HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 srp 2026, 23:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 270 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Al nemoj, imam decka...
PostPostano: 23 lip 2021, 08:46 

HusoBaznijek je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:
Naravno. Znaš i sam da je to istina, ali teško priznati. Iskreno, da sam muško ni ja ne bi priznala, gdje da se toliko srozam!? :zubati

Hahaha znači stvarno misliš da je to istina. Samo ne znam zašto su 90% istaknutih naučnika muškarci, i zašto u top 10 najbogatijih ljuda na svijetu nema nijedne žene.

Ko kaže da su u top 10 najbogatijih ljuda na svijetu muškarci!?
E, nisu žene glupe da se reklamiraju s tolikom lovom, da ih ukokaju u rekordnom vremenu ili opljačkaju ili šta već...
Mudro je to, za ne povjerovat :zubati

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 08:50 

DrMag je napisao/la:
od 4685 trenutnih postova 4000 je na kaladontu.

Kaladont je veoma važan ,,proizvod,, Uklanja nečistoće, loš zada, a čisti i prljav jezik.
Robi otvorio temu kaladont na engleskom. Hoćeš reči da ......... Hajde, zini :zubati

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 08:51 

Lapo-lapo je napisao/la:
HusoBaznijek je napisao/la:
Hahaha znači stvarno misliš da je to istina. Samo ne znam zašto su 90% istaknutih naučnika muškarci, i zašto u top 10 najbogatijih ljuda na svijetu nema nijedne žene.

E, nisu žene glupe da se reklamiraju s tolikom lovom, da ih ukokaju u rekordnom vremenu ili opljačkaju ili šta već...

..zene su pametnije ubtom deset u trošenju novca samo je jedan muškarac onda ko je pametniji..

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 08:56 

laganini je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

..zene su pametnije ubtom deset u trošenju novca samo je jedan muškarac onda ko je pametniji..

Laganini pijan od ranog jutra!?

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 09:03 

Lapo-lapo je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
od 4685 trenutnih postova 4000 je na kaladontu.

Kaladont je veoma važan ,,proizvod,, Uklanja nečistoće, loš zada, a čisti i prljav jezik.
Robi otvorio temu kaladont na engleskom. Hoćeš reči da ......... Hajde, zini :zubati

Kaladont je jedna od najlosijih pasti za pranje zuba ikada proizvedenih. Razarac zuba.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 09:10 

Lapo-lapo je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Laganini pijan od ranog jutra!?

..feštalo se do kasno.. :zubati

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 11:07 

šukrija je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:
Kuham, ja vječito kuham, malo zabiberim, dolijem, začinim i krčka se.
I mi ,,ostali,, smo saznali da je od tebe i bijela koka pametnija.
Ja mislila ,,Grobar,, onaj opasni, glave što kida, a ono isprdak obični.

U kojem restoranu radiš?

Halal Fast Food. Bujrum.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 12:04 

Lapo-lapo je napisao/la:
šukrija je napisao/la:

U kojem restoranu radiš?

Halal Fast Food. Bujrum.

Dobar je taj, ali više mi se sviđa restoran Nakitu Mičići :zubati

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 12:32 

Ima dobrih restorana, evo Grobiju bih preporučila ,,Zini Baja evo kobaja,, a tebi Šukro ,,Pogan soj, voli loj,,
Prijatno i Bujrum.

Vrh

PostPostano: 23 lip 2021, 13:19 

trolate temu

Vrh

PostPostano: 30 lip 2021, 23:27 

1986 je napisao/la:
...imam dečka...al mogu ti popušit nije problem...

:zubati

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 08:20 

Tuta je napisao/la:
1986 je napisao/la:
...imam dečka...al mogu ti popušit nije problem...

Đe si Tuta,krme te ne ubolo..
Nema te ko obraza u Martine Slinarević...

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 19:07 

Ko je Tuta?
Dobar mu avatar!

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 21:39 

Lapo-lapo je napisao/la:
Ko je Tuta?
Dobar mu avatar!

Ha,ha, promjenio avatar! Povlačim riječ.
Ja izgleda samo sebe simpatišem na ovom forumu! Zašto ljudi?

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 22:11 

Lapo-lapo je napisao/la:

Bio je jedan tip, Narcis ga zvaše :zubati

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 22:49 

kiler je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

Đe si Tuta,krme te ne ubolo..
Nema te ko obraza u Martine Slinarević...

Nemoj mene i nju u isti post.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2021, 23:18 

Lapo-lapo je napisao/la:
Ko je Tuta?
Dobar mu avatar!

Ja mislim da sam ja jako mlad za toga. To me trebaš pitat za 20-30 godina kad imadnem još šta ispričat. A kad si pomenila majku... Moja majka je mene rodila na Petrovdan '52. godine. Bila je u crkvi, na sastanku se to kaže kod nas u Stocu. I onda oko 4 sata kaže, vidit ćeš da ću se obabiti. I onda krene... Ide jedno sat, sat i po kući i rodi mene u štali, u jaslama. Trinaesto djete sam ja u roditelja. Onda je završila sve što treba, kako to ona kaže, odrezala pupak i tako dalje i uvečer pomuzla sve krave i sve ovce (a vjerujem da su imali bar 13 krava i preko sto ovaca, ne znam na tačno). To je nešto iz mog života.

Ja spadam, kako se to zove u psihologiji, u takozvano nerođeno dijete. To ljudi uglavnom ne znaju šta je. Psiholozi i stručnjaci ponešto znaju o tome šta je to, a ja znam i po teoriji i po praksi. A to prevedeno na svakidašnji život znači da ti je težak i veoma ružan život. Međutim, ja sam viđevši kao dijete da ima neke neobičnosti u vezi mene se brzo snašo. Imo sam sreću što sam dobro pamtio. Pa kad učiteljica ispriča lekciju, ja ponovim sve kako je ona ispričala. Onda ona mene naruži. Kaže ti si ovo prije naučio pa kompleksiraš drugu djecu, kako je ona govorila. A onda ova đeca iz razreda kažu, pa kaže nije učiteljice, on zna ponoviti sve kad se ispriča. Onda ona kaže ja ću ispričati zadnju lekciju. To je poznavanje prirode. I onda ispriča, zvala se lekcija "Kako dišemo?". Onda ona počne, plućima dišemo, plućna krila su sastavljena od velikog broja mjehurića itd. I onda ja pričam, pričam i ponavljam sve kako ona i u jednom momentu kažem - onda ste pogledali kroz prozor, pa ste nastavili, pa onda ja kažem kako to. I da mi pet za kraj godine, ali me uvijek mrzila čitav život. Iako se nismo sretali. Da bi tek prije koju godinu shvatila da je pogriješila i došla i izvinula se. Ili to se kaže izvinila se, kao to misle da je tako pravilno ali nije važno.

E, sad se vraćamo na ono prethodno. Ja sam ti počeo čuvat janjce u petoj godini. Svako dijete u selu imalo je svoj zadatak i svoje zaduženje. Ja sam čuvao između žita, ima jedna njiva zove se Kroza srijedu, tu sam čuvao janjce između žita. A janjaca je dosta, a ne smiju ući u žito. A mene rano propude u vidovskom danu, to ti je neđe oko 4 do pola 5 sati. I onda ja idem i čuvam. A dijete sjedi na međi, i naravno drijema, i pospano je. Sve se bojim da će mi u žito janjci. Odatle se kod mene stvorilo osjećanje odgovornosti, posebno za svoj narod. E to je zato što se bojim da će u žito janjci!

A školovanje, toga bilo kroz osnovnu školu, gimnaziju, onda pošlje sam ti išo nekim neobičnim putem kad sam završio gimnaziju odem u Split da upišem etiku. Što sam to htio, nemam pojma. Tamo sam to tražio i naiđem na jednom jestu vidim dosta stoji studenata, pitam šta čekaju, kažu, mjeri se inteligencija i određuju za šta si. Piše gore crta iznad - za profesionalnu orijentaciju. Mogu li ja? Može, ako imaš 20 hiljada. Imam! I ja sam to mjerio, tu svoju inteligenciju ko i svi drugi. Kad se to završilo sjutri dan, sjutri dan proziva dekan fakulteta, proziva nas šestero. I pita ko je taj i taj, ja velim ja. Kaže, vi ste ove godine sa najvisočijim kvocijentom inteligencije. Odakle dolazite? Kažem ja Stolac. Nema on pojma đe je to, ja mu objašnjavam. I kaže mi smo vas odredili za astronomiju itd.

Tako da sam ti otišo poslije toga u Zagreb, ni tu nisam upiso, pa otišo u Sarajevu. Došo sam - to je Marindvor, naravno ja tada ne znam. Tražio sam političke nauke. I pitam jednog prolaznika. On gleda malo u me, gleda, kaže odakle si momak? Kažem od Stoca. I kaže prijeđi s one strane i naiće tramvaj dvojka, unj uđi, i kad se bude okreno tu izađi i iđi naprijed, tu su političke nauke. I ja prijeđem tamo, na dvojku, to je đe je sad Dubravka ona od prije kafana. Sjedem na dvojku, dođem znači na Čengić vilu, tad nisam znao da je to to. Odem još jednu koju stotinu metara, pitam kako se ovo zove naselje. Kaže Pavla Goranina. Đe su ođe političke nauke? Au kaže vi ste zalutali. Pa šta ću? Te me opet vrati na dvojku i objasni mi tolik ostanica. Kad sam došo na Marindvor poznam onu tačku đe sam ono ušo, đe sam ono pito prije toga. Znači čovjek je mene iz dušmanstva, iz svog bolesničkog fundamentalizma nekakvog, ko zna čega, uputio naopako, da pogriješim, da idem u suprotni pravac. Tačnije u suprotni smjer, a isti pravac. A onda, dođem na političke nauke. Već sam znači gotovo zakasnio, po mom mišljenju. Ja prilazim tamo, ona zatvara onaj poklopac. I nisam upiso to. Ali sam prošo kroz razne fakultate. Studiro sam tačno 9 fakulteta, 2 sam završio.

Radio sam razne poslove. Prvi put kad sam se zaposlio radio sam kao fizički radnik. I to ne obični. Kopo s krampom. Ali to kopaš u stranama, raznim stranama, pa si vezan užetima za borove gore na vrh strane da ne sletiš u rijeku Lim. To je bilo iznad rijeke Lim, na pruzi Beograd-Bar. Tu sam radio 15 dana. Pa sam onda, rekli su ovaj momak dobar, inteligentan, daj mu drugi poso, pa su mi dali poso u kancelariji. Da bih ja za nepunih osam godina, s 27 svojih godina sam već bio direktor radne organizacije u Sarajevu, mislim u većem gradu možda najmlađi u Jugoslaviji. Poslije sam bio direktor u drugoj firmi. Uglavnom, ostvario sam i tu dobre rezultate. Ali sam imo tu nesreću, pošto sam bio najmlađi, da mi uglavnom nikad nije priznavano ono što sam postigo i što sam uradio. Zato što ja jednostavno nisam umio sebe nikad isticat, a nisam za ti materijalnim nečim ni žudio.

I onda sam, naravno, odslužio sam tu vojsku. Tamo sam imao neke probleme, pošto sam bio malo neposlušan. Neke stvari ja nisam razumijevao zašto nešto treba. Vidim da je besmisleno. Itd.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2021, 00:55 

Koja biografija!?
Trinaesto prase. Ja bih tako nazvala ovu priču! Prokleti broj trinaest!
Živ, a nerođen? Liči na familijarno prokletstvo. Ta Božja filozofija koju nisam nikada razumjela!
Nešto kao:
Stade djed repu čupati iz zemlje: povuci, potegni, iščupati ne može.
Pozove djed u pomoć baku.
Baka za djeda, djed za repu: povuci, potegni, iščupati ne mogu.
Pozove baka u pomoć unuku.
Unuka za baku, baka za djeda, djed za repu: povuci, potegni, iščupati ne mogu.
Pozove unuka u pomoć psića Žuću.
Žućo za unuku, unuka za baku, baka za djeda, djed za repu: povuci, potegni, iščupati ne mogu.
Pozove Žućo u pomoć macu.
Maca za Žuću, Žućo za unuku, unuka za baku, baka za djeda, djed za repu: povuci, potegni, iščupati ne mogu.
Pozove maca u pomoć miša.
Miš za macu, maca za Žuću, Žućo za unuku, unuka za baku, baka za djeda, djed za repu: povuci, potegni, iščupaju repu !

Od toliko čeljadi miš iščupa repu! Šta ti je život!? Ne kaže se džaba: ,,Život je kurva, ako ga ne jebeš, jebaće on tebe,,!
Ali, svaka ti čast! Toliko prepreka ti s lakoćom preskoči. Mora da ti je od pomoći bila nikada zaboravljena lekcija ,,Kako dišemo?" Ja tu lekciju nisam imala u životu, tako da se i dan danas pitam ,,Kako dišem?"
Život ti je pun simbolike. Na njega je utjecala i ta njiva ,,Kroz srijedu,, Putokaz. Ni lijevo, ni desno, no u sridu.
Taj posao, iznad rijeke Lim....da ne bi špage utopi se i pade u zaborav. Jesi pametan, skidam kapu. I devet fakulteta je malo za toliki uspjeh!
Nego, nešto se pitam na kraju priče!? Što tu firmu prorade za marku? Stigla te kletva trinaestog djeteta?

Vrh

PostPostano: 02 srp 2021, 18:21 

Mar-kan je napisao/la:
Lapo-lapo je napisao/la:

Bio je jedan tip, Narcis ga zvaše :zubati

Žena je,njoj je u prirodi narcisizam

Vrh

PostPostano: 02 srp 2021, 18:29 

Nekad se pitam u kojem filmu zive ovi nasi forumski junaci?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 270 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: