HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 pro 2024, 21:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bihać
PostPostano: 07 srp 2010, 14:18 

Jbt u što se pretvori ovaj topic.. u bilten općinskog načelnika Klipovače....

Vrh

PostPostano: 07 srp 2010, 14:22 

Ovo su dogadjaji iz Bihaca uradi i ti nesto, rado bih to stavio ovdje na forum!

Vrh

PostPostano: 08 srp 2010, 14:21 

Krenuo sportski maraton Bihać-Srebrenica

Ova sportska manifestacija, koja se održava pod geslom "Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi", organizira se u povodu godišnjice stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je bilo i sportaša. Na taj način sportisti, planinari, biciklisti i druga društva i sportski klubovi iz Bihaća i cijele BiH, odaju počast svim žrtvama genocida u BiH, a posebno u Srebrenici.

Zajedno sa biciklistima kluba "LIMIT" Bihać startali su i policijski službenici MUP-a USK, koji su krenuli na maratonsko istrčavanje, također na relaciji Bihać-Srebrenica. Oni će trčati štafetno u parovima, neprekidno 24h. Na ovaj put sa učesnicima maratona krnuo je i policijski mini bus, kombi te ljekar koji će se pobrinuti za zdravlje maratonaca.

Nakon okupljanja, biciklisti i pripadnici MUP-a startali su jutros oko 9 sati. Tokom todnevnog puta od Bihaća do Srebrenice, u tri etape preći će oko 490 kilometara dugu trasu. Po dolasku u Srebrenicu učesnici maratona će 11. jula prisustvovati ukopu identificiranih žrtava genocida.

Prema riječima nekih od učesnika ovog maratona, ovaj maraton se može nazvati hodočašćem jer je cilj prvenstveno odati počast žrtvama genocida.

slika

http://www.biscani.net/vijest.php?ID=19970

Vrh

PostPostano: 09 srp 2010, 18:06 

gdje li se skrio ovaj Krajina-Austrija da pučanstvo obavijesti o najnovijim događajima iz Bihaća ?

Vrh

PostPostano: 09 srp 2010, 19:47 

zrinki_frank je napisao/la:
gdje li se skrio ovaj Krajina-Austrija da pučanstvo obavijesti o najnovijim događajima iz Bihaća ?

Osim sto su uposlenici JKP KOMRAD dobili uniforme, nema nista novo.

http://www.uskportal.ba/index.php?stream=vijest&vid=1894

Ovo su dani tuge i osjecaja prema Srebrenici. Da se nikad ne zaboravi.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2010, 19:55 

Bihac-Krajina je napisao/la:

Hoćel biti đenaze na grackom trgu ? Kažu li šta ?

Vrh

PostPostano: 09 srp 2010, 19:58 

Ja sam licno protiv, bolje bi bilo da se to obavi u dvorani Luke. Vidjecemo, ne znam nista.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2010, 20:02 

Ja sam licno protiv, bolje bi bilo da se to obavi u dvorani Luke. Vidjecemo, ne znam nista.

Pa kad moreš menuti vijest da je amdija upalija svjetlo onda metni i ovu vijest...
Nije sramota.. ili se bojiš da ćeš loše prikazati grad ?

Vrh

PostPostano: 09 srp 2010, 20:07 

Pa kad moreš menuti vijest da je amdija upalija svjetlo onda metni i ovu vijest...
Nije sramota.. ili se bojiš da ćeš loše prikazati grad ?

Ja stavljam ono sta bi moglo biti zanimljivo, niko i tebi ne brani da stavis ako je ono sto se desava ili odvija u Bihacu. A da stavljam tekstove koji govore o tome kako na MZ Kamenici predsjednik iste nije htio dati kljuceve clanovima A-SDA (posto je Ekrem predsjednik i clan SDA) mislim da to ljudima ovdje ne bi bilo interesantno. Mozda si cuo za taj slucaj. Stacu drugo stavljati nego nesto kulturno, obrazovno, napredno, obavjestajno itd. Ukoliko nesto zelis da vidis ovdje samo na PP i stavljam ili sam stavi.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 11:58 

[url][/url]Doris Pack posjetila Bihać

BIHAĆ - Zastupnica u Evropskom parlamentu i posebna izvjestiteljica EP za Jugoistočnu Evropu i BiH, gospođa Doris Pack posjetila je jučer Bihać, gdje se susrela sa načelnikom Hamdijom Lipovačom, a zatim i obišla gradilište Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II“.

Ni ovog puta, kao i ranije, gospođa Pack, koja je i kuma KŠC-a u Bihaću, nije krila pozitivne impresije onim što vidi i što obilježava Bihać jednom afirmativnom sredinom. Ovo jeste škola koju finansira katolička crkva, ali uistinu ovo je škola otvorena za svu djecu bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnost. U svijetu postoji veliki broj katoličkih škola koje uživaju ugled u obrazovnom sistemu, i u tom pogledu drago mi je da ovdje imamo podršku općine i kantona.

Osjećam je kao pravu bosansku školu u koju idu djeca svih nacionalnosti. Zbog obaveza nisam mogla biti prisutna kad se polagao kamen temeljac, ali sam zato danas, na putu za Srebrenicu, odlučila posjetiti Bihać i gradilište škole, kazala je
Pack.

Odgovarajući na pitanja novinara, kazala je , kako je ovo treći put da rado dolazi u Bihać, jer je vidjela kod ljudi, a posebno kod načelnika Lipovače, toleranciju, uvažavanje i otvorenost za sve prijatelje grada. U svojim impresijama, iskazala je zadovoljstvo povezanošću Zagreba, Plitvičkih jezera i Bihaća, te značajem prirodnih ljepota koje treba zajednički predstaviti brojnim turistima koji putuju prema Jadranskom moru.

Grad Bihać je otvoren grad, i to nije samo misao, jer mi živimo tu otvorenost. Gospođa Pack je danas sa nama obišla gradilište i upoznala se sa radovima u prvoj fazi. Bez obzira na recesiju u Bihaću se gradi, i mi ćemo izdvojiti određena sredstva kojim ćemo podržati izgradnju ove obrazovne ustanove. Cijenim da ćemo od oktobra mjeseca ove godine,
kao što smo to učinili sa Islamskom pedagoškom akademijom, uključiti KŠC u sistem finansiranja ili sufinansiranja od strane kantonalne vlade, što na žalost do danas nije slučaj. I na ovom projektu se vidi multikulturalnost, jer sve poslove zajedno obavljaju Hrvati i Bošnjaci, što pokazuje da mi zbilja znamo graditi, a ne razgrađivati, kazao je ovom prigodom
načelnik Lipovača.

Prema riječima don Slave Grgića, ravnatelja KŠC-a, radovi idu boljom dinamikom nego što se to očekivalo, i nema nepredviđenih problema. Izrazio je zadovoljstvo prvom fazom radova, te najavio skorašnji početak druge i treće faze, te završetak radova prije roka. Radost, prema njegovim riječima, dijeli sa svim ljudima, a posebno sa gospođom Pack, načelnikom Lipovačom i svim drugim ljudima dobre volje koji su podržali ili podržavaju KŠC u Bihaću.

slika

http://www.cazin.net/vijesti/usk/8434-doris-pack-posjetila-biha

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 22:13 

Katastrofa, sačuvaj bože...

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100710073

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 22:30 

Robbie MO je napisao/la:

Tacno tako. Daj Boze da dijeca ovo prezive.

Cuvajte se ljudi Une. :sad

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 22:31 

Robbie MO je napisao/la:

To ti je kod nas normalno,svake godine Una odnese par zivota,tako je bilo uvijek i bice, dok je Une i Biscana...ja sam se gusio dva puta iako sam djete s Une,veoma zajebana rijeka...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 22:35 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

To ti je kod nas normalno,svake godine Una odnese par zivota,tako je bilo uvijek i bice, dok je Une i Biscana...ja sam se gusio dva puta iako sam djete s Une,veoma zajebana rijeka...

Tako je to kad ljudi ne znaju kako treba plivati i sjednu u ladju. Koliko sam puta ljude opominjao od rijeke Une, ali se samo nasmiju. Ne vode uopce racuna o tome da Una ima 7° C i da grcevi vrlo brzo dolaze.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 23:19 

Tako je to kad ljudi ne znaju kako treba plivati i sjednu u ladju. Koliko sam puta ljude opominjao od rijeke Une, ali se samo nasmiju. Ne vode uopce racuna o tome da Una ima 7° C i da grcevi vrlo brzo dolaze.

Ne znaju ljudi sta je Una, mi koji smo odrasli kraj nje i naucili plivati upravo na Uni ponekad je podcijenimo sto nam se nerijetko odbije o glavu ,kao meni dva puta...kamoli kad dodje neko sa strane ,a ONA samo vreba zrtvu...

Davno prije rata se slicna tragedija desila u kojoj je jedan clan vase partije izgubio brata blizanca na potpuno identican nacin...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 23:49 

Ne znaju ljudi sta je Una, mi koji smo odrasli kraj nje i naucili plivati upravo na Uni ponekad je podcijenimo sto nam se nerijetko odbije o glavu ,kao meni dva puta...kamoli kad dodje neko sa strane ,a ONA samo vreba zrtvu...

Davno prije rata se slicna tragedija desila u kojoj je jedan clan vase partije izgubio brata blizanca na potpuno identican nacin...

Dobio sam informaciju da je ovaj Azem Guso se doselio nedavno iz Visegrada u Bihac. Cojk izgleda mislio da je isto kao Drina...jbg.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2010, 23:53 

Poginuo otac i njegovih troje djece, strahota.

Pokoj: Utopili se otac i troje djece

Tridesetsedmogodišnji Azem Gušo, koji je iz Višegrada doselio u bihaćko naselje Pokoj gdje je živio sa suprugom, u poslijepodnevnim satima se vozio sa djecom u čamcu u, inače, mirnom dijelu Une.

Iz još neutvrđenih razloga došlo je do prevrtanja čamca kojim su se gotovo cijelo poslijepodne na Uni vozili tridesetsedmogodišnji Azem Gušo i njegovih troje djece - najstarija osmogodišnja kćerka te dva sina, jedan od šest i drugi od četiri godine. Oni su izgubili bitku sa vodom. Nakon hitne interevencije pripadnika Jedinice za posebne namjene MUP-a Unsko-sanskog kantona tijela unesrećenih su izvađena i prebačena u kantonalnou bolnici u Bihaću, gdje je konstatirana smrt svih četvero.

U čamcu su se još nalazili bračni par iz Sarajeva i jedno dijete, koji su bili u gostima kod obitelji Gušo. Oni su se uspjeli spasiti i hosplitalizirani su u kantonalnoj bolnici i stanje im je za sada stabilno. Porodica Gušo, inače iz Višegrada, je doselila u bihaćko prigradsko naselje gdje su živjeli u vrlo skromnim uslovima, a Azem je koristio odsustvo sa izdržavanja zatvorske kazne. Istraga o ovom događaju i okolnostima kako je došlo do utapanja još se provodi.

slika

http://biscani.net/vijest.php?ID=20006

Vrh

PostPostano: 11 srp 2010, 01:48 

Di će troje male djece koja ne znaju plivat potrpat u čamac i u rijeku. :crying

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 14 srp 2010, 15:46 

Prihvaćena inicijativa za formiranje mjesne zajednice Kralje-Vrkašić14. jul 2010. godine

BIHAĆ- Na 32. sjednici Općinskog vijeća Bihać, usvojena je Odluka o utvrđivanju broja korisnika i mjesečnog iznosa općinske stipendije u akademskoj 2009/2010. godini.

Izvještaj o radu i poslovanju JU „Zavod za prostorno uređenje Bihać“ za 2009. godinu koji je bio predviđen za ovu sjednicu, razmatrat će se na narednoj sjednici Općinskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak 19. jula ove godine.

Općinsko vijeće prihvatilo je inicijativu načelnika Lipovače za formiranje mjesne zajednice Kralje-Vrkašić.

slika

http://lin.bihac.org/

Vrh

PostPostano: 15 srp 2010, 17:34 

Stotine metara kanalizacije u MZ Ribić-Orljani

Općinski načelnik Hamdija Lipovača danas je s najbližim suradnicima posjetio radilište kanalizacione mreže u MZ Ribić-Orljani.

Kanalizacija se radi u svojoj III fazi, koja doseže dužinu od 793 m. Ova investicaija iznosi cca. 143 hiljade KM. Od početka 2008. godine do danas, kanalizacija u ovoj mjesnoj zajednici radila se u tri faze.

Prvu fazu finansirala je Općina Bihać, dok su posljednje dvije zajednički finansirale Općina Bihać i IFAD. U razgovoru načelnika Lipovače s građanima mjesne zajednice, istakli su svoju radost zbog ovih radova, te gledište o unapređenju kvalitete života, kako u Ribiću i Orljanima, tako i u Bihaću.

Naokon okončane III faze radova, MZ Ribić-Orljani, imat će riješenu kanalizaciju u dužini od 1647 m. I nakon ovih radova, ovdje nije kraj, jer će se u perspektivi nastaviti nove dvije faze radova, jer po projektnom rješenju ide se ka Ripču.

slika

http://biscani.net/vijest.php?ID=20068

Vrh

PostPostano: 15 srp 2010, 18:02 

Sedam stepeni ??? Možda u sred zime...
Gdje ti živiš ? Jesi li se ikad kupao u Uni ?
Kakvi sedam stepeni, nemoj biti smiješan...

Vrh

PostPostano: 15 srp 2010, 19:02 

Sedam stepeni ??? Možda u sred zime...
Gdje ti živiš ? Jesi li se ikad kupao u Uni ?
Kakvi sedam stepeni, nemoj biti smiješan...

Izvinjavam se, to sam izmjerio u Lohovu-Racic u onom kanjonu. Pretpostavljam da je temperatura Une u gradu negdje oko 12° ali ne vise. Uzmi i izmjeri. De mi kazi (ako si sta cuo), kako napreduje stvaranje MZ Kralje-Vrkasic?

Vrh

PostPostano: 16 srp 2010, 15:12 

Radovi na renoviranju poste se privode kraju :zivili Bice strasno lipo :biceovodobro

slika
slika

Vrh

PostPostano: 16 srp 2010, 15:22 

Državni službenici Općine Bihać položili svečanu zakletvu

16. jul 2010. godine
BIHAĆ- Danas su u Općini Bihać pred dr.sc. Hamdijom Lipovačom šestorica državnih službenika položila svečanu zakletvu, kojom su se zakleli, da će u skladu sa Zakonom o državnoj službi izvršavati svoje obaveze.

Nakon reorganizacije i sistematizacije u Općini Bihać, ukazala se potreba za novim radnim mjestima, te je nakon okončanja konkursne procedure putem Agencije za državnu službu, šest visokobrazovanih državnih službenika dobilo posao.

slika
slika

http://lin.bihac.org/index.php?details=218

Vrh

PostPostano: 16 srp 2010, 15:25 

Nastavljeno pružanje pomoći socijalno ugroženim povratnicima

16. jul 2010. godine
BIHAĆ - U okviru aktivnosti humanitarne organizacije Hilfswerk Austria i Općine Bihać, za potrebe tri povratničke porodice s područja MZ Martin Brod, uručena je donacija u poljoprivrednim strojevima – motokultivatorima s priključcima i motorna pila, koje je obezbijedio UNHCR u BiH.

Projekt pod nazivom „ Pomoć povratnicima u BiH kroz socijalno-ekonomsku podršku održivosti i izgradnji lokalnih kapaciteta“ finansira UNHCR u BiH i ima prevashodnu ulogu da obezbijedi održiv povratak gdje god je to moguće, koristeći resurse poljoprivredne proizvodnje.

Motokultivatori su dodijeljeni Gojku Kneževiću iz naselja Mali Cvjetnić i Miodragu Karanoviću iz Malog Očijeva, a motorna pila Željku Vujičiću iz Velikog Očijeva.

slika

http://lin.bihac.org/index.php?details=217

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: