|
|
Stranica: 9/55.
|
[ 1354 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
HHerceg
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:02 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Agathonikos je napisao/la: Mislim da vas ne bi izbacili, ali jedna EU čvoka bi ga ponovo učinila funkcionalnim. Rekli bi da se borimo protiv entiteta koji sprječava euroatlantske integracije BiH. I koji služi kao ruski proxy.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60121 Lokacija: DAZP HQ
|
Agathonikos je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Izbacili iz EU radi mosta Stabiliziraj se momak Mislim da vas ne bi izbacili, ali jedna EU čvoka bi ga ponovo učinila funkcionalnim. Zašto misliš? Država se raspada, zapad nije za to, Hrvatska nije zadovoljna s ishodom, zategnuti odnosi, blokiranje granica. Pa to je sigurno jedan od mogućih scenarija. Baš zato pozivam na razum i dogovore kako bi se izbjegli najgori scenariji jer nikom nije u interesu ovdje imati zamrznuti konflikt i trajno neprijateljstvo. Ljepše je graditi mostove.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:13 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Mislim da vas ne bi izbacili, ali jedna EU čvoka bi ga ponovo učinila funkcionalnim. Rekli bi da se borimo protiv entiteta koji sprječava euroatlantske integracije BiH. I koji služi kao ruski proxy. Znaju oni to i bez vas. I šta se dešava? Ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Hrvatska je trusno područje, stalno se događaju potresi. Dođe građevinska inspekcija, pronađe mikro-frakture konstrukcije i proglasi most nesigurnim za prijelaz. Nakon toga dođu građevinci statičari i zapovijede da se most mora srušiti iz sigurnosnih razloga. Nakon toga se gradi novi most barem desetljeće, problemi sa financiranjem, propali tenderi itd. I opet ako treba ponovo. Sve legalno i sve za pet. Kakvo izbacivanje iz EU? Pohvale za brigu o prometnoj sigurnosti iz EU. Kužiš?
Možeš uvesti pravilo prelaska 10 kamiona i 15 auta dnevno preko granice, to je recimo neka meka faza. Opcija je mali milijun. Mogu se detaljno pregledavati kamioni zbog sumnje na terorizam, i vozači zadržati neodređeno vrijeme dok se ne utvrde sve činjenice, uz plaćanje parkinga, takse i prireza naravno. Sve to košta.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:23 |
|
|
Zaboravi EU, oni će prvi tražiti hermetičko zatvaranje samo da jedan metak opali u BIH, a mi smo majstori false flag operacija.
Ti misliš pripajat nekakav DGG Srbiji, na koji to točno način, opiši mi scenarij.
I Hrvati će vas gledat i reći ha dobro, nema veze, tamo ipak žive srpske babe i nebitno je što je HV ugradio taj teritorij u hrvatski kanton.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:23 |
|
|
Pokušajem pripajanja DGG-a mogu samo dobit HV na 5 minuta od Banja Luke opet.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:27 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la: Možeš uvesti pravilo prelaska 10 kamiona i 15 auta dnevno preko granice, to je recimo neka meka faza.
Opcija je mali milijun. Mogu se detaljno pregledavati kamioni zbog sumnje na terorizam, i vozači zadržati neodređeno vrijeme dok se ne utvrde sve činjenice, uz plaćanje parkinga, takse i prireza naravno. Sve to košta. Prekodrinske komšije nas stvarno ne poznaju, u kojoj to mašti živi tko će znati.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:28 |
|
|
PCM je napisao/la: Pokušajem pripajanja DGG-a mogu samo dobit HV na 5 minuta od Banja Luke opet. Za razliku od Srbije koja je slala samo dobrovoljce, HV se šetao po BIH od 1992. do 1995. kako je htio. Sapienti sat.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:31 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Agathonikos je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Rekli bi da se borimo protiv entiteta koji sprječava euroatlantske integracije BiH. I koji služi kao ruski proxy. Znaju oni to i bez vas. I šta se dešava? Ništa. Republika Srpska je Europskoj uniji nebtina. Nama ste bitniji. Hrvatskoj je već gurano da nosi vanjskopolitičku inicijativu EU na Zapadnom Balkanu. Kad bi se zakačili s vama imali bi dosta argumenata i opravdanja da se Brisel ne bi previše bavio s tim (ako bi uopće).
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:37 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
dudu je napisao/la: PCM je napisao/la: Pokušajem pripajanja DGG-a mogu samo dobit HV na 5 minuta od Banja Luke opet. Za razliku od Srbije koja je slala samo dobrovoljce, HV se šetao po BIH od 1992. do 1995. kako je htio. Sapienti sat. Srbija je Srbima na teritoriji BiH napravila i sacuvala drzavu, za razliku od Hrvatske koja je drugu hrvatsku drzavu dobrovoljno ukinula i ostavila vas na milost i nemilost muslimanskim fanaticima.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:38 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Ovaj dodrinas Lasica uvijek uspije zavaditi Srbe i Hrvate na forumu, mora mu se odati prizanje za to.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 10:44 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: dudu je napisao/la: Za razliku od Srbije koja je slala samo dobrovoljce, HV se šetao po BIH od 1992. do 1995. kako je htio.
Sapienti sat.
Srbija je Srbima na teritoriji BiH napravila i sacuvala drzavu, za razliku od Hrvatske koja je drugu hrvatsku drzavu dobrovoljno ukinula i ostavila vas na milost i nemilost muslimanskim fanaticima. Istina, ali im geopolitička pozicija nije bajna ako su u neprijateljstvu s 2 naroda. U tome je ljepota BIH, taj predivni nijansirani ekvilibrij da nitko na kraju ne može povući potez na svoju ruku, a da žestoko ne bude kažnjen.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:04 |
|
|
dudu je napisao/la: Mogla bi se raspasti, ali uz sporazum o milenijskom prijateljstvu i ljubavi medju narodima. Samo tad ne bi bilo bitno što su granice nakarada.
Raspad uz neprijateljstvo znači hermetičko zatvaranje granica i kompliciranje opstanka i razvoja svima. Trenutne granice nikoga ne zadovoljavaju ako pričamo o raspadu, eventualno Srbe ako bi imali Brčko, ali vidi se da već kreću drkice na DGG i sl. Ali evo maknimo i to na stranu, i dalje raspad ne odgovara ni Hrvatima ni Muslimanima (Barem dok nemaju cijelu Federaciju). Uglavnom obrni okreni ne mogu se zadovoljiti niti 2 od 3 strane te je tako raspad uz neprijateljstvo zagarantiran. Moš mislit kako će se Bosna mirno raspast, još uz nekakvo prijateljstvo.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:14 |
|
|
Planina je napisao/la: dudu je napisao/la: Mogla bi se raspasti, ali uz sporazum o milenijskom prijateljstvu i ljubavi medju narodima. Samo tad ne bi bilo bitno što su granice nakarada.
Raspad uz neprijateljstvo znači hermetičko zatvaranje granica i kompliciranje opstanka i razvoja svima. Trenutne granice nikoga ne zadovoljavaju ako pričamo o raspadu, eventualno Srbe ako bi imali Brčko, ali vidi se da već kreću drkice na DGG i sl. Ali evo maknimo i to na stranu, i dalje raspad ne odgovara ni Hrvatima ni Muslimanima (Barem dok nemaju cijelu Federaciju). Uglavnom obrni okreni ne mogu se zadovoljiti niti 2 od 3 strane te je tako raspad uz neprijateljstvo zagarantiran. Moš mislit kako će se Bosna mirno raspast, još uz nekakvo prijateljstvo. To je nerješivo, riješila bi se BIH davnih dana da je moguće. Dogovor Cvetković-Maček je bio moguć unutar veće državne zajednice i dobrih odnosa, u slučaju sukoba Hrvati bi gledali kako popuniti trbuh, a Srbi kako skratit perec. Srba je bilo premalo na kompaktnom teritoriju da bi dobili neku svoju jedinicu ili republiku na prostoru BIH i Hrvatske i predaleko od matice, a Hrvati kompaktni i brojni sa sjeverne i južne strane. Ovo sad je najviše što smo postigli, pitanje je može li bolje, nadam se da nećemo jednom žaliti za Daytonskom BIH kao za banovinom.
|
|
Vrh |
|
|
carles
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:24 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Ovaj dodrinas Lasica uvijek uspije zavaditi Srbe i Hrvate na forumu, mora mu se odati prizanje za to. A nije ni tipkovnički četalj iz Chicaga ništa lošiji u tome
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:27 |
|
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: Trenutne granice nikoga ne zadovoljavaju ako pričamo o raspadu, eventualno Srbe ako bi imali Brčko, ali vidi se da već kreću drkice na DGG i sl. Ali evo maknimo i to na stranu, i dalje raspad ne odgovara ni Hrvatima ni Muslimanima (Barem dok nemaju cijelu Federaciju). Uglavnom obrni okreni ne mogu se zadovoljiti niti 2 od 3 strane te je tako raspad uz neprijateljstvo zagarantiran. Moš mislit kako će se Bosna mirno raspast, još uz nekakvo prijateljstvo.
To je nerješivo, riješila bi se BIH davnih dana da je moguće. Dogovor Cvetković-Maček je bio moguć unutar veće državne zajednice i dobrih odnosa, u slučaju sukoba Hrvati bi gledali kako popuniti trbuh, a Srbi kako skratit perec. Srba je bilo premalo na kompaktnom teritoriju da bi dobili neku svoju jedinicu ili republiku na prostoru BIH i Hrvatske i predaleko od matice, a Hrvati kompaktni i brojni sa sjeverne i južne strane. Ovo sad je najviše što smo postigli, pitanje je može li bolje, nadam se da nećemo jednom žaliti za Daytonskom BIH kao za banovinom. Zapadni dio Republike Srpske, Banja Luka i okolica, brdo ih radi u Austrji, Sloveniji, Njemačkoj, vezani su ekonmski uz Zapad. Konačno je došlo do nekakvog hrvatsko-srpskog uvažavanja i sad bi se to išlo rušiti. Nije mi jasno, ako se stvar eskalira, svi će pobjeći iz kriznih područja... A Srbi neriješeno Kosovo, CG, Sj. Makedonija, biti će protiv svih?
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:37 |
|
|
Kažu da će u istoriji nikad bolji odnosi Srba i Mađara bito krunisani Slavonijom, Baranjom i zapadnim Srijemom, tj. njihovom podelom na srpski i mađarski deo. Mađari odozgo, Srbi zdesna i odozdo. Pade pusti SBS ko trula kruška. Da sam na vašem mestu, koliko danas bih oslobodio Banjaluku, Budimpeštu i Beograd od srpsko-mađarske povampirene nemani.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:37 |
|
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: Trenutne granice nikoga ne zadovoljavaju ako pričamo o raspadu, eventualno Srbe ako bi imali Brčko, ali vidi se da već kreću drkice na DGG i sl. Ali evo maknimo i to na stranu, i dalje raspad ne odgovara ni Hrvatima ni Muslimanima (Barem dok nemaju cijelu Federaciju). Uglavnom obrni okreni ne mogu se zadovoljiti niti 2 od 3 strane te je tako raspad uz neprijateljstvo zagarantiran. Moš mislit kako će se Bosna mirno raspast, još uz nekakvo prijateljstvo.
To je nerješivo, riješila bi se BIH davnih dana da je moguće. Dogovor Cvetković-Maček je bio moguć unutar veće državne zajednice i dobrih odnosa, u slučaju sukoba Hrvati bi gledali kako popuniti trbuh, a Srbi kako skratit perec. Srba je bilo premalo na kompaktnom teritoriju da bi dobili neku svoju jedinicu ili republiku na prostoru BIH i Hrvatske i predaleko od matice, a Hrvati kompaktni i brojni sa sjeverne i južne strane. Ovo sad je najviše što smo postigli, pitanje je može li bolje, nadam se da nećemo jednom žaliti za Daytonskom BIH kao za banovinom. Pitanje je koliko i Banovina valja ako je cijeli ostatak Srbija, ta poznata mapa Banovine je samo prvi okvirni predložak, naši nisu pristajali na to, tražilo se puno više u slučaju raspada... Dejtonska Bejha nam nije loša dok je Bejha na okupu i dok se Dejton poštuje... Eto toliko joj mogu priznati...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:43 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Kažu da će u istoriji nikad bolji odnosi Srba i Mađara bito krunisani Slavonijom, Baranjom i zapadnim Srijemom, tj. njihovom podelom na srpski i mađarski deo. Mađari odozgo, Srbi zdesna i odozdo. Pade pusti SBS ko trula kruška. Da sam na vašem mestu, koliko danas bih oslobodio Banjaluku, Budimpeštu i Beograd od srpsko-mađarske povampirene nemani. U kojem svijetu mašte vi živite . Više bi se brinuo za vojvodinu na vašem mjestu. Hrvatsko mađarski odnosi su odlični. Saveznici smo za razliku od vas. U EU i NATOu. U Vojvodini živi 250 000 Mađara na povijesno mađarskoj zemlji koja nikad nije bila srpska. Veća je mogućnost da mi i Mađari vratimo našu zemlju. Mi istočni Srijem oni Bačku
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:46 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Kažu da će u istoriji nikad bolji odnosi Srba i Mađara bito krunisani Slavonijom, Baranjom i zapadnim Srijemom, tj. njihovom podelom na srpski i mađarski deo. Mađari odozgo, Srbi zdesna i odozdo. Pade pusti SBS ko trula kruška. Da sam na vašem mestu, koliko danas bih oslobodio Banjaluku, Budimpeštu i Beograd od srpsko-mađarske povampirene nemani. U kojem svijetu mašte vi živite . Više bi se brinuo za vojvodinu na vašem mjestu. Hrvatsko mađarski odnosi su odlični. Saveznici smo za razliku od vas. U EU i NATOu. U Vojvodini živi 250 000 Mađara na povijesno mađarskoj zemlji koja nikad nije bila srpska. Veća je mogućnost da mi i Mađari vratimo našu zemlju. Mi istočni Srijem oni Bačku Već su nas okupirali... Jedno vrijeme je na marini Tribunj bila mađarska zastava, nitko se nije bunio.... :) Baš fora... https://marinatribunj-adriatiq.com/hr
|
|
Vrh |
|
|
Hara
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:47 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Kažu da će u istoriji nikad bolji odnosi Srba i Mađara bito krunisani Slavonijom, Baranjom i zapadnim Srijemom, tj. njihovom podelom na srpski i mađarski deo. Mađari odozgo, Srbi zdesna i odozdo. Pade pusti SBS ko trula kruška. Da sam na vašem mestu, koliko danas bih oslobodio Banjaluku, Budimpeštu i Beograd od srpsko-mađarske povampirene nemani. Nema potrebe za preventivne poteze protiv vas, bas svaki put smo vam dali po njusci, oces Prvi svjetski do Krfa vas potjeralo, oces Drugi svjetski i genocidisanje, oces ovaj zadnji i traktorijadu. Nerado sudjelujem u ovim budalastim raspravama i definitivno im nije mjesto na HB forumu, al de odjebite vise sa mjerenjem kurca.
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:50 |
|
|
Ovo je sveta mapa, manite se gluposti. Mi imamo enklave, ali njima je isto tako nezgodno jer imaju jednu ogromnu enklavu na izvol'te RH. Mislim da je mapa ugrubo prilično točna, ali zaboravili su našu eksklavu u Konjicu. Joj kako me ova Drežnica jebe u oči, baš se ubola u Hercegovinu. Kako me uvijek zgadi.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:51 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Kažu da će u istoriji nikad bolji odnosi Srba i Mađara bito krunisani Slavonijom, Baranjom i zapadnim Srijemom, tj. njihovom podelom na srpski i mađarski deo. Mađari odozgo, Srbi zdesna i odozdo. Pade pusti SBS ko trula kruška. Da sam na vašem mestu, koliko danas bih oslobodio Banjaluku, Budimpeštu i Beograd od srpsko-mađarske povampirene nemani. I to je rješenje, slažem se, samo nema poslije kmečanja, darabubamara.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:52 |
|
|
I eto dragi čitaoci.Sad vam je jasno kako i zašto su muslimani opstali na ovom prostorima 200 godina po propasti Osmanlijskog carstva.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Odnosi Hrvatske i Srbije nakon raspada BiH. Postano: 09 ožu 2021, 11:52 |
|
|
Sve miriše na reprizu 90ih bude li raspada, mislim u smislu ko će s kim ne u smislu ozbiljnosti sukoba (iako se to nikad ne zna, možda i započnemo svjetski rat, ne bi nam bio prvi put). Mržnja Zagreba i Beograda će nadići moguće savezništvo Banja Luke i Mostara, Muslimani će opet biti prijatelji sa Zagrebom a neprijatelji sa Mostarom, itd.. U svemu tome bi opet BiH Hrvati mogli najviše ispaštati. Kad se malo dublje zamislim dokle belaj može otići, postajem pobornik opstanka Bosne. Samo mir i ljubav dragi moji Bosanci i Hercegovci svih nacija i vjera. Mislim da me G. Aga razumije.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|