije... u Hevropu uz pomoć halaha! Zaginulo ih 60.000, svaki drugi ranjen, milioni raseljeni, sjebali sve od ekonomskih do neekonomskih prilika i neprilika. Što se ono kaže jebali ježa. I sad idu opet u zajednicu sa Srbima. Plus ovaj put i Šiptarima. I nek neko kaže da nisu budale. A zašto sve to rade? Jer hin je neko reko. Cimerman prije 30 godina odnosno neki novi Cimerman danas. To da ima obraza bar bi sagnuli pogled, zacrvenili, izvinili al jok... ono ponosno izjavi: Džaferović: Samo nerazumni ljudi mogu biti protiv saveza sa Srbijom! Zaginulo ih je 68.000, fizički nestali sa 70% BiH, i sad se vraćaju pod Beograd. Doduše, i BiH Hrvati prepolovljeni u broju, i sad se ova polovina što je ostala u BiH, vraća pod upravu Beograda.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 07 lis 2020, 09:26 |
|
|
Bome i Srbi zapadno od Drine su prepolovljeni u broju. Hrvati u BiH su barem prepolovljeni da bi danas imali neovisnu državu Hrvatsku koja je članica EU i NATO saveza. Mi smo davno vraćeni pod upravu Sarajeva, tako da nam isti klinac, Beograd-Sarajevo, isto sranje. Nego odakle sad ovakvi stavovi temeljnog naroda i glavnog grada Sarajva, Šefik i Bakir se raduju Beogradu kao da idu u Stambol. Kopernikanski obrat: Džaferović sada tvrdi da samo nerazumni ljudi mogu biti protiv “Malog Schengena”! Citat: Džaferović je, izjavom da samo nerazumni ljudi mogu biti protiv Mini Schengena, praktički sam za sebe priznao da je nerazuman, ali se očito “urazumio” doživjevši tako svojevrsni kopernikanski obrat.
Bošnjački dvojac u Predsjedništvu BiH Džaferović – Komšić odbio je na sjednici održanoj 17. rujna podržati inicijativu o pristupanju BiH tzv. Mini Schengenu koju je predložio njihov srpski kolega Milorad Dodik.
BiH je, podsjećamo, do sada bila izvan ove priče, a Srbija, Sjeverna Makedonija, Albanija ranije su potpisale su Zajedničku deklaraciju o provođenju četiriju sloboda EU-a na zapadnom Balkanu. Osnovni cilj ovoga sporazuma odnosi se na ubrzanje uspostave tog tzv. regionalnog ekonomskog područja oko slobodnog protoka ljudi, roba, kapitala i usluga. Također je potvrđeno da su CEFTA i WTO važna sastavnica priče samog Berlinskog procesa. Ono što je zanimljivo u deklaraciji je da se ne koristi kolokvijalni termin kako ga čitamo u medijima “mini Schengen”, nego “zajednički regionalni ekonomski prostor”.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 07 lis 2020, 09:29 |
|
|
Rezime cijele trenutne priče je da muslimanska elita želi u Srboslaviju. Dok Hrvati mutavim suncokretima objašnjavaju ono što je svakome razumnom jasno.
Ljiljana Lovrić, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH prije nekoliko dana je izrazila bojazan da bi ulazak u prostor Mini Schengena, odnosno Balkansku uniju, samo otežao put BiH ka integriranju u Europsku uniju.
Hrvati protiv, Muslimani i Srbi za.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 07 lis 2020, 09:30 |
|
|
ZREP. Originalno nema što. Valjda će opet zasjedanje u Holiday Innu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Banya, Patriota i 42 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|