HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 pro 2024, 00:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88381 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 17 kol 2021, 13:26 

“Sidjimo u gradove, da bijemo gadove”. Radovan Karadžić. Ovaj stih pjesnika, psihijatra i seljačine sa Durmitora najbolje odslikava stavove i razmišljanja većine komentatora na ovom forumu. Mržnja prema gradovima, a Bošnjaci vladaju u svim gradovima osim Banja Luke. Vječiti sukob ruralnog i urbanog. I Banja Luka je puna ruralnih elemenata.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 17 kol 2021, 13:28 

ElFatih je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Na najtanjem dijelu Sarajeva, džamija i džamijsko dvorište čini 1/3 debljine grada.

To je Istiqlal džamija, sve sa slovom "q" u nazivu.

slika

Mi cemo se siriti prema Lukavici, a K10 cemo naseliti migrantima koji ce postati cetvrti konstitutivni narod.

Širiš se ti u tom jeftinom predgrađu, da ne kažem kojeg grada na truhlom zapadu.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:29 

Koji su to gradovi? Najzagađenij grad na planeti Sarajlabad, raspala Zenica u kojoj se sve gasi uskoro od rudnika do EP, Tuzla u kojem su centru sve radnje zatvorene i već pomalo liči na grad duhova, Bihać iz kojeg su svi mladi već iselili.
Što je još grad kod vas?

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:32 

Junuz Djipalo je napisao/la:
ElFatih je napisao/la:
Po meni su ova rangiranja univerziteta i najmjerodavnija (https://www.webometrics.info/en/europe/ ... egovina%20); vidi se da od svih vjera u BiH, "mujage" imaju najvise intelektualnog potencijala.

Snazno se nadam da cemo smoci snage i rascistiti sa lopovima i nesposobnim u vlastitim redovima.
Ako uspijemo u tome, idemo svim silama naprijed.
Licno sam prije par sedmica dogovorio povratak jednog naseg mladica koji je doktorirao na Oxfordu.

Konačno nešto pametno da pročitam. Bošnjaci se previše bave Hrvatima i Srbima. Nas će uvijek bit pored ali za budućnost Bošnjaka je bitno što Bošnjaci rade. Kao zajednica ste loši.

Dobro je kulac primijetio, imate auta fakat dobrih, iznadprosječno, znači da su se pojedinci nakrali ali zajednica nema, evo za helikopter, za GRAS, za Bjelašnicu, za vodovod, za brojne druge stvari koje čine život čovjeka. Pa na respiratorima se kralo, biraju u glavnu bolnicu žensku koja izgleda nema fakas kako treba, a najjači Bošnjak je imao dvojke.

RS koja je imala puuuno lošiju poziciju 1995. je uspjela se pretvorit u koliko-toliko stabilnu zajednicu.

Bitno je koliko imate korupcije, koliko vam se djece rađa, kakva vam je socijalna i zdravstvena politika, sustav vrijednosti u društvu koje gura naprijed najpametnije a ne one koji su najbezobzirniji.

Čini mi se u ZDK da je još onaj mali Isak ministar prometa. Pa nisu vam vlasi za to krivi. Meni je i žao finih ljudi, kulturnih, obrazovanih, vrijednih koji jednostavno ne mogu naprijed zato i pomažem takvima u imigraciji i integraciji u RH. Tu je bolja država za Bošnjake nego tamo gdje 100 % vladaju.

To ti je miks merhameta (odrzavanje nesposobnih na pozicijama iz socijalnih razloga) i korupcije. Kada rascistimo sa time, mozemo se nadati snaznom rastu. Prosao sam cijelu BiH; radio obuke sa jednim i drugim i trecim "narodom". Vjeruj mi, to ti je sve "u pet deka". Radio sam i sa ljudima iz Zagreba i to je jedna sasvim druga, puno ozbiljnija prica. Pojedinci se super razumiju i druze; mi smo jedino zavadjeni kao kolektivi. Opravdano se plasimo jedni drugih.
Licno ne bih ima nista protiv unije tri republike, ali sa vecim procentualnim udijelom teritorija za Bosnjake (ipak nas je oko 50%). Neka svako ima svoju vojsku i neka svako trosi svoj novac (debelo sumnjam da je FBiH ostecena raspodjelom poreza).

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:35 

ElFatih je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Jeste brate bili smo isti narod al oprosta za izdaju nema.
Vrati se korijenima pa ćemo zajedno u maticu Srbiju. :zivili

O kakvoj izdaji pricas? Svi smo mi Bosnjani, razlicitih vjera.
Mozda aludiras na onu "prodaju vjere za veceru". Hebo vjeru koju ce neko prodati za veceru ;-)
Sto nismo islam prodali za veceru kada smo zbog njega proganjani i genocidirani???
S druge strane, svako ima pravo na slobodu vjeroispovijesti. Mijenjanje vjere nije izdaja nego demokratsko pravo.

Bosna je bila samo jedna od srpskih zemalja poput Raške, Duklje, Travunije, Zahumlja itd. itd.
To što ste vi u Holidej Inu uzeli jednu od srpskih geograskih istorijskih odrednica ne znači da ste nacija, uostalom u islamu nema nacija, nikad nećete biti nacija.
Dakle, ne možeš biti musliman, ako si musliman to znači da i dan danas podržavaš turčenje svog prađeda i kao takav si izdajnik. Vrati se korijenima i sve ti i je oprošteno. Eno Kusturice, šta mu fali. Budi kao Kusturica nemoj biti krezavi Taliban i živićeš kao čovjek.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:36 

Rika sv Vida je napisao/la:
Koji su to gradovi? Najzagađenij grad na planeti Sarajlabad, raspala Zenica u kojoj se sve gasi uskoro od rudnika do EP, Tuzla u kojem su centru sve radnje zatvorene i već pomalo liči na grad duhova, Bihać iz kojeg su svi mladi već iselili.
Što je još grad kod vas?

Jeste, legendo, sve nam se raspada, a vi ste strasno napredni :-)
Vjerujem da nisi glup, ali isto tako vjerujem da si fokusiran na sirenje propagande.
Medjutim, za propagandu je prilicno kasno. Sve je vec jasno kao dan. To ce sljedeci izbori dodatno pokazati.

Ti se tjesi parcijalno prikazanim statistikama i parcijalnim istinama, opcenito.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:37 

Kulac je napisao/la:
“Sidjimo u gradove, da bijemo gadove”. Radovan Karadžić. Ovaj stih pjesnika, psihijatra i seljačine sa Durmitora najbolje odslikava stavove i razmišljanja većine komentatora na ovom forumu. Mržnja prema gradovima, a Bošnjaci vladaju u svim gradovima osim Banja Luke. Vječiti sukob ruralnog i urbanog. I Banja Luka je puna ruralnih elemenata.

Mahale nisu urbane.

Recimo, na ovoj slici je urban jedino Avaz Tower, a okolo je mahala.

slika

Mi i Srbi rušimo mahale na 76% BiH, a ako potpadnete (vaših 24%) pod Hrvatsku više manje će se sve morati srušiti, i napraviti kako spada, počevši od infrastrukture.

Turske mahale nisu građene s nikakvom idejom infrastrukture, radi se o favelama.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:38 

ElFatih je napisao/la:

O kakvoj izdaji pricas? Svi smo mi Bosnjani, razlicitih vjera.
Mozda aludiras na onu "prodaju vjere za veceru". Hebo vjeru koju ce neko prodati za veceru ;-)
Sto nismo islam prodali za veceru kada smo zbog njega proganjani i genocidirani???
S druge strane, svako ima pravo na slobodu vjeroispovijesti. Mijenjanje vjere nije izdaja nego demokratsko pravo.

Bosna je bila samo jedna od srpskih zemalja poput Raške, Duklje, Travunije, Zahumlja itd. itd.
To što ste vi u Holidej Inu uzeli jednu od srpskih geograskih istorijskih odrednica ne znači da ste nacija, uostalom u islamu nema nacija, nikad nećete biti nacija.
Dakle, ne možeš biti musliman, ako si musliman to znači da i dan danas podržavaš turčenje svog prađeda i kao takav si izdajnik. Vrati se korijenima i sve ti i je oprošteno. Eno Kusturice, šta mu fali. Budi kao Kusturica nemoj biti krezavi Taliban i živićeš kao čovjek.

Evo sta ti u Letopisu matice srpske iz 1825 pise o geografskim prostorima na kojima zive Srbi i prostorima na kojima zive Bosnjaci (dakle, ljudi u istu ravan stavljaju Bosnjake i Srbe, tj. posmatraju ih kao dvije odvojene nacije): http://www.montenegrina.net/pages/pages ... e_1825.htm.
MOLIM TE da prokomentarises ovo.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:41 

ElFatih je napisao/la:

Evo sta ti u Letopisu matice srpske iz 1825 pise o geografskim prostorima na kojima zive Srbi i prostorima na kojima zive Bosnjaci (dakle, ljudi u istu ravan stavljaju Bosnjake i Srbe, tj. posmatraju ih kao dvije odvojene nacije): http://www.montenegrina.net/pages/pages ... e_1825.htm.

Ma nemam šta da komentarišem.
Ne može se Mujo u 2021. godini otkriti topla voda.
Vaša sramna istorija je uklesana u beton, armirani.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:42 

Robbie MO je napisao/la:
Parlament BiH, blokiran i ne radi, ne zna se kad će ikad opet, 4 godine zakon nije donešen, 100 metara od parlamenta počinju bespravne kuće bez fasade.

Slikano iz Srbije.

slika

Kopija Bogote

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:42 

Robbie MO je napisao/la:
Kulac je napisao/la:

Mahale nisu urbane.

slika

Mi i Srbi rušimo mahale na 76% BiH, a ako potpadnete pod Hrvatsku više manje će se sve morati srušiti, i napraviti kako spada, počevši od infrastrukture.

Turske mahale nisu građene s nikakvom idejom infrastrukture, radi se o favelama.

Slazem se. Haag vam je za vjeke vjekova izdao potvrdu da ste majstori za rusenje mahala, vjerskih objekata i spomenika kulture. Svaka cast. Cega se pametan stidi...

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:43 

Urbana sredina ne može imati 99% nepismenih.

Urbana sredina bi izrodila barem neku zaslugu i korist čovječanstvu.

Kojeg skladatelja na klaviru ili koji matematički teorem su do 1900. dale turske mahale po BiH?

Što su čovječanstvu dale dotične nastambe u svojih 400 godina ?

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:44 

ElFatih je napisao/la:

Otvori link, pa pogledaj da u Letopisu matice srpske iz 1825. pise da Srbi ne zive na geografskom prostoru danasnje Bosne i Hercegovine, pa pokusaj objasniti zasto to tako pise u srpskom izvoru. Eto, mujaga ti objasnio :-)

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:45 

ElFatih je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Mahale nisu urbane.

slika

Mi i Srbi rušimo mahale na 76% BiH, a ako potpadnete pod Hrvatsku više manje će se sve morati srušiti, i napraviti kako spada, počevši od infrastrukture.

Slazem se. Haag vam je za vjeke vjekova izdao potvrdu da ste majstori za rusenje mahala, vjerskih objekata i spomenika kulture. Svaka cast. Cega se pametan stidi...

Pa rušili su se simboli osmanskog apartheida, sličan pokret postoji i u Americi

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:47 

Robbie MO je napisao/la:
Urbana sredina ne može imati 99% nepismenih.

Urbana sredina bi izrodila barem neku zaslugu i korist čovječanstvu.

Kojeg skladatelja na klaviru ili koji matematički teorem su do 1900. dale turske mahale po BiH?

Što su čovječanstvu dale dotične nastambe u svojih 400 godina ?

Nisam siguran da to vrijedi samo za turske mahale po BiH; koje teoreme i skladatelje su izrodile ostale vjere u pomenutom periodu?
Zaista ne znam. Spreman sam da naucim.
Kao sto rekoh, po svemu sto sam vidio, narod razlicitih vjera u BiH je po gotovo svemu isti.
Samo su mujage nesto bolje od ostalih u nauci:
https://www.webometrics.info/en/europe/ ... egovina%20

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:48 

Moram reći da slike koje sam postavljao ne prikazuju realnost, odnosno sve su uslikane na rijetke dane čistog zraka.

Evo korekcije

slika

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:49 

Robbie MO je napisao/la:
ElFatih je napisao/la:

Nemam pojma. Moja porodica, a ni moj komsiluk, nisu nikome dali dozvolu da im se rusi privatno imanje. Isto tako, odluke Haaga (utemeljenog odlukama UNa), ne gledaju na vase postupke blagonaklono, nego gledaju na njih kao na barbarske akte. To ce ostati vjecno zapisano. Kao sto rekoh, cega se pametan stidi...

Pa rušili su se simboli osmanskog apartheida, sličan pokret postoji i u Americi

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:51 

Urbana sredina izrodi olimpijsku medalju. Nažalost, s obzirom da sam odrastao u bosanskoj "urbanoj" sredini, mislim da ta podjela selo-grad nije = primitivci-neprimitvci. Pa favele su u gradovima. To kod nas ne vrijedi, a koliko sam vidio u Šeheru kad sam dolazio, danas je još YU sastav Sarajeva bio super napredan za ovaj današnji.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:52 

Robbie dominira:D

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:54 

ElFatih je napisao/la:

Otvori link, pa pogledaj da u Letopisu matice srpske iz 1825. pise da Srbi ne zive na geografskom prostoru danasnje Bosne i Hercegovine, pa pokusaj objasniti zasto to tako pise u srpskom izvoru. Eto, mujaga ti objasnio :-)

Pokušaj ti sebi objasniti zašto dokaze za postojanje svoje izmišljene nacije tražiš 2021. u letopisima.
Nacionalna buđenja su završena prije 150-200 godina.
Zakasnili ste Mujo, gotovo vam je sad, uostalom u islamu nema nacija, vi ne možete i nećete nikad biti nacija. Džaba vam Holidej in i takija. Vi ste muslimani.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 13:57 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Urbana sredina izrodi olimpijsku medalju. Nažalost, s obzirom da sam odrastao u bosanskoj "urbanoj" sredini, mislim da ta podjela selo-grad nije = primitivci-neprimitvci. Pa favele su u gradovima. To kod nas ne vrijedi, a koliko sam vidio u Šeheru kad sam dolazio, danas je još YU sastav Sarajeva bio super napredan za ovaj današnji.

Olimpijsku medalju moze izroditi sistem, kojeg u BiH nema nijedan kanton niti RS.
Npr. Njemacka je jos prije 50 godina za pojedine olimpijske discipline imala detaljne upute za prepoznavanje talentovanih, mjerenje njihovih karakteristika (cijela nauka) i okvirne upute za treninge na nivou cijele Njemacke.
Kod nas (sve tri vjere u BiH) od tog naucnog pristupa nema apsolutno nista.
U Hrvatskoj ima odredjenog pomaka, upravo po uzoru na Njemacku.
Medjutim, mi se u BiH jos uvijek svadjamo oko toga kod koga je zagadjeniji zrak i ko ima vise propalih firmi...a svi smo kolektivno "ni za sta" :-)

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 14:01 

Šta lupaš ti ElFatihe?
RS ima više Olimpijaca nego Muslimani Paraolimpijaca.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 14:02 

ElFatih je napisao/la:

Pokušaj ti sebi objasniti zašto dokaze za postojanje svoje izmišljene nacije tražiš 2021. u letopisima.
Nacionalna buđenja su završena prije 150-200 godina.
Zakasnili ste Mujo, gotovo vam je sad, uostalom u islamu nema nacija, vi ne možete i nećete nikad biti nacija. Džaba vam Holidej in i takija. Vi ste muslimani.

Mujo je pokazao da mu intelektualno nisi ni do koljena. Reci da onaj ko se nije nacionalno probudio tacno prije 150 godina, ne moze se nikada ni probuditi, nije vrijedno replike. Uopste nemas odgovor na ovaj bitni historijski dokument iz 1825. i jednostavno priznaj da je tako.

Sto se mene tice, meni nacija nije ni bitna. Tu si 100% u pravu. Covjeka odredjuje milion razlicitih karakteristika koje su bitnije od apstraktne karakteristike nacije. Drugim rijecima, podrzavam islamsko vidjenje svijeta u kojem nacija nije bitna: bitno je da li si vjernik (u mom prijevodu: dobar i vrijedan covjek) ili nisi.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 14:04 

Broj stanovnika nema veze s urbanošću. Sarajevo je raspala kasaba puna seljaka iako protiv seljaka kao seljaka nemam ništa, dapače

Evo moj grad koji ima duplo manje stanovnika od Sarajeva ali je 10x urbaniji i od Sarajeva i bilo koje muslimanske kasabe

slika
slika
slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 17 kol 2021, 14:04 

Šta lupaš ti ElFatihe?
RS ima više Olimpijaca nego Muslimani Paraolimpijaca.

Opet se pokazuje koliko nisi pametan. Mogu i ja tebi lijepiti slike Bosnjaka iz turske i slovenske reprezentacije (npr. kosarka) koji su osvojili neko odlicje.
Bitno je to da su ti ljudi imali priliku raditi u uredjenim sistemima, a u BiH toga nema (ni kod jedne vjere).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88381 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2096, 2097, 2098, 2099, 2100, 2101, 2102 ... 3536  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, Groot, Vukota i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: