HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 stu 2024, 06:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 579 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bugarska prijeti i traži da Makedonci priznaju korijenje
PostPostano: 29 stu 2020, 00:29 

I ovo bi bilo dovoljno, ne preterivati....

slika

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 00:51 

Freyu,

da, žarišta su korisna po više osnova - a najviše zbog KONTROLE.

Ja gledam "Realpolitik", ne Fantazije i "Cehoslovačke" (Cehine "tvorevine").

Previše se slažemo u poslednje vreme... ne sviđa mi se to...

K:M je napisao/la:
I ovo bi bilo dovoljno, ne preterivati....

slika

:palacgore2 da, otkad ja to pričam... ovo je SRPSKO, brate, pusti me nekih tamo "moglo bi da bidne al' i ne mora", "možda uvide da smo im mi jedini prijatelji", "možda se opamete", itd...

Jedino ovi Hrvati ne daju taj DGG k'o da bi im od kurca otpalo a to bi rešilo naše odnose dugoročno... :neznam

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 01:08 

Ajmo vsički. :zubati A gle Stambola u pozadini.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 01:19 

Vujadin je napisao/la:
Ajmo vsički. :zubati A gle Stambola u pozadini.

Ja koliko Turčeka vileni u komentarima pod videom... :ohmy

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 01:24 

Vsicki, Plovdiv je pun Turaka, nekoc ist. Rumelija...Zato je kralj Milan. nepotrebno pokrenuo preventivni rat 1885.

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 0%B0%D1%82

slika

slika

22. септембра 1908. године Бугарска је прогласила своју независност од Османлијског царства. Десило се то три деценије после ослободилачког Руско-турског рата из 1877-1878. године. Неколико месеци након његовог окончања Берлински уговор, који су потписале Велике силе, раскомадао је земљу коју су насељавали претежно етнички Бугари. Територија која је утврђена Сан-Стефанским мировним уговором је око три пута умањена. Одлучено је да Бугарска заузима пределе само северно од планине Балкан – то је била аутономна кнежевина под отоманским суверенитетом. Од остатка територије Бугарске створена је Источна Румелија под турском управом. Султану су враћени и Македонија и Одринска Тракија.

Тако је борба за национално уједињење и независност постала приоритетна за Бугаре. Први блистав корак у том правцу био је тзв. Пловдивски преврат или Уједињење Кнежевине Бугарске и Источне Румелије које се збило 6. септембра 1885. године у Пловдиву, након што је тамошње становништво извршило преврат, збацивши симболе турске суверености.
"То значи да је Велико народно собрање већ могло да изабере руководиоца државе – кнеза. До тога је свакако дошло после одобрења европских сила и потврде султана – прича академик Георги Марков, директор Института за историјска истраживања Бугарске академије наука. – Осим тога држава не може да самостално склапа политичке и трговинске уговоре, а у европским престоницама заступају је дипломатски агенти, а не посланства. Тако је у ствари млада држава лишена права да учествује у међународним конференцијама са самосталним делегацијама. Пример за то је прва Хашка мировна конференција из 1899., на којој је бугарска делегација допуштена тек после подужих преговора бугарских дипломата и заступништва руског цара Николаја II. У ствари, неки тврде да је Кнежевина Бугарска била самостална, мада у међународним односима није била призната као суверена држава."

Током година родољубиви Бугари су стално размишљали о прокламовању независности. Али је то постало могуће тек 1908. године, после избијања револуције Младотурака у Истанбулу.

"Аустро-Угарска је искористила унутарполитичку кризу у Турској и одлучила да анексира бивше османлијске покрајине Босну и Херцеговину – наставља Георги Марков. – На тај начин као једна од шест европских сила потписница Берлинског уговора, она га је у ствари прва прекршила. У међувремену, бугарски кнез Фердинанд се договорио са царем Францом Јосифом да прогласи независност Бугарске само два дана пре датума када ће Аустро-Угарска анексирати Босну и Херцеговину. Наравно, осталих пет великих сила није прихватило проглашење независности 22. септембра. Али пошто је Аустро-Угарска била у савезу са Немачком дошло је до првог повољног за бугарску ствар пробоја у Берлинском уговору."

Тражећи континуитет са величанством средњовековног бугарског царства, домаћа политичка елита је одлучила да прогласи независност у старој престоници Великом Трнову. О томе прича главни кустос Великотрновског регионалног историјског музеја:

undefined
"У свести Бугара Трново је тврђава историјске славе и симбол слободе државе, која је у Средњем веку заузимала значајно место у животу европског Југоистока. Због тога сви су били једнодушни да управо тамо треба прогласити независност. Град је био свечано украшен, људи су честитали једни другима са сузама у очима. Били су срећни да се остварује један вишевековни сан о независној и сувереној држави, каква је Бугарска била у време када је Велико Трново било њена престоница. Манифест о проглашењу независности је прочитан прво у цркви "Светих четрдесет мученика", а касније и на историјској тврђави Царевец. Више хиљада људи је отишло на историјско брдо, молило се у црквама. Свечаним маршом градом су прошле јединице бугарске војске. Цео град је тријумфовао. Земљом су летели телеграми, тако да је свако насеље где је стизало саопштење о независности одмах приређивао прославу."

После двостраног кршења Берлинског уговора од стране Беча и Софије, Велике силе нису биле спремне на замашна војна дејства и одлучиле су се за дипломатско признавање бугарске независности. У пролеће следеће године је уз посредништво Русије постигнут споразум о тешким финансијским проблемима између Бугарске и Турске. Тако су Турска, а затим и Велике силе признале независност Бугарске у априлу 1909. Проглашење независности Бугарске подигло је њен међународни углед и она је већ била равноправна осталим европским државама.

Превод: Александра Ливен

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 02:16 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Freyu,

da, žarišta su korisna po više osnova - a najviše zbog KONTROLE.

Ja gledam "Realpolitik", ne Fantazije i "Cehoslovačke" (Cehine "tvorevine").

Previše se slažemo u poslednje vreme... ne sviđa mi se to...

Jedino ovi Hrvati ne daju taj DGG k'o da bi im od kurca otpalo a to bi rešilo naše odnose dugoročno... :neznam

Što se ima ili nema sviđati, svi mi valjda želimo mir, mi smo svoju kvotu za ratovanje debelo prebacili. U idućih minimum 100 godina mir između nas. Neka malo drugi budu budale pa ratuju. Treba od bure baruta napraviti bure šljivovice, mjesto gdje se donekle lagodno živi i zaebava, oaza mira od degeneričnog zapada,a i taj europski standard pa uhvatit ćemo ga jednom treba se trudit.

A za DGG iki, nema ništa free, ubacite neku ponudu pa ćemo razmotriti.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 02:27 

Oj, braco eksperti, od koga su Bugari primili jezik?
Nisu originalno Sloveni, a govore slovenskim jezikom. Od koga su ga preuzeli?
Mi smo im jedini susedni slovenski narod, mada su u davna vremena kad su boravili oko reke Bug, imali dodir i sa istocnim Slovenima.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 14:29 

Citat:
Bugarski ministar: Zaev je Bugarin - Zaev odgovara: Ja sam Makedonac

"Ja sam Makedonac koji govori makedonski jezik priznat u celom svetu. Karakačanov je Bugarin koji govori bugarski jezik priznat u celom svetu”, odgovorio je Zaev

SOFIJA - Bugarski ministar odbrane i zamenik premijera Bugarske Krasimir Karakačanov izjavio je da je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev Bugarin kome „sporo radi pamet”.

„Po starom bugarskom običaju Bugarinu dolazi pamet sledećeg dana, pa tako je i sa kolegom Zaevim”, rekao je Karakačanov.

Tako je Karakačanov ocenio intervju Zaeva za bugarsku agenciju BgNES u kome je Zaev rekao da Bugarska i Severna Makedonija imaju zajedničku istoriju, te da su iz nje proizašli i makedonski narod i bugarski narod, piše portal “Plusinfo” a prenosi Tanjug.

Karakačanov je takođe kazao da je zajednička istorija o kojoj je govorio Zaev zapravo bugarska istorija do 1944. godine.

Zaev: Ja sam Makedonac

SKOPLjE - Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je on Makedonac koji govori makedonski jezik priznat u celom svetu odgovarajući tako na komentar bugarskog ministra odbrane Krasimira Karakačanova koji je rekao da je Zaev Bugarin kome „sporo radi pamet”.

„Ja sam Makedonac koji govori makedonski jezik priznat u celom svetu. Karakačanov je Bugarin koji govori bugarski jezik priznat u celom svetu”, napisao je Zaev na fejsbuku reagujući na izjavu Karakačanova povodom intervjua Zaeva za bugarsku agenciju BgNes.

Zaev je međutim dodao da etnička i identitetska razlika nije jedina razlika između njih, već da je važnija i ozbiljnija razlika u tome kako gledaju na svet.

„Ja radim na približavanje stavova oko razlika i znam da je to moguće samo putem razmene ideja i mišljenja, a ne putem uvrede i nedolične poruke”, napisao je makedonski premijer.

On je dodao da od naroda očekuje korak ka prijateljstvu, a ne govor mržnje.

„Dosta je bilo mržnje”, zaključio je Zaec na fejsbuku, prenosi Tanjug.

Inače Karakačanov je nazvao Zaeva Bugarinom kome 'sporo radi pamet' nakon što je makedonski premijer u intervjuu za bugarsku agenciju izneo tvrdnje da Severna Makedonija i Bugarska imaju zajedničku istoriju, od koje su proizašli makedonski narod i bugarski narod, kao i makedonski jezik i bugarski jezik.

Karakačanov je na to rekao da nije reč o zajedničkoj, već o bugarskoj istoriji do 1944. godine.

Ovo s Makedonijom (čija jeste čija nije) se pretvara u solidan reality show...

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 14:39 

aleksije radicevic je napisao/la:
Mi smo im jedini susedni slovenski narod, mada su u davna vremena kad su boravili oko reke Bug, imali dodir i sa istocnim Slovenima.

Zvanično, tada su se ovde sreli sa "slovenskim plemenima".

Severnomakedonci tvrde da su im oni dali jezik (Samuilova slovenska država).

No, to nije bitno sada. Sada je najbitnije da se stane u kraj njihovom divljanju o kome je i sud u Strazburu rekao svoje:

https://www.magacinportal.com/2017/11/% ... %81%d0%bb/

Nas svako vidi kao korisne idiote. Aj' inekako kad nas izrade neki ozbiljniji narodi, al' kad nas jebe neka beda-moramo makar tu biti tvrdi, jasni i nepomirljivi.

weasel je napisao/la:
Što se ima ili nema sviđati, svi mi valjda želimo mir, mi smo svoju kvotu za ratovanje debelo prebacili. U idućih minimum 100 godina mir između nas. Neka malo drugi budu budale pa ratuju. Treba od bure baruta napraviti bure šljivovice, mjesto gdje se donekle lagodno živi i zaebava, oaza mira od degeneričnog zapada,a i taj europski standard pa uhvatit ćemo ga jednom treba se trudit.

Bravo! :palacgore2

Sve naše zađevice i svađe su smešne prema Nightwalkers plimi koja preti. Mali smo, slabi, bezubi i jedino čemu se možemo i moramo posvetiti je: opstanak u ovom veku!

weasel je napisao/la:

Pa, mi ćemo zauzvrat pomoći vama da dobijete sve što vi želite (HB, USK, vezu sa kojoj enklavom itd).

Baš biste ispali Carevi kad biste dali tu preostalu posavinu i DGG. Čak i najsalty i najbutthurt Krajišnici bi morali da prestanu da pozivaju na vraćanje RSK. Imali bismo baš Fer epilog (mi izgubili Krajinu a vi ovo dvoje, svako nešto izgubio a nešto dobio) i zalog za konačno rešene odnose u budućnosti. Svako bi mogao na miru da se bavi sobom (tu imamo pune ruke posla i mi i vi) i pokušava da opstane do 2120.

Realpolitik mora biti u prvom planu, Fantazije sve kvare. Stavimo tačku na preganjanja iz prošlosti. :zivili

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 14:57 

Citat:
Nas svako vidi kao korisne idiote.

Posle gužvi za Black Friday, počinjem da uviđam da smo zapravo beskorisni idioti. Spremni da inficiramo koronom nekog (pa i sebe) zbog miksera na popustu od 60%. Posle 20 godina okupacije takve anomalije u društvu nisu nikakvo čudo...

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 15:16 

Pa, mi ćemo zauzvrat pomoći vama da dobijete sve što vi želite (HB, USK, vezu sa kojoj enklavom itd).

Baš biste ispali Carevi kad biste dali tu preostalu posavinu i DGG. Čak i najsalty i najbutthurt Krajišnici bi morali da prestanu da pozivaju na vraćanje RSK. Imali bismo baš Fer epilog (mi izgubili Krajinu a vi ovo dvoje, svako nešto izgubio a nešto dobio) i zalog za konačno rešene odnose u budućnosti. Svako bi mogao na miru da se bavi sobom (tu imamo pune ruke posla i mi i vi) i pokušava da opstane do 2120.

Realpolitik mora biti u prvom planu, Fantazije sve kvare. Stavimo tačku na preganjanja iz prošlosti. :zivili

Ništa vi nama ne možete pomoći osim održavanja mira, mi se u federaciji moramo sami protiv muja izboriti.
DGG je strateški uzet za obranu zaleđe Dalmacije i to vam se neće vratit nikada, to ti je realnost, kao ni vi nama Posavinu zbog koridora.
Nemojmo se zavaravati, treba biti realan i na realnim osnovama graditi budućnost.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 15:23 

Zvanično, tada su se ovde sreli sa "slovenskim plemenima".

Severnomakedonci tvrde da su im oni dali jezik (Samuilova slovenska država).

No, to nije bitno sada. Sada je najbitnije da se stane u kraj njihovom divljanju o kome je i sud u Strazburu rekao svoje:

https://www.magacinportal.com/2017/11/% ... %81%d0%bb/

Nas svako vidi kao korisne idiote. Aj' inekako kad nas izrade neki ozbiljniji narodi, al' kad nas jebe neka beda-moramo makar tu biti tvrdi, jasni i nepomirljivi.

weasel je napisao/la:

Bravo! :palacgore2

Sve naše zađevice i svađe su smešne prema Nightwalkers plimi koja preti. Mali smo, slabi, bezubi i jedino čemu se možemo i moramo posvetiti je: opstanak u ovom veku!

weasel je napisao/la:

Svi dogovori sa vama su uvijek pali u vodu.
Vi imate fantazije sa ostvarenjem vašeg velikodržavnog projekta.
Vi se očito nećete smiriti sve dok ne budete svedeni na Beogradski pašaluk.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 19:35 

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1 ... 0%BA%D0%B0

teske politicke prilike u bugariji....vredi procitati.....

Овај споразум изазвао је државни удар 9. јуна 1923. године у изведби Војног савеза и опозиционих грађанских странака на челу са Народном слогом,

и убиство Стамболијског 14. јуна у родној Славовици,

када му је одсечена десна рука,

ископане очи, а затим

и одсечена глава.
slika
slika
Влада Цанкова и остале биле су изричито против пројугословенске оријентације.
slika

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 19:46 

https://bskm.rs/2013/12/srbi-bugari/

slika
zverstva Vranje
slika
unakazene Srpkinje posle silovanja
slika
Surdulica, srpska kosturnica.
slika

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 20:08 

Bugari su bili elita na čelu sedam slavenskih plemena. Tih 7 slavenskih plemena nisu bili Srbi, nego neki Slaveni porijeklom iz istočne Europe. Bugari su se Slavenizirali, a ovi Slaveni prihvatili bugarsko ime.

Isto kao što su Serboi bili sarmatsko pleme koje se Slaveniziralo gore na stepskom prostoru, a neka zapadnija slavenska masa prihvatila srpsko ime (Bijela Srbija).

Vrh

PostPostano: 29 stu 2020, 23:36 

K:M je napisao/la:
Kuber kane, bratko, ne je taka.

Ohrid su Fanarioti držali. Knjaz Mihajlo vam je tiskao knjige 1860.
Hteli ste ga za KRALJA, Legiju vam osnovao u Bg.

Tamo je Bug komitet imao za DŽ spijanje i jadenje, i žemske.

Vi ste u Tursko ropstvo bratko, dok vi Rusi ne skinuše sa jaram.

Ne biste bili Blgari, te i nji osloboditelji PREHEBASTE.

Će ukradnte dete iz majčinsku utrobu, takvi ste, većina.

Bugarska politika i elita (NE narod, koji je srdacan), je za zasluge knjaza Mihajla, sto im je stampao knjige u Bg, uflekani spomenik u centru Sofije NE moze da opere i oda pijetet.

Posebno se vidi SPREGA sa HRVATSKOM ELITOM, Verkovic im je pisao knjige. Napominje Makedonski BUGARI u 2 knjige.

Beograd, pa onda pomaganje kneza Mihaila Rakovskog, Levskog i stvaranje bugarske legije u Beogradu. Srbija oslobodila Bugarsku 1878.
slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 08:25 

Purger111 je napisao/la:

Bugari su bili elita na čelu sedam slavenskih plemena. Tih 7 slavenskih plemena nisu bili Srbi, nego neki Slaveni porijeklom iz istočne Europe. Bugari su se Slavenizirali, a ovi Slaveni prihvatili bugarsko ime.

Isto kao što su Serboi bili sarmatsko pleme koje se Slaveniziralo gore na stepskom prostoru, a neka zapadnija slavenska masa prihvatila srpsko ime (Bijela Srbija).

Balkan je bio krcat Slovenima sto godina pre nego što su i Srbi i Hrvati došli, a kamoli Bugari koji su došli dosta kasnije, Izgleda da baš dosta ljudi pojma nema da su bila dva velika doseljavanja na Balkan. Prvo, u 6. veku i u saradnji sa Avarima. I drugo, u 7. veku kada su došli Srbi i Hrvati. Kada su došli Bugari, dosta kasnije od Srba i Hrvata, Sloveni su činili apsolutno ubedljivu većinu stanovnika Balkana.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 08:35 

Ko o čemu, Srbi o kostima od prije sto godina, o silovanjima baba, urotama čitavog svijeta, izigranoj dobroti... Kneza Mihajla Bugari prefarbali, a Srbi ga prije toga ubili.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 08:58 

Ima na Kalemegdanu spomenik Vasilu Levskom. Nikome ne pada napamet da ga vandalizuje. Baš činjenica da među njima posle ovoliko dugo vremena od poslednjeg sukoba ima likova koji mrze Srbe celu tvoju seratorsku izjavu izvrće naopako. Mada su to danas realno retki opičeni bolesnici. Odnosi između Srba i Bugara danas su realno odlični. Inače, šta si ove nedelje, Hrvat ili Bunjevac?

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 09:50 

buenos aires je napisao/la:
Ko o čemu, Srbi o kostima od prije sto godina, o silovanjima baba, urotama čitavog svijeta, izigranoj dobroti... Kneza Mihajla Bugari prefarbali, a Srbi ga prije toga ubili.

:zubati

1029 of 2558 - 40.23%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 11:41 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:

Balkan je bio krcat Slovenima sto godina pre nego što su i Srbi i Hrvati došli, a kamoli Bugari koji su došli dosta kasnije, Izgleda da baš dosta ljudi pojma nema da su bila dva velika doseljavanja na Balkan. Prvo, u 6. veku i u saradnji sa Avarima. I drugo, u 7. veku kada su došli Srbi i Hrvati. Kada su došli Bugari, dosta kasnije od Srba i Hrvata, Sloveni su činili apsolutno ubedljivu većinu stanovnika Balkana.

Ti Slaveni iz 5.,6. stoljeća dolazili su na Balkan zbog avarskih napada na Antsko-slavensku konfederaciju (plemena: Bijeli Hrvati, Tiverci, Uliči itd.)...

Drugi kasniji izvor slavenskog pučanstva bio je sljedeći. Nakon razbijanja antskog saveza i uspostave avarske vlasti u Panoniji, na granicama kaganata našle su se Bijela Srbija (na prostoru Bohemije), Bijela Hrvatska (koja je uključivala Moravsku), Karantanija, poljsko pleme Lendijana/Litcika na Visli (od kojih potječu Zahumljani) i Bugarska (istočni Slaveni)... Po raspadu kaganata u Panoniji se javlja slavensko pleme Obotriti za koje se špekulira da je ili bugarsko, ili hrvatsko/srpsko/karantansko pleme, ili neka mješavina...

Tako da nije skroz točno da se radi o nekim nedefiniranim Slavenima koje se zatekli Srbi i Hrvati stotinama godina kasnije...

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 15:03 

Naša Kvačica je napisao/la:
buenos aires je napisao/la:

:zubati

Pa nisam ništa slagao... :neznam

Ubili su ga njegovi. Malo spreja tu i tamo ne može biti veći zločin.

I nisam nikoga htio provocirati, ali stvarno je više dosta slika mumificiranih leševa... To bi trebalo stavljati u vanjske poveznice, pa tko baš želi vidjeti...

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 16:18 

Purger111 je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:

Ti Slaveni iz 5.,6. stoljeća dolazili su na Balkan zbog avarskih napada na Antsko-slavensku konfederaciju (plemena: Bijeli Hrvati, Tiverci, Uliči itd.)...

Drugi kasniji izvor slavenskog pučanstva bio je sljedeći. Nakon razbijanja antskog saveza i uspostave avarske vlasti u Panoniji, na granicama kaganata našle su se Bijela Srbija (na prostoru Bohemije), Bijela Hrvatska (koja je uključivala Moravsku), Karantanija, poljsko pleme Lendijana/Litcika na Visli (od kojih potječu Zahumljani) i Bugarska (istočni Slaveni)... Po raspadu kaganata u Panoniji se javlja slavensko pleme Obotriti za koje se špekulira da je ili bugarsko, ili hrvatsko/srpsko/karantansko pleme, ili neka mješavina...

Tako da nije skroz točno da se radi o nekim nedefiniranim Slavenima koje se zatekli Srbi i Hrvati stotinama godina kasnije...

Nisam ni rekao da si nedefinisani, znaju se imena plemena koja su se naselila, samo ih ima previše da bi ih nabrajao, čak i kada bih znao sva njihova imena. Uglavnom, došli su sto godina pre Srba i Hrvata.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 16:27 

Mi smo djelomično zatekli sami sebe po dolasku.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2020, 17:28 

Purger111 je napisao/la:
Mi smo djelomično zatekli sami sebe po dolasku.

=))

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 579 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: