HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 16:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 458 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje.
PostPostano: 19 pro 2020, 16:03 

Pro bono je napisao/la:
Caleb-095 je napisao/la:
Srbi su držali na Kosovu svu vlast efektivno i brutalno preko 80 godina, a Kosovo nije bilo ni država sa tradicijom, već u najboljem slučaju autonomna pokrajina. Jedan pogrešan potez ih je koštao gubitka Kosova i smanjenja prostora gdje Srbi žive na 10% Kosova. Hrvati u Šumskoj su statistička greška svojom voljom, ali Bošnjaci nisu ni sa privatnim vlasništvom nad zemljom, niti brojnošću koja možda sada nije kvantitativno velika, ali jeste kvalitativno. Dovoljno velika da Dodik nazove Bošnjake povratnike na Drinu okupatorima. O Sarajevu i našim teritorijalnim trvenjima sa Srbima ne znaš ništa. Sarajevo je jedna od tačaka gdje u toj milisekundi kada nešto pokušaju izbija rat. Ne moraš mi vjerovati, ali nije me ni briga šta vi lupetate o onom što ne poznate. Ko će i gdje sada dobiti batine u ratu to ne odlučuješ ti. Mi jesmo najmanji u bivšoj državi, ali na nivou BiH smo sve, ali nismo vojno slabi.
Hrvatska je teritorijalno nedovršena država i bila bi nedovršena i apsurdna i kao Banovina. Dok god postoje Srbi u vašem mekom trbuhu, nikada nećete biti sigurni, a na dobrom ste putu da zakuhate sa Bošnjacima isto kao i sa Srbima. U Daytonu je potpisano i da će BiH biti funkcionalna država koja poštuje međunarodne konvencije u evro-atlantskoj zajednici, čega je provođenje garant bio OHR, pa nije. Tako da ugovor koji nije ispunjen više ne važi. Dayton je mrtav, ali se niko još ne usuđuje to reći. Priča o ukidanju OHR-a nije ništa drugo nego priča o ukidanju Daytona. Ako je alternativa filđan Bosna razbijena na dvije enklave, nama se rat toliko isplati da tome nema kraja. Nema naroda kome se danas rat toliko isplati nego Bošnjacima ako ih se pritjera uza zid. Mi smo i 92 od naroda koji je bio spreman za odstrijel i imao 100% okupiranu zemlju, i nije imao vojsku dogurali do naroda koji ima savršeno jezgro vojske, vojnu industriju koja raste i krećemo sa slobodnih trećine zemlje u nove pobjede. Ako ništa možemo dovoljno krompira, mesa i voća uzgojiti da ne budemo gladni u ratu. Ništa vi ne razumijete i srljate u katastrofu.

Ne mogu da vjerujem što čitam.

Ti prvi bi gledao da u slučaju rata ne mrdneš iz Sarajeva ili dijaspore i da za tebe i tvoja naprđivanja ginu tuđa djeca, ilegalni migranti, bošnjačka manjina u RS i HB i teroristi sa svih strana svijeta. Da Bog da rat tebi ali samo u tvojoj kući.

Ono što bi bila razlika od devedesetih je da bi vi morali napadati. Možda i na dva jasna i velika fronta u isto vrijeme i dva hermetička obruča sa jačom pozadinom.

Ako misliš da imate snage za napad i da ste dovoljno skoncentrirani, samo krenite da se raspršite. Za koga ćete ginuti ? Za BiH koju jeftino kupuju Arapi, Turci i ovi novi domaći begovi koji ne daju više od osam stoja za mjesec ropskog rada.

Nego, umij se hladnom vodom i razmisli malo. Sita je raja graha, krumpira i riže. Zato bježi odavde i bez rata.

Ne poznaš me. Nisam ni prošli put bježao iz BiH, a rat je bio 4 godine pakla. Danas kada imamo oružja u izobilju i vojsku koja je etnički čista, ne idem ja nigdje. Kucnuo je čas ovakvih kao ja. Moje mjesto je sa mojim narodom. Kakav će biti rat, ja sada ne bih, ali novi rat nikada nije kao stari. Sada su prije svega BH Hrvati u ranjivoj poziciji u tjesnacu između dva neprijatelja. Ispali su najgluplji. Istorija ne oprašta. Žao mi je prije svega običnih ljudi Hrvata katolika koji to nisu zaslužili. Ipak nisu, ma ko šta mislio.
Kada nosiš muslimansko ime i imaš dvije čiste u glavi nemaš se kuda iseliti u kršćansku Evropu da tamo čekaš nezaštićen kad ćete u logor strpati kao Jevreja. Naša jedina šansa je BiH. Nema Mujo i Haso kuda bježat. O Turskoj neću da govorim, prepuna je i tamo smo nedobrodošli. Nama je ili vojnički opstati ili nestati. Biće to veliki razračun, a vi vidite možete li savladati milion i po fanatičnih ljudi koji nemaju kuda i imaju vojno iskustvo.
Ne brinite se vi za nas, mi koji smo ostali smo se snašli i dobro živimo. Neka ide ko god u BiH ne vidi budućnost. Ja vidim i imam i sadašnjost i budućnost.

Vrh

Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Dominacija Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje.
PostPostano: 19 pro 2020, 16:04 

Trolaš temu majmune.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:08 

Mujo o koja dva neprijatelja ti pričaš? Hrvatska i Srbija nikad u boljim odnosima. Hrvati i Srbi u BiH u koaliciji. Vi ste okruženi sa dva neprijatelja ne mi.
O kojoj etnički čistoj vojsci pričaš? Onoj kojoj je Dodik vrhovni zapovjednik? O kojem oružju? Onom zahrđalom iz 90ih koje je i onda bilo zastarjelo? Kojih se pol nalazi u RS i HB?
Nemaju Mujo i Haso gdje bježat? Ode ih već stotine tisuća u Njemačku, Švedsku, Kanadu, Australiju za vrijeme mira, kolko bi ih tek otišlo da nekakvu mobilizaciju napravite za samoubilačku invaziju?
Naravno, neka ide tko god u BiH ne vidi budućnost. Po zadnjim anketama 82% muslimanskih školaraca je to izjavilo da ne vidi i da seli čim završe škole. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:11 

To to Mujo, takve vas volimo, lude i neracionalne. Samo navalite, sami protiv svih.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:13 

Caleb-095 je napisao/la:
Kucnuo je čas ovakvih kao ja. Moje mjesto je sa mojim narodom. Kakav će biti rat, ja sada ne bih, ali novi rat nikada nije kao stari. Sada su prije svega BH Hrvati u ranjivoj poziciji u tjesnacu između dva neprijatelja. Ispali su najgluplji.

:smijeh

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:17 

Rika sv Vida je napisao/la:
Mujo o koja dva neprijatelja ti pričaš? Hrvatska i Srbija nikad u boljim odnosima. Hrvati i Srbi u BiH u koaliciji. Vi ste okruženi sa dva neprijatelja ne mi.
O kojoj etnički čistoj vojsci pričaš? Onoj kojoj je Dodik vrhovni zapovjednik? O kojem oružju? Onom zahrđalom iz 90ih koje je i onda bilo zastarjelo? Kojih se pol nalazi u RS i HB?
Nemaju Mujo i Haso gdje bježat? Ode ih već stotine tisuća u Njemačku, Švedsku, Kanadu, Australiju za vrijeme mira, kolko bi ih tek otišlo da nekakvu mobilizaciju napravite za samoubilačku invaziju?
Naravno, neka ide tko god u BiH ne vidi budućnost. Po zadnjim anketama 82% muslimanskih školaraca je to izjavilo da ne vidi i da seli čim završe škole. :biceovodobro

Zajebo si se ti malo. Kad ti se iluzije uruše, plakaćeš ko malo dijete. Srbi će vas prodat za šaku škuda, i zabit vam nož u leđa. Nemoj da bude da vas se nije upozorilo. Međutim vi ste gomila blesonja, i ja sa vama o politici ćakulam.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:20 

Mi ni ne računamo na nikakvu vojnu pomoć Srba. Ti računaš. Ti spominješ da će vama pomoć, da smo mi u nekakvom obruču. Ako krenete samo na nas, RS se odvaja i doviđenja. Dakle pričaj da planiraš napad na Federaciju samo a ne na BiH.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:22 

Hahaha nemaju nas šta srbi prodavat, kome? Oni oce RS, mi im ne smetamo na putu.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:23 

Caleb-095 je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Ako i kad bude vrijeme za rafalanje onda ćemo tako. Sada je vrijeme lijepog pričanja na forumima. :biceovodobro

Brzo ste prošli put od lijepog pričanja, ustaljenih prijetnji raspadom BiH, a time i istrebljenja Bošnjaka do rafalanja. Dovoljno je desetak postova da vam se podastru činjenice i već ste u ratničkom modusu. Toliko daleko ste udaljeni od realnosti. Da ste realni uvidjeli biste

kuda vas guraju vaši političari,

posebno Čović i znali biste da

vas je pretvorio u sitniš za potkusurivanje.

Namjesto jednog, stvorio vam je dva neprijatelja,

a nema vas

pod smokvu da stanete na većini teritorija koje kontrolišete.

Ima i lakših načina da se samoubijete. Niti imate mladost spremnu na produženo umiranje za bezvrijedne pustahije po Bosni. BiH je 70% dijelom bezvodna kamena pustoš, a i tamo gdje ima zemlje, vode je jako malo, sunca još manje i malo šta može da raste. Mala je nagrada za prolivanje krvi. Ostaje samo samozavaranje. Vas i Srba i Rusa 300 miliona. Sve će doći na svoje. Sve što je bolesno, će umrijeti, a zdravo ostati. Kao i uvijek.

Nova kovanica, suvremenog mislioca novog akademika Tunje.

Hrvati su mali i za STATI POD SMOKVU, a Srbi pod ŠLJIVU.

Krumpiru treba 8 mjeseci od sjemena do stola. A za meso i dulje.

Jedino ako ne lovite žahore, štakore, mačke i pse, kao gladna rulja u opkoljenim gradovima.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:26 

Moraš brzo djelovat Mujo. Gubite preko 70 000 Muslimana i 1000 rođenih godišnje a HV i VS sve jači :evotigana

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:31 

S ovim mujom se moram slozit u Samo jednoj stvari, da je kucnuo čas za muslimane. Ovo im je najidealnije vrijeme, prilika koje vise nece biti, da ugrabe koliko toliko bolju poziciju u ovoj nakaradi. Kako vrijeme bude odmicalo njih čeka sve gora i gora situacija. Muslimani jednostavno moraju krenuti na "all in" u kojem imaju daleko veće šanse nego mirnim putem.

Mada su obadvije opcije manje od šansi za dobitak na lutriji

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:42 

Caleb-095 je napisao/la:
Mi jesmo najmanji u bivšoj državi, ali na nivou BiH smo sve, ali nismo vojno slabi.

Ostavite se i same pomisli na rat, nemate za pračke, ima vas jedva 1M i nalazite se u potpunom okruženju naroda protiv kojih bi izazvali rat.
Zar vam nije bilo dosta 4 godine smrzavanja, gladi i cipelarenja harmije i tražite još?
Caleb-095 je napisao/la:

Hrvatska je teritorijalno nedovršena država i bila bi nedovršena i apsurdna i kao Banovina. Dok god postoje Srbi u vašem mekom trbuhu, nikada nećete biti sigurni, a na dobrom ste putu da zakuhate sa Bošnjacima isto kao i sa Srbima.

Mi smo sigurni kad je HV jak, a radimo sve na tomu da bude najsnažniji od Beča do Grčke. Srbi i ćetnitet nas ne zanimaju dok gledaju svoja posla.
Caleb-095 je napisao/la:

U Daytonu je potpisano i da će BiH biti funkcionalna država. Dayton je mrtav, ali se niko još ne usuđuje to reći.

U daytonu ste vi potpisali potpunu kapitulaciju prema Srbima, složili ste se da dobiju sve što su ratom vama uzeli plus apsolutnu vlast na pola Bosne, dok ste pred Hrvatima djelomično kapitulirali i pristali na dijeljenje vlasti.

To malo što ste dobili u daytonu, na papiru nezavisnu BiH, ćete izgubiti izbjegavanjem popisanih obveza.

Caleb-095 je napisao/la:
Ako je alternativa filđan Bosna razbijena na dvije enklave, nama se rat toliko isplati da tome nema kraja. Ako ništa možemo dovoljno krompira, mesa i voća uzgojiti da ne budemo gladni u ratu. Ništa vi ne razumijete i srljate u katastrofu.

Možete probati bacati te krumpire na Hrvatske Rafale, kaže youtube da se od njih dobar projektil napravi... :laugh

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:43 

Ne moraju oni u nikakav ''all in'' samoubilački. Mogu se dogovorit pa da podijelimo Monstruma na 3 dijela pa da naprave svoju državu u 4 kantona i vode politiku kakvu god hoće i pokušaju biološki opstat.
Naravno ako misle kretat u samoubilački ''all in'' vrijeme opako ide kontra njih. Tik tak tik tak.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 16:49 

Caleb-095 je napisao/la:
Sada su prije svega BH Hrvati u ranjivoj poziciji u tjesnacu između dva neprijatelja. Ispali su najgluplji. Istorija ne oprašta. Žao mi je prije svega običnih ljudi Hrvata katolika koji to nisu zaslužili. Ipak nisu, ma ko šta mislio.

Turčin zna da od RS nema ništa pa se nada namiriti kod Hrvata, ali ipak drži mogućnost i da bi im Hrvatska mogla pomoći.

Njihova jedina nada je da Hrvatska ne pomogne Hrvatima u BiH, a zauzme Banja Luku za njih.

Pogledaj Turčine malo kartu sa 2 bazena, Sarajevskim i Tuzlanskim. Nije vama tijesno imate 70% nenaseljenog teritorija u svojih 5 kantona - Žepče i Usora. Mi ćemo si uzeti ostalo i mirna Bosna.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 18:06 

Ovaj glupi b.alija nikako da shvati da ih se ne bojimo ni najmanje i da cemo se s velikim gustom potuc opet s njima bude li trebalo.

LOL i naravno na Srbe niti ne racunamo kao ikakvu ispomoc, oni su druga drzava.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 18:15 

Predsjednik Republike Hrvatske.

Mislim da je i to danas mainstream u Hrvatskoj.

Za ufurane Muje, Hrvatska će samo mirno gledati napad muslimana na Hrvate na granici Hrvatske... :biceovodobro

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 18:24 

Caleb-095 je napisao/la:

Ne poznaš me. Nisam ni prošli put bježao iz BiH, a rat je bio 4 godine pakla. Danas kada imamo oružja u izobilju i vojsku koja je etnički čista, ne idem ja nigdje. Kucnuo je čas ovakvih kao ja. Moje mjesto je sa mojim narodom. Kakav će biti rat, ja sada ne bih, ali novi rat nikada nije kao stari. Sada su prije svega BH Hrvati u ranjivoj poziciji u tjesnacu između dva neprijatelja. Ispali su najgluplji. Istorija ne oprašta. Žao mi je prije svega običnih ljudi Hrvata katolika koji to nisu zaslužili. Ipak nisu, ma ko šta mislio.
Kada nosiš muslimansko ime i imaš dvije čiste u glavi nemaš se kuda iseliti u kršćansku Evropu da tamo čekaš nezaštićen kad ćete u logor strpati kao Jevreja. Naša jedina šansa je BiH. Nema Mujo i Haso kuda bježat. O Turskoj neću da govorim, prepuna je i tamo smo nedobrodošli. Nama je ili vojnički opstati ili nestati. Biće to veliki razračun, a vi vidite možete li savladati milion i po fanatičnih ljudi koji nemaju kuda i imaju vojno iskustvo.
Ne brinite se vi za nas, mi koji smo ostali smo se snašli i dobro živimo. Neka ide ko god u BiH ne vidi budućnost. Ja vidim i imam i sadašnjost i budućnost.

Poznam te itekako. I više nego što misliš.

Zato mislim da si blentav.

Hrvati i Srbi bi vam u slučaju rata samo trebali ostaviti dva -tri koridora za bježaniju onih koji nisu ratoborni kao što si ti. 60% bi vas iselilo iz BiH iste sekunde. Na pamet im ne pada da ginu u Širokom ili Čajniću za Bakira, Novalića, Kenjca, Komšića i Allaha.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 18:31 

Pro bono je napisao/la:
Caleb-095 je napisao/la:

Hrvati i Srbi bi vam u slučaju rata samo trebali ostaviti dva -tri koridora za bježaniju onih koji nisu ratoborni kao što si ti. 60% bi vas iselilo iz BiH iste sekunde. Na pamet im ne pada da ginu u Širokom ili Čajniću za Bakira, Novalića, Kenjca, Komšića i Allaha.

Dobro, mora neko biti i "blentav". Da nije bilo blentavih, mi sada pored vas ne bi postojali. Nije se većina ni prošli put borila za Bakira, Novalića, Kenjca, Komšića i Allaha. Ako je vama draga i bitna Hrvatska i Srbija, i nama je naša domaja Bosna. Vama se kao isplati boriti za Čoviće, Vučiće i Milanoviće :zubati Sunce ti žarko. I lijepo nam je u domaji, mimo politike i vas. Ostajemo da je volimo, njegujemo i gradimo. Neka ide ko hoće. Veliki je svijet, ali nije za nekoga ko nosi muslimansko ime i nije nigdje pristao. Vrata su zatvorena, i migranti su sve manje dobrodošli.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 19:04 

Caleb-095 je napisao/la:
Kucnuo je čas ovakvih kao ja. Moje mjesto je sa mojim narodom. Kakav će biti rat, ja sada ne bih, ali novi rat nikada nije kao stari. Sada su prije svega BH Hrvati u ranjivoj poziciji u tjesnacu između dva neprijatelja. Ispali su najgluplji.

:smijeh

Osvjedočeni prijatelj BiH Schwarz-Schilling danas je izjavio:

"Mir iz Daytona je postao moguć jer su Hrvati rekli da je nedopustivo ono što se događa u Hrvatskoj i BiH i krenuli u vojnu akciju. SAD su odigrale presudnu ulogu u jačanju volje Hrvata da vojno utječu na terenu"

Danas Milanović kaže nedopustivo je preglasavati Hrvate. :biceovodobro

1106 of 2558 - 43.24%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Neustavno ponašanje Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje
PostPostano: 19 pro 2020, 19:49 

Kaže Crni da je Varta na "mrtvoj točki". Ne znam što Inzko na to kaže, na njegovoj smjeni se srozala na mrtvo.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 21:34 

Ne moraju oni u nikakav ''all in'' samoubilački. Mogu se dogovorit pa da podijelimo Monstruma na 3 dijela pa da naprave svoju državu u 4 kantona i vode politiku kakvu god hoće i pokušaju biološki opstat.
Naravno ako misle kretat u samoubilački ''all in'' vrijeme opako ide kontra njih. Tik tak tik tak.

Ovo je nemoguća opcija jer je njihova kolektivna svijest na razini stanovnika bivse rsk tamo negdje 1993/1994.

Svatko onaj ko bi predlozio razlaz bi bio politicki likvidiran u roku par mjeseci. Jednostavno, otislo se predaleko za neke stvari

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 22:16 

Caleb-095 je napisao/la:
Pro bono je napisao/la:

Dobro, mora neko biti i "blentav". Da nije bilo blentavih, mi sada pored vas ne bi postojali. Nije se većina ni prošli put borila za Bakira, Novalića, Kenjca, Komšića i Allaha. Ako je vama draga i bitna Hrvatska i Srbija, i nama je naša domaja Bosna. Vama se kao isplati boriti za Čoviće, Vučiće i Milanoviće :zubati Sunce ti žarko. I lijepo nam je u domaji, mimo politike i vas. Ostajemo da je volimo, njegujemo i gradimo. Neka ide ko hoće. Veliki je svijet, ali nije za nekoga ko nosi muslimansko ime i nije nigdje pristao. Vrata su zatvorena, i migranti su sve manje dobrodošli.

Pa prekrsti se kao što je učinio Kusturica i problem rješen.
A što se tiče migranata, pa niste ni vi baš goostoprimivi prema vašoj braći po vjeri.

Vrh

Naslov: Re: U Zagrebu svi složni: Neustavno ponašanje Bošnjaka je problem, a ne “građansko” rješenje
PostPostano: 20 pro 2020, 00:10 

Citat:
Bušić o Hrvatima u BiH i izborima u Mostaru: ‘Hrvati su skoro pa dekonstituirani’
slika

“Hrvatski narod u BiH je skoro pa dekonstituiran. Osnovno ljudsko pravo im nije zagarantirano – da biraju svoga člana. Današnji predstavnik Hrvata u Predsjedništvu BiH, Željko Komšić, biran je ‘nehrvatskim’ glasovima.”, istaknula je u razgovoru za Narod.hr predsjednica saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zdravka Bušić.

Zastupnica Bušić, koja je bila nositeljica HDZ-ove liste za dijasporu, za Narod.hr govorila je o predstojećim izborima u Mostaru te o položaju Hrvata unutar Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u Mostaru će se 20. prosinca održati prvi lokalni izbori nakon 12 godina. Izbori su važni zbog perspektive hrvatskog naroda, ne samo u Mostaru nego i u BiH.

“Hrvatski narod u BiH je skoro pa dekonstituiran”

“Više od 12 godina, izbora u Mostaru nije bilo. Obilježili smo nedavno i 25 godina od Daytonskog sporazuma. Hrvatski narod u BiH je skoro pa dekonstituiran. Izmjene i amandmani Ustava BiH išle su na štetu hrvatskog naroda.”, kazala je Bušić.

U razgovoru je istaknula kako je svjesna da je Mostar duboko podijeljen grad, no jako važan za Hrvate koji žive u njemu te se osvrnula na izbor hrvatskog člana predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je na izborima u Mostaru podržao probošnjački blok. Naime, čelnik Demokratske fronte, Komšić pozvao je Mostarce da na lokalnim izborima podrže probošnjački blok kojega predvodi SDA, poručivši kako hercegovačko središte nije hrvatski stolni grad u BiH.

“Komšić je biran ‘nehrvatskim’ glasovima”

Bušić je odgovorila: “Amandmani su omogućili da Bošnjaci biraju hrvatskog zastupnika i člana Predsjedništva. Komšić je već treći put izabran ‘nehrvatskim’ glasovima. Današnji predstavnik Hrvata u Predsjedništvu BiH, Komšić nikada – po izvornom duhu Daytona – ne bi mogao biti izabran. Također, Hrvati, a niti Hrvatska ne bi bili suglasni s tim. Njega biraju Bošnjaci, što nije teško utvrditi. U općinama gdje ima 1 posto Hrvata, on dobije 90 posto glasova.”, pojasnila je Bušić i dodala:

“Hrvatski narod u BiH je diskriminiran i ugroženo je njegovo osnovno ljudsko pravo. Upozorili smo Odbor za ljudska prava UN-a kako hrvatskom narodu u BiH, pravo da bira svoga člana. nije zagarantirano. BiH mora odgovoriti Ujedinjenim narodima i objasniti zašto.”, kazala je Bušić.

Kako još Hrvatska može doprinijeti boljem položaju Hrvata u BiH i koja je važnost ovogodišnjih izbora u Mostaru pogledajte u cijelosti na poveznici:

https://narod.hr/hrvatska/busic-o-hrvat ... stituirani

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 24 pro 2020, 10:39 

U ovoj Hrvatskoj sve se povampirilo, sve se antigrađaniziralo. Šprajc izgovori "3 entiteta" i osta živ. Kako to da "građanski" novinari ne reagiraju na ovaj prikriveni fašizam, nacizam, antibošnjakizam, protugrađanizam, najavu genocida, rasizam i islamofobiju? I to čak na jednom antihrvatskom leftard RTL-u? Etiam tu mi Šprajci?! "Pa kakva im je onda desnica?" - upitao bi se prikriveni bošnjački nacional-šovinist, u narodu poznatiji kao "građanin"?

Ustaša Šprajc.

5:55 - 6:05

https://www.facebook.com/26129792449321 ... 460760889/

Vrh

PostPostano: 31 pro 2020, 02:29 

Politika prema BiH

U emisiji je otvorena i tema politike prema BiH, za koju je Plenković rekao da je susjedna i prijateljska država koju respektiramo, za koju želimo da ide naprijed prema Europi i da se interno konsolidira.

- Pritom želimo da prava Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda budu respektirana i da se ne događaju situacije kakve smo imali 2006., 2010. i 2018. kada je, sasvim jasno, očito, da, primjerice, jedan narod na teritoriju Federacije bira drugome svog člana Predsjedništva, rekao je Plenković, dodavši da se radi o anomaliji koja nije dobra ni za koga.

- Za nas je to političko pitanje gdje se svi slažemo i mi ćemo na tom pitanju inzistirati i u budućnosti, i to ne protiv BiH, nego za BiH. I sva tri naroda, i ostale, poručio je Plenković. Naglasio je da se rješenje problema krije u promjeni izbornog zakona.

- To nije nešto što se ne može riješiti. To mora doći iznutra, iz BiH, ne izvana, dodao je.

Odgovarajući na pitanje hoće li se mijenjati odnosi s SAD-a nakon promjene vodstva Plenković je rekao da su naznake vrlo jasne, pogotovo na vanjskopolitičkom planu, da će novi predsjednik Joe Biden donijeti svojevrsno vraćanje SAD-a u multilateralne okvire. Smatra da smo s Kinom razvili vrlo kvalitetne odnose.

https://vijesti.hrt.hr/695256/plenkovic ... acron-kurz

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 458 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Patriota, Robbie MO, VUKsaJUGA i 81 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: