|
|
Stranica: 228/315.
|
[ 7861 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hara
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 00:11 |
|
|
Fale mi ona romanticna vremena kad su se razmirice i neslaganja rjesavali na sake...
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 00:25 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Evo da se malo slozim sa Lasicom.
Ja sam protiv oruzja. Meni je neshvatljivo da svaki idiot moze da ga nosi i da te klepne. Jel vi imate povjerenje u mentalno rasudjivanje ovih drogasa na kreku sto se tresu? Da li se osjetite sigurnije kad oni imaju ili nemaju oruzje, a prolazite pored njih?
"Oni bi dosli do oruzja ionako, ako ga ga hoce" -Ne, neophodno. Npr svak ima odredjenu motivaciju da ode nabavi oruzje. Npr. mozda bih ga i ja nosao da je tako lako dostupno. Ovako kad je teze dostupno, manje ce biti i nesreca.
"Onaj ko hoce da te ubije bi te ubio i ovako" Da, ali pitanje je sta znaci hoce da te ubije. Da li je to u sekundi, ili planski. Ako nema pistolj prije da ce ti samo opsovati majku ili opaliti samar, a ne koknuti. Sjecam da je kod nas poslije rata, kad je svak imao automate, dvojica komsija se posvadjale, ovaj otrcao u kucu po automat i istresao ga ovom drugom, koji se sklunuo u svoju kucu, srecom niko nije poginuo.
Ljudi kad imaju oruzje misle da su zakon. Pogotovo u zemljama u kojima nema povjerenja u vlast, npr kod nasih zemalja.
Postoji jos gomilu drugih argumenata. Npr. svak ima oruzje, lakse ce djeca kuci to oruzje (greske se desavaju) naci i napraviti nesrecu.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Hara
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 00:29 |
|
|
Podrska Lasici i Legionaru!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 09:12 |
|
|
Legionar je nabrojao sve emocionalne razloge, vjerojatno je slično i sa Lasicom. Razumni ljudi bi trebali donositi odluke na osnovu podataka i posljedica. Nećete moći biti direktor negdje ako odluke donosite na osnovu onog što zvuči logično. Hipoteze se moraju provjeriti i potvrditi! Postavljeni su već podaci o dostupnosti oružja i stopi kriminala, nema relacije, i bilo bi korisnije otvoriti oči i naći što jest zajedničko državama sa malo kriminala. U BiH za nabaviti oružje legalno treba vam zdravstveni pregled isti kao za vozačku dozvolu. Za ilegalno da ne govorim. Ali ako pogledamo https://www.nationmaster.com/country-in ... ion-peopleVidimo da su Hrvatska i BiH jedna uz drugu. Kako sam već prije rekao Hercegovina ima 3-4 puta manje kriminala nego Sarajevo. Ako i bude problem na Širokom, to je vjerojatno netko sa strane došao. Narod je drugačiji.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 09:31 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1943 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Sve je to OK,ali za razliku od američkih vuko.ebina u Hercegovini nemaš hrpu ljudi koja vjeruje da će se vlast koju su oni izabrali urotiti protiv njih i slične gluposti.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 09:38 |
|
|
Koja vlast? Pa svaka vlast u Hercegovini je bila tuđa i okupatorska unazad 600 godina. Kod nas je zajebat državu stvar folklora. U stvari ovo je prvi put tko zna od kada, da imamo svoje županije i neku vlast. Okus slobode od 1995.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 09:42 |
|
|
Vaša logika s oružjem stvarno smisla nema.
Recimo teške droge su također strogo zabranjene i ljudi se progone ako imaju ikakve veze s njima, to ne znači naravno da su one zabranom nestale ali ih se lakše uklanja s ulica i od mladih.
Vaš argument ako zabranimo oružje opet će netko ilegalno do njega, ok to je istina ali eto primjer s drogama, ako se iste ne mogu kontrolirati najrađe sve to legalizirali pa da se na pijacu pored salate i krumpira prodaje trava a u ljekarnama kokain?
Neke stvari su s razlogom zabranjene, oružje i droga ubijaju i toga mora biti što manje. Ne zanima me Amerika Meksiko i Švicarska to je strani svijet za nas. Statistika u Hrvatskoj govori da od oružja preostalog iz rata stradavaju ljudi svako malo a krimosi ih lako preprodavaju.
Ne postoji niti jedan razlog zašto bi svaka Hrvatska kuča imala oružje, ne postoji. Mi smo mirna i sigurna država gdje u pola noči možeš šetat gdje te volja.
I vi ni na silu oružje? Ne razumijem to.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 09:43 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Hara je napisao/la: Podrska Lasici i Legionaru! X.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 09:50 |
|
|
weasel je napisao/la: Vaš argument ako zabranimo oružje opet će netko ilegalno do njega, ok to je istina ali eto primjer s drogama, ako se iste ne mogu kontrolirati najrađe sve to legalizirali pa da se na pijacu pored salate i krumpira prodaje trava a u ljekarnama kokain?. Ne, moj argument nije će, ni ćemo, ni ćete, niti ikakve pretpostavke, ni pogađanja. Moj argument je lista država po količini oružja i druga lista po stopi ubojstava. Znači nikakvo ćemo, ćete, će nego egzaktni podaci. Stvarnost.
1035 of 2558 - 40.46%
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 10:00 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1943 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Pustimo sad što je bilo u prošlosti,bitno je sadašnje vrijeme,u kojemu stanovnici ZHŽ I HNŽ sami biraju svoju vlast i sve 5.
Ali ovdje govorimo o nominalno vodećoj svjetskoj demokraciji sa 50 saveznih država,dva doma parlamenta,okružnom i lokalnom vlašću,i gdje se čak šerifi (čelnici lokalne policijske službe) biraju na izravnim izborima,sustav koji postoji skoro četvrt tisućljeća.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 10:03 |
|
|
divizija je napisao/la: Promašuješ poantu, poanta je da su tih 40 000 ljudi naoružani mimo leglanih kanala, vrlo često oružjem koje su na crno kupili oni, ili republičke vlasti.
Da smo imali naoružan narod, taj problem ne bismo imali. JNA je relativno lako razoružala TO, al irazoružati milijun građana ne bi mogla. Ma kakav naoružan narod, narod se naoružava kad ide rušit svoju vlast, kad te netko napada onda ti treba vojska. Hrvatska se naoružala ilegalno samo zbog embarga da nije toga kupili bi sve legalno. Nije Tuđman bio glup pa naoružavo babe i djedove po selima kao i obične civile, kako to završi kad se na njih ustremi prava vojska je primjer krajiških Srba. Dok ih je JNA štitila nismo im mogli ništa, kad je ostala njihova seoska SVK vojska rasturili smo ih ko beba zvečku Također zar ti stvarno misliš da bi bilo neke razlike da smo svi imali lako osobno napružanje? Evo ja ću ti odma reći za istočnu Slavoniju da bi bilo isto kako je bilo u ratu. Ne možeš ti automatom na tenk i transporter. Vojska je vojska na naoružan narod je rulja kojeg vojska zgazi i budi uvjeren da bi nas JNA zgazila a šešelj i guba bi pili kavu na Jelačić placu. divizija je napisao/la: Hrvatska je zemlja s izrazito mnogo oružja per capita i vrlo sigurna.
Tvoj problem je što ne shvaćaš da nema korelacije između stope nasilja i stope legalne naoružanosti građanstva. Ni u SAd, i u Hrvatskoj ni igdje.
Ima puno lovačkog oružja i to je ok, lov je ok zanimacija ali vatreno vojno oružje ne dolazi u obzir, to u Hrvatskoj nikome ne treba. Pogledaj Srbiju kako se oni napucavaju, razne bande, želiš li to uvesti kod nas? divizija je napisao/la: Vojska radi što joj se naredi, a ko ne sluša biti će iz vojske izbačen. Gledaj što Biden radi od Hameričke vojske voih dana Opet ti Ameriku, ne zanimaju me oni, NEK propadnu. U Hrvatskoj je vojska zadnji neokaljani Tuđmanov stup državnosti, tamo ne idu zetoncici. Tamo su sve djeca i unuci branitelja koji su jako nabrijni za Hrvatsku. U slučaju bilo kakve ozbiljne ugroze za Hrvatsku, da vojska vidi kako vlast kokošari i ne radi dobro, siguran sam da oni ne bi samo stajali i gledali kako propadamo.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 10:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: weasel je napisao/la: Vaš argument ako zabranimo oružje opet će netko ilegalno do njega, ok to je istina ali eto primjer s drogama, ako se iste ne mogu kontrolirati najrađe sve to legalizirali pa da se na pijacu pored salate i krumpira prodaje trava a u ljekarnama kokain?. Ne, moj argument nije će, ni ćemo, ni ćete, niti ikakve pretpostavke, ni pogađanja. Moj argument je lista država po količini oružja i druga lista po stopi ubojstava. Znači nikakvo ćemo, ćete, će nego egzaktni podaci. Stvarnost. Svaka država je specifična, ta lista je apsolutno beskorisna, zato što na stopu ubojstava ne utječe samo rasprostranjenost oružja nego stanje države, policije, reda i mira, postojanje organiziranog kriminala, razvijenost zemlje Itd. Priznaj tebe puca Paranoja od mujaga diverzanata?
|
|
Vrh |
|
|
Hara
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 10:35 |
|
|
Travu i treba legalizirat. Ak moze alkohol mora moc i gandja onda.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 10:43 |
|
|
weasel je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne, moj argument nije će, ni ćemo, ni ćete, niti ikakve pretpostavke, ni pogađanja.
Moj argument je lista država po količini oružja i druga lista po stopi ubojstava. Znači nikakvo ćemo, ćete, će nego egzaktni podaci. Stvarnost.
Svaka država je specifična, ta lista je apsolutno beskorisna, zato što na stopu ubojstava ne utječe samo rasprostranjenost oružja nego stanje države, policije, reda i mira, postojanje organiziranog kriminala, razvijenost zemlje Itd. Pa to i ja govorim. Postoji mnoštvo faktora. Npr. jedan vrlo čest je nekontrolirana imigracija. Prime svakakve bagre u državu pa se čude porastu kriminala i nitko ne smije reći da u stvari imaju demografski problem. Švedska i Francuska kao najočitiji primjeri. A onda opet počnu predstavljati imigraciju kao poželjno rješenje. Tko je tu lud... weasel je napisao/la: Priznaj tebe puca Paranoja od mujaga diverzanata? Iako zagovaram slobodnu nabavku oružja za poštene građane kao ljudsko pravo, ja osobno ne posjedujem legalno naoružanje. Ali smatram da svaki odgovoran građanin mora imati negdje spremljeno barem konzervirani ukrajinski kalašnjikov sa 6 dodatnih okvira i jurišnim prslukom i oko 700 metaka, zlu ne trebalo.
1035 of 2558 - 40.46%
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 11:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: weasel je napisao/la: Priznaj tebe puca Paranoja od mujaga diverzanata? Iako zagovaram slobodnu nabavku oružja za poštene građane kao ljudsko pravo, ja osobno ne posjedujem legalno naoružanje. Ali smatram da svaki odgovoran građanin mora imati negdje spremljeno barem konzervirani ukrajinski kalašnjikov sa 6 dodatnih okvira i jurišnim prslukom i oko 700 metaka, zlu ne trebalo. Dobro, Hrvatska je jedna stvar a vi ste druga, tako da što se tiče HB nemam primjedbi Nikad ne znaš iz kojeg kutka vreba kakav tako da samo
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 11:16 |
|
|
Ima i Švicarska 20% stranaca,pa nije valjda drže masu oružja zbog njih?
A što reći za Italiju na čijem jugu je mafija praktički država u državi i koja je 1970-ih imala praktički građanski rat niskog intenziteta? Sjevernu Irsku da ne spominjem...
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 11:26 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10017 Lokacija: No Country for White Men
|
Za posjedovanje oružja treba imat mentalno zdravo, obrazovano i civilizirano stanovništvo. Sva 3 kriterija Amerikanci ne ispunjavaju. Kad to ispunjavaš kao Švicarci na primjer onda ni automatsko oružje nije problem.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 12:05 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Za posjedovanje oružja treba imat mentalno zdravo, obrazovano i civilizirano stanovništvo. Sva 3 kriterija Amerikanci ne ispunjavaju. Kad to ispunjavaš kao Švicarci na primjer onda ni automatsko oružje nije problem. Istina.
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 13:43 |
|
|
weasel je napisao/la: Svaka država je specifična, ta lista je apsolutno beskorisna, zato što na stopu ubojstava ne utječe samo rasprostranjenost oružja nego stanje države, policije, reda i mira, postojanje organiziranog kriminala, razvijenost zemlje Itd. Priznaj tebe puca Paranoja od mujaga diverzanata? Sve gore nabrojano utjeće osim legalne dostupnosti oružja poštenim građanima.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 13:45 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Za posjedovanje oružja treba imat mentalno zdravo, obrazovano i civilizirano stanovništvo. Sva 3 kriterija Amerikanci ne ispunjavaju. Kad to ispunjavaš kao Švicarci na primjer onda ni automatsko oružje nije problem. dobar dio Amerikanaca ispunjava i taj dio Amerike j i naoružan i miran. Ovi multikulti shtholi puni bolesnika su druga priča. Ali njima ni zabrane ne pomaže, eno demorkati uveli stotine ograničenja pa qrac, opet se luđaci ubijaju. Ilegalnim oružjem.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
pakovic
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 14:40 |
|
|
Flamel je napisao/la: Pustimo sad što je bilo u prošlosti,bitno je sadašnje vrijeme,u kojemu stanovnici ZHŽ I HNŽ sami biraju svoju vlast i sve 5.
Ali ovdje govorimo o nominalno vodećoj svjetskoj demokraciji sa 50 saveznih država,dva doma parlamenta,okružnom i lokalnom vlašću,i gdje se čak šerifi (čelnici lokalne policijske službe) biraju na izravnim izborima,sustav koji postoji skoro četvrt tisućljeća. Amerikom ne upravljaju nikakvi parlamenti i lokalni šerifi, nego Harvard, New York Times i Hollywood. Harvard objavi encikliku, mediji to poprate masivnim propagadnim bombardiranjem i na kraju nitko ne može biti izabran ni za šerifa ako odstupa od harvardskog pravovjerja.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 15:06 |
|
|
pakovic je napisao/la: Amerikom ne upravljaju nikakvi parlamenti i lokalni šerifi, nego Harvard, New York Times i Hollywood. Harvard objavi encikliku, mediji to poprate masivnim propagadnim bombardiranjem i na kraju nitko ne može biti izabran ni za šerifa ako odstupa od harvardskog pravovjerja. Zato sam i ubacio riječ "nominalno" u opis američke demokracije.
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 04 tra 2021, 23:49 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 05 tra 2021, 00:12 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9967 Lokacija: Banja Luka
|
Legionnaire je napisao/la: Ode i Spuzva Bob (djelomicno). Vec su unistili Brzog Gonzalesa, Petra Pana, Damboa, Knjige o dzungli itd. Pored Spuzve boba, na redu su i neki filmovi poput Kazablanke i Prohujalo sa vihorom. Kakvo bolesno drustvo, ovo je zastrasujuce. http://www.politika.rs/sr/clanak/476356/Prohujalo-sa-Sunder-Bobom-i-Brzim-GonzalesomJoš strašnije je što te ''vrjednosti'' nameću i drugima. Sjajna analiza Apostolovskog .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
spliter1
|
Naslov: Re: USA - zbirna tema Postano: 05 tra 2021, 04:15 |
|
|
Jel ovi nisu umrli od Korone?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|