|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 51 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 07:08 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26933 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Prolaznik je napisao/la: Demografski socijalizam je uništio demografiju svake nacije koja se odala toj ideologiji, bez iznimke. Uvoz stranaca to može privremeno sanirati, ali onda pristajete na zamjenu stanovništva. Sve za penzije, penzije ni za što? Nijedna uređenja zapadna zemlja nije uspjela kontrolirati imigraciju. Ovdje se pogrješno navode neki parametri temeljem kojih se ista može prvo regulirati pa onda kontrolirati. To je zabluda. Jednostavno, nema zemlje koja je uspjela zaštititi se od nekontrolirane zamjene stanovništva. Prije nekoliko decenija sve te zemlje (Belgija, Nizozemska, UK, Švedska...) su tvrdile - IMAMO PLAN! A onda trt-kenj. Ako se imigracija i prihvati onda to mora bar proći kroz odgovarajuću proceduru, višegodišnju javnu raspravu i parlamentarnu raspravu. Donijeti točno određenju brojku imigranata koja se nikako ne smije preći, donijeti zakone koji precizno i strogo reguliraju kategorije imigranata i njihov boravak te NAJVAŽNIJE praktički onemogućiti dobivanje državljanstva tim osobama. Ovisnost gospodarstva o imigrantima nije dobra stvar. Što bi danas Poljska industrija bez Ukrajinaca? Načisto bi propala. Kao što će i propasti jednog dana kada Ukrajinci budu mogli ići raditi zapadnije od Poljske. I što će onda biti? Kapitalisti će vršiti pritisak da se ako treba uvezu i Somalijci samo da se ti pogoni ne zatvore. Tako će biti i u HR sa Ukrajincima. Ukrajinci su OK, ne vidim zašto se ne bi primilo jedno 10.000 radnika otamo. Od toga će se pola integrirati pola otići dalje. Primanje imigranata je kao seks sa djevicom. Prvih 1000 stranaca narod prihvaća teško, a onda se otpor lomi sa svakom novom turom. Znači, da Hrvatska sutra prihvati 100.000 Bangladešana samo bi se povećala ovisnost i pritisci za importom novih garonja.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
pakovic
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 07:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne mora se živjeti u zoni tramvaja. Dapače. Zašto je u Njemačkoj normalno živjeti 60 km od posla a kod nas nije?! Nigdje nije normalno živjeti 60 km od posla, pa ni u Njemačkoj. U Njemačkoj 4,5% zaposlenika putuje više od 50 km na posao, dakle u zemlji s besplatnim autocestama i puno boljim javnim prijevozom. 76% zaposlenih putuje manje od 25 km. Gubiti dva sata (ili više) vremena na prijevoz jedna je od gorih stvari u životu. Posebno ako voziš auto. Pa nisu cijene stanova slučajno takve kakve jesu.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 08:02 |
|
|
Još jedna velika mana primanja imigranata je što otupi demografska pitanja.
Ako se mogu jednostavno uvesti radnici, onda za demografsku obnovu i nema potrebe, pa se posljedično ništa konkretno i ne postigne.
Kad se pogleda sunovrat npr Nijemaca koji nam nestaju pred očima, stvarno nije jasno kako to netko može željeti Hrvatima.
To je kao da kažeš ne da mi se odgajati djecu i brinuti se za njih, jednostavno ću usvojiti troje 24-godišnjaka i već imam odraslu djecu koja su završila fakultet.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1241 of 2558 - 48.51%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 08:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Još jedna velika mana primanja imigranata je što otupi demografska pitanja.
Ako se mogu jednostavno uvesti radnici, onda za demografsku obnovu i nema potrebe, pa se posljedično ništa konkretno i ne postigne.
Kad se pogleda sunovrat npr Nijemaca koji nam nestaju pred očima, stvarno nije jasno kako to netko može željeti Hrvatima.
To je kao da kažeš ne da mi se odgajati djecu i brinuti se za njih, jednostavno ću usvojiti troje 24-godišnjaka i već imam odraslu djecu koja su završila fakultet. Siguran sam da bi zapadne elite poduzele mnogo snažnije demografske mjere kada bi ostale bez priljeva imigranata. I vjerojatno imale i određenu dozu učinkovitosti i danas bile normalne (mjere), tj standard u svijetu. Ovako zaboli ih patka. Fali 35000 radnika u Bremenu, pošalji Turke. Fali 18000 u Hanoveru šalji Pakistance... Odista, nevjerojatno je da danas, kada je očito, kad i zadnji kreten vidi do čega dovodi imigracija, kada se Zapad davi u svojemu imigracionizmu... da danas netko može zagovarati imigrante. To je meni strašno. To je na razini Židova koji gledaj u Aušvic i glasuju za naciste jer "druge opcije nema".
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 08:38 |
|
|
Imigranata će trebati sve manje jer robotizacija i mehanizacija ide u tom smjeru... Evo ukinimo u Hrvatakoj naplatne kućice a uvedemo vinjete, tržište rada samo tim potezom dobiva 500 super kvalitetnih radnika  Tjerat sve nepotrebno iz javnog u realni sektor...
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 08:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Još jedna velika mana primanja imigranata je što otupi demografska pitanja.
To je kao da kažeš ne da mi se odgajati djecu i brinuti se za njih, jednostavno ću usvojiti troje 24-godišnjaka i već imam odraslu djecu koja su završila fakultet. Siguran sam da bi zapadne elite poduzele mnogo snažnije demografske mjere kada bi ostale bez priljeva imigranata. I vjerojatno imale i određenu dozu učinkovitosti i danas bile normalne (mjere), tj standard u svijetu. Demografske mjere same po sebi ništa ne garantiraju jer djeca u razvijenijim državama naginju visokom obrazovanju i laganim "čistim" poslovima za dobru plaću. I roditelji ih guraju u to. Recimo ja imam prijatelje s troje djece od kojih je jedno student , a dvoje se kreću u tom smjeru da budu VSS. I sad kažem da su imali četvrto dijete i da je to dijete htjelo biti čistač wc-a što bi oni rekli? Sazvali bi kućni sastanak i ispirali mu mozak dok ne promijeni odluku. Znači nije dovoljno imati više djece da se imigracija učini nepotrebnom, nego dio djece treba profesionalno "žrtvovati" i usmjeriti ih u teške poslove za malu plaću.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Siguran sam da bi zapadne elite poduzele mnogo snažnije demografske mjere kada bi ostale bez priljeva imigranata. I vjerojatno imale i određenu dozu učinkovitosti i danas bile normalne (mjere), tj standard u svijetu.
Demografske mjere same po sebi ništa ne garantiraju jer djeca u razvijenijim državama naginju visokom obrazovanju i laganim "čistim" poslovima za dobru plaću. I roditelji ih guraju u to. Recimo ja imam prijatelje s troje djece od kojih je jedno student , a dvoje se kreću u tom smjeru da budu VSS. I sad kažem da su imali četvrto dijete i da je to dijete htjelo biti čistač wc-a što bi oni rekli? Sazvali bi kućni sastanak i ispirali mu mozak dok ne promijeni odluku. Znači nije dovoljno imati više djece da se imigracija učini nepotrebnom, nego dio djece treba profesionalno "žrtvovati" i usmjeriti ih u teške poslove za malu plaću. Naveo sam primjer naših komunista koji su zazivali radništvo i proizvodnju (i danas) a vlastitu djecu gurali u filozofije i sociologije (jer to nije egzaktno pa se možešš provlačit).  Tako je, ne bi nitko na zanate djecu slao ali su protiv imigranata. U pravu su i oni koji tvrde da će automatizacija zamijeniti dio imigracije ali evo ja sam podignuo Robijevu temu, nisam primijetio da se Bobi nešto raspisao i ostali protivnici imigracije. post1528375.html#p1528375Dakle, svi vi koji ste protiv borite se protiv imigracije to možete uvaljivanjem AI gdje god je moguće. Ovako ste kao moja žena, koju god ideju iznesem odmah ima listu onoga što ne valja ali nikad ne zna reći što valja a kamoli se zauzet za to.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:22 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Znači nije dovoljno imati više djece da se imigracija učini nepotrebnom, nego dio djece treba profesionalno "žrtvovati" i usmjeriti ih u teške poslove za malu plaću. Stvar je u tome da ovo nije točno. Ti teški poslovi za malu plaću postoje zato (i samo zato) jer ih IMA tko raditi. Ako ne bi bilo imigracije i eventualno nema ih tko raditi, onda bi plaća na tim poslovima narasla pa više ne bi bili teški poslovi sa malom plaćom, nego bi to bili teški poslovi sa visokom plaćom za koje bi se onda zbog više plaće i našlo radnika. Stvari su dinamičke, a imigracija upravo spriječava da taj radnik koji radi teški posao ima veću plaću.
1241 of 2558 - 48.51%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:23 |
|
|
Revenger HR je napisao/la: Kako je evidentno da Hrvatska ako se namjerava i dalje razvijati će morati uvoziti radnu snagu po meni najbolje da se kopira neki sistem država koje već imaju u primjeni takve zakone. Meni osobno se dopada sistem koji ima Kanada tj. LMIA program , LMIA je kratica Labour Market Impact Assessment u prijevodu studija utjecaja na tržište rada. U biti se radi o potvrdi na temelju koje firma dobiva dozvolu da na neko radno mjesto zaposli stranca, s time da to nije radna dozvola, već samo kako sam napisao dozvola firmi da zaposli stranca a onda na temelju te dozvole stranac podnosi zahtjev za radnu dozvolu. Na temelju mojeg iskustva takav sistem omogučava firmama da zaposle stranca ali opet dovoljno štiti domaću radnu snagu od nelojalne konkurencije.
Da bi firma dobila dozvolu mora udovoljavati stroge uvjete , kao prvo mora biti solventna, minimalno 70% zaposlenika moraju biti Kanadski državljani ili stranci s statusom stalnog boravka ( PR - permanent resident), za otvoreno radno mjesto mora oglasiti na službenim stranicama Kanade za zapošljavanje, satnica ne može biti manja od prosječne za to zanimanje u toj provinciji, mora strancu osigurati povratnu kartu i smještaj koji ne može biti bilo kakav već mora zadovoljavati uvjete za normalan život. Ako im se u roku od 28 dana od objave oglasa ne javi nitko od kanadskih državljana ili stranaca sa stalnim boravkom tada mogu zatražiti izdavanje LMIA.
Stranac da bi dobio radnu dozvolu mora imati završeno obrazovanje potrebno za to radno mjesto ili radno iskustvo na tom radnom mjestu obično od barem 3 godine. Ne smije biti kažnjavan i ne smije se voditi protiv njega kazneni postupak. Radna dozvola se izdaje na dvije godine i za to vrijeme stranac je obavezan raditi za poslodavca koji mu je ishodio LMIA pa čak u nekim situacijama je navedena i lokacija radnog mjesta. Ukoliko želi promijeniti posao postupak je isti (opet LMIA pa zahtjev za radnu dozvolu) . Obično nakon šest mjeseci ima pravo podnijeti zahtjev za stalni boravak, ako mu se odobri onda ima ista prava kao i Kanađani osim političkih i minimalna ograničenja za zapošljavanje (savezna policija i sigurnosne službe) te ovisno o svojem znanju i sposobnosti može tražiti drugi posao tj. ne treba mu više radna dozvola. O samom postupku za dobvanje PR ne bih pisao jer dosta kompliciran,zahtjevan i dugotrajan postupak (minimalno godinu dana ali obično je to dvije godine i više) .
Ovi uvjeti su za NSS i SSS zanimanja. To ne funkcionira u praksi, pa Toronto je najbolji primjer, ja raspišem natječaj s uvjetom da znaš indijski jezik, jer mi treba za suradnju s indijcima i automatski su svi hrvati bez obzira na kvalifikacije popušili, a i najgori indijac će dobit poso. Bobovac je napisao/la: Prolaznik je napisao/la: Demografski socijalizam je uništio demografiju svake nacije koja se odala toj ideologiji, bez iznimke. Uvoz stranaca to može privremeno sanirati, ali onda pristajete na zamjenu stanovništva. Sve za penzije, penzije ni za što? Nijedna uređenja zapadna zemlja nije uspjela kontrolirati imigraciju. Ovdje se pogrješno navode neki parametri temeljem kojih se ista može prvo regulirati pa onda kontrolirati. To je zabluda. Jednostavno, nema zemlje koja je uspjela zaštititi se od nekontrolirane zamjene stanovništva. Prije nekoliko decenija sve te zemlje (Belgija, Nizozemska, UK, Švedska...) su tvrdile - IMAMO PLAN! A onda trt-kenj. Ako se imigracija i prihvati onda to mora bar proći kroz odgovarajuću proceduru, višegodišnju javnu raspravu i parlamentarnu raspravu. Donijeti točno određenju brojku imigranata koja se nikako ne smije preći, donijeti zakone koji precizno i strogo reguliraju kategorije imigranata i njihov boravak te NAJVAŽNIJE praktički onemogućiti dobivanje državljanstva tim osobama. Ovisnost gospodarstva o imigrantima nije dobra stvar. Što bi danas Poljska industrija bez Ukrajinaca? Načisto bi propala. Kao što će i propasti jednog dana kada Ukrajinci budu mogli ići raditi zapadnije od Poljske. I što će onda biti? Kapitalisti će vršiti pritisak da se ako treba uvezu i Somalijci samo da se ti pogoni ne zatvore. Tako će biti i u HR sa Ukrajincima. Ukrajinci su OK, ne vidim zašto se ne bi primilo jedno 10.000 radnika otamo. Od toga će se pola integrirati pola otići dalje. Primanje imigranata je kao seks sa djevicom. Prvih 1000 stranaca narod prihvaća teško, a onda se otpor lomi sa svakom novom turom. Znači, da Hrvatska sutra prihvati 100.000 Bangladešana samo bi se povećala ovisnost i pritisci za importom novih garonja. Da u pravu si. Zato što se radnike traži po kvalifikaciji umjesto po kulturi, znači zavod bi trebo otić u Ukrajinske škole i tamo dogovorit mlade ljude, a onda ih tu dovest na praksu i da se od 16-17-18 godina odma uče hrvatskom životu. Šta ćeš ti kad ti dođe ekipa 30+ banki on već ima životne navike, obitelj i neke svoje rituale životne. Znači nešto slično ko ova djeca iz imovinsko slabiji obitelji što idu na ljetovanje, tako dovodit djecu na praksu, al kod kvalitetnih poslodavac di će nešto naučit i zaradit, tako da im je u cilju se vratit i tu živit. Također da bi zadržo hrvate u poslovima treba modernizirat obrte, svaki mladi bi se bavio nečim konkretnim zidar, krovopokrivač, stolar, kad bi bio svoj gazda i kad bi znao da sustav plaćanja funkcionira. Zatim treba minimalac vezat uz profit firmi, ti imaš građevinare koji žive ko lordovi, a plaće u firmi su im mizerija ili čak i kasne... npr. banke imaju extra profite, a cure po šalterima rade za 5000kn...onda se nađu debili iz medija koji komentiraju da to nije težak poso, takve kretene treba kažnjavat, nema veze težina posla s plaćom, nego profitabilnost posla treba određivat plaću. Sjećam se kad su srali po vozačima u ZET-u radi 6000-7000kn plaće, pa šta ako grad ima 13milijardi kuna proračun i to pokrije bez problema...
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:24 |
|
|
Ne vjerujem ni u te robote. Oliver je pjevao 1975. kako će 2002. godine u Splitu sve roboti raditi a mi ćemo pjevati i zajebavati se cijeli dan. Pa evo 2021. je a još moramo raditi.
Inače kad sam ja počeo raditi, najstariji kolege su mi bili oko 1935. godišta. Pa ti i oni do 1950. su bili tvrdoglavi , primitivni i svakakvi, ali im nije bio nikakav problem iskrcati cijeli šleper na ruke. Ili ustati se u 5 ujutro. Tada nam nisu trebali Bangladešani jer smo imali svoje Bangladešane.
Danas kad kažeš da se normalno budiš u 5, ljudi te gledaju kao da imaš psihičkih problema. U europskim zemljama radno vrijeme se pomaknulo i prema 9 da se gospoda naspavaju, a kasnije kad dođeš kući u 18 navečer nemaš vremena za baviti se s djecom ni za ništa drugo.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:29 |
|
|
Evo jedna misaona vježba.
Zamislite da ne postoji Afrika i Bliski istok. Tu je recimo ocean. Postoje samo USA, Kanada, EU, Japan, Australija itd. Nije bitno tko sve točno, poanta je da imigranti nemaju odakle doći, nema ih.
E, pitanje, što bi bilo sa WC-om i građevinom u Njemačkoj? Ako je na mjestu Afrike ili Bliskog istoka more, znači ako nema nikakve tehničke mogućnosti da dođe imigrant, pitanje glasi: Je li mislite da bi u Njemačkoj WC-ovi bili prljavi a gradilišta pusta?
1241 of 2558 - 48.51%
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Znači nije dovoljno imati više djece da se imigracija učini nepotrebnom, nego dio djece treba profesionalno "žrtvovati" i usmjeriti ih u teške poslove za malu plaću. Stvar je u tome da ovo nije točno. Ti teški poslovi za malu plaću postoje zato (i samo zato) jer ih IMA tko raditi. Ako ne bi bilo imigracije i eventualno nema ih tko raditi, onda bi plaća na tim poslovima narasla pa više ne bi bili teški poslovi sa malom plaćom, nego bi to bili teški poslovi sa visokom plaćom za koje bi se onda zbog više plaće i našlo radnika. Stvari su dinamičke, a imigracija upravo spriječava da taj radnik koji radi teški posao ima veću plaću. Baš me zanima kako tražiš vodoinstalatera i koliko ga platiš. Ja sam skužio da ti koji pričaju protiv imigracije imaju zmiju u džepu kad je plaćat te "proste" poslove. ¸Hercegovci su tu dobar primjer. Uvijek radije odu na Tromeđu po muslimane koji su duplo jeftiniji od domaćih.  Nešto slično navedenom sam vidio u Nizozemskoj. Konobari u kafićima uopće nisu imigranti, bar ne očiti, onda sam pitao u čemu je trik i ispalo je da konobar ima plaću preko 2k €, ali zato je cuga sve samo ne jeftina. Hoću reći, negdje moramo popušit, samo je pitanje gdje želimo?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:42 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Siguran sam da bi zapadne elite poduzele mnogo snažnije demografske mjere kada bi ostale bez priljeva imigranata. I vjerojatno imale i određenu dozu učinkovitosti i danas bile normalne (mjere), tj standard u svijetu.
Demografske mjere same po sebi ništa ne garantiraju jer djeca u razvijenijim državama naginju visokom obrazovanju i laganim "čistim" poslovima za dobru plaću. I roditelji ih guraju u to. Recimo ja imam prijatelje s troje djece od kojih je jedno student , a dvoje se kreću u tom smjeru da budu VSS. I sad kažem da su imali četvrto dijete i da je to dijete htjelo biti čistač wc-a što bi oni rekli? Sazvali bi kućni sastanak i ispirali mu mozak dok ne promijeni odluku. Znači nije dovoljno imati više djece da se imigracija učini nepotrebnom, nego dio djece treba profesionalno "žrtvovati" i usmjeriti ih u teške poslove za malu plaću. Zašto polazimo od pogrješnih premisa da su svi pripadnici naših društava white collar elita i da je pripadnost toj eliti irevrzibilni proces? Ja osobno poznajem više ljudi i naših i stranaca koji su radnici a čiji su roditelji bili fakultetski obrazovani. Sve je to stvar motivacije. Tko bi bio neki ćato za 600 eura i sa 15 dana godišnjeg, ako može biti cnc operater za 1200 eura i 30 dana godišnjeg? Neki bi možda i prihvatili ovo prvo ali većina ne. Dakle, toliko hvaljeni mehanizmi tržišta i ponude i potražnje nekim čudom ovdje ne vrijede jer nije u interesu naroda a jeste kapitalističke elite. Umjesto toga zagovara se onaj ekstremni državni intervencionizam.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:44 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Evo jedna misaona vježba.
Zamislite da ne postoji Afrika i Bliski istok. Tu je recimo ocean. Postoje samo USA, Kanada, EU, Japan, Australija itd. Nije bitno tko sve točno, poanta je da imigranti nemaju odakle doći, nema ih.
E, pitanje, što bi bilo sa WC-om i građevinom u Njemačkoj? Ako je na mjestu Afrike ili Bliskog istoka more, znači ako nema nikakve tehničke mogućnosti da dođe imigrant, pitanje glasi: Je li mislite da bi u Njemačkoj WC-ovi bili prljavi a gradilišta pusta? To je sve povezano, ne bi mogli postojati bogati da ne postoje siromašni koji rade za bogate. Društvo gdje su svi bogati i svi sve imaju je utopija gora od komunizma. Znači odgovor je da bi Nijemci bili siromašni i oni bi radili te poslove.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Baš me zanima kako tražiš vodoinstalatera i koliko ga platiš. Imam jednog vodoinstalatera već preko 20 godina, tj. od kad sam kupio prvi stan pa mi je trebalo. I za njega sam dobio preporuku. Imam njegov broj u kontaktima i uvijek njega zovem kad god nešto treba, i naravno preporučam drugima. Tako imam već provjerene majstore za sve druge poslove, znam tko će mi okrečiti zidove, tko mi je električar, tko je pouzdan automehaničar itd. I da ti kažem čak mislim da je tako jeftinije. Uopće ne gubim vrijeme tražeći vodoinstalatera jer ga već imam. Tu već uštedim više nego što je račun jer moj radni sat vrijedi. I na kraju znam što dobijem. Veliki je rizik raditi sa nekim novim koga ne poznaješ. Da ti nešto upropasti zbog nešto niže cijene, ne znam, meni se to ne isplati, samo te glava zaboli. Probao sam nekad davno raditi sa jeftinim programerima iz Indije. Više štete nego koristi. Isplati se puno platiti profesionalca i iz mog skromnog iskustva istinita je ona: nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino. Junuz Djipalo je napisao/la: Ja sam skužio da ti koji pričaju protiv imigracije imaju zmiju u džepu kad je plaćat te "proste" poslove. ¸Hercegovci su tu dobar primjer. Uvijek radije odu na Tromeđu po muslimane koji su duplo jeftiniji od domaćih.  Pa i Hercegovci su glupi, što si ti mislio da smo mi pametniji od ostalih? Umjesto da damo posao svom djetetu, dijete Hercegovci šalju u Njemačku a sebi dovode muslimane iz Bosne. E hajde ti meni reci kako to može dobro završiti? Ne može nikako. Junuz Djipalo je napisao/la: Nešto slično navedenom sam vidio u Nizozemskoj. Konobari u kafićima uopće nisu imigranti, bar ne očiti, onda sam pitao u čemu je trik i ispalo je da konobar ima plaću preko 2k €, ali zato je cuga sve samo ne jeftina.
Hoću reći, negdje moramo popušit, samo je pitanje gdje želimo? Treba gledati stvari dugoročno i onda je jasno što treba raditi.
1241 of 2558 - 48.51%
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:48 |
|
|
Bobovac je napisao/la:
Zašto polazimo od pogrješnih premisa da su svi pripadnici naših društava white collar elita i da je pripadnost toj eliti irevrzibilni proces? Ja osobno poznajem više ljudi i naših i stranaca koji su radnici a čiji su roditelji bili fakultetski obrazovani. Sve je to stvar motivacije. Tko bi bio neki ćato za 600 eura i sa 15 dana godišnjeg, ako može biti cnc operater za 1200 eura i 30 dana godišnjeg? Neki bi možda i prihvatili ovo prvo ali većina ne.
Stalno radite sistemsku grešku da gospodske SSS poslove predstavljate kao teške i prljave. CNC operater je školovani gospodin čovjek. Opet iz svog iskustva kad je jedan moj radnik , jak i vrijedan ali ne jako pametan, otišao u drugu firmu na bolju plaću i vidio da mora raditi na CNC-u pobjegao je glavom bez obzira i vratio se. On je bio zaostatak starih generacija koji sa 40 godina nije znao upaliti kompjuter. Ali sad se vidimo povremeno još uvijek i njegova djeca jako dobro znaju s kompjuterima. Nema povratka.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:53 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ja sam skužio da ti koji pričaju protiv imigracije imaju zmiju u džepu kad je plaćat te "proste" poslove. ¸Hercegovci su tu dobar primjer. Uvijek radije odu na Tromeđu po muslimane koji su duplo jeftiniji od domaćih.  Odličan primjer protiv imigracije. Prije muslimana na Tromeđi sve njihove poslove su radili Hrvati, većim dijelom izbjeglice iz Bosne ali dijelom i domaći. Dolaskom muslimana na Tromeđu ti ljudi su izgubili siguran izvor prihoda a i nadnice su pale. Kao rezultat smo imali pogoršanje životnih uvjeta naših ljudi te pojačano iseljavanje. Dakle ovo je jedan plastični prikaz što bi bilo da HR postane imigrantska zemlja.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 09:56 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Zašto polazimo od pogrješnih premisa da su svi pripadnici naših društava white collar elita i da je pripadnost toj eliti irevrzibilni proces? Ja osobno poznajem više ljudi i naših i stranaca koji su radnici a čiji su roditelji bili fakultetski obrazovani. Sve je to stvar motivacije. Tko bi bio neki ćato za 600 eura i sa 15 dana godišnjeg, ako može biti cnc operater za 1200 eura i 30 dana godišnjeg? Neki bi možda i prihvatili ovo prvo ali većina ne.
Stalno radite sistemsku grešku da gospodske SSS poslove predstavljate kao teške i prljave. CNC operater je školovani gospodin čovjek. Opet iz svog iskustva kad je jedan moj radnik , jak i vrijedan ali ne jako pametan, otišao u drugu firmu na bolju plaću i vidio da mora raditi na CNC-u pobjegao je glavom bez obzira i vratio se. On je bio zaostatak starih generacija koji sa 40 godina nije znao upaliti kompjuter. Ali sad se vidimo povremeno još uvijek i njegova djeca jako dobro znaju s kompjuterima. Nema povratka. Kakve to ima veze sa ičim o čemu se govori čovječe. Šta si se zalijepio za tog cnc operatera jebo te on. Ako ti to smeta zamisli da umjesto toga piše bravar, bagerista, skladištar, konobar... ikoji kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 10:00 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Evo jedna misaona vježba.
E, pitanje, što bi bilo sa WC-om i građevinom u Njemačkoj? Ako je na mjestu Afrike ili Bliskog istoka more, znači ako nema nikakve tehničke mogućnosti da dođe imigrant, pitanje glasi: Je li mislite da bi u Njemačkoj WC-ovi bili prljavi a gradilišta pusta? To je sve povezano, ne bi mogli postojati bogati da ne postoje siromašni koji rade za bogate. Društvo gdje su svi bogati i svi sve imaju je utopija gora od komunizma. Znači odgovor je da bi Nijemci bili siromašni i oni bi radili te poslove. Totalno ti je pogrešan pristup. Prvo, ne radiš za bogataša. Radiš za sebe tj. za svoju plaću. Dobivaš onoliko koliko vrijediš. Ako vrijediš više, dobiti ćeš više. Ništa ti bogataš ne daje, nego svatko sam sebi zarađuje. Ako taj zli bogataš ne želi dati više, onda mu daš otkaz i odeš na drugo mjesto gdje su u mogućnosti zadovoljiti te. Ako ipak ne vrijediš više, e onda si u problemu. Možeš povećati svoju vrijednost i dobiti više, ili možeš biti nesretan. Isto je zapravo u svemu u životu. Ako te cure ne gledaju, možeš raditi na sebi a možeš gledat porniće. Ako imaš previše kila, možeš raditi sklekove i paziti što jedeš, a možeš nastaviti jesti jer si tužan zato što puno jedeš itd itd. To je zapravo borba dobra i zla. 
1241 of 2558 - 48.51%
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 10:07 |
|
|
Bobovac je napisao/la:
Kakve to ima veze sa ičim o čemu se govori čovječe. Šta si se zalijepio za tog cnc operatera jebo te on.
Ako ti to smeta zamisli da umjesto toga piše bravar, bagerista, skladištar, konobar... ikoji kurac.
Stvarno si puko, ti si spomenuo cnc operatera i 1200 eura plaće a sad mene prozivaš da sam se ja zalijepio. Gdje to u Hrvatskoj skladištar i konobar imaju 1200 eura? Odmah ja tamo idem raditi.
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 10:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Totalno ti je pogrešan pristup. Prvo, ne radiš za bogataša. Radiš za sebe tj. za svoju plaću. Dobivaš onoliko koliko vrijediš. Ako vrijediš više, dobiti ćeš više. Ništa ti bogataš ne daje, nego svatko sam sebi zarađuje. Ako taj zli bogataš ne želi dati više, onda mu daš otkaz i odeš na drugo mjesto gdje su u mogućnosti zadovoljiti te. Ako ipak ne vrijediš više, e onda si u problemu. Možeš povećati svoju vrijednost i dobiti više, ili možeš biti nesretan. Isto je zapravo u svemu u životu. Ako te cure ne gledaju, možeš raditi na sebi a možeš gledat porniće. Ako imaš previše kila, možeš raditi sklekove i paziti što jedeš, a možeš nastaviti jesti jer si tužan zato što puno jedeš itd itd. To je zapravo borba dobra i zla.  Dobro, ti ćeš se unaprijediti i otići, doći će drugi sirotan na tvoje mjesto. Pa nije bogataš vezan za jednog radnika cijeli život. Problem nastaje kad se iscrpi sva domaća sirotinja, počne imigracija iz susjednih država pa kad se oni iscrpe onda iz Bangladeša. Još svijet nije došao na točku da nema sirotinje pa da znamo kako će biti.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 10:13 |
|
|
Kakve to ima veze sa ičim o čemu se govori čovječe. Šta si se zalijepio za tog cnc operatera jebo te on.
Ako ti to smeta zamisli da umjesto toga piše bravar, bagerista, skladištar, konobar... ikoji kurac.
Stvarno si puko, ti si spomenuo cnc operatera i 1200 eura plaće a sad mene prozivaš da sam se ja zalijepio. Gdje to u Hrvatskoj skladištar i konobar imaju 1200 eura? Odmah ja tamo idem raditi.Pa to ti ja kažem. Sve što treba je umanjiti imigraciju i radnička klasa će napredovati. 
1241 of 2558 - 48.51%
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 11 kol 2021, 11:11 |
|
|
Stvarno si puko, ti si spomenuo cnc operatera i 1200 eura plaće a sad mene prozivaš da sam se ja zalijepio. Gdje to u Hrvatskoj skladištar i konobar imaju 1200 eura? Odmah ja tamo idem raditi. A čovjeka.... ne može mu se fino objasniti. 1. Cnc operater je bio primjer, metafora, slikovit prikaz a ti si to shvatio bukvalno. Bukvalisto jedan. 2. Ja sam napisao "Tko bi bio ... ako može" a ne da jeste. Nemoj me zamarati bez da pročitaš što sam napisao.
|
|
Vrh |
|
 |
Revenger HR
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 28 ruj 2021, 15:14 |
|
|
Kako strani radnici žive u Hrvatskoj: Sobe dijele s kolegama, a nakon posla rijetko kad gdje iduCitat: Prema podacima koje je prikupio Stričak, na području Varaždinske županije na privremenom boravku nalazi se 2414 državljana trećih zemalja. Najviše ih je Bosne i Hercegovine, 825, iz Srbije 649, Nepala 414, Filipina 91, Ukrajine 89, Indije 70, Kosova 76, Sjeverne Makedonije 64, Brazila 36, Kirgistana 17, po devetero ih je iz Rusije i Šri Lanke, šestero iz Vijetnama U susjednoj Podravini, kod Križevaca, podignuto je cijelo naselje za smještaj nekoliko stotina radnika turske tvrtke Cengiz Insaat, koji rade na željezničkoj pruzi od Križevaca do Koprivnice i dalje do granice s Mađarskom. Domaćini su im tiskali i turističke letke na turskom jeziku kako bi im boravak bio što ugodniji.
https://www.vecernji.hr/vijesti/kako-st ... du-1526530
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj Postano: 19 sij 2025, 19:33 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|