|
|
Stranica: 25/100.
|
[ 2481 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Naša Kvačica je napisao/la: 8 dana od objave, konta Inzko za svaki slučaj dok ja umaknem pa onda. "Bistar" je naš "visoki" niski Slovenac.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:47 |
|
|
Karabaja je napisao/la: alh84001 je napisao/la: Odakle prika? Nemate ni za cjepiva, ni za vodovod, a ti bi jurisnicima davao astronomske place? Preseli u Sjevernu Koreju ako ti je mila.
To bi bila jedinica sa cca 1000 pripadnika, pare će se naći, nije to puno. U njoj bi bila zastuapljena sva 3 naroda. Sve po dobrovoljnoj prijavi, misliš da se ne bi našao dovoljan broj iz sva 3 naroda? Preporučam ti nekoliko prezimena koji bi mogli konkurirati za “astronomsku platu”. Dva Komšića (jedan je sklon alkoholu), nekakav Kukić i jedna budala u penziji, non-stop hoda sa leptir mašnom. Toliko mi je napet da sam mu i zaboravio ime. Evo, tu imaš četvoricu solidnih kontendera za misiju. Ah, sjetio sam se.Mrtvi Kljuić
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:47 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Treba oformiti specijalnu jedinicu MUP-a koja bi bila pod komandom predsjedništva BiH, a koja bi bila zadužena za implementaciju ovog zakona. Dati beneficirani radni staž, sve moguće bonuse i povlastice i astronomske plate. Napraviti kote za Bošnjake, Srbe i Hrvate prema popisu iz 2013. Pa da vidimo  Na teritoriji Republike Srpske moguće je oformiti samo specijalnu jedinicu MUP-a koja bi privodila one koji vojnu operaciju Krivaja 95 nazivaju genocidom. Pošto takvih budala među Srbima nema, a ni muslimanima se zbog te CNN laži ne leži u prdekani, ta specijalna jedinica ne bi ništa radila osim što bi vrijeme ubijala igrajući preferans.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
|
|
Karabaja je napisao/la: To bi bila jedinica sa cca 1000 pripadnika, pare će se naći, nije to puno. U njoj bi bila zastuapljena sva 3 naroda. Sve po dobrovoljnoj prijavi, misliš da se ne bi našao dovoljan broj iz sva 3 naroda? Prika, a Ostali? A Bosanci? Ne mislis valjda ustrojiti takav sveti templarski red a da to ucinis po mrskom nacionalnom kljucu, maltene po nacrtu zlog Dr. Covica? Ja sam siguran da bi se naslo tisuce i tisuce Hrvata samo u Gorazdu koji bi htjeli batinati za astronomsku placu, a po sehidenju ih k tome jos zeljno cekaju djevice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:48 |
|
|
ElFatih je napisao/la: sokacveseli je napisao/la: U kost. Politički se otuđili od svih. Pakistan i Turska možda, ne znam.
Koliko god da smo se otudjili, izgleda se nas sistem vrijednosti vise podudara sa evropskim nego kod vas "europejaca": stalno nas podrzavaju nekakvim rezolucijama Vijeca Evrope, pa nekakvim rezolucijama Vijeca sigurnosti UN, pa nekakvim NATO odlukama, pa nekakvim odlukama visokih predstavnika...izgleda niko ne podrzava nasu politiku :-( Ovo je mozda i vaznije negoli na prvi pogled izgleda. "Njihovu" politiku, tj. politiku separatizma, etnopolitiku, podrzava struja koja je u EU poznatija pod imenom "iliberalna demokratija". Uglavnom se tu radi o Orbanu i nekolicini drzavnika zemalja bivseg Varsavskog Pakta. Nasi ljudi, dakle i jedni i drugi i treci, nekako nikako ne mogu da shvate cinjenicu da je BiH vec odavno postala popriste politickog Stellvertreterkrieg-a. To je njemacki izraz koji oznacava ratove koje su 2 hladnoratovske sile vodile preko svojih zastupnika. Drugim rijecima: prejebavali su se preko tudjih ledja, da izvine forumsko pucanstvo. U BiH, na svu srecu, se taj rat vodi politicim sredstvima i nisu sukobljene USA i CCCP vec dvije politicke struje koje borbu vode i unutar same EU: - Zemlje liberalne demokratije, i - Zemlje iliberalne demokratije. Trenutno EU muku muci s Orbanom jer jos uglavnom radi sta hoce ali ja osobno sam uvjeren u to da ce mu dohakati. Jednostavno bi bilo povijesna greska da on, Jansa, i par njih njima slicnim, pobijedi protiv Njemacke, Francuske, Holandije, Svedske itd.. To je uglavnom i velika sreca za BiH tj. njen opstanak. Ukoliko bi u EU pobijedila ipak ova iliberalna strana, stvari bi se zaista mogle poceti odvijati na stetu BiH, tj. etnicke podjele unutar drzave bi zasigurno bile i zakonski dodatno produbljene.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:48 |
|
|
|
Čuj astronomsku plaću hahaha. Radoznao sam čuti koja bi to bila točno astronomska plaća, razmišljam da se prijavim?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1524 of 2558 - 59.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:50 |
|
|
The Green Zebra je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: malo je konfuzan dio "ili jedan dan od objave u SG BiH"
Ova Odluka stupa na snagu odmah i odmah se objavljuje na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika i u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”.
Članak 2.
(Stupanje na snagu)
Ovaj Zakon stupa na snagu osam dana od dana objave na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika ili jedan dan od dana objave u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”, koji god od tih dana nastupi ranije. Valjda se boji da netko u Službenom glasniku ne sabotira... Zanimljivo, znači moguće je da nastupi ranije. hipotetički, da ga sutra isprintate, na snazi je od prekosutra
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:51 |
|
|
|
I da, ako neko misli da ce sad federalna policija ici da hapsi Srbe po RS, vara se naravno. To ce se raditi na mnogo kulturniji nacin. Pa kad imas nalog za hapsenje, pa tuzbu, pa te onda na grani dignu kad podjes da se kupas u jadranskom moru ili tamo negdje u Grckoj.
Dovoljno je da te peglaju par sati pa da slijedeci put dobro razmislis koliko ces i sta javno negirati. Naravno, ovo ne inkludira guslarske veceri i seoske druzbe slicnije provenijencije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:52 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Ukoliko bi u EU pobijedila ipak ova iliberalna strana, stvari bi se zaista mogle poceti odvijati na stetu BiH, tj. etnicke podjele unutar drzave bi zasigurno bile i zakonski dodatno produbljene. GraDZaninu, opet si se orevise zaigrao bijelim. Reci, gdje u tvojoj zaludjenoj glavi spada Belgija? U zemlje "liberalne" ili "iliberalne" demokracije? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46198 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Naša Kvačica je napisao/la: Čuj astronomsku plaću hahaha. Radoznao sam čuti koja bi to bila točno astronomska plaća, razmišljam da se prijavim? Za Bošnjake sve preko 1000KM.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 20:58 |
|
|
alh84001 je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Ukoliko bi u EU pobijedila ipak ova iliberalna strana, stvari bi se zaista mogle poceti odvijati na stetu BiH, tj. etnicke podjele unutar drzave bi zasigurno bile i zakonski dodatno produbljene. GraDZaninu, opet si se orevise zaigrao bijelim. Reci, gdje u tvojoj zaludjenoj glavi spada Belgija? U zemlje "liberalne" ili "iliberalne" demokracije?  Ja sam Cajnicanin. I nisam nista vukao. Znam da nisi pravilno obavjesten pa cu pokusati biti od pomoci - doduse trebace ti njemacki jezik. Ali ko zna i koga zanima moze pogledati: Odlican dokumentarac EU kanala Arte (njemacko francuska kooperacija - vidjeti na wikipediji ko zeli) o fenomenu o kojem govorim: Belgija je zemlja slucaj. Ali uglavnom se u principijelnim stavovima oko kojih se lome koplja unutar EU nalazi na strani liberalne demokratije. Njihova etnicka podjela je pak prica za sebe - no ne cujem nesto da se prica o raspadu Belgije ili o tome da je tamo dozvoljeno negirati...genocid.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:00 |
|
|
|
S obzirom da se zna da ovaj tzv. zakon neće imati nikakvu prođu na teritoriji Republike Srpske, zašto je Incko toliko godina čekao da bi vruć krompir uvalio u ruke ovoj novoj dileji od VP? Možda mu je Šmit jebo ženu nekad, pa mu se sveti. Trebalo bi ispitati to. Šalu na stranu, ali s obzirom na budući katastrofalan neuspjeh tog zakona u Srpskoj, nije ništa isključeno, pa ni ta eventualna jebačina i osveta za nju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:03 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: S obzirom da se zna da ovaj tzv. zakon neće imati nikakvu prođu na teritoriji Republike Srpske, zašto je Incko toliko godina čekao da bi vruć krompir uvalio u ruke ovoj novoj dileji od VP? Možda mu je Šmit jebo ženu nekad, pa mu se sveti. Trebalo bi ispitati to. Šalu na stranu, ali s obzirom na budući katastrofalan neuspjeh tog zakona u Srpskoj, nije ništa isključeno, pa ni ta eventualna jebačina i osveta za nju. Zato što su Ashdown i Schwarz-Schilling to isto Inzku radili. Stalno su se javljali i muslimanskim i stranim novinarima i pričali kako "u Bosni nikad nije bilo gore". Moš misliti kako je Inzku to bilo čitati. Njih dvojica usrali više od njega i sad on kriv za najgoru situaciju ikada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:04 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Belgija je zemlja slucaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:04 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Pa koliko je samo Srbija stvarala odredjenim pojedincima iz BiH probleme dok se sve to nije sudski rijesilo, a kamoli da se ne mogne ljudima praviti probleme, obicnima, koji negiraju nesto sto je u EU opcepriznato. tačno Muki stvarala je probleme, pa je malo vakcinisala, pa su izgleda opet problemi došli na red
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
turbotakija
|
|
|
|
Ne znam kakav ti je to nacin rasprave. Ti smajlici i to. Nisam upucen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:07 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33 Postovi: 12777 Lokacija: 🇮🇷 Upozorenja: 1
|
Naša Kvačica je napisao/la: Čuj astronomsku plaću hahaha. Radoznao sam čuti koja bi to bila točno astronomska plaća, razmišljam da se prijavim? 2500 km plus bonusi. Ali sto sklekova, skromno znanje sa nunčakama i DVD kickboxera nije dovoljno. Samo najspremniji. Ne tvrdim ni da ne bi prošao. Takođe, ponuditi svaku moguću suradnju i pomoć svim Srbima koji su i na najmanji način uključeni u implementaciju ovog zakona. Političarima koji su protiv uvesti sankcije, a gurati one koji su za, pa ne cak ni za one za, nego one koji su najmanje protiv. Glaupo je misliti da bi sad Bošnjaci trebali orgijati po RSu i hapsiti Srbe, ne, to se neće radi tako. Slijedi desetogodišnja bitka, najmanje. I zajebajem se za specijalnu jedinicu, koji vam je 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:08 |
|
|
|
Ne smijete se sa tim šaliti dok vam Srbi o kvaliteti života odlučuju. Nije mudro.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:09 |
|
|
|
dal u praksi znači da kada se evidentira osoba koja negira genocid a dolazi sa prostora RS
prilikom boravka na teritoriji FBiH ako se locira biti uhapšena i pritvorena?
ovo bi bilo najlakše sprovedivo za političare.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:11 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čuj astronomsku plaću hahaha. Radoznao sam čuti koja bi to bila točno astronomska plaća, razmišljam da se prijavim? 2500 km plus bonusi. Ali sto sklekova, skromno znanje sa nunčakama nije dovoljno i DVD kickboxera. Samo najspremniji. Ne tvrdim ni da ne bi prošao. Takođe, ponuditi svaku moguću suradnju i pomoć svim Srbima koji su i na najmanji način uključeni u implementaciju ovog zakona. Političarima koji su protiv uvesti sankcije, a gurati one koji su za, pa ne cak ni za one za, nego one koji su najmanje protiv. Glaupo je misliti da bi sad Bošnjaci trebali orgijati po RSu i hapsiti Srbe, ne, to se neće radi tako. Slijedi desetogodišnja bitka, najmanje. I zajebajem se za specijalnu jedinicu, koji vam je  Kakav DVD ti pada na pamet, kad sam to skupljao bio je VHS. Uglavnom, slijedi bitka. Pa dobro, očekivano.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1524 of 2558 - 59.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zbl
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:15 |
|
|
|
Te vrhunski obučene specijalce obično seljaci probodu vilama u nekoj vukojebini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
The Green Zebra
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini Postano: 23 srp 2021, 21:15 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: The Green Zebra je napisao/la: Valjda se boji da netko u Službenom glasniku ne sabotira... Zanimljivo, znači moguće je da nastupi ranije. hipotetički, da ga sutra isprintate, na snazi je od prekosutra Mi? Ja s BiH koliko znam nemam nikakve veze. Trbalo bi preispitati obiteljsko stablo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
|
|
Bit ce veselo gledati posjet Dodika DDG-u i potpunu nezainteresiranost policije HBZ-a 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
|
|
|
Nemaju Srbi vise prostora za vrdanje, ili jesi ili nisi.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 15:33 Postovi: 12777 Lokacija: 🇮🇷 Upozorenja: 1
|
|
Iskreno sam i sam bio danas iznenađen ovim, ali kad razmislim, ne mogu da se otmem dojmu da bi ovo bio jako glup i naivan potez Inzka, da ne postoji nešto što ne znamo. Šta je to vrijeme će pokazati, ali nešto postoji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|