HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 00:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1539 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 62  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi rat na Kosovu ?
PostPostano: 27 ruj 2021, 15:49 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Je li istekao Vučićev ultimatum?

Ultimatum nije ni dat. Bice dat ako krene pogrom Srba na Kosovu.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 15:55 

aleksije radicevic je napisao/la:
Je li istekao Vučićev ultimatum?

Negdje sam pročitao da je rekao "ako se nastavi pogrom...". Nadam se da su Albanci prestali s pogromom Srba.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 15:56 

DrMag je napisao/la:
Grobar je napisao/la:
Nisam rekao da nema braće Kfora, nego da nema braće Hrvata.

Eto lete blize granici, nego vasi :)

slika

Kakve veze ima ta slika sa onim helikopterom Kfora od malopre na snimku?
Obrišu mu šajbnu ovi sa slike, kad sleti.. ? :)

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 15:58 

aleksije radicevic je napisao/la:

Negdje sam pročitao da je rekao "ako se nastavi pogrom...". Nadam se da su Albanci prestali s pogromom Srba.

"Ako pocne..."
https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /210927001

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 15:59 

Kurton bi da razgovara.
Citat:
KURTI POSLE RAZGOVORA SA EU I NATO "Dijalog je jedini način da se pronađu pravedna rešenja"

https://www.blic.rs/vesti/politika/kurti-posle-razgovora-sa-eu-i-nato-dijalog-je-jedini-nacin-da-se-pronadu-pravedna/3pglrce

A ja mislio da mu je dijalog tek 3 4 stavka na spisku.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:12 

Meni ovo sve nalikuje na prevaru. Nikakvog rata neće biti. Džabe Srbiji sva nova vojna oprema. Džabe Albancima dronovi. Ključaj temu.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:29 

Majke ti, stvarno?

20 strana vam to pricamo.

Izbori na Kosmetu su sledece godine, izbori u Srbiji su sledece godine, kada kazemo sledece godine, misli se kroz 6 meseci vec.

Kurti i Vucic nemaju tal/odnos kao sto je imao sa Tachijem pa i Haradinajem, nisu se usaglasali oko svih kombinacija i poslova koje rade zajedno a koje su pale Kurtiju u krilo kada je uzeo vlast.

Kurti sa druge strane je udario glavom u zid u politickom smislu, svakom "ulicom' koju je izabrao da krene ispala je slepa sa debelim zidom od koji je trensnuo a sa njim i njegovo biracko telo.

Sve one radikalne stavove Siptarske poslednjih 20 godina, koji se mogu sazeti u recenici "Nema sta da pregovaramo, samo nas priznanje nezavisnosti zanima, i nema drugih razgovora" je upravo Kurtijeva politika koja ga je posvadjala sa svima na Kosmetu, ali i sa Albanijom.

Njegovo ne jebanje Kosova vec Velike Albanije, gde izlazi na izbore u Albaniji, se digao na zivac i Amerikancima koji su ga vec jednom preko Richarda Grenela srusili sa vlasti zbog mnogo manjih postupaka.

U toj politickoj igri izmedju Vucica i Krutija (ne Srbije i Kosmeta, vec njih dvojice), Kurti je u 1000000 goroj poziciji od Vucica, i pre ce njega Ameri pustiti niz vodu nego Vucica, i na to Vucic i igra, i zato je podigao uloge slanjem vojske na sam prelaz, sto je izazvao sok kod Siptatara jer se nikada nije desilo.

A ako se u celoj ovoj situaciji, jedina nova stvar koja se nije desila nikada pre, to sto je Srpska vojska na samom prelazu a ne na 25 km kopnene zone bezednost, to onda dovoljno govori kome ovakvi trendovi idu u korist.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:31 

Meni nije jasno kako bilo koji Hrvat, koji ima posla sa muslimanimau Bosni i valjda sve zna o njima, moze da navija za Shiptare.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:42 

Zar nije Vučić bio debelo preko 50 posto na zadnjim nedavnim izborima?

Sumnjam kako to ima veze sa izborima

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:43 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Meni nije jasno kako bilo koji Hrvat, koji ima posla sa muslimanimau Bosni i valjda sve zna o njima, moze da navija za Shiptare.

Mozda zato sto su imali posla sa Srbima xd

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:45 

Bata Aleksije, Šutanovac ti se razgoropadio.. :)

slika
slika

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:51 

Sjever Kosova Srbima, to je većinski srpski dio a ostatak u Albaniju i "mirna Bosna".

Isto tako ovdje u BiH podijeliti po nacionalnim granicama

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:54 

VUKsaJUGA je napisao/la:

Šiptari ti nisu nikakvi muslimani.
Oni su nacionalisti.
Ima ih katolika i pravoslavaca koliko hoćeš.
Islam im se eto desio, pa ga upražnjavaju.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 16:55 

Hahaha, to da smo hteli, do sada bi uzeli.

Dogodine u Prizrenu, ne na Severu.-ima razloga zasto je Prizren a ne Mitrovica npr.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 17:00 

Ono sto je kljucno, jeste da je stvorena nova realnost, a ona glasi:
"Srbija u svakom trenutku moze da deluje na Kosovu, ako su prava i sigurnost Srba na Kosovu ugrozeni."

To je do skora bilo nezamislivo.

На гробљу ће изнићи цвијеће
За далеко неко покољење.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 17:08 

Danas nama kažu, deci ovog veka,
Da smo nedostojni istorije naše,
Da nas je zahvatila zapadnjačka reka,
I da nam se duše opasnosti plaše.

Dobra zemljo moja, lažu! Ko te voli
Danas, taj te voli, jer zna da si mati,
Jer pre nas ni polja ni krševi goli,
ne mogaše nikom svesnu ljubav dati!

I danas kad dođe do poslednjeg boja,
Neozaren starog oreola sjajem,
Ja ću dati život, otadžbino moja,
Znajući šta dajem i zašto ga dajem,

Na Kosovu, na Gazimestanu.

Milan Rakic, 1902, napisano na Gazimestanu.

https://vidovdan.org/istorija/milan-rak ... otadzbine/

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 17:14 

Kako je na Gazimestanu Milan Rakić recitovao svoju čuvenu pjesmu:

Pisac pjesme „Na Gazi-Mestanu“ ispričao je svom prijatelju Mladenu St. Đuričiću kako je izgledalo kada je sa svojom četom stigao na Gazimestan:

„Ostavio sam Ministarstvo u kome više nisam imao šta da radim, pa sam uzeo pušku. Dakle, izbismo na samo mesto Kosovske bitke. S desne strane gudio je Lab, pun nove snage od jesenje kiše, i žurio da odnese veliku vest. S leve, na brežuljku, slegalo se zamišljeno Muratovo turbe… Postrojiše nas. U pratnji štaba, pojavi se komandant:

-Junaci moji, znate li gde se nalazite? Znate li kako se zove ovo mesto?

U zbijenom stroju, lupkala je puška o pušku, zatezale se remenjače.

-Ovde, gde mi sada stojimo, na Vidovdan 1389 godine, istog dana i istog sata, poginula su dva cara!.. To je Gazimestan na kom je Obilić…

Oko mene popadali vojnici. Pogledam: ljube zemlju! Valjda sam se i ja bio sagnuo, kad nisam primetio otkud izađe mlad oficir s isukanom sabljom. Stade pred komandanta, pozdravi, raportira nešto, pa se okrenu stroju. Diže sablju i reče gromko:

-„Na Gazi-Mestanu“, od Milana Rakića!

Od uzvika se lomilo nebo. Nova i mlada Srbija slavi Vaskrs, a ja? S mukom sam se držao na nogama. Više osjetih, no što vidjeh, kad se neko odvoji iz moje jedinice i, u trku, stiže pred komandanta:

-Gospodine pukovniče, taj koji je ispevao tu pesmu, ovde je s nama… Eno ga pozadi, s bombama… u odredu vojvode Vuka.

I odmah odjeknu komandatov glas:

-Dobrovoljac Rakić, napred!

Čuo sam sve, ali nisam mogao ni da koraknem. Čak ni da otvorim usta. Rukavom od šinjela zaklonio sam lice i pustio suze… prvi i poslednji put tada.“

Milan Rakić je bio prvi od oslobodioca koji je ušao u Prištinu.

Piše 10 oktobra 1912, ženi Milici iz oslobođene Prištine: „Juče, utornik, na čelu jedne kolone uđoh u Prištinu. Još ne mogu da se stišam i da mirno pišem o svemu što se dogodilo za nekoliko dana. Glavno je da je sve bilo dobro i da je Kosvo osvećeno. Ja sam vrlo dobro, bolje nego u Beogradu… Ovakve događaje što sam video, smatram kao dobročinstvo nekog proviđenja.“

Po ulasku u Prištinu, otišao je u zgradu srpskog konzulata u kome je 1908 godine sakrio veliko zvono, koje će sa svojim ratnim drugovima podići i okačiti o drvo u porti pravoslavne crkve. Slavni pesnik prvi je povukao uže zvona, pa potom i svi njegovi drugovi, pre toga skidajući kape i skrušeno se moleći.

„Čitav taj dan zvonilo je zvono na Kosovu, oglašavajući oslobođenje i ispunjenje zavjetne misli srpskoga naroda“ – kazivao je Rakić svom prijatelju Milanu Ćurčinu.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 17:46 

Albanci nisu isto kao i BiH Muslimani.

Skenderberg je njihov nacionalni heroj, nešto kao kod nas Zrinjski dok Muslimani slave dekapitulaciju Stjepana Tomaševića.

Albanci s Kosova veličaju i slave Tursku, neki su slavili poraz Hrvatske od Turske 2008 ali to je neusporedivo s BiH Muslimanima.

Za razliku od Muslimana imaju i svoju nacionalnu nošnju dok ovima povijest kreće od dolaska Turaka na ove prostore.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 17:48 

Zanimljivo je da su doslovno u svim prostorima koje su Turci okupirali katolici nestali, Albanci su nekada bili katolici tj to lokalno stanovništvo.

Imao si u Grčkoj dobar dio katolika, sve je to pobijeno i raseljeno kao i u BiH.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 17:59 

Skenderbeg je bio Srbin. To čak i veliki deo Albanaca priznaje. Na čelu sa njim su imali 30-40 godina državu i onda 1912 kada su teritoriju koju je Srbija oslobodila poklonili Talijani i Austrijanci Albancima.
Inače veliki deo albanaca su bili pravoslavci i dan danas ih ima.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 18:00 

Grobar je napisao/la:
DrMag je napisao/la:

Eto lete blize granici, nego vasi :)

slika

Kakve veze ima ta slika sa onim helikopterom Kfora od malopre na snimku?
Obrišu mu šajbnu ovi sa slike, kad sleti.. ? :)

Ajd ne glupiraj se, to je letio nas helikopter i nasa posada u sastavu kfora.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 18:02 

bobanovski je napisao/la:
Albanci nisu isto kao i BiH Muslimani.

Nisu, Bosnjaci su Spartanci u poredjenju sa Siptarima, samo ih vi ne razumete niti poznajete.

Skenderberg je njihov nacionalni heroj, nešto kao kod nas Zrinjski dok Muslimani slave dekapitulaciju Stjepana Tomaševića.

Djuradj Kastriotic Skenderbeg, Pravoslavni cirilicar od majke Vojislave Brankovic dobio ime po svom dedi Djuradju Brankovicu, i od oca Jovana, koji je sahranjen u Srpskom Hilandaru zajedno sa Skederbegovim bratom, a ciji je amblen porodica Kastriotic dobila u miraz udajom princese Crnojevic u njihovu kucu.

Inace cela porodica nije sa prostora danasnje Albanije, vec Srpska vlastela iz Zahumlja tjs danasnje Hercegovine, koja je u sluzbi Cara Dusana dobila Kastrat grad sa okolinom pod upravu, po kome su i uzeli prezime.

Albanci s Kosova veličaju i slave Tursku, neki su slavili poraz Hrvatske od Turske 2008 ali to je neusporedivo s BiH Muslimanima.

Za razliku od Muslimana imaju i svoju nacionalnu nošnju dok ovima povijest kreće od dolaska Turaka na ove prostore.

Pogledaj Siptarsku nacionalnu nosnju, pa pogledaj nosnju Srba sa Kosmeta ili Juga, ili Makedonije, i videces da nema razlike, cak i Kece su preuzeli od nasih pastira.

Siptari su narod, koji se nikada nije borio za svoju nacionalnu drzavu.

Citat:
Dron nadletao deo iznad Jarinja: Ne zna se čiji je – panika kosovske policije FOTO

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1928698

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 18:04 

slika

Tirana, socrealisticka arhitektura i umetnost i javna molitva.

slika

Bazar kao Bascarsija.

Skrivanje zena, visoki zidovi kao ograde dvorista, naselja zbijenog tipa, najveci broj isilovaca po glavi stanovnika...

Albanci, narocito makedonski i kosovski su izraziti muslimani, sto se moze videti golim okom. Odakle uopste poticu price da oni ne mare za veru?! :confused1

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 18:05 

Sto se tice Albanaca samih, Kosovo i Metohija ce u odnosu na Albaniju, imati istu sudbinu kao Raska oblast tjs "Sandzak" u odnosu na Sarajevo, vec ih usisavaju sve sto mocu na obalu Albanije, Siptara nema ni za Albaniju vise dovoljno, prema tome za 10 godina ce nam se resiti problem i bez da ista radimo.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2021, 18:08 

Zanimljivo je da su doslovno u svim prostorima koje su Turci okupirali katolici nestali, Albanci su nekada bili katolici tj to lokalno stanovništvo.

Imao si u Grčkoj dobar dio katolika, sve je to pobijeno i raseljeno kao i u BiH.

Ima i danas Albanaca katolika, ali nisu svi pre Turaka bili katolici već je bilo i katolika i pravoslavaca (sever uglavnom katolici, a jug pravoslavci). Sad možemo da nagađamo koga je bilo više, ali nije mnogo ni bitno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1539 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 62  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: