|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 79 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 05 lip 2021, 13:23 |
|
|
"PatriJote" i "građani"u kolektivnoj šutnji. Komšić, Magazinović, Koljević, Bećirović, Nikšić, Sabinica,...
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 05 lip 2021, 13:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Džaferović i braća.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 05 lip 2021, 14:01 |
|
|
BBC je napisao/la: Alija: Aj vi sad svi šehidite, a ja i moj mali ćemo se patit na dunjaluku.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 05 lip 2021, 14:05 |
|
|
Kad je ta slika nastala (ljeto) Bakir i Sebija su sunčali guzove na turskoj plaži.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 05 lip 2021, 14:09 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Neka mi netko kaže da džamija u kojoj propovijeda ovaj imam nije legitimni vojni cilj i da je problematično rušenje njegove džamije.
A radi se o objektu u kojem se vrši motivisanje i regrutacija džihadista.
Znači, džamije su klasificirane kao vojni objekti. Privitak:
erdogan.jpg [ 59.53 KiB | Pogledano 1975 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 05 lip 2021, 15:03 |
|
|
Isti bosanski muslimani digli uzbunu i ispisali masu članaka gdje osuđuju “kartu političkog islama” u Austriji. Dok u isto vrijeme njihovi vjerski vođe legitimiraju potrebu za upravo takvom kartom svojim propovjedima. Dakle, prave se blesavi
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 02:10 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Isti bosanski muslimani digli uzbunu i ispisali masu članaka gdje osuđuju “kartu političkog islama” u Austriji. Dok u isto vrijeme njihovi vjerski vođe legitimiraju potrebu za upravo takvom kartom svojim propovjedima. Dakle, prave se blesavi Vjerski vodje i politicari. Gle ovoga vjerskog progona. 22.05. Kurjak gostuje kod Hadzifejzovica. 25.05. Bakir javno govori da Hadzifejzovic kritizira Bosnjake (muslimane) a da je preblag i snishodljiv prema Srbima i Hrvatima (kjafirima). A pogledajte sto tog istog 25.05. turski SAFF objavljuje u rubrici "Islamske teme": Šejhul-islam Ibn Tejmijje, rekao je: ” Ko raspravlja o vjernicima i njihovim grijesima, a ne raspravlja o nevjernicima i licemjerima i o njihovom nevjerstvu (kufr) i licemjerju (nifak), već ih možda hvali i veliča, to je dokaz da je to jedan od najvećih neznalica i zulumćara, i vrlo lahko ga njegovo neznanje i zulum mogu odvesti u nevjerstvo i munafikluk.” (Minhadžus-sunne, IV/373.) https://saff.ba/najveca-neznalica-i-zul ... pravlja-o/Potpuno sinkronizirano. Ono sto je Bakir izrekao uvijeno politicki, SAFF kojeg citaju vehabije je samo ponovio religijski. Doslovno crtaju covjeku metu na celu. Citava ta struktura je veliki sigurnosni problem za sve. Objavljuju fatve na tlu Europe u 21. stoljecu.
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 11:57 |
|
|
A tu jedinu zelju sehida da budu ubijeni su im VRS i HVO redovno ispunjavali, najlepsi primjer medjusobnog uvazavanja u jedinoj nam BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 12:22 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Da, moj stari je iz kafane sa pivom u ruci otušao u džihad. Dobra logika. Je li tvoj stari šehid?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1059 of 2558 - 41.4%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 12:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Da, moj stari je iz kafane sa pivom u ruci otušao u džihad. Dobra logika. Je li tvoj stari šehid? Živ je.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 14:02 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Na to mujage misle kad kažu da je islam vera mira , suživota i tolerancije . Ono jeste s mirom te nasmeju (ubiju )
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 15:20 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Je li tvoj stari šehid?
Živ je. Ajde baš mi je drago. Da je ne daj Bože, poginuo, bi li onda bio šehid?
1059 of 2558 - 41.4%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 17:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Živ je. Ajde baš mi je drago. Da je ne daj Bože, poginuo, bi li onda bio šehid? Bi. Vidim da imas nejasnoce s tim. Sehid u prevodu znaci svjedok. Vjerujem da "na Allahovom putu" shvatas kao "u borbi za širinje islama", međutim ne misli se na to, na Allahovom putu najprostije receno znaci da je bio Musliman. Šehidi nisu samo oni koji su poginuli u ratu, šehid je musliman koji umre od zarazne bolesti, koji se utopi, koji pogine u ruševinama nekog objekta( recimo zemljotres). Sehid je i žena koja umre pri porođaju. Znači da, moj otac da je poginuo bio bi šehid ali to ne znači da se borio za širenje islama, vec da je bio musliman koji je poginuo u ratnim okolnostima, braneci svoj dom. Nije se pridrzavao vjere u 99% slucajeva, ali posto nije na ljudima da sude ko je pravi musliman a ko ne, bio bi deklarisan kao isti, te samim time šehid
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 17:56 |
|
|
Danas gledam na HRT-u neku emisiju, gost je bio Aziz Hasanović, on je čini mi se Suljagićev ujak. Između ostaloga, reče čovjek da muslimani koji su poginuli za Hrvatsku kao pripadnici HV-a su "stradali u džihadu"! Znači, imamo i mi džihadlije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:23 |
|
|
Citat: “Shaheed” literally means “witness”. Thus the Muslim soldier who kills non-Muslims and dies in the doing is “witnessing” to Islam by doing so. More generally a “Shaheed” is considered a “martyr” in Islam. This means that Islamic martyrs are those that die whilst in the process of killing for their religion . In other faiths martyrs are those that die for their religion whilst in the process kill none.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39306 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Riquelme je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ajde baš mi je drago.
Da je ne daj Bože, poginuo, bi li onda bio šehid?
Bi. Vidim da imas nejasnoce s tim. Sehid u prevodu znaci svjedok. Vjerujem da "na Allahovom putu" shvatas kao "u borbi za širinje islama", međutim ne misli se na to, na Allahovom putu najprostije receno znaci da je bio Musliman. Šehidi nisu samo oni koji su poginuli u ratu, šehid je musliman koji umre od zarazne bolesti, koji se utopi, koji pogine u ruševinama nekog objekta( recimo zemljotres). Sehid je i žena koja umre pri porođaju. Znači da, moj otac da je poginuo bio bi šehid ali to ne znači da se borio za širenje islama, vec da je bio musliman koji je poginuo u ratnim okolnostima, braneci svoj dom. Nije se pridrzavao vjere u 99% slucajeva, ali posto nije na ljudima da sude ko je pravi musliman a ko ne, bio bi deklarisan kao isti, te samim time šehid Znači normalno da navodno multietnička tzv. armija BiH koja se tobože borila za građansku državu svojim poginulima daje muslimanske vjerske titule. I opet takija, samo musliman koji je poginuo boreći se u ratu za islam može dobiti titulu šehida. Jesu onda i muslimani poginuli u HVO-u i VRS šehidi?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:33 |
|
|
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:47 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Danas gledam na HRT-u neku emisiju, gost je bio Aziz Hasanović, on je čini mi se Suljagićev ujak. Između ostaloga, reče čovjek da muslimani koji su poginuli za Hrvatsku kao pripadnici HV-a su "stradali u džihadu"! Znači, imamo i mi džihadlije. Onda su i muslimani u četnicima koji su poginuli boreći se protiv Armije BiH, također šehidi?
1059 of 2558 - 41.4%
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:49 |
|
|
Nasjeo je na jeftino sranje od takije. Moraš imati IQ 66 da povjeruješ u to. IQ Dodrinaša.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:49 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ajde baš mi je drago.
Da je ne daj Bože, poginuo, bi li onda bio šehid?
Bi. Vidim da imas nejasnoce s tim. Sehid u prevodu znaci svjedok. Vjerujem da "na Allahovom putu" shvatas kao "u borbi za širinje islama", međutim ne misli se na to, na Allahovom putu najprostije receno znaci da je bio Musliman. Šehidi nisu samo oni koji su poginuli u ratu, šehid je musliman koji umre od zarazne bolesti, koji se utopi, koji pogine u ruševinama nekog objekta( recimo zemljotres). Sehid je i žena koja umre pri porođaju. Znači da, moj otac da je poginuo bio bi šehid ali to ne znači da se borio za širenje islama, vec da je bio musliman koji je poginuo u ratnim okolnostima, braneci svoj dom. Nije se pridrzavao vjere u 99% slucajeva, ali posto nije na ljudima da sude ko je pravi musliman a ko ne, bio bi deklarisan kao isti, te samim time šehid Nikad nisam čuo nikog da koristi termin šehid za ženu koja umre pri porođaju. A nisam ni za žrtve korone, ni za žrtve poplava, ni klizišta.
1059 of 2558 - 41.4%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:50 |
|
|
Ako se dva muslimana poubijaju u kavani, jesu li obojica šehidi? Ako je samo jedan, kako odlučiti koji je?
1059 of 2558 - 41.4%
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:53 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ako se dva muslimana poubijaju u kavani, jesu li obojica šehidi? Ako je samo jedan, kako odlučiti koji je? Ovisi koliko novca ima u proračunu za šehidske socijale obitelji.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 18:56 |
|
|
daramo je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Bi. Vidim da imas nejasnoce s tim. Sehid u prevodu znaci svjedok. Vjerujem da "na Allahovom putu" shvatas kao "u borbi za širinje islama", međutim ne misli se na to, na Allahovom putu najprostije receno znaci da je bio Musliman. Šehidi nisu samo oni koji su poginuli u ratu, šehid je musliman koji umre od zarazne bolesti, koji se utopi, koji pogine u ruševinama nekog objekta( recimo zemljotres). Sehid je i žena koja umre pri porođaju. Znači da, moj otac da je poginuo bio bi šehid ali to ne znači da se borio za širenje islama, vec da je bio musliman koji je poginuo u ratnim okolnostima, braneci svoj dom. Nije se pridrzavao vjere u 99% slucajeva, ali posto nije na ljudima da sude ko je pravi musliman a ko ne, bio bi deklarisan kao isti, te samim time šehid Znači normalno da navodno multietnička tzv. armija BiH koja se tobože borila za građansku državu svojim poginulima daje muslimanske vjerske titule. I opet takija, samo musliman koji je poginuo boreći se u ratu za islam može dobiti titulu šehida. Jesu onda i muslimani poginuli u HVO-u i VRS šehidi? Ako su se u armiji Bih borili muslimani, koja vjerska obiljezija bi im ti dao? Vec sam ti objasnio sta znaci sehid i ko je sve sehid. Druga stvar je sto tebi multietnično znaci neislamsko. Hrvati u armiji BiH su sahranjeni po katoličkim obilježijima. Sta je problem? Pocinjes od predpostavke da je sehid samo neko ko se borio za sirenje i nametanje islama, sto je netacni, i sve dalje od toga je besmisleno za raspravu. Sto se tice muslimaba u HVO ili VRS iskreno ne znam. Znam recimo da su HOS-ovci koji su ubijeni sa Kraljevicem sahranjeni kao šehidi.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:00 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Bi. Vidim da imas nejasnoce s tim. Sehid u prevodu znaci svjedok. Vjerujem da "na Allahovom putu" shvatas kao "u borbi za širinje islama", međutim ne misli se na to, na Allahovom putu najprostije receno znaci da je bio Musliman. Šehidi nisu samo oni koji su poginuli u ratu, šehid je musliman koji umre od zarazne bolesti, koji se utopi, koji pogine u ruševinama nekog objekta( recimo zemljotres). Sehid je i žena koja umre pri porođaju. Znači da, moj otac da je poginuo bio bi šehid ali to ne znači da se borio za širenje islama, vec da je bio musliman koji je poginuo u ratnim okolnostima, braneci svoj dom. Nije se pridrzavao vjere u 99% slucajeva, ali posto nije na ljudima da sude ko je pravi musliman a ko ne, bio bi deklarisan kao isti, te samim time šehid Nikad nisam čuo nikog da koristi termin šehid za ženu koja umre pri porođaju. A nisam ni za žrtve korone, ni za žrtve poplava, ni klizišta. Pazi, ne izmisljam ti ja tu toplu vodu. Postoji stav u Islamu o tome. https://putvjernika.com/forums/topic/vrste-sehida/
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:01 |
|
|
Arapi se ne bi složili sa tim Pepsi islam tumačenjem.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Banya i 42 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|