HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 20:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 70  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 16 tra 2021, 00:36 

Karta je preuzeta s nekog makedonskog portala i mislim da prikazuje (nespretno naravno) Lessov prijedlog iz 2016. godine, nema nikakve veze s ovim non-paperom. U non-paperu se uopće ne spominje Sjeverna Makedonija i Crna Gora, kao ni Preševo.

Na lasičinoj karti sam prikazao prijedlog non-papera. To ne znači da ja osobno ovo zastupam ili mislim da je realno, samo sam htio pokazati kako bi karta izgledala budući da nitko u medijima nije uzeo dvije minute da to uradi nego su objavili karte koje nemaju veze s temom.

Non-paper je veoma jednostavan. 4 većinski hrvatska kantona idu RH, RS (manje Mrkonjić džep, plus Brčko i Goražde) ide Srbiji, četiri srpske općine na sjeveru Kosova Srbiji, ostatak Kosova Albaniji, Bošnjacima povezana i funkcionalna država (USK povezan preko Mrkonjić džepa, bez Goražda jer nije povezan sa Sarajevom a siječe RS prometno u dva dijela).

Srbiji ide oko 50.000 Bošnjaka iz Brčkog i Goražda, Bošnjacima oko 30.000 Srba iz Mrkonjića, Hrvatima oko 70.000 Bošnjaka u njihovom dijelu HNK, Bošnjacima oko 60.000 Hrvata u hrvatskim enklavama u Središnjoj Bosni.

Bošnjačka republika bi po ovom non-paperu imala funkcionalniji teritorijalni izgled nego Hrvatska i Srbija, a Srbija bi bila veća kifla od Hrvatske.

Privitak/ci:
SB4WoPi .png
SB4WoPi .png [ 286.87 KiB | Pogledano 1374 put/a. ]
Vrh

Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 16 tra 2021, 00:47 

Evo jedno nepopularno mišljenje, prije bi uzeo sve do zadnje Hrvatske enklave i okupio što više Hrvatskog naroda nego radio neke trule kompromise i pola srednje bosne ostavio vani.

Te enklavice su nama kao otoci, njima zadržavamo prisutnost u Bosni, tko bi od vas imao srca reći ljudima u junačkom Žepču ili Usori da će to sad biti đamahirija?

Treba ići na podjelu sličnu kakva je bila po onom kutilierovom sporazumu, s time da bi u svakim pregovorima naglasio da je 5% teritorija našeg dano za Sarajevo a sobzirom da je federacija pola naša to nam imaju vratit natrag.

Uostalom što mislite, bi li Bakir više pjenio da mi uzmemo ravnu granicu ili da oni nigdje nemaju stratešku dubinu i da je na svakom koraku dio Hrvatske, gdje mi možemo postaviti svoju vojsku :zubati

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 01:00 

S obzirom da smo im već dali 5% u Dejtonu sad i predavanje cijele Srednje Bosne za kanjon Jablanice i Konjica i mahalu IstoĆnog bi bio totalni poraz za Hrvate, iako na papiru možda ne bi izgledalo tako jer npr. općina Konjic zauzima 1.170km2 ali u realnosti od toga je velika većina nepristupačne planinčuge. Predavanje Uskoplja, Viteza, Busovače, Novog Travnika, Kiseljaka, Kreševa, Jajca, Fojnice, Travnika, Bugojna (65% grunta naše), Žepča, Vareša, Usore... za jedan kanjon...

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 01:02 

Nesto od ove 3 karte
https://i.imgur.com/q4hAJ96.jpg
https://i.imgur.com/sp8kaZ1.jpg
https://i.imgur.com/LIitkPU.jpg
Ni metra manje. Nemaju Hrvati rezervnu BIH...

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 01:16 

U nekim ludim snovima idealna bi bila granica Bosna-Neretva, dakle Bošnjaci ne mogu dobiti ništa. Banja Luka bi bila hrvatski grad, a Sarajevo srpski. Zapadni dio RS bi Srbima bio kompenziran Crnom Gorom (i velikim dijelom, ako ne i cijelim Kosovom), te bi tako Srbija postala pomorska zemlja, a ni ona ni Hrvatska ne bi bile kifle. Naravno, za to bi bio potreban širi aranžman i garancije svjetskih sila. Nisam na travi.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 01:16 

weasel je napisao/la:
Evo jedno nepopularno mišljenje, prije bi uzeo sve do zadnje Hrvatske enklave i okupio što više Hrvatskog naroda nego radio neke trule kompromise i pola srednje bosne ostavio vani.

Te enklavice su nama kao otoci, njima zadržavamo prisutnost u Bosni, tko bi od vas imao srca reći ljudima u junačkom Žepču ili Usori da će to sad biti đamahirija?

Treba ići na podjelu sličnu kakva je bila po onom kutilierovom sporazumu, s time da bi u svakim pregovorima naglasio da je 5% teritorija našeg dano za Sarajevo a sobzirom da je federacija pola naša to nam imaju vratit natrag.

Uostalom što mislite, bi li Bakir više pjenio da mi uzmemo ravnu granicu ili da oni nigdje nemaju stratešku dubinu i da je na svakom koraku dio Hrvatske, gdje mi možemo postaviti svoju vojsku :zubati

Bolje bi dugoročno podjeliti onako kako je to Planina napravio, ali bih osobno gurao glavu u pijesak i pokupio sve jednu hrvatsku enklavu

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 01:21 

Za 10-15 godina kad udari efekt iseljavanja naših federalnih partnera političko-demografska karta BiH bi vrlo lako mogla izgledati ovako.

U plavo je obojano sve gdje potencijalno jednog dana možemo imati kontrolu, Jajce, NT, Busovača to sigurno vraćamo kad tad, Uskoplje sam također poprilično siguran a ako u SBk krene bježanija kao u USK bit će i Travnik naš... Za Fojnicu teško tamo nas je jedva 20% .... mislim da je to otpisano...

Plus ovo još treba dodati neki komad u Posavini ako se što izvuće od Srba za Brčko HVO teritorij.

Osobno mi uopće ne bi smetalo da ova karta postane državna granica, što nas briga, 90% Hrvata bi bilo tu, Muslimanima ako smeta neka se potrude s dobrim ponudama....

slika

Ali budimo realni neće tu biti mirnog raspleta, tu će biti tko prvi zabode stijeg u zemlju njegovo....

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 04:49 

Liman je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:

To je to. :zivili

Ne zanima me podela Federacije nimalo al onako objektivno - kako vi kontate pripojiti išta van Hercegovine ako uopšte to uspete izvući? Neće niko vama išta nuditi na lepe oči, šta vi imate ponuditi zauzvrat? Mi imamo da im ponudimo nezavisno Kosovo pa još ima smisla nešto da nam nude.

Još koliko ja vidim veliki broj Pereca nema nikakve želje da pripojava išta u BiH, a čini mi se da Zagrebu mnogo više smeta Srbija nadomak Zagreba nego što im odgovara proširenje :neznam

Ne želim provocirati samo pitam realno

Zeleni prestani glumatati.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 06:41 

Liman je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:
Je li neko stavljao ovu mapu?

slika

Ova karta mi nekako izgleda kao maksimalno zadovoljenje srpskih želja i minimum bošnjačkih želja na koji bi oni mogli pristati. Hrvati su sa 21-25% teritorija BiH svedeni na 12 % teritorija BiH (doduše ekonomski najrazvijenijeg dijela BiH), Srbi zadržali svojih 49% teritorija, a Bošnjaci 39% teritorija BiH ili 20000 km2, što su i pojedini bošnjački intelektualci isticali kao idealnu veličinu buduće bošnjačke države. Hravsti u svakom slučaju ne bi smjeli pristati na ispod 17% teritorija BiH ili ti ga negdje 8500-8600 km2. Ovo 12% teritorija BiH Hrvatima daju i određeni bošnjački nacionalisti.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 07:24 

slika

Naše je 200 km u dubinu od ove točke.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 07:27 

Johnny Quid je napisao/la:
Karta je preuzeta s nekog makedonskog portala i mislim da prikazuje (nespretno naravno) Lessov prijedlog iz 2016. godine, nema nikakve veze s ovim non-paperom. U non-paperu se uopće ne spominje Sjeverna Makedonija i Crna Gora, kao ni Preševo.

Na lasičinoj karti sam prikazao prijedlog non-papera. To ne znači da ja osobno ovo zastupam ili mislim da je realno, samo sam htio pokazati kako bi karta izgledala budući da nitko u medijima nije uzeo dvije minute da to uradi nego su objavili karte koje nemaju veze s temom.

Non-paper je veoma jednostavan. 4 većinski hrvatska kantona idu RH, RS (manje Mrkonjić džep, plus Brčko i Goražde) ide Srbiji, četiri srpske općine na sjeveru Kosova Srbiji, ostatak Kosova Albaniji, Bošnjacima povezana i funkcionalna država (USK povezan preko Mrkonjić džepa, bez Goražda jer nije povezan sa Sarajevom a siječe RS prometno u dva dijela).

Srbiji ide oko 50.000 Bošnjaka iz Brčkog i Goražda, Bošnjacima oko 30.000 Srba iz Mrkonjića, Hrvatima oko 70.000 Bošnjaka u njihovom dijelu HNK, Bošnjacima oko 60.000 Hrvata u hrvatskim enklavama u Središnjoj Bosni.

Bošnjačka republika bi po ovom non-paperu imala funkcionalniji teritorijalni izgled nego Hrvatska i Srbija, a Srbija bi bila veća kifla od Hrvatske.

Da, to bi bila karta ovog prijedloga. Čini se ne odgovara ni jednoj strani. :zubati

Korisno je jer se počelo razgovarati o mirnom razlazu.

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 07:57 

Agathonikos je napisao/la:
slika

Reko' da obiđem teren dok se vi mirno razilazite :D

Optika Vam je bolja, na strojnici od onog muslimanskog partizana sa klixa, što bi gerilu razvijao sa Igmana...

Vidi se prednost naše namjenske...

Samo do toga neće doći, jer će novi Badinter=JAnša to zdelati.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 08:37 

Citat:
Slovenački europarlamentarac: Dokument je izmišljotina i za cilj ima rušenje Janšine vlade

Kako sam i mislio, podvala muslimanske tajne sluzbe,
i to bas u momentu kad je Radman bio u Sarajevu.
A vi na tukli 30 strana kontakte neko raspravlja o tome u Sloveniji hehehe
Ovaj forum je doslovno film glup i gluplji.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 08:59 

U non-paperu se spominje mogućnost da hrvatske županije dobiju autonomiju po uzoru na Južni Tirol. Kakva je to autonomija i po čemu je to bolje ili lošije od ovoga sada?

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 09:29 

POL_GASOL je napisao/la:
Citat:

Da mi je znati koji si ti od ta dva?

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 09:39 

POL_GASOL je napisao/la:
Citat:
Slovenački europarlamentarac: Dokument je izmišljotina i za cilj ima rušenje Janšine vlade

To sam bar pogodio u onom svom prvom postavljanju linka o non-paperu koji je i bio povod za ovoliku raspravu: ili da novinar nije Slovenac ili da ne podnosi Janšu.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 10:08 

POL_GASOL je napisao/la:
Citat:

A zbog čega vjerujemo na riječ slovenačkom europarlamentarcu? Je li poznat inače kao iskren i dobar čovjek, ili ima i neki razlog?

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 10:08 

Ima li slovenski non paper ulogu "trojanskog konja" u planovima Hrvatske u BiH - https://www.klix.ba/vijesti/bih/ima-li- ... /210416032

Hrvatski mediji pričaju o Beogradu i Budimpešti, Janšini mediji optužuju oporbu, a Bošnjaci naravno Hrvatsku... =))

I hajde budi pametan.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 10:36 

dunno je napisao/la:
Ima li slovenski non paper ulogu "trojanskog konja" u planovima Hrvatske u BiH - https://www.klix.ba/vijesti/bih/ima-li- ... /210416032

Hrvatski mediji pričaju o Beogradu i Budimpešti, Janšini mediji optužuju oporbu, a Bošnjaci naravno Hrvatsku... =))

I hajde budi pametan.

Hambo je u pravu, sve ovo sto se dogadja poruka je muslimanima sto je alternativa izbornom zakonu. Samo grijesi kad misli da je to poruka samo od Hrvatske. Ovo im porucuje voljena Kvinta.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 10:37 

Pazi koju kartu Hrvatske su stavili

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 10:48 

dunno je napisao/la:

I hajde budi pametan.

Da, hajde budi pametan, po svemu sudeći, slovenski non-paper je nepostojeći, ali je priča o njemu zakotrljana iz Slovenije, najprije preko pitanja Pahora muslimanima je li moguć mirni raspad BiH, a onda preko objave slovenskog portala sa onom nakaradnom mapom. Hrvatski non-paper postoji, primljen je u EU i objavljen Bošnjacima preko Radmana, a Slovenija je jedna od 6 zemalja koja ga je podržala.
Je li tzv slovenski non-paper plasiran da pogura hrvatski, ne zna se, ali moguća je opcija.
Kako bilo da bilo, vidi se u kom smjeru ide sadašnja politika Hrvatske:
1. izglasavanje novog izbornog zakona koji bi bio u duhu Daytona i time onemogućio muslimansko majoriziranje.
2. Prekogranična suradnja RH sa pograničnim područjima BiH naseljenim Hrvatima, uz pomoć posebnih EU fondova u tu svrhu, čime bi se jačala njihova održivost i ekonomska perspektiva na tom prostoru.

Ima nešto i pod 3. i naslanja se na ovo pod 2., ali nije objavljeno, pa neću ni ja špekulirati.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 10:48 

crni_bombarder je napisao/la:
Pazi koju kartu Hrvatske su stavili

Dobro uočeno :thumbup1

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 11:12 

dunno je napisao/la:

I hajde budi pametan.

Šukurac Mujo prokonto Kvintu. :cursing

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 12:19 

Citat:
“U tome prednjače Socialni demokrati na čelu s Tanjom Fajon i stranka LMŠ prethodnoj premijera Marjana Šarca koji je neslavno završio mandat. Uvezene bh. afere ove dvije stranke koriste, ne samo kao oružje protiv Janše, nego ih s bošnjačkim političkim elitama vežu interesi i različite poveznice“, istaknuo je Mršić

Nije slučajnost da je Fajon jučer odmah iskoristila priliku.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 12:25 

Citat:
HMS OTKRIVA

Jesu li Cirman, Vuković i Avdić iskonstrirali priču o slovenskom “non paperu”?

https://hms.ba/jesu-li-cirman-vukovic-i ... on-paperu/

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 70  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, iprodano, Naša Kvačica i 85 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: