|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
RajvoSa
|
Naslov: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 09 kol 2010, 14:32 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Da se primjetiti naknadna pamet i trend izmišljanja ugroženosti. U prilog razbijanju nekih novih mitova, pogledajte ovog fašizma, ludila, zveckanja oružjem i kurčenja iz 1990. Citat: »Pozivam hrvatski narod da ustane i sruši ustašku vlast, jerbo ćemo je srušiti mi, Srbi, a budu li je rušili Srbi Hrvatska kao država neće postojati slijedećih 900 godina... Kog god ima dvije krave neka proda jednu i kupi pušku... Do meča mora doći, a neće puno trajati, četiripet dana... Srpski migovi i srpski orlovi zaštit će srpski narod, ne čekajući šta će se senilni generali dogovoriti. Zato radite, radujte se životu. Pozivam sve neoženjene da se ožene, sve neudate da se udaju, a neudatim kažem da je najbolji onaj prvi koji je hoće. I neka rađaju ratnu djecu. Srpskome narodu treba biološko vaskrsenie...
« Sve ovo izgovorio je dr Dušan Zelembaba na osnivanju Srpskog nacionalnog vijeća BiH 13. oktobra 1990. u Banjaluci. Dva mjeseca kasnije dr Zelembabu zatičemo na njegovom radnom mjestu specijaliste radiologa u kninskoj bolnici. Umjesto zapjenušanog govornika nalazimo »klausovski« mirnog liječnika, da nema brade, dječjeg lica i tužna pogleda. Nakon što je primio prvi poziv za suđenje zbog krivičnog djela podrivanja ustavnog poretka Republike Hrvatske, koji mu je poslao Okružni sud iz Šibenika, a glede njegovog govora u Banjaluci, srpski doktor je shvatio gdje je došao. Žrtvovan kao pješak u srpskohrvatskom gambitu, i prešavši iz SDSa u SPO našao se na otvorenom udaru dva naša najveća naroda. Njegova stolica u Sabornici, koju je dobio na izborima sa još četvoricom SDSovaca, sigurno još dugo neće osjetiti njegovu pozadinu: »Vi ste sigurno očekivali da ću ja danas biti oštriji.«
Dr ZELEMBABA: Politikom sam se počeo baviti početkom ove godine, sasvim slučajno. Član sam SDSa od 17. II i kao njegov predstavnik ušao sam u Sabor. Ja sam poslanik, ali svejedno. Ko god je gledao zasjedanje Sabora Hrvatske vidi da je tu teška atmosfera, da su svi oni koji misle drugačije, a ako su usput i Srbi, pa misle na srpski način, onda su izloženi jednom pritisku, presiji, nekulturnom ponašanju, maltretiranju. Sama činjenica da se ne može ništa postići u donošenju odluka, da se nešto može mijenjati, onemogućava bilo kakav rad.
ND: Šta Vas Je navelo da pređete iz SDSa u SPO? Dr ZELEMBABA: Negdje od maja mjeseca postoji nesklad u samom rukovodstvu, neslaganje sa odlukama i način na koji se donose, jer stranka je bila privatizovana. Prof. Rašković jednostavno nije smatrao da smo dovoljno pametni i dorasli suradnici, pa je odluke donosio mimo zvaničnih rukovodećih organa stranke. I ona je, s vremenom, postajala sve manje srpska. SPO je tada bio u velikom usponu i ja, smatrajući da će u Srbiji doći do demokratizacije i da će SPO igrati značajnu ulogu, mislio da će to biti još čvršće povezivanje srpskog naroda.
ND: Prije Izbora u Srbiji SDSKnin dao je javnu podršku Socijalističkoj partiji Srbije I MiloŠeviću.
Dr ZELEMBABA: Moje lično mišljenje je da prije izbora nije trebalo nikome davati podršku. U Srbiji je, ipak, prevagnuo autoritet i ugled Slobodana Miloševića i represija koju je u posljednje vrijeme pokazivao Vuk. ND: Šta mislite o Miloševiću?
Dr ZELEMBABA: Mislim da je uradio puno za Srbiju i srpski narod, vratio im je identitet, nacionalna obilježja, ujedinio sve Srbe u Srbiji, dao ogromnu podršku Srbima van Srbije i mislim da je uravnotežen, pametan i vješt političar. Prema tome, mislim sve najbolje o njemu, kao političaru i čovjeku, iako mi nije baš mnogo drago što je socijalistička partija izašla iz komunističke.
ND: Da se mi vratimo u Krajinu, Poručivali ste narodu da se naoružava?
Dr ZELEMBABA: Ja jesam pozivao narod da, ako ima dvije krave, proda jednu i kupi pušku, i mislim da sam dobro učinio, jer nam dolaze takva vremena, a bio bih najsretniji čovjek da nam ne treba oružje. Ja imam pušku, i u dobrom je stanju.
ND: Ali da su specijalci ljetos naišli, zgazili bi ljude na barikadama?
Dr ZELEMBABA: Sad možemo kalkulirati, ali oni došli nisu, da su i oni neki posebni specijalci u to ne vjerujem. Oni su na brzinu spremljeni, jesu dobro naoružani, imaju pancire, u prednosti su u tom pogledu u odnosu na nas. Ali mislim da je uvijek jači onaj koji se brani i onaj koji se pravilno brani. U svakom slučaju bilo bi mrtvih.
ND: U slučaju da dođe do otcjepljenja Hrvatske, šta će biti?
Dr ZELEMBABA: Nemamo mi ništa protiv želje hrvatskog naroda da živi u zasebnoj državi, ali imamo protiv da nas silom vode u svoju državu. Oni neka idu iz Jugoslavije, ali mi sa njima nećemo. Mi ćemo ostati, mislim na sve srpske krajeve, etnički čiste, istorijske i kulturne, počevši od sjeverne Dalmacije preko Like, Korduna i Banije, dijela Slavonije i Baranje. I naši su stari preci tražili da se srpska krajina u Hrvatskoj pripoji Vrbarskoj Banovini, odnosno nekadašnjoj Vojnoj krajini i praktično Bosni i Hercegovini. Mi nemamo razloga da ne živimo zajedno sa srpskim narodom sa istočne strane Une i na taj način da ostanemo vezani sa Srbijom i sa Jugoslavijom.
NB: Šte ni bilo sa mješovitim opštinama?
Dr ZELEMBABA: Ovakav razvoj događaja komplikuje stvari. Sigurno je da se to lako neće riješiti i sigurno je da bi bilo borbe. Najbezbolnije za sviju bi bilo da Jugoslavija ostane ovakva kakva jeste, ali da se unutar nje Uspostave istinski demokratski odnosi. Međutim,to nije moguće dok je ovakva ustaška vlast u Hrvatskoj. Pa i Jugoslavija je, na neki način, stvarana, ne samo zbog toga, da objedini sav srpski narod i činjenica je da su Srbi za nju dali mnogo više nego ostali. Ne treba da bolujemo nad tim svojim žrtvama, ali ne treba da ih i olako prepustimo zaboravu, niti da pređemo preko te činjenice.
ND: Po popisu iz 1981. Srba u Hrvatsko] ima oko 11 posto, tj. 531 .SOS. Da li Je to tačan podatak?
Dr ZELEMBABA: Mislim da popis nije tačan, inače ne vjerujem mnogo u popise, ni u statistiku. Koliko mi raspolažemo nekim podacima, Srba u Hrvatskoj ima oko jedan milion, a ukoliko krenu oružjem na nas, tek onda će se vidjeti koliko ima Srba u Hrvatskoj.
ND: Kako se nova hrvatska vlast odnosi prema privredi Knina. ljetos je snabijevanje bilo, blago rečeno, vrlo loše?
Dr ZELEMBABA: Mi imamo načina da na blokade odgovorimo blokadom, to smo već radili, putevi, željeznice, tako da dobar dio hrvatskog teritorija odsjecamo, mada te štete koje navode zbog tzv. balvanrevolucije nisu tako velike kako navode. Knin im dođe kao dobro pokriće za sve njihove neuspjehe.
ND: Da li ste obilazili barikade, straže. Jeste li pričali sa tim ljudima? Dr ZELEMBABA: Sa ljudima sam pričao, sasvim sigurno. Nešto posebno obilazio nisam i mogu vam reći da mi to narod pomalo i zamjera. ND: (uli ste za uhapšenu Šestoricu u Dvoru na Uni, članove tzv. Ratnog savjeta, koji su trebali terorističkim akcijama da unose nemir u Hrvatsku?
Dr ZELEMBABA: Terorističkim akcijama dosad se služe pripadnici samo iz redova hrvatskog naroda. Srbi se nisu nikad služili terorističkim akcijama, niti su imali terorističke or gahizacije, a da takve ustaške terorističke organizacije postoje u svijetu i da su im široko otvorena vrata u hrvatsku državu, to je poznata činjenica. Mi jedino što možemo je to, kad budemo napadnuti, da krenemo u odbranu na jednom širokom frontu
ND: Očekujete li pomoć matice u tom slučaju?
Dr ZELEMBABA: Ja kažem daje i ovo Srba što živi u Vo noj krajini i Slavoniji dovoljno da se odbrani, ali je sasvim s gurno da nam je ta kuražnost da se tako ponašamo što znamo da ima i jedan stariji brat, i da ta Srbijica nije tako daleko ka ko gospoda priželjkuju i misle.
ND: Kakav je Vaš odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi
Dr ZELEMBABA: Pa znate, ja sam rekao pred narodom u Banjaluci da se u crkvi posveti svijetlo srpsko oružje. To je je dan epski pristup svemu tome. Međutim, poznato je da s Srpska pravoslavna crkva ne miješa puno u svjetovne stvari, niti u politiku, a činjenica je da je srpski pravoslavni narod u posljednje vrijeme počeo da se vraća crkvi od koje je bio otuđen u zadnjih 50 godina.
ND: Jeste li se sreli sa Ivanom Zvonimirom Čičkom kad je ovaj bio u Kninu?
Dr ZELEMBABA: Jesam, tu smo malo razgovarali. Slušajte, Čičak djeluje dosta pametno, a sasvim je sigurno da nije ništa manji Hrvat od ovih koji su sada na vlasti s tim što viđenje. Hrvatske, viđenje zajedničkog života izlaže na jedan drukčiji način, možda i lukaviji, ali barem je u razgovoru prijatniji čovjek.
ND: Je II moguće da dr Tuđman dođe u Knin?
Dr ZELEMBABA: Ja mislim da takva mogućnost zasad ne postoji, i mislim da ovaj narod neće biti ništa osiromašen ako nikad i ne dođe. ND: Ako bi, ipak, došlo do izbijanja građanskog rata, kako bi se zavrtio? Dr ZELEMBABA: Ah, kako bi završio. Kad je pogibelj na svim stranama, onda su svi učesnici unaprijed osuđeni na poraz, jer bi svi koji iziđu iz takvog sukoba izišli sa ranama, ali pobijedili bi Srbi.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 09 kol 2010, 14:38 |
|
|
Šta je sad sa ovim tipom,živ?
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 09 kol 2010, 14:41 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Da, samo se sada odaziva na ime Damir Dokić (pogledaj mu sliku) :)
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
kosevo
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 09 kol 2010, 14:46 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Dr ZELEMBABA: Terorističkim akcijama dosad se služe pripadnici samo iz redova hrvatskog naroda. Srbi se nisu nikad služili terorističkim akcijama, niti su imali terorističke or gahizacije, a da takve ustaške terorističke organizacije postoje u svijetu i da su im široko otvorena vrata u hrvatsku državu, to je poznata činjenica. Mi jedino što možemo je to, kad budemo napadnuti, da krenemo u odbranu na jednom širokom frontu
Ma imali su cijelu UDBU na nivou jugoslavije imali državu za podlogu.........
_________________ Sve je dobro kada se dobro svrši!
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 12 kol 2010, 23:50 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Da se primjetiti naknadna pamet i trend izmišljanja ugroženosti. U prilog razbijanju nekih novih mitova, pogledajte ovog fašizma, ludila, zveckanja oružjem i kurčenja iz 1990. Citat: »Pozivam hrvatski narod da ustane i sruši ustašku vlast, jerbo ćemo je srušiti mi, Srbi, a budu li je rušili Srbi Hrvatska kao država neće postojati slijedećih 900 godina... Kog god ima dvije krave neka proda jednu i kupi pušku... Do meča mora doći, a neće puno trajati, četiripet dana... Srpski migovi i srpski orlovi zaštit će srpski narod, ne čekajući šta će se senilni generali dogovoriti. Zato radite, radujte se životu. Pozivam sve neoženjene da se ožene, sve neudate da se udaju, a neudatim kažem da je najbolji onaj prvi koji je hoće. I neka rađaju ratnu djecu. Srpskome narodu treba biološko vaskrsenie...
« Sve ovo izgovorio je dr Dušan Zelembaba na osnivanju Srpskog nacionalnog vijeća BiH 13. oktobra 1990. u Banjaluci. Dva mjeseca kasnije dr Zelembabu zatičemo na njegovom radnom mjestu specijaliste radiologa u kninskoj bolnici. Umjesto zapjenušanog govornika nalazimo »klausovski« mirnog liječnika, da nema brade, dječjeg lica i tužna pogleda. Nakon što je primio prvi poziv za suđenje zbog krivičnog djela podrivanja ustavnog poretka Republike Hrvatske, koji mu je poslao Okružni sud iz Šibenika, a glede njegovog govora u Banjaluci, srpski doktor je shvatio gdje je došao. Žrtvovan kao pješak u srpskohrvatskom gambitu, i prešavši iz SDSa u SPO našao se na otvorenom udaru dva naša najveća naroda. Njegova stolica u Sabornici, koju je dobio na izborima sa još četvoricom SDSovaca, sigurno još dugo neće osjetiti njegovu pozadinu: »Vi ste sigurno očekivali da ću ja danas biti oštriji.«
Dr ZELEMBABA: Politikom sam se počeo baviti početkom ove godine, sasvim slučajno. Član sam SDSa od 17. II i kao njegov predstavnik ušao sam u Sabor. Ja sam poslanik, ali svejedno. Ko god je gledao zasjedanje Sabora Hrvatske vidi da je tu teška atmosfera, da su svi oni koji misle drugačije, a ako su usput i Srbi, pa misle na srpski način, onda su izloženi jednom pritisku, presiji, nekulturnom ponašanju, maltretiranju. Sama činjenica da se ne može ništa postići u donošenju odluka, da se nešto može mijenjati, onemogućava bilo kakav rad.
ND: Šta Vas Je navelo da pređete iz SDSa u SPO? Dr ZELEMBABA: Negdje od maja mjeseca postoji nesklad u samom rukovodstvu, neslaganje sa odlukama i način na koji se donose, jer stranka je bila privatizovana. Prof. Rašković jednostavno nije smatrao da smo dovoljno pametni i dorasli suradnici, pa je odluke donosio mimo zvaničnih rukovodećih organa stranke. I ona je, s vremenom, postajala sve manje srpska. SPO je tada bio u velikom usponu i ja, smatrajući da će u Srbiji doći do demokratizacije i da će SPO igrati značajnu ulogu, mislio da će to biti još čvršće povezivanje srpskog naroda.
ND: Prije Izbora u Srbiji SDSKnin dao je javnu podršku Socijalističkoj partiji Srbije I MiloŠeviću.
Dr ZELEMBABA: Moje lično mišljenje je da prije izbora nije trebalo nikome davati podršku. U Srbiji je, ipak, prevagnuo autoritet i ugled Slobodana Miloševića i represija koju je u posljednje vrijeme pokazivao Vuk. ND: Šta mislite o Miloševiću?
Dr ZELEMBABA: Mislim da je uradio puno za Srbiju i srpski narod, vratio im je identitet, nacionalna obilježja, ujedinio sve Srbe u Srbiji, dao ogromnu podršku Srbima van Srbije i mislim da je uravnotežen, pametan i vješt političar. Prema tome, mislim sve najbolje o njemu, kao političaru i čovjeku, iako mi nije baš mnogo drago što je socijalistička partija izašla iz komunističke.
ND: Da se mi vratimo u Krajinu, Poručivali ste narodu da se naoružava?
Dr ZELEMBABA: Ja jesam pozivao narod da, ako ima dvije krave, proda jednu i kupi pušku, i mislim da sam dobro učinio, jer nam dolaze takva vremena, a bio bih najsretniji čovjek da nam ne treba oružje. Ja imam pušku, i u dobrom je stanju.
ND: Ali da su specijalci ljetos naišli, zgazili bi ljude na barikadama?
Dr ZELEMBABA: Sad možemo kalkulirati, ali oni došli nisu, da su i oni neki posebni specijalci u to ne vjerujem. Oni su na brzinu spremljeni, jesu dobro naoružani, imaju pancire, u prednosti su u tom pogledu u odnosu na nas. Ali mislim da je uvijek jači onaj koji se brani i onaj koji se pravilno brani. U svakom slučaju bilo bi mrtvih.
ND: U slučaju da dođe do otcjepljenja Hrvatske, šta će biti?
Dr ZELEMBABA: Nemamo mi ništa protiv želje hrvatskog naroda da živi u zasebnoj državi, ali imamo protiv da nas silom vode u svoju državu. Oni neka idu iz Jugoslavije, ali mi sa njima nećemo. Mi ćemo ostati, mislim na sve srpske krajeve, etnički čiste, istorijske i kulturne, počevši od sjeverne Dalmacije preko Like, Korduna i Banije, dijela Slavonije i Baranje. I naši su stari preci tražili da se srpska krajina u Hrvatskoj pripoji Vrbarskoj Banovini, odnosno nekadašnjoj Vojnoj krajini i praktično Bosni i Hercegovini. Mi nemamo razloga da ne živimo zajedno sa srpskim narodom sa istočne strane Une i na taj način da ostanemo vezani sa Srbijom i sa Jugoslavijom.
NB: Šte ni bilo sa mješovitim opštinama?
Dr ZELEMBABA: Ovakav razvoj događaja komplikuje stvari. Sigurno je da se to lako neće riješiti i sigurno je da bi bilo borbe. Najbezbolnije za sviju bi bilo da Jugoslavija ostane ovakva kakva jeste, ali da se unutar nje Uspostave istinski demokratski odnosi. Međutim,to nije moguće dok je ovakva ustaška vlast u Hrvatskoj. Pa i Jugoslavija je, na neki način, stvarana, ne samo zbog toga, da objedini sav srpski narod i činjenica je da su Srbi za nju dali mnogo više nego ostali. Ne treba da bolujemo nad tim svojim žrtvama, ali ne treba da ih i olako prepustimo zaboravu, niti da pređemo preko te činjenice.
ND: Po popisu iz 1981. Srba u Hrvatsko] ima oko 11 posto, tj. 531 .SOS. Da li Je to tačan podatak?
Dr ZELEMBABA: Mislim da popis nije tačan, inače ne vjerujem mnogo u popise, ni u statistiku. Koliko mi raspolažemo nekim podacima, Srba u Hrvatskoj ima oko jedan milion, a ukoliko krenu oružjem na nas, tek onda će se vidjeti koliko ima Srba u Hrvatskoj.
ND: Kako se nova hrvatska vlast odnosi prema privredi Knina. ljetos je snabijevanje bilo, blago rečeno, vrlo loše?
Dr ZELEMBABA: Mi imamo načina da na blokade odgovorimo blokadom, to smo već radili, putevi, željeznice, tako da dobar dio hrvatskog teritorija odsjecamo, mada te štete koje navode zbog tzv. balvanrevolucije nisu tako velike kako navode. Knin im dođe kao dobro pokriće za sve njihove neuspjehe.
ND: Da li ste obilazili barikade, straže. Jeste li pričali sa tim ljudima? Dr ZELEMBABA: Sa ljudima sam pričao, sasvim sigurno. Nešto posebno obilazio nisam i mogu vam reći da mi to narod pomalo i zamjera. ND: (uli ste za uhapšenu Šestoricu u Dvoru na Uni, članove tzv. Ratnog savjeta, koji su trebali terorističkim akcijama da unose nemir u Hrvatsku?
Dr ZELEMBABA: Terorističkim akcijama dosad se služe pripadnici samo iz redova hrvatskog naroda. Srbi se nisu nikad služili terorističkim akcijama, niti su imali terorističke or gahizacije, a da takve ustaške terorističke organizacije postoje u svijetu i da su im široko otvorena vrata u hrvatsku državu, to je poznata činjenica. Mi jedino što možemo je to, kad budemo napadnuti, da krenemo u odbranu na jednom širokom frontu
ND: Očekujete li pomoć matice u tom slučaju?
Dr ZELEMBABA: Ja kažem daje i ovo Srba što živi u Vo noj krajini i Slavoniji dovoljno da se odbrani, ali je sasvim s gurno da nam je ta kuražnost da se tako ponašamo što znamo da ima i jedan stariji brat, i da ta Srbijica nije tako daleko ka ko gospoda priželjkuju i misle.
ND: Kakav je Vaš odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi
Dr ZELEMBABA: Pa znate, ja sam rekao pred narodom u Banjaluci da se u crkvi posveti svijetlo srpsko oružje. To je je dan epski pristup svemu tome. Međutim, poznato je da s Srpska pravoslavna crkva ne miješa puno u svjetovne stvari, niti u politiku, a činjenica je da je srpski pravoslavni narod u posljednje vrijeme počeo da se vraća crkvi od koje je bio otuđen u zadnjih 50 godina.
ND: Jeste li se sreli sa Ivanom Zvonimirom Čičkom kad je ovaj bio u Kninu?
Dr ZELEMBABA: Jesam, tu smo malo razgovarali. Slušajte, Čičak djeluje dosta pametno, a sasvim je sigurno da nije ništa manji Hrvat od ovih koji su sada na vlasti s tim što viđenje. Hrvatske, viđenje zajedničkog života izlaže na jedan drukčiji način, možda i lukaviji, ali barem je u razgovoru prijatniji čovjek.
ND: Je II moguće da dr Tuđman dođe u Knin?
Dr ZELEMBABA: Ja mislim da takva mogućnost zasad ne postoji, i mislim da ovaj narod neće biti ništa osiromašen ako nikad i ne dođe. ND: Ako bi, ipak, došlo do izbijanja građanskog rata, kako bi se zavrtio? Dr ZELEMBABA: Ah, kako bi završio. Kad je pogibelj na svim stranama, onda su svi učesnici unaprijed osuđeni na poraz, jer bi svi koji iziđu iz takvog sukoba izišli sa ranama, ali pobijedili bi Srbi. Cemu euforija oko teksta iz 90 te,covek govori realno i u skladu sa situacijom u kojoj se srpski narod nasao u to vreme,do duse govor je bio malo mitingaski ali nista drugaciji od ostalih ipak ovo je govor i sam intervju a to se jasno vidi poziv na odbranu dakle ovo je posledica a ne uzrok, prodajte kravu kupite oruzje da se odbranite a ne da napadate nisu srbi usli u zadar i postavili balvane nego su ih bacili ispred svojih sela i gradova.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 01:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77210 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nisu postavili balvane ali su (u dokolici?) granatirali grad godinu dana iz naselja Crno, koje se nalazi na samom ulazu u grad.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 09:08 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
Milijun Srba u Hrvatskoj
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 13:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60230 Lokacija: DAZP HQ
|
jesmo im rod zatrli.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 14:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77210 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: jesmo im rod zatrli. Bome doslovno. Na popisu 1991. godine Knin je bio općina s najvećom srpskom populacijom u Hrvatskoj. U Kninu je bilo 38 tisuća Srba, što je tek malo manje od prijeratnog broja Hrvata u Mostaru (43 tisuće, prema današnjih 60 tisuća).
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 16:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60230 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: jesmo im rod zatrli. Bome doslovno. Na popisu 1991. godine Knin je bio općina s najvećom srpskom populacijom u Hrvatskoj. U Kninu je bilo 38 tisuća Srba, što je tek malo manje od prijeratnog broja Hrvata u Mostaru (43 tisuće, prema današnjih 60 tisuća). ti petokolonaši nisu ni zaslužili manje od toga što ih je zadesilo. izuzev razdoblja srpsko-hrvatske koalicije, teško je naći neko razdoblje ili politički pokret kod hrvatskih Srba koji nije bio direktno uperen protiv Hrvatske i hrvatskog naroda.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 19:24 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Nisu postavili balvane ali su (u dokolici?) granatirali grad godinu dana iz naselja Crno, koje se nalazi na samom ulazu u grad. Sto bi reko milojko pantic promasio si ceo fudbal a ja bi dodao i temu i vreme.
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 19:43 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Bome doslovno.
Na popisu 1991. godine Knin je bio općina s najvećom srpskom populacijom u Hrvatskoj. U Kninu je bilo 38 tisuća Srba, što je tek malo manje od prijeratnog broja Hrvata u Mostaru (43 tisuće, prema današnjih 60 tisuća).
ti petokolonaši nisu ni zaslužili manje od toga što ih je zadesilo. izuzev razdoblja srpsko-hrvatske koalicije, teško je naći neko razdoblje ili politički pokret kod hrvatskih Srba koji nije bio direktno uperen protiv Hrvatske i hrvatskog naroda. Zelenbaba je mislio na takve kao sto ste vas dvojica kada je savetovao srbima da prodaju kravu i da oruzje i bio upravu nazalost,dudu pred toga sto ti je ocigledno ustasoidni profil licnosti cenjeno po postiovima peta kolona moze da bude samo u sklopu tvoje strane a ne mozes suprostavljenu stranu nazivati petom kolonom,srbima u hrvatskoj je novoformirani rezim hdz namenio ulogu nacionalne manjine oduzimanje svih prava kao konstitutivnom narodu i napravio od njega neprijateljski i usao sa njima u sukob a ovaj Zelembaba je samo posledica toga i nikako ne moze biti peta kolona.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 13 kol 2010, 21:04 |
|
|
Dajte banirajte ove jebene čedomire ... Opet nedužna srpska nejač "genocidisana" ... Koju uostalom pičku materinu uopće imaš ti tražit na forumu Hrvata BiH , ajde odjebi od nas "ustašoida" jer nam je iznimno drago da smo vas zaćerali, šteta samo što se čekalo do '95 ... Nemoj da te zavara koketiranje s Dodikom da smo mi nešto fol drugačiji i da fol silno gotivimo Srbe, muka (čitaj Muslimani) nas tjera na dodikovanje inače zna se kakva je politika prema vama - svak na svoju stranu i vozdra ...
Dajte pobogu poradi mentalne higijene mičite ove glasove poražene manjine ...
Jeste drago nam je da ste pukli ko boca u Hrvatskoj i da se nikad više oporavit nećete - manjino ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 14 kol 2010, 20:31 |
|
|
Upropastio sam zadnji post... nema veze. Samo da dodam- Zelembaba je-ako je još živ- u Kanadi, kamo je otišao prije Oluje.
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 15 kol 2010, 20:29 |
|
|
PCM je napisao/la: Dajte banirajte ove jebene čedomire ... Opet nedužna srpska nejač "genocidisana" ... Koju uostalom pičku materinu uopće imaš ti tražit na forumu Hrvata BiH , ajde odjebi od nas "ustašoida" jer nam je iznimno drago da smo vas zaćerali, šteta samo što se čekalo do '95 ... Nemoj da te zavara koketiranje s Dodikom da smo mi nešto fol drugačiji i da fol silno gotivimo Srbe, muka (čitaj Muslimani) nas tjera na dodikovanje inače zna se kakva je politika prema vama - svak na svoju stranu i vozdra ...
Dajte pobogu poradi mentalne higijene mičite ove glasove poražene manjine ...
Jeste drago nam je da ste pukli ko boca u Hrvatskoj i da se nikad više oporavit nećete - manjino ... Cudi me da tako zbori osoba koja pripada nacionalnom korpusu naroda koji je u BIH prosao samo malo bolje od srba u hrvatskoj bolje receno malo manje losije,a to da ste sretni sto srba u hrvatskoj nema sto su pociscenji ja to znam da mi i ne kazes to vam je oduvek bio san a ceneci po intervjuu iz uvodnog posta na ovoj temi to je znao i Zelembaba zato je i pozivao ljude da kupuju oruzja i da se brane.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 15 kol 2010, 21:16 |
|
|
Citat: Cudi me da tako zbori osoba koja pripada nacionalnom korpusu naroda koji je u BIH prosao samo malo bolje od srba u hrvatskoj bolje receno malo manje losije,a to da ste sretni sto srba u hrvatskoj nema sto su pociscenji ja to znam da mi i ne kazes to vam je oduvek bio san a ceneci po intervjuu iz uvodnog posta na ovoj temi to je znao i Zelembaba zato je i pozivao ljude da kupuju oruzja i da se brane. Teško se može reć da netko žali što Srbi više nisu većina u Kninu nakon onakve drske okupacije trećine Hrvatske! Ne likujem ja (a vjerujem ni PCM) na pojedinačnim sudbinama običnih gologuzih kokuznih Srba iz RSK niti bilo koga nevinog pojedinca koji je najebao u ratu, slika djeteta koje plače na traktoru mi sigurno ne izaziva nikakvu vrstu sreće (bože sačuvaj!), ali gledano kolektivno Srbi iz Krajine su nakon bezobraznog okupiranja trećine Hrvatske, presijecanja Hrvatske na nekoliko mjesta, divljačkog razaranja, protjerivanja i klanja (Škabrnja...) domicilnih Hrvata s područja samoproglašene RSK (npr. u najvećem gradu tzv. RSK, Vukovaru, su Hrvati bili većina 1991., a taj barokni grad je divljački sravnjen sa zemljom), te bombardiranjem i granatiranjem neosvojenih gradova (Zadar, Karlovac, Gospić, Dubrovnik, Sisak, Osijek, Vinkovci...), osim što je Hrvatska morala biti oslobođena - i zaslužili su da dobiju po pichki za sva vremena i da više nikad ne budu u mogućnosti da naprave ponovno isto. Također, za razliku od BiH, Hrvatska je bila nacionalna država hrvatskog naroda, gdje su Srbi imali specijalni status koji se svodio na to da su spomenuti u jednoj rečenici preambule ustava, ali nikakave specijalne privilegije nisu u ustavu bile definirane. Niti jedan element konstitutivnosti nije postojao. Hrvatska npr. nije imala izbalansirano višenacionalno predsjedništvo, kao što je imala BiH. Srbi u Hrvatskoj nisu bili poput Hrvata, Srba i Muslimana u BiH, jer su sva tri naroda u BiH savršeno izjednačena, u ustavu su sva tri naroda navedena u jednako formuliranim rečenicama, savršeno simetrično, dok su Srbi u RH asimetrično spomenuti u tek jednoj rečenici preambule, a i nju su dobili zahvaljujući Titu: "Hrvatska je nacionalna država Hrvatskog naroda, država Srba koji žive u Hrvatskoj, te država ostalih naroda i narodnosti koji u njoj žive" , što je mogla biti eventualno osnova za autonomiju Srba (koja je i nuđena (!), ali je od Srba odbijena!), ali ne i za izjednačavanje u smislu da je Hrvatska nacionalna država dva naroda, a kamoli otcjepljenje! Uostalom, Srbi u RH i nisu baš pretjerano autohtoni. Svi su doselili prije 300-400 godina, nakon provale Turaka, a Knin je npr. i do WW2 imao etničku hrvatsku većinu. HitniLopticuUsumicu je napisao/la: Cudi me da tako zbori osoba koja pripada nacionalnom korpusu naroda koji je u BIH prosao samo malo bolje od srba u hrvatskoj bolje receno malo manje losije,a to da ste sretni sto srba u hrvatskoj nema sto su pociscenji ja to znam da mi i ne kazes to vam je oduvek bio san a ceneci po intervjuu iz uvodnog posta na ovoj temi to je znao i Zelembaba zato je i pozivao ljude da kupuju oruzja i da se brane.
Šta je to "samo malo bolje"? Srbi u Hrvatskoj su rat spušili, a Hrvati u BiH dobili ili remizirali. Uz sve probleme, koji će se u suradnji s onima s kojima smo osuđeni na suživot polako rješavat... -Mi smo danas daleko konstitutivniji nego 1990., 1974. ili 1945. (do tad se ustav mogo mijenjat bez nas, danas ne može) Imamo kantone koji imaju veće ovlasti od Katalonije i Baskije. Jedina veća teritorijalna autonomija u Europi su RS i pokrajine Belgije. Nijedna vlast ne može napravit bez nas. Imamo trećinu ministara. U kantonima imamo svoju policiju (ne postoji zajednička policija Federacije) , npr. http://www.mupzzh.ba/, imamo 100% ovlasti u školstvu, stanogradnji, kulturi, izdavanju koncesija za tvornice i proizvodne pogone. Oružane snage BiH imaju tri etničke sastavnice, od kojih jedna nastavlja tradiciju HVO-a. Po prvi put u povijesti BiH većinsko smo stanovništvo (s rastućom većinom) u jednom od 5 velikih gradova. Prije rata većina u samo 4 grada preko 5000 stanovnika, danas smo većina u 11. Zaokružili smo teritorij, ima nas stabilnih 14%, umjesto također 14% koliko bi nas bilo 2010. da nije bilo rata, uz one trendove 71.-91., uz razliku da bi se trend tada nastavljao jer su prije rata hrvatski predjeli bili najnerazvijeniji, a danas je suprotno. Naš košarkaški klub je prvak BiH, a nogometni klub viceprvak, Aluminij Mostar je najveći izvoznik u BiH. Slijedeći premijer BiH će po nepisanom pravilu rotacije biti vjerojatno Hrvat. Uz sav jad hrvatske politike u BiH, čak ni nesposobnost političara i nedovoljna autonomija u nekim stvarima, ne mogu zatamniti činjenicu da mi fakat nikad nismo bili u boljem položaju u BiH nego danas. To ne znači da je položaj idealan niti dovoljno dobar, ali zaista u zadnjih 400 godina nikad nije bio bolji. Stvarno ne vidim ni jednu sličnost sa Srbima u Hrvatskoj, odnosno ne vidim šta od ovoga Srbi u Hrvatskoj imaju. Ako ćemo baš realno, Hrvati su u BiH prošli bolje nego da rata nije uopće bilo. To nitko neće izgovorit jer trenutno tražimo više autonomije pa se sva priča koncentrira na pričanje o onome što nije dobro, al je istina gledajući prijeratni položaj, i prijeratne trendove.
|
|
Vrh |
|
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 15 kol 2010, 22:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Srbi u Hrvatskoj su rat spušili, a Hrvati u BiH dobili ili remizirali. Uz sve probleme, koji će se u suradnji s onima s kojima smo osuđeni na suživot polako rješavat... -Mi smo danas daleko konstitutivniji nego 1990., 1974. ili 1945. (do tad se ustav mogo mijenjat bez nas, danas ne može) Imamo kantone koji imaju veće ovlasti od Katalonije i Baskije. Jedina veća teritorijalna autonomija u Europi su RS i pokrajine Belgije. Nijedna vlast ne može napravit bez nas. Imamo trećinu ministara. U kantonima imamo svoju policiju (ne postoji zajednička policija Federacije) , npr. http://www.mupzzh.ba/, imamo 100% ovlasti u školstvu, stanogradnji, kulturi, izdavanju koncesija za tvornice i proizvodne pogone. Oružane snage BiH imaju tri etničke sastavnice, od kojih jedna nastavlja tradiciju HVO-a. Po prvi put u povijesti BiH većinsko smo stanovništvo (s rastućom većinom) u jednom od 5 velikih gradova. Prije rata većina u samo 4 grada preko 5000 stanovnika, danas smo većina u 11. Zaokružili smo teritorij, ima nas stabilnih 14%, umjesto također 14% koliko bi nas bilo 2010. da nije bilo rata, uz one trendove 71.-91., uz razliku da bi se trend tada nastavljao jer su prije rata hrvatski predjeli bili najnerazvijeniji, a danas je suprotno. Naš košarkaški klub je prvak BiH, a nogometni klub viceprvak, Aluminij Mostar je najveći izvoznik u BiH. Slijedeći premijer BiH će po nepisanom pravilu rotacije biti vjerojatno Hrvat. Uz sav jad hrvatske politike u BiH, čak ni nesposobnost političara i nedovoljna autonomija u nekim stvarima, ne mogu zatamniti činjenicu da mi fakat nikad nismo bili u boljem položaju u BiH nego danas. To ne znači da je položaj idealan niti dovoljno dobar, ali zaista u zadnjih 400 godina nikad nije bio bolji. Kakav post! I hebe nas samo ova rečenica: "Jedina veća teritorijalna autonomija u Europi su RS i pokrajine Belgije"; da prestanemo cvilit. Bez brige, po vjetrovima koji pušu iz State Departmenta i s Temze neće dugo bit većih teritorijalnih autonomija, barem ne u regiji... Uzgred, mnogima nije jano koliko Bošnjake frustrira nabrojano, kao i hr jezik na FTV, pa ko im želi napudrat nos - copy paste ovaj post po komentarima...
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 16 kol 2010, 15:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: Cudi me da tako zbori osoba koja pripada nacionalnom korpusu naroda koji je u BIH prosao samo malo bolje od srba u hrvatskoj bolje receno malo manje losije,a to da ste sretni sto srba u hrvatskoj nema sto su pociscenji ja to znam da mi i ne kazes to vam je oduvek bio san a ceneci po intervjuu iz uvodnog posta na ovoj temi to je znao i Zelembaba zato je i pozivao ljude da kupuju oruzja i da se brane. Teško se može reć da netko žali što Srbi više nisu većina u Kninu nakon onakve drske okupacije trećine Hrvatske! Ne likujem ja (a vjerujem ni PCM) na pojedinačnim sudbinama običnih gologuzih kokuznih Srba iz RSK niti bilo koga nevinog pojedinca koji je najebao u ratu, slika djeteta koje plače na traktoru mi sigurno ne izaziva nikakvu vrstu sreće (bože sačuvaj!), ali gledano kolektivno Srbi iz Krajine su nakon bezobraznog okupiranja trećine Hrvatske, presijecanja Hrvatske na nekoliko mjesta, divljačkog razaranja, protjerivanja i klanja (Škabrnja...) domicilnih Hrvata s područja samoproglašene RSK (npr. u najvećem gradu tzv. RSK, Vukovaru, su Hrvati bili većina 1991., a taj barokni grad je divljački sravnjen sa zemljom), te bombardiranjem i granatiranjem neosvojenih gradova (Zadar, Karlovac, Gospić, Dubrovnik, Sisak, Osijek, Vinkovci...), osim što je Hrvatska morala biti oslobođena - i zaslužili su da dobiju po pichki za sva vremena i da više nikad ne budu u mogućnosti da naprave ponovno isto. Također, za razliku od BiH, Hrvatska je bila nacionalna država hrvatskog naroda, gdje su Srbi imali specijalni status koji se svodio na to da su spomenuti u jednoj rečenici preambule ustava, ali nikakave specijalne privilegije nisu u ustavu bile definirane. Niti jedan element konstitutivnosti nije postojao. Hrvatska npr. nije imala izbalansirano višenacionalno predsjedništvo, kao što je imala BiH. Srbi u Hrvatskoj nisu bili poput Hrvata, Srba i Muslimana u BiH, jer su sva tri naroda u BiH savršeno izjednačena, u ustavu su sva tri naroda navedena u jednako formuliranim rečenicama, savršeno simetrično, dok su Srbi u RH asimetrično spomenuti u tek jednoj rečenici preambule, a i nju su dobili zahvaljujući Titu: " Hrvatska je nacionalna država Hrvatskog naroda, država Srba koji žive u Hrvatskoj, te država ostalih naroda i narodnosti koji u njoj žive" , što je mogla biti eventualno osnova za autonomiju Srba (koja je i nuđena (!), ali je od Srba odbijena!), ali ne i za izjednačavanje u smislu da je Hrvatska nacionalna država dva naroda, a kamoli otcjepljenje! Uostalom, Srbi u RH i nisu baš pretjerano autohtoni. Svi su doselili prije 300-400 godina, nakon provale Turaka, a Knin je npr. i do WW2 imao etničku hrvatsku većinu. HitniLopticuUsumicu je napisao/la: Cudi me da tako zbori osoba koja pripada nacionalnom korpusu naroda koji je u BIH prosao samo malo bolje od srba u hrvatskoj bolje receno malo manje losije,a to da ste sretni sto srba u hrvatskoj nema sto su pociscenji ja to znam da mi i ne kazes to vam je oduvek bio san a ceneci po intervjuu iz uvodnog posta na ovoj temi to je znao i Zelembaba zato je i pozivao ljude da kupuju oruzja i da se brane.
Šta je to "samo malo bolje"? Srbi u Hrvatskoj su rat spušili, a Hrvati u BiH dobili ili remizirali. Uz sve probleme, koji će se u suradnji s onima s kojima smo osuđeni na suživot polako rješavat... -Mi smo danas daleko konstitutivniji nego 1990., 1974. ili 1945. (do tad se ustav mogo mijenjat bez nas, danas ne može) Imamo kantone koji imaju veće ovlasti od Katalonije i Baskije. Jedina veća teritorijalna autonomija u Europi su RS i pokrajine Belgije. Nijedna vlast ne može napravit bez nas. Imamo trećinu ministara. U kantonima imamo svoju policiju (ne postoji zajednička policija Federacije) , npr. http://www.mupzzh.ba/, imamo 100% ovlasti u školstvu, stanogradnji, kulturi, izdavanju koncesija za tvornice i proizvodne pogone. Oružane snage BiH imaju tri etničke sastavnice, od kojih jedna nastavlja tradiciju HVO-a. Po prvi put u povijesti BiH većinsko smo stanovništvo (s rastućom većinom) u jednom od 5 velikih gradova. Prije rata većina u samo 4 grada preko 5000 stanovnika, danas smo većina u 11. Zaokružili smo teritorij, ima nas stabilnih 14%, umjesto također 14% koliko bi nas bilo 2010. da nije bilo rata, uz one trendove 71.-91., uz razliku da bi se trend tada nastavljao jer su prije rata hrvatski predjeli bili najnerazvijeniji, a danas je suprotno. Naš košarkaški klub je prvak BiH, a nogometni klub viceprvak, Aluminij Mostar je najveći izvoznik u BiH. Slijedeći premijer BiH će po nepisanom pravilu rotacije biti vjerojatno Hrvat. Uz sav jad hrvatske politike u BiH, čak ni nesposobnost političara i nedovoljna autonomija u nekim stvarima, ne mogu zatamniti činjenicu da mi fakat nikad nismo bili u boljem položaju u BiH nego danas. To ne znači da je položaj idealan niti dovoljno dobar, ali zaista u zadnjih 400 godina nikad nije bio bolji. Stvarno ne vidim ni jednu sličnost sa Srbima u Hrvatskoj, odnosno ne vidim šta od ovoga Srbi u Hrvatskoj imaju. Ako ćemo baš realno, Hrvati su u BiH prošli bolje nego da rata nije uopće bilo. To nitko neće izgovorit jer trenutno tražimo više autonomije pa se sva priča koncentrira na pričanje o onome što nije dobro, al je istina gledajući prijeratni položaj, i prijeratne trendove. Hahaha,Ibis redibis, nunquam in bello peribis,stavljanjem zareza pokusavate da izmenite smisao recenice (ovo se odnosi na boldano).srbi su bili konstitutivan narod u srh a to sto je u bosni bio takav slucaj kakav je bio to se moze tumaciti i cinjenicom da tamo ni jedan od tri naroda nije imao vise od 40% udela u stanovnistvu i to sto su postojale razlike izmedju bih i hrvatske ti ne daje za pravo da tvrdis kako zbog toga srbi nisu u hr bili konstitutivni narod.kako onda ako je to tako kako ti kazes objasnjavas poziv slavice bajam jos u junu 1989 da se Srbi brisu iz ustava kao konstitutivan narod i kako objasnjavas cinjenicu da je tudjman odmah po dolasku na vlas resio da menja ustav i da izbaci srbe iz njega sta mu je tu smetalo ako je bilo tako kako ti kazes. http://www.youtube.com/watch?v=4rCw17elVqMO tome ko je sta zasluzio necemo ti si tu u prednosti jer ja kad bi rekao nesto slicno dobio bi crveni i to bez zutog upozorenja,reci mi samo ako su srbi iz rsk zasluzili da dobiju po pi...ki cime su to zasluzili gradjani srpske nacionalnosti u zagrebu gospicu zadru osijeku karlovcu splitu pozegi sisku? nemoj da mislis da smatram da vi treba da zalite srbe iz hrvatske naprotiv meni je stav pcm dudu i tvoj i ostalih nesto skroz prirodno i normalno i jedino sto zelim da kazem da njihova percepcija ovog zelembabe kao coveka koji je nesto pokrenuo pa zasluzuje da tako prodje i on i oni koji su ga sledilinije tacno on je samo posledica i njegova prica i dela su reakcija a uzrok lezi na drugoj strani i tu dolazimo do onoga da svako ima svoju istinu. Sto se tice bahatosti i razbijanja gradova oni sto su hr paravojne formacije radile sirom cele hrvatske blokirajuci kasarne ubijajuci vojnike izgladnjavajuci ih pa iskreno nemugo da verujem da niste ocekivali nikakav odgovor s tim da je bilo granatiranja i gde treba i gde netreba bilo je,a vukovar je posebna prica i gresis u gradu su hrvati mozda cinili blagu vecinu mada je odnos sa srbima bio pola pola ali u opstini vukovar srbi su bili apsolutna vecina. Rekao sam vec da ste u bosni prosli malo bolje nego srbi u hrvatskoj meni i pored ovoga sto si napisao to tako izgled,iz rs vas je nestalo oko 250 hiljda iz sarajeva 35 u strednjoj bosni vas je bilo oko 100 hiljada ono sto je ostalo razbacano je po enklavama a tu su muslimani dominantno koncentrisani tako da vam jedino ostaje ta z hercegovina sa pola mostara i onim selima tamo gde ostaje nekih 250 najvise 300 hiljada jer se veliki broj iselio odatle u hrvatsku i dalje a status u bosni vam je krajnje los ma koliko ti to kitio iskreno tesko mozete da se izborite za svoj status i na nivou entiteta fbih a kamoli nesto na drzavnom nivou dakle kanton je maksimum a za nesto vise od toga zeleni moraju da dignu ruku a to ce tesko ici.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 16 kol 2010, 17:12 |
|
|
Opet genocidisana nejač, podsjetio bi ovog jebivjetra samo na mitinge istine krajem 80-tih i ine mitinge koje su organzirali diljem "SAO Krajine" ... Toliko o tome "ko je prvi počeo i sl" ... Treba ubiti svakog ko kera pored tarabe ko kaže da ovo nije srpska zemlja ... Uopće mi se neda razvlačit dalje priču. Pukli su skroz u HR i svima nam je drago zbog toga jer bolje nisu ni zaslužili. Mi smo kudikamo u BiH bolje prošli a ne kako ovaj kaže "malo bolje" ... Što je babi milo to joj se i sniilo ... Al nije to tako kako bi neki voljeli .... ;)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Josip321
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 18 kol 2010, 22:18 |
|
|
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 22 kol 2010, 20:24 |
|
|
totem je napisao/la: HitniLopticuUsumicu je napisao/la: Srbi u hrvatskoj su bili konstitutivan narod a siptari u srbiji nisu oni su bili nacionalna manjina ili sto bi komunisti rekli narodnost to je kljucna razlika.
Bili su konstitutivan narod u jugoslaviji, a samim time i u hrvatskoj. Primjerice, i crnogorac koji je zivio u sloveniji je bio konstitutivan. Sa odlukom na referendumu u hrvatskoj, ona postaje neovisna drzava, i samim tim se mijenja ustav. Srbi nisu konstitutivan narod. Ja ne opravdavam neovisnost kosova, ali sa situacijom poslije raspada SFRJ, kosovari su imali veci legitimitet da traze secesiju. Jer pravno gledano, Milosevic je na neustavan nacin ukinuo autonomiju. Autonomija se mogla ukinuti samo referendumom na teritoriji kosova. Sto nije ucinjeno. Samim time sto je Milosevic nezakonski ukinuo njima autonomiju, dao je njima rec u ustima. Referendum u hrvatskoj je bio cist kao suza. Daj ne lupaj covece vise,znaci i albanci su bili konstitutivan narod u hrvatskoj i crnogorci u sloveniji a srbi u hrvatskoj nisu,svasta.Za tvoju informaciju reterendum u hrvatskoj je bio 91 a ustav ste promenili 90 a ne obrnuto kako ti kazes.
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 22 kol 2010, 20:31 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Napili se ljudi pa se sprdaju,verovatno neka kaseta zaplenjena u akciji cuo sam da su bili ludi i hrabri iako ih je bilo malo.
|
|
Vrh |
|
|
HitniLopticuUsumicu
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 22 kol 2010, 20:38 |
|
|
Dr. Franjo Tudjman je napisao/la: HitniLopticuUsumicu je napisao/la: Srbi u hrvatskoj su bili konstitutivan narod a siptari u srbiji nisu oni su bili nacionalna manjina ili sto bi komunisti rekli narodnost to je kljucna razlika.
Eto vidis, 12% Srba u SRH je imala veca prava nego 30% Albanaca u SRSRB. A gdje tocno pise u ustav SRH da su Srbi "konstitutivan narod," u tim rijecima? Ja sam inace za to da se Kosovo vraca Srbiji. Bit ce te manjina u svojoj zlocinackoj drzavi u roku 10 godina, umjesto sadasnji trend od 30. Ionako su vas Albanci vladali - Aleksandar Keljmejdi-Karadjordje npr.... Jel,to si ih ti prebrojao nikada njih u srbiji nije bilo ni blizu 30 %,najvise 15% i ne uporedjuj te dve stvari koje nemaju veze jedna sa drugom,jer srpska konstitutivnost i srpska prava u tim krajevima su starija od sr hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 27 kol 2010, 22:38 |
|
|
HitniLopticuUsumicu je napisao/la: Jel,to si ih ti prebrojao nikada njih u srbiji nije bilo ni blizu 30 %,najvise 15% i ne uporedjuj te dve stvari koje nemaju veze jedna sa drugom,jer srpska konstitutivnost i srpska prava u tim krajevima su starija od sr hrvatske. Mislim da je konstitutivnost pogrešna riječ. Ispravna riječ glasi - konstipativnost.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Pancho
|
Naslov: Re: Kninski četnici (Dr. Dušan Zelembaba) - 1990 Postano: 31 kol 2010, 09:29 |
|
|
HitniLopticuUsumicu je napisao/la: Josip321 je napisao/la: Napili se ljudi pa se sprdaju,verovatno neka kaseta zaplenjena u akciji cuo sam da su bili ludi i hrabri iako ih je bilo malo. Ma velike junačine. Citat: III. 2. Kaznena djela paravojne srpske skupine ''ŠILTOVI'' Dio grupe "ŠILT" je 05. studenog 1991., oko 20,00 sati u Joševici, u kući Nikole Kreštalica, zvanog Vjesnik, iz pješačkog naoružanja ubio nenaoružane civile Hrvate: Nikolu Kreštalica, rod. 16.05.1936., Joševica 69, zatim Ginu Kreštalica, rod. 10.06.1935, Joševica 69 i pred navedenom kućom Juru Kreštalica, rod. 07.07.1932, Joševica 67 a. Počinitelji iz grupe "Šilt": SINIŠA MARTIĆ "ŠILT", DUŠAN MARTIĆ, Vladimirov, i NEBOJŠA VIGNJEVIĆ, Dušanov.
Dio grupe "ŠILT" je zajedno s dijelom IDG Jose Kovačevića 16. prosinca 1991. u Joševici počinio masakr nad nenaoružanim civilima Hrvatima. Ubijena je 21 osoba, a dvije ranjene. Počinitelji iz grupe "Šilt": SINIŠA MARTIĆ "ŠILT", DRAGIŠA ŽARKOVIĆ, LIPAK, NEBOJŠA VIGNJEVIĆ i DUŠAN MARTIĆ. U zločinu su još sudjelovali JEDNAK BOGDAN, DABIĆ DRAGAN, NENADIĆ MILAN, NIKOLA SOLAR, ŽARKOVIĆ STANKO i ILIJA BAŽDAR pripadnici IDG Jose Kovačevića Grupa "Šilt" je u jesen 1991. ubijala Hrvate u selima Gornji Viduševac, Donji Viduševac, Dvorišće, Ilovačak, Degoj, Stankovci, Slana, Taborište i Pecki. Grupa "Šilt" je prilikom srpske agresije i okupacije ubijala Hrvate i u selima Gornje Jame, Donje Jame, Mala Solina, Velika Solina, Hađer, Maja, Gornja Bućica i Donja Bućica. http://www.hic.hr/domov-rat07.htm#siltovi
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|