HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 stu 2024, 16:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ] 

Preferiram komunikaciju kroz
1. Telefonski razgovor 44%  44%  [ 8 ]
2. SMS 56%  56%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 18
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Telefonski razgovor ili SMS?
PostPostano: 25 kol 2010, 15:27 

ja mrzim pričati telefonom. mrzim i četati.
užasavam se pomisli da sam zalijepljena za slušalicu ili za kompjuter i odgovaram u realnom vremenu na upite i slično.
volim komoditet sms-a i maila posebno. ali ni tu se ne posvećujem puno tipkanju. dosadi mi vrlo brzo.
na primjer, na forumu nerijetko obrišem iscrpan i obilat post samo zato jer znam da će povući za sobom dodatnu polemiku, a meni se tako prokleto ne da tipkati i čitati i živcirati ako me netko, zbog duljine teksta, "izgubi u prijevodu". a mrzim kad sam neshvaćena ili krivo interpretirana.
razgovor oči u oči mi je ok, ali samo zato jer mi je kompletan, vidim govor lica i tijela sugovornika, izraz i oči, to mi je vrlo bitno za komunikaciju.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 17:23 

teranova je napisao/la:
T9 uopšte ne dozvoljava kucanje iole neobičnijih reči, samo hoće da napiše ono što ja ne želim.
Koristim stoga samo onu drugu opciju, standardnu.

Ajme tera... pa ako nemaš baš neki prastari mobitel, T9 ima i funkciju po kojoj uči nove riječi. Znači, ako već imaš neku neobičnu riječ, samo prvi put je moraš utipkati standardno, drugi put će je prepoznati od sama.
A ovi iole noviji imaju jako bogat rječnik, uopće se ne sjećam kad sam zadnji put morao utipkati nešto na stari način.

T9 je zakon, dapače zakon zakona. :klanjam

Vrh

PostPostano: 25 kol 2010, 17:27 

Ilirk@ je napisao/la:
ja mrzim pričati telefonom. mrzim i četati.
užasavam se pomisli da sam zalijepljena za slušalicu ili za kompjuter i odgovaram u realnom vremenu na upite i slično.
volim komoditet sms-a i maila posebno. ali ni tu se ne posvećujem puno tipkanju. dosadi mi vrlo brzo.
na primjer, na forumu nerijetko obrišem iscrpan i obilat post samo zato jer znam da će povući za sobom dodatnu polemiku, a meni se tako prokleto ne da tipkati i čitati i živcirati ako me netko, zbog duljine teksta, "izgubi u prijevodu". a mrzim kad sam neshvaćena ili krivo interpretirana.
razgovor oči u oči mi je ok, ali samo zato jer mi je kompletan, vidim govor lica i tijela sugovornika, izraz i oči, to mi je vrlo bitno za komunikaciju.

E to je mislim ono najbolje kod SMS-a. Kratko i jasno. Ili Dobar dan, ajmo na kavu ili Mrš, cigane... nema se što pogrešno interpretirati.

Oči u oči naravno najbolja opcija, no nije uvijek moguće. Najjače je pak kad u kafiću sjede troje četvero sa istim stolom, nitko ne govori, svi pišu sms. :zubati

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2010, 09:59 

Ministry of Sound je napisao/la:
Sve se to može kroz 2-3 SMS-a, i da se preskoči "kako si, šta ima" i sl.

što si škrt? :smijeh (šala)

Nije lako ako ti je rodbina udaljena po nekoliko stotina kilometara... A SMS je bezveze, s tim da ne znam tko ima živaca tipkat po tim aparatićima. Ja okrenem broj i pričam. A uglavnom mi je nekoliko SMS-ova skuplje od minute razgovora.

It's probably me...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: