HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 vel 2025, 00:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2771 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 111  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbija - Lider regiona
PostPostano: 03 pro 2020, 13:32 

weasel je napisao/la:
Sad za ozbiljno, uzeo sam vaše službene podatke, fertilitet, mortalitet, pogledao dobno-spolnu piramidu, uzeo broj rođenih iz 40-ih i pogledao koliko imate umrlih ovih godina.... malo matematike poslje došao sam do ovih brojki. Vi ste 50-ih imali 150-160k rođenih pa ste pali na 100k 60-ih i 90-k 80-ih. Sve je to uračunato i sve sam razmotrio. Uzeo sam dobno spolnu piramidu iz 2018. da vidim koliko točno koga imate i na temelju toga sam radio za 15 godina projekciju bez da vam se itko iseli i došle su ove brojke. Nigdje vam nisam "duplo" oduzeo. U stvarnosti će to za vas biti još puno gore. A broj Srba da bude isti sada kao i 2011. nema teoretske šanse, nula, zero, nada, jedino da se pola Beča i doseli na dan popisa pa da vam popuni rupe ali ni to ne bi bilo dosta. Po mojoj procjeni bar 250k Srba manje će biti 2021 u donosu na 2011.

Sve te procene su problematične, čak i na kraći period (o dužem periodu tek da ne govorim).
Sećam se pojedinih procena sa početka decenije gde su pisali kako će Srbija do 2020. pasti na ispod 60k rođenih što se nije desilo. Sa druge strane nikom nije padalo na pamet da će Albanija pasti na ispod 30k rođenih što se desilo. Čak će i Kosovo možda pre pasti na ispod 20k rođenih nego Srbija na ispod 60k, a to tek niko nije očekivao...

Srba sigurno neće biti isto kao 2011. Možda će biti manji pad od očekivanog ako se smanji broj nepoznatih i neizjašnjenih kojih je bilo oko 250k na prošlom popisu, ali će pada svakako biti.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 13:33 

Grobar je napisao/la:
@Wazal

Cela Crna Gora ti živi u Beogradu od septembra do juna, a vode se kao rezidenti Crne Gore a ne Srbije, jer im Milo nije dozvoljavao dvojna državljanstva, jer bi onda i ovim našim rezidentima morao da daje duple pasoše, pa bi vladao 15 dana a ne 30 godina..

To se sada menja, preko noći.

Pola moje zfrade priča ijekacicu, to su sve prečani koji su se doselili u Srbiju.
Beograd i Novi Sad su krcati useljenih Srba iz RH, RS i CG..

To ke brat-bratu 300000 Srba doseljenih od 2011-te..
Ovo je sve stanje sa terene, svakodnevnica..

Dakle, 2021-e, broj Srba će biti skoro isti, a broj manjina prepolovljen, sa milion na pola miliona..

Uostalom biće brzo popis a i tvoje razočarenje..
Broj Srba isti, BDP per capita veći a broj manjina mnogo manji..

To će te dočekati u vestima nakon popisa i bićeš smoren jako, znam.. :palacgore1 :D

Ti si lokalac pa znaš te uvijete ali 300k Srba mora u tih deset godina od negdje faliti, iz Hrvatske nisu otišli možda par desetaka tisuća ali i to je prevelika brojka, možda 20k, iz Crne gore također par desetaka tisuća maks zato što je populacija iznimno mala a RS u tom periodu nije imao tako značajno iseljavanje. Dakle do tvojih 300k ne možemo doći od prećanskih Srba. Možda je uslelio 100k to je moguće. Danas prećanski Srbi više sele na zapad nego u Srbiju i to ti je činjenica. Ti također zanemaruješ da imate staro stanovništvo i da vam je gošnji minus 40k, dakle mora vam se godišnje useliti 30k Srba da se to pokrije što nije bio slučaj. Morate biti u minusu kako god okreneš.

Nije to nikakvo navijanje ili zluradost to su činjenice, isto sam govorio i za Hrvatsku.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 13:36 

Da, čuvena mantra Bošnjaka i Hrvata, Albanci i Bugari do Niša i siromašni jug.. :)

Kad ono medjutim, jug Srbije ima danas dva autoputa, Albanaci i Bugari nestaju i u svojim državama a kamoli ovde, a Pirot 100% srpski(kao i uvek) i najveći standard u Galaksiji.. :laugh

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 13:45 

Aha,a Srbija je na putu u G7...

Sve ostalo je vatikansko-njemačko-američko-masonska zavjera.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 13:48 

Lucho je napisao/la:

Sve te procene su problematične, čak i na kraći period (o dužem periodu tek da ne govorim).
Sećam se pojedinih procena sa početka decenije gde su pisali kako će Srbija do 2020. pasti na ispod 60k rođenih što se nije desilo. Sa druge strane nikom nije padalo na pamet da će Albanija pasti na ispod 30k rođenih što se desilo. Čak će i Kosovo možda pre pasti na ispod 20k rođenih nego Srbija na ispod 60k, a to tek niko nije očekivao...

Srba sigurno neće biti isto kao 2011. Možda će biti manji pad od očekivanog ako se smanji broj nepoznatih i neizjašnjenih kojih je bilo oko 250k na prošlom popisu, ali će pada svakako biti.

Ovo moje nije procjena, to su čiste brojke uzete iz vaše populacije. Uzeo sam sve podatke koji su dostupni u obzir. Dakle to nije nagađanje nego rezultat prema dostupnim podatcima koji može ponešto odstupati ali ne previše. Vama sada rađa populacija iz 90-ih kada vas je bilo 90-85k po generaciji a sad vas ima 64k po generaciji. Dakle za 2030. dolazi generacija iz 2000-ih ( ako uzmemo 30 godina kao prosjek za stvaranje obitelji) a tada vas je bilo 73 što je ogromno smanjenje u odnosu na generacije koje sada rađaju. Paralelno tom procesu događa se porast mortaliteta zbog brojnih generacija kasnih 40-ih i 50-ih što će trajati kojih 10-15 godina gdje će biti ogromna razlika umrli-rođeni ali poslje bi se trebalo stabilizirati...

I to sve bez i jednog iseljenog, ponavljam, gdje je još iseljavanje. Sve to navodi da vas do 2035. ima 5.6M.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 13:56 

Mi u Srbiji imamo veliki problem sa našim siromašnim manjinama, Hrvatima, Bošnjacima i Albancima..

Sandžak, Preševo i Bujanovac su najneperspektivniji krajevi, ne Srbije, nego Evrope..

Sad kad se to sve iselilo, nezaposlenost nam je najmanja u Evropi.
Čekamo samo još zvanične podatke sa popisa, da ne delimo više BDP po glavi sa 7,3 miliona glavica nego sa 6,8..

I to je to..
Idemo posle u ekonomski napad po glavi stanovnika, na najsiromašniji deo nemačkog carstva-Hrvatsku.. :)

To će biti bitka srpskog i nemačkog carstva, i uvod u treći svetski rat, kao 1914-te kad smo započeli WWi..

Nikada nećemo dozvoliti švabama da vladaju Slovenima..
Nikada neće imati mira od nas zli Germani..

Sloboda za sve porobljene Slovene, ne samo za Srbe.. :zivili

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:02 

Morate prvo prestići Bugare.... :sega
a do Hrvatske je dug dug put....

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:06 

Stižemo sve..

Stvaramo carstvo, imamo sve preduslove za obnovu srpske carevine..

1.Psihopatu na čelu države
2.Amin velikih sila
3.Papa nije proglasio Stepinca za sveca, dakle, radi sad za nas..
4.Izlaz na more
5.Najveći rast BDP-a u Evropi
6.U srednjem veku za carstvo je bilo potrebno srebro, a sad Litijum, imamo čak i to.. :palacgore1 :laugh

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:07 

Grobar je napisao/la:
Dudi imam ujaka u Beču, znam sve..
Išla je moja keva tamo na 6 meseci..

Ponela je 500€ a vratila se sa 400.. :)
A nije plaćala gajbu, živela kod ujaka..
Dobro više je blejala, nego što je radila, ali opet.. :)

Dakle, ni blizu istini.
Skup život..
Mehaničar ti je tamo 50€, ulje da ti zameni samo..
Kod nas 500 dinara 4,5€.. :)

Prosipaju ljudi mitove, a nisu živeli sami ni mesec dana u svom životu, real life.. :)
Čuli od nekoga.. :)

pusti te letače, ti si maloprije rekao da Srbi idu na par mjeseci da zarade za fasadu, auto, a sad kažeš keva ti izgubila 100 eura u 6 mjeseci. :zubati

pika se kako je kod ujaka koji tamo živi, ne zanimaju me ovi koji bi kao nešto, pogotovo u godinama tvoje stare, neće ona nikud iz Srbije, ali mlađarija je zainteresirana za standard tvog ujaka, o tome nam malo pričaj.

imam i ja rodbine u Austriji, u puno bogatijem dijelu od Beča, Vorarlberg, ako zanemariš Švicarsku, to je najbogatiji dio Europe ili evo pojednostavljeno, svakako najbogatiji dio EU. raj na zemlji za Srbe po meni. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:09 

Grobar je napisao/la:
Stižemo sve..

1.Psihopatu na čelu države
2.Amin velikih sila
3.Papa nije proglasio Stepinca za sveca, dakle, radi sad za nas..
4.Izlaz na more
6.U srednjem veku za carstvo je bilo potrebno srebro, a sad Litijum, imamo čak i to.. :palacgore1 :laugh

misliš najmanji pad, kakav rast. =))

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:09 

Grobar je napisao/la:
Stižemo sve..

1.Psihopata na čelu države
2.Amin velikih sila
3.Papa nije proglasio Stepinca za sveca, dakle, radi sad za nas
4.Izlaz na more

Dvadeseto stoljeće govori da je to uvijek dobro završilo po zemlje kojima vlada.... :laugh

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:13 

Ma keva je Dudi više otišla da izbleji kod brata, nešto malo je radila..

Gledaj Dudi, moj ujak je tamo od 91-e..
I više nije to ta razlika kao pre 20 godina izmedju njih i nas koja će naterati mladog čoveka da pobegne glavom.bez obzira, kao 90-tih..

On je pre 20 godina dolazio svako leto, kombi pun slatkiša, svaki dan smo od njega dobijali šilinge na nivou ćaletove plate..

Mnogo je bila veća razlika..
Da, on živi odlično, jer je njihov državljanin, ali više nije to ta razlika..

Sad, jedva da dodje na dva dana u 3 godine, a na slatkiše i šilinge možemo da zaboravimo.. :)

Moja keva je nešto radila mesec dana kod nekog privatnika tamo, šila na crno sa nekim Pakistancima..

Plata 800€ otpr..
A samo gajba je toliko u Beču..

Dakle, skuplja dara nego mera, da ti tamo odeš i da sve ostaviš za sobom, da živiš tamo, a da ne znaš Nemački i da nisi neki stručnjak veliki u svojoj oblasti pa da te gadjaju sa 3 soma evra plate..

Ide se na gradjevinu, donese se 3 soma za auto posle 6 meseci i nazad..
To je 90% naših današnjih srpskih migracionih priča...
I to je tako..

Ovo što je otišlo za stalno nadopunila se praznina prečanima i crnogorcima..

Ne mogu više da ponavljam jedno te isto, biće popis sad uskoro i sve će se videti..

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:18 

weasel je napisao/la:
Ovo moje nije procjena, to su čiste brojke uzete iz vaše populacije. Uzeo sam sve podatke koji su dostupni u obzir. Dakle to nije nagađanje nego rezultat prema dostupnim podatcima koji može ponešto odstupati ali ne previše. Vama sada rađa populacija iz 90-ih kada vas je bilo 90-85k po generaciji a sad vas ima 64k po generaciji. Dakle za 2030. dolazi generacija iz 2000-ih ( ako uzmemo 30 godina kao prosjek za stvaranje obitelji) a tada vas je bilo 73 što je ogromno smanjenje u odnosu na generacije koje sada rađaju. Paralelno tom procesu događa se porast mortaliteta zbog brojnih generacija kasnih 40-ih i 50-ih što će trajati kojih 10-15 godina gdje će biti ogromna razlika umrli-rođeni ali poslje bi se trebalo stabilizirati...

I to sve bez i jednog iseljenog, ponavljam, gdje je još iseljavanje. Sve to navodi da vas do 2035. ima 5.6M.

Slobodno oduzmi nekih najmanje 5k iz tih starijih generacija koji su rođeni u inostranstvu (od 2005. se ne računaju).
Mi smo u drugom delu ove decenije imali pad od 2,9% rođenih u odnosu na prvi deo ove decenije, a u istom periodu je broj žena od 25-34 godina (one koje najviše rađaju) pao za 9,1%. To je zahvaljujući rastu fertiliteta sa 1,40 na 1,52 (u realnosti i nešto veći zato što je stanovništvo precenjeno zbog toga što se ne vode podaci o spoljnim migracijama).
Da je fertilitet ostao isti Srbija bi sada imala ispod 60k rođenih.

Što se iseljavanja tiče, većina demografa procenjuje negativan migracioni saldo na nekih 15-20k godišnje.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:25 

weasel je napisao/la:
Grobar je napisao/la:
Stižemo sve..

1.Psihopata na čelu države
2.Amin velikih sila
3.Papa nije proglasio Stepinca za sveca, dakle, radi sad za nas
4.Izlaz na more

Dvadeseto stoljeće govori da je to uvijek dobro završilo po zemlje kojima vlada.... :laugh

Da, ali ovog našeg psihića, vaša luda baba-Germanka, ljubiteljka migranata, proglašava za najevropljanina godine..

Znaš, u tom grmu leži zeka-peka.. :)

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:26 

weasel je napisao/la:
Morate prvo prestići Bugare.... :sega
a do Hrvatske je dug dug put....

Bugari su jadnici, koji se raspadaju. Najgore ceste, beda iskonsko, razne musli manjine iz oseke Otomana. Bugariju se raspada po svim šavovima.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:27 

Bugarsku će podeliti Erdogan i Putin..
Mnogo su se rasku**ili a do juče nisu znala šta je žvaka, ali bukvalno.. :)

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:36 

dudu je napisao/la:
Grobar je napisao/la:
Dudi imam ujaka u Beču, znam sve..
Išla je moja keva tamo na 6 meseci..

Ponela je 500€ a vratila se sa 400.. :)
A nije plaćala gajbu, živela kod ujaka..
Dobro više je blejala, nego što je radila, ali opet.. :)

Dakle, ni blizu istini.
Skup život..
Mehaničar ti je tamo 50€, ulje da ti zameni samo..
Kod nas 500 dinara 4,5€.. :)

Prosipaju ljudi mitove, a nisu živeli sami ni mesec dana u svom životu, real life.. :)
Čuli od nekoga.. :)

pusti te letače, ti si maloprije rekao da Srbi idu na par mjeseci da zarade za fasadu, auto, a sad kažeš keva ti izgubila 100 eura u 6 mjeseci. :zubati

pika se kako je kod ujaka koji tamo živi, ne zanimaju me ovi koji bi kao nešto, pogotovo u godinama tvoje stare, neće ona nikud iz Srbije, ali mlađarija je zainteresirana za standard tvog ujaka, o tome nam malo pričaj.

imam i ja rodbine u Austriji, u puno bogatijem dijelu od Beča, Vorarlberg, ako zanemariš Švicarsku, to je najbogatiji dio Europe ili evo pojednostavljeno, svakako najbogatiji dio EU. raj na zemlji za Srbe po meni. :zubati

Nije prava Piroćanka. Da zagubi 100 jevreja, pa ne mere.
Možda je poklon odnela. Još izgubila plaću u Prvi maj, gde stečajni upravitel rukovodi, još doprinose izgubila.

3.000 e za 6 m majanje i učenje jezika. Kako je ćale pustio, ipak su to mlađe godine, bez seexa i može je neki ino umirovljenik vrbuje za brak. Ako ponudi 2 k mirovinu. Lud čovek, kad će se oženi.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:41 

Koje mladje godine?
Keva ima 55 godine a išla je pre 3 godine kad je puko 1. Maj.. :)

Dobar je zapad, ali ako znaš Nemački i imaš pravog znanja u svojoj struci..

Onda može.. 3 somića..

Ovo ostalo, mešalica, šivaća mašina i gipsane ploče, to je sve pečalbar do pečalbara..

500€ u šteku mesečno i spavanje u hodniku, pa nazad ku***nje sa Golfom i pričama kako je hebo crnkinje u Beču... :)

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:43 

Lucho je napisao/la:

Slobodno oduzmi nekih najmanje 5k iz tih starijih generacija koji su rođeni u inostranstvu (od 2005. se ne računaju).
Mi smo u drugom delu ove decenije imali pad od 2,9% rođenih u odnosu na prvi deo ove decenije, a u istom periodu je broj žena od 25-34 godina (one koje najviše rađaju) pao za 9,1%. To je zahvaljujući rastu fertiliteta sa 1,40 na 1,52 (u realnosti i nešto veći zato što je stanovništvo precenjeno zbog toga što se ne vode podaci o spoljnim migracijama).
Da je fertilitet ostao isti Srbija bi sada imala ispod 60k rođenih.

Što se iseljavanja tiče, većina demografa procenjuje negativan migracioni saldo na nekih 15-20k godišnje.

Oduzeo sam vam daleko više od 5k, kažem ti da sam gledao dobno spolnu piramidu i točno sam uzeo u obzir koliko vas zaista ima od onoga što je pisalo da je rođeno po generaciji. Po nekim generacijama vam fali i više od 20% rođenih. I unatoč tome svemu vi opet nabijate minuse od 40k. Kažem ti lijepo da sam uzeo sve što sam mogao u obzir i da vam slijedi gadan prirodan pad (i to bez iseljavanja).

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 14:57 

Grobar je napisao/la:
Ma keva je Dudi više otišla da izbleji kod brata, nešto malo je radila..

Gledaj Dudi, moj ujak je tamo od 91-e..
I više nije to ta razlika kao pre 20 godina izmedju njih i nas koja će naterati mladog čoveka da pobegne glavom.bez obzira, kao 90-tih..

On je pre 20 godina dolazio svako leto, kombi pun slatkiša, svaki dan smo od njega dobijali šilinge na nivou ćaletove plate..

Mnogo je bila veća razlika..
Da, on živi odlično, jer je njihov državljanin, ali više nije to ta razlika..

Sad, jedva da dodje na dva dana u 3 godine, a na slatkiše i šilinge možemo da zaboravimo.. :)

Moja keva je nešto radila mesec dana kod nekog privatnika tamo, šila na crno sa nekim Pakistancima..

Plata 800€ otpr..
A samo gajba je toliko u Beču..

Dakle, skuplja dara nego mera, da ti tamo odeš i da sve ostaviš za sobom, da živiš tamo, a da ne znaš Nemački i da nisi neki stručnjak veliki u svojoj oblasti pa da te gadjaju sa 3 soma evra plate..

Ide se na gradjevinu, donese se 3 soma za auto posle 6 meseci i nazad..
To je 90% naših današnjih srpskih migracionih priča...
I to je tako..

Ovo što je otišlo za stalno nadopunila se praznina prečanima i crnogorcima..

Ne mogu više da ponavljam jedno te isto, biće popis sad uskoro i sve će se videti..

Samo turbo sirotinja i mrzitelji države, mahom manjine begaju.

Jer ti da se popišaš po ćaćevini vikendici, navikama, ritmu života, nekoj bezbrižno sto za 200 do 300e što ćeš možda uštedeti, jesti kučeće paštete je smijurija.

Meni je osobno glavni motiv za obiteljsko iseljavanje nezdravo sustav, ozračje, polit klima, bez nekog skorog restarta.

Zato i vagam cene, cifre za iznajmiti ful stan za život i tvrtku u exkluzivnoj zoni, dok si pravim vilu u podslljemenskoj zoni, Remetama, Maksimiru.

Mada za skladište i tehnički pregled je dobro i Zagreb zapad.
Zagrebačka cesta, i okolica. Tu su cijene placa po m2 jeftinije od Niša, od 100 e do max extra 200 e m2.

Da bi se ugodno smestio i ugnezdio, za fin početak, treba mi od 1 do 1,5 milijuna ojra, za start ap. Dajte neke sugestije, predloge, mišljenja, komentare.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 15:01 

Otprilike tako..

Hrvati nas Srbijance stalno porede sa Bošnjacima zbog plata, a zaboravljaju da je tamo kod muslimana nezaposlenost 50%.. :)

Mlad musliman mora da ide, nema izbora..

U Srbiji ne radi samo onaj ko neće, posla ima na svakom ćošku i tu je pogrešne percepcije početak i kraj..

Da, ide se na pečalbu, ali ne za stalno..
Nema potrebe..

muslimani moraju, namaju posla u domovini, nezaposlenost je velika..
Niti će se išta prometi, jer nemaju ni plan ni program, čekaju Godoa.. :)
To je otprilke politika muslića..

Kod nas politika subvencija, započeta pre 15 godina, sada tek kreće da melje u punom gasu i ne staje..

Pretvorila se u automatizam koji i puni budžet(vraća uloženo) i zapošljava..

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 15:26 

Ma za nas ste svi vi isti, Muslimani, Srbi, Albanci, Bugari, Makedonci. Jad i bijeda

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 15:52 

Glupe priče o tome kako su negdje manje plaće, ali je zato sve jeftinije pa dođe na isto...

Dođe ku*ac na isto, nije bezveze bolja infrastruktura i život općenito u Hr nego u Sr, kao što je u Njem bolji nego u Hr.

I u Hrvatskoj su jeftiniji troškovi, ali kad sračunaš sve, ipak je bolje u Njemačkoj, uz to i druge pogodnosti, osim infrastrukture koje sam naveo, bolje javne službe, bolje zdravstvo, pravosuđe, usluge, veći izbor posla itd.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 16:11 

Grobar je napisao/la:
Otprilike tako..

Hrvati nas Srbijance stalno porede sa Bošnjacima zbog plata, a zaboravljaju da je tamo kod muslimana nezaposlenost 50%.. :)

Mlad musliman mora da ide, nema izbora..

U Srbiji ne radi samo onaj ko neće, posla ima na svakom ćošku i tu je pogrešne percepcije početak i kraj..

Da, ide se na pečalbu, ali ne za stalno..
Nema potrebe..

muslimani moraju, namaju posla u domovini, nezaposlenost je velika..
Niti će se išta prometi, jer nemaju ni plan ni program, čekaju Godoa.. :)
To je otprilke politika muslića..

Kod nas politika subvencija, započeta pre 15 godina, sada tek kreće da melje u punom gasu i ne staje..

Pretvorila se u automatizam koji i puni budžet(vraća uloženo) i zapošljava..

nije kod vas nezaposlenost toliko niska pogotovo po manjim mjestima i svakako su to noviji trendovi do prije neke godine standardna stopa je bila 20+%.

imaš Bugarsku, uvijek puna zaposlenost pa nestalo 2 milijuna ljudi u zadnjih 30 godina.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2020, 16:33 

Nameće se pitanje zašto Srbi idu vani zaraditi nekoliko mjeseci ako Srbija ima najveći standard...

1097 of 2558 - 42.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2771 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 111  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: