|
|
Stranica: 222/389.
|
[ 9723 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Reconquista
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 14 vel 2021, 22:40 |
|
|
Citat: IZLAZNE ANKETE Kurti pobjednik izvanrednih izbora na Kosovu
Pokret Samoodređenje (Vetëvendosje) Albina Kurtija pobjednik je izvanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu s 53 posto glasova, a drugoplasirana je Demokratska stranka Kosova (LDK) s 20 posto glasova, pokazuju izlazne ankete koje su u nedjelju navečer objavili prištinski mediji.
Prema tim rezultatima, Samoodređenje bi u parlamentu sa 120 zastupničkih mjesta moglo osvojiti 58 mandata.
"Kosovo se danas, kao neovisna država, vraća svom narodu kao nositelju suvereniteta", poručio je u prvoj izjavi komentirajući preliminarne procjene izbora vođa Samoodređenja i donedavni premijer Albin Kurti.
Demokratska stranka Kosova i Demokratska liga Kosova (PDK) u tijesnoj su konkurenciji za drugo mjesto. Očekuje se da će PDK biti drugi sa 15,4 posto, dok će LDK biti treći sa samo 0,3 posto glasova, što bi tim strankama donijelo po 17 mjesta u parlamentu, ocjene su prištinskih medija, koji uspoređuju dvije izlazne ankete.
Prema izvješćima britanske agencije Reuters, takav rezultat mogao bi dodatno zakomplicirati napore Zapada da se pronađe rješenje za dugogodišnje neriješene sporove Kosova i Srbije.
Savez za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja dobila je povjerenje oko 7,2 posto birača.
Biračka mjesta na Kosovu zatvorena su u 19 sati, a Središnje izborno povjerenstvo priopćilo je da se od 1.794.862 upisana birača na izbore odazvalo 46,7 posto.
Prema preliminarnim podacima, najveća izlaznost na područjima s većinskim srpskim stanovništvom zabilježena su na sjeveru Kosova, gdje je odaziv bio skoro 70 posto, javila je Radio-televizija Srbije
Srpska lista, dominantna politička opcija kosovskih Srba, osvojila je 5,8 posto glasova. Čestitke prijateljskom Kosovu na izboru.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 16 vel 2021, 00:21 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Srbi zasad kontroliraju 13 mjesta u parlamentu, ajmo i 14.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 16 vel 2021, 01:02 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Srbi zasad kontroliraju 13 mjesta u parlamentu, ajmo i 14. Evo posudit ćemo im mi Pupovca, taj bi se uvukao u vladu s Eskimima.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 16 vel 2021, 08:33 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Srbi zasad kontroliraju 13 mjesta u parlamentu, ajmo i 14. Jedno Kosovo ode na birališta i glasa za promjene, e Srbijo među šljivama... Možda su qurac od države ali bar imaju smjenjive garniture. Uživaj tamo u Zagrebu, švercaš se bolje nego što si zaslužio.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 16 vel 2021, 19:22 |
|
|
buenos aires je napisao/la: weasel je napisao/la: Evo posudit ćemo im mi Pupovca, taj bi se uvukao u vladu s Eskimima. LOL QFT Zapravo 2/3 pozicija (14 od 20) u manjinskom klubu prema od Zapada nametnutom Ustavu sasvim "legalno" mogu oborit bilo koji zakon u parlamentu.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 17 vel 2021, 08:13 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Uživaj tamo u Zagrebu, švercaš se bolje nego što si zaslužio. Ne budi ovako hrabar preko foruma, kad dođeš u Zagreb pošalji PM pa da se nađemo uživo na obostrano zadovoljstvo. Mislim da imaš krivu predodžbu o osobi s druge strane. Nebi ti jezičina ovako radila. Uživaj tamo u Zagrebu, švercaš se bolje nego što si zaslužio.
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 17 vel 2021, 20:41 |
|
|
Srpska intelegencija tako nisko palla.Braco cetnici intelegencija vam nikakva.Tek sad uvidjam da allbanska granica kod crvene jabuke nije utopia.Kako ste vi intelegentni ova opcija posle dvije decenije ce biti veoma moguca
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 17 vel 2021, 22:14 |
|
|
buenos aires je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: Ne budi ovako hrabar preko foruma, kad dođeš u Zagreb pošalji PM pa da se nađemo uživo na obostrano zadovoljstvo. Mislim da imaš krivu predodžbu o osobi s druge strane. Nebi ti jezičina ovako radila.
Uživaj tamo u Zagrebu, švercaš se bolje nego što si zaslužio. Moj poziv stoji.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 17 vel 2021, 22:16 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
sokoli je napisao/la: Srpska intelegencija tako nisko palla.Braco cetnici intelegencija vam nikakva.Tek sad uvidjam da allbanska granica kod crvene jabuke nije utopia.Kako ste vi intelegentni ova opcija posle dvije decenije ce biti veoma moguca Hoće. Samo još da Albanci ne beže sa Kosova u brojkama od 50 hiljada mladih godišnje, da im nezaposlenost nije 50% i da Kina ne proguta Amere za deset godina na svim poljima. ..
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 00:15 |
|
|
Grobar je napisao/la: sokoli je napisao/la: Srpska intelegencija tako nisko palla.Braco cetnici intelegencija vam nikakva.Tek sad uvidjam da allbanska granica kod crvene jabuke nije utopia.Kako ste vi intelegentni ova opcija posle dvije decenije ce biti veoma moguca Hoće. Samo još da Albanci ne beže sa Kosova u brojkama od 50 hiljada mladih godišnje, da im nezaposlenost nije 50% i da Kina ne proguta Amere za deset godina na svim poljima. .. Hmmmm do prije par mjeseci bilo je da ce rusija da proguta jenkije.Sada ce to da bude kina.Ako i to ne prodje opet ima mogucnosti.Moguce cunami proguta ameriku i srbija ce odmah da postane svetska silla. Sta se bjezhanja tice to stoji.Bjezhe al se i radjaju.Kod vas ne radjaju se a umiru josh i bjezhe.Tako da svake godine jedan grad kao uroshevac vama nestaje.To me ne raduje.To nije moja, nasha llogika. Nije nasa fizicka velicina srece nesreca ostalih oko nas.Dok kod vas jeste taj sllucaj.I nikako da se usrecite.Jebiga urijet cete nesretni
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 00:30 |
|
|
Samo sabur Kosovo spasava
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 07:53 |
|
|
sokoli je napisao/la: Hmmmm do prije par mjeseci bilo je da ce rusija da proguta jenkije.Sada ce to da bude kina.Ako i to ne prodje opet ima mogucnosti.Moguce cunami proguta ameriku i srbija ce odmah da postane svetska silla.
Ako.. ? Nema tu AKO bato. To se dešava uveliko. Uveliko se nalazimo u tom procesu. 2050-ta.. 1.Kina 2.Indija 3.SAD Neprijatelji Srbije bi polako trebali da znaju, da će vrlo brzo biti prepušteni sami sebi, tj. nama.. ..
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 13:58 |
|
|
Citat: Kandidat za premijera Kosova: U slučaju referenduma glasovao bih za ujedinjenje s AlbanijomAlbin Kurti kandidat Pokreta samoopredjeljenje za predsjednika Vlade Kosova izjavio je u intervjuu za Euronews, da bi, ako bi bio održan referendum on glasovao za ujedinjenje s Albanijom. On je inače nekadašnji politički zatvorenik, ulični prosvjednik i političar koji je bacio suzavac u vlastitom parlamentu, a na izborima u nedjelju njegova stranka pobijedila je s 48 posto glasova. Već je bio premijer kratko vrijeme od veljače do lipnja 2020. kada je zahtijevao uvođenje vojnog roka. Kurti je govoreći o ideji lidera ABK Ramuša Haradinaja, rekao da, prema sadašnjim zakonima, to nije moguće, ali da bi podržao ujedinjenje s Albanijom. – Još nemamo zakon o referendumu na Kosovu, ali dva referenduma između naše države i Albanije riješila bi tako nešto. Mislim da bih glasovao za „da”- rekao je Kurti. Nastaviti dijalog Između ostalog, Kurti je govorio i o nastavku dijaloga Kosova i Srbije i istaknuo da će tražiti reciprocitet od Srbije. – Spreman sam se uključiti u dijalog od koga ima koristi. Ali, mislim da nije prihvatljivo da se bilo tko na Kosovu – naravno, uključujući i mene – umiješa u dijalog, gdje bi trebalo nadoknaditi državi Srbiji gubitak Kosova za vrijeme Miloševića. Srbija je počinila genocid na Kosovu – rekao je Kurti. On se usprotivio nabavi cjepiva iz Kine i Rusije, dodavši da je kosovska orijentacija uvijek bila ka zapadu. Suočiti Srbiju s prošlošću Kurti je u intervjuu za rekao da bi Beograd trebalo da se suoči s vlastitom prošlošću, jer se čini da ne žali niti se kaje. – Važno je da u Srbiji dođe do promjena u pogledu načina na koji gledaju Kosovo – rekao je Kurti. Upitan da li i dalje želi punu ispriku, priznanje i odštetu od Beograda, Kurti kaže da je to neophodno, kao i da je neophodno da se Srbija što prije udalji od Rusije i Kine. – Oslobodili smo Kosovo od Srbije. I mislim da bi se Srbija trebala osloboditi Kosova – rekao je Kurti. https://narod.hr/svijet/kandidat-za-pre ... -albanijom
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 14:05 |
|
|
Ti valjaš više gluposti nego on pa te nitko ne proziva.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 15:40 |
|
|
Grobar je napisao/la: sokoli je napisao/la: Hmmmm do prije par mjeseci bilo je da ce rusija da proguta jenkije.Sada ce to da bude kina.Ako i to ne prodje opet ima mogucnosti.Moguce cunami proguta ameriku i srbija ce odmah da postane svetska silla.
Ako.. ? Nema tu AKO bato. To se dešava uveliko. Uveliko se nalazimo u tom procesu. 2050-ta.. 1.Kina 2.Indija 3.SAD Neprijatelji Srbije bi polako trebali da znaju, da će vrlo brzo biti prepušteni sami sebi, tj. nama.. .. Puno bitnije je tko će biti na vlasti u Srbiji 2050. Svi znamo da Vučić neće učiniti ništa da vrati Kosovo pod okrilje Srbije, jer krv nije voda. Tko ti garantira da tad na čelu Srbije neće biti netko kao Vučić bilo u etničkom bilo u ideološkom smislu.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 15:41 |
|
|
.. sokoli je napisao/la: Ne zajebaj.Takav jedan propali slucaj bez ikakve perspektive sjebo vam je drzhavu jugosllaviju sada i srbiju sa tendencijom da vas suzava u granice sumadije.Nama ne treba nikakvo koovo.To ce prije ili kasnije biti albanija sa cijellom makedonijom.Vec makedonci uce masovno allbanski jezik.Nisu oni tako blesavi Vi nam sjebali državu.. ? Vi ste bez Amera isto što i ker bez gazde. Lutalica koju šutne ko stigne. Vaša najveća zvezda i poznata ličnost - Dua Lipa, svaki put kad joj muva sleti na krišku Ajvara, utripuje albansku zastavu... :) Eto to ste vi... ..
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 15:45 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Puno bitnije je tko će biti na vlasti u Srbiji 2050. Svi znamo da Vučić neće učiniti ništa da vrati Kosovo pod okrilje Srbije, jer krv nije voda. Tko ti garantira da tad na čelu Srbije neće biti netko kao Vučić bilo u etničkom bilo u ideološkom smislu. Vučićev posao je da ojača ekonomiju, vojsku i povrati kult Vojske Srbije, što on i radi. Što se vraćanja Kosova tiče, sami će ga oni nama prepustiti opet, kad se Ameri budu povlačili.. Mislim, bolje bi im bilo... ..
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 15:52 |
|
|
..
Ne daju im Ameri da imaju vojsku.. :)
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 16:00 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Citat: Kandidat za premijera Kosova: U slučaju referenduma glasovao bih za ujedinjenje s AlbanijomAlbin Kurti kandidat Pokreta samoopredjeljenje za predsjednika Vlade Kosova izjavio je u intervjuu za Euronews, da bi, ako bi bio održan referendum on glasovao za ujedinjenje s Albanijom. On je inače nekadašnji politički zatvorenik, ulični prosvjednik i političar koji je bacio suzavac u vlastitom parlamentu, a na izborima u nedjelju njegova stranka pobijedila je s 48 posto glasova. Već je bio premijer kratko vrijeme od veljače do lipnja 2020. kada je zahtijevao uvođenje vojnog roka. Kurti je govoreći o ideji lidera ABK Ramuša Haradinaja, rekao da, prema sadašnjim zakonima, to nije moguće, ali da bi podržao ujedinjenje s Albanijom. – Još nemamo zakon o referendumu na Kosovu, ali dva referenduma između naše države i Albanije riješila bi tako nešto. Mislim da bih glasovao za „da”- rekao je Kurti. Nastaviti dijalog Između ostalog, Kurti je govorio i o nastavku dijaloga Kosova i Srbije i istaknuo da će tražiti reciprocitet od Srbije. – Spreman sam se uključiti u dijalog od koga ima koristi. Ali, mislim da nije prihvatljivo da se bilo tko na Kosovu – naravno, uključujući i mene – umiješa u dijalog, gdje bi trebalo nadoknaditi državi Srbiji gubitak Kosova za vrijeme Miloševića. Srbija je počinila genocid na Kosovu – rekao je Kurti. On se usprotivio nabavi cjepiva iz Kine i Rusije, dodavši da je kosovska orijentacija uvijek bila ka zapadu. Suočiti Srbiju s prošlošću Kurti je u intervjuu za rekao da bi Beograd trebalo da se suoči s vlastitom prošlošću, jer se čini da ne žali niti se kaje. – Važno je da u Srbiji dođe do promjena u pogledu načina na koji gledaju Kosovo – rekao je Kurti. Upitan da li i dalje želi punu ispriku, priznanje i odštetu od Beograda, Kurti kaže da je to neophodno, kao i da je neophodno da se Srbija što prije udalji od Rusije i Kine. – Oslobodili smo Kosovo od Srbije. I mislim da bi se Srbija trebala osloboditi Kosova – rekao je Kurti. https://narod.hr/svijet/kandidat-za-pre ... -albanijomKosovo se prije svega osllobodila kriminalaca i izdajnika.Ja sam tu na ovom forumu dugo vremena.Od tad ja sam se nadao hapsenju hashima tacija i njegove kompanije i NPK ili takozvani narodni pokret za kosovo.To je billa komplet organizacija jugosllovenske udbe.To vec definitivno imamo.Albin kurti je cestit covek.Ramus haradinaj je najobicniji kriminalac reketash i ubica.Na ovim poslednjim izborima njegovi aktivisti masovno su punili kuje za srpsku listu.Da bi uzeli tih deset srpskih pratenika garantiranih ustavom, pa jos i dest ostalih namenjene za ostale manjine.Tako da na mnogo mesta glasaci alianse glasali za cigane i bosnjake bliski srpskoj listi.Nadao se da ce sam da izbori 13-14 pratenika i jos 15-16 srpske liste i tako da ce postati faktor da srpska lista obavezno bude u vladi i da on obavezno bude kandidat za predsednika kosova.Al otislo je sve do djavolla.Gadno su izgubili.Prvo ako haradinaj ne gllasa za vjosu osmani kao predsednika kosova ide se na automatske nove izbore.Tada kurti dobija absolutnu vecinu od 70-80 püosto dok aliansa haradinaja ostaja van kosovskog parlamenta.Dok tada na obstine sa srpskom vecinom ameri i njemci ce uvesti glasanje i podizanje glasackog listica sa otiscima prstiju.Nece dozvoliti da % glasaca bude 80-90% samo u opstine gde zhive srbi. Sve u semu tu se vec igra na karte.Medjusobno priznanje ili ujedinjenje sa allbanijom pa ne treba nikakvo i nicije priznanje.Americka politika ponovo se okrenulla na nasu stranu.Beiden ce bit sada 8 godina.Za 8 godina mnogo ce vode proci po dunavu.Tramp ga popusio.Pa sa njima i srpski llobi sa palmerom grenelom i boltonom.Sledeci posle 8 godina bit ce republikanac mi emo od sad da radimo na tome da i on bude proallbanski nastrojen.Tako da mi uspjevamo.Bit ce sve k
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 16:03 |
|
|
Grobar je napisao/la: sokoli je napisao/la: Hmmmm do prije par mjeseci bilo je da ce rusija da proguta jenkije.Sada ce to da bude kina.Ako i to ne prodje opet ima mogucnosti.Moguce cunami proguta ameriku i srbija ce odmah da postane svetska silla.
Ako.. ? Nema tu AKO bato. To se dešava uveliko. Uveliko se nalazimo u tom procesu. 2050-ta.. 1.Kina 2.Indija 3.SAD Neprijatelji Srbije bi polako trebali da znaju, da će vrlo brzo biti prepušteni sami sebi, tj. nama.. .. Zaboravio si da napomenes da ce evropa nestati od kataklizme al ta kataklizma nece pogoditi srbiju.I vi urlicete gooooooooooooooolllllllll kushta pogadja u zadne minute utakmice
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 16:06 |
|
|
sokoli je napisao/la: Zaboravio si da napomenes da ce evropa nestati od kataklizme al ta kataklizma nece pogoditi srbiju.I vi urlicete gooooooooooooooolllllllll kushta pogadja u zadne minute utakmice Neće. Samo će Heljp NATO da vam padne na treće mesto, a onda vam ostaje samo Heljp... ..
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 16:17 |
|
|
..
Kao 1912-te.. :)
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 17:28 |
|
|
ma sigurno kao sta ste uspjeli sa srpskim dubrovnikom i kral aleksandrovim barom.Nego payite zemun i aleksinac a drugo sta dodje
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 vel 2021, 17:44 |
|
|
.. Da kao što smo oborili Mila, albanskog princa.. :) Pazite vi Skadar, a od Kosova se oprostite već danas. ..
|
|
Vrh |
|
|
sokoli
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 vel 2021, 13:14 |
|
|
Grobar je napisao/la: .. Da kao što smo oborili Mila, albanskog princa.. :) Pazite vi Skadar, a od Kosova se oprostite već danas. .. Jest bogami racionalan si do daske.Poslushacu teb.Pa cu da se oprostim od kosova samo zaradi tebe
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|