|
|
Stranica: 34/47.
|
[ 1161 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 13:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39909 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Lars Dietrich je napisao/la: Burbon je napisao/la: Aj ne seri još bi nas krivio sta nas mrzite. Lipo ste se upropastili i triba vas, kako Nietzche kaže, jos pogurat s ruba. Krivnja je obostrana, a veća je kod onoga tko je moćniji i jači, a to je RH. Uvijek više vlasti povlači i veću odgovornost. Tko je jači u BiH? Je li KC muslimanima tri puta birala člana Predsjedništva? Jesu li Hrvati tri puta sastavljali vlast bez muslimanskih predstavnika. Vama je uvijek drugi kriv, za sve se nađe opravdanje.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Burbon
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 13:42 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Burbon je napisao/la: Na stranu sta nije desetak tisuća i šta opet maštaš, kakve to ima veze s tobom i kako je to tvoj životni uspijeh?
Znaš da kad dođeš u Dalmaciju da si manji od makova zrna i najfiniji ikad jer smo mi alergični na kurčenje i laki na triskama.
Ljudski život je kratak dječače. Ne može se na stotinu strana živjeti i raditi. Dođem u kafić sa crnom majicom HOS na kojoj je ZDS, i čekam tko će što reći. Rijetko sam kada platio pivo u toj situaciji. Odmah se sprijateljim sa svima, i velim kako se zovem. Mujo. Izađem na ulicu u dresu hrvatske reprezentacije, iskačem se i izvičem navijajući. Izljubim i izgrlim vaše ženske kad reprezentacija postigne pogodak. A to je često. Meni je u Hrvatskoj vazda fantastično. Bolje mi je nego u BiH. Jel ti krivo? Sta bi mi bilo krivo nisan jadni musliman. Neka tako triba. Nema veze sta si licemjerna picka koja se boji izrazit svoj pravi stav. Lipo uvik uokolo u Hrvatskom dresu. Bar da se na 10 dana osjetis kako je to kad si normalan u normalnoj državi. Ostatak godine jebiga u sivilu i jadu muslimanije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 13:43 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39909 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Lars Dietrich je napisao/la: Burbon je napisao/la: Na stranu sta nije desetak tisuća i šta opet maštaš, kakve to ima veze s tobom i kako je to tvoj životni uspijeh?
Znaš da kad dođeš u Dalmaciju da si manji od makova zrna i najfiniji ikad jer smo mi alergični na kurčenje i laki na triskama.
Ljudski život je kratak dječače. Ne može se na stotinu strana živjeti i raditi. Dođem u kafić sa crnom majicom HOS na kojoj je ZDS, i čekam tko će što reći. Rijetko sam kada platio pivo u toj situaciji. Odmah se sprijateljim sa svima, i velim kako se zovem. Mujo. Izađem na ulicu u dresu hrvatske reprezentacije, iskačem se i izvičem navijajući. Izljubim i izgrlim vaše ženske kad reprezentacija postigne pogodak. A to je često. Meni je u Hrvatskoj vazda fantastično. Bolje mi je nego u BiH. Jel ti krivo? Zanimljivo kako Muslimane uvijek privlače kvislinški pokreti. Musliman se lako prepozna u HOS i ZDS.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zbl
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 15:58 |
|
|
Ovaj Lars je car. ![thumbup :thumbup](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/thumbup.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 16:12 |
|
|
Ljudski život je kratak dječače. Ne može se na stotinu strana živjeti i raditi. Dođem u kafić sa crnom majicom HOS na kojoj je ZDS, i čekam tko će što reći. Rijetko sam kada platio pivo u toj situaciji. Odmah se sprijateljim sa svima, i velim kako se zovem. Mujo. Izađem na ulicu u dresu hrvatske reprezentacije, iskačem se i izvičem navijajući. Izljubim i izgrlim vaše ženske kad reprezentacija postigne pogodak. A to je često. Meni je u Hrvatskoj vazda fantastično. Bolje mi je nego u BiH. Jel ti krivo? U Hrvatskoj te Ustaše časte u kafani, Ubosni žene iz dijaspore mole da ih ženiš... šta još ima kod tebe? Zamisli da si u mahali i divaniš se jaranima, daj još koju laž da vidimo kao se danas po mahalama laže.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Riquelme
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 18:13 |
|
|
daramo je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Ljudski život je kratak dječače. Ne može se na stotinu strana živjeti i raditi. Dođem u kafić sa crnom majicom HOS na kojoj je ZDS, i čekam tko će što reći. Rijetko sam kada platio pivo u toj situaciji. Odmah se sprijateljim sa svima, i velim kako se zovem. Mujo. Izađem na ulicu u dresu hrvatske reprezentacije, iskačem se i izvičem navijajući. Izljubim i izgrlim vaše ženske kad reprezentacija postigne pogodak. A to je često. Meni je u Hrvatskoj vazda fantastično. Bolje mi je nego u BiH. Jel ti krivo? Zanimljivo kako Muslimane uvijek privlače kvislinški pokreti. Musliman se lako prepozna u HOS i ZDS. Odkad je HOS kvislinški pokret? Ko to kaže?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zbl
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 18:25 |
|
|
Šanse da se Srbi u zapadnoj Bosni asimiliraju u Hrvate jednaka je šansama sa se Hrvati HRHB asimiliraju u Srbe. Dakle - nikakva.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 18:37 |
|
|
Riquelme je napisao/la: daramo je napisao/la: Zanimljivo kako Muslimane uvijek privlače kvislinški pokreti. Musliman se lako prepozna u HOS i ZDS.
Odkad je HOS kvislinški pokret? Ko to kaže? Kažu Hrvati.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Riquelme
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 20:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Odkad je HOS kvislinški pokret? Ko to kaže? Kažu Hrvati. Možda vi iz BiH. Od perece sam samo čuo da su hosovci HRVATINE svi odreda.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 20:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Prestani takijati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
3AJE6
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 21:08 |
|
|
uvijek me fasciniraju muslimanski ulasci u uloge srpskih i hrvatskih portparola/glasnogovornika neumorno drže slovo po kome je raspoloženje u maticama po pravilu teška kontra od ovdašnje svakodnevnice eksperti su za pitanja Srbije i Hrvatske u svim domenima, al zato kući lože kaučuk i sumpor i nosaju ćupove do Bentbaše teško je biti ekspert - sve ostalo trpi ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 21:18 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kako ovo tu završi. Pardon.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zbl
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 21:57 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: uvijek me fasciniraju muslimanski ulasci u uloge srpskih i hrvatskih portparola/glasnogovornika neumorno drže slovo po kome je raspoloženje u maticama po pravilu teška kontra od ovdašnje svakodnevnice eksperti su za pitanja Srbije i Hrvatske u svim domenima, al zato kući lože kaučuk i sumpor i nosaju ćupove do Bentbaše teško je biti ekspert - sve ostalo trpi ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) S tim da je Lars Hrvat Bošnjak agnostik hosovac, pa se ti tu snađi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
3AJE6
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 03 lip 2021, 22:21 |
|
|
zbl je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: uvijek me fasciniraju muslimanski ulasci u uloge srpskih i hrvatskih portparola/glasnogovornika neumorno drže slovo po kome je raspoloženje u maticama po pravilu teška kontra od ovdašnje svakodnevnice eksperti su za pitanja Srbije i Hrvatske u svim domenima, al zato kući lože kaučuk i sumpor i nosaju ćupove do Bentbaše teško je biti ekspert - sve ostalo trpi ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) S tim da je Lars Hrvat Bošnjak agnostik hosovac, pa se ti tu snađi. tripl dabl hExpert
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 04 lip 2021, 01:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: U kulturno-sportskom centru “Skenderija” u Sarajevu 18. kolovoza 1990. održana je osnivačka skupština HDZ-a BiH. Pred pet tisuća članova, izaslanika i simpatizera HDZ-a, izabrano je radno predsjedništvo, u kojemu su četvrtina članova bili Muslimani. Od dužnosnika HDZ-a Hrvatske skupu su bili nazočni D. Brozović, M. Žagar, N. Jurica, fra T. Duka, Z. Babić i P. Glumac. Skup su pozdravili u ime SDA A. Zulfikarpašić, Foruma za zaštitu nacionalnih prava Muslimana M. Filipović, Hrvatske stranke iz Zagreba H. Šošić, Demokratskoga saveza Kosova F. Agani, Demokratskoga saveza Vojvodine M. Bićanić, Hrvatske republikanske stranke I. Paraga, Hrvatske demokratske stranke D. Stipac i Hrvatskoga islamskoga centra iz Sydneya R. Avdić. Skupštinu je dosta neuko vodio A. Beljo.
Skup je počeo sa zakašnjenjem, uz izvjesne novinarske pretpostavke da su M. Žagar i D. Brozović nagovarali D. Perinovića da se ne kandidira za predsjednika HDZ-a BiH, čemu se usprotivio A. Zulfikarpašić.68 Uvodni referat podnio je D. Perinović, predsjednik IO HDZ BiH. U dugom obraćanju, prekidanom što spontanim, što dirigiranim aplauzima, govorio je o utemeljenju Inicijativnoga odbora HDZ BiH 19. siječnja 1990., hrvatskoj povijesti, neprijateljima Hrvata u BiH, 250.000 članova HDZ-a u 60 općinskih odbora u BiH, o tome da se u zapadnoj Hercegovini nitko više ne učlanjuje u HDZ, jer su svi postali članovi, o nemijenjanju granica BiH, o suverenoj i konfederalnoj BiH, o braći Muslimanima, i o pretvaranju Bosne i Hercegovine u balkansku Švicarsku.
Bilo je u njegovu govoru i megalomanskih usporedaba, kao ona da je 2. lipnja 1990. u Duvnu, na sastanku privremenih koordinacijskih odbora HDZ BiH, Perinović izabrana za predsjednika IO HDZ BiH, kao što je kralj Tomislav na Duvanjskom polju izabran za hrvatskoga kralja.69 A. Zulfikarpašić, obratio se u ime 400.000 članova SDA, te istaknuo kako SDA vjeruje Hrvatima u BiH i kako su oni najvjerniji saveznici bosanskohercegovačkim Muslimanima. Ta konstatacija bila je dočekana frenetičnim aplauzom. H. Šošić, u svojemu obraćanju okomio se na predsjednika SIV-a A. Markovića, da treba Hrvatskoj vratiti deset milijardi dolara deviza, a Bosni i Hercegovini pet, davši potporu F. Abdiću. Zajedničko djelovanje SDA i HDZ-a najavio je i M. Filipović. U popodnevnim satima usvojen je Statut HDZ-a BiH i Programska deklaracija. U čl. 4. Statuta kaže se da HDZ BIH djeluje na području BiH i “ostalom teritoriju SFRJ”. U čl. IX. Programske deklaracije kaže se “da HDZ BiH odlučno stoji na stajalištu da se odnosi u državnoj zajednici naroda Jugoslavije mogu zasnivati na dosljednom poštovanju svakoga naroda na samoodređenje do odcjepljenja”.70 Nakon stanke pristupilo se biranju članova Koordinacijskoga i Izvršnoga odbora HDZ BiH. I tada je došlo do svojevrsna raskola na skupštini. Na prijedlog da se za predsjednika koordinacijskoga odbora izabere D. Perinović, s tribina se začuo povik: “Nećemo Srbina za predsjednika”.
Nakon polusatne stanke, u kojoj su se prikupljali potpisi potpore za predsjedničku kandidaturu M. Lasića, vatrenim govorom skupu se obrati fra Tomislav Duka, koji se založio za dr. D. Perinovića za predsjednika. Taj je prijedlog prihvaćen i D. Perinović je većinom glasova izabrana za predsjednika Koordinacijskoga odbora HDZ BiH. Kada je D. Perinović predlagao članove Koordinacijskoga i Izvršnoga odbora HDZ BiH, ponuđeno članstvo odbili su I. Šarac (Tomislavgrad) i V. Zorić (Grude).71 Nakon skupa u sarajevskoj Skenderiji, na povratku u Hercegovinu, nekoliko autobusa je kamenovano.72
O osnivačkoj skupštini HDZ-a BiH u Sarajevu oglasio se i M. Jergović. On piše kako je D. Perinović nekritično i katkad neumjereno govorio, a da su najuvjerljivije izlagali M. Filipović, H. Šošić i fra T. Duka. Međutim, pita se Jergović, na skupu nije bilo eminentnih hrvatskih intelektualaca u BiH (A. Vuletić, V. Koroman, M. Stojić, V. Lukić, I. Lovrenović). “Time se obistinjuje predviđanje da će bosanski HDZ biti različit od domicilnoga i po tome što će biti potpuno narodnjačka organizacija, lišena elite, ako to već nije ona crkvena”.73 Neovisno od svega toga, i štogod mislili o Perinoviću, izgleda da je rano dijagnosticirao problem ovih sarajevsko-komunjarskih sotona i daidža: Citat: U HDZ-u BiH za prvoga čovjeka nametnuo se Davor Perinović, liječnik iz Sarajeva. U svojim prvim istupima žestoko se okomio na SK CK BiH, ističući da su Hrvati u BiH potisnuti na marginu, ali je s pojedinim političkim nespretnim izjavama iznenađivao javnost. Tako je u razgovoru s novinarima, u svojemu stanu u Sarajevu, koji je postao HDZ-ov inicijativni stožer, izjednačio bosanske franjevce s komunistima.24
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 04 lip 2021, 03:04 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Citat: U kulturno-sportskom centru “Skenderija” u Sarajevu 18. kolovoza 1990. održana je osnivačka skupština HDZ-a BiH. Pred pet tisuća članova, izaslanika i simpatizera HDZ-a, izabrano je radno predsjedništvo, u kojemu su četvrtina članova bili Muslimani. Od dužnosnika HDZ-a Hrvatske skupu su bili nazočni D. Brozović, M. Žagar, N. Jurica, fra T. Duka, Z. Babić i P. Glumac. Skup su pozdravili u ime SDA A. Zulfikarpašić, Foruma za zaštitu nacionalnih prava Muslimana M. Filipović, Hrvatske stranke iz Zagreba H. Šošić, Demokratskoga saveza Kosova F. Agani, Demokratskoga saveza Vojvodine M. Bićanić, Hrvatske republikanske stranke I. Paraga, Hrvatske demokratske stranke D. Stipac i Hrvatskoga islamskoga centra iz Sydneya R. Avdić. Skupštinu je dosta neuko vodio A. Beljo.
Skup je počeo sa zakašnjenjem, uz izvjesne novinarske pretpostavke da su M. Žagar i D. Brozović nagovarali D. Perinovića da se ne kandidira za predsjednika HDZ-a BiH, čemu se usprotivio A. Zulfikarpašić.68 Uvodni referat podnio je D. Perinović, predsjednik IO HDZ BiH. U dugom obraćanju, prekidanom što spontanim, što dirigiranim aplauzima, govorio je o utemeljenju Inicijativnoga odbora HDZ BiH 19. siječnja 1990., hrvatskoj povijesti, neprijateljima Hrvata u BiH, 250.000 članova HDZ-a u 60 općinskih odbora u BiH, o tome da se u zapadnoj Hercegovini nitko više ne učlanjuje u HDZ, jer su svi postali članovi, o nemijenjanju granica BiH, o suverenoj i konfederalnoj BiH, o braći Muslimanima, i o pretvaranju Bosne i Hercegovine u balkansku Švicarsku.
Bilo je u njegovu govoru i megalomanskih usporedaba, kao ona da je 2. lipnja 1990. u Duvnu, na sastanku privremenih koordinacijskih odbora HDZ BiH, Perinović izabrana za predsjednika IO HDZ BiH, kao što je kralj Tomislav na Duvanjskom polju izabran za hrvatskoga kralja.69 A. Zulfikarpašić, obratio se u ime 400.000 članova SDA, te istaknuo kako SDA vjeruje Hrvatima u BiH i kako su oni najvjerniji saveznici bosanskohercegovačkim Muslimanima. Ta konstatacija bila je dočekana frenetičnim aplauzom. H. Šošić, u svojemu obraćanju okomio se na predsjednika SIV-a A. Markovića, da treba Hrvatskoj vratiti deset milijardi dolara deviza, a Bosni i Hercegovini pet, davši potporu F. Abdiću. Zajedničko djelovanje SDA i HDZ-a najavio je i M. Filipović. U popodnevnim satima usvojen je Statut HDZ-a BiH i Programska deklaracija. U čl. 4. Statuta kaže se da HDZ BIH djeluje na području BiH i “ostalom teritoriju SFRJ”. U čl. IX. Programske deklaracije kaže se “da HDZ BiH odlučno stoji na stajalištu da se odnosi u državnoj zajednici naroda Jugoslavije mogu zasnivati na dosljednom poštovanju svakoga naroda na samoodređenje do odcjepljenja”.70 Nakon stanke pristupilo se biranju članova Koordinacijskoga i Izvršnoga odbora HDZ BiH. I tada je došlo do svojevrsna raskola na skupštini. Na prijedlog da se za predsjednika koordinacijskoga odbora izabere D. Perinović, s tribina se začuo povik: “Nećemo Srbina za predsjednika”.
Nakon polusatne stanke, u kojoj su se prikupljali potpisi potpore za predsjedničku kandidaturu M. Lasića, vatrenim govorom skupu se obrati fra Tomislav Duka, koji se založio za dr. D. Perinovića za predsjednika. Taj je prijedlog prihvaćen i D. Perinović je većinom glasova izabrana za predsjednika Koordinacijskoga odbora HDZ BiH. Kada je D. Perinović predlagao članove Koordinacijskoga i Izvršnoga odbora HDZ BiH, ponuđeno članstvo odbili su I. Šarac (Tomislavgrad) i V. Zorić (Grude).71 Nakon skupa u sarajevskoj Skenderiji, na povratku u Hercegovinu, nekoliko autobusa je kamenovano.72
O osnivačkoj skupštini HDZ-a BiH u Sarajevu oglasio se i M. Jergović. On piše kako je D. Perinović nekritično i katkad neumjereno govorio, a da su najuvjerljivije izlagali M. Filipović, H. Šošić i fra T. Duka. Međutim, pita se Jergović, na skupu nije bilo eminentnih hrvatskih intelektualaca u BiH (A. Vuletić, V. Koroman, M. Stojić, V. Lukić, I. Lovrenović). “Time se obistinjuje predviđanje da će bosanski HDZ biti različit od domicilnoga i po tome što će biti potpuno narodnjačka organizacija, lišena elite, ako to već nije ona crkvena”.73 Neovisno od svega toga, i štogod mislili o Perinoviću, izgleda da je rano dijagnosticirao problem ovih sarajevsko-komunjarskih sotona i daidža: Citat: U HDZ-u BiH za prvoga čovjeka nametnuo se Davor Perinović, liječnik iz Sarajeva. U svojim prvim istupima žestoko se okomio na SK CK BiH, ističući da su Hrvati u BiH potisnuti na marginu, ali je s pojedinim političkim nespretnim izjavama iznenađivao javnost. Tako je u razgovoru s novinarima, u svojemu stanu u Sarajevu, koji je postao HDZ-ov inicijativni stožer, izjednačio bosanske franjevce s komunistima.24 Ja sam tada bio gimnazijalac, ali se vrlo dobro sjećam atmosfere. Pratio sam neke prijatelje na taj skup u Skenderiji, pa smo poslije izašli u čuveni kafić Steleks na piće. Već mi je tada zasmetalo kao naivnom teenager-u da su Hrvati katolici zasebna stranka, a muslimani neka zasebna. Nije mi to bilo jasno, a nije ni mojoj nani u dimijama, koja je samo klimala glavom i vikala neće ovo na dobro izać sine. Da sam imao mudrost, godine, iskustvo i znanje koje danas imam, pa shvatio bi već da je vjerski sukob u pripremi, i da je cilj podjele jedine snage koja je mogla zaustaviti Velikosrbe ostvaren. 45 godina jugoslavenske indoktrinacije sa mudrim izborom "narodnih lidera" od strane UDBE su učinili svoje. Srbi su sa stvaranjem SDA, MBO i ostalih gluposti, i svođenjem HDZ na katoličku stranku, već tada odnijeli stratešku političku pobjedu u BiH koju je vojna nadmoć samo potvrdila i dovela nas na današnje stanje. Kao da čovjek čita scenario katastrofe. Nisam ni znao da mi je tada život razoren.
_________________ Vidimo se u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 04 lip 2021, 03:36 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la:
Da sam imao mudrost, godine, iskustvo i znanje koje danas imam, pa shvatio bi već da je vjerski sukob u pripremi, i da je cilj podjele jedine snage koja je mogla zaustaviti Velikosrbe ostvaren.
Ako ikakve mudrosti imas agituj u familiji da svi bjeze sto dalje. U suprotnom nista naucio nisi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 04 lip 2021, 03:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Lars Dietrich je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Neovisno od svega toga, i štogod mislili o Perinoviću, izgleda da je rano dijagnosticirao problem ovih sarajevsko-komunjarskih sotona i daidža:
Ja sam tada bio gimnazijalac, ali se vrlo dobro sjećam atmosfere. Pratio sam neke prijatelje na taj skup u Skenderiji, pa smo poslije izašli u čuveni kafić Steleks na piće. Već mi je tada zasmetalo kao naivnom teenager-u da su Hrvati katolici zasebna stranka, a muslimani neka zasebna. Nije mi to bilo jasno, a nije ni mojoj nani u dimijama, koja je samo klimala glavom i vikala neće ovo na dobro izać sine. Da sam imao mudrost, godine, iskustvo i znanje koje danas imam, pa shvatio bi već da je vjerski sukob u pripremi, i da je cilj podjele jedine snage koja je mogla zaustaviti Velikosrbe ostvaren. 45 godina jugoslavenske indoktrinacije sa mudrim izborom "narodnih lidera" od strane UDBE su učinili svoje. Srbi su sa stvaranjem SDA, MBO i ostalih gluposti, i svođenjem HDZ na katoličku stranku, već tada odnijeli stratešku političku pobjedu u BiH koju je vojna nadmoć samo potvrdila i dovela nas na današnje stanje. Kao da čovjek čita scenario katastrofe. Nisam ni znao da mi je tada život razoren. Kao što sam na jednoj temi već napisao, pred Muslimanima sam mogao tad reći sve što nisam pred Srbima (doduše, to je bila moja predpostavka, a predpostavka je dakako majka svih zajeba). Na njih se gledalo kao na neke tamo "naše", "rođake". U glavi uopće nije ni postojao scenarij nekog međusobnog rata. Fokus je bio na neke tamo bradonje, izišle iz Bulajevićevih filmova, tamo u Kninu i drugdje. Mada, tu nije bilo nikakvog razmišljanja, niti analize, čisti refleks na ugrozbu. Uz malo više analize i introspekcije, sukob je bio neminovan i neizbježan, isto kao sa Srbima. Težište je bilo na Srbima jer je rivalstvo s njima bilo novijeg doba, totalno smo zaboravili tradiciju. U to doba, 50 godina sukoba sa Srbima naspram 450 godina sukoba s vama. I da zbog te ugrozbe nismo ni prodiskutirali što svaka strana smatra pod "savezništvom". Da su o tome ozbiljno prodiskutirali i na ovom skupu, već bi u tu tarapana nastala. Nije ovo od SDA bilo neiskreno, ali su pod tim smatrali "njihovu Bosnu", koja bi bila u dobrim odnosima sa Hrvatskom (Hrvati BiH višak, ili u najboljem slučaju neka prijateljska, kulturna manjina). Ovi iz HDZ-a, su očekivali ili BiH u sklopu Hrvatske, ili pak neku našu samoupravu u BiH.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
laganini
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 04 lip 2021, 08:36 |
|
|
..krivi čovjek na krivom mjestu..Alija i klika oko njega kao Filipović i slični uz poguranac kosa su učinili svoje..to je sigurno ne zelim umanjit greške koje je hr strana činila al to je bilo presudno..moguce pomirenje..da ..većina obični smrtnika ima tu tendenciju al prvi korak bi tribali pokrenut oni koji su glavni krivci..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 04 lip 2021, 09:24 |
|
|
Mir između političkog islama i neislamskih institucija nije moguć.
Daleko su veće šanse za pomirenje Hrvata i Srba nego Hrvata i Muslimana. Za to imaju bolje pretpostavke, Hrvati i Srbi imaju svoje nacionalne države, potpuno se razgraničili, ne žive skupa i jedini doticaji su trgovina i politička suradnja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 04 lip 2021, 09:52 |
|
|
Pa mora biti veća šansa za pomirenje Hrvata i Srba kad je šansa za pomirenje Hrvata i Muslimana po definiciji nula.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 05 lip 2021, 03:09 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vukan
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 05 lip 2021, 13:30 |
|
Pridružen/a: 13 svi 2013, 20:17 Postovi: 727 Lokacija: Glavni grad
|
Lars Dietrich je napisao/la: Ovako se Konfederacija RH-FBiH trebala graditi od početka. Gospodarski i politički sa RH kao natkriljujućim prostorom. DIV Group iz Samobora na čelu sa poduzetnikom Tomislavom Debeljakom otvara već DRUGU tvornicu u Konjicu!https://www.klix.ba/biznis/investicije/hrvatska-kompanija-najavila-novu-investiciju-u-konjicu/210604113![slika](https://www.tportal.hr/media/thumbnail/w1000/725740.jpeg) Hvala Gospon Debeljak! Pravi Hrvat, ne priča mnogo, a djeluje i u praksi obnavlja hrvatski etnički prostor. To je dio malo šire priče. U trenutnoj situaciju, međunarodno pravno gledano, raspadom federacije dolazi do prelaska ovlasti na kantone/županije. U kantonima/županijama će se provesti referendumi jesu li za to da tvore zasebni entitet. U tom raspletu situacije Hrvati stvaraju entitet na prostorima ZHŽ, HNŽ, PŽ i HBŽ, gube SBŽ. Tako da ne ulaže se uzalud u HNŽ. E sad, nakon stvaranja entiteta ide meka granica prema RH, nikakvo pripajanje, bar ne u dogledno vrijeme. Kombinacija postoji s USK, ali ne da mi se sad pisat sve. Uglavnom, jedino ovo je mogući rasplet. Pustite priče što je tko držao vojno prije Daytona. Samo pravo i formalizam trenutno diktiraju stvari. Tako da Muslimani iz tih Županija (možda i USK) vidimo se u (skoro) Hrvatskoj.
_________________ Audaces fortuna iuvat
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 05 lip 2021, 21:19 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6426 Lokacija: Izvan sebe
|
Vukan je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Ovako se Konfederacija RH-FBiH trebala graditi od početka. Gospodarski i politički sa RH kao natkriljujućim prostorom. DIV Group iz Samobora na čelu sa poduzetnikom Tomislavom Debeljakom otvara već DRUGU tvornicu u Konjicu!https://www.klix.ba/biznis/investicije/hrvatska-kompanija-najavila-novu-investiciju-u-konjicu/210604113![slika](https://www.tportal.hr/media/thumbnail/w1000/725740.jpeg) Hvala Gospon Debeljak! Pravi Hrvat, ne priča mnogo, a djeluje i u praksi obnavlja hrvatski etnički prostor. To je dio malo šire priče. U trenutnoj situaciju, međunarodno pravno gledano, raspadom federacije dolazi do prelaska ovlasti na kantone/županije. U kantonima/županijama će se provesti referendumi jesu li za to da tvore zasebni entitet. U tom raspletu situacije Hrvati stvaraju entitet na prostorima ZHŽ, HNŽ, PŽ i HBŽ, gube SBŽ. Tako da ne ulaže se uzalud u HNŽ. E sad, nakon stvaranja entiteta ide meka granica prema RH, nikakvo pripajanje, bar ne u dogledno vrijeme. Kombinacija postoji s USK, ali ne da mi se sad pisat sve. Uglavnom, jedino ovo je mogući rasplet. Pustite priče što je tko držao vojno prije Daytona. Samo pravo i formalizam trenutno diktiraju stvari. Tako da Muslimani iz tih Županija (možda i USK) vidimo se u (skoro) Hrvatskoj. Bez kompletne SBZ i jos par zupanija ne idemo ni ludi iz tzv bih.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sokolić
|
Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj Postano: 05 lip 2021, 21:59 |
|
|
Ne bih mu da ulagat u Konjic. Ondi su muslobošnje počinile masovne ratne zločine nad Hrvatima i kraj je gotovo etnički očišćen.
Triba se prima takvima postavit ka Trump prima američkim ulagačima. Ili ćeš ulagat u Hrvatskoj i otvarat tvornice u Hrvatskoj, ili ćeš plaćat penale i veće poreze zbog stvaranja radnih mista u drugin državama a oduzimanja poslova doma. Kad bi on otvoria tvornicu di bi zaposlia Hrvate iz one priostale enklave, e onda je to u redu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 45 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|