|
|
Stranica: 4/26.
|
[ 637 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:36 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:40 |
|
|
Grobar ovo je po Porfirogenetu.. A crkva se nalazi skroz gori na vrhu rike tj. pokraj izvora Cetine.. Ali ako si pročita šta san posla vidija bi da srbi govore, unatoč svin dokazima, da je crkva izgrađena tek posli za vrime Tvrtka, a ne tad kad je..
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:41 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Hrišćanski hramovi se postavljaju u pravac istok-zapad. Istočni deo hrama je oltar (katoličke crkve su okrenute prema zapadu, pa tako da je kod njih oltar na zapadu).
Eto kod mene glavna, velika na trgu imaja oltar prema SI. Jos jedna takodjer prema SI. Dvije imaju oltar prema istoku i jedna prema JI. Dakle od 5 niti jedna nema oltar prema zapadu. Da to nisu mozda protestantske crkve? Crkve stare skoro 600 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:42 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Citat: Altar (Catholic Church)
The altar is at the west end of the church. Historically, the priest, looking east, faced the altar and the people. https://en.wikipedia.org/wiki/Altar_(Catholic_Church) Znači i katoličke crkve su gledale prema istoku nekad. Nisam znao. Danas je svejedno.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:43 |
|
|
Ima veze u tome sto su ga Hrvati proglasili da je nastao u 9vom veku, pre sizme (kao da pre sizme nije bilo jedinstvenog Pravoslavlja!?), pa na osnovu toga gledaju da ga claimuju, iako su arheoloski dokazi nedvosmisleni. Запис из Љетописа епископа Кончаревића о грађењу храма Вазнесења Господњег у Цетини: Citat: тоя славныя побѣды надъ Турками, благочестивый Стефанъ Твердко возблагодари Господу Вседержителю соорзженіемъ новыя церкви въ славу и честь Христа Спасителя на рѣцѣ Цетини, издавъ особенную граммату въ кралевскомъ дворѣ въ Сутѣсцѣ съ богатыми дарами; но сію же церковь потомъ безсовѣстны латиняне похитиша
[3] I Vi ste pomenuti i to pod latinima koji pohitase prostore!
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:43 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Grobar ovo je po Porfirogenetu.. A crkva se nalazi skroz gori na vrhu rike tj. pokraj izvora Cetine.. Ali ako si pročita šta san posla vidija bi da srbi govore, unatoč svin dokazima, da je crkva izgrađena tek posli za vrime Tvrtka, a ne tad kad je.. Pa čak i da su upravu (a nisu) i da je crkva izgrađena za vrijeme Tvrtka opet je izgradio katoličku crkvu jer je bio katolik a ne pripadnik SPC.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Tradicija bosanskih Hrvata i bosanskih Srba je jako slična, kao i jezik a između Hrvata i Srba Hercegovine valjda i nema razlike. Da osnujemo novu srvatsku naciju? Ti prije rata nisi imo puno veze s Hrvatima,a tradicija ti je bila srpska. Moji su podrijetlom iz Imotskog. Bio sam prošle g. u tom selu. Djed mi je bio domobran. Brat mu je bio u ustasama među Srbima služio službu. Oženio Srpkinju i sad imam daljnju rodbinu Srbe. To nisam ni znao nego mi se javila ženska iz Brčkog preko FB-a. Mi jesmo jako vezani i za bosanski identitet. Rekao bih i više nego Muslimani. Pogotovo prije rata ali znali smo tko smo uvijek.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:45 |
|
|
Tankosic je napisao/la: iako su arheoloski dokazi nedvosmisleni. Naravno da su nedvosmisleni...
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:46 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Stanovnici današnje BiH jesu bili katolici i Hrvati ogromnim dijelom, to jesu u pravu Muslimani, samo problem je što preko 80% Muslimana nije porijeklom iz BiH već iz Srbije i Crne Gore. Krajina katolicka, Hercegovina i katolicka i pravoslavna, Bosna katolicka i bogumilska. Sto se nacije tice tada nacije (u smislu nacionalne svesti) nisu postojale. Neki seljak u nekom selu nikada nije cuo ni da je Srbin ni da je Hrvat.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:48 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Znači i katoličke crkve su gledale prema istoku nekad. Nisam znao. Danas je svejedno. Mislim da se radilo o vremenu pre raskola, kad su sve crkve bile okrenute istoku. Mislim da sam procitao u ovom clanku, ali nisam ga pazljivo citao, pa mozda nisam u pravu. https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_orientem
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:49 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Znači i katoličke crkve su gledale prema istoku nekad. Nisam znao. Danas je svejedno.
Mislim da se radilo o vremenu pre raskola, kad su sve crkve bile okrenute istoku. Mislim da sam procitao u ovom clanku, ali nisam ga pazljivo citao, pa mozda nisam u pravu. https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_orientemValjda prema Isusovom grobu.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:50 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Citat: Altar (Catholic Church)
The altar is at the west end of the church. Historically, the priest, looking east, faced the altar and the people. https://en.wikipedia.org/wiki/Altar_(Catholic_Church) Citat: Crkva (građevina)
Hrišćanski hramovi se postavljaju u pravac istok-zapad. Istočni deo hrama je oltar (katoličke crkve su okrenute prema zapadu, pa tako da je kod njih oltar na zapadu). https://sh.wikipedia.org/wiki/Crkva_(gra%C4%91evina) Aleksije ti očito ne znaš ni postat kako Bog zapovijeda, a znaš sve o orijentaciji crkava Ove linkove koji si zalijepio nemaju veze s vezom s tekstom kojeg si napisao iznad. Nevjerovatni ste majke mi...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:50 |
|
|
Harezm je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Mislim da se radilo o vremenu pre raskola, kad su sve crkve bile okrenute istoku. Mislim da sam procitao u ovom clanku, ali nisam ga pazljivo citao, pa mozda nisam u pravu. https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_orientemValjda prema Isusovom grobu. "Ad orientem" - kaze, sto znaci "Prema Istoku"!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:51 |
|
|
PCM je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Aleksije ti očito ne znaš ni postat kako Bog zapovijeda, a znaš sve o orijentaciji crkava Ove linkove koji si zalijepio nemaju veze s vezom s tekstom kojeg si napisao iznad. Nevjerovatni ste majke mi... Pa tekstove sam kopipejstovao sa tih linkova!
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:54 |
|
|
Nije izgradio Tvrtko nego je izgrađena u 8 stoljeću, a što i da je Tvrtko izgradio? Koje je vjere on bio?
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:55 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Harezm je napisao/la: Valjda prema Isusovom grobu.
"Ad orientem" - kaze, sto znaci "Prema Istoku"! Gledam na kartama i cini mi se da i Zagrebacka katedrala im oltar prema istoku. Znaci i zg katedrala je pravoslavna katedrala?
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:55 |
|
|
NSOS je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Stanovnici današnje BiH jesu bili katolici i Hrvati ogromnim dijelom, to jesu u pravu Muslimani, samo problem je što preko 80% Muslimana nije porijeklom iz BiH već iz Srbije i Crne Gore. Krajina katolicka, Hercegovina i katolicka i pravoslavna, Bosna katolicka i bogumilska. Sto se nacije tice tada nacije (u smislu nacionalne svesti) nisu postojale. Neki seljak u nekom selu nikada nije cuo ni da je Srbin ni da je Hrvat. Točno, možemo samo pričati o proto-Hrvatima i proto-Srbima jer su nacionalne linije pratile vjersku podjelu, svejedno stvari su jasne kad pričamo o predosmanskoj Bosni koji je bila apsolutno većinska katolička, Srbi su bili prisutni na istoku BiH, katolici su bili ostatak bilo je nešto i bogumila - no niti blizu u odnosu na bošnjačku mitomaniju. Na kraju krajeva taj narod se i sam odredio, zašto su katolici iz Bosne bježali isključivo u hrvatske zemlje, u srpske niti malo. Zašto i danas i prije 100 ili 200 godina, gdje ih god ima od Austrije preko Hrvatske do Mađarske - izjašnjavaju se kao Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:56 |
|
|
A krunio se za kralja Srba tek nakon što je okupirao Rašku. To ne znači nit da je vladao isključivo Srbima nit da je on bio Srbin. Čak naprotiv. To što prije okupacije Raške nije Srbe ni spomenuo govori upravo suprotno. Uostalom krunio se i za kralja Hrvatske kad je zauzeo Dalmaciju iako je i Mađarski kralj nosio istu tu titulu.
Mislim vaša mitomanija je na razini poluretardiranog djeteta. I lako što vi tu lupetate nego svi vaši intelektualci i povijesničari isto takve stvari lupetaju.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:57 |
|
|
Reci jasno i glasno koje je vjere bio kralj Tvrtko da te čujemo.
|
|
Vrh |
|
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:59 |
|
|
Ovaj grobar je redikul ozbiljan..
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 18:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24076 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
PCM je napisao/la: NSOS je napisao/la: Krajina katolicka, Hercegovina i katolicka i pravoslavna, Bosna katolicka i bogumilska. Sto se nacije tice tada nacije (u smislu nacionalne svesti) nisu postojale. Neki seljak u nekom selu nikada nije cuo ni da je Srbin ni da je Hrvat. Točno, možemo samo pričati o proto-Hrvatima i proto-Srbima jer su nacionalne linije pratile vjersku podjelu, svejedno stvari su jasne kad pričamo o predosmanskoj Bosni koji je bila apsolutno većinska katolička, Srbi su bili prisutni na istoku BiH, katolici su bili ostatak bilo je nešto i bogumila - no niti blizu u odnosu na bošnjačku mitomaniju. Na kraju krajeva taj narod se i sam odredio, zašto su katolici iz Bosne bježali isključivo u hrvatske zemlje, u srpske niti malo. Zašto i danas i prije 100 ili 200 godina, gdje ih god ima od Austrije preko Hrvatske do Mađarske - izjašnjavaju se kao Hrvati... Bogumila nije bilo. Pripadnici Crkve Bosanske nisu Bogumili. Nevjerojatno.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 19:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Treba nam pod hitno jedan Musliman ovdje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 19:08 |
|
|
Srbi su u biti Bugari. Povijesne karte to dokazuju. Srbi da bi se razlikovali od Bugara, dodaju na svoja bugarska prezimena koja zavrsavaju na OV ili EV nastavak IĆ po uzoru na hrvatska prezimena. Srbi su do prije 300 godina govorili bugarskim jezikom, a to je promjenjeno politikom Austrije koja je svog funkcionera Vuka Karadzica angazirala da zapadnim Bugarima, odnosno danasnjim Srbima uvali hrvatski jezik, nebi li na taj nacin razbili bugarski korpus i snagu bugarske drzave, odnosno u konacnici time takticki smanjili ruski utjecaj na Balkanu.
I to vam je sva prica. Vrlo jednostavna.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 19:09 |
|
|
lider30 je napisao/la: PCM je napisao/la: Točno, možemo samo pričati o proto-Hrvatima i proto-Srbima jer su nacionalne linije pratile vjersku podjelu, svejedno stvari su jasne kad pričamo o predosmanskoj Bosni koji je bila apsolutno većinska katolička, Srbi su bili prisutni na istoku BiH, katolici su bili ostatak bilo je nešto i bogumila - no niti blizu u odnosu na bošnjačku mitomaniju.
Na kraju krajeva taj narod se i sam odredio, zašto su katolici iz Bosne bježali isključivo u hrvatske zemlje, u srpske niti malo. Zašto i danas i prije 100 ili 200 godina, gdje ih god ima od Austrije preko Hrvatske do Mađarske - izjašnjavaju se kao Hrvati...
Bogumila nije bilo. Pripadnici Crkve Bosanske nisu Bogumili. Nevjerojatno. Upravo to, nažalost i ta fraza se kontinuiranim lažnim ponavljanjem djelomično ustalila kao i termin "Bošnjaci".
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 10 lis 2021, 19:15 |
|
|
Marko80 je napisao/la: Srbi su u biti Bugari. Povijesne karte to dokazuju. Srbi da bi se razlikovali od Bugara, dodaju na svoja bugarska prezimena koja zavrsavaju na OV ili EV nastavak IĆ po uzoru na hrvatska prezimena. Srbi su do prije 300 godina govorili bugarskim jezikom, a to je promjenjeno politikom Austrije koja je svog funkcionera Vuka Karadzica angazirala da zapadnim Bugarima, odnosno danasnjim Srbima uvali hrvatski jezik, nebi li na taj nacin razbili bugarski korpus i snagu bugarske drzave, odnosno u konacnici time takticki smanjili ruski utjecaj na Balkanu.
I to vam je sva prica. Vrlo jednostavna. Bugari uopste nisu Sloveni. Tek nakon doseljavanja Slovena pod srpskim i hrvatskim imenom na Balkan, pojavljuju se Bugari kao vojno pleme koji ovladavaju delom slovenske mase, namecu bugarsko ime, ali uzimaju slovenski jezik. U slovenskoj pradomovini pre seoba, ne postoji slovensko pleme bugarskog imena. Kako dakle izvorno slovenski narod moze biti deo naknadno sloveniziranih Bugara?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|