|
|
Stranica: 5/36.
|
[ 883 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 18:16 |
|
|
Istarski razvod (13. st.)
U izvorniku piše: gospoda su izabrala >>jednoga latinskoga notara, drugega nimškega, a tretoga hrvackoga, da ima vsaki na svoj orijinal pisat, poimeno od mesta do mesta, kako se niže udrži, po vsoj deželi<<.
Vinodolski zakon (1288.)
>>Žakan pak koji služi iza biskupa u toj istoj crkvi – zove se hrvatski malik, a vlaški macarol – ima za to isto posvećenje dobiti samo bolanača 15 sitnog mletačkog novca.<<
>>I nadalje zastupnik nije vjerodostojan u parnici, ako ne bi bio zaklet, osim ako bi bio poslan od dvora, a tog se zastupnika zove hrvatski arsal.<<
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 19:58 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
@Kulenovicu drago mi je da dajes povijesne dokumente , ali to i dalje ne povezuje narod tzv. Bosnjake osim po regionalnoj pripadnosti bosni i da su se sprdali sa nepoturcenim narodom.
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
Mizanfil
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 21:36 |
|
|
Nacionalno određivanje stanovnika Bosne u vrijeme doseljavanja Slavene i u kasnijem periodu je anahronizam koga sebi ne može dozvoliti akademski obrazovan građanin...ali na forumu je sve dozvoljeno, pa eto... Porijeklo od istog ili srodnih plemena je očito ali ne i dokazano bez svake sumnje! Jedino je za sada sigurno da smo mi Hrvati, Bošnjaci i Srbi Slavenska braća! A ako pričamo o sadašnjosti tvrdnja da su Bošnjaci "Hrvati islamske vjeroispovijesti" je prevelika glupost da bi sebi normalan čovjek dopustio da je komentariše...jer bi upuštanje u raspravu s luđacima značilo vlastito izjednačavanje s njima.
_________________ "Građanine bosanskohercegovački, proljeće je, čuvaj se mržnje!"
|
|
Vrh |
|
|
hib
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 21:43 |
|
|
Ma zaboli me ko je sta je bio prije 10000000.god. za mene vrijedi ono sto si danas Za sve oni koji se danas nazivaju Hrvatima i ponosni su na svoju naciju kazem BOG i HRVATI A za one koji DANAS kazu da su Bosnjaci cestitam na novoj naciji i pusti cu ih da budu sto zele zaboli me za njima. Sve drugo su suplje price a Danetu bi preporucijo da se malo smiri a smiri ce se kad se jednog dana odluci hoceli biti bosnjak ili Hrvat iako bi meni bilo draze da se odluci za bosnjake jer takvi nam netrebaju koji vise velicaju ISLAM od svoje vlastite Vjere jer kako svi mi znamo (JEDAN JE BOG)
Bog
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 21:49 |
|
|
hib je napisao/la: Ma zaboli me ko je sta je bio prije 10000000.god. za mene vrijedi ono sto si danas Za sve oni koji se danas nazivaju Hrvatima i ponosni su na svoju naciju kazem BOG i HRVATI A za one koji DANAS kazu da su Bosnjaci cestitam na novoj naciji i pusti cu ih da budu sto zele zaboli me za njima. Sve drugo su suplje price a Danetu bi preporucijo da se malo smiri a smiri ce se kad se jednog dana odluci hoceli biti bosnjak ili Hrvat iako bi meni bilo draze da se odluci za bosnjake jer takvi nam netrebaju koji vise velicaju ISLAM od svoje vlastite Vjere jer kako svi mi znamo (JEDAN JE BOG)
Bog I HRVATI
|
|
Vrh |
|
|
Mizanfil
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 21:52 |
|
|
hib je napisao/la: Ma zaboli me ko je sta je bio prije 10000000.god. za mene vrijedi ono sto si danas Za sve oni koji se danas nazivaju Hrvatima i ponosni su na svoju naciju kazem BOG i HRVATI A za one koji DANAS kazu da su Bosnjaci cestitam na novoj naciji i pusti cu ih da budu sto zele zaboli me za njima. Sve drugo su suplje price a Danetu bi preporucijo da se malo smiri a smiri ce se kad se jednog dana odluci hoceli biti bosnjak ili Hrvat iako bi meni bilo draze da se odluci za bosnjake jer takvi nam netrebaju koji vise velicaju ISLAM od svoje vlastite Vjere jer kako svi mi znamo (JEDAN JE BOG)
Bog Evo to bi bila kompromisna poruka I ja kažem čista je glupost da jedni druge uvjeravamo da smo nastali jedni od drugih...to je nebitno osim što nije ni tačno...a ni naučno zasnovano. Jednom moramo shvatiti da smo svi Slaveni, da imamo zajedničko slavensko porijeklo, da pričamo sličnim slavenskim jezicima ( lingvistički je to jedan jezik, nadam se da me niko neće ubiti zbog ovoga ), da dijelimo prošlost i sadašnjost a možda i budućnost, nadam se bolju od prošlosti...da dijelimo zemlju, zrak i vodu, da smo pripadnici abrahamovskih religija koje imaju isto semitsko-hamitsko porijeklo, da je većina sadržaja svetih knjiga ista ili slična, da su Isusu i Isa, Adem i Adam iste vjerske figure...itd. itd. mogao bih do sutra
_________________ "Građanine bosanskohercegovački, proljeće je, čuvaj se mržnje!"
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 21:58 |
|
|
Bog Ti ne veličaš nikakvu vjeru, barem ja to nisam uočio, a ako netko poštuje druge vjernike, time je samo veći katolik. O katoličkoj vjeri ja govorim na islambosni, a ovdje su svi veći katolici i od samog Pape. Po narodnosti sam ono što su Ante Pavelić, Ante Starčević, Džaferbeg Kulenović, Ibrahim Pjanić, Alija Šiljak, Murat Šabanović, Atif Dudaković, Ante Gotovina, Franjo Tuđman... Samo mi reci ovo, je li ideš barem svake nedjelje na misu u katoličku crkvu?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 22:04 |
|
|
Mizanfil je napisao/la: Evo to bi bila kompromisna poruka I ja kažem čista je glupost da jedni druge uvjeravamo da smo nastali jedni od drugih...to je nebitno osim što nije ni tačno...a ni naučno zasnovano. Jednom moramo shvatiti da smo svi Slaveni, da imamo zajedničko slavensko porijeklo, da pričamo sličnim slavenskim jezicima ( lingvistički je to jedan jezik, nadam se da me niko neće ubiti zbog ovoga ), da dijelimo prošlost i sadašnjost a možda i budućnost, nadam se bolju od prošlosti...da dijelimo zemlju, zrak i vodu, da smo pripadnici abrahamovskih religija koje imaju isto semitsko-hamitsko porijeklo, da je većina sadržaja svetih knjiga ista ili slična, da su Isusu i Isa, Adem i Adam iste vjerske figure...itd. itd. mogao bih do sutra Meni se više sviđa da smo mi Hrvati iranskog podrietla.
|
|
Vrh |
|
|
hib
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 22:17 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: hib je napisao/la: Ma zaboli me ko je sta je bio prije 10000000.god. za mene vrijedi ono sto si danas Za sve oni koji se danas nazivaju Hrvatima i ponosni su na svoju naciju kazem BOG i HRVATI A za one koji DANAS kazu da su Bosnjaci cestitam na novoj naciji i pusti cu ih da budu sto zele zaboli me za njima. Sve drugo su suplje price a Danetu bi preporucijo da se malo smiri a smiri ce se kad se jednog dana odluci hoceli biti bosnjak ili Hrvat iako bi meni bilo draze da se odluci za bosnjake jer takvi nam netrebaju koji vise velicaju ISLAM od svoje vlastite Vjere jer kako svi mi znamo (JEDAN JE BOG)
Bog Ti ne veličaš nikakvu vjeru, barem ja to nisam uočio, a ako netko poštuje druge vjernike, time je samo veći katolik. O katoličkoj vjeri ja govorim na islambosni, a ovdje su svi veći katolici i od samog Pape. Po narodnosti sam ono što su Ante Pavelić, Ante Starčević, Džaferbeg Kulenović, Ibrahim Pjanić, Alija Šiljak, Murat Šabanović, Atif Dudaković, Ante Gotovina, Franjo Tuđman... Samo mi reci ovo, je li ideš barem svake nedjelje na misu u katoličku crkvu? Neznam ni kako bi mogao uociti da sam ja vjernik ja ne blebetam u forumu o vjeri vec je nosim u dusi. Ako su za tebe Ante Gotovina i Atif Dudakovic iste nacionalnosti e jebi ga onda niko ti vise nemoze pomoci.. Doduse ove sve sto si nabrojo nose po tebi prava HRVATSKA imena jel tako danebeg
|
|
Vrh |
|
|
Mizanfil
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 22:20 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Meni se više sviđa da smo mi Hrvati iranskog podrietla. Žao mi je što ću te razočarati ali niste Ili ako misliš da si Iranac, samo naprijed
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 22:47 |
|
|
Mizanfil je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Meni se više sviđa da smo mi Hrvati iranskog podrietla. Žao mi je što ću te razočarati ali niste Ili ako misliš da si Iranac, samo naprijed Sto je ti malo turak pa banijac , odluci see ? Kenjas samo i palis Danu .
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 23:28 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Meni se više sviđa da smo mi Hrvati iranskog podrietla. Nema ti se što sviđati ili nesviđati... jedno je znanost, a drugo mitologija. Mi nismo "iranskog" podrijetla.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
Mizanfil
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 23:29 |
|
|
Hrvat je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Meni se više sviđa da smo mi Hrvati iranskog podrietla. Nema ti se što sviđati ili nesviđati... jedno je znanost, a drugo mitologija. Mi nismo "iranskog" podrijetla. Ako ti tako kažeš
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 23:31 |
|
|
Mizanfil je napisao/la: Hrvat je napisao/la: Nema ti se što sviđati ili nesviđati... jedno je znanost, a drugo mitologija.
Mi nismo "iranskog" podrijetla. Ako ti tako kažeš Tebi nisam ništa rekao...
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
Mizanfil
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 lip 2010, 23:41 |
|
|
Hrvat
zašto nisi meni ništa rekao? pa forum je javno mjesto...a btw postoje i PP
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 14:11 |
|
|
KULIN BAN XVI je napisao/la: PCM je napisao/la: Dana ti je i poveznica za hrvatsku povelju šta se praviš glup ili ćorav ? ne znam ko j eglup ili ćorav pitao sam NA HRVATSKOM JEZIKU I PISMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vidiš šta je bosanski jezik i bosančica Naziv "bosančica" je izmišljen u 19. stoljeću, a to pismo se na Povaljskoj listini i Poljičkom statutu naziva hrvatsko pismo.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:33 |
|
|
A daj mi ti objasni nešto...
Hrvatski knezovi se još Trpimira nazivaju "knez Hrvata". Trpimir se 852. naziva "milošću Božjom, knez Hrvata" (lat. "Dux Chroatorum iuvatus munere divino"), a svoju državu naziva Kraljevstvom Hrvata ("Regnum Chroatorum"). Dakle, to je vrijeme kad još nikakva Bosna nije postojala... Nakon proglašenja kraljevstva, hrvatski kraljevi nose naslov "kralj Hrvata".
I sad, kako to da nema nikakvog "kralja Bošnjaka" ili "knez Bošnjaka"?
Pa zato što je Bosna samo zemlja ili pokrajina... a "Bošnjaci" nisu bili narod (u političkom smislu).
|
|
Vrh |
|
|
KULIN BAN XVI
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:35 |
|
|
neo je napisao/la: @Kulenovicu drago mi je da dajes povijesne dokumente , ali to i dalje ne povezuje narod tzv. Bosnjake osim po regionalnoj pripadnosti bosni i da su se sprdali sa nepoturcenim narodom. tebi treba CRTATI, ali neka ***** bez reklama*******
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:47 |
|
|
Hahah, ovaj bolid sve izvlaci sa njihovog info centra, hahahah, ja uhljupa Boze sacuvaj..to je kao relavantan izvor. Mozete zamislit koliki debil trebas biti da bi govorio kako Hrvati nisu postojali a Bosnjani jesu.. Eto, pogledajte ovog Kulina pa ce te skuzit
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
KULIN BAN XVI
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:47 |
|
|
Hrvat je napisao/la: KULIN BAN XVI je napisao/la: ne znam ko j eglup ili ćorav pitao sam NA HRVATSKOM JEZIKU I PISMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vidiš šta je bosanski jezik i bosančica
Naziv "bosančica" je izmišljen u 19. stoljeću, a to pismo se na Povaljskoj listini i Poljičkom statutu naziva hrvatsko pismo. da vidimo šta kažu "hrvatski" povijesničari ***** bez reklama*******
|
|
Vrh |
|
|
KULIN BAN XVI
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:50 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hahah, ovaj bolid sve izvlaci sa njihovog info centra, hahahah, ja uhljupa Boze sacuvaj..to je kao relavantan izvor. Mozete zamislit koliki debil trebas biti da bi govorio kako Hrvati nisu postojali a Bosnjani jesu.. Eto, pogledajte ovog Kulina pa ce te skuzit uhljupe nisi sposoban ništa da skontaš pa JA pišem na tom forumu, tako da bi sebi mogao uštediti NANOVO pisanje svakom novom bezveznjakoviću, ovako samo uputim link na stvari koje su po 100 puta prežvakane, ali eto nekom treba ponavljati osim toga samo debili mogu negirati svog historičara, Vjekoslava Klaića
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:51 |
|
|
Bosnjo, mozes se sa tim spisima zajedno vratit u 3ps matere..
Gdje neko spominje "bosancicu" imenom prije 18. ili 19. stoljeca?? Za glagoljicu i glagoljase znamo jer su ih Pape jos od 10. stoljeca spominjale. Gdje i ko prije 19. stoljeca spominje "bosancicu"???
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:52 |
|
|
KULIN BAN XVI je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Hahah, ovaj bolid sve izvlaci sa njihovog info centra, hahahah, ja uhljupa Boze sacuvaj..to je kao relavantan izvor. Mozete zamislit koliki debil trebas biti da bi govorio kako Hrvati nisu postojali a Bosnjani jesu.. Eto, pogledajte ovog Kulina pa ce te skuzit uhljupe nisi sposoban ništa da skontaš pa JA pišem na tom forumu, tako da bi sebi mogao uštediti NANOVO pisanje svakom novom bezveznjakoviću, ovako samo uputim link na stvari koje su po 100 puta prežvakane, ali eto nekom treba ponavljati osim toga samo debili mogu negirati svog historičara, Vjekoslava Klaića Bosnjo, zasto ne skuzis da si debil na kvadrat, da niko, pa ni ti sam, ne vjeruje u pola gluposti koje ovuda natrabunjas.
|
|
Vrh |
|
|
KULIN BAN XVI
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 16:56 |
|
|
Tulkas je napisao/la: KULIN BAN XVI je napisao/la: uhljupe nisi sposoban ništa da skontaš pa JA pišem na tom forumu, tako da bi sebi mogao uštediti NANOVO pisanje svakom novom bezveznjakoviću, ovako samo uputim link na stvari koje su po 100 puta prežvakane, ali eto nekom treba ponavljati osim toga samo debili mogu negirati svog historičara, Vjekoslava Klaića
Bosnjo, zasto ne skuzis da si debil na kvadrat, da niko, pa ni ti sam, ne vjeruje u pola gluposti koje ovuda natrabunjas. debilu osim tvoje uprazne priče koja pokazuje koliko si očajan jer nemaš nikakvih valjanih dokumenata ja za sve upućujem i pozivam se na UGLEDNA historijska imena, jado PROČITAJ šta piše hravtski historičar, upravo negirajući istu takvu glupu priču, kao tvoju, što su je pričali srbi osporavajući bosančicu pročitaj jado nešto u svom sjebanom životu
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 16 lip 2010, 17:03 |
|
|
KULIN BAN XVI je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Bosnjo, zasto ne skuzis da si debil na kvadrat, da niko, pa ni ti sam, ne vjeruje u pola gluposti koje ovuda natrabunjas.
debilu osim tvoje uprazne priče koja pokazuje koliko si očajan jer nemaš nikakvih valjanih dokumenata ja za sve upućujem i pozivam se na UGLEDNA historijska imena, jado PROČITAJ šta piše hravtski historičar, upravo negirajući istu takvu glupu priču, kao tvoju, što su je pričali srbi osporavajući bosančicu pročitaj jado nešto u svom sjebanom životu Ti se magarac pozivas na ono sto ti odgovara, citiras sto tebi odgovara i brljas ko krme pri klanju. Moj zivot, za razliku od tvog, sastoji se od mog osobnog stava i sabiranja svega sto procitah, dok se tvoj sastoji u kopiranju necega sto uopce ne razumijes. Ja sam vec zaboravio onoliko koliko ti nikada neces naucit mazgo tupava
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|