|
|
Stranica: 18/36.
|
[ 892 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 19:25 |
|
|
sotto voce je napisao/la: Tako je, samo strpljenja, zašto ne bi uspostavili Treći za 100godina, to nek nam bude dugoročni plan. a do tada će možda nestati Srba iz Posavine, ići će kolonizirati Kosovo.  Nije stvar u strpljenju, nego stvaranju povoljnog ozračja, ako si nabrijan teško da će te tko shvatiti ozbiljno, a treći je ozbiljna stvar koja mora biti pomno pripremljena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 19:27 |
|
|
i_jopet je napisao/la: sotto voce je napisao/la: Tako je, samo strpljenja, zašto ne bi uspostavili Treći za 100godina, to nek nam bude dugoročni plan. a do tada će možda nestati Srba iz Posavine, ići će kolonizirati Kosovo.  Nije stvar u strpljenju, nego stvaranju povoljnog ozračja, ako si nabrijan teško da će te tko shvatiti ozbiljno, a treći je ozbiljna stvar koja mora biti pomno pripremljena. Najvažnije je prepoznati onaj pravi trenutak kad se nešto može ostvariti, jer možeš pripremati ozračje 1000godine, ali ako ne iskoristiš onaj pravi trenutak, džabe krečio 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 19:32 |
|
|
i_jopet je napisao/la: sotto voce je napisao/la: Tako je, samo strpljenja, zašto ne bi uspostavili Treći za 100godina, to nek nam bude dugoročni plan. a do tada će možda nestati Srba iz Posavine, ići će kolonizirati Kosovo.  Nije stvar u strpljenju, nego stvaranju povoljnog ozračja, ako si nabrijan teško da će te tko shvatiti ozbiljno, a treći je ozbiljna stvar koja mora biti pomno pripremljena. Klin se klinom izbija, ako on meni negira pravo na moje tj naše, zašto bi ja onda odobravao neke njegove projekte koji obuhvataju i ono što nije njegovo. Nema tog povoljnog ozračja, misliš da ćeš bandita lijepom riječju navući da prizna nedjela? Batina zakon ;)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 19:34 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: i_jopet je napisao/la:
Nije stvar u strpljenju, nego stvaranju povoljnog ozračja, ako si nabrijan teško da će te tko shvatiti ozbiljno, a treći je ozbiljna stvar koja mora biti pomno pripremljena.
Klin se klinom izbija, ako on meni negira pravo na moje tj naše, zašto bi ja onda odobravao neke njegove projekte koji obuhvataju i ono što nije njegovo. Nema tog povoljnog ozračja, misliš da ćeš bandita lijepom riječju navući da prizna nedjela? Batina zakon ;) okolo na okolo i došlo smo do poglavnika Na ljutu ranu, ljutu travu 
_________________ "1+1=2"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
h.lecter
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 19:48 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Samo me zanima koji je plan Dodika za Distrikt? To nemrete dobit pa da se na prste postavite.
Teritorija distrikta je suvlasništvo dva entiteta.Prošle godine je usvojen amandman sa tom definicijom.Međunarodna zajednica će još neko vrijeme insistirati na cjelovitoj BiH sa nekim kozmetičkim promjenama ustava što ne znači da će i za 10 ili 20 godina imati isti stav.Sve što više vremena prođe od rata i zašto ne reći od Srebrenice,slabiće i otpor ideji nezavisne RS u međunarodnim krugovima i među samim muslimanima .Danas je sjećanje na ratna dešavanja još uvijek svježe pa ta ideja ne prolazi.Kad dođe do toga,postaviće se i pitanje statusa Brčkog odnosno njegove podjele.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 21:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
ManInBlack primijeni taj add on i na svoj potpis. Tj. radije neka piše: "Bit će Treći". Ali koristan je dodatak, dakako. Agathonikos je napisao/la: Osim toga GGD je ... naš i ovako i onako  Hvala Aga, nema boljeg od tebe. Nema dobrovoljnog saveza Srba sa Hrvatima, to mora svakom bit jasno. Tek kad osjete isto što i mi i dođu u istu ravan sa Hrvatima, tek tada se može očekivat nekakva stvarna suradnja ako unitaristi doista budu prijetnja. Neće nam pomoći oko entiteta kako se misli, baš obratno, njima ovako odgovara, zato put u ostvarenje hrvatske ravnopravnosti vodi preko transformacije RS. Znam da na prvi pogled zvuči nelogično ali čini mi se da su mnogi tokom rasprava ovdje već lagano to skužili... K.... (Agi) fala!  A što se tiče tog diskontinuiteta naselja teško može ići kao entitet, prije kao neka kulturna autonomija, a onda se postavlja pitanje: Čemu ako trenutno imamo kulturnu autonomiju u cijeloj Federaciji? Inače postoje rješenja koja nisu očigledna poput crtanja karata u demokratskom svijetu kojima se mogu postići efikasne zaštite svih ljudi i što je najbolje i poslali su nam experte za isto ali mi u BiH ih ne koristimo. Recimo da je moguće da Hrvatima bude najbolje a u BiH a da recimo entiteti ostanu kakvi jesu? Zvuči nelogično ali moguće je... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 22:03 |
|
|
|
promijenio sam, ali pitanje je hoće li sada razumjeti :)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 12 tra 2010, 22:50 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ceha je napisao/la: G. Ceha, po ovom vašem "nešto ovako" ispada da svi nešto gube osim Hrvata koji dobijaju ono o čemu mogu samo sanjati. Buđenje, g. Ceha Ceha je napisao/la:
Koridor vam ionako ne treba.
Da, kao što vama ne treba 3. entitet. Šta će vam Ceha je napisao/la: Ali podržavam zamjenu Ilijaš, Vogošća, Ilidža za Srebrenicu, Žepu i Kozarac. Pravedno je pravedno, zar ne ?
To su stvari srpsko-muslimanskog dogovora i u to se ne biste trebali miješati baš kao što se ni Srbi ne miješaju u vaše buduće dogovore oko razgraničenja sa muslimancima. P.S. Dećki, budimo ozbiljni  Tvrdo č u dečki Što ćete raditi sa zelenima to je vaša stvar 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
baščovan
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 13 tra 2010, 03:34 |
|
|
al najsmješniji su mi ovi što traže neke prijatelje,a drugi su im neprijatelji Stranci će odlučiti o BiH(možda kroz usta dragih nam političara),ali to neće biti ni Dodik,ni Čović ni Tihić ,ni ovi što kažu "treba pomno pripremati treći entitet",ni ovi što mijenjaju teritorije,a niti ovaj što je puko,pa mu RS otcijepljena(danas u Lukavici pijem kavu,sve normala,ko i svaki dan tamo) Na nama je da raspravimo koje je pravedno ili recimo najbolje rješenje za Hrvate,ali i za ostale.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:24 |
|
|
_________________ Islam je lažna vjera!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:28 |
|
|
|
Ne valja ti prijedlog ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:31 |
|
|
|
Што?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:34 |
|
|
Misliš da će ti Muslimi više dati? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:34 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
|
Previše si dao Bošnjcima. Ajd još shvaćam Zepče i Uosru, al zašto , Kiseljak i Kreševo, te Jajce i Dobretiće? I neoj sam tak davat distrikt Srbima to je karta da ostane posebno da se umire baš Bošnaci. Inače ak nima ide Žepče onda nam cjela Jablanica, kao protuteža.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
|
|
|
Jajce/Dobretići, Žepče i Usora plus Kiseljak i Kreševo si poklonio Muslimanima , nama došlo drito Uskoplje plus IstoĆni ... Ma vrhunski ... LOL
Posavina mora bit podebljana nama a Srbima ustupljen dio DGG zauzvrat. Karta ti ne valja.
Plus što je spojen dio Srednje Bosne za Hercegovinom pa se uvijek ostavlja prostora multikultietniĆarima da kukaju kako se "Ustaše" samo žele otcjepiti od Jedne i Jedine i spojit s "Maticom" ...
Uglavnom ne valja ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:36 |
|
|
Croatian Warrior je napisao/la: Misliš da će ti Muslimi više dati?  Tvoje razmišljanje je u startu krivo. Nema nama nitko ništa "dat", to je naše .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:36 |
|
|
Croatian Warrior je napisao/la: Misliš da će ti Muslimi više dati?  Treba prestat o mantri "dat će nam". One općine koje su naše su naše i toj je Treći, tam di Bošnjaci većina je njihovo i a je to. Dogovor RS-HB o zamjeni, te RS-Bošnjački entitet će se vodit odvojeno pa ko bolje pregovara.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:39 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Previše si dao Bošnjcima. Ajd još shvaćam Zepče i Uosru, al zašto , Kiseljak i Kreševo, te Jajce i Dobretiće? I neoj sam tak davat distrikt Srbima to je karta da ostane posebno da se umire baš Bošnaci. Inače ak nima ide Žepče onda nam cjela Jablanica, kao protuteža. Mislim da je Čović neš tako govorio da će dati Kiseljak i Kreševo u distrikt kao mamac Muslimanima tako da sam i ja to stavio u distrikt. Jajce i Dobretići nebi bili povezani sa ostatkom HB, a i Jajce je onako '91. bilo više Bošnjačko nego Hørvatsko. Jablanica gotovo cijela Bošnjačka osim Doljana koji bi tribali postati zasebna općina. A mi bismo zauzvrat dobili cili Mostar te veći dio općine Uskoplje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:54 |
|
|
PCM je napisao/la: Jajce/Dobretići, Žepče i Usora plus Kiseljak i Kreševo si poklonio Muslimanima , nama došlo drito Uskoplje plus IstoĆni ... Ma vrhunski ... LOL
Posavina mora bit podebljana nama a Srbima ustupljen dio DGG zauzvrat. Karta ti ne valja.
Plus što je spojen dio Srednje Bosne za Hercegovinom pa se uvijek ostavlja prostora multikultietniĆarima da kukaju kako se "Ustaše" samo žele otcjepiti od Jedne i Jedine i spojit s "Maticom" ...
Uglavnom ne valja ... Upravo tako. Koma je karta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 16:59 |
|
|
|
aj ti onda napravi kartu pa da vidimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:02 |
|
|
Croatian Warrior je napisao/la: Mislim da je Čović neš tako govorio da će dati Kiseljak i Kreševo u distrikt kao mamac Muslimanima tako da sam i ja to stavio u distrikt. Jajce i Dobretići nebi bili povezani sa ostatkom HB, a i Jajce je onako '91. bilo više Bošnjačko nego Hørvatsko. Jablanica gotovo cijela Bošnjačka osim Doljana koji bi tribali postati zasebna općina. A mi bismo zauzvrat dobili cili Mostar te veći dio općine Uskoplje.  Ti o tom pričaš kao da se radi o partiji pokera, dat če ovo uzet če ono Teritorija se 99% več zna i tu se nema šta više puno prodavat i kupovat, jer nitko neće da bude donji i da ga narod linčuje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:18 |
|
|
PCM je napisao/la: Jajce/Dobretići, Žepče i Usora plus Kiseljak i Kreševo si poklonio Muslimanima , nama došlo drito Uskoplje plus IstoĆni ... Ma vrhunski ... LOL
Uglavnom ne valja ... Ja bi rađe DGG nego posavinu. Ionako Nema Hrvata ni u jednom ni u drugom.  , a i granice 'srpske' se neće mienjati. (sem možda istočnog Sarajeva.)  U ddg se broj hrvata sve vise povećava. a u 'srpskoj' posavini više nema ni 5 % hrvata. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:26 |
|
|
|
"Croatian Warrior"
Sam mali offtopic. Kad mi se neko nazove CW na netu odmah znam da je 101% domoljub i Rvat, jer kaj drugo može bit jelda?
Realno gledaš za DGG i Posavinu, ali čemu Bošnjacima ostavljat naše općine, onda rađe 4 naše županije ujedinit. Pa imamo polugu za dogovore (Jablanica, Konjic). Za Posavinu se da dogovorit, i kolki si domoljub vidi se odmah tvojom ne bi ja Posavinu, to nek pregovara ekipa iz Posavine, pa kolko dobiju dobiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:27 |
|
|
U paintu sam radio , gađao sam da općina/po općine nisam išao u detalje, al načelno to je to otprilike ... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet? Postano: 16 lip 2010, 17:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
Meni se svidja... samo radje Srbima dat vise Grahova, a manje Glamoca jer je glamoc od DGG najbogatiji prirodom, blizu... A i zanima me , bili bilo kako moguce fizicki Jajce povezat? pretpostavlja ne... 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|