HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 14:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 81 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kartografske orgije
PostPostano: 17 pro 2020, 23:47 

weasel je napisao/la:
Vidim ja da moram napravit drugačiju kartu, postavit ću prema postocima s više nijansa boja pa će vam bit jasnije.

To!

Detaljno, temeljno, i nek' uključuje i Srbiju i CG! :zivili

Vrh

PostPostano: 18 pro 2020, 02:56 

Evo iki polomio sam se od podataka, možda se prikrala koja grška ako netko uoči neka kaže.

Dakle kako se vidi to poklapanje bi bilo puzajuće, nije problem toliko što bi oni pretegli u par općina nego što bi narasli u udjelu gotovo svugdje, ne bi više imao prostora gdje oni nisu bučna manjina. Cijela BiH bi se pretvorila u jednu srednju Bosnu, ma živi užas.

Drugi problem Hrvati bi se nekako i zivukli, lako se odreže hercegovina i posavina ali vi Srbi bi nahebali načisto.

Nikad se ne bi odvojili, nikad.

Dakle polako bi uzimali mic po mic i nikada oni ne bi poklopili cijelu zemlju ali bi poklopili 60% teritorija i bili bi 2/3 populacije.
I tako bi pretvorili Hrvate i Srbe u bučnu manjinu koja se ne može nikako odvojiti.

Ne želim ni razmišljati o scenariju.

U sanđaku nema nekih promjena zato što smatram da bi od tamo još i više selili za BiH kad bi shvatili da je to sad građanska.

Najtamnija nijansa 2/3 većina
srednja nijansa 50%
svijetla nijansa - relativna većina

slika
slika

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 21:26 

Freyu...

Ne mogu da razumem šta si ti uradio i kakve podatke gledao :001_rolleyes ... ova tvoja karta za 2020. je praktično precrtana ona iz '91.!

slika

Dakle, ti tvrdiš da se za 30 god ništa ne bi izmenilo?

Tebi je čak i na ovoj karti 2050. promena bukvalno kozmetička!?

Kako, druže? Ja priznajem da se ne razumem, ali jednostavno mi NEMA LOGIKE da skoro sve ovo gde smo mi tanjušna većina ne bi zbog dejstva dve sile (njihovog rasta & našeg pada) koje rade u sinergiji palo pod njih:

slika

Npr., tebi su Čajniče i Rudo (morao sam ući na Google da vidim koje su to opštine) i dalje srpske a kao što vidiš na karti iznad još '81. je to opština bez većine a u Rudu smo tanka većina a gde su B. Novi, Kostajnica, Dubica, Kalinovik, Lopare, itd, itd...

Mislim da grešiš, Freyu. Ne mogu da tvrdim jer se ne razumem ali...

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 21:55 

weasel je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Modriča?

Što je s bijeljinom i pounjem?
Gackom?

Ne vjerujem da bi to poklopili do sada, u Mordiči ih je bilo najmanje od sviju, sada bi možda bili u egalu sa Srbima, ali bi Srbi i dalje bili većina, ista stvar sa Bijeljinom. Punje bi sada bilo kao Stolac, Srbi 2/3 ili 60% muje od 1/3 do 40% maks. Ali opet srpska većina.

Računao sam bio u onom modelu i povećali bi populaciju za 20% do 30% dakle gledaš općine gdje su tipa 30% do 40% bili 91. i to bi do danas poklopili. Ispod 35% di su bili i dalje bi 2020. bili manjina. Pa nisu baš kao skakavci da se šire eksponencijalno.

Edit: evo baš sad gledam podatke za Modriču, muslimani su tu od 1971. do 1991. povećali populaciju od 8.3K do 10.3k. Dakle u doba svojeg najvećeg buma povećanje za 25% a nakon 90-ih bi se poćeli polako ispuhivati pa je nerealno očekivati da bi skočili od 90-ih do 2020. s 10k na 15-16k i prestigli Srbe.

Možda bi ih bilo negdje 12 do 13k Srba 16k

Po kojim granicama si gledao Modriču?
Jer u sadašnjima to drži pola gradačačkih srba, a unutra je bilo pola Vukosavlja.
U starim granicama je bilo po trećinu Hrvata, Srba i Muslića, s time da je nas bilo najmanje, ali je razlika bila par posto.
Kad sam ja to računao sam gledao model rasta između 71 i 81, te 81 i 91.
Samo nastaviš trend.
Možeš pogledati i ovako ras od 71 do 91 i onda složiti taj postotak za sljedećih 30 godina.
Jer oni su računali tako.
Mislili su da će im natalitet rasti, a ne padati...

Pazi, Hrvati i Srbi iseljavaju, HR im plaća socijalu, a oni se zajbavaju...
Njih 44% je činilo koliko, 66% novorođenih?

Mislim da bi Modriča sigurno pozelenila, za pounje nisam siguran, tam je njih bilo cca 1/3, sli su ostale 2/3 bile srbi.
No opet, svi gradovi su bili muslimanski...

Nisu kao skakavci, ali su oni rasli dok su ostali padali.
Mi smo padali po 1% u dekadi, Srbi po 2.
Da je ostalo, imao bi 14% Hrvata (kao sad, ali bi imali manje općina, em ne bi bilo novih, em bi o u onima kaj smo većina gradovi bili muslimanski)
I 25% Srba.
Što ti je 55+% muslimana, s trendom rasta.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 22:29 

weasel je napisao/la:
ikmandvaradtist je napisao/la:
Freyu,

na karti se vidi da 1981. Srbi imaju jednu jedinu opštinu sa 90 + % u celoj BiH, 10 sa 75 + i mnogo ovih 60 + %... do 2020. (što je period od 40 god) oni bi preuzeli skoro sve ove naše 60 + a i neke od ovih 75 + jer oni su nadirali a mi bili u vertikalnom padu... 2 sile obrnutog vektora sa zajedničim efektom... a u zapadnom "Sandžaku" smo bili tanka većina, znači i tu bi prešli pola...

Vama bi ostalo ovo malo ispod Mostara i jedva Neum...

Nama bi ostala posavina i kamenjar to je točno da ali gledaj previše si negativan, jeste vi iseljavali i nestajali ali ste i dalje bili u plusu te 90-te godine.
Muslimani su svoj najveći rast doživjeli od 1950-ih do 1970-ih kad je bio boom. Poslje toga oni padaju ispod 2.0 i usporava im se rast. Točno sam vršio kalkulacije i povečali bi populaciju u 30 godina za 20% do 30% to znači OPET PONAVLJAM da bi vas prestigli u onim općinama gdje ih je na popisu bilo više od 1/3. Kontaš?

Tamo gdje ih je bilo 20% da se uduplaju opet bi bili manjina, a ne bi se uduplali nego maksimalno povećali za 30% i to sve bez da ijedan stanovnik odseli u veći grad a toga bi u tom periodu bilo sigurno puno zato što bi se BiH urbanizirala.

Tek tamo 2050-te bi nas totalno poklopili. tad bi uzeli doslovno sve osim okoline Banja Luke, istočne hercegovine, posavine i kamenjara.

Ovo isto baš nije točno.

Prvo, u ove popise je ušao i broj gasterbajtera.
Broj Hrvata je za 1-2% manji, i ako odbiješ njih, već 91.gubiš neke općine u srednjoj Bosni.
Drugo...
Područje od Livna do Neuma (manje-više) nam nitko nije mogao uzeti.
Dakle, Livno, TG, Posušje, Grude, Široki, Ljubuški, Čitluk, Neum...
I Čapljina i Ravno, iako tamo već treba pratiti trendove.
Mostar je bio naš 81, no 91 je bilo više muslimana.
Busovača i Novi Travnik su ti bez gasterbajtera njihovi, a Vitez i Kiseljak su sljedeći.
Kreševo je realno šuma.
Vareš je bio 40-30 za nas, samo ne znam koja je stopa pada za nas.
Vjerojatno bi šaptom pao.

Što se Posavine tiče, u nju računamo 6 općina i djelove drugih (Gradačca i Brčkog, gdje su muslimani većina).
Od tih 6 općina, Modriču smo prošli, u ostalih 5 općina smo bili većina 81.
91. smo izgubili Derventu (Srbi su nas nadigrali).
Trebalo bi tu i u Brodu pogledati gastriće.
Brod smo isto gubili od Srba, mislim da nas je tamo bilo 40%.
Naše je bilo Orašje (70%).
I Odžak (55%)
Šamac je imao našu relativnu većinu, no imali smo natalitet u Domaljevcu, mislim da je 61. općina imala srpsku većinu.
Tu isto treba gledati gastriće.
Tako da, što se Posavine tiče, ne bi prošli nešto drugačije.

Moraš gledati stare općine i njihove granice, a 91. je pola posavine već bilo u Zagrebu.
Ex yu je gledala iseliti Hrvate iz BiH, granice općina su neprirodne, a Hrvata je bilo više po selima, u gradovima nije bilo posla za njih.

Disclaimer; postoci su napamet, cca su.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 22:37 

weasel je napisao/la:
Evo iki polomio sam se od podataka, možda se prikrala koja grška ako netko uoči neka kaže.

Dakle kako se vidi to poklapanje bi bilo puzajuće, nije problem toliko što bi oni pretegli u par općina nego što bi narasli u udjelu gotovo svugdje, ne bi više imao prostora gdje oni nisu bučna manjina. Cijela BiH bi se pretvorila u jednu srednju Bosnu, ma živi užas.

Drugi problem Hrvati bi se nekako i zivukli, lako se odreže hercegovina i posavina ali vi Srbi bi nahebali načisto.

Nikad se ne bi odvojili, nikad.

Dakle polako bi uzimali mic po mic i nikada oni ne bi poklopili cijelu zemlju ali bi poklopili 60% teritorija i bili bi 2/3 populacije.
I tako bi pretvorili Hrvate i Srbe u bučnu manjinu koja se ne može nikako odvojiti.

Ne želim ni razmišljati o scenariju.

U sanđaku nema nekih promjena zato što smatram da bi od tamo još i više selili za BiH kad bi shvatili da je to sad građanska.

Najtamnija nijansa 2/3 većina
srednja nijansa 50%
svijetla nijansa - relativna većina

slika
slika

Oni su računali veći rast, u njihovim projekcijama se već sve zeleni 2020.
Prekonzervativan si, moraš se staviti u njihov minset :D
Zelena Derventa?
I imaš par grešaka s obzirom na općinske granice, npr. Kostajnica je 91 dio Novog

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 22:43 

Freyu...

Ne mogu da razumem šta si ti uradio i kakve podatke gledao :001_rolleyes ... ova tvoja karta za 2020. je praktično precrtana ona iz '91.!

slika

Dakle, ti tvrdiš da se za 30 god ništa ne bi izmenilo?

Kako, druže? Ja priznajem da se ne razumem, ali jednostavno mi NEMA LOGIKE da skoro sve ovo gde smo mi tanjušna većina ne bi zbog dejstva dve sile (njihovog rasta & našeg pada) koje rade u sinergiji palo pod njih:

slika

Npr., tebi su Čajniče i Rudo (morao sam ući na Google da vidim koje su to opštine) i dalje srpske a kao što vidiš na karti iznad još '81. je to opština bez većine a u Rudu smo tanka većina a gde su B. Novi, Kostajnica, Dubica, Kalinovik, Lopare, itd, itd...

On nešto griješi, jer im je smanjio stopu rasta.
Stavio neku realnu procjenu.
Zelenilo bi se više.
Međutim ti si uzeo loš primjer.
Čajniče je selendra iz koje su čak i muslimani iseljavali, zato su i izgubili većinu.
No kolonizirali su Plevlju i slične općine...

Ako stignem, napravit ću model po kojem su muslimani računali svoj rast.
Samo iz njega bi trebalo izbaciti i gasterbajtere, a za to postoje samo podaci za 91, pa je malo teže sloziti model...

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 23:10 

Freyu...

Ne mogu da razumem šta si ti uradio i kakve podatke gledao :001_rolleyes ... ova tvoja karta za 2020. je praktično precrtana ona iz '91.!Dakle, ti tvrdiš da se za 30 god ništa ne bi izmenilo?

Nije ista, pregazili bi vas u podrinju, pogledaj nijanse boja, 91. su bili tanka većina dok bi 2020. bili 2/3 većina a u ostatku ovog što se plavi bi povećali udio momački. Pored toga su uzeli nama srednju bosnu i vareš, te vama Modriču, Kotor varoš i Ključ.
Ako misliš da je to malo lijepo odvrti etničke karte koje sam napravio po popisima ( od 19. do 21. st) i vidjet ćeš da se ni u doba najveće njihove ekspanzije nije odjednom puno promijenilo nego postupno.

I opet ti ponavljam ne mogu oni demografski uzeti općinu ni za 30 godina ako su u njoj manjina od 20% koliko god vi iseljavali i koliko god oni imali natalitet to ne ide tako, to je proces od pola stoljeća. Nisu ni vas šiptari pregazili za 30 godina nego u 100 godina a imali su više djece nego bošnje u prosjeku. Ali promašio si poantu, bolile bi bošnje kita što nisu totalno poklopili sve općine, ne bi im ni trebalo kad bi bili barem 55% populacije i radili bi šta bi htjeli. S vremenom bi uzeli sve općine gdje ih ima u značajnijem broju a Hrvatsko i Srpsko bi ostalo doslovno samo ono gdje je bilo manje od 10% Muslimana 1991. godine.

"Fray" je radio ozbiljne kalkulacije za tu kartu ovo nije napamet...

E vidiš tu griješiš iz dijela tih podrinjskih općina je udio Srba čak i rastao zato što su se muje selile u gradove i to vas je spasilo, nelogično je predpostaviti da bi se taj proces odjednom promijenio ako je dostupan jasan uzorak od 30 godina. Gledao sam općinu po općinu i računao, ja ne znam što si ti očekivao, vjerojatno neku kartu kao Hrvatska poslje Oluje? A Pounju ste vi bili debela većina, tamošnji muslimani su punili i Prijedo i Banja Luku zato to ni nisu uzeli do 1991. Isti slučaj bi se odigravao nadalje. Ali i bez toga nema šanse da bi do 2020. muje bili većina u bilo kojoj općini. Pazi njima se već ispuhao tada natalitet.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 23:23 

Ceha je napisao/la:
Jer u sadašnjima to drži pola gradačačkih srba, a unutra je bilo pola Vukosavlja.
U starim granicama je bilo po trećinu Hrvata, Srba i Muslića, s time da je nas bilo najmanje, ali je razlika bila par posto.
Samo nastaviš trend.
Možeš pogledati i ovako ras od 71 do 91 i onda složiti taj postotak za sljedećih 30 godina.

Mislim da bi Modriča sigurno pozelenila, za pounje nisam siguran, tam je njih bilo cca 1/3, sli su ostale 2/3 bile srbi.

Da je ostalo, imao bi 14% Hrvata (kao sad, ali bi imali manje općina, em ne bi bilo novih, em bi o u onima kaj smo većina gradovi bili muslimanski)
I 25% Srba.

Sve općine sam računao po SFRJ granicama, radi se ipak o projekciji gdje nije bilo rata u BiH a time ni korekcija granica.

Mujage su svašta mislile, oni su imali jak natalitet istina ali on je bio na vrhuncu od 50-ih do 70-ih kada su imali ogromne generacije, i tada se isti počeo spuštati dolje i mi ih tada prestižemo dok su Srbi u qurcu radi penzija. Muje su i prije rata živjeli na staroj slavi kada su krenule rađati te brojne generacije pa se činilo da poklapaju, u stvarnosti je to bio samo kratkotrajan efekt koji bi se ispuhao kako bi došli rođeni 80-ih i 90-ih na red za obitelj.
Zato i je njih 44% tada činilo 66% rođenih to bi se poslije spustilo dolje. Poklopili bi dobar dio BiH ali ni blizu koliko njihovi megalomani priželjkuju.
U biti samo bi se trpali u gradove gdje bi se kao zečevi širili i nabijali postotak u BiH ali pored miješanih općina ne bi daleko dogurali. Da je tada bila jasno definirana etnička podjela kao danas ništa ne bi uzeli taman bili 80% rođenih.

Dakle uzmeš kartu i gledaš gdje ih ima više od cca 1/3 to je najmanja baza stanovništva s kojom mogu poklopit općinu, sve ispod toga je doslovno mrcvarenje koje bi uz najbolji natalitet trajalo 100 godina.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 23:26 

Ceha je napisao/la:

Ovo isto baš nije točno.

Broj Hrvata je za 1-2% manji, i ako odbiješ njih, već 91.gubiš neke općine u srednjoj Bosni.
Drugo...
Busovača i Novi Travnik su ti bez gasterbajtera njihovi, a Vitez i Kiseljak su sljedeći.
Kreševo je realno šuma.

Što se Posavine tiče, u nju računamo 6 općina i djelove drugih (Gradačca i Brčkog, gdje su muslimani većina).
I Odžak (55%)
Šamac je imao našu relativnu većinu, no imali smo natalitet u Domaljevcu, mislim da je 61. općina imala srpsku većinu.

Moraš gledati stare općine i njihove granice, a 91. je pola posavine već bilo u Zagrebu.
Ex yu je gledala iseliti Hrvate iz BiH, granice općina su neprirodne, a Hrvata je bilo više po selima, u gradovima nije bilo posla za njih.

Možda bi na uzeli vanjski obruč posavine ( Derventa, Modriča, Brčko ) ali ovaj unutarnji Brod, Šamac, Orašje, nema šanse. Premalo ih tu ima. Zaboravljaš da su i Hrvati tada imali dobar natalitet. Stigli bi nas doslovno za 100 godina i to možda....

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 23:35 

Ceha je napisao/la:

Zelena Derventa?
I imaš par grešaka s obzirom na općinske granice, npr. Kostajnica je 91 dio Novog

Pazi, ta ekipa gleda samo ukupan broj, u glavi im cifra od 2.5M i još kad se sjete da bi se broj Srba smanjio iseljavanjem a Hrvata stagnirao ili blago rastao, svi pomisle ma poklobili bi sve.

Ali ne bi... zato što su to sve rekla kazala i odokativne procjene koje griješe.

Ovo je matematika, ovo je realna procjena prema dostupnim brojkama i polanom točko iz 91. godine.

Ne može za 30 godina stanovništvo neke općine doći od 20% Muslimana do 51% Muslimana a da se pri tome ne dogodi egzodus drugog naroda.
Jednostavno ne može.

To je samo u njihovim glavama moguće bojati Banja Luku u zeleno gdje su bili manjina od 20% posto.

Demografski procesi su jako spori i tromi i traju desetljećima.

Previše gledate na to s BiH mindsetom.

Zamjeni to recimo s Hrvatskom, koliko bi Hrvatima trebalo godina ( u slučaju da nije bilo rata u RH) da poklope čisto srpski Donji Lapac ili Vojnić ili Dvor na Uni. Tamo je Srba bila 80%.

Bi li to bilo većinski Hrvatsko do 2020. da smo imali natalitet kao Muslimani?

Naravno da ne bi, unatoč asimilaciji i iseljavanju Srba.

I mi i Srbi i sami Muslimani smo žrtve muslimanske propagande o melejardu rođenih i turbonatalitetu.

Kad pogledaš brojke koje ne lažu vidiš da je slika drugačija.

Vrh

PostPostano: 19 pro 2020, 23:58 

Iki evo ti usporedno karta pored karte, promotri kako se mijenjaju nijanse zelene.

Dakle najsvijetlije zeleno- muslimanska relativna većina
zeleno- Muslimanska većina
tamno zeleno- Muslimanska dvotrećinska većina.

I sad primjeti kako se zelenilo potamnilo gotovo svugdje.

Vrag je u detalju...

Jako jako daleko od tog da bi sve ostalo isto...

slika
slika

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 00:13 

weasel je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Samo nastaviš trend.

I 25% Srba.

Sve općine sam računao po SFRJ granicama, radi se ipak o projekciji gdje nije bilo rata u BiH a time ni korekcija granica.

Mujage su svašta mislile, oni su imali jak natalitet istina ali on je bio na vrhuncu od 50-ih do 70-ih kada su imali ogromne generacije, i tada se isti počeo spuštati dolje i mi ih tada prestižemo dok su Srbi u qurcu radi penzija. Muje su i prije rata živjeli na staroj slavi kada su krenule rađati te brojne generacije pa se činilo da poklapaju, u stvarnosti je to bio samo kratkotrajan efekt koji bi se ispuhao kako bi došli rođeni 80-ih i 90-ih na red za obitelj.
Zato i je njih 44% tada činilo 66% rođenih to bi se poslije spustilo dolje. Poklopili bi dobar dio BiH ali ni blizu koliko njihovi megalomani priželjkuju.
U biti samo bi se trpali u gradove gdje bi se kao zečevi širili i nabijali postotak u BiH ali pored miješanih općina ne bi daleko dogurali. Da je tada bila jasno definirana etnička podjela kao danas ništa ne bi uzeli taman bili 80% rođenih.

Dakle uzmeš kartu i gledaš gdje ih ima više od cca 1/3 to je najmanja baza stanovništva s kojom mogu poklopit općinu, sve ispod toga je doslovno mrcvarenje koje bi uz najbolji natalitet trajalo 100 godina.

Budem napravio nešto, pa stavim brojke tu :D
Dakle, nejde se na objektivan ili realan model.
Ide se na ono što su oni očekivali, iako bez "bošnjačke matematike" gdje je 5/17=1/3

weasel je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ovo isto baš nije točno.

Drugo...
Kreševo je realno šuma.

I Odžak (55%)

Možda bi na uzeli vanjski obruč posavine ( Derventa, Modriča, Brčko ) ali ovaj unutarnji Brod, Šamac, Orašje, nema šanse. Premalo ih tu ima. Zaboravljaš da su i Hrvati tada imali dobar natalitet. Stigli bi nas doslovno za 100 godina i to možda....

Brčko je već tada bilo njihovo, Modriča bi postala, a za Derventu mi se činilo da ih je bilo malo.
Za Brod je bila opasnost od Srba, za Šamac možda isto.
Nas je tamo zeznulo iseljavanje, posebno u Šamcu.
Tamo se Srbi žale da imamo "albanski" natalitet :D

weasel je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Zelena Derventa?

Pazi, ta ekipa gleda samo ukupan broj, u glavi im cifra od 2.5M i još kad se sjete da bi se broj Srba smanjio iseljavanjem a Hrvata stagnirao ili blago rastao, svi pomisle ma poklobili bi sve.
Ali ne bi... zato što su to sve rekla kazala i odokativne procjene koje griješe.
Ovo je matematika, ovo je realna procjena prema dostupnim brojkama i polanom točko iz 91. godine.
Ne može za 30 godina stanovništvo neke općine doći od 20% Muslimana do 51% Muslimana a da se pri tome ne dogodi egzodus drugog naroda.
Jednostavno ne može.
To je samo u njihovim glavama moguće bojati Banja Luku u zeleno gdje su bili manjina od 20% posto.
Demografski procesi su jako spori i tromi i traju desetljećima.
Previše gledate na to s BiH mindsetom.
Zamjeni to recimo s Hrvatskom, koliko bi Hrvatima trebalo godina ( u slučaju da nije bilo rata u RH) da poklope čisto srpski Donji Lapac ili Vojnić ili Dvor na Uni. Tamo je Srba bila 80%.
Bi li to bilo većinski Hrvatsko do 2020. da smo imali natalitet kao Muslimani?
Naravno da ne bi, unatoč asimilaciji i iseljavanju Srba.
I mi i Srbi i sami Muslimani smo žrtve muslimanske propagande o melejardu rođenih i turbonatalitetu.
Kad pogledaš brojke koje ne lažu vidiš da je slika drugačija.

Ma ne pričam o Lapcu, to je paralela Drvara bila.
Općine u Pounju su 2/3, vidiš i sam da je po tvojoj projekciji 2050 vrijeme preuzimanja većine u Novom, a on je pola ili trećina područja.
U Lapcu je bilo selo Boričevac
https://hr.wikipedia.org/wiki/Donji_Lapac
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bori%C4%8Devac
Prije ww2, je ta općina imala i 800ak Hrvata (mislim da je ukupno područje Donjeg Lapca, bez Srba koji je danas u Gradčcu imalo 4000, dakle, cca 20%).
Neka obnavljanja su moguća, pogledaj Udbinu, a neka nisu (pogledaj Zrin).
Normalna država bi obnovila te kuće, napravila bitne objekte i osigurala gospodarsku aktivnost za razvoj istih.
Što smo mi nesposobni, to je samo naša priča.

Za nerealnu muslimansku propagandu se slažem.
Napravim model, nakeljim podatke, pa budeš vidio o čemu pričam.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 00:31 

Ima tu i zanimljivih radova;
https://repozitorij.unizd.hr/islandora/ ... m/PDF/view
https://www.pilar.hr/wp-content/images/ ... _05_05.pdf

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 05:36 

Ajmo redom.
Dakle, ako se usporede 1971 i 91, ovo bi stope rasta bile;

OPĆINA UKUPNO MUSLIMANI SRBI HRVATI OSTALI
Banovići 1,31 1,33 1,02 0,60 4,18
Banja Luka 1,23 1,18 1,16 0,87 3,62
Bihać 1,22 1,25 1,05 0,08 5,54
Bijeljina 1,12 1,29 0,95 0,61 4,26
Bileća 0,99 0,94 0,98 0,48 1,66
Bosanska Dubica 1,04 1,26 0,91 0,68 5,23
Bosanska Gradiška 1,12 1,25 1,02 0,77 3,44
Bosanska Krupa 1,15 1,35 0,76 0,49 2,48
Bosanski Brod 1,13 1,10 1,01 0,97 7,21
Bosanski Novi 1,01 1,21 0,89 0,63 3,40
Bosanski Petrovac 0,84 0,99 0,78 0,63 2,23
Bosanski Šamac 1,05 1,02 0,96 1,03 3,84
Bosansko Grahovo 0,79 0,86 0,78 0,62 2,40
Bratunac 1,27 1,60 0,90 0,80 2,65
Brčko 1,17 1,28 1,02 0,89 4,41
Breza 1,17 1,23 0,91 0,59 3,28
Bugojno 1,47 1,51 1,38 1,33 5,28
Busovača 1,31 1,43 0,85 1,19 4,72
Cazin 1,39 1,41 0,65 0,79 3,68
Čajniče 0,77 0,66 0,88 0,17 1,41
Čapljina 0,99 1,10 0,96 0,89 3,23
Čelinac 1,07 1,20 1,04 0,84 2,54
Čitluk 0,98 0,61 0,30 0,98 2,28
Derventa 1,01 1,08 0,95 0,91 3,64
Doboj 1,15 1,27 1,00 0,90 4,30
Donji Vakuf 1,20 1,28 1,09 0,74 4,71
Drvar 0,85 0,15 0,85 0,23 2,11
Foča 0,83 0,81 0,85 0,43 1,01
Fojnica 1,27 1,24 0,70 1,11 8,06
Gacko 0,90 0,92 0,87 1,93 1,20
Glamoč 0,74 0,86 0,72 0,49 1,83
Goražde 1,08 1,07 1,06 0,45 2,02
Gornji Vakuf 1,30 1,34 0,78 1,24 2,60
Gračanica 1,26 1,29 1,03 0,66 5,91
Gradačac 1,17 1,26 0,90 1,02 5,01
Grude 0,85 0,00 0,28 0,85 2,25
Han Pijesak 0,81 0,87 0,77 0,44 1,61
Jablanica 1,16 1,22 0,72 0,91 2,66
Jajce 1,29 1,24 1,07 1,28 6,40
Kakanj 1,18 1,21 0,79 1,07 5,42
Kalesija 1,28 1,34 1,01 0,88 6,11
Kalinovik 0,49 0,45 0,51 0,39 1,32
Kiseljak 1,32 1,43 0,80 1,21 5,48
Kladanj 1,15 1,25 0,88 0,55 2,85
Ključ 0,94 1,16 0,77 0,62 2,74
Konjic 1,07 1,10 0,99 0,96 3,34
Kotor Varoš 1,12 1,33 0,92 1,21 2,91
Kreševo 0,97 1,03 0,29 0,89 8,22
Kupres 0,84 1,05 0,78 0,86 2,48
Laktaši 1,15 1,20 1,10 0,94 2,86
Livno 0,96 1,14 0,82 0,93 2,41
Lopare 0,96 1,03 0,89 0,82 5,42
Lukavac 1,10 1,12 0,90 0,69 4,11
Ljubinje 0,86 0,62 0,90 0,63 0,73
Ljubuški 1,00 0,88 0,55 1,00 3,94
Maglaj 1,14 1,25 0,96 1,05 3,73
Modriča 1,13 1,24 0,93 1,04 7,41
Mostar 1,41 1,30 1,25 1,31 3,90
Mrkonjić Grad 0,91 1,20 0,84 0,97 4,01
Neum 0,90 0,87 0,92 0,89 2,34
Nevesinje 0,75 0,76 0,74 0,55 2,14
Novi Travnik 1,34 1,42 0,99 1,23 4,25
Odžak 1,16 1,30 0,96 1,09 7,38
Olovo 1,12 1,20 0,89 0,69 3,35
Orašje 1,10 1,01 0,99 1,10 3,68
Posušje 1,01 0,40 0,16 1,01 5,03
Prijedor 1,15 1,26 1,02 0,71 2,76
Prnjavor 1,01 1,16 0,95 0,80 1,43
Prozor 1,10 1,21 0,48 1,04 2,60
Rogatica 0,86 0,88 0,82 0,42 2,36
Rudo 0,72 0,57 0,80 0,28 1,03
Sanski Most 0,97 1,13 0,83 0,69 4,66
SARAJEVO CENTAR 0,63 0,53 0,60 0,42 1,49
SARAJEVO HADŽIĆI 1,31 1,38 1,05 0,77 5,01
SARAJEVO ILIDŽA 1,72 2,35 1,34 1,08 3,46
SARAJEVO ILIJAŠ 1,09 1,15 1,04 0,80 2,18
SARAJEVO NOVI GRAD 1,22 1,87 0,82 0,51 1,82
SARAJEVO NOVO 0,85 0,91 0,72 0,50 1,71
SARAJEVO PALE 1,01 0,97 1,00 0,91 2,42
SARAJEVO STARI GRAD 0,40 0,53 0,19 0,09 0,43
SARAJEVO TRNOVO 0,73 0,76 0,67 0,32 1,80
SARAJEVO VOGOŠĆA 1,71 2,10 1,31 0,90 4,12
Skender Vakuf 0,91 1,13 0,83 1,08 2,73
Sokolac 0,87 0,78 0,93 0,15 1,36
Srbac 1,03 0,92 1,00 0,69 2,57
Srebrenica 1,10 1,31 0,70 0,35 2,05
Srebrenik 1,22 1,24 0,97 0,85 9,34
Stolac 0,97 1,14 0,80 0,88 2,70
Šekovići 0,91 1,14 0,88 1,67 7,11
Šipovo 0,86 1,00 0,82 0,89 3,21
Široki Brijeg 1,00 0,21 0,63 1,00 2,04
Teslić 1,14 1,28 1,01 1,01 9,32
Tešanj 1,40 1,44 1,14 1,17 7,77
Tomislavgrad 0,91 1,14 0,59 0,89 2,32
Travnik 1,27 1,30 1,03 1,15 4,41
Trebinje 1,07 1,15 1,10 0,37 1,93
Tuzla 1,23 1,18 0,96 0,74 5,44
Ugljevik 1,06 1,16 0,98 1,06 1,83
Vareš 0,94 1,01 0,71 0,81 4,78
Velika Kladuša 1,47 1,50 0,80 1,00 4,18
Visoko 1,30 1,34 1,04 0,98 3,30
Višegrad 0,83 0,86 0,73 0,47 2,77
Vitez 1,35 1,35 1,00 1,24 5,38
Vlasenica 1,27 1,45 1,07 0,93 3,04
Zavidovići 1,30 1,38 1,06 1,02 5,16
Zenica 1,29 1,31 1,03 0,91 4,29
Zvornik 1,33 1,48 1,11 1,14 4,17
Žepče 1,36 1,44 1,12 1,27 4,44
Živinice 1,36 1,36 1,13 0,90 6,82

To je u 20 godina, za razdoblja od 30 godina sam koristio s faktorom 1,5.
Da sam računao po 20 bi vjerojatno bilo i više....

Uglavnom, model nije savršen, nejde do milijun stanovnika u Banovićima, a i smiješno je kad počnu iskakati hr. enklave na istoku, npr. bilo 15 Hrvata u Gackom 71, a 29 91, pa ide geometrijska progresija, ali je fun.
Također, sustav se temelji na hrvatskom financiranju muslimanske demografije, nema ograničenja, a dobar dio rasta su i doseljavanja, migracije koje nisu uzete u obzir.
Nisu se uzeli u obzir ni gasterbajteri, kojih 10-20% Hrvata zapravo nije bilo u BiH, ali se popisalo.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 05:49 

1991;
slika
2021;
slika
2051;
slika
2081;
slika
2111;
slika
2141;
slika
2171;
slika
2201;
slika
2231;
slika
2261;
slika
2291;
slika
2321;
slika
2351;
slika
2381;
slika

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 12:07 

Tako nekako, trebalo bi im doslovno 150 godina da poklope čitavu BiH i to uz uvjet da je dobra demografija i da Srbi i Hrvati sele van.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2020, 14:01 

weasel je napisao/la:
Tako nekako, trebalo bi im doslovno 150 godina da poklope čitavu BiH i to uz uvjet da je dobra demografija i da Srbi i Hrvati sele van.

Solo demografijom :D
Ovdje su se uračunali i gasterbajteri, što se po novom ne radi.

Da se prihvatio početni plan, puno više Srba i Hrvata bi iselilo.
Tko bi ostao u Kreševu ili Varešu kada bi sve oko njih bili muslimani?

Po Cutillerovom planu jedini veći grad kojeg muslimani ne bi dobili je Banja Luka...

Ovaj Sokolac i Pale bi isto bili napušteni kroz neko vrijeme...
Bili bi dugo srpski, ali bi iselili.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 14:33 

A slušaj ostalo bi par rupa nezelenih površina. Drvar, Kreševo itd di mujaga nema puno.

U biti nama nije bio toliko problem što bi muslimana bilo 2.5M nego što bi uzeli neke općine bez kojih mi ne bi mogli napraviti neku kompaktnu cijelinu a Srbi još manje.

Što god se desilo mi bi izvukli Posavinu i Kamenjar, da mujaga ima 10M. Srbi bi bili u 10 većin problemima kako se vidi zato što bi ostala istočna hercegovina nevezana na Srbiju, par općina u istoćnoj bosni s malim brojem stanovnika, i Banjalučka regija okružena mujagama.

Čak i kad bi dogovorili neku RS ona bi bila jedna ogromna enklava.

Također u toj raspodjeli bi većina Hrvata ostala u islamistanu, kao danas Kosovo gdje bi Srbi tražil samo sjever a tamo je zapravo samo 40% Srba dok su ostali južnije....

Alijija realno zaslužuje trg u Banja Luci... :zubati

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 15:14 

weasel je napisao/la:
A slušaj ostalo bi par rupa nezelenih površina. Drvar, Kreševo itd di mujaga nema puno.
U biti nama nije bio toliko problem što bi muslimana bilo 2.5M nego što bi uzeli neke općine bez kojih mi ne bi mogli napraviti neku kompaktnu cijelinu a Srbi još manje.
Što god se desilo mi bi izvukli Posavinu i Kamenjar, da mujaga ima 10M. Srbi bi bili u 10 većin problemima kako se vidi zato što bi ostala istočna hercegovina nevezana na Srbiju, par općina u istoćnoj bosni s malim brojem stanovnika, i Banjalučka regija okružena mujagama.
Također u toj raspodjeli bi većina Hrvata ostala u islamistanu, kao danas Kosovo gdje bi Srbi tražil samo sjever a tamo je zapravo samo 40% Srba dok su ostali južnije....

Krš nikog ne zanima, nudio je i Milošević zapadnu Hercegovinu Tuđmanu (dakle do Neretve).
Izetbegović je nudio cijelu fBiH Hercegovinu.
Drvar je zabit, mi smo tamo samo zato jer je uz granicu.
S time da smo pustili trećinu općine Muslimanima 2001.

Nacionalni parkovi u kojima ima više medvjeda nego ljudi, mogu imati etničke "zanimljivosti".

Od Posavine bi izvukli Orašje i Domaljevac, ono što smo izvukli i u ratu.
slika
Prud i Domaljevac su ostali naši, izgubili smo oko pola prostora, jug.
Tu smo bili jači od Srba samo radi nataliteta.
Modriču bi uzeli muslimani, a pola Dervente je već 91. bilo u Zagrebu.
Iako bi se možda neke stvari za Srbe obrnule kad bi propala SFRJ.
Muslimani bi htjeli uzeti Odžak, tu bi sigurno cimali.

Za ostalo, da.
Sve gradove bi dobili...

Alija je bio kockar, jbg :D

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 15:25 

Ceha je napisao/la:
2381
slika

Konačno!! :bih

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 15:32 

Ceha je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Krš nikog ne zanima, nudio je i Milošević zapadnu Hercegovinu Tuđmanu (dakle do Neretve).

Nacionalni parkovi u kojima ima više medvjeda nego ljudi, mogu imati etničke "zanimljivosti".

slika

Za ostalo, da.
Sve gradove bi dobili...

Uzeli bi čitavu posavinu na potezu Brod-Brčko zato što kad bi mukiji zgrabili Derventu i Modriču posavski srbi bi zapalili odatle, što bi radili u prostoru gdje su dominantni Hrvati i Srbi. Polako bi curili dok ne bi iscurili. Još zanemaruješ činjenicu da bi posavljaci bili fino uvezani s Hrvatskom.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2020, 15:53 

weasel je napisao/la:

Umjesto Trga Krajina u BL, Trg Alije/Ilije Živkovića SILNOG.

Na severu je slab natalitet, razina najjačeg Ns, dok jug otkida.
Jači fertilitet od najjačih šipki općina. Srba je 7,5% glasovalo.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 11:04 

Reconquista je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
2381
slika

Konačno!! :bih

Varta baterije na max =))
Al opet nije 100% :D

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 11:08 

weasel je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

slika

Za ostalo, da.
Sve gradove bi dobili...

Uzeli bi čitavu posavinu na potezu Brod-Brčko zato što kad bi mukiji zgrabili Derventu i Modriču posavski srbi bi zapalili odatle, što bi radili u prostoru gdje su dominantni Hrvati i Srbi. Polako bi curili dok ne bi iscurili. Još zanemaruješ činjenicu da bi posavljaci bili fino uvezani s Hrvatskom.

Li-la.
Prvo je bitno kakav je sustav i di su ti gradovi.
Drugo, mukiji bi uzeli Modriču, za Derventu im treba stoljeće-dva.
Ako bi se mi uvezli i promijenili trendove, složili bi mi naš koridor uz rijeku Bosnu, Brod-Derventa-Usora-Komušina-Žepče-Travnik (Kotor Varoš, Dobretići i Jajce)-Lašva (Lepenica i Fojnica)-Uskoplje-Hercegovina.
Pa ko ih jebe sve onda :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 81 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: