|
|
Stranica: 8/8.
|
[ 190 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:24 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Jel vi imate tvornicu mladih bračnih Hrvatskih parova? Jer ovaj planira naseliti USK, Odžak, Grahovo, Mostar, Travnik, Bugojno.. Pa on izgleda misli da imamo tvornicu uspješnih hrvatskih obitelji. Otac Josip, majka Marija i sinovi Hrvoje, Zvonimir, Tomislav i Branimir. Otac radi za Microsoft, a majka je medicinska sestra. Štuju Antu Starčevića, a u dvorištu kuće drže repliku spomenika banu Jelačiću. nedjelje, ma svaki dan su na misi i ne koriste kontracepciju. Samo trebamo naseliti hrpu takvih u Grahovo i sve je naše. Ako hoćeš da pohađaju misu samo nedeljom, onda samo levo dugme miša. Ako hoćeš sa idu svaki dan, onda Shift pa levo dugme. Prosto ko pasulj. Ne razumem šta ti nije jasno i zašto to pokušavaš da prikažeš kao nešto detinjasto, neizvodljivo i nerealno. Kao da je teško postići željeni rezultat upotrebom rečenice "ljudi naselite se tu masovno" da bi se ljudi naselili u nekoj vukojebini bez osnovnih uslova za život poput onog u velegradu na kojeg su navikli. Pričaj ti to nekom drugom, i slepcu je jasno da je to izuzetno lako uraditi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Karabaja je napisao/la: BBC je napisao/la: Niste moderni. To su bile aktualne teme 1997. godine. The End, ko se vratio vratio. To je tacno, zivot ide dalje. Al ovaj ne prica cak ni o povratku nego razmiještanju. Zamišljam da meni neko dođe kaze idi sa zenom u Stolac, treba da poklopimo Hrvate. Ma mars u pm ja kontinentalac da ti idem u kamenjar da me poskok ujede, jeb'te se s njima dole sami. Za vas ne. Svake godine imate neke "blokove" i "fronte" za vraćanje vaših izbjeglica u RS. Mislim vaša stvar, ali treba reći kako stvari stoje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:32 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Pa on izgleda misli da imamo tvornicu uspješnih hrvatskih obitelji. Otac Josip, majka Marija i sinovi Hrvoje, Zvonimir, Tomislav i Branimir. Otac radi za Microsoft, a majka je medicinska sestra. Štuju Antu Starčevića, a u dvorištu kuće drže repliku spomenika banu Jelačiću. nedjelje, ma svaki dan su na misi i ne koriste kontracepciju. Samo trebamo naseliti hrpu takvih u Grahovo i sve je naše. Ako hoćeš da pohađaju misu samo nedeljom, onda samo levo dugme miša. Ako hoćeš sa idu svaki dan, onda Shift pa levo dugme. Prosto ko pasulj. Nekad davno sam igrao onu strategiju Anno, i uopste nije toliko prosto. Ni na igrici. Virtualni likovi ti pale kuce kad im nesto fali, zamisli šta bi ti hercegovac uradio.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
|
|
Nitko ne govori o rečenici ''ljudi naselite se tu masovno''
Ja sam rekao kako je jedino moguće nekog naselit negdje. Tj to i nije ''naseljavanje'' več mamljenje stanovništva. Imamo uspješan prijemer u općinici Legrad u Hrvatskoj u koju je doselilo u par mjeseci desetine mladih bračnih parova. Neki su doselili iz Zagreba, neki iz dijaspore, neki od drugdje. Ono što ih je primamilo su besplatne kuće. Dobe je na korištenje a ukoliko žive tu 20 god dobe je besplatno zauvijek. Odlične pristojne kuće s okućnicom. Ukoliko nešto treba popravljat u kući općina plati. Mladima su problem nekretnine. Ali opet, Grahovo je Bogu iza nogu i tu bi teško to išlo. Treba i neki posao. Ja govorim činjenice, ono što treba da se nekog namami negdje. Nudi mladim parovima besplatno kuće da se presele i da vidiš kako će doselit. Naravno potreban je i posao. U Grahovu nema ništa osim poljoprivrede tako da bi tu teško išlo.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:33 |
|
|
Prestanite miješati Hrvatsku i najsiromašniji šupak Europe.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:36 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Pa on izgleda misli da imamo tvornicu uspješnih hrvatskih obitelji. Otac Josip, majka Marija i sinovi Hrvoje, Zvonimir, Tomislav i Branimir. Otac radi za Microsoft, a majka je medicinska sestra. Štuju Antu Starčevića, a u dvorištu kuće drže repliku spomenika banu Jelačiću. nedjelje, ma svaki dan su na misi i ne koriste kontracepciju. Samo trebamo naseliti hrpu takvih u Grahovo i sve je naše. Ako hoćeš da pohađaju misu samo nedeljom, onda samo levo dugme miša. Ako hoćeš sa idu svaki dan, onda Shift pa levo dugme. Prosto ko pasulj. Ne razumem šta ti nije jasno i zašto to pokušavaš da prikažeš kao nešto detinjasto, neizvodljivo i nerealno. Kao da je teško postići željeni rezultat upotrebom rečenice "ljudi naselite se tu masovno" da bi se ljudi naselili u nekoj vukojebini bez osnovnih uslova za život poput onog u velegradu na kojeg su navikli. Pričaj ti to nekom drugom, i slepcu je jasno da je to izuzetno lako uraditi. Doduše, čak se čini da postoji neki sličan primjer. Što radi Izrael ako ne tako nešto? Ali koliko smo mi daleko od njih po resursima svake vrste, to ne treba govoriti. Netko je maloprije usporedio Kosovo i Beograd. Ali u slučaju Izraela, i veća razlika je uspješno savladana od strane Židova koji iz Brooklyna doseli doslovno u pustinju Negev ili tako negdje.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:36 |
|
|
Pa ja i mislim da bi Hrvatska to trebala radit i pomagat opstanku i vraćanju dijaspore nazad u BiH. Nisam ni mislio da općina Grahovo i srpski načelnik to rade. Makar ponovaljam imamo mnogo važnijih prioriteta od Grahova.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:37 |
|
|
Gubiš sebi vrijeme. Države danas ne otvaraju tvornice.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:37 |
|
|
BBC je napisao/la: Karabaja je napisao/la: To je tacno, zivot ide dalje. Al ovaj ne prica cak ni o povratku nego razmiještanju. Zamišljam da meni neko dođe kaze idi sa zenom u Stolac, treba da poklopimo Hrvate. Ma mars u pm ja kontinentalac da ti idem u kamenjar da me poskok ujede, jeb'te se s njima dole sami. Za vas ne. Svake godine imate neke "blokove" i "fronte" za vraćanje vaših izbjeglica u RS. Mislim vaša stvar, ali treba reći kako stvari stoje. Teško, ako se ona prva generacija nije vratila, druga tesko da ce. To postoji za one stare vjerovatno, koji imaju zelju da "umru na svome".
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:38 |
|
|
Izrael ima pozitivni natalitet tako da je sve mnogo lakše odmah. Također su puni para, i sva dijaspora im pomaže u tim procesima a znamo kolko imaju multimilajrdera Židovi. Ali naravno, sve se može kad se hoće.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:45 |
|
|
BBC je napisao/la: Gubiš sebi vrijeme. Države danas ne otvaraju tvornice. Ja govorim o pristojnim obiteljskim kućama koje država treba pokupovat ili izgradit i dijelit besplatno. Čak i da netko otvori tvornicu tko bi selio u Grahovo radit u tvornici? Jest to s nekretninama nerealno danas ali samo sam odgvorio na Viperin komentar da treba naselit Hrvate. Objašnjavam na koji način je to jedino moguće. Čak i komunisti kad su gradili tvornice su besplatno dijelili stanove ljudima da presele tamo gdje grade. Nekretnina je ono najvažnije ali naravno i dobar posao. Mogućnost zarade. Grahovo je stvarno najbrutalniji primjer. Ne znam tko bi se tamo selio ali ima par primjera onih koji su preživili četnički genocid u ww2 koji žive po Amerikama i Australijama koji su nedavno u Koritima obnovili i izgradili svoje kuće ali badava to ako ne žive tu pogotovo ako su im djeca amerikanci. Eto kaže svećenik da su Hrvati u Grahovu prosjećno jako mladi, trećina stanovništva djeca. Njih zadržat tamo i dobro je makar to.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:46 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Izrael ima pozitivni natalitet tako da je sve mnogo lakše odmah. Također su puni para, i sva dijaspora im pomaže u tim procesima a znamo kolko imaju multimilajrdera Židovi. Ali naravno, sve se može kad se hoće. I kad USA uleti s kojom milijardom "pomoći".
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:50 |
|
|
Židova ima u Americi više nego u Izraelu ja mislim, ako ne onda tu negdje. Jak je lobi židovski u Americi, iako su podjeljeni dosta. Ima mnogo tih globalista tipa Soroš koji čak podržavaju arape tamo ali ima i normalnih. Uglavnom Židovi su puni para i imaju pozitivni natalitet i lako oni koloniziraju tamo pustinju i naprave perspektivne oaze.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 22:54 |
|
|
Uglavnom, od naseljavanja Grahova trenutno nema ništa. Trebali bi prije radit na tome da zadržavamo stanovništvo i vraćamo dijasporu u Tomislavgrad, Livno, Kupres, Ramu, SBŽ.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Hrvatska strategija obrane, rušimo Federaciju, čuvajmo BiH Postano: 08 lip 2021, 23:01 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Uglavnom Židovi su puni para i imaju pozitivni natalitet i lako oni koloniziraju tamo pustinju i naprave perspektivne oaze. A mi smo praznih džepova s užasnim natalitetom, koloniziramo Irsku a od Hrvatske pravimo pustinju. Spot the difference? Trebamo gledati da sačuvamo živu glavu, i u HR i u BIH. Sve više od toga za nas je luksuz. Ali vidim neke pozitivne pomake ipak.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Teuton i 83 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|