Ono kad znaš svoj cilj i guraš svoju priču, veruješ u sebe, vežbaš kao manijak, odričeš se svega za uspeh i ne prihvataš poraz nikad kao krajnji ishod.
Pa, Buki, Ceska je puna toponima sa pridevima "srpski/a/o/e", sto znaci da smo nekada bili izmesani s njima, a imaju i Moravu kao i mi!
Pa mislim, jebem ti kriterijume za pobratimstvo. Čuj imaju srpske toponime, zar je to nešto nesvakidašnje u Evropi?
Ima ih i po celoj Anadoliji pa mi Erdogan zbog toga nije pobro... Srpstvo se hronološki kontinuirano sužava, svidelo nam se ili ne ali tako je.
Većina ljudi u punoj meri ne razume jezgro tog identitetskog okvira, čak ni mnogi Srbi. Svet je popušio džoint istorije koju su krivotvorili franjevački pisari.
I sad ti svet urazumi nekako, kad jedino umeju da se smeju u neverici i ponavljaju naučene gluposti...
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
U potrazi sam za ilustrovanom opcom enciklopedijom koja je obiljezila moje djetinjstvo. Latinica, izdanje je vjerojatno 60-70tih. Ne znam kako korice izgledaju i kako se zvala, no unutra je bio carobni svijet za mene, od svemira, preko morskih dubina i nebeskih visina, povijest strojeva, povijesne bitke... Kako bi tu knjigu volio imati.
I dok je trazim, naleti na ovu i gle netocnog navoda. "sisavci se ne legu iz jaja" ipak postoje dole kod ministra sisavci koji legu jaja.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Saigon je pao 2 god nakon povlačenja Amerikanaca. Talibani u 2 dana pregazili sve
Dosta ljudi se ovih dana zanima za paralele Sajgona i Kabula, jeste pao brže ali za raju koja se otima za mesto u helikopteru ili avionu razlike suštinski nema.
Svaki sekund je presudan jer svaka njihova žrtva je samo statistika. Ne razume to svako.
Imam jedno banalno pitanje. Je li razbijanje staklenih boca piva ilegalno? Nekima to predstavlja zadovoljstvo. Naravno, ne razbiti bocu na glavnoj ulici ili na dječjem igralištu. Je li u redu razbiti bocu na stijenama ili od neku ruševinu, podalje od ljudi, gdje komadići stakla nikome ne smetaju?
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.