|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 95 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sokolić
|
Naslov: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 19 tra 2021, 18:07 |
|
|
Hodimo se igrati. Svatko od nas ima svoje mišljenje kako su dobro i loše povučene crte među entitetima u Daytonu. Koje biste vi povukli? Mora sve biti unutar onih 51:49. Nimamo softver za izračunati, no sve isto slobodno crtajte rukom, otprilike će to bit tu. Ovdi vidite kako je bilo stanje koje su vojske držale pri Daytona i kako su vođe istrgovale. Za pomoć evo etničkog zemljovida po naseljima iz 1991. godine iz 1981. godine iz 1971. godine iz 1961. godine
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 19 tra 2021, 19:10 |
|
|
Ovako nekako, uglavnom jedina promjena je da bi Mrkonjički džep mijenjao za Posavinu, dok bi dio ostavio zbog Jajca. Bošnje bi bili prisiljeni mijenjati osvojeno u USK za Sarajevo i žrtvovati Goražde.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 19 tra 2021, 19:49 |
|
|
weasel je napisao/la: Ovako nekako, uglavnom jedina promjena je da bi Mrkonjički džep mijenjao za Posavinu, dok bi dio ostavio zbog Jajca. Bošnje bi bili prisiljeni mijenjati osvojeno u USK za Sarajevo i žrtvovati Goražde. Solidno. Srbi to ne bi odbili. Muslimani bi kao što su odbili i bolje ponude.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 19 tra 2021, 23:44 |
|
|
weasel je napisao/la: Ovako nekako, uglavnom jedina promjena je da bi Mrkonjički džep mijenjao za Posavinu, dok bi dio ostavio zbog Jajca. Bošnje bi bili prisiljeni mijenjati osvojeno u USK za Sarajevo i žrtvovati Goražde. Postotak ti je krivi. Ovdje Srbi imaju više od 49%. Ima sitnih grešaka, granica Posavine je malo drugačija, hr sela su u onom džepu ispod "ručke" na jugu Dervente.... Cijela Posavina ti je otprilike kao gradić Ključ. Šipovo je komad Sanskog Mosta. Uzmi u obzir da u Daytonu Srbi imaju cca 46%, muslimani 28, a mi 26 (možda i griješim, davno sam to računao). Uzeo bi još Majdan i Liskovicu, te Kornićane i još koju graničnu kotu. Iskreno, najbolje bi bilo podijeliti Tuzla za BL i mirna Bosna.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 14:00 |
|
|
Dakle, pričali smo o kartama. Mislim da je ovo cca u postocima; Dakle, pustili smo 2-3 posto južno od Banja Luke (Mrkonjić/Matijaševo i Ribnik). Za to smo dobili komad Posavine zapadno od Orašja i niz kota od Usore do Jajca, kao i par kota u Hercegovini, oko Mostara i Stoca. Još smo neku razliku pokrili s Ravne Brčko. Muslimani su mijenjali Goražde, Gradačac i Gračanicu za Sarajevo, te Sanski Most i Ključ za Novi, Otoku i Kostajnicu. Problem je što je Milošević rekao, da bi Brčko (njegovih pola posto) mijenjao za 5 posto teritorija. Recimo da bi na taj način Muslimani mogli zadržati Prijedor, Sanski Most i Ključ. Po meni bi ovo bilo više fer; Ali tu su postoci drugačiji. I nije baš optimalno na brdima oko Mostara. Dobili smo i cijelu Posavinu tu, na lijepe oči, odnosno za naš frtalj Brčkog
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 14:07 |
|
|
Ceha je napisao/la: Po meni bi ovo bilo više fer; Au. Sad si zatresao cijelu forumsku znanost kartografije s ovim.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 15:01 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Ceha je napisao/la: Po meni bi ovo bilo više fer; Au. Sad si zatresao cijelu forumsku znanost kartografije s ovim. To je htio Milojko u Daytonu
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 15:29 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dakle, pričali smo o kartama. Mislim da je ovo cca u postocima; Dakle, pustili smo 2-3 posto južno od Banja Luke (Mrkonjić/Matijaševo i Ribnik). Za to smo dobili komad Posavine zapadno od Orašja i niz kota od Usore do Jajca, kao i par kota u Hercegovini, oko Mostara i Stoca. Još smo neku razliku pokrili s Ravne Brčko. Muslimani su mijenjali Goražde, Gradačac i Gračanicu za Sarajevo, te Sanski Most i Ključ za Novi, Otoku i Kostajnicu. Problem je što je Milošević rekao, da bi Brčko (njegovih pola posto) mijenjao za 5 posto teritorija. Recimo da bi na taj način Muslimani mogli zadržati Prijedor, Sanski Most i Ključ. Po meni bi ovo bilo više fer; Ali tu su postoci drugačiji. I nije baš optimalno na brdima oko Mostara. Dobili smo i cijelu Posavinu tu, na lijepe oči, odnosno za naš frtalj Brčkog BL glavni grad zelenih?
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 16:25 |
|
|
Ceha je napisao/la:
Postotak ti je krivi. Ovdje Srbi imaju više od 49%.
Ima sitnih grešaka, granica Posavine je malo drugačija, hr sela su u onom džepu ispod "ručke" na jugu Dervente....
Iskreno, najbolje bi bilo podijeliti Tuzla za BL i mirna Bosna. Nema "grešaka", čovjek je otvorio temu s idejom kako bi mi napravili karte, da sam ja pregovarao tražio bi nešto slično tome. Bošnje bi bez HVO teritorija morali žrtvovati više terena od 49% Srbima ako bi htjeli Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 16:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: Po meni bi ovo bilo više fer; Ali tu su postoci drugačiji. I nije baš optimalno na brdima oko Mostara. Dobili smo i cijelu Posavinu tu, na lijepe oči, odnosno za naš frtalj Brčkog Ta znadnja karta bi bila živa katastrofa, sreća naša da je Alija to odbio. Srbi bi dobili opet čistih 45% Bosne koji bi odvojili kad se sjete. Također Muslimansku državu bi gurnili nama pod nos odma pored Zagreba. Nuspojava ovog bi ti bila još veća i bespoštednija borba Hvata i Muslimana za SBK, štoviše tu bi se oni tukli s nama za DGG. Naš je cilj usmjeriti muslimanske težnje na istok podalje od Hrvata, tapšati ih po ramenu kad kukaju za podrinjem. Prste dalje od Banja Luke i Turske Hrvatske to je naš lebensraum
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 18:28 |
|
|
Evo slike. Tumač boja je isti. Ostavljene su granice stvarnog Daytonskog sporazuma pa se vidi tko se čega ondi odreka, a koliko bi to bilo ovdi. HV i HVO bidu se na razgovorima o miru morali ponašat ka' pobidnička vojska. Jedini koji bi s hrvatske strane platia ceh bili bidu nesritni banjolučki Hrvati. Doista su daleko od svih. Za išta više za napravit, ne može se a triba krivit one muslobošnjačke dužnosnike koji su si prisvojili najviše državne položaje u vrime kad su ote funkcije tribale prić na pridstavnike drugih naroda. "Veliki bh. domoljubi" "jedne i jedine" honorirali su velikosrpske agresore pristajanjen na 51:49. Stoga ovako. Ovakvin razgraničenjen gotovo su svi Hrvati uključeni u FBiH. Pri tome je naglasak na to da su obuhvaćena hrvatska sela i gradovi u BiH. Srbima bi osta koridor, samo ništor južnije.
Privitak/ci: |
Dayton-inačica1.png [ 468.63 KiB | Pogledano 4552 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 20:25 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dakle, pričali smo o kartama. Mislim da je ovo cca u postocima; Dakle, pustili smo 2-3 posto južno od Banja Luke (Mrkonjić/Matijaševo i Ribnik). Za to smo dobili komad Posavine zapadno od Orašja i niz kota od Usore do Jajca, kao i par kota u Hercegovini, oko Mostara i Stoca. Još smo neku razliku pokrili s Ravne Brčko. Muslimani su mijenjali Goražde, Gradačac i Gračanicu za Sarajevo, te Sanski Most i Ključ za Novi, Otoku i Kostajnicu. Problem je što je Milošević rekao, da bi Brčko (njegovih pola posto) mijenjao za 5 posto teritorija. Recimo da bi na taj način Muslimani mogli zadržati Prijedor, Sanski Most i Ključ. Po meni bi ovo bilo više fer; Ali tu su postoci drugačiji. I nije baš optimalno na brdima oko Mostara. Dobili smo i cijelu Posavinu tu, na lijepe oči, odnosno za naš frtalj Brčkog BL glavni grad zelenih? Ovdje je još uvijek Sarajevo... Ali da, BL bi imala više smisla
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 20:28 |
|
|
weasel je napisao/la: Ceha je napisao/la:
Postotak ti je krivi. Ovdje Srbi imaju više od 49%.
Ima sitnih grešaka, granica Posavine je malo drugačija, hr sela su u onom džepu ispod "ručke" na jugu Dervente....
Iskreno, najbolje bi bilo podijeliti Tuzla za BL i mirna Bosna. Nema "grešaka", čovjek je otvorio temu s idejom kako bi mi napravili karte, da sam ja pregovarao tražio bi nešto slično tome. Bošnje bi bez HVO teritorija morali žrtvovati više terena od 49% Srbima ako bi htjeli Sarajevo. Sintagma/fraza sitne greške je kad povučeš crtu, a uz nju ostaviš hr sela s krive strane Dogovor je 49% za Srbe. Ne možeš im dati više od toga. Sad imaju 48%, 1% je DB.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 20:31 |
|
|
weasel je napisao/la: Ceha je napisao/la: Po meni bi ovo bilo više fer; Ali tu su postoci drugačiji. I nije baš optimalno na brdima oko Mostara. Dobili smo i cijelu Posavinu tu, na lijepe oči, odnosno za naš frtalj Brčkog Ta znadnja karta bi bila živa katastrofa, sreća naša da je Alija to odbio. Srbi bi dobili opet čistih 45% Bosne koji bi odvojili kad se sjete. Također Muslimansku državu bi gurnili nama pod nos odma pored Zagreba. Nuspojava ovog bi ti bila još veća i bespoštednija borba Hvata i Muslimana za SBK, štoviše tu bi se oni tukli s nama za DGG. Naš je cilj usmjeriti muslimanske težnje na istok podalje od Hrvata, tapšati ih po ramenu kad kukaju za podrinjem. Prste dalje od Banja Luke i Turske Hrvatske to je naš lebensraum Srbi bi se ocijepili, a muslimane bi mi iselili Vjerojatno bi ih Tuđman natamburao još dok je bio živ
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 20:34 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Evo slike. Tumač boja je isti. Ostavljene su granice stvarnog Daytonskog sporazuma pa se vidi tko se čega ondi odreka, a koliko bi to bilo ovdi. HV i HVO bidu se na razgovorima o miru morali ponašat ka' pobidnička vojska. Jedini koji bi s hrvatske strane platia ceh bili bidu nesritni banjolučki Hrvati. Doista su daleko od svih. Za išta više za napravit, ne može se a triba krivit one muslobošnjačke dužnosnike koji su si prisvojili najviše državne položaje u vrime kad su ote funkcije tribale prić na pridstavnike drugih naroda. "Veliki bh. domoljubi" "jedne i jedine" honorirali su velikosrpske agresore pristajanjen na 51:49. Stoga ovako. Ovakvin razgraničenjen gotovo su svi Hrvati uključeni u FBiH. Pri tome je naglasak na to da su obuhvaćena hrvatska sela i gradovi u BiH. Srbima bi osta koridor, samo ništor južnije. Lijepa karta iako mislim da bi muslimani morali ostati i bez gradića poput ključa, a ne samo rubnih sela... Previše su se šlepali na nas.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 21:03 |
|
|
Šipovo sigurno ne bi vraćao Srbima nego bi ga sa Jajcem, Dobretićima, Liskovicom, Majdanom ostavio u HBŽ. Također u HBŽ bi išla Rama sa Doljanima te naša južna polovica Uskoplja. Takav HBŽ bi imao cca 70% Hrvata.
U HNŽ bi išao cijeli ZHŽ, Zapadni Mostar, Čabulja, Čvrsnica, Risovac, te dole Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac, Ravno, Stjepan Krst. Takav HNŽ bi imao cca 90% Hrvata.
Enklave Lašva, Lepenica (ako se već ne bi moglo spojiti) Žepče, Usora, Daštansko, Turija (iako je u Hercegovini) bi činile SBŽ koji bi imao cca 80% Hrvata. U njih bi pumpao milijune i milijune da se prošire i poklope ostatak Srednje Bosne i Sjeverne Hercegovine, to bi bio nacionalni interes broj 1.
U PŽ bi vratio barem Bosanski Brod kao predgrađe Slavonskog Broda ako se ne bi moglo izvući išta deblje od toga.
Otprilike tako nešto.
Iako ni to nije 27% kojih smo držali. I sa ovim što sam predložio bacamo cca 3% teritorija. Ali svakako puno bolje nego bacanje cijelih 5% mrkonjićkog džepa ZA NIŠTA koje su izveli Tuđman i Granić.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 21:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 21:37 |
|
|
Promaknulo mi je ono selo istočno od Brčkog. :(
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 23:10 |
|
|
Planina je napisao/la: Šipovo sigurno ne bi vraćao Srbima nego bi ga sa Jajcem, Dobretićima, Liskovicom, Majdanom ostavio u HBŽ. Također u HBŽ bi išla Rama sa Doljanima te naša južna polovica Uskoplja. Takav HBŽ bi imao cca 70% Hrvata.
U HNŽ bi išao cijeli ZHŽ, Zapadni Mostar, Čabulja, Čvrsnica, Risovac, te dole Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac, Ravno, Stjepan Krst. Takav HNŽ bi imao cca 90% Hrvata.
Enklave Lašva, Lepenica (ako se već ne bi moglo spojiti) Žepče, Usora, Daštansko, Turija (iako je u Hercegovini) bi činile SBŽ koji bi imao cca 80% Hrvata. U njih bi pumpao milijune i milijune da se prošire i poklope ostatak Srednje Bosne i Sjeverne Hercegovine, to bi bio nacionalni interes broj 1.
U PŽ bi vratio barem Bosanski Brod kao predgrađe Slavonskog Broda ako se ne bi moglo izvući išta deblje od toga.
Otprilike tako nešto.
Iako ni to nije 27% kojih smo držali. I sa ovim što sam predložio bacamo cca 3% teritorija. Ali svakako puno bolje nego bacanje cijelih 5% mrkonjićkog džepa ZA NIŠTA koje su izveli Tuđman i Granić. Lajkam kartu I Šamac, da Posavina bude u jednom komadu
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 20 tra 2021, 23:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 23 tra 2021, 00:26 |
|
|
Ispravka zemljovida. Naselja kod Brčkog i naselja u Istočnon Mostaru i Nevesinju.
Privitak/ci: |
Dayton-inačica1.1.png [ 468.56 KiB | Pogledano 4307 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 23 tra 2021, 01:11 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Ispravka zemljovida. Naselja kod Brčkog i naselja u Istočnon Mostaru i Nevesinju. Fino
|
|
Vrh |
|
|
cicak
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 24 tra 2021, 09:21 |
|
|
I koliko bi % Srbi imali da su se odrekli zapadnog dela , a da su dobili na istoku više
|
|
Vrh |
|
|
cicak
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 24 tra 2021, 09:25 |
|
|
Imali slika opštine ravne -brčko u boljoj rezoluciji od ove
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kako biste vi napravili razgraničenje u Daytonu Postano: 24 tra 2021, 15:59 |
|
|
cicak je napisao/la: Imali slika opštine ravne -brčko u boljoj rezoluciji od ove Problem je što google briše neke stvari. Pitanje je što će ovoga biti za X godina...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|