HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 lip 2025, 02:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2046 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 82  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koronavirus u BiH
PostPostano: 20 kol 2021, 10:59 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Jbt imamo 2 moderatora, po svim drugim parametrima odlične osobe a razmišljanje jednako kao u nekog bez osnovne škole.

Pa bar se u BiH umiralo od korone, ja znam za dosta slučajeva.

Evo nam prilike da smanjimo brojčanu razliku u odnosu na Srbe i Bošnjake. Cijepite se. :D

Haha povezivanje mišljenja suprotno svom sa razinom školovanja, so leftardski.

A za ove slučajeve, ja imam iz dalje obitelji dva slučaja gdje je žena nakon tri moždana udara ušla u statistiku umrlih od corone, drugi slučaj muškarac koji je imao šećer i masnoću godinama, imao srčani i nakon toga umro u bolnici. Pogađaš, također ušao u statistiku umrlih od covida. Ovo samo vraćam na ovo tvoje ''ja znam dosta slučajeva''. pa evo da znaš da i mi znamo svakakvih slučajeva :palacgore1

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 11:12 

Jbt imamo 2 moderatora, po svim drugim parametrima odlične osobe a razmišljanje jednako kao u nekog bez osnovne škole.

Evo nam prilike da smanjimo brojčanu razliku u odnosu na Srbe i Bošnjake. Cijepite se. :D

Ti Junuze postaviš stvari, kao da ja nekome branim da se cijepi. :zubati

Evo npr. moji roditelji su se cijepili Pfizerom, misle da tako treba. Imaju naravno i drugih zdravstvenih problema jer su prilično stari, i čisto inžinjerski rizik od cijepljenja je manji nego rizik od ne-cijepljenja.

Vi Europejci nekako s visoka gledate mislite da su svi glupi. :zubati

Stvar je u tome da površno gledaš stvari. Postavljaš pitanje vjerovati medijima ili ne vjerovati. Istina nije crno bijela. Zapravo svaki čovjek je različit.

Trebaš početi razmišljati svojom glavom. Nema veze je li nešto rekla televizija. Pazi ovo:

1. Mladi ne umiru od korone.
2. Cijepljenje ne spriječava širenje zaraze.
3. Mediji pozivaju mlade na cijepljenje.

Osnovna logika, kako bi ti rekao iz osnovne škole, nalaže upitati se koja je svrha cijepiti mlade? Ionako neće umrijeti od korone, a cijepljene osobe i dalje šire zarazu. Što je onda razlog?

Stvar je u tome da ti sebi ne postavljaš ovakva pitanja. Misliš država se brine za tebe i oni znaju najbolje, ti samo radiš što kažu. Mi koji živimo u nefunkcionalnoj državi nemamo toliko povjerenje u institucije, i silom prilika naučili smo se brinuti sami za sebe.

Ja se neću cijepiti jer mislim da ja osobno ne trebam, iako sam roditeljima savjetovao da se cijepe. Tko god zbog tog misli da nemam škole, možemo i usporediti tko ima više škole i certifikata, i dan danas čitam barem jednu knjigu tjedno, a možemo uraditi i IQ test. :zubati

Dakle, prizivam preostale neurone u tvom mozgu koji ne prate slijepo televiziju :zubati , da razmisle. Dakle cijepljenje ne spriječava širenje epidemije. Cijepljenje osobe prenose bolest drugima. Cijepiš se ti zbog svoje sigurnosti, navodno da imaš blaže simptome ako se razboliš, ali to radiš zbog sebe ne zbog drugih. I dalje možeš prenijeti nekom drugom deltu ili što će već sljedeće doći. Dakle ja ti ne radim ti nikakvu štetu ako se ne cijepim, nema razloga da budeš ljut na mene, nisam ti ništa kriv, ok? :zubati

1218 of 2558 - 47.62%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 11:17 

carles je napisao/la:

Junuz se pokušava uklopiti. Možda u društvu u Zagrebu kajka kao pokojni Bandić u svoje najbolje vrijeme. :zubati

Junuze pokaži nekad kičmu, žene vole rebele. :zubati

1218 of 2558 - 47.62%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 11:28 

Naša Kvačica je napisao/la:
carles je napisao/la:

Junuz se pokušava uklopiti. Možda u društvu u Zagrebu kajka kao pokojni Bandić u svoje najbolje vrijeme. :zubati

Bar ti znaš što znači mala greška kod izrade softvera u početku. Kasnije, kad sustav eksponencijalno naraste su ponekad nemoguće izmjene i popravci. Dobar primjer je bio kad programeri nisu predvidjeli 2000 g.

Slična stvar je i s ovim neka mala greška sad može imati velike konzekvence kasnije. Primjerice, mutiranje virusa koji djeci čini npr. ono što im je virus dječje paralize činio, ostanu živi ali. Raspitajte se malo kod starijih ljudi.

Baš sam razmišljao sinoć koja je analogija. Imam tinejdžera koji se noću vozi biciklom bez prsluka i kacige, i svjetala, iako sam mu ja sve to omogućio i ponavljam kao papagaj stalno da se to nosi i upotrebaljava. Da i ja koji imam puuuuuuuno više iskustva u vožnji bicikla ne idem na cestu bez toga.

Odgovor je: Eto vidiš da mi ništa nije. Ne znam nikog da mu je nešto bilo ozbiljnije. Može me i pješke na pločniku pogodit auto. Kvari mu fizički izgled. Ne da mu se zezat s punjenjem lampi. Jednostavno misli da to nije važno i da ja dramim bezveze...

I ja mislim da su male šanse da mu se što dogodi ali sve što mogu napravit mogu prije nego se dogodi. Kasnije mi je nebitno što će osudit nekog koji ga udari autom.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 11:29 

1. Mladi umiru od korone, samo u puno manjem broju od starih. To što teoretičari zavjera svakom umrlom traže komorbiditete je drugi par cipela. Ako je netko u svojim tridesetim godinama umro u trenutku dok je bio pozitivan na koronu a imao npr. dijabetes, po meni je umro od korone. Sa dijabetesom je mogao nadživiti i mene i tebe.
2. Cijepljenje ne spriječava širenje zaraze u potpunosti, ali je uvelike usporava. To što određen postotak ljudi koji se cijepe ipak dobije koronu, ne umanjuje činjenicu da ogroman broj drugih ne dobije i samim time doprinosi smanjenju širenja zaraze.
3. Mediji pozivaju mlade zbog ovoga pod 2.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 11:33 

Bar ti znaš što znači mala greška kod izrade softvera u početku. Kasnije, kad sustav eksponencijalno naraste su ponekad nemoguće izmjene i popravci. Dobar primjer je bio kad programeri nisu predvidjeli 2000 g.

Slična stvar je i s ovim neka mala greška sad može imati velike konzekvence kasnije. Primjerice, mutiranje virusa koji djeci čini npr. ono što im je virus dječje paralize činio, ostanu živi ali. Raspitajte se malo kod starijih ljudi.

Baš sam razmišljao sinoć koja je analogija. Imam tinejdžera koji se noću vozi biciklom bez prsluka i kacige, i svjetala, iako sam mu ja sve to omogućio i ponavljam kao papagaj stalno da se to nosi i upotrebaljava. Da i ja koji imam puuuuuuuno više iskustva u vožnji bicikla ne idem na cestu bez toga.

Odgovor je: Eto vidiš da mi ništa nije. Ne znam nikog da mu je nešto bilo ozbiljnije. Može me i pješke na pločniku pogodit auto. Kvari mu fizički izgled. Ne da mu se zezat s punjenjem lampi. Jednostavno misli da to nije važno i da ja dramim bezveze...

I ja mislim da su male šanse da mu se što dogodi ali sve što mogu napravit mogu prije nego se dogodi. Kasnije mi je nebitno što će osudit nekog koji ga udari autom.

Haha, gdje me nađe, i ja svog tinejdžera gonjam s kacigom po kući kad hoće ići biciklom. Ali neće, džaba sve, ode bez kacige i ubijeđen je da sam dosadan. :zubati

Ali znaš zašto ti kažem. Nije samo virus softver. I cjepivo je softver, koji je također u ranoj fazi izrade i također može imati bugove.

Zar nije sigurnije pričekati par verzija/godina cjepiva dok se to istestira na drugima?

1218 of 2558 - 47.62%

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 11:35 

daramo je napisao/la:
HNŽ je već u četvrtom valu a cijepljenjih nema niti 10%

Nisam nešto pratio u zadnje vrijeme, kod nas su ogromne zalihe Aste i sad bi trebali dobiti Sinofarm, koje se pokazalo bolje?

Uzeo bih prvo ono što u EU ima odobrenje.
https://www.ema.europa.eu/en/human-regu ... es-section

Sinopharm (Vero Cell) kao i Sputnik V su još u proceduri.
https://www.ema.europa.eu/en/human-regu ... ew-section

Mađari su nedavno imali neku, izgleda još ne objavljenu studiju.

Citat:
U slučaju cjepiva Sinopharm, 23,90% starijih od 60 koji su sudjelovali u testu i prijavili cijepljenje imali su nedovoljno cirkulirajuća antitijela tipa IgG. S drugim cjepivima, udio koji nema odgovarajuću razinu antitijela znatno je manji ”, navodi se u izvješću.

Od 1760 ocjenjivih rezultata, ukupno 303 slučaja nisu razvila dovoljnu zaštitu. Od 303 osobe, 294 je primilo cjepivo Sinopharm, 7 sa Sputnikom V i 2 s Pfizer / BioNTech -om. Na temelju studije, oni cijepljeni cjepivima AstraZeneca, Moderna i Janssen razvili su 100% odgovarajuću zaštitu. Pfizer / BioNTech imao je dovoljnu zaštitu s 99,25 posto, a Sputnik V sa 94,53 posto. U Sinopharmu je ta stopa 76,1 posto.

https://telex.hu/koronavirus/2021/07/13 ... -vedettseg

iako:

Citat:
Emmi, pozivajući se na Američku agenciju za hranu i lijekove (FDA), tvrdi da negativan test na antitijela ne znači nužno nedostatak zaštite kod cijepljenih osoba. „Mi smo među prvima u svijetu koji je sustavno, iz više uglova i s većinom cjepiva, dugoročno istraživao potpuni (stanični i humoralni) imunitet.

Ovi rezultati su stalno dostupni vladi za djelovanje u skladu s politikom. Zbog složenosti studije, bit će moguće objaviti sav istraživački materijal čim bude završen, u skladu sa znanstvenim etičkim razmatranjima i objavljen na znanstvenim forumima ”, rekli su iz Emmi.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 11:38 

novem je napisao/la:
daramo je napisao/la:
HNŽ je već u četvrtom valu a cijepljenjih nema niti 10%

Nisam nešto pratio u zadnje vrijeme, kod nas su ogromne zalihe Aste i sad bi trebali dobiti Sinofarm, koje se pokazalo bolje?

Uzeo bih prvo ono što u EU ima odobrenje.
https://www.ema.europa.eu/en/human-regu ... es-section

Evo iz prve ruke, tko se hoće cijepiti, najbolje da dogovori termin u RH, može odmah Metković, izabereš sa jelovnika koje cjepivo želiš i riješen problem.

1218 of 2558 - 47.62%

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 13:23 

Ja sam mogao birati između Astre i Sinopharma i cijepio sam se Astrom. Kinezima ne vjerujem, a hajka na Astru mi je uvijek izgledala kao politička igra kontra Britanaca... :kava

Danas u HNŽ-u 118 novozaraženih i 25% pozitivnih testova, svaki dan 5-10 hospitaliziranih više. Doslovno zimska statistika, a još smo u ljetu, ljudi su na otvorenom... Ne znam stvarno što nas čeka najesen, ali ovim tempom će delta prohujati kroz nas i prije jeseni.

carles je napisao/la:

A za ove slučajeve, ja imam iz dalje obitelji dva slučaja gdje je žena nakon tri moždana udara ušla u statistiku umrlih od corone, drugi slučaj muškarac koji je imao šećer i masnoću godinama, imao srčani i nakon toga umro u bolnici. Pogađaš, također ušao u statistiku umrlih od covida. Ovo samo vraćam na ovo tvoje ''ja znam dosta slučajeva''. pa evo da znaš da i mi znamo svakakvih slučajeva :palacgore1

Višak smrtnosti u BiH 2020. i 2021. se prilično dobro podudara sa službenim brojkama umrlih od covida, i ukupno i po mjesecima.

Drugim riječima, ogromna većina onih koji su registrirani kao umrli od covida je stvarno umrla od covida i da nisu imali covid, živjeli bi još x godina. To je činjenica, pomirite se s tim.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 13:28 

dunno je napisao/la:

Višak smrtnosti u BiH 2020. i 2021. se prilično dobro podudara sa službenim brojkama umrlih od covida.

Drugim riječima, ogromna većina onih koji su registrirani kao umrli od covida je stvarno umrla od covida i da nisu imali covid, živjeli bi još x godina. To je činjenica, pomirite se s tim.

Tako je. I ista stvar je u Hrvatskoj. Broj umrlih od covida se podudara s većim brojem umrlih nego godinu ranije.
Jedino u Srbiji, gdje se Vučić hvali da najmanje umire od covida, imaju 10,000 više umrlih nego inače naspram službenog broja umrlih od covida.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 14:07 

novem je napisao/la:
Broj novozaraženih na isti dan (18.8.2020. / 18.8.2021.).

79% BiH
206% Hrvatska
652% Srbija
1381% Slovenija

BiH najodgovornija. Ostanimo odgovorni. :palacgore1

Sramota za Sloveniju. Trebaju staviti maske. :nono

Niste normalni. Sebija radi 200 do 2000 testova dnevno. Čudi me da "u Bosni" uopće ima ikakve zaraze.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2021, 19:38 

Austrija casti vakcinama jupi :)

Vrh

PostPostano: 21 kol 2021, 22:35 

slika

Vrh

PostPostano: 21 kol 2021, 22:56 

slika

Vrh

PostPostano: 21 kol 2021, 23:11 

Jedino u HBŽ muškarci umiru procentualno najviše u dobi od 61-70 god.
Kod KS je to skoro isto kao 71-80.

Inače je standardno 71-80.
ZHŽ je opet suprotno, tamo muškarci najčešće umiru s >80 od.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2021, 23:16 

Kod žena u županijama HBŽ, ZHŽ i HNŽ je "prirodno",
najviše se umire s >80, u SBŽ i PŽ s 71-80 god.

U muslim. kantonima je svugdje većina 71-80 god.

ZHŽ ima najbolju sliku od svih županija/kantona
ako se gleda starosna dob.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 01:42 

Od cega je umrla osoba na kojoj nije provedena obdukcija mogu znati samo 3 osobe: Otac, Sin i Duh Sveti.

Do jucer je bila samorazumljiva stvar da na covjeku kojem je u prometnoj nesreci cijev prosla kroz sred glave prvo izvrsite obdukciju pa onda kazete od cega je umrla. Znaci cijev mu ulazi na usta a izlazi kroz mali mozak, na prvu jasno kao dan od cega je umro, ali prvo obdukcija pa onda mozes reci od cega je umro. I doista, mozda je dozivio infarkt za volanom, umro, pa mu 3 sekunde nakon toga mrtvom proletila cijev kroz glavu. Mozda ovo, mozda ono.

I onda se sve promijenilo, ljudi dobili nadnaravne moci, providjenje, kriteriji se srozali do dna, nestali, kakva obdukcija, kakvo ista. Svi znaju koliko je umrlih od strasnoga virusa ito na dnevnoj bazi. Danas je covjek kojega ubijete iz pistolja umro od korone, jer da nije bio pozitivan prezivio bi metak. Ovo sve skupa je PATKA STOLJECA i nevidjena bruka.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 10:56 

Ti Junuze postaviš stvari, kao da ja nekome branim da se cijepi. :zubati

Evo npr. moji roditelji su se cijepili Pfizerom, misle da tako treba. Imaju naravno i drugih zdravstvenih problema jer su prilično stari, i čisto inžinjerski rizik od cijepljenja je manji nego rizik od ne-cijepljenja.

Vi Europejci nekako s visoka gledate mislite da su svi glupi. :zubati

Stvar je u tome da površno gledaš stvari. Postavljaš pitanje vjerovati medijima ili ne vjerovati. Istina nije crno bijela. Zapravo svaki čovjek je različit.

Trebaš početi razmišljati svojom glavom. Nema veze je li nešto rekla televizija. Pazi ovo:

Osnovna logika, kako bi ti rekao iz osnovne škole, nalaže upitati se koja je svrha cijepiti mlade? Ionako neće umrijeti od korone, a cijepljene osobe i dalje šire zarazu. Što je onda razlog?

Stvar je u tome da ti sebi ne postavljaš ovakva pitanja. Misliš država se brine za tebe i oni znaju najbolje, ti samo radiš što kažu. Mi koji živimo u nefunkcionalnoj državi nemamo toliko povjerenje u institucije, i silom prilika naučili smo se brinuti sami za sebe.

Ja se neću cijepiti jer mislim da ja osobno ne trebam, iako sam roditeljima savjetovao da se cijepe. Tko god zbog tog misli da nemam škole, možemo i usporediti tko ima više škole i certifikata, i dan danas čitam barem jednu knjigu tjedno, a možemo uraditi i IQ test. :zubati

Dakle, prizivam preostale neurone u tvom mozgu koji ne prate slijepo televiziju :zubati , da razmisle. Dakle cijepljenje ne spriječava širenje epidemije. Cijepljenje osobe prenose bolest drugima. Cijepiš se ti zbog svoje sigurnosti, navodno da imaš blaže simptome ako se razboliš, ali to radiš zbog sebe ne zbog drugih. I dalje možeš prenijeti nekom drugom deltu ili što će već sljedeće doći. Dakle ja ti ne radim ti nikakvu štetu ako se ne cijepim, nema razloga da budeš ljut na mene, nisam ti ništa kriv, ok? :zubati

Da, pod pretpostavkom da uopce ovo sve shvatimo ozbiljno, vrijedi sljedece. Cijepljena osoba mora postivati sve mjere kao i ostali, jer cijepivo, kao, blokira razvoj tezih oblika kod cijepljene osobe, ALI ona idalje normalno moze siriti virus.
Znaci ako uopce ikome pomazes, pomazes sebi. I onda puste kampanju 0/24 "Misli NA DRUGE, cijepi se."

Ako cijepivo ista vrijedi onda tek nema smisla forsirati cijepljenje. Oni koji su cijepljeni su zasticeni i bas ih briga sto drugi nisu cijepljeni. Ako cijepivo pak ne stiti cijepljene od necijepljenih pa i nakon cijepiva strahuju od zaraze, zasto se uopce forsira cijepljenje????

Ovdje imamo posla s jednom od najprljavijih stvari na kugli zemaljskoj - farmaceutska industrija i treba biti nevjerni Toma na kvadrat. Europska unija je narucila milijarde cijepiva za narednih nekoliko godina, mnoge konkretne rukice su te ugovore potpisale i sprzile neopravdano basnoslovne cifre na cijepivo ciju kupnju sad nekako moraju opravdati. Jedini nacin da opravdaju kupnju je - da ima potrosnje. I traziti ce nacina da se ta tvar trosi pa sto kosta da kosta.

Broj umrlih ove dvije godine je po svim pravilima neusporediv sa brojem umrlih proslih godina jer su okolnosti RADIKALNO izmijenjene.

Kako usporedjivati broj umrlih 2020. sa brojem umrlih, primjerice, 2016., kad 2016. nisu postojale ni u tragovima okolnosti iz 2021. kao

- odgadjane NEBROJENIH posjeta, operacija i termina kod lijecnika ako nije "nuzno"
- savjetovanje nedolaska obiteljskom lijecniku ako se bas ne mora, (koliko puta se "bas nije moralo", odu ljudi radi mucnine otkrije mu tumor, to je sad bilo skoro ukinuto)
- ne smije se podcijeniti: u povijesti covjecanstva nevidjena psiholoska kampanja koja prije svega ubija u pojam placebase koji najvise cule pred TVom - starce, kojima se govori da virus ubija upravo njih
- stampedo na (neke) bolnice 2 minute nakon objave dolaska virusa koji je opteretio lijecnike i srusio kvalitetu usluge onima kojima je bila potrebna
- eksperimentalno lijecenje u pocetku svim i svacim
- spajanje na respiratore u gore opisanim uvjetima, isprepadanih ljudi, s nedostatkom osoblja itd.
- rusenje imuniteta u vrijeme gripa zatvaranjem ljudi u stanove, bez sunca, suhi topli zrak (nisam cuo nijednom da preporucuju stvari koje redovno preporucuju za to doba godine - juha, caj, opcenito rehidracija, boravak na otvorenome) - ali gripa ne postoji odjednom
- UKINUTA OBDUKCIJA
- moglo bi se jos nabrajati, smisao je da usporedjujete neusporedivo, zbilja neusporedivo

Kao da netko zanemari cijelu stvarnost, pa usporedi broj umrlih u Europi 1899.-1905. sa brojem umrlih 1939.-1945. i kaze: "Uh, pogledajte koliko su ljudi pojacano umirali 40ih. Pogotovo Zidovi. Veoma cudnovato."

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 11:01 

Preporučuješ što?

Kao ovca čekat u toru da nas jednu po jednu pokolje?

Špricanje svetom vodicom?

100 očenaša dnevno ili sklekova?

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 11:05 

Na pogrešnoj ste temi. Imate temu o tim vaxer i antivaxer sranjima.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 11:11 

dalate2020 je napisao/la:
Od cega je umrla osoba na kojoj nije provedena obdukcija mogu znati samo 3 osobe: Otac, Sin i Duh Sveti.

Do jucer je bila samorazumljiva stvar da na covjeku kojem je u prometnoj nesreci cijev prosla kroz sred glave prvo izvrsite obdukciju pa onda kazete od cega je umrla. Znaci cijev mu ulazi na usta a izlazi kroz mali mozak, na prvu jasno kao dan od cega je umro, ali prvo obdukcija pa onda mozes reci od cega je umro. I doista, mozda je dozivio infarkt za volanom, umro, pa mu 3 sekunde nakon toga mrtvom proletila cijev kroz glavu. Mozda ovo, mozda ono.

Ti stvarno misliš da su se prije korone vršile obdukcije za svaku smrt? :ucelo

Koliko je tebi godina?

I onda se sve promijenilo, ljudi dobili nadnaravne moci, providjenje, kriteriji se srozali do dna, nestali, kakva obdukcija, kakvo ista. Svi znaju koliko je umrlih od strasnoga virusa ito na dnevnoj bazi. Danas je covjek kojega ubijete iz pistolja umro od korone, jer da nije bio pozitivan prezivio bi metak. Ovo sve skupa je PATKA STOLJECA i nevidjena bruka.

Ništa se nije promijenilo, i jučer i danas se uzrok smrti određuje prvenstveno prema okolnostima smrti i kliničkoj slici. Ako je netko umro u prometnoj nesreći, piše se uzrok prometna nesreća, ako je umro liječeći se u covid bolnici, piše se uzrok covid. U 99% slučajeva se ne vrši nikakva obdukcija, niti je potrebna.

Gdje bi stigli od tolikih obdukcija...

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 11:27 

dunno je napisao/la:
uzrok smrti određuje prvenstveno prema okolnostima smrti i kliničkoj slici.

Onda su svi, koji se vode pod covid, umrli od gripe i prehlade. Ista klinička slika.

dunno je napisao/la:
Ako je netko umro u prometnoj nesreći, piše se uzrok prometna nesreća,

Ne. Baš zato postoji patologija, jedna od težih med. dispcilina.
Ako je netko npr. imao infarkt tijekom vožnje i umro, pa izazvao prometnu nesreću nakon par sekundi, gdje mu je metalna šipka probila glavu, što onda?

dunno je napisao/la:

Stigli bi do točnog tumačenja povezanih uzroka koji su doveli do određenih patoloških stanja i smrti pacijenta. U konačnici, stigli bi do istine.

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 11:50 

Mar-kan je napisao/la:
Onda su svi, koji se vode pod covid, umrli od gripe i prehlade. Ista klinička slika.

Ako ti tako kažeš.

Eno trenutno u Mostaru 50 ljudi hospitalizirano i na kisiku zbog prehlade. Moćna neka prehlada i još usred ljeta...

Mar-kan je napisao/la:
Ako je netko npr. imao infarkt tijekom vožnje i umro, pa izazvao prometnu nesreću nakon par sekundi, gdje mu je metalna šipka probila glavu, što onda?

To spada u onih 1%. Ali i tada se obdukcija radi samo na zahtjev ili po naredbi suda/tužiteljstva, a ne po defaultu.

Mar-kan je napisao/la:
Stigli bi do točnog tumačenja povezanih uzroka koji su doveli do određenih patoloških stanja i smrti pacijenta. U konačnici, stigli bi do istine.

Prvo, neizvedivo je. Nema toliko patologa i čekalo bi se po deset dana na sahranu.

Drugo, vama ta istina ne bi ništa značila ako vam se ne bi svidjela. Ako kažete da masovno lažiraju brojeve umrlih, zašto bi im bio problem da lažiraju i nalaze obdukcije? :neznam

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 12:17 

dunno je napisao/la:
Eno trenutno u Mostaru 50 ljudi hospitalizirano i na kisiku zbog prehlade. Moćna neka prehlada i još usred ljeta...

Moš' mislit onda kako je taj "virus" moćan kad tako drma u po ljeta, taj ne prati sezonalnoat, najavljuje se periodično, zna se točno kad će doći, od njega se pandrkne samo u bolnici ... :kava

Vrh

PostPostano: 22 kol 2021, 12:20 

dunno je napisao/la:

Ti stvarno misliš da su se prije korone vršile obdukcije za svaku smrt? :ucelo

Koliko je tebi godina?

Ništa se nije promijenilo, i jučer i danas se uzrok smrti određuje prvenstveno prema okolnostima smrti i kliničkoj slici. Ako je netko umro u prometnoj nesreći, piše se uzrok prometna nesreća, ako je umro liječeći se u covid bolnici, piše se uzrok covid. U 99% slučajeva se ne vrši nikakva obdukcija, niti je potrebna.

Ne, ne mislim. Da mislim onda bih bio napisao "Prije korone su se vrsile obdukcije za svaku smrt". Ono sto sam pokusao oslikati primjerom gore je jasno kao dan, a to sto ti iskrivljujes i ides ad hominem ("koliko je tebi godina?") je druga stvar. Da onda pojasnim. Pokusao sam reci da ako postoji i najmanja sumnja u uzrok smrti kao npr. u prometnim nesrecama (a ovdje postoji 1001 sumnja u sve skupa), pa cak i onda kad stvari povrsinski izgledaju jasne (cijev u glavi) onda je jedini nacin da tu sumnju otklonite - obdukcija.
Ovo je do jucer bila samorazumljivost - ako je uzrok smrti bitan kad u sumnjivim smrtnim okolnostima zelis biti u stanju reci od cega je netko umro onda moras izvrsiti obdukciju.
Recimo ako zelis silovati citav svijet 2 godine zbog strasnoga virusa (koji je poslao gripu na godisnji odmor) onda je smrtonosnost toga virusa bitna - treba ti obdukcija.
Ponavljam, ovdje su okolnosti sumnjive (ogromnom broju ljudi, i strucnjacimama i laicima, puno vecem broju nego sto to main stream mediji prikazuju), ali se obdukcije ne vrse i unatoc tome zahvaljujuci dobrim politicarima, moralnim farmaceutima i njihovim medijima koji zele spasiti svijet svi znaju na dnevnoj bazi od cega je recimo danas umrlo 16 ljudi u XY gradu koji su imali 40 komorbiditeta. Ja spadam u one koji ne znaju. I koji znaju da ne znaju.

https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-sm ... 93674.html

"Udruženje sudskih medicinara u Bosni i Hercegovini je na sastanku 6. aprila 2020. godine donijelo odluku da se obdukcije nad osobama pozitivnim na korona virus ne rade.

"U krivično-pravnom smislu to jako komplikuje stvari, jer otežava posao policiji i tužilaštvu. U medicinskom pogledu, statistika umrlih od korona virusa je očajna. Jer, da li je čovjek umro zbog korone, ili je umro sa koronom, to je bitna razlika. Nažalost, ti podaci će ostati netačni i nikad se neće saznati", mišljenja je Karan."

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2046 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 82  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: maradot i 126 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: