|
|
Stranica: 57/58.
|
[ 1440 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
snowflake
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 19:35 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ne bojimo se mi Madjara. Nemamo zašto.
Madjari su sused i manjina za poželeti. Nikada nikakav incident uradili nisu. Kulturni i mirni ljudi.
Zajedno su rame uz rame ginuli sa nama na Kosovu.
Madjarska i Orban, su jednostavno normalni saradnici. Ne glume budale, kao neki, nego sve što je na obostranu korist se radi bez ikakvih debilnih prepreka.
Mi njima 3,5mlrd kubika gasa, oni nama naprave stadion u Bačkoj Topoli, i tako, svi zadovoljni.
Saradnja sa normalnim ljudima. Mađare volim i ja, bez obzira na vlast. Ali još nedavno ste ih mrzili zbog Drugog rata. Ako su oni, kao najveća manjina, mirni i kulturni kakvi su tek drugi, tj. kakvi mogu biti, pa vas to nije spriječilo u maltretiranju. Give me a break...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 19:45 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Nikada mi Madjare nismo mrzili. O kakvom maltretiranju ti govoriš?
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 19:54 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Oni su se izvinili za raciju , mi prihvatili izvinjenje i krenuli dalje
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 19:55 |
|
|
Pa da. Mrzimo Bugare, a ne Madjare. Ne znam od kud mu sad pa to.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:05 |
|
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:11 |
|
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:12 |
|
|
Ko mzi Bugare? Njih ima malo , a i stari su i nema potrebe da se mrze . Jedino se mrze šiptari i mujage.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:17 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Sad svi cvikaju od migranata koji se ponašaju kako im se prohte, pa je logično drastično manje srbijančenja po gradu. https://www.subotica.com/vesti/pretucen ... 11153.htmlČudno bi bilo da je u Subotici pretučen Mongol, Madjara ima koliko hoćeš tamo. snowflake je napisao/la: Mađare niste ubijali 90-ih. Samo ste jednu manjinu ubijali, samo je jedna imala takav tretman, ali i drugima su šešeljevci prijetili.
Koju smo to manjinu ubijali.. ?
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:19 |
|
|
storarare je napisao/la: Ko mzi Bugare? Njih ima malo , a i stari su i nema potrebe da se mrze . Jedino se mrze šiptari i mujage. Pa dobro i Bugari malo. Kod nas u Pirot se kaže dobar Bugarin i zeleno kuče ne postoje.. :)
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:28 |
|
|
snowflake je napisao/la: buenos aires je napisao/la:
Karijeristi oko vođe nedaju kadru iz provincije pristupa, zato ne vidim to kao iskrenu dobrotu. Ali to je samo moje mišljenje...
Određeni broj aktivnih političara u vladi "na prstima" obavlja svoje dužnosti, ima ih u medijima tu i tamo ali ništa određeno ne pričaju, potajno se valjda nadajući da će ex nosač gajbi pasti za koju godinu. Ja to vidim kao njihovo čuvanje političke biografije za neka druga vremena.
No, kakva god gesta poštivanja bila, iskrena ili neiskrena. Prihvata se u ovakvim vremenima, jer zajednica mora opstati.
Taj pragmatizam su usvojili i Mađari, ne krivi im ih ni malo. Zašto bi oni ili Hrvati trebali biti nekakva oporba onome što Srbi biraju? Ako Srbi nemaju oporbu za formiranje nove vlade, to je njihov problem.
Mada moram reći, Tadićevi resorni ministri su s manjinama imali daleko bolju kominikaciju. Osobito na pokrajinskoj razini.
Ma Vođa će u Srbiji vladati do smrti, nema šanse da ga netko skine... Što se Mađara tiče, nijedna manjina se trenutačno s njima ne može mjeriti po pravima i utjecaju. Ne samo što ih je najviše, ne samo što su u Parlamentu, već su i u vlasti i u pokrajinskoj i na državnoj razini. A Vučić to nije morao učiniti, nisu mu trebali, sam može do gotovo pedeset posto. Srpsko-mađarski odnosi su na svakom polju na historijskom maksimumu, pa se to, logično, odražava i na položaj mađarske manjine. Vučko i Orban vole se javno. Pa, Orban je nedavno Zagreb polijepio plakatima s porukom da se Srbiju pusti u Europsku uniju. Neusporedivo je to s Hrvatima. Čak i da toga nema, Srbi Mađarsku poštuju i boje je se zbog podjednake veličine i broja stanovnika. Mađare se mazi i Mađari mogu (gotovo) što hoće. Nijedna manjina u Srbiji ne može što hoće, no oni su najbliže tomu, a Hrvati najdalje. P.S. To vrijedi za SVM dokle god slijede svaki Vučićev mig oko nacionalne politike, dotle im se nitko ne miješa u nacionalna prava i ispunjava im se što god požele i pomisle. Dobro svima. P.P.S. Ovome treba nadodati da je Mađarima i mađarskoj državi iskreno stalo do prava Mađara u Srbiji. Njihovi nacionalisti nemaju stav "Srbija me ne zanima". Ranije sam poštivao Orbana, ne sluteći koliko mu je vlada korumpirana (on ponajviše). Tako da nije čudno što su Orbi i AV best buddies. Razmenjuju iskustva u pranju novca i represiji nad (preostalim) slobodnim medijima.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:37 |
|
|
Grobar je napisao/la: buenos aires je napisao/la: Sad svi cvikaju od migranata koji se ponašaju kako im se prohte, pa je logično drastično manje srbijančenja po gradu. https://www.subotica.com/vesti/pretucen ... 11153.htmlČudno bi bilo da je u Subotici pretučen Mongol, Madjara ima koliko hoćeš tamo. snowflake je napisao/la: Mađare niste ubijali 90-ih. Samo ste jednu manjinu ubijali, samo je jedna imala takav tretman, ali i drugima su šešeljevci prijetili.
Koju smo to manjinu ubijali.. ? Albance, Bošnjake i Hrvate. Tim redosledom (po broju žrtava).
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:42 |
|
|
Albance nismo ubijali zato što su manjina, nego zato što su separatisti i teroristi.
Bošnjake i Hrvate nismo ni ubijali.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:54 |
|
|
Za Hrvate verovatno misli na Hrtkovce . Za mujage verovatno misli na Štrpce.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:55 |
|
|
Grobar je napisao/la: Albance nismo ubijali zato što su manjina, nego zato što su separatisti i teroristi.
Bošnjake i Hrvate nismo ni ubijali. Bebe i mala deca ne mogu da budu teroristi. Ne može ni nagluva baba od 84 godine. Država je odobrila masakre Albanaca. Većina ih je pod okriljem noći pokopana u Batajnici. Vest o tome je procurela širom Srbije još za vreme bombardovanja (dakle pre juna '99). Ti događaji su vrlo slični masakrima Albanaca u Ljumi, 1913-te. Čitao sam dosta o tome, postalo mi je jasnije zašto vas toliko mrze. Iako ne tvrdim da je svaki Srbin po definiciji zločinac zbog tih nemilih dešavanja, istinski grozne stvari su rađene u to ime.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:57 |
|
|
storarare je napisao/la: Za Hrvate verovatno misli na Hrtkovce . Za mujage verovatno misli na Štrpce. On da misli, ne bi sporadične incidente, koje je pratio duh 90-tih, nazivao "ubijali ste Hrvate i Bošnjake" .. Albance smo već ubijali, to da, ali ne zato što su manjina, nego zato što su teroristi i separatisti.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 20:59 |
|
|
buenos aires je napisao/la: Čitao sam dosta o tome, postalo mi je jasnije zašto vas toliko mrze. A jesi li čitao nekada o asimilaciji, progonu i ubijanju Srba od strane tih Albanaca, ili istorija počinje od onog momenta kad Srbi ubiju nekog.. ?
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 21:04 |
|
|
Bila je razmena Srbi iz Zapadne Slavonije su se uselili u hrvatske kuće u Sremu . A Hrvati iz Srema su se uselili u srpske kuće iz Zapadne Slavonije.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 21:14 |
|
|
Bilo je ubijenih Bošnjaka i Hrvata, ali to su sporadični incidenti koje je pratilo sranje 90-tih, preko Drine.
Ali to ne može da se svede pod "ubijali ste narode"
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 21:27 |
|
|
Za mujage ima opravdanja jer se verovalo da pomažu harmiji bih protiv Vojske Republike Srpske tj da sleđa napadaju Srbe .
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 25 ruj 2021, 22:29 |
|
|
Grobar je napisao/la: storarare je napisao/la: Za Hrvate verovatno misli na Hrtkovce . Za mujage verovatno misli na Štrpce. On da misli, ne bi sporadične incidente, koje je pratio duh 90-tih, nazivao "ubijali ste Hrvate i Bošnjake" .. Albance smo već ubijali, to da, ali ne zato što su manjina, nego zato što su teroristi i separatisti. Separatizam je legalna politička opcija i stav. Terorizam je nedopustiv. Zanimljivosti radi, ti Hrvati iz Hrtkovaca i Nikitinaca podritlon su Albanci iz plemena Klimenata.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 26 ruj 2021, 09:02 |
|
|
Grobar je napisao/la: Bilo je ubijenih Bošnjaka i Hrvata, ali to su sporadični incidenti koje je pratilo sranje 90-tih, preko Drine.
Ali to ne može da se svede pod "ubijali ste narode" Ja bih se rado složio s tim što si rekao. Moglo bi se reći da su to bili samo incidenti zlonamernih pojedinaca, da je država identifikovala i pravično procesuirala makar veći deo počinilaca tih krivičnih dela (što u osnovi jesu). Ali nije to uradila. Pod jedan, Šešelja nikad nije robijao u Srbiji. A išao je po selima javno i pred kamerama čitati imena i prezimena nepodobnih meštana. Ako to nije za krivično sankcionisanje onda ne znam šta je... Trebalo je u Srbiji da odsedi u zatvoru, ne u Holandiji. Otmice ostaju nerazjašnjene, ubistva ostaju nekažnjena. I tu nema ko drugi da prihvati odgovornost do same države. Kao i za ubistva nekolicine režimski nepodobnih novinara (Srba) od 1991 do 2000-te. U sistemu donošenja sudskih odluka istražnih i radnji jasno je uočljiv smišljeni nemar kao forma otvorene mržnje prema određenim nacionalnim zajednicama, ali i prema neslaganju jednog dela srpske javnosti sa nacionalističkim narativima i definicijama srpstva iza kojih (pre svih) stoji SPC. https://www.danas.rs/drustvo/suocavanje ... vojvodine/
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 26 ruj 2021, 09:04 |
|
|
Šešelju je sudjenu u Hagu i od Srbije se tražilo da ga isporuči. Što je i učinjeno. Doduše, on se sam prijavio, a i da nije, bio bi isporučen isto kao i Zloba.
Robijao je u Hagu, ne može dva puta da robija.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 26 ruj 2021, 09:10 |
|
|
Na kraju više nisu znali šta da rade sa njim koliko ih je posprdao, pa su ga pustili na slobodu (šatro je imao rak ) i sklepali mu neku debilnu presudu (opet manja kazna nego što je proveo tamo) da ne bude da je džabe tamo bio..
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 26 ruj 2021, 09:12 |
|
|
Grobar je napisao/la: Šešelju je sudjenu u Hagu i od Srbije se tražilo da ga isporuči. Što je i učinjeno. Doduše, on se sam prijavio, a i da nije, bio bi isporučen isto kao i Zloba.
Robijao je u Hagu, ne može dva puta da robija. Kad je išao u Hrtkovce? Kad je otputovao za Hag? Prošlo je 9 godina između ta dva događaja. Država Srbija ga je držala na slobodi 9 godina i pored savršenog dokaznog materijala. Čovek je snimljen na delu. ...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 26 ruj 2021, 09:18 |
|
|
Država Srbija je sve svoje isporučila Hagu, za razliku od drugih država, koje to nisu učinile i usput ubijale i svedoke.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|