HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 13:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 12 lip 2021, 06:58 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
Malo ću uskočiti u vašu raspravu...

Citat:
"Katolicanstvo samom svojom 'univerzalnoscu' i obuhvatom svih tih naroda itd ka sustav ne moze bas promovirat etnocentrizam. To se nekoc nadoknadivalo odredenim faktorima no tih vise nema. Elitizam, aristokratizam, militarizam, monarhovo pravo itd su sve neke metode kojima neizravnim putem bi isa de facto negativni etnocentrizam."


Katoličanstvo je bilo lojalističko-aristokratsko tako da razumijem donekle što želiš reći. Morao si biti odan kralju jer je on loza Davidova i nema mira u državi ako suverenitet polazi od bilo kojeg drugog faktora koji nije loza Davidova. Morao si biti odan kralju bez obzira na razliku u narodnosti, iako ni to nije baš u potpunosti točno... i taj je kralj morao biti rodbinski, porijeklom vezan za tvoju aristokraciju (ako si katolička monarhija) da bi mogao naslijediti zemlje tvoje krune, i on je morao biti bar djelomično tvog podrijetla... Katolička doktrina nije negirala postojanje različitih naroda koji pričaju svojim jezikom, nije negirala legitimnost njihovih kruna, narodi su i dalje imali svoje plemstvo čiji se posjede, privilegije itd. moralo poštivati i braniti, to je bila dužnost kralja...

Mada je druga stvar što je katoličanstvo druge vjere držalo de facto ilegalnima pa tako i sve njihove institucije, države, plemena itd. sve dok se ne pokrste kao barbari u ranom srednjem vijeku...

Inače, među narodima je trebalo vrijediti isto načelo kao i među ljudima, ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi - po tom principu, Austrijanci/Mađari su griješili kad bi nam nametali jezik, pokušavali ukinuti našem kraljevstvu prava u monarhiji... to bi mogli nazvati "šovinističkim". Ljubav prema vlastitom narodu nije protivna katoličanstvu - “Ja bih bio ništarija kad ne bih osjetio bilo hrvatskog naroda” - Blaženi Alojzije Stepinac. Mislim da većina Hrvata doživljava domoljublje prema hrvatskom narodu i prema hrvatskoj državi kao nešto što dolazi u paketu... Ono što domoljublje ne podrazumijeva je mržnja prema drugome na etničkom ili rasnom temelju (tu naravno ne mislim u izvrnutom post-modernističkom smislu), mora biti pravednosti... Duhovna razina je nešto drugo (primjer s barbarima u ranom sr. vijeku koji su de facto ilegalni, ali ni tu nije poanta "mrziti" pojedinačnog barbara, već mu propovijedati istinu)...

Citat:
On June 5, 1449, Sarmiento issued the Sentencia-Estatuto, the first set of racial exclusion laws in modern history. It barred conversos, regardless of whether they were sincere Christians, from holding private or public office or receiving land unless they had almost pure lineage.

...

1609. masivno ih se izbacuje iz vojvodstva Aragon...

...

The phrase limpieza, “purity of blood,” came into common use in the sixteenth century. The phrase was understood literally, not metaphorically: Medical belief held that blood was the principal of four humors in the body, because it circulated the other humors. Blood therefore played an essential role in establishing a person’s character.


To mi zvuči kao neobična i rasistička praksa i nisam siguran koliko je u skladu s katoličkom doktrinom... Znam da su se pape u više navrata svađali sa Španjolcima i Portugalcima oko nekih stvari, ali morao bi još istražiti... Evo iz enciklike u 20. stoljeću koja se time bavi

Citat:
Mit brennender Sorge (About this soundlisten (help·info) German pronunciation: [mɪt ˈbʀɛnəndɐ ˈzɔʁɡə], "With burning concern") On the Church and the German Reich is an encyclical of Pope Pius XI, issued during the Nazi era on 10 March 1937 (but bearing a date of Passion Sunday, 14 March).[1] Written in German, not the usual Latin, it was smuggled into Germany for fear of censorship and was read from the pulpits of all German Catholic churches on one of the Church's busiest Sundays, Palm Sunday (21 March that year).[2][3]

The encyclical condemned breaches of the 1933 Reichskonkordat agreement signed between the German Reich and the Holy See.[4] It condemned "pantheistic confusion", "neopaganism", "the so-called myth of race and blood", and the idolizing of the State. It contained a vigorous defense of the Old Testament with the belief that it prepares the way for the New.[5] The encyclical states that race is a fundamental value of the human community, which is necessary and honorable but condemns the exaltation of race, or the people, or the state, above their standard value to an idolatrous level.[6] The encyclical declares "that man as a person possesses rights he holds from God, and which any collectivity must protect against denial, suppression or neglect."


Rasa, narod itd. se poštuje, ali ne kao idoli koji se uzvisuju... inače, paradoksalno, ovo je upravo problem post-modernista... dižu svoju rasu iznad svega općenito, a još i spuštaju druge rase ispod sebe...

Citat:
Evo sta se desilo cim je monarhicki rezim zabacen u Juznoj Americi... Ovo je uzrokovalo da goleme mase vrhuske u Juznoj Americi tj Peninsularesa idu nazad u metropolu da vode rat protiv Francuza. Nakon sta je to potrajalo neko vrime, lokalni ustanci s jakim rasnim karakterom su dosli.


To što je masa zauzvrat radila također zvuči dosta rasistički, a time i antikatolički, što nije čudno za antimonarhiste...

Citat:
In 1814 they issued a decree forbidding marriages between “European men” (namely, Spaniards) and women “known as Spanish” (born in Spain or of Spanish descent). European men would only be allowed to marry indigenous, mixed-race or black women.


To zvuči kao klasični rasizam...

Citat:
Isusovci i njima slicni su subvertirali katolicanstvo isto ka sta su Quakeri i njima slicni subvertirali protestantizam.


Zato su ih ukinuli ako se ne varam.

Citat:
Kako je francuska revolucija pobjedila i nastavila pobjedivati tako je katolicanstvo prestalo bit elitisticka aristokratska puritanisticka a sve vise egalitarna plebejska i inkluzivna.


Da, ne može se bit egalitaran. Svaki čovjek ima isto dostojanstvo, zakon treba tretirati sve na isti način, ali jednakost u bilo kojem drugom smislu je neostvariva, apstraktna, praktički nemoguća... uvijek dođe do hijerarhije u društvu. Plebejska opet - nema mira bez Davidove loze... Inkluzivna u ovom modernom smislu nikako...

Ali treba si također izbiti iz glave "katoličanstvo je postalo"... Nije, katoličanstvo je katoličanstvo, a ovo što su oni konstruirali je ne-katoličanstvo.

Citat:
Ta vizija neke skladne i vedre Juzne Amerike je laz, ogromna, glupa i stetna laz koja se perpetuira u normie hrvatskoj kulturi kao svojevrsni Catholic exceptionality.


Da svakako nije skladna, ali opet ne može se Španjolcima prigovarati da su istrebljivali jednu rasu... Post-modernisti obožavaju perpetuirati mit kolonijalisti - ekstremna religija - rasisti - istrebljuju druge rase.

Što se tiče međuetničkih katoličkih sukoba, ne tvrdi nitko da ih nije bilo, ali ja raspravljam na temelju doktrine... jer post-modernisti pokušavaju izvrnuti staru doktrinu i prikazati nju kao izvor međuetničkog šovinizma, a ona to nije.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 12 lip 2021, 10:20 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Velebit je napisao/la:
Onda tribas minjat potpis i prikljucit se pateru tvrtku barunu u integraciji based imigranata prije nego zlikovci pokvare odnose s njima. =)) i.


Bavi li se Tvrtko Barun širenjem evanđelja i prihvaćenjem jedne svete katoličke i apostolske Crkve među migrantima?

Ne bavi se.

Time ja nemam s njim ništa ni on s tradicionalnim katolicizmom.

Problem migranata ne bi postojao da smo mi katolički narod kao nekad, da imamo normalni fertilitet, da je katolička vjera jedina dopuštena (vjerska sloboda je modernističko sranje). Ako hoćeš doseliti fino se pokrsti, dobiješ ime Josip, Franjo, Ana i točka. Kulturno jaka sredina sama po sebi asimilira.

U Europi praktički nema katoličkih manjina u katoličkim zemljama. Univerzalnost Crkve je omoguila asimilaciju i nacionalnu homogenost. U Dubrovačku Republiku se doseljavalo iz zaleđa, ali ako si htio prespavat morao si biti katolik. Ili postati.

Danas su svi tamo hustaše.

Kad govoriš o nepotizmu i o kinshipu, moraš shvatit da je to samo jedna strana medalje. Jer tvoja žena nije tvoj rod. Ali ženidbom s njom njena rodbina tj. tvoja svojta postaju jedno pleme zainteresirano za ISTE potomke.

Tako se kinship kroz povijest, posebno na najnižoj razini širio. Toga imaš od pamtivijeka, od rimske legende o otmici Sabinjanki, od ženidbe Klodviga i Klotilde (čime se otvara put da Galorimljani i Francu postanu jedno), od brojnih primjera spajanja turkijskih i mongloskih plemena itd...

Katolicizam je omogućio nacionalnu homogenst, spojio Vizogote i iberoromane, Langobarde i Gote s Italcima, Slavene i Romane kod nas. Hrvati su danas kinship, bez obzira jesu li potomci romaniziranih Ilira ili dosljenih Hrvata i Slavena.

Brak je moćan isntrument, a religija omogućuje univerzalnost braka i širenje kinshipa.

I ne znam što si zapeo za taj R1b, to su zapadni leftardi, mi na istoku smo I2 i R1a, i kako vidiš mnogo smo reakcionarniji. Oni kleče, mi ne.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 12 lip 2021, 10:23 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Velebit je napisao/la:
Prezentiras juznu Ameriku ko neko drustvo koje je postiglo neke pozitivne ili funkcionalne razine rasnih odnosa ili suradnje. To je apsurdno i krivo.
.


U odnosu na sjevernu Ameriku postiglo je, tu nema sumnje.

U Latinskoj Americi svatko s mao bijele krvi tvrdi za sebe da je bijelac, 80% Portorikanaca tvrdi to. U Sj. Americi je obrnuto, nitko nije bijelac.

više od pola Meksikanaca u SADu kažu za sebe da su bijelci.

To je kad imaš inkluzivni pristup.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 14 lip 2021, 03:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
slika
slika
Juzna Amerika je distopija iz koje svi bjeze a Bjelci najvise i odavno.

Citat:
For black people, “clothes can be armor against racism”, says Hanayrá Negreiros, the new assistant curator of fashion at MASP, one of Brazil’s top museums

slika
Citat:
Hanayrá Negreiros, 29, was announced in May and, until 2022, will be responsible for the curatorship of the project Masp Renner, which brings together artists and fashion designers to create works of art in the form of clothing that will be part of the museum’s collection – in recent years, publisher Patricia Carta and fashion journalist Lilian Pacce have held the same position.

The researcher is a specialist in fashion and ethnic-racial relations and spent her master’s degree studying the costumes and adornments used in rituals of the candomblé religion. In a telephone interview with Universa, she affirms that “clothes can be armor against racism”, a phrase borrowed from her friend and style consultant Paloma Gervasio Botelho, and says that, in the Museum, she intends to look at “other stories” of fashion, discussing the involvement of black and indigenous people in this universe.

Hanayrá’s pretensions seem to go hand in hand with the ideals of MASP, which in 2019 published a manifesto promising to “decolonize the museum” after criticism for lack of diversity in its board of curators and among the artists with works on display.

“My idea is to start from the understanding that there is not one story in fashion, but some, diverse and plural – these are words that are present in the Museum’s mission,” she says. “Criticism is a driving force for change.

https://www.uol.com.br/universa/noticia ... o-masp.htm

According to a recent study, more than 47% of black professionals don’t feel a sense of belonging in the companies where they work

Citat:
Brazilian society functions in a manner in which people immediately know the ‘’place’’ society reserves for them, which is why black Brazilians often report perceiving differential treatment in certain areas of which they not expected to be found. This clearly applies to the university setting. In the early 2000s, it was already rare to see black Brazilians on college campuses in large numbers, and even after the affirmative action system increased those numbers significantly, it also maintained beliefs about what areas they were expected to study. The more sought after and competitive the course, the less blacks were expected to enter. Vitor is aware of this.


Racial discrimination and not feeling comfortable expressing oneself with authenticity are some of the factors that reflect in the lack of this feeling of being recognized as part of a team, for example. According to Indeed and Instituto Guetto’s research, 36% of the black professionals interviewed affirmed that being able to be authentic at work contributes to the concept of belonging within the company. For Victor Del Rey, president of Instituto Guetto, discrimination in the workplace does not always come with an explicit offense. “The survey showed that 60% of the professionals interviewed have already felt racial discrimination in the workplace and almost 47% said they had already witnessed scenes of discrimination,” he said.

When asked which practices they believe can help the most in education and dissemination of information within the companies to create an environment more open to the inclusion and belonging of black people, 68% of the interviewees said that a continuous anti-racist training can be one of the ways adopted by the company. In addition, 40% of the respondents believe that a racial literacy program is also an effective tool.
https://tecnolera.com/mais-de-47-dos-pr ... trabalham/

O divizijo koji si ti ignoramus.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 14 lip 2021, 04:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
Opet sve krivo divizija ccc
Kao prvo, nakon sta si izvalia toliko boomerizama nemos samo nastavit i pravit se ka da se nista nije desilo. Izvalia si zlo. Veliko gradZansko zlo... tribas priznat to i da si u krivu i da nemas pojma.
Ka drugo, etnocentrizam i sukobi IDU UZ VISOK FERTILITET a ne obrnuto, da je MANJI problem. :sega

Skoro svi primjeri koje san navea su u kontekstu ili dobu visokog fertiliteta tj viseg i tradicionalnije vjere no svjedno i cak ZBOG toga je postojao ili cesto i dalje postoji etnicki problem ali i rasni s recimo Katolicima Romima ili konvertitima u Spanjolskoj, juznoj Italiji ka i sve zive probleme u Juznoj Americi od onda do danas. Katolici Crnci Haitija istrijebili Bjelce 1804. Valjda zbog tog na Haitiju nema rasnih sukoba.
Nijemci Katolici vs Cesi Katolici, Madari Katolici vs Slovaci i Hrvati Katolici, Talijani Katolici vs Hrvati Katolici, Litvanci Katolici vs Poljaci Katolici, Flamanci Katolici vs Valonci Katolici. Tvoja cisto morbidna asertacija da katolicanstvo je neka magija koja sjedinjava ljude mimo kin selectiona nije bazirana u realnosti. Iznosis osjecaj koji je usaden u tebe ka ditetu nesto sta te smirivalo. Ajde na iduci korak, logican i za utopiste liberalnog i komunjarskog tipa, reci da razni primjleri nisu PRAVI katolicizam ili kojesta =)) Nebitno je sta x% Meksikanaca za sebe misli i kako se 'osjeca'. To ne minja realnost niti IQ niti realnost da je ta zemlja rupa.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 14 lip 2021, 06:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
Takoder, taj promaseni neargument o 'tvoja zena ti nije u rodu' je opet kriv. U Hrvatskoj su skoro svi 5. rodaci svih. U Engleskoj su svi etnicki Englezi 11. rodaci svih. Dokazano je da ljudi biraju za partnere pa i prijatelje one koji su im genetski BLIZI. Cak i najbolji prijatelji su genetski blizi medusobno nego populaciji kojoj pripadaju.

Francuz koji napravi dite sa crnkinjom doslovno je manje u rodu s tim ditetom negoli s nasumicnim Francuzom ili cak Moldavcem. Od tamo ce moci dobiti recimo transplantaciju organa ali ne i od vlastitog sina ili on od njega. Tvoj katolicizam ne moze nista po tom pitanju. Glavni razlog zasto postoji toliko velik disregard i nasilje cak i prema dici u tim hiper rasno mjesanim drzavama je sta (dokazano) ljudi imaju slabiji afinitet prema genetski daljim ljudima, to ukljucuje i vlastitu dicu tj dicu vlastitih susida, to ukljucuje i koliko je policajcu stalo da mrdne prstom za ljude koje vidi. SVE TO ZNACI. Ljudi imaju visu sklonost osobnim odricanjima za sredinu koja im je genetski bliska. Zasto? Jer im onda nije apatraktno, onda im to znaci na dubokoj, instinktivnoj razini. Sta, oces ti sve to IZDIGNIT na visu razinu? =))

Divizija, govoris bedastoce i ocito si ima neki kratki spoj koji je izbrisa memoriju i vratia te na tvornicke boomerske postavke tj virovanje u ono u sta su te odgojili. Plus jos neki katolicki sovinizam. Supermenski katolicizam koji postize stanje koje nikad nije postiglo i jos se pravis da je to navedeno stanje 'postignuce'.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 14 lip 2021, 06:23 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Evo ti samo jedan primjer koji ti debunkira sve što pišeš.

Brazil je zemlja koja je uvezla daleko najviše crnaca u novi svijet. U Brazilu su crnci bili VEĆINA kad je stekao neovisnost.

Koliko danas ima crnaca tamo? 8%!!! Pitanje rasne diskriminacije je totalno dilturiano.

Da su Amerikanci imali politiku poput Brazila, oni danas NE BI IMALI RASNU PODJELU UOPĆE, jer bi se malobrojni crno stanovništvo jednostavno utopilo s većinom, kao u Porotirku recimo.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 14 lip 2021, 06:48 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Velebit je napisao/la:
Nijemci Katolici vs Cesi Katolici, Madari Katolici vs Slovaci i Hrvati Katolici, Talijani Katolici vs Hrvati Katolici, Litvanci Katolici vs Poljaci Katolici, Flamanci Katolici vs Valonci Katolici. .


ti si ograničen ako ne vidiš da su ovo antiprimjeri onoga što želiš dokazati.

Prvo i osnovno, u Češkoj je sukob počeo kao vjerski (husitski ratovi) i češki katolicizam je zbog toga i propao, Češka je država s najviše ateista jer im je katolicizam nametnut od Švaba.

Svi ostali su sukobi su uvelike umanjeni, Valonci i Flamaci čine jednu državu već dva sotljeća, pa sad ti usporedi s BIH. Mađari, Slovaci i Hrvati su 800 godina živjeli u jednoj državi s minimalnim tenzijama do ere modernog nacionalizma, imao si niz bilingulnih plemića, Poljaci i Litvanci isto, Hrvati i Talijani u Mletačkoj republici isto, etničke tenzije na minimumu.

Svi ti sukobi su i u eri nacioalizma svedeni na rubna područja gdje nije postojala jasna etnička ili jezična većina i to je sve.

Ti su sukobi dakle posljedica modernog nacionalizma i svedeni na rubna područja gdje nije bilo jasne etničke većine koja bi "progutala" manjinu.

S druge strane, Otomansko carstvo ili SAD imaju ono što su neki htjeli "pohvalno" navesti za BIH, tzv. leopardou kožu, gdje zbog vjerske ii rasne izmešanosti ne postoji mogućnost uspostave etničke države, jer stanovništvo nema nikakav zajednički nazivnik.

Najbolji primjer toga su ti migracije uzrokovane osmanskim osvajanjima - migracijama pravoslavaca na sjever i zapad stvaraju se ogromne srpske zajednice u Ugarskoj i Hrvatskoj koje ostaje specifične i uzrokuju kasnije etničke tenzije.

S druge strane migracijama Hrvata u istom smjeru nastaje što? Skoro pa ništa, dva-tri sela po Gradišću i Moliseu, ostalo se sve UTAPA u okolni katolički dominantni bazen. Isto kao što se utopio ogroman dio kasnijih migracija unutat Austrougarske utopio u sredinama u koje je došao. Možeš i na tvoj omiljeni teren - migracije protestanta u Ulster stvaraju znamo što. Prije toga, migracije Anglo-normanskih plemića KATOLIKA rezultirale su time da su postali https://en.wikipedia.org/wiki/More_Iris ... themselves

Naravno da je sukoba bilo i unutar katolika, ali kad stanovništvo ima zajednički nazivnik, onda je od njega lakše raditi slitinu.

Rasizam vodi u suprotnom smjeru, vječito se traže razlike koje onda dovode do ovoga što danas što danas imamo u SAD, totalno fragmentirano društvo. I nemoj biti nimalo zbunjen, ovo što sada radi ljevica, je upravo - rasizam. Oni su ti koji uporno glorificiraju diversity, naglašavaju rasni identitet umjesto američkog, koji razbijaju i uništavaju namećući mu kompleks krivnje jer je "bjelački", opresivan itd...

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 14 lip 2021, 07:53 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
J. Amerika je postala utočište teologije oslobođenja (teološkog modernizma) i očito uvezene frankfurtske škole koja se toliko infiltrirala da je postala zaštitni znak manjinskih etničkih/rasnih skupina širom svijeta. Nema više nijedne kolonije, a i dalje se mora provoditi "dekolonizacija", dokle će to ići? Hoće li se ukidati struja, voda, plin, tehnologija? Pa i to je uvezeno, i to je produkt kolonizacije... Hoće li se na kraju voditi rat protiv zlih potomaka kolonizatora i protiv njihovih zločestih zgrada, cesta, auta, odjeće? Nitko se ne bavi mentalnom kolonizacijom kritičke teorije...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 14 lip 2021, 19:04 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Purger111 je napisao/la:
J. Amerika je postala utočište teologije oslobođenja (teološkog modernizma) i očito uvezene frankfurtske škole koja se toliko infiltrirala da je postala zaštitni znak manjinskih etničkih/rasnih skupina širom svijeta. Nema više nijedne kolonije, a i dalje se mora provoditi "dekolonizacija", dokle će to ići? Hoće li se ukidati struja, voda, plin, tehnologija? Pa i to je uvezeno, i to je produkt kolonizacije... Hoće li se na kraju voditi rat protiv zlih potomaka kolonizatora i protiv njihovih zločestih zgrada, cesta, auta, odjeće? Nitko se ne bavi mentalnom kolonizacijom kritičke teorije...


Nije Lat. Amerika utočište, nego ishodište teologije oslobođenja, koja danas očito drma i samim Vatikanom.

Subverzija katoličke Crkve je krenula otamo, pa preko Sj. Amerike došla u Europu, koja je bila zadnji bastion.

Crkva je pustila grane očito preširoko, pa su one koje su istrulile proširile bolest sve do korijena.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 15 lip 2021, 09:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
Ti si gori mitoman od Srba.

Citat:
Nikako joj nije uspijevalo trajno držati pod apsolutnom kontrolom neke gradove Hrvatskog primorja i Dalmacije. To se prije svega odnosi na Krk i Zadar. Povremeno se, naime, događalo da su ti gradovi (kod Krka i cijeli otok) imali određeni vid autonomije i donosili odluke koje nisu bile po volji njihovog principala – Venecije. To je često dovelo do otvorenog rata između odmetnutog grada i mletačke vojske.

Krkom su od 12. stoljeća kao mletački vazali upravljali Frankopani, koji su taktičkim nadmudrivanjem s Mlečanima ostvarili relativnu autonomiju cijelog otoka Krka, a istodobno se dodvoravali hrvatsko-ugarskim kraljevima, vršeći im usluge (vojni angažman, posudba novca i sl.) za koje su dobivali posjede na kopnu, u unutrašnjosti Hrvatske. Takvo se stanje održalo čak do 1480. g., kada su Mlečani iskoristili nemilost u kojoj se kod kralja Matijaša Korvina našao krčki knez Ivan VII. Frankopan te ga vještim manevrom uspjeli primorati da im preda otok. Opkolivši otok svojim ratnim galijama, Mlečani su spriječili hrvatsko-ugarsku vojsku da vrati otok pod kraljevu vlast. Oni su uspostavili izravnu vlast Republike nad otokom, Frankopana odveli u Veneciju, a lokalno stanovništvo pridobiti obećanjima i povlasticama, kako se ne bi pobunilo. Zadarska komuna nije bila naklonjena Mlečanima i često se i ranije bunila protiv njihove vlasti. Zadrani su 1344. g. proglasili autonomiju od Venecije, što je ponovno dovelo do zadarsko-mletačkog rata. Zadrani su pozvali kralja Hrvatsko Ugarske da s vojskom dođe u njihov grad, ali on, premda je iste godine krenuo iz Ugarske prema jugu, nije dospio dalje od hrvatskog kraljevskog grada Bihaća, nego se nakon boravka u njemu vratio u Ugarsku. Slično se dogodilo s kraljevskom vojskom sredinom1345. g. Uvidjevši ogromnu opasnost, mletački je dužd poslao prema jugu veliku flotu, koja je s kopnenim snagama brojila 20.000-25.000 ljudi, i koja je opsjela Zadar 12. kolovoza 1345. g. Zadrani su dugo odolijevali snažnim mletačkim napadima, a onda je u proljeće 1346. g. napokon nadomak Zadra stigao kralj Ljudevit na čelu svoje vojske, koja je imala, ovisno o izvorima podataka, između 20.000 i 100.000 ljudi. Napao je veliko mletačko uporište iz kojeg su potonji s kopnene strane opsjedali Zadar, ali nije ga ni nakon dužeg vremena, zbog nepovoljnog položaja, uspio osvojiti. Početkom srpnja 1346. g. odustao je i povukao svoje snage prema sjeveru, ostavivši Zadrane da se brane sami. Eventualno je Zadar izgubio te bio ponovno pod mletačkom upravom. Grad Zadar je sačuvao veliki dio svojih srednjovjekovnih bedema, te se danas ti bedemi zovu Bedemi zadarskih pobuna (u spomen jedanaest krvavih buna koje su građani Zadra digli protiv Mletačkih vlasti). U Istri pak je Serenissima Repubblica u vremenu 1378-1381. g. vodila rat protiv udruženih Genove, istarskih markgrofova i hrvatsko-ugarskog kralja, u kojem je pobijedila, a najveći jadranski poluotok pritom je teško stradao.
U 1419. borbe na moru su ojačale. Splićani su za kneza izabrali Ivaniša Nelipića, zakletog mletačkog neprijatelja, a Trogirani su počeli pljačkati mletačke galije, zaijetajući se za njima sve do Apulije. Biskup Šimun Dominis bio je jedan od glavnih neprijatelja Mletačke vlasti. Zadranin Ivan Venturin dobio je od Žigmunda ovlasti za gusarenje protiv Mlečana, no sve te pomorske snage su bile slabe u usporedbi s mletačkom mornaricom.
Protiv Mlečana je sredinom 15. stoljeća ratovao hrvatski ban Petar Talovac (banovao 1438-1453), član moćne velikaške obitelji, i to u vrijeme dok je Hrvatskoj prijetila sve veća opasnost, kako od Mletačke Republike, tako i od Turskog Carstva, koji su malo po malo otkidali dijelove hrvatskog teritorija i pripajali ih k sebi. Na području koje je Mletačka Republika imala pod svojom ingerencijom, Hrvati su povremeno dizali bune i ustanke protiv vlasti, koji su u pojedinim slučajevima pretvoreni u prave ratove. Primjer toga je Buna hvarskih pučana pod vodstvom Matije Ivanića koja je trajala od 1510. do 1514. godine.



Citat:
Početkom 18. stoljeća u kninskom kraju dogodilo se nekoliko pobuna protiv mletačke vlasti, jer su stanovnici ovoga kraja bili primorani plaćati nesnosno velike dadžbine, venecijanske “decime”.[114]

U zimu i proljeće 1704. godine sedam tisuća Bukovčana je diglo ustanak i oslobodilo cijelu Bukovicu. No, iste godine Bukovica je ponovno pokorena, a ustaničke vođe, pop Petar Jagodić – Kuridža, Ilija Nanić i Matija Žabetić osuđeni su na smrt vješanjem te su bili primorani pobjeći u Liku. I tek što je desetomjesečni bukovački bunt bio smiren, planuo je novi seljački ustanak. Početkom 1705. godine Kijevo, Polača, Civljani i Cetina digli su se na oružje protiv Venecije, no i ova buna je nakon godinu dana ugušena.[115]

Turci su pokušali vratiti Knin pod svoju vlast te je 1715. godine pet tisuća turskih vojnika napalo Knin, ali ga nije uspjelo osvojiti, jer je bio dobro branjen.
Narod grada Knina i okolice pobunio se protiv Mlečana 1720. godine. Situacija je nastala zbog nametanja mletačkih običaja i regulacija. Buna je teško ugušena.

Sad ce prdekalo rec da nisu to etnicki sukobi, to je sve slucajno. Sve je to sPeCiFiCnE SiTuAcYje
Pojma nemas i hiperaktivno se sramotis koliko si plitak.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 15 lip 2021, 10:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
Cesi? HAHAHAHAHAH
Dakle tocno san predvidia taj antilogicki neargument koji svaki utopist idealist ima 'real communism has not been tried'. Boomeru, Ceska je bila Katolicka 400 godina, pa su i Nijemci i Cesi bili Husiti pa su onda opet svi bili Katolici. Vjerski sukobi u 30godisnjem ratu di je uvedeno Katolicnastvo NISU imali etnicki karakter. Naime Husiti s protestantskim tendencijama su bili dosta izmjesano Cesko Njemacko plemstvo. A konacno su zgazeni od invazije PROTESTANATA iz sjeverne drzave, Saksonije te Spanjolskih trupa koje su stigle.iz Spanjolske Nizozemske.

Nakon toga su Katolici bili obje grupe sve do 1960ih kad je komunizam u Ceskoj uvea inovativni pristup ateistickom odgoju koji uci dicu sve kontradikcije i druge stvari tj jedan oblik antivjeronauka. Slovaci su imali kurikularnu slobodu i nisu to uvodili. Nemas bas nikakvog pojma i pizdekas.
Ideja da su Cesi ateisti jer nose 'generacijsku traumu' 1950 iz 1650 je idiotska na razini tog da su Crnci danas siromasni jer su 1860 bili robovi (a Zidovi i Korejci nisu iako su jos gore traumatizirani i opljackani i kolonizirani)

Ne baljzgaj da molim te vise s tim glupim boomerizmima. Doslovno ne stignen odgovorit Purgeru111 niti tebi na ovo prije o Francu za kojeg imas totalno neke clueless ideje.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 15 lip 2021, 17:40 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Velebit je napisao/la:
Sad ce prdekalo rec da nisu to etnicki sukobi, to je sve slucajno. Sve je to sPeCiFiCnE SiTuAcYje
Pojma nemas i hiperaktivno se sramotis koliko si plitak.


Ti si vrlo banalna i uska osoba, zarobljena svojim mantrama.

Usporediš li te sukobe s istovremenim sukobima unutar Italije, unutar iste etnije, između Mlečana, Đenovežana itd..., i istovremene sukobe s bukvalno ljudima iste krvi kod nas, koji su prešli na islam onda je zaklučak jasan, ali tebi se zaključak ne sviđa.

Katolicizam AMROTIZIRA međuetniče sukobe između katoličkih naroda.

To je toliko očito da ne može biti očitije, ali ako ti više voliš brijati na germanski rasizam, eto ti ga nu.

Ako je nešto ovdje nevjerojatno plitko i jadno, to je tvoja umišljenost da si stekao akademske kvalitete na anglofilnom interent sadržaju. Pun si neutemeljene oholosti i bahatosti, a istovremeno žrtva ideološke tamnice uma ko kakav leftard.

Nisi momče nikakav autoritet, nagutao si se poganske propagande. Obrati se i spasi dušu svoju.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 15 lip 2021, 17:48 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Velebit je napisao/la:
Cesi? HAHAHAHAHAH
Dakle tocno san predvidia taj antilogicki neargument koji svaki utopist idealist ima 'real communism has not been tried'. Boomeru, Ceska je bila Katolicka 400 godina, pa su i Nijemci i Cesi bili Husiti pa su onda opet svi bili Katolici. .


U slučaju Češke njih je slomila katolička Austrija i vladala njima, posve drugačije od Poljske koju je lomila protestantska Pruska. Katolicizam je za Čehe vjera koju u nametnuli austrijski okupatori.

No zanimljivo kako ni u tisuću godina katolicizma, kakvog takvog, Njemci i Česi nisu došli do stanja do kojeg ih je doveo poganski nacizam i ateistički komunizam.

Udaljavanjem od katolicizma njihov se sukob produbljuje i doživljava ekstreme.

Sve je po zlu počelo kad je razvratni redovnik razbio vjersko jedinstvo Europe. Tada su vrata pakla otvorena. Sve što danas gledamo, tada je začeto, samo aždaja dobiva sve gore forme. A njegov posao uspješno je do vrhunca doveo još jedan njemački mrzitelj Crkve u kojoj je sam rođen i kršten.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 16 lip 2021, 09:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966
@purger111 sorry sta nisan prije odg al evo sad cu.

Falivas jednu kljucnu stvar i koristis Quakersko/Isusovacke talking pointove o 'there is only one race, the human race'.

Postmodernisti negiraju bioloske kategorije, ukljucujuci rase. Oni to vide kao umjetne konstrukte koji nemaju esenciju. Sta tocno nema esenciju je samo pitanje DIJALEKTIKE. Hegel prvo, pa Marks, pa Georgy Lukacs, pa Markuse, pa Foucault, pa danasnji woke ideolozi svi govore o NAPRETKU DIJALEKTIKE. Sta to znaci? To je misaono razbijanje bioloskih kategorija. Hegel je bia zacetnik toga, no on je koristia taj alat razmisljanja da dokaze da je Prusija model drustva. Prusija je bila kolektivisticka, militaristicka, seksisticka, rasisticka, elitisticka, monarhisticka drzava. Ljevica je pak iskoristila njegove misaone metode da promovira jednakost i slobodu ka sta je on koristia da promovira reakcionarni red. Marks je 'mladohegelijanac'

Ne uzdizu svoju rasu postmodernisti vec zagovaraju ABNEGACIJU. Mi zli Bjelci... naudili smo Crncima, mi zli ljudi... naudili smo prirodi, mi zli bogatasi... naudili smo siromasnima, mi zli muskarci... naudili smo zenama, mi zli fit ljudi... naudili smo debelima, mi zli heteroseksualci... naudili smo homicima.

Sve je to NAPREDAK DIJALEKTIKE. To je temelj progresivaca i njihovog uticaja. Pocelo je s aristokracijom, onda na kler, onda na klase, onda na muskarce, onda na rase, onda na privatno vlasnistvo, onda na spolove itd itd. Razlog zasto ljevicari u RH obozavaju Tita, iako je Tito bio antigay je zato sta je Tito ostvario PROGRES DIJALEKTIKE na nekim razinama, do neke granice. Dijalektika se makla s njim. Naravno da je on 'zatucan' iz gledista Mozemo, ali isto tako i revolucionari Francuske 100 godina prije Tita bi njemu izgledali zatucano jer su oni ostvarili DIJALEKTICKI pomak.

Dakle ti je razumis ovo. Ti cujes da postmodernisti govore o rasi i zakljucujes da su oni eto rasisti jer prosjecni Hrvat ne govori o rasi i naucia se da to nije pristojno i da to 'kriva strana povijesti', 'divljaci na stadionima', 'celavi sadisti u martensicama' rade isl.

Hrvatima koji su jedna od zadnjih Bjelih nacija koja nije suocena s svakodnevnim medurasnim odnosima je ovakav nacin razmisljanja stran no to je NONSTOP na umu ljudima koji zive u multirasnim (i multikulturalnim) drustvima. Sve sta vazi za BiH vazi na kvadrat za tamo. BiH je kamilica naspram kaosa Brazila.

Sta se katolicizma tice, zar ne primjecujes da je subvertiran od strane Isusovaca i Quakera. Obe dvi grupe su odskakale u etnickom sastavu od 'domacih'. Quakeri su mala etnicka grupica koja je ostatak zadnje keltske kraljevine i jedine koju Angli nisu totalno genocidisali. Kasnije je to jedini prostor koji je pruzia utociste Dancima kad su ih Angli genocidisali na St. Bryce Day Massacre. Ova kolekcija underdogova su iz vjerskih tekstova nasli iskljucivo sve sta ide u prilog underdogu i napravili iz toga vjerski pokret koji je subvertirao mainstream kulturu.

Quakeri su zbog ovih dogooder prica bili prognani iz Engleske. Osnovali su svoju koloniju u Pennsylvaniji i postali temelj danasnjeg modernog Americkog naglaska i kulture dok su svi ostali danas videni kao seljacki.

Isusovci isto. Oni su nastali i opstali kao ugl organizacija nebjelackih konvertita koja se od starta pa danas nonstop bori za underdoga.

S brojnim ratovima jedini koji su opstali su Quakeri/Isusovci tj njihovi memovi o toleranciji, jednakosti, slobodnoj volji da odlucis bit altruist, empatiji, Bog je ljubav, ne osuduj, ne bacaj kamen, kazna za kriminal je ISKLJUCIVO lisavanje slobode, svaki zivot je svetinja, dostojanstvo je neprikosnoveno.

Sve sve sve to proizlazi od Quakera i Isusovaca. Relativizam ovog pape oko drugih religija mos vidit jos u Quakera kojima su bili super Indijanci i Katolici i Kinezi Budisti sve dok se drze GRADZANSKIH VRIJEDNOSTI poput tolerancije, respekta, uvazavanja, neosudivanja, nenasilja, nerazmetanja isl.

Jos 1700ih kad je izbija rat izmedu Indijanaca i Bjelaca, quakerski politicari su davali ostavke nakon strastvenih govora kako 'rat ne vodi nigdje' i 'grijeh je ubiti ijedno stvorenje' i slicne subverzije.

Francuskom revolucijom i Napoleonovim zauzimanjem Vatikana pocinje subverzija katolicanstva. Ova subverzija jaca posebice nakon 1918. kad se reakcionarne i aristokratske vridnosti i sve vezano uz njih pocinje micat iz katolicanstva jer katolicanstvo zeli zadrzat popularnost medu masama koje su sve urbaniziranije i u kozmopolitskim okolinama. Svo ovo ljevicarenje i apel na underdoga je na kvadrat izrazeno u Juznoj Americi i medu Ircima koji su 'Katolici Amerike'. Katolici Juga tj Skoti u Sj. Karolini i Spanjolci Floride su podrzali Konfederaciju i postali marginalizirani. Mestizosi i Irci tj njihov uticaj na kler i doktrinu biva sve veci kako jaca znacaj Amerike tj Kalifornije i Sjevera. Crkva, bas zato da ne bude 'omrazena' se prilagodava i stalno promovira kler koji je ljevicarima simpatican tj one koji ne vide nikakav sukob izmedu vridnosti Francuske revolucije, marksizma a sada i kriticke rasne teorije tj postmodernizma.

Glavni razlog ovog je sta su underdog narodi jednostavno postali demografska vecina unutar katolicanstva. Od top 20 zemalja po broju Katolika, samo 5 nisu ex kolonije a samo 1 nije okupirana u WW2. Nije doslovno moguce progurat neku desniju ideju ili interpretaciju... sve to 'smrdi' na kolonijalizam. Dakle crkva je 'dekolonizirana' odnosno Whitness je uklonjen iz nje.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 16 lip 2021, 10:37 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
Velebit je napisao/la:
Falivas jednu kljucnu stvar i koristis Quakersko/Isusovacke talking pointove o 'there is only one race, the human race'.

...Jos 1700ih kad je izbija rat izmedu Indijanaca i Bjelaca, quakerski politicari su davali ostavke nakon strastvenih govora kako 'rat ne vodi nigdje' i 'grijeh je ubiti ijedno stvorenje' i slicne subverzije.


Kod tih quakera vrijedi klasična zabluda (često spor na relaciji protestanti-katolici) "Ja sam autoritet koji proglašava dogmatsku istinu"... zašto bi slušali apostole, Crkvene oce, Crkvene doktore, svece, učene u stručne ljude, hijerarhijsku organizaciju temeljenu na discipliniranom prenošenju autoriteta i doktrine... Ne... znam ja osobno bolje od svih njih, ja ću proglasiti šta je istina i nek svatko proglašava svoju istinu... Korijen liberalnog sustava u kojem 1000 laži i 1 istina vrijede "jendako" i sve ih treba braniti, vjera je "privatna stvar" (iako nosi univerzalne implikacije)...

Velebit je napisao/la:
Postmodernisti negiraju bioloske kategorije, ukljucujuci rase. Oni to vide kao umjetne konstrukte koji nemaju esenciju. Sta tocno nema esenciju je samo pitanje DIJALEKTIKE. Hegel prvo, pa Marks, pa Georgy Lukacs, pa Markuse, pa Foucault, pa danasnji woke ideolozi svi govore o NAPRETKU DIJALEKTIKE. Sta to znaci? To je misaono razbijanje bioloskih kategorija. Hegel je bia zacetnik toga, no on je koristia taj alat razmisljanja da dokaze da je Prusija model drustva. Prusija je bila kolektivisticka, militaristicka, seksisticka, rasisticka, elitisticka, monarhisticka drzava. Ljevica je pak iskoristila njegove misaone metode da promovira jednakost i slobodu ka sta je on koristia da promovira reakcionarni red. Marks je 'mladohegelijanac'

...Sve je to NAPREDAK DIJALEKTIKE. To je temelj progresivaca i njihovog uticaja. Pocelo je s aristokracijom, onda na kler, onda na klase, onda na muskarce, onda na rase, onda na privatno vlasnistvo, onda na spolove itd itd. Razlog zasto ljevicari u RH obozavaju Tita, iako je Tito bio antigay je zato sta je Tito ostvario PROGRES DIJALEKTIKE na nekim razinama, do neke granice. Dijalektika se makla s njim. Naravno da je on 'zatucan' iz gledista Mozemo, ali isto tako i revolucionari Francuske 100 godina prije Tita bi njemu izgledali zatucano jer su oni ostvarili DIJALEKTICKI pomak.


Da, to su danas ljudi koji ne razumiju da društvo bez hijerarhije nije moguće... opsjednuti fetišem prema izvrtanju, vječitoj revoluciji, postavljanju stvari naopako, razbijanju svih konvencija i normi, autoritet gledaju kao inherentno zlo, uvjereni u dogmu da "revolucija" donosi "napredak" (miješaju filozofiju/uređenje društva i tehnologiju, mada se i za tehnologiju može argumentirati određeni "nazadak")... u dubini su većina narcisoidni sebični egocentrici koji žele biti na vrhu, moćni i utjecajni... njihovi kolaboratori su uvijek pasivni mazohisti koji se oportunistički adaptiraju... ili se boje reprekusija ili negiraju stvarnost jer je tako lakše ili su prenaivni da vide cijelu sliku...

Velebit je napisao/la:
Ne uzdizu svoju rasu postmodernisti vec zagovaraju ABNEGACIJU. Mi zli Bjelci... naudili smo Crncima, mi zli ljudi... naudili smo prirodi, mi zli bogatasi... naudili smo siromasnima, mi zli muskarci... naudili smo zenama, mi zli fit ljudi... naudili smo debelima, mi zli heteroseksualci... naudili smo homicima.


Dosta tih post-modernista etničkih/rasni manjina se ponašaju kao kripto-šovinisti, to želim reći... Idoloziraju svoju manjinsku skupinu, mrze druge skupine, najčešće većinske, ali nerijetko i druge manjinske (bratoubilački unutar-woke rat)... a nije da kad bi postali većina, da bi prestali mrziti... i dalje bi manjina bijelaca-kršćana-heteronormativaca bili krivi za sve... Mene to podsjeća na anti-Hrvatstvo u nas, nebitno jesu li većina ili manjina, uvijek ustaše, fašisti, uzp-ovci, mrzitelji... građanstvo da, ali ako su u njemu Hrvati građani drugog reda... mržnja prema Hrvatima uvijek je opravdana...

Velebit je napisao/la:
Dakle ti ne razumis ovo. Ti cujes da postmodernisti govore o rasi i zakljucujes da su oni eto rasisti jer prosjecni Hrvat ne govori o rasi i naucia se da to nije pristojno i da to 'kriva strana povijesti', 'divljaci na stadionima', 'celavi sadisti u martensicama' rade isl.

Hrvatima koji su jedna od zadnjih Bjelih nacija koja nije suocena s svakodnevnim medurasnim odnosima je ovakav nacin razmisljanja stran no to je NONSTOP na umu ljudima koji zive u multirasnim (i multikulturalnim) drustvima. Sve sta vazi za BiH vazi na kvadrat za tamo. BiH je kamilica naspram kaosa Brazila.


Pa dobro, ali evo primjer, u Americi je 20% afro-amerikanaca i 36% Latinosa prozrijelo propagandu demokratske partije i frankfurtsku školu sociologije koju promoviraju + navijaju za Trumpa... Ti ljudi su protiv rasizma, ali u pravom smislu te riječi... znači stvarno prosuđuju ljude na temelju njihovog karaktera, a ne boje kože kao što rade demokrati. I sad se meni postavlja filozofsko pitanje, drže li oni racionalan i logičan stav?

Velebit je napisao/la:
Sta se katolicizma tice, zar ne primjecujes da je subvertiran od strane Isusovaca i Quakera. Obe dvi grupe su odskakale u etnickom sastavu od 'domacih'. Quakeri su mala etnicka grupica koja je ostatak zadnje keltske kraljevine i jedine koju Angli nisu totalno genocidisali. Kasnije je to jedini prostor koji je pruzia utociste Dancima kad su ih Angli genocidisali na St. Bryce Day Massacre. Ova kolekcija underdogova su iz vjerskih tekstova nasli iskljucivo sve sta ide u prilog underdogu i napravili iz toga vjerski pokret koji je subvertirao mainstream kulturu.

... Isusovci isto. Oni su nastali i opstali kao ugl organizacija nebjelackih konvertita koja se od starta pa danas nonstop bori za underdoga.

S brojnim ratovima jedini koji su opstali su Quakeri/Isusovci tj njihovi memovi o toleranciji, jednakosti, slobodnoj volji da odlucis bit altruist, empatiji, Bog je ljubav, ne osuduj, ne bacaj kamen, kazna za kriminal je ISKLJUCIVO lisavanje slobode, svaki zivot je svetinja, dostojanstvo je neprikosnoveno.

Sve sve sve to proizlazi od Quakera i Isusovaca. Relativizam ovog pape oko drugih religija mos vidit jos u Quakera kojima su bili super Indijanci i Katolici i Kinezi Budisti sve dok se drze GRADZANSKIH VRIJEDNOSTI poput tolerancije, respekta, uvazavanja, neosudivanja, nenasilja, nerazmetanja isl.


Gle šta sedevakantisti kažu za Isusovce...

Citat:
The Society of Jesus, as the Jesuit order is formally called, was once the glory of the Catholic Church. It was founded by St. Ignatius of Loyola (1491-1556) to combat the Protestant heresy and includes such glorious saints as St. Peter Canisius, St. Francis Xavier, St. Robert Bellarmine, St. John Berchmans, St. John de Brebeuf, St. Isaac Jogues, St. Peter Claver, St. Aloysius Gonzaga, to name but a few, and such eminent scholars as Cardinal Johann Franzelin, Cardinal Louis Billot, Fr. Francisco Suarez, Fr. Cornelius a Lapide, and countless more.

Over the last few decades, the Jesuit order has degenerated into a den of apostates, whose most conspicuous rotten fruit goes by the moniker “Pope Francis” (Jorge Bergoglio). Among the 20th-century undertakers of the once-glorious society one must name Fathers Pierre Teilhard de Chardin, Karl Rahner, Bernard Lonergan, Jean Danielou, Henri de Lubac, and Pedro Arrupe. The current Superior General, “Fr.” Arturo Sosa Abascal, is a textbook Modernist who denies the existence of Satan and the reliability of the Gospels. The Society of Jesus has become the Society of Judas.


Velebit je napisao/la:
Francuskom revolucijom i Napoleonovim zauzimanjem Vatikana pocinje subverzija katolicanstva. Ova subverzija jaca posebice nakon 1918. kad se reakcionarne i aristokratske vridnosti i sve vezano uz njih pocinje micat iz katolicanstva jer katolicanstvo zeli zadrzat popularnost medu masama koje su sve urbaniziranije i u kozmopolitskim okolinama. Svo ovo ljevicarenje i apel na underdoga je na kvadrat izrazeno u Juznoj Americi i medu Ircima koji su 'Katolici Amerike'. Katolici Juga tj Skoti u Sj. Karolini i Spanjolci Floride su podrzali Konfederaciju i postali marginalizirani. Mestizosi i Irci tj njihov uticaj na kler i doktrinu biva sve veci kako jaca znacaj Amerike tj Kalifornije i Sjevera. Crkva, bas zato da ne bude 'omrazena' se prilagodava i stalno promovira kler koji je ljevicarima simpatican tj one koji ne vide nikakav sukob izmedu vridnosti Francuske revolucije, marksizma a sada i kriticke rasne teorije tj postmodernizma.

Glavni razlog ovog je sta su underdog narodi jednostavno postali demografska vecina unutar katolicanstva. Od top 20 zemalja po broju Katolika, samo 5 nisu ex kolonije a samo 1 nije okupirana u WW2. Nije doslovno moguce progurat neku desniju ideju ili interpretaciju... sve to 'smrdi' na kolonijalizam. Dakle crkva je 'dekolonizirana' odnosno Whitness je uklonjen iz nje.


Među tradicionalistima, Isusovci se gledaju na dijametralno suprotan način... Njihova supresija se gleda kao katastrofa koja je prethodila antikatoličkoj revoluciji u Francuskoj, kao antiklerikalizam i manifestacija novog sekularističko-prosvjetiteljskog duha vremena...

Citat:
Like the suppression of the Latin Mass, the suppression of the Jesuits is considered one of the worst and unjust prudential decisions of a pope in Catholic history. Pope Clement XIV cravenly caved in to pressures from the Church’s enemies and secular kings and ended up doing their bidding by eliminating their greatest foe and the Church’s greatest ally. Famed Catholic historian and founder of Christendom College, Dr. Warren Carroll, stated the following about the decision in Volume V of his History of Christendom series: The Revolution Against Christendom:

The seizing of Jesuit houses and their unjust expulsion throughout Europe was horribly tragic. It helped to hasten the French Revolution and the fall of Christendom in Europe from which the Jesuits had been the last line of defense. The unjustness of the suppression was eventually testified to by the Jesuits’ Superior General, the very holy Fr. Lorenzo Ricci. Initially Fr. Ricci endured the unjust suppression and chose not to speak out. However, as his death neared, justice moved him to be silent no longer. As Barbara Neave wrote in her 1879 work, “The Jesuits: their foundation and history”:

...

As the Napoleonic Wars were approaching their end in 1814, the old political order of Europe was to a considerable extent restored at the Congress of Vienna after years of fighting and revolution, during which the Church had been persecuted as an agent of the old order and abused under the rule of Napoleon. With the political climate of Europe changed, and with the powerful monarchs who had called for the suppression of the Society no longer in power, Pope Pius VII issued an order restoring the Society of Jesus in the Catholic countries of Europe. For its part, the Society of Jesus made the decision at the first General Congregation held after the restoration to keep the organization of the Society the way that it had been before the suppression was ordered in 1773.

After 1815, with the Restoration, the Catholic Church began to play a more welcome role in European political life once again. Nation by nation the Jesuits became re-established.

The modern view is that the suppression of the order was the result of a series of political and economic conflicts rather than a theological controversy, and the assertion of nation-state independence against the Catholic Church. The expulsion of the Society of Jesus from the Catholic nations of Europe and their colonial empires is also seen as one of the early manifestations of the new secularist zeitgeist of the Enlightenment. It peaked with the anti-clericalism of the French Revolution. The suppression was also seen as being an attempt by monarchs to gain control of revenues and trade that were previously dominated by the Society of Jesus. Catholic historians often point to a personal conflict between Pope Clement XIII (1758–1769) and his supporters within the church and the crown cardinals backed by France.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 16 lip 2021, 20:32 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Subverzija Isusovaca je definitivno bila početak subverzije čitave Crkve. Društvo koje je bilo bedem obrane Crkve se pretvorilo u njezina grobara.

Ali to uvelike ima veze s rastom sekularnog nacionalizma, koji je Crkvu uvelike podredio svjetovnim vlastima i time otvorio put za prodor sekularnih tendencija u Crkvu.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 25 lip 2021, 16:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 15:38
Postovi: 4966

-Spanjolska se tila ukljucit u borbu na strani Osovine
-Nijemcima se to nije isplativalo zbog odredenih razloga
-Spanjolska je imala nestasicu hrane, oruzja i nafte koju je Njemacka morala nekako nadoknaditi
-Spanjolska je imala svoje ciljeve tj trazila je dio teritorija pod Vichijem koji Njemacka nije tila dat iz ocitih razloga
-Spanjolska je tila osvojit Portugal a to bi znacilo novi front i novu 'Italiju' koja vise resursa trosi nego ulaze.
-Hitlerov antiklerikalizam je velik faktor, ideoloski problem nije bia s spanjolske strane

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 06 kol 2022, 21:06 
Offline

Pridružen/a: 04 tra 2022, 20:03
Postovi: 531
Purger111 je napisao/la:
Post-modernizam, kritička teorija u svim svojim varijantama, frankfurtska škola... Nazovimo to kako hoćemo...


To nije postmodernizam. Ne znam zašto ljudi uporno koriste taj pojam postmodernizam za modernu progresivnu ljevicu kad ona s tim nema veze. Postmodernizam je sumnja u metanarative, a woke intersekcionalnost apsolutno vjeruje u metanarative (iznad svega u poznati narativ opresije)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Post-modernizam i njegova percepcija kolonijalizma sukobljeni sa okrutnom povijesnom stvarnošću
PostPostano: 06 kol 2022, 23:23 
Online
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2018, 23:02
Postovi: 4242
Purger111 je napisao/la:
Post-modernizam, kritička teorija u svim svojim varijantama, frankfurtska škola... Nazovimo to kako hoćemo...

valjda kulturalni marxizam?


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 74 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO