|
|
Stranica: 7/90.
|
[ 2240 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 21:53 |
|
|
sokacveseli je napisao/la: Stvarno je moguće da Schmidt donese IZ na takav način da nama Hrvatima izbije apsolutno sve razloge za daljnje blokade. U tom slučaju će i Muslimani reći da Šmit nije VP.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
sokacveseli
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 21:56 |
|
|
karadzic je napisao/la: PCM je napisao/la: Po meni ako Schmitt nametne IZ, naši će se naravno morat složiti s tim. Srbi će rogoborit, no njih će eventualno kačit kakva "kozmetička promjena" (ako i to) koju će na kraju morat prihvatiti i to je to. Najgore što se Srbima može desiti je da zašarafe do kraja i da onda ovaj smjeni Dodika, a nakon Dodika doći će novi Dodik. Nije šija nego vrat. Ko da smeni Dodika? Nemački turista Šmit bez trunke legitimiteta i legaliteta da učestvuje u skupštini stanara a kamoli nešto više od toga? "Smena" bilo kog državnika i funkcionera u RS od strane bilo kog iz Sarajeva jednostavno nije moguća. Svako dalje insistiranje da Sud i Tužilaštvo BiH mogu da hapse i naređuju bilo kome u Republici Srpskoj jeste uvod u sukob i rat i Zapadnjaci i Muslimani su toga donekle svesni ali i dalje provociraju. Slažem se. Nije danas vrijeme kad se hapsilo Miloševića i vi Srbi bili u totalno kolapsu ili vrijeme Tadića. Danas nitko ne može smjenjivati Dodika. Pogotovo jer će Kina i Rusija ako dođe baš do eskalacije lagano u Vijeću sigurnosti blokirati svako miješanje izvana. Muslimani bez vanjske ili hrvatske pomoći uz laganu potporu RSu iz Srbije ne mogu ništa. Ne treba se tu raditi o otvorenom oružanom sukobu. Dovoljno postaviti nekakve fiktivne policijske punktove na liniji razgraničenja i blokirati protok ljudi i roba da sve ode u k.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 21:59 |
|
|
PCM je napisao/la: onda ovaj smjeni Dodika I šta onda? Ko ce raspisat nove izbore, ko ce ogranizovati izbore, kako će izabrati novog sprskog clana Predsjedništva? Ne može se smjeniti Dodik, ako smjene Dodika više neće postojati Predsjedništvo BiH. Nije to sve tako jednostavno. Jednostavno je uništiti BiH, da bi izgradili BiH treba im opet 60.000 vojnika ovdje i puška na čelu svakom Srbinu. Bez toga mogu da nam se napuše kurca.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:03 |
|
|
karadzic je napisao/la: PCM je napisao/la: Po meni ako Schmitt nametne IZ, naši će se naravno morat složiti s tim. Srbi će rogoborit, no njih će eventualno kačit kakva "kozmetička promjena" (ako i to) koju će na kraju morat prihvatiti i to je to. Najgore što se Srbima može desiti je da zašarafe do kraja i da onda ovaj smjeni Dodika, a nakon Dodika doći će novi Dodik. Nije šija nego vrat. Ko da smeni Dodika? Nemački turista Šmit bez trunke legitimiteta i legaliteta da učestvuje u skupštini stanara a kamoli nešto više od toga? "Smena" bilo kog državnika i funkcionera u RS od strane bilo kog iz Sarajeva jednostavno nije moguća. Svako dalje insistiranje da Sud i Tužilaštvo BiH ili bilo ko iz Sarajeva može da hapsi i nameće nešto Republici Srpskoj jeste uvod u sukob i rat i Zapadnjaci i Muslimani su toga donekle svesni ali i dalje provociraju. Schmit ima tu mogućnost. To što je on nelegitiman je drugi par rukava, nelegitiman je i Komšić pa eno *** već treći mandat u Predsjedništvu. Zapad i USA imaju popriličnu batinu za takve stvari - zabrana putovanja u EU, blokada imovine, pritisci na Srbiju, zabrana poslovanja firmi iz RS u EU/USA i diljem "savezničkih zemalja po svijetu". Uglavnom da ne duljim, i dalje imaju soft power, hard power (EUFOR tenkovi u Hercegovačku banku i smjene stotina hrvatskih i srpskih dužnosnika kao nekada nisu moguće). Discipliniranje je ipak moguće. To naravno može biti prozor u nove sukobe i dodatno zaoštravanje... Znači ovaj ga može smjeniti, Dodik može ne priznati smjenu i pišat mu po faci svaki dan (kao što se Rusiji jebe za sankcije Zapada zbog aneksije Krima, al Rusija je ipak velesila). Ovaj zauzvrat može Dodika EU/USA batinom o kojoj sam pisao u pasusu iznad. Dodik onda može odstupiti pod sankcijama ili dodatno zaoštriti (referendum...). U svakom slučaju bit će jako zanimljivo. Ja da sam na Dodikovom mjestu, prihvatio bi i nametanje IZ, ako Srbe ne bude kačilo išta značajnije (siguran sam da niti neće). Ono malo protivljenja reda radi da ne kaže da je "pao bez metka", al generalno IZ konačno dovodi BiH u pravu ravninu sa vraćanjem prava Hrvatima. To za Srbe može samo biti plus nikako minus.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:05 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9955 Lokacija: Banja Luka
|
Naša Kvačica je napisao/la: sokacveseli je napisao/la: Kvaka da. Formulira se sve tako da se muslimani i Hrvati na silu bace protiv Srba. Schmidta možda uopće neće zanimati reakcija RS na izmjene nego će po naputku Zapada prisilno ići na ujedinjavanje fronta Federacije protiv RS-a.
Željeli bi oni to, ali mislim da više nema potencijala. Bilo bi neozbiljno i dječije naivno od Srba da budu sto posto sigurni ,da nema potencijala za novo muslimansko- hrvatski drugarstvo .. jbga , nismo od juče Vrlo moguće da neće , ali oprez sigurno nije suvišan. Mi moramo imati opcije za svaku situaciju . U BiH više nema legitimnog Visokog Predstavnika ( jbte , ponižavajućeg li naziva) .. A i da ima , nema pravo nametati zakone . I Bušmanima bi to smetalo . Ta situacija u kojoj bi mi prihvatili Šicera i njegova sranya , zarad navodnog nametanja IZ koji bi pasao Hrvatima pomalo me podsjeća na popljačkani popis u BiH . U njemu su Muslimani upisivali šta su stigli , i koze i ovce i kokoši.. Hrvati su u tom popisu takođe uložili ''trud '' i dobili koju kilu Oni kilu ..a muslimani cijelog vola . Od tad ne prekidaju qenjati kako ih ima preko polovine stanovništva BiH . Ta ''kila'' vam nije puno pomogla i nije nikakva brana da vas otvoreno nazivaju manjinom . I danas sam mišljenja da smo trebali istrajati u nepriznavanju tog lopovluka. Znači , ne priznajemo nelegalnog Šicera ni u kom slučaju . PS. Osim toga , eto dočekašmo da ga Rusija i Kina smatraju neligitimnim i stale su iza nas .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
sokacveseli
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: sokacveseli je napisao/la: Stvarno je moguće da Schmidt donese IZ na takav način da nama Hrvatima izbije apsolutno sve razloge za daljnje blokade. U tom slučaju će i Muslimani reći da Šmit nije VP. Onda im ostaju samo Saudijske hurme i Tursko/Pakistanske medrese. Kad bi takvo nešto napravili zaista bi im ostao jedini put za Tursku. Bez zajebancije. Oni ako prekinu i ove klimave veze sa zapadom koje imaju zbog sažaljenja mogu se slobodno ugasiti. Oni imaju najmanje prostora za prkos prema Zapadu.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:10 |
|
|
Da se razmemo, meni zaoštravanje i skora propast BiH apsolutno odgovara. Nikom se više ovo sranje ne gleda. Ako se situacija zaoštri maksimalno i sve ode u blokade, a njemačku turist kaže - eto pokušao sam i šta sad ništa - nitko od nas nema ništa protiv raspada as soon as possible. Imajte samo na umu da Zapad bosanske sunite neće ostaviti same, bar ne bez neke gigantske američke vojne baze
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:10 |
|
|
PCM je napisao/la: karadzic je napisao/la: Ko da smeni Dodika? Nemački turista Šmit bez trunke legitimiteta i legaliteta da učestvuje u skupštini stanara a kamoli nešto više od toga? "Smena" bilo kog državnika i funkcionera u RS od strane bilo kog iz Sarajeva jednostavno nije moguća. Svako dalje insistiranje da Sud i Tužilaštvo BiH ili bilo ko iz Sarajeva može da hapsi i nameće nešto Republici Srpskoj jeste uvod u sukob i rat i Zapadnjaci i Muslimani su toga donekle svesni ali i dalje provociraju. Schmit ima tu mogućnost. To što je on nelegitiman je drugi par rukava, nelegitiman je i Komšić pa eno *** već treći mandat u Predsjedništvu. Zapad i USA imaju popriličnu batinu za takve stvari - zabrana putovanja u EU, blokada imovine, pritisci na Srbiju, zabrana poslovanja firmi iz RS u EU/USA i diljem "savezničkih zemalja po svijetu". Uglavnom da ne duljim, i dalje imaju soft power, hard power (EUFOR tenkovi u Hercegovačku banku i smjene stotina hrvatskih i srpskih dužnosnika kao nekada nisu moguće). Discipliniranje je ipak moguće. To naravno može biti prozor u nove sukobe i dodatno zaoštravanje... Znači ovaj ga može smjeniti, Dodik može ne priznati smjenu i pišat mu po faci svaki dan (kao što se Rusiji jebe za sankcije Zapada zbog aneksije Krima, al Rusija je ipak velesila). Ovaj zauzvrat može Dodika EU/USA batinom o kojoj sam pisao u pasusu iznad. Dodik onda može odstupiti pod sankcijama ili dodatno zaoštriti (referendum...). U svakom slučaju bit će jako zanimljivo. Ja da sam na Dodikovom mjestu, prihvatio bi i nametanje IZ, ako Srbe ne bude kačilo išta značajnije (siguran sam da niti neće). Ono malo protivljenja reda radi da ne kaže da je "pao bez metka", al generalno IZ konačno dovodi BiH u pravu ravninu sa vraćanjem prava Hrvatima. To za Srbe može samo biti plus nikako minus. Ne postoji EU batina. Da bi postojala EU batina moraju se usaglasiti SVE clanice EU. Već sad znamo da Orban neće 100%. USA moze uvesti sankcije al ko im jebe mater sa njima nemamo ništa. Svijet se promijenio.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:12 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: sokacveseli je napisao/la: Stvarno je moguće da Schmidt donese IZ na takav način da nama Hrvatima izbije apsolutno sve razloge za daljnje blokade. U tom slučaju će i Muslimani reći da Šmit nije VP. Muslimanima bi tako nešto bilo ''spasilda'' ..jedva bi dočekali . Naravno , malo bi folirali da se ljute, a onda bi krenuli u lagano izigravanje istog . Imali su Hrvati u BiH poslije Dejtona mnogo više , pa gdje je ? Šta još treba da se desi pa da se bude načisto da oni od velikomuslimanske BiH neće odustati nikad ? To je glavni razlog zašto BiH nije moguća država .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:17 |
|
|
Svarog je napisao/la: Bilo bi neozbiljno i dječije naivno od Srba da budu sto posto sigurni ,da nema potencijala za novo muslimansko- hrvatski drugarstvo .. jbga , nismo od juče Vrlo moguće da neće , ali oprez sigurno nije suvišan. Mi moramo imati opcije za svaku situaciju . Pa nema nikakve ljubavi između nas i Hrvata. Imamo savez iz interesa. Ukoliko bi Hrvatima MZ isporučila novi IZ tj. 50% FBiH za sva vremena, bili bi ludi da odbiju. Mi svakako idemo svojim putem bez obzira na sve.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:18 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: PCM je napisao/la: Schmit ima tu mogućnost. To što je on nelegitiman je drugi par rukava, nelegitiman je i Komšić pa eno *** već treći mandat u Predsjedništvu. Zapad i USA imaju popriličnu batinu za takve stvari - zabrana putovanja u EU, blokada imovine, pritisci na Srbiju, zabrana poslovanja firmi iz RS u EU/USA i diljem "savezničkih zemalja po svijetu". Uglavnom da ne duljim, i dalje imaju soft power, hard power (EUFOR tenkovi u Hercegovačku banku i smjene stotina hrvatskih i srpskih dužnosnika kao nekada nisu moguće). Discipliniranje je ipak moguće. To naravno može biti prozor u nove sukobe i dodatno zaoštravanje...
Znači ovaj ga može smjeniti, Dodik može ne priznati smjenu i pišat mu po faci svaki dan (kao što se Rusiji jebe za sankcije Zapada zbog aneksije Krima, al Rusija je ipak velesila). Ovaj zauzvrat može Dodika EU/USA batinom o kojoj sam pisao u pasusu iznad. Dodik onda može odstupiti pod sankcijama ili dodatno zaoštriti (referendum...). U svakom slučaju bit će jako zanimljivo.
Ja da sam na Dodikovom mjestu, prihvatio bi i nametanje IZ, ako Srbe ne bude kačilo išta značajnije (siguran sam da niti neće). Ono malo protivljenja reda radi da ne kaže da je "pao bez metka", al generalno IZ konačno dovodi BiH u pravu ravninu sa vraćanjem prava Hrvatima. To za Srbe može samo biti plus nikako minus.
Ne postoji EU batina. Da bi postojala EU batina moraju se usaglasiti SVE clanice EU. Već sad znamo da Orban neće 100%. USA moze uvesti sankcije al ko im jebe mater sa njima nemamo ništa. Svijet se promijenio. Dodik/RS nije apsolutni prioritet Mađarske, daleko od toga. U EU se trguje puno vrijednijim dionicama, teško da bi Mađari izlagali svoje dupe zbog toga, to je nerealno. Hrvatska bi izložila svoje dupe zbog Hrvata BiH, jer je ključni period pred nama, samo zato i lobira stalno, al niti Hrvatska nebi otvoreno rekla - jebe nam se za BiH nek se raspadne, a Schmit nek se goni u pm. EU batina postoji. Racionalno bi bilo ako i dođe do nametanja, da Dodik "nevoljko prihvati" ili se bar pravi da nije prihvatio - kaže jebe mi se za FBIH to je ionako druga država nek rade što hoće. S ovim trendovima iseljavanja, nije zgorega provesti u poluraspadnutoj BiH još 5-10 godina i dočekat da "demokratska većina" kako ih Reuf zove (LOL) ode u Njemačku i Švedsku i pizdu materinu. Pozicija Hrvata i Srba se time samo dodatno učvršćuje. Kroz tih 5-10 godina dođe i pravo vrijeme i prave geopolitičke okolnosti - samo si mahnemo i ovu nakaradu konačno sahranimo.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:23 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Svarog je napisao/la: Bilo bi neozbiljno i dječije naivno od Srba da budu sto posto sigurni ,da nema potencijala za novo muslimansko- hrvatski drugarstvo .. jbga , nismo od juče Vrlo moguće da neće , ali oprez sigurno nije suvišan. Mi moramo imati opcije za svaku situaciju . Pa nema nikakve ljubavi između nas i Hrvata. Imamo savez iz interesa. Ukoliko bi Hrvatima MZ isporučila novi IZ tj. 50% FBiH za sva vremena, bili bi ludi da odbiju. Mi svakako idemo svojim putem bez obzira na sve. Opet bi se taj nametnuti zakon tj. izmjene, trebao u PS BiH potvrditi, naravno uz vaše ruke, a znamo kakav je vaš stav glede odlučivanja. Ostaje da vidimo.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:25 |
|
|
Dodika mogu smijeniti ali su svi Srbi protiv ovog zakona i protiv BiH danas. Šta mogu ostalima? Nametnuti nekog predstavnika Srba tenkovima? To je prošlost
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:29 |
|
|
novem je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa nema nikakve ljubavi između nas i Hrvata. Imamo savez iz interesa. Ukoliko bi Hrvatima MZ isporučila novi IZ tj. 50% FBiH za sva vremena, bili bi ludi da odbiju.
Mi svakako idemo svojim putem bez obzira na sve.
Opet bi se taj nametnuti zakon tj. izmjene, trebao u PS BiH potvrditi, naravno uz vaše ruke, a znamo kakav je vaš stav glede odlučivanja. Ostaje da vidimo. Da SNSD bi sam mogao blokirati ikakvu odluku u Domu Naroda. 4/5 srpskih mjesta.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:30 |
|
|
Postoje li neke ozbiljne indicije da bi Šmit mogao nametnuti IZ koji bi bio po volji Hrvata? Meni to djeluje potpuno nerealno.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:31 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Svarog je napisao/la: Bilo bi neozbiljno i dječije naivno od Srba da budu sto posto sigurni ,da nema potencijala za novo muslimansko- hrvatski drugarstvo .. jbga , nismo od juče Vrlo moguće da neće , ali oprez sigurno nije suvišan. Mi moramo imati opcije za svaku situaciju . Pa nema nikakve ljubavi između nas i Hrvata. Imamo savez iz interesa. Ukoliko bi Hrvatima MZ isporučila novi IZ tj. 50% FBiH za sva vremena, bili bi ludi da odbiju. Mi svakako idemo svojim putem bez obzira na sve. Nemoj bogati samo o ljubavi ..to je za cure Sasvim dovoljno bi bilo da kad ova nakarada od države BiH izdahne , da se ne rastanemo kao neprijatelji . Da se i to jednom desi . Stvarno misliš da su Muslimani u stanju da ispoštuju dogovoreno ? Ne zamjeri , al ko da si sa kruške pao .
|
|
Vrh |
|
|
sokacveseli
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:33 |
|
|
zbl je napisao/la: Postoje li neke ozbiljne indicije da bi Šmit mogao nametnuti IZ koji bi bio po volji Hrvata? Meni to djeluje potpuno nerealno. Ne. Ali kako nemamo pametnijeg posla pretresamo sve fiktivne scenarije.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:37 |
|
|
zbl je napisao/la: Postoje li neke ozbiljne indicije da bi Šmit mogao nametnuti IZ koji bi bio po volji Hrvata? Meni to djeluje potpuno nerealno. Ne postoje. Dovoljan im je zakon o đenosajdu i nelegani Smit, ne treba im jos sranja. MZ je mrtva. Ovo što gledamo je mamuzanje mrtvog magarca. Jedino što im ostaje kao opcija je da opet ovdje dovuku 60.000 vojnika pa zavode red ko u Aganistanu. Kolike su sanse za to procijenite sami. Koliko je razjedninjen svijet toliko su MZ nacisti razjedinjeni između sebe. Bez sile na terenu tzv. MZ je *** obična.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:52 |
|
|
PCM je napisao/la: Imajte samo na umu da Zapad bosanske sunite neće ostaviti same, bar ne bez neke gigantske američke vojne baze Na osnovu čega? Koje odluke? Ako samoinicijativno, bespravno, Muslimani i SAD dogovore bazu u Maglaju. Rusi će dobiti bazu u Tesliću. Kinezi u Han Pijesku. Nije 2001. nego 2021. 2001. bi sve srpske političare MZ nacisti smjenili kao što su 1942. vješali. 2021. možemo da im jebemo majku kroz majku. To smo čekali i dočekali.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 22:56 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10004 Lokacija: No Country for White Men
|
zbl je napisao/la: Postoje li neke ozbiljne indicije da bi Šmit mogao nametnuti IZ koji bi bio po volji Hrvata? Meni to djeluje potpuno nerealno. On je najavio nekakav kompromis po pitanju izbornog zakona. S obzirom da su nama naša prava ukradena kompromisna rješenja nam nisu prihvatljiva.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 23:10 |
|
|
Jasno. Ja ne mogu zamisliti da VP nameće zakon koji ide u korist Hrvata. Bilo bi apsurdno da vam Zapad prvo oduzme prava, pa da vam ih onda vraća i to kroz nametanje zakona. Time bi se posrali na čitav svoj kretenski koncept stvaranja unitarne države na štetu Srba i Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 23:11 |
|
|
Meni se čini da schmidt nije ponio nikakav plan sa sobom u aktovki, prije bih rekao da su ga poslali kao izviđača da sagleda situaciju i da pokuša sa što manje talasanje nekako zadovoljit sve strane, što je u današnjoj bih nemoguće, netko će morat bit donji, a to će najvjerovatnije bit muslimani.
|
|
Vrh |
|
|
Burruchaga
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 23:17 |
|
|
zbl je napisao/la: Jasno. Ja ne mogu zamisliti da VP nameće zakon koji ide u korist Hrvata. Bilo bi apsurdno da vam Zapad prvo oduzme prava, pa da vam ih onda vraća i to kroz nametanje zakona. Time bi se posrali na čitav svoj kretenski koncept stvaranja unitarne države na štetu Srba i Hrvata. Posrali su sami sebe u afganistanu gdje su potrošili 2600 milijardi $ i tisuće mrtvih vojnika što nebi onda i u bih!?
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 23:27 |
|
|
Burruchaga je napisao/la: zbl je napisao/la: Jasno. Ja ne mogu zamisliti da VP nameće zakon koji ide u korist Hrvata. Bilo bi apsurdno da vam Zapad prvo oduzme prava, pa da vam ih onda vraća i to kroz nametanje zakona. Time bi se posrali na čitav svoj kretenski koncept stvaranja unitarne države na štetu Srba i Hrvata. Posrali su sami sebe u afganistanu gdje su potrošili 2600 milijardi $ i tisuće mrtvih vojnika što nebi onda i u bih!? Da, ali iz Avganistana su otišli a u BiH šalju Šmita. Dakle, obrnut proces, premda ja očekujem da će otići i iz BiH. Odlazak Eufora biće značajan korak u tom pravcu.
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: Blokada rada institucija BiH Postano: 24 kol 2021, 23:29 |
|
|
PCM je napisao/la: Schmit ima tu mogućnost. To što je on nelegitiman je drugi par rukava, nelegitiman je i Komšić pa eno *** već treći mandat u Predsjedništvu. Zapad i USA imaju popriličnu batinu za takve stvari - zabrana putovanja u EU, blokada imovine, pritisci na Srbiju, zabrana poslovanja firmi iz RS u EU/USA i diljem "savezničkih zemalja po svijetu". Uglavnom da ne duljim, i dalje imaju soft power, hard power (EUFOR tenkovi u Hercegovačku banku i smjene stotina hrvatskih i srpskih dužnosnika kao nekada nisu moguće). Discipliniranje je ipak moguće. To naravno može biti prozor u nove sukobe i dodatno zaoštravanje...
Znači ovaj ga može smjeniti, Dodik može ne priznati smjenu i pišat mu po faci svaki dan (kao što se Rusiji jebe za sankcije Zapada zbog aneksije Krima, al Rusija je ipak velesila). Ovaj zauzvrat može Dodika EU/USA batinom o kojoj sam pisao u pasusu iznad. Dodik onda može odstupiti pod sankcijama ili dodatno zaoštriti (referendum...). U svakom slučaju bit će jako zanimljivo.
Ja da sam na Dodikovom mjestu, prihvatio bi i nametanje IZ, ako Srbe ne bude kačilo išta značajnije (siguran sam da niti neće). Ono malo protivljenja reda radi da ne kaže da je "pao bez metka", al generalno IZ konačno dovodi BiH u pravu ravninu sa vraćanjem prava Hrvatima. To za Srbe može samo biti plus nikako minus. Pišeš o nametanju Izbornog zakona kao nekom uzroku sukoba RS i Zapada/Sarajeva, a taj sukob je već buknuo oko neuporedivo važnijeg pitanja za RS - može li se prihvatiti da bivši Visoki Predstavnik Incko nameće "Zakone" po ličnom nahođenju i da od muslimana uzurpirani Sud i Tužilaštvo BiH na osnovu tog zakona mogu da hapse koga hoće po RS. To je rukavica bačena u lice Srpskoj od strane Zapada. To je crvena linija iza koje RS ako se povuče praktično prihvata ne samo svoj nestanak nego i nestanak i teror nad Srbima. Sve što si naveo jesu potencijalne mere Zapada u tom ratu, ali RS ne može odustati od težnje za sopstvenim opstankom, ni po koju cenu.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|