|
|
Stranica: 37/137.
|
[ 3403 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 17 kol 2010, 19:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24515 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dvorana 16.,08.2010. Već dolazi do nultog nivoa.  [
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 kol 2010, 19:23 |
|
|
[quote="lider30"]Brodomerkur 16.08.2010. 
Privitak/ci: |
Opaska: Radi se i gradi u Mostaru!

2010 Ljeto u Domovini 216, Izvodjac radova Brodokomerca (2).jpg [ 237.48 KiB | Pogledano 9181 put/a. ]
|
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
 |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 kol 2010, 23:07 |
|
|
Gradi se novi most na Radobbolji, kod Luline mlinice, Ilici. Tu je odmah i izlaz iz Bara, kad se podje sa Balinovca, iz Mostara.
Opaska: Pogled sa Ilicke ceste, prema Radobolji.

2010 Ljeto u Domovini 226. Ilice, gradi se novi most kod Luline mlinice (od Ilicke ulice) (2).jpg [ 229.98 KiB | Pogledano 9160 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 kol 2010, 23:29 |
|
|
bobo mostarac je napisao/la: Gradi se novi most na Radobbolji, kod Luline mlinice, Ilici.
Opaska: Kad se ide sa Smrcenjaka prema Ilickoj cesti.

2010 Ljeto u Domovini 219, Ilice, gradi se novi most kod Luline mlinice (2).jpg [ 254.44 KiB | Pogledano 9160 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 kol 2010, 16:54 |
|
|
Sa skyscraper-a, od korisnika mr. dado Citat: mr.dado]Evo par slika :) Pogled na Mostar i naselje Rudnik, nove zgrade i sl.  Novoobnovljena kuća blizu Rondoa, sada stambena kuća i Stomatološka poliklinika   Šetalište na Trimuši.... Lijepo urađeno ali nekako nedorađeno...  Nažalost...puno smeća :(    Toliko od mene :) Ali da nije sve tako crno što se tiče okoliša: Uređuje se 7 parkova u Mostaru, mladi arhitekti iz Zagreba pomažu Mostaru na čelu sa mostarcem... http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -1796.html
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 31 kol 2010, 17:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24515 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Brodomerkur 28.08.2010.   Desno dvorana, lijevo Brodomerkur 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 31 kol 2010, 18:16 |
|
|
Dvorana 28.08.2010. 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 31 kol 2010, 18:17 |
|
|
Sjedište HDZ BiH sa istočne strane. Meni se čini da je objekt u potpunosti dovršen. 
|
|
Vrh |
|
 |
nikolasmo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ruj 2010, 13:39 |
|
|
Vidio sam na starom ulazu u bolnicu render Brodomerkurova centra, pa nek netko poslika kad stigne.
|
|
Vrh |
|
 |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ruj 2010, 14:10 |
|
|
nikolasmo je napisao/la: Vidio sam na starom ulazu u bolnicu render Brodomerkurova centra, pa nek netko poslika kad stigne. Što me tjeraš da hodam po gradu bzvz grrrrrrrrr Bit će kasnije slika Nadam se da dobro izgleda jer ono je najbolja lokacija u gradu i može ili popraviti ili pokvariti cjelokupnu sliku grada, nema sredine.
|
|
Vrh |
|
 |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ruj 2010, 20:26 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ruj 2010, 20:29 |
|
|
Zaboravio sam reći da je tabla sa renderom budućeg TC bila srušena tako da nisam uslikao što sam želio ali sam ubacio update koji sam pohvatao kroz zadnjih 10ak dana. Čim isprave tablu, moja je he he
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ruj 2010, 20:33 |
|
|
Tako mi je drago, da je zgrada treće osnovne se krenula punom parom obnavljati. Još obnova tri-četiri objekta i bulevar će zasjati u punom sjaju.
|
|
Vrh |
|
 |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ruj 2010, 20:40 |
|
|
Nema bulevaru spasa/povratka starog sjaja dok se kompletan Španjolski trg ne obnovi i kazalište ne dovrši. Jagnje se ne treba obnoviti nego se mora ponovo izgraditi, Ćiru srušiti i napokon produžiti bulevar do Ere, zgradu vlade će valjda početi graditi u narednom desetljeću. Taman dok dobijemo entitet i imamo novu zgradu vlade u srcu glavnog grada Najavljena je obnova Privredne banke pa bi stvarno kroz par godina središte grada napokon moglo ličiti na nešto, ovako je tuga.
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 ruj 2010, 19:12 |
|
|
MaMo je napisao/la: Gradska vjećnica: Ovdje su u potpunosti ogolili zgradu i ostavili su samo vanjske zidove koji će zadržati svoj prijeratni izgled. Izgleda da će imati i podzemnu garažu koliku-toliku i naravno urtadit će ono čega sam se ja i bojao, vjerojatno će većinu zelenih površina oko zgrade pretvoriti u prakiralište da ne bi guzonje morale pješke na posao ići. Mogla bi se napraviti akcija: "Zastitimo nase zelenilo", da se ne diraju postojeca stabla i zelenilo! To je barem danas popularno, biti "green"! Uostalom, to bi bilo dobro i guzonjama, da se malo prosetaju, bolje nego ici u "Fitnes klab"!
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 ruj 2010, 15:03 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Citat: Bešlić najavio proširenje parka Zrinjevac
Proširenje gradskog parka Zrinjevac na područje iza Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, koje je gradonačelnik Mostara najavio prije nekoliko godina, izgleda da neće samo ostati na ideji nego je, kako nam je kazao i sam Ljubo Bešlić, isti predviđen prostornim planom. Fotografija vijesti
Prema Bešlićevim riječima, prostornim planom Grada Mostara na tom području je predviđena zelena površina, što znači, pojašnjava Bešlić, kako će u dogledno vrijeme ipak biti druge faze, odnosno proširenja parka Zrinjevac i na privatno zemljište od Kosače prema Tvrtkovoj i Zvonimirovoj ulici.
- Bez pomoći viših razina vlasti trenutačna izgradnja parka je teško izvediva. Ideja kao ideja ostaje, za projekt tražimo način da ga osmislimo do kraja, i siguran sam kako ćemo ga i realizirati čim se poprave gradski prihodi, kao i prihodi na višim državnim vlastima, kazao je Bešlić, dodavši kako je spomenuto zemljište iza Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača֊” rezervirano za zelenu površinu, kojih u gradu uvelike nedostaje, te da bi svako drugo razmišljanje bilo pogubno za grad.
Budući da je jedan dio zemljišta, na koji se treba širiti park, u privatnom vlasništvu Bešlić je kazao kako će grad vršiti eksproprijaciju, odnosno vršiti otkup zemljišta te kako se neće dopustiti nikakva druga izgradnja na toj lokaciji. Imajući u vidu da se radi o vrlo atraktivnoj lokaciji u središtu grada, za očekivati je kako će vlasnici željeti izvući što veći iznos novca za svoje zemljište.
Proširenje parka Zrinjevac bi uvelike pridonijelo gradu, ne samo u svrhu stvaranja pluća grada, nego bi se upotpunila turistička ponuda grada, a i stvorila bi se oaza za djecu, umirovljenike i sve građane što uvelike nedostaje Mostaru.
Osim parka, gradske vlasti su na zapadnoj strani Ulice kralja Tvrtka planirale i osigurati prostora za parkiralište kako bi se olakšao promet koji je u tom dijelu grada iznimno gust i otežan. Međutim, samim vlasnicima i “ne pada na pamet prodati zemlju na najatraktivnijem mjestu u gradu, a pogotovo ne po nekoj niskoj cijeni”.
Ovome ide u prilog i činjenica da u gradu više gotovo nema slobodnog četvornog metra zemljišta na kojem bi se mogli graditi stambeni ili poslovni objekti, što govori o tome koliko je to zemljište traženo.
(Dnevni list) Malo sam skeptičan ali daj Bože da se ostvari.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 ruj 2010, 17:39 |
|
|
Citat: Direktor Tekstilne industrije d.o.o. Mostar Nikica Golemac i kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto otvorili su danas novi pogon u navednoj tvornici, čija je vrijednost oko 1,2 milijuna KM. Je li netko zna gdje je taj novootvoreni pogon, tj. ova tvornica?
|
|
Vrh |
|
 |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 ruj 2010, 17:58 |
|
|
bobo mostarac je napisao/la: Citat: Direktor Tekstilne industrije d.o.o. Mostar Nikica Golemac i kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto otvorili su danas novi pogon u navednoj tvornici, čija je vrijednost oko 1,2 milijuna KM. Je li netko zna gdje je taj novootvoreni pogon, tj. ova tvornica? U krugu Sokola u Rodoču. Mislim da se u potpunosti seli sa vrha avenije, a tamo ne znam šta će. Vjerojatno iskoristiti zemljište za gradnju nečega.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 ruj 2010, 19:00 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Citat: Bešlić najavio proširenje parka Zrinjevac
Proširenje gradskog parka Zrinjevac na područje iza Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, koje je gradonačelnik Mostara najavio prije nekoliko godina, izgleda da neće samo ostati na ideji nego je, kako nam je kazao i sam Ljubo Bešlić, isti predviđen prostornim planom. Fotografija vijesti
Prema Bešlićevim riječima, prostornim planom Grada Mostara na tom području je predviđena zelena površina, što znači, pojašnjava Bešlić, kako će u dogledno vrijeme ipak biti druge faze, odnosno proširenja parka Zrinjevac i na privatno zemljište od Kosače prema Tvrtkovoj i Zvonimirovoj ulici.
- Bez pomoći viših razina vlasti trenutačna izgradnja parka je teško izvediva. Ideja kao ideja ostaje, za projekt tražimo način da ga osmislimo do kraja, i siguran sam kako ćemo ga i realizirati čim se poprave gradski prihodi, kao i prihodi na višim državnim vlastima, kazao je Bešlić, dodavši kako je spomenuto zemljište iza Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača֊” rezervirano za zelenu površinu, kojih u gradu uvelike nedostaje, te da bi svako drugo razmišljanje bilo pogubno za grad.
Budući da je jedan dio zemljišta, na koji se treba širiti park, u privatnom vlasništvu Bešlić je kazao kako će grad vršiti eksproprijaciju, odnosno vršiti otkup zemljišta te kako se neće dopustiti nikakva druga izgradnja na toj lokaciji. Imajući u vidu da se radi o vrlo atraktivnoj lokaciji u središtu grada, za očekivati je kako će vlasnici željeti izvući što veći iznos novca za svoje zemljište.
Proširenje parka Zrinjevac bi uvelike pridonijelo gradu, ne samo u svrhu stvaranja pluća grada, nego bi se upotpunila turistička ponuda grada, a i stvorila bi se oaza za djecu, umirovljenike i sve građane što uvelike nedostaje Mostaru.
Osim parka, gradske vlasti su na zapadnoj strani Ulice kralja Tvrtka planirale i osigurati prostora za parkiralište kako bi se olakšao promet koji je u tom dijelu grada iznimno gust i otežan. Međutim, samim vlasnicima i “ne pada na pamet prodati zemlju na najatraktivnijem mjestu u gradu, a pogotovo ne po nekoj niskoj cijeni”.
Ovome ide u prilog i činjenica da u gradu više gotovo nema slobodnog četvornog metra zemljišta na kojem bi se mogli graditi stambeni ili poslovni objekti, što govori o tome koliko je to zemljište traženo.
(Dnevni list) Malo sam skeptičan ali daj Bože da se ostvari. Bojim se i ja, da je predizborna patka. Mostar je preizgrađen. Proširenje Zrinjevca na teren iza Kosače je pod muss potez inače će postati grad betonska nakaza.
|
|
Vrh |
|
 |
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 ruj 2010, 21:41 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
lider30 je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la:
Malo sam skeptičan ali daj Bože da se ostvari.
Bojim se i ja, da je predizborna patka. Mostar je preizgrađen. Proširenje Zrinjevca na teren iza Kosače je pod muss potez inače će postati grad betonska nakaza. Ali opet bi imali situaciju da u jednom dijelu grada imamo velike zemljane površine kao i sada a sjevernije sve u betonu. Treba to nekako bolje rasporediti. Jel znaš za što je predviđen onaj dio između dubrovačke i onih novih zgrada na ulici blajburških žrtava ako se ne varam?
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
 |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 ruj 2010, 22:00 |
|
|
Tamo na Rudniku su nabili zgrade u reg. planu gdje su god mogli. Moja je ideja i želja da se to ipak izgradi jer je potrebno što više stanova,a onaj dio koji sada zauzima poligon i Karting to bih ja pretvorio u zelenu površinu, zapravo u pravi park. Onda bismo imali pravu malu zelenu oazu okruženu zgradama. To bi bilo dovoljno za kvart između Vukovarske i Bleiburških žrtava, te Rudarske i Dubrovačke.
|
|
Vrh |
|
 |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 ruj 2010, 00:02 |
|
|
Tako je MaMo mislim da drugačije i ne može, a spas za mostar su mali parkovi, mislim da je još u kosači, tamo gdje su domjenci inače, izložba malih parkova što su radili arhitekti iz Zagreba - ima drama dobrih rješenja. Ne bi bilo loše da netko poslika jer ne znam koliko će stajati tamo, ako ih već nisu skinuli...
|
|
Vrh |
|
 |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 ruj 2010, 10:04 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Tako je MaMo mislim da drugačije i ne može, a spas za mostar su mali parkovi, mislim da je još u kosači, tamo gdje su domjenci inače, izložba malih parkova što su radili arhitekti iz Zagreba - ima drama dobrih rješenja. Ne bi bilo loše da netko poslika jer ne znam koliko će stajati tamo, ako ih već nisu skinuli... Nisam imao pojma da su to uopće izlagali. Kako je bilo najavljeno da će to raditi ja sam mislio da nisu ni počeli,a oni već završili. Baš ću otići pogledati ako stignem.
|
|
Vrh |
|
 |
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 ruj 2010, 23:15 |
|
|
MaMo je napisao/la: bobo mostarac je napisao/la: Je li netko zna gdje je taj novootvoreni pogon, tj. ova tvornica? U krugu Sokola u Rodoču. Mislim da se u potpunosti seli sa vrha avenije, a tamo ne znam šta će. Vjerojatno iskoristiti zemljište za gradnju nečega. Hvala! 
|
|
Vrh |
|
 |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 ruj 2010, 00:44 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|