|
|
Stranica: 54/135.
|
[ 3373 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
franzetitts
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 14:35 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Ućerali smo vam ga sazad. Jeste. Ali ste na kraju ipak morali pojesti sva g**** koja ste izas****, ili barem dobar dio, parafraziram Seselja, pa vas je danas u BiH odoka 300.000, ja bi reko..a s Bosnjacima zakrvljeni, dok su oni koji su za to krivi popili po deceniju dvije, tri, zavisi kako ko. A nije moralo biti jer one paradrzavne tvorevine koja je ukinuta 1994. kao sto znamo jednostavno i ipak nema, dok ste spali na to da ovisite od milostinje onih koji su vas izbrisali s 49% BiH. Dakle bukvalno izbrisali. Dzaba sve, bezze i nepotrebno. A da niste, Srbi dugorocno nebi imali sansu da opstanu, ni u RH a ni u BiH.
_________________ fakofbolan
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 14:40 |
|
|
franzetitts je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Ućerali smo vam ga sazad. Jeste. Ali ste na kraju ipak morali pojesti sva g**** koja ste izas****, ili barem dobar dio, parafraziram Seselja, pa vas je danas u BiH odoka 300.000, ja bi reko..a s Bosnjacima zakrvljeni, dok su oni koji su za to krivi popili po deceniju dvije, tri, zavisi kako ko. A nije moralo biti jer one paradrzavne tvorevine koja je ukinuta 1994. kao sto znamo jednostavno i ipak nema, dok ste spali na milostinju onih koji su vas izbrisali s 49% BiH. Dakle bukvalno izbrisali. Dzaba sve, bezze i nepotrebno. A da niste, Srbi dugorocno nebi imali sansu da opstanu, ni u RH a ni u BiH. U cemu je za nas razlika dal je Bosna srpska ili muslimanska? Nikakve baš razlike nema. Koliko god da nas ima broj rođenih nam pada sporije nego vama, dakle nama paše status kvo. Čak i da svi nestanu iz BiH to ne paše samo vama jer vas nema nigdje. Praznu BiH dijele Hrvatska i Srbija. A vi vidite što ćete
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 14:42 |
|
|
weasel je napisao/la: Lik govori o Hrvatsko-Srpskoj suradnji a Hrvati tada bili u općem ratu sa Srbima dok su oni vikali nije to naš rat. Hrvati su počeli surađivati sa Srbima i to ne svi Hrvati čak ni svi BiH Hrvati nego oni koji su bili životno ugroženi vašim lebensraum idejama.
I shvati da se BiH raspala na tri djela 90-ih, Alija je poslije 92. Bio potpuno nelegalan predsjednik i te propale BiH.
Dakle prodajete maglu... A sta je to Alija trebao, jos 1990. s tri puske i dvije bombe da objavi rat Srbiji? Pa covjece, mislis li ti da se Tudjman s Alijom dogovarao o trenutku u kojem ce RH proglasiti nezavisnost? Nije, vec se orijentirao prema Sloveniji. Cinjenica da je je BiH ipak proglasila nezavisnost je dovoljan dokaz s kim su Bosnjaci vezivali zastave.. Ostavimo se te glupave mitomanije i samoobmana. Evo ovaj HHerceg je barem iskren, ako nista, i ako znam da me mrzi a nista mu nisam ucinio. No s tim mogu bolje nego s lazima i licemjerjem. Eto ja cu ti u vezi Bosnjaka priznati sve, uopce nemam problem s tim, ali neke stvari jednostavno nisu istina.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 14:46 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: franzetitts je napisao/la:
Jeste. Ali ste na kraju ipak morali pojesti sva g**** koja ste izas****, ili barem dobar dio, parafraziram Seselja, pa vas je danas u BiH odoka 300.000, ja bi reko..a s Bosnjacima zakrvljeni, dok su oni koji su za to krivi popili po deceniju dvije, tri, zavisi kako ko. A nije moralo biti jer one paradrzavne tvorevine koja je ukinuta 1994. kao sto znamo jednostavno i ipak nema, dok ste spali na milostinju onih koji su vas izbrisali s 49% BiH. Dakle bukvalno izbrisali.
Dzaba sve, bezze i nepotrebno.
A da niste, Srbi dugorocno nebi imali sansu da opstanu, ni u RH a ni u BiH.
U cemu je za nas razlika dal je Bosna srpska ili muslimanska? Nikakve baš razlike nema. Koliko god da nas ima broj rođenih nam pada sporije nego vama, dakle nama paše status kvo. Čak i da svi nestanu iz BiH to ne paše samo vama jer vas nema nigdje. Praznu BiH dijele Hrvatska i Srbija. A vi vidite što ćete Ti poredis odnos Hrvata s Bosnjacima sad. Da je BiH bosnjacko-hrvatska, uz jak savez sa Hrvatskom (barem mislim da je tako razmisljao Alija, ali se, kao sto znamo zestoko zajebao), Hrvati bi danas u BiH bili u potpuno drugacijoj situaciji. I dan danas Bosnjaci nisu toliko kivni na Hrvate koliko na Srbe. S Hrvatima je to vise na lokalnoj razini - na istoku, sjeveru i sjeverozapadu BiH, vas niko od Bosnjaka ne mrzi. Kao sto i ja dan danas sahovnicu vidim kao nesto pozitivno, a ne negativno, i ne samo zbog toga sto imam rodbinu (ozenjeni, udati, vec dvije generacije, pravi Hrvati u medjuvremenu), vec zato sto sam pod tim znakom svojevremeno nasao i zastitu.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 14:48 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Ja ne mrzim Bošnjake. Mrzim Bаlije.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 14:49 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Ti poredis odnos Hrvata s Bosnjacima sad. Da je BiH bosnjacko-hrvatska, uz jak savez sa Hrvatskom (barem mislim da je tako razmisljao Alija, ali se, kao sto znamo zestoko zajebao), Hrvati bi danas u BiH bili u potpuno drugacijoj situaciji.
I dan danas Bosnjaci nisu toliko kivni na Hrvate koliko na Srbe. S Hrvatima je to vise na lokalnoj razini - na istoku, sjeveru i sjeverozapadu BiH, vas niko od Bosnjaka ne mrzi. Kao sto i ja dan danas sahovnicu vidim kao nesto pozitivno, a ne negativno, i ne samo zbog toga sto imam rodbinu (ozenjeni, udati, vec dvije generacije, pravi Hrvati u medjuvremenu), vec zato sto sam pod tim znakom svojevremeno nasao i zastitu.
Ne takijaj molim te. Vi ste ratovali za građansku a ne ''muslimansko-hrvatsku'' bih. Da smo mi ratovali za to što kažeš i da smo u uspili vojno, svi bi Srbi pobjegli iz BiH i to bi ostala unitarna građanska država sa 80% Muslimana. Žive bi nas palili na lomačama.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:22 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Ja ne mrzim Bošnjake. Mrzim Bаlije. A sta sam ja u tvojim ocima? Budi slobodno iskren, cisto da znam na cemu smo.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:23 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: franzetitts je napisao/la: Ti poredis odnos Hrvata s Bosnjacima sad. Da je BiH bosnjacko-hrvatska, uz jak savez sa Hrvatskom (barem mislim da je tako razmisljao Alija, ali se, kao sto znamo zestoko zajebao), Hrvati bi danas u BiH bili u potpuno drugacijoj situaciji.
I dan danas Bosnjaci nisu toliko kivni na Hrvate koliko na Srbe. S Hrvatima je to vise na lokalnoj razini - na istoku, sjeveru i sjeverozapadu BiH, vas niko od Bosnjaka ne mrzi. Kao sto i ja dan danas sahovnicu vidim kao nesto pozitivno, a ne negativno, i ne samo zbog toga sto imam rodbinu (ozenjeni, udati, vec dvije generacije, pravi Hrvati u medjuvremenu), vec zato sto sam pod tim znakom svojevremeno nasao i zastitu.
Ne takijaj molim te. Vi ste ratovali za građansku a ne ''muslimansko-hrvatsku'' bih. Da smo mi ratovali za to što kažeš i da smo u uspili vojno, svi bi Srbi pobjegli iz BiH i to bi ostala unitarna građanska država sa 80% Muslimana. Žive bi nas palili na lomačama. Zasto bi vas iko palio na lomacama kad tog animoziteta jednostavno medju Bosnjacima i Hrvatima nije bilo prije izbijanja sukoba. Pa cak i tad su na nekim ratistima i dalje suradjivali. Posavina. Bihac. Dakle prije oluje i onih ofanziva 95. Da, za gradjansku, to ne sporim, a neki bogami i za kalifat, ni to ne sporim.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:30 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
franzetitts je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Ja ne mrzim Bošnjake. Mrzim Bаlije. A sta sam ja u tvojim ocima? Budi slobodno iskren, cisto da znam na cemu smo. Ako bi Hrvatima ukidao ustavom zagarantirana prava onda si bаlija. Ako su ti HRHB i HVO tzv. onda si bаlija.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:36 |
|
|
A zasto bi vam ukidao prava?
Nikad ne pisem tkzv. u vezi HVOa, pa ni u vezi VRS. Pa cak i kad vi ovdje vrijedjate nazivajuci Bosnjake muslimanima i slicno.
Kada govorimo o HRHB - to jednostavno ne postoji kao pravna kategorija. FBiH se sastoji od 10 kantona. I to je to.
I?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:47 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Može li jedna karta kako bi Hrvatska izgledala da se Bošnjaci nisu svrstali protiv Hrvata?
Moze, nakon sto pokazemo kartu BiH kakva bi izgledala da 1993. nije bilo neke vrste reprize ovoga: Tj. da su se Hrvati istinski i zaista borili za ono sta su zajedno s Bosnjacima na referendumu izglasali. Covjek je bice koje tezi k zaboravu, ali to nije bogzna problem jer postoje arhivi, spisi, presude, i na kraju krajeva povijest kao nauka. Referendumsko pitanje je glasilo: Citat: "Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?" Dakle nezavisnu Republiku BiH a ne oblasti pod vojnom komandom HVOa koje su licile vise na "17. zupaniju Republike Hrvatske" (ovo 17 jer je Sadam tako gledao na Kuvajt, a ustvari ne znam koliko zupanija RH stvarno ima) nego na dio Bosne i Hercegovine (hrvatski dinar kao platno sredstvo je samo jedan od primjera). Baš lijepo što si postavio referendumsko pitanje koje je uključivalo i ravnopravne NARODE uključujući i Hrvate. To i jest problem svega jer nikada niste bili iskreni i sve je bilo samo korak prema drugom cilju. Čak i danas muslimani odbijaju prihvatiti kolektivna prava, nego trabunjaju o "građanskoj državi" što je samo drugi naziv za centralizaciju. Dakle, referendumsko pitanje uključuje ravnopravne NARODE, dakle ravnopravne kolektivitete, a ne samo pojedince građane. Obavijesti Bakira da poštuje dogovor i potpiše izborni zakon koji omogućuje punu ravnopravnost Hrvata, inače bojim se ne možemo biti prijatelji.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:49 |
|
|
franzetitts je napisao/la: A zasto bi vam ukidao prava?
Nikad ne pisem tkzv. u vezi HVOa, pa ni u vezi VRS. Pa cak i kad vi ovdje vrijedjate nazivajuci Bosnjake muslimanima i slicno.
Kada govorimo o HRHB - to jednostavno ne postoji kao pravna kategorija. FBiH se sastoji od 10 kantona. I to je to.
I? Ako je tako onda si Bošnjak.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:51 |
|
|
HHerceg je napisao/la: franzetitts je napisao/la: A zasto bi vam ukidao prava?
I? Ako je tako onda si Bošnjak. Šteta što nema nijedan bošnjak u političkoj eliti Sarajeva.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 15:58 |
|
|
franzetitts je napisao/la:
A sta je to Alija trebao, jos 1990. s tri puske i dvije bombe da objavi rat Srbiji? Ne, on je bio iznimno nesposoban političar i nije imao ni znanja ni kapaciteta za to, trebao je samo pratiti pametnije i jače od sebe ( Tuđmana) kad je 1991. predlagao da se Slovenija Hrvatska i BiH zajedno istovremeno odvoje, ali Alija to nije htio, zato što je igrao na dogovor sa Srbima... franzetitts je napisao/la: Pa covjece, mislis li ti da se Tudjman s Alijom dogovarao o trenutku u kojem ce RH proglasiti nezavisnost? Nije, vec se orijentirao prema Sloveniji. Franjo je bio otvoren i iskren, što mu je samo donjelo štete, ponavljam opet, Aliji je nuđeno da krene s Hrvatima on nije htio. franzetitts je napisao/la: Cinjenica da je je BiH ipak proglasila nezavisnost je dovoljan dokaz s kim su Bosnjaci vezivali zastave.. Ostavimo se te glupave mitomanije i samoobmana. Evo ovaj HHerceg je barem iskren, ako nista, i ako znam da me mrzi a nista mu nisam ucinio. No s tim mogu bolje nego s lazima i licemjerjem. Eto ja cu ti u vezi Bosnjaka priznati sve, uopce nemam problem s tim, ali neke stvari jednostavno nisu istina. Možeš ti priznavati ne priznavati to nema veze s činjenicama, vi ste bili žrva vašeg nesposobnog vodstva koje se čitavo vrijeme agresivno ponašalo prema Hrvatima dok su ih Srbi pripremali nabosti na ražanj. Kao da su Hrvati napali BiH s JNA a ne Srbi, za nepovjerovat. Ne kažem da smo mi jedini u pravu i da smo svetci ali Alija je isključivi krivac za naš sukob i jedini krivac što ste katastrofalno prošli u ratu sa Srbima, a mi smo kolateralna žrtva vaše gluposti i vojne potrebe da Hrvatska rješi problem krajne prvo a zatim se zabavi s BiH.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 16:01 |
|
|
weasel je napisao/la: Možeš ti priznavati ne priznavati to nema veze s činjenicama, vi ste bili žrva vašeg nesposobnog vodstva koje se čitavo vrijeme agresivno ponašalo prema Hrvatima dok su ih Srbi pripremali nabosti na ražanj. Kao da su Hrvati napali BiH s JNA a ne Srbi, za nepovjerovat.
Ne kažem da smo mi jedini u pravu i da smo svetci ali Alija je isključivi krivac za naš sukob i jedini krivac što ste katastrofalno prošli u ratu sa Srbima, a mi smo kolateralna žrtva vaše gluposti i vojne potrebe da Hrvatska rješi problem krajne prvo a zatim se zabavi s BiH. Ma ta glupost je njihov problem. Mi trebamo voditi računa o sebi i paziti da nas ista zmija dvaput ne ujede. Drugi put bi već bila naša sramota.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 16:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Ako je tako onda si Bošnjak. Šteta što nema nijedan bošnjak u političkoj eliti Sarajeva. Pa jako malo Bošnjaka i ima među Bošnjacima. Skoro svi su Bаlije.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 24 vel 2021, 19:22 |
|
|
Nevažno je ko je kome od braće prvi zabio nož u stomak. Svejedno bi rezultat rata bio isti.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 25 vel 2021, 19:46 |
|
|
franzetitts je napisao/la: weasel je napisao/la: Lik govori o Hrvatsko-Srpskoj suradnji a Hrvati tada bili u općem ratu sa Srbima dok su oni vikali nije to naš rat.
A sta je to Alija trebao, jos 1990. s tri puske i dvije bombe da objavi rat Srbiji? Pa covjece, mislis li ti da se Tudjman s Alijom dogovarao o trenutku u kojem ce RH proglasiti nezavisnost? Nije, vec se orijentirao prema Sloveniji.. Jedno je to reć samo ka' pridsidnik muslimanskog naroda, a drugo je to reć ka' pridsidnik cile BiH. Nije mora potizat oružje koje nije ima niti se tako upušćat u bezizglednu krvavu pustolovinu. Ali ima je obvezu zabranit uporabu teritorija BiH za napade na Hrvatsku. Sama rič ne bi zaustavila velikosrbe, ali ima moćne pravne učinke. Nisu imali Muslimani oružja za se sukobljavat, ali imali su pravne mogućnosti. Tako je i očajno naoružana Hrvatska služila se pravnim mirama di je još mogla u okviru jugosustava spričavati srpske pobunjeničke napade i napade JNA. Nažalost nije Izetbegović sta' samo na "nije to naš rat", nego je tu bilo i "ne znam tko razara Vukovar". Tu je stvar ozbiljnija, puno ozbiljnija. Nikor bi možda reka da je Izetbegović iša zaštitit svoj muslimanski narod od sukoba koji je tada bia između Hrvata i pobunjenih Srba (pa zato nije njihov rat), pa se nije iša zamirat Srbima i JNA. No on je pridsidnik cile države i to otpada. Drugo, jednom se mora postavit i suprotstavit. Moraš onoj napadačkoj strani reć šta se ne smi. Teritorij od BiH uporabljavan je za napade na Hrvatsku. S područja di su Muslimani, priko područja di su Muslimani. U tom trenutku si sudionik na jednoj strani, čim dopustiš ovima prić priko tvoga. Šutnja u ovom slučaju znači pristanak. Što je najgore, ovdi se možda nije samo radilo u slučaju da je nika neutralna strana šutnjom odobrila. Ovdi se možda radilo o tome da je to bia dvojac partnera u zločinu. Jedan igra ulogu agresivca. Drugi igra ulogu berlavog koji je ka eto neutralan a u stvari je čuvar straže, nosač sviće i držač od ljestava. Imamo li razloga za sumnju da je ovo drugo? Pa eno su tražili luku na Savi, na moru, a zauzvrat pušćali vojsku priko svoga i pravili se da ne vididu šta se zbiva u susidovom dvoru.
|
|
Vrh |
|
|
ZG1
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 08 ožu 2021, 00:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 08 ožu 2021, 00:38 |
|
|
ZG1 je napisao/la: Šta bi ovo,jbt?
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 08 ožu 2021, 10:26 |
|
|
Planina je napisao/la: Ceha je napisao/la: 5% u Daytonu, 10 % na terenu, prije toga. Razni Donji Vakufi i Petrovci
Trokut im je previše.. cca 5% su nama uzeli na terenu u SBK, HNK, ZDK (Bugojno, Travnik, Kakanj, Vareš, Konjic itd.) kad su nam zabili nož u leđa, još bar 5% su dobili kada su se zahvaljujući našim operacijama kontra Srba ušetali u prazne Vakufe i Petrovce, ne bi imali ni Ključ ni Sanski Most da naši nisu oderali po Srbima, ima klip gdje su Arkanovci pred Ključem i govore do večeras smo u gradu pa naši krenuli tuć po njima, te još cca 5% su dobili od nas u Dejtonu kako smo mi dali cijeli mrkonjićki džep da bi oni dobili Velež, Prenj, Ustikolinu, Trnovo, Hadžiće, Ilidžu, Vogošću, Ilijaš i još masu srpskih brda oko Sarajeva, sveskupa su Turci od Hrvata uzeli silom ili dobili na poklon nekih 15ak % teritorija BiH. No naravno ni to im nije dosta nego nas na sve moguće načine žele svesti na kamenjar južno od Čvrsnice i zapadno od Neretve ili totalno zatrti. No kako to inače biva, kad hoćeš sve, dobiješ ništa. Od 100% Bosne na kraju neće dobiti ni 51% (FBiH) ni 23% (njihovi kantoni), samo kartu do Švedske/ USA/ Njemačke/ Turske. Oni se ponašaju kao likovi iz viceva, njihova razina idiotizma je zapanjujuća. Stalno grizu ruku koja ih hrani.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 08 ožu 2021, 10:31 |
|
|
weasel je napisao/la: Pogledajte koje su to fleke, zahvaljujući nama danas imaju čak trećinu svog teritorija. Da nije bilo Hrvata bili bi sprčeni na 20% BiH. I manje. Ovdje dodaj i Kladušu i sjever Cazina, Babine...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 08 ožu 2021, 10:33 |
|
|
Planina je napisao/la: Bez HVO/ HV, bez početnog hrvatskog organiziranja i obrane, šta bi Turcima ostalo? Počistili bi ih Srbi do zadnjeg metra. S pravom se može farbati sve što nije bilo srpsko u SBŽ i HNŽ pod hrvatsko, bez Hrvata tu ništa ne bi bilo obranjeno, to je HVO obranio dok su Turci pričali kako to nije njihov rat. Pa kasnije hop nož u leđa.
Tu je velika greška što se odmah u početku nije postupilo sa Muslimanima na isti način kao Srbi, to nam je glavna i najveća greška i zato i jesmo spušili većinu Srednje Bosne i Sjeverne Hercegovine. Muslimani namirisali slabost i vratili što su izgubili u Podrinju, Istočnoj Hercegovini i ostatku odakle su ih Srbi počistili. Srbi danas imaju etnički čiste srpske općine koje su pred rat imale 60-70% Turaka. A mi Turke na Bulevaru. Upravo tako
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 08 ožu 2021, 11:55 |
|
|
Ja bih rekao ovako nešto. S time da smo i tu velikodušni. U Kladušu ne bi ušli da mi nismo pokrenuli Oluju. Realno i cijeli Bihaćki džep je opstao samo radi hr. pomoći. Gradačac i Maglaj je obranio HVO, njima je bila povjerena obrana grada. Da nije bilo HVOa, Srbi bi ušetali u Bugojno, Travnik i Novi Travnik. Prenj i Velež su dobiveni u Daytonu, bez nas oni to ne bi vidjeli. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... Dayton.pngLipanjske zore su oslobodile pola Konjica, što se često zaboravlja; https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... e_zore.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... sukoba.PNGA to je radio HVO, aBiH tada nije postojala. Sve gradiće je držao HVO. Mislio sam ostaviti zelenim Pridor (krajnji istok općine Gornji Vakuf gdje su muslimanska naselja), istok Jablanice i zapad Fojnice. Ali... I to je sve držao HVO. Da su se Srbi ušetali u Gornji Vakuf, par nenaoružanih brđana s istoka općine, okruženi sa svih strana... Ista priča ide i za zapad Fojnice, gdje čak ni ne postoji takva konfiguracija terena, nemaju toliku homogenost naselja. U Jablanicu bi umarširali da ih HVO nije zaustavio i kasnije pomeo Zorama. Realno, odbranila je i Usora Tešanj, ali nisam htio ulaziti u takve kibi dabi scenarije. Svjetlozelelena područja je ili držao HVO, ili ih je odbranio, ili su Srbi radi HV/HVO akcija napustili taj teritorij da ne dođu u okruženje (poput USK, Petrovca, Donjeg Vakufa....)
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Golemo ništa Postano: 14 ožu 2021, 03:51 |
|
|
Golemo nenaseljeno područje između Posušja, istoka tomislavgradske općine, JZ općine Jablanice. Dolnji desni kvadrant od zemljovida je mostarska općina. Najdolnji sridnji bokun je širokobriška općina.
Pridil siverno od ričice Drežnice, a to je ona što teče od G.Drežnice do Vrda i ulije se u Neretvu je pod nadzoron tkz. ABIH, ka i istočno od Neretve. HVO nadzire Posušje, Tomislavgrad, Široki. Ona dolina di je Blidinje je pod nadzorom HVO. Pod istin kuten dalje u jablaničku općinu je ozemlje od HVO. HVO nadzire južno od Drežnice.
Ovaj zemljovid CyclOSM je još bolji, jer prikazuje više malih naselja i istovisinske crte.
Uzevši u obzir da je ovo golemi nenaseljen prostor, veliki je problem za logistiku. Nema naselja koja su logistička potpora vojsci.
Da se je HV bia angažira (a nije) ka' šta bošnje fantaziraju, ovo bi bilo relativno brzo palo (dva tjedna). Odnosi se na prostor prostor omeđen crtom r. Drežnica - Neretva - Blidinje - Doljanka. Ričica Doljanka na zemljovidu teče od Kosnih Luka i ulije se u Neretvu kod Jablanice. Proširia bi se spoj do hrvatskih položaja u jablaničkoj općini.
Tribala bi jedna brigada profesionalne vojske i dvi brigade pričuvnika. Bilo bi žrtava (ali ne mnogo), dakako, jer nijedna bitka nije lagana, svaki protivnik je opasan. Veća bi briga bila naknadno čišćenje terena od zaostalih skupina. Situacija je lakša jer nima naselja pa se ne mora vodit brigu o civilima, stalno naoružanin civilima, civilima koji glume civile a onda po potribi uzmedu oružje i napadnedu te civilima jatacima. Neprijatelj ne može dovuć puno friških snaga, jer nima obližnjeg velikog grada.
Privitak/ci: |
Opaska: Golemo nenaseljeno područje između Posušja, istoka tomislavgradske općine, JZ općine Jablanice. Dolnji desni kvadrant od zemljovida je mostarska općina. Zasluge za zemljovid: suradnici OpenStreetMapa.
Posušje-Vrdi-Jablanica-ist. Tomislavgrada-reljef-CyclOSM-Screenshot_2021-03-14 OpenStreetMap.jpg [ 484.85 KiB | Pogledano 3264 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|