|
|
Stranica: 3/26.
|
[ 637 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:07 |
|
|
NSOS je napisao/la: Stefan Nemanja je prvo krsten u katolickoj crkvi. Kralj Stefan Prvovencani je krunu dobio od pape. Ajde ti si bar jedan od rijetkih koji priznaje da je Nemanja bio katolik. To naravno nema veze s meritumom, Nemanja je prešao na pravoslavlje u crkvi sv. Petra i Pavla u Rasu prije nego je napao Duklju i Paganiju. Stefan prvovenčani je dobio krunu od Pape jer je Papa htio privući novu srpsku kraljevinu prema zapadu nakon što su križari zauzeli Carigrad, od toga naravno nije bilo ništa, Stefan je svega koju godinu nakon u Nikeji ishodio stvaranje autokefalne srpske arhiepiskopije NSOS je napisao/la: Vera je jedno, drzava drugo. Jel moguće da je netko ovoliko neupućen u tematiku a ima srama ovako napamet bubati. Doslovno je obrnuto, sve do francuskih revolucija, i 19. pa i 20 st. upravo je obrnuto država = crkva. NSOS je napisao/la: A sto se tice vremena pre Nemanjica Evropa oko 950. godine, granica Srbije i Hrvatske na Vrbasu. Evropa oko 1000. godine. Granica isto negde kod Vrbasa. Da, tipične žnj karte savršene za troll rasprave na internetu između ljudi koji u životu nisu pročitali ni jedan verificirani rad o tom razdoblju ali zato jedva čekaju zakeljit kartu di je u paintu pobojano onako kao se njima sviđa, većina takvih karti na netu "Europa u 900, Europa u 1100... za ove prostore uzima upravo DAI i njegovu doslovnu interpretaciju etnika u manjim sklavinijama i onda ih se trpa u Srbiju, a upravo sam u predzadnjem postu naveo objašnjenje što se tiče interpretacije DAI-a, fyi isto tako ima brdo karata na isti kalup iz tog razdoblja gdje je Hrvatska do Drine (i sa gornjim podrinjem), al mi ne pada napamet da ih ljepim. Same karte bez popratnog objašnjenja što je na njima i navođenjem izvora su bezvrijedne, a i sam pogled na iste ih diskvalificira iz ozbiljne rasprave, pa naše karte koje žvrljamo tu izgledaju profesionalnije od ovih. S tim da je prva karta gdje su hrvatske županije Pliva, Pset, Glaž... u nekakvoj Srbiji čista izmišljotina, i još fino granica na Savi do teške ravnice iako ne postoji ni jedan rimski ni srednjovjekovni put na relaciji Vrbas i Sava - Raška, eto ranosrednjovjekovni Srbi su aribusom letili do imaginarne ranosrednjovjekovne Banja Luke ili su do nje stizali preko Ugarskog i Hrvatskog teritroija , ali on je sretan jer je našao na internetu kartu gdje je netko u paintu ofarbao srbiju do vrbasa NSOS je napisao/la: I da premestite ovo na neku drugu temu. Naslov, Razbijanje mitova i legendi. Slažem se da treba premjestiti . Slažem se i oko naslova, iako bi srpske mitove i legende razbio petašić nakon odslušanog polugodišta povijesti, tako da naslov jest malo pretenciozan ali ajde
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:14 |
|
|
Borba divljih životinja i Muslimana za životni prostor se nastavlja. "Veliki poljoprivredni gubici zbog divljih životinja u Bihaću i Krajini" https://www.cazin.net/vijesti/veliki-po ... %20parcele
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:28 |
|
|
Divlje svinje da dobiju status konstitutivnog naroda.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:31 |
|
|
Šporet je napisao/la: NSOS je napisao/la: Stefan Nemanja je prvo krsten u katolickoj crkvi. Kralj Stefan Prvovencani je krunu dobio od pape. Ajde ti si bar jedan od rijetkih koji priznaje da je Nemanja bio katolik. To naravno nema veze s meritumom, Nemanja je prešao na pravoslavlje u crkvi sv. Petra i Pavla u Rasu prije nego je napao Duklju i Paganiju. Stefan prvovenčani je dobio krunu od Pape jer je Papa htio privući novu srpsku kraljevinu prema zapadu nakon što su križari zauzeli Carigrad, od toga naravno nije bilo ništa, Stefan je svega koju godinu nakon u Nikeji ishodio stvaranje autokefalne srpske arhiepiskopije NSOS je napisao/la: Vera je jedno, drzava drugo. Jel moguće da je netko ovoliko neupućen u tematiku a ima srama ovako napamet bubati. Doslovno je obrnuto, sve do francuskih revolucija, i 19. pa i 20 st. upravo je obrnuto država = crkva. Da, tipične žnj karte savršene za troll rasprave na internetu između ljudi koji u životu nisu pročitali ni jedan verificirani rad o tom razdoblju ali zato jedva čekaju zakeljit kartu di je u paintu pobojano onako kao se njima sviđa, većina takvih karti na netu "Europa u 900, Europa u 1100... za ove prostore uzima upravo DAI i njegovu doslovnu interpretaciju etnika u manjim sklavinijama i onda ih se trpa u Srbiju, a upravo sam u predzadnjem postu naveo objašnjenje što se tiče interpretacije DAI-a, fyi isto tako ima brdo karata na isti kalup iz tog razdoblja gdje je Hrvatska do Drine (i sa gornjim podrinjem), al mi ne pada napamet da ih ljepim. Samo karte bez popratnog objašnjenja što je na njima i navođenjem izvora su bezvrijedne, a i sam pogled na iste ih diskvalificira iz ozbiljne rasprave, pa naše karte koje žvrljamo tu izgledaju profesionalnije od ovih. S tim da je prva karta gdje su hrvatske županije Pliva, Pset, Glaž... u nekakvoj Srbiji čista izmišljotina, i još fino granica na Savi do teške ravnice iako ne postoji ni jedan rimski ni srednjovjekovni put na relaciji Vrbas i Sava - Raška, eto ranosrednjovjekovni Srbi su aribusom letili do imaginarne ranosrednjovjekovne Banja Luke ili su do nje stizali preko Ugarskog i Hrvatskog teritroija , ali on je sretan jer je našao na internetu kartu gdje je netko u paintu ofarbao srbiju do vrbasa NSOS je napisao/la: I da premestite ovo na neku drugu temu. Naslov, Razbijanje mitova i legendi. Slažem se da treba premjestiti . Slažem se i oko naslova, iako bi srpske mitove i legende razbio petašić nakon odslušanog polugodišta povijesti, tako da naslov jest malo pretenciozan ali ajde Ja priznajem? To da je Stefan Nemanja dvaput krsten stoji u svakom udzbeniku srpske istorije i pominje se cak i u filmu Boj na Kosovu. Lako se moglo dogoditi da cela Srbija ode u katolike. Naravno da je drzava jedno, a crkva drugo. Nacija je trece. To su su neki delovi nemanjicke Srbije bili vecinski katolicki ne znaci da nisu bili deo Srbije. Mnoge drzave su bile multikonfesionalne. Postojala je jedna drzavna vera ali to ne znaci da nije bilo drugih. Pogotovo granica izmedju pravoslavaca i katolika u to vreme neposredno posle rascepa nije bila tako ostra. Cesto se prelazilo sa jedne strane na drugu. Izvlaciti iz tadasnjeg verskog stastava neke paralele sa danasnjim etnickim sastavom je besmisleno. Za karte sa ukucao na guglu i okacio prve dve na koje sam naisao. Moguce da je gugl agent svetske velikosrpske zavere. Sto se ostalog tice mozes traziti i srpski erbas i hiljadu argumenata za bilo sta. Ili jednostavno proveriti sve izvore i svu relevantnu literaturu. Relevantnu. Razne Deretice i srpske i hrvatske nemoj citati. Toliko, da vise ne davim temu.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:39 |
|
|
Gluposti, crkva sv.Spasa veze nema sa Srbima...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:42 |
|
|
Kako vi sebe lazete i folirate to je neverovatno. Ahritektura Srpskih Crkava je bila spoj Zapada i Istoka vrlo cesto kroz najstarije crkve i manastire koji ni nisu preko Drine. A Zavalu nije napravio nikakvi RimoKatolici nego Pravoslavni Car Romejskog Carstva licno.
Crka sv. Spasa na Cetini gleda ka Istoku moroni, i izgradio je Tvrtko!
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:44 |
|
|
Kakve veze crkva sv.Spasa ima sa Srbima?!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nego, ako sam ja Hrvat ateist a Grobi Srbin ateist, jesmo li mi onda isti narod? Mislim, ako nam je religija glavna razlika...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 17:53 |
|
|
U postu je nadrobljeno svega i svačega, objašnjeno nije ništa. Crkvu sv.Spasa iz 9.stoljeća izgradio Tvrtko I. koji je živio i vladao 1338-1391. Dobro koliko možete biti retardirani vi Srbi majke vam mile ?!
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:03 |
|
|
NSOS je napisao/la: Naravno da je drzava jedno, a crkva drugo. Nacija je trece. To su su neki delovi nemanjicke Srbije bili vecinski katolicki ne znaci da nisu bili deo Srbije. Mnoge drzave su bile multikonfesionalne. Postojala je jedna drzavna vera ali to ne znaci da nije bilo drugih. Jel ovo moguće Nacija? Kakva crna nacija, nacije nastaju u 19 st. 1000 godina prije vremena o kojem pričamo, države u ranom srednjem vijeku su bile multikonfesionalne??? Ovo bi trebalo ić na onu temu najjači postovi. Jesi ti svjestan da si upravo napisao tvrdnju u rangu Pariz je glavni grad Rusije, uopće ne znam otkud bi je počeo opovrgavati jer besmisao iste je prevelika Ajde se lijepo prestani sramotiti, ako te zanima ova tematika uzmi knjige i radove u ruke i čitaj ako ne molim te prestani se prosipati, susramlje je preveliko.
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:05 |
|
|
_________________ Udio šizmatika u Hrvatskoj: 1921.-17% 2021.- 3%
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nego, ako sam ja Hrvat ateist a Grobi Srbin ateist, jesmo li mi onda isti narod? Mislim, ako nam je religija glavna razlika... Pa naravno da smo isti narod. Slaveni. A glavna nam je razlika istorijsko sjećanje, pa onda vjera odnosno tradicija pošto je vjera u klasičnom smislu prevaziđena.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:09 |
|
|
Stvar oko Crkve sv. Spasa je jasna da jasnija ne može bit.. Samo šizmatici trube svoju povist ka i ovaj grobar, a nije ni čuja za crkvu do jučer, a kamoli bija tamo..
_________________ Udio šizmatika u Hrvatskoj: 1921.-17% 2021.- 3%
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
|
|
Grobi aj molim te predsjednika ti tvog i mog - Franje Tuđmana, uhvati se Vučićevog gospodarskog čuda, mani se povijesti...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:11 |
|
|
Čuj da katoličke crkve se okreću na zapad Što se okreće? Ulaz u crkvu? Prvi put čujem za to. Inače crkva sv Spasa je stara katolička crkva koju su Srbi prisvojili nakon genocida nad ondašnjim Hrvatima. Tj crkva je sagađena 800ih godina, dakle prije crkvenog raskola ali je bila katolička nakon raskola. Srbi je prisvojili kad su naseljeni Srbi na taj prostor skupa s Turcima. Inače srpska mitomanija u kojoj je to srpska crkva ju je spasila 90ih da ju ne sruše kao što su srušili sve druge crkve divljaci.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:15 |
|
|
Po caru Konstantinu Porfirogenetu Srbi je naziv za slavene koji su postali robovi Bizanta a ne narod. Ako je dio Hrvata porobljen od Bizanta to su po njemu Srbi
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
novovrijeme je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nego, ako sam ja Hrvat ateist a Grobi Srbin ateist, jesmo li mi onda isti narod? Mislim, ako nam je religija glavna razlika... Pa naravno da smo isti narod. Slaveni. A glavna nam je razlika istorijsko sjećanje, pa onda vjera odnosno tradicija pošto je vjera u klasičnom smislu prevaziđena. Tradicija bosanskih Hrvata i bosanskih Srba je jako slična, kao i jezik a između Hrvata i Srba Hercegovine valjda i nema razlike. Da osnujemo novu srvatsku naciju?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:19 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Tradicija bosanskih Hrvata i bosanskih Srba je jako slična, kao i jezik a između Hrvata i Srba Hercegovine valjda i nema razlike. Da osnujemo novu srvatsku naciju? Ti prije rata nisi imo puno veze s Hrvatima,a tradicija ti je bila srpska.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:20 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa naravno da smo isti narod. Slaveni. A glavna nam je razlika istorijsko sjećanje, pa onda vjera odnosno tradicija pošto je vjera u klasičnom smislu prevaziđena.
Tradicija bosanskih Hrvata i bosanskih Srba je jako slična, kao i jezik a između Hrvata i Srba Hercegovine valjda i nema razlike. Da osnujemo novu srvatsku naciju? Bože sačuvaj, eno vam Muslimana pa pravite nadnaciju. Nikako nismo slični. Ni jedne poveznice osim jezika nemamo a i to će se izmjeniti. Citat: Za 100 godina se nećemo ni jezički razumjevati.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:20 |
|
|
Grobar je klasičan primjer da su Bošnjaci bar 60-70% porijeklom Srbi. Taj nivo mitomanije, gluposti, logičkih salto mortale-a i inih vrsta fabrikacije i činjeničnog cherrypickinga svojstven je samo Srbima na ovim prostorima. Tako su Muslimani samo pobudili taj mitomanski gen u sebi, pa je 100% Bosna, od Makarske do Save, od Bihaća do srBskog srca Kosova To ne može biti slučajno.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:23 |
|
|
PCM je napisao/la: Grobar je klasičan primjer da su Bošnjaci bar 60-70% porijeklom Srbi. A ne ne. To je vaše cvijeće. I sami Muslimani kažu da su prije Turčenja bili katolici.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:26 |
|
|
Moja crkva je okrenuta prema jugu.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:29 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: PCM je napisao/la: Grobar je klasičan primjer da su Bošnjaci bar 60-70% porijeklom Srbi. A ne ne. To je vaše cvijeće. I sami Muslimani kažu da su prije Turčenja bili katolici. Pa da Svbi katouci Grobi cvjeta
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:30 |
|
|
Stanovnici današnje BiH jesu bili katolici i Hrvati ogromnim dijelom, to jesu u pravu Muslimani, samo problem je što preko 80% Muslimana nije porijeklom iz BiH već iz Srbije i Crne Gore.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:36 |
|
|
Marko80 je napisao/la: To slusate u srbijanskim medijima, ucite u SPC da su katolicke crkve okrenute prema zapadu? Kod nas se uči da se orijetira prema mahovini, u Srbiji traže katoličku crkvu da vide di je okrenuta
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|