|
|
Stranica: 27/29.
|
[ 712 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 lis 2021, 20:53 |
|
|
saskia je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Vidi ovoga zelenog , šta se raduje smeće Ja sam mislio da je on naš Pa jesam, svi smo mi Bosanci.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 lis 2021, 20:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59909 Lokacija: DAZP HQ
|
saskia je napisao/la: Pajdo Planina, kod tebe u zadnji vakat stalno nekakva depresija, opusti se malo, priseli se u ZH. Dođi tobe Zato jer je njegov kraj u k, jezerani i Rožani, mi gornjaci i dalje dominiramo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 lis 2021, 20:59 |
|
|
saskia je napisao/la: Pajdo Planina, kod tebe u zadnji vakat stalno nekakva depresija, opusti se malo, priseli se u ZH. Dođi tobe U mom dijelu općine možeš vidit vuka, lisicu, medvida, čak i risa prije nego čovika. Samo kažem kako je. Sićuejšn iz not gud. dudu je napisao/la: saskia je napisao/la: Pajdo Planina, kod tebe u zadnji vakat stalno nekakva depresija, opusti se malo, priseli se u ZH. Dođi tobe Zato jer je njegov kraj u k, jezerani i Rožani, mi gornjaci i dalje dominiramo. Jedino rješenje je da nas vratite Posušuju. Ili date zasebnu općinu. Ne znam jel zbog različitog govora ali vako očito ne iđe.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 lis 2021, 21:04 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2406 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
dudu je napisao/la: saskia je napisao/la: Pajdo Planina, kod tebe u zadnji vakat stalno nekakva depresija, opusti se malo, priseli se u ZH. Dođi tobe Zato jer je njegov kraj u k, jezerani i Rožani, mi gornjaci i dalje dominiramo. Možda ja tebe i privatno znam, ako si dolazio u Ramljake kod Marije i Milana
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 lis 2021, 21:06 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2406 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Planina je napisao/la: saskia je napisao/la: Pajdo Planina, kod tebe u zadnji vakat stalno nekakva depresija, opusti se malo, priseli se u ZH. Dođi tobe U mom dijelu općine možeš vidit vuka, lisicu, medvida, čak i risa prije nego čovika. Samo kažem kako je. Sićuejšn iz not gud. dudu je napisao/la: Zato jer je njegov kraj u k, jezerani i Rožani, mi gornjaci i dalje dominiramo.
Jedino rješenje je da nas vratite Posušuju. Ili date zasebnu općinu. Ne znam jel zbog različitog govora ali vako očito ne iđe. Ovo "iđe" fali Duvnjacima i Livnjacima da budu Hercegovci Škutori A moderaciju bi zamolio da ovaj naš off topic pribace u neki duvnosuški chat
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 lis 2021, 21:08 |
|
|
dudu je napisao/la: saskia je napisao/la: Pajdo Planina, kod tebe u zadnji vakat stalno nekakva depresija, opusti se malo, priseli se u ZH. Dođi tobe Zato jer je njegov kraj u k, jezerani i Rožani, mi gornjaci i dalje dominiramo. Jezero i dalje prema granici jest katastrofa sto se tice iseljavanja. Bolji nije ni Vukadinov kraj, s obe strane Vrlokuka. Mozda je to samo moj privatni dojam, ali onaj kraj prema Posusju, znaci Brisnik i okolica je i dalje donekle vitalan, ima mladih tu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 lis 2021, 21:14 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Th1950 je napisao/la: Jefferson Davis je napisao/la: Tomislavgrad ide k ispod 100 prvasica, a samim time i ispod 10k stanovnika na ogromnom prostoru. Nema nista od oporavka (kao ni na cijelom Balkanu), a odokativne procjene za vrijeme blagdana su upravo to sto jesu. Vidi ovoga zelenog , šta se raduje smeće Puca ih sve ovo zadnjih dana. Do nedavno je ponekog Hrvata uspio prevariti da nije džamijaš. Čuj "Duvno"
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 29 lis 2021, 22:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59909 Lokacija: DAZP HQ
|
saskia je napisao/la: Planina je napisao/la: U mom dijelu općine možeš vidit vuka, lisicu, medvida, čak i risa prije nego čovika. Samo kažem kako je. Sićuejšn iz not gud. Jedino rješenje je da nas vratite Posušuju. Ili date zasebnu općinu. Ne znam jel zbog različitog govora ali vako očito ne iđe. Ovo "iđe" fali Duvnjacima i Livnjacima da budu Hercegovci Škutori A moderaciju bi zamolio da ovaj naš off topic pribace u neki duvnosuški chat kažemo mi iđe i ziđat ali ne završavamo na a nego na o.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 04 stu 2021, 21:09 |
|
|
Ova prica s kineskim VE je ogledalo mentalnog stanja TG-a. Ne postoji gori oblik kolonijalizacije od toga, al sta ces kad ni vlast ni neuka populacija to ne razumije.
Taj prostor je potpuna prostorna i ljudska pustos, to je vidljivo kod svakoga tko s odmakom gleda i povremeno dodje.
Postoje 2 pravca djelovanja: 1. kod ovih koji nisu ratni profiteri ili djeca ratnih profitera - politicko ili bilo kakvo drugo uhljebljivanje, 2. kod ratnih profitera ili njihovih potomaka - otvoriti novu birtiju u koju se saka preostale populacije preseli na sezonu, dvije dok se iduca ne otvori. cak je kupiti apartmane na moru intelektualni korak iznad za takvu grupaciju
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 stu 2021, 09:20 |
|
|
Kako bi bilo da se desetci da ne kažem stotine tisuća nezadovoljne svijetom rasute duvanjsko livanjske dijaspore organiziraju i promjene nešto?
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 stu 2021, 10:37 |
|
|
Pa reko ti je čovjek, nije on naš obični jugošvabo pa da samo zna reć da treba to ko u nji u NjemačkoN. On razumije kako je i šta treba daleko bolje, zato ti fino kaže da treba to Haiku ko u nji u NjemačkoN
|
|
Vrh |
|
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 stu 2021, 10:46 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Pa reko ti je čovjek, nije on naš obični jugošvabo pa da samo zna reć da treba to ko u nji u NjemačkoN. On razumije kako je i šta treba daleko bolje, zato ti fino kaže da treba to Haiku ko u nji u NjemačkoN A taman te pohvalim budaletino
|
|
Vrh |
|
|
Groot
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 stu 2021, 12:11 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Pa reko ti je čovjek, nije on naš obični jugošvabo pa da samo zna reć da treba to ko u nji u NjemačkoN. On razumije kako je i šta treba daleko bolje, zato ti fino kaže da treba to Haiku ko u nji u NjemačkoN A taman te pohvalim budaletino Spomenuo si mu uhljebljivanje u prethodnom postu, a na to je slab budući da je njegova vladajuća struktura odavno prešla sve granice dobrog ukusa sa istim. Pogotovo sa uhljebljivanjem najbliže rodbine i kumova. A za gospodarstvo ne mare jer ni ne znaju na koji način funkcionira budući da nitko od njih nikada nije ni bio na tržištu rada. Svi su uhljebljeni nakon školovanja.
_________________ Broj spominjanja Sorosa od strane pojedinih forumaša je obrnuto proporcionalan seksualnoj aktivnosti istih.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 stu 2021, 13:26 |
|
|
Dobro žena kaže, načelnik se odmah po završetku studija uhljebio u svojoj mini sirani koju je sam pokrenuo, a poslje ga uhljebio Šišović da mu bude direktor, a nakon toga livanjska mljekara ne samo uhljebila nego mu dala i veću plaću, samo da ga uhljebe i to na mjesto direktora. Jasno je da takvi uhljebi ne mogu ništa.
Zato bi trebalo zvat Gutu jer on je uvijek radio u privatnom sektoru, dobro slago daske i pokazao se ko pravi radnik i sad ovi koji su po nekoliko godina studirali i zajebavali se upanu u općinu prije njega, a realno niti znaju šta slagat niti veze imaju i o čemu, kamoli o daskama.
A tek Salko, on je nažalost nepovratno izgubljen za nas, snašo se gore extra, super mu je i ne bi se nikad vratio. Jedino što, eto samo da je još to, naime u sobici i ima uzak prolaz, pa onda svaki put kad cimeri idu pišat on mora dignut noge na krevet da oni mogu proći, eto da nije toga sve bi bilo superextra i zato se bojim da on sad ne bi ni htio da ga uhljebimo, sve i da imamo dovoljno pameti pa to i hoćemo.
|
|
Vrh |
|
|
Groot
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 05 stu 2021, 13:44 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Dobro žena kaže, načelnik se odmah po završetku studija uhljebio u svojoj mini sirani koju je sam pokrenuo, a poslje ga uhljebio Šišović da mu bude direktor, a nakon toga livanjska mljekara ne samo uhljebila nego mu dala i veću plaću, samo da ga uhljebe i to na mjesto direktora. Jasno je da takvi uhljebi ne mogu ništa.
Zato bi trebalo zvat Gutu jer on je uvijek radio u privatnom sektoru, dobro slago daske i pokazao se ko pravi radnik i sad ovi koji su po nekoliko godina studirali i zajebavali se upanu u općinu prije njega, a realno niti znaju šta slagat niti veze imaju i o čemu, kamoli o daskama.
A tek Salko, on je nažalost nepovratno izgubljen za nas, snašo se gore extra, super mu je i ne bi se nikad vratio. Jedino što, eto samo da je još to, naime u sobici i ima uzak prolaz, pa onda svaki put kad cimeri idu pišat on mora dignut noge na krevet da oni mogu proći, eto da nije toga sve bi bilo superextra i zato se bojim da on sad ne bi ni htio da ga uhljebimo, sve i da imamo dovoljno pameti pa to i hoćemo. Novi načelnik je najmanje bitan u ovoj priči jer je obična Vukadinova lutka na koncu. Drago mi je da si mu nabrojao radna iskustva u privatnom sektoru budući da on sam ima više staža u njemu nego ostalih 20 vodećih ljudi u Pomaku zajedno. Ti ljudi su obični proračunski paraziti koji u životu nisu zaradili marke mimo istog. I oni su najodgovorniji za prepolovljeno stanovništvo Tomislavgrada u zadnjih 10 godina. To što si i ti dio te ekipe i uhljebljen preko istih pa ih ovdje braniš, ne umanje činjenicu da se radi o nesposobnim likovima kojima je krajnji domet uhljebljivanje. Evo svi neutralni forumaši govore da je Tomislavgrad propao, novim pločnicima i asfaltu unatoč.
_________________ Broj spominjanja Sorosa od strane pojedinih forumaša je obrnuto proporcionalan seksualnoj aktivnosti istih.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 13 stu 2021, 12:17 |
|
|
Tomislavgrad kao i cijeli hbz su propali zbog više faktora. -raspadom juge su izgubili svoje prirodno gravitacijsko srediste(splitski bazen) - anacionalna dijaspora - kriminal kod vladajucih
Ako bi se popravio samo jedan od ova 3 faktora, taj kraj bi opet krenuo uzlaznom putanjom
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 28 stu 2021, 17:07 |
|
|
Ovo je dobar prikaz stanja duvanjske svijesti i u suštini veliki, ako ne i najveći problem koji se odražava na opće stanje. Tipičan primjer ovdje je Haiku Salko, a nešto blaži je Guto.
Naslovnica Kolumne
KolumneStipe Ćurčić Ćipa Seciranje: Kod nas ništa ne valja! Objavio M.M. - 28. studenoga 2021.
Neki dan sretoh jednoga poznanika kojemu sam predložio rješenje za naš zajednički problem. A on mi reče: „To ti, prijatelju moj, ne valja ništa“.
„Pa koje rješenje ti nudiš?“ – upitam ga.
„Nemam pojma, samo znam da ti to ništa ne valja“ – odgovori mi on.
Piše: Stipe Ćurčić Ćipa/Tomislavcity
„Kod nas ništa ne valja“ – vrlo je česta rečenica koju se svakodnevno može čuti u našoj sredini.
A što to sve u nas ne valja, po mišljenju mnogih, pokušat ću ugrubo pobrojati u ovome tekstu:
Ne valja nam vlast. A mi je izabrali. I najgori kritičari vlasti su upravo oni koji nisu ni izašli na izbore. Ne valja nam Crkva. Ne valja ni Papa, ni biskupi, ni svećenici. Svećenici samo misle na sebe, udaljili su se od naroda i uvijek nešto traže. Logično se pitam: A tko to čini Crkvu, ako nismo mi? Ne valjaju nam liječnici i ne samo da ne valjaju nego nemaju pojma ni o čemu. Ako ne valjaju, zašto im onda idemo i tražimo njihovu pomoć? Ne valjaju nam mediji, radio, televizija, novine, portali. Ako je doista tako, zašto onda gledamo televiziju, slušamo radio, kupujemo novine, čitamo vijesti s portala, te sate i sate provodimo na društvenim mrežama? Ne valjaju nam škole. Tamo naša djeca ništa ne nauče, a učitelji, nastavnici i profesori jedva čekaju da odrade tih nekoliko školskih sati i bore se isključivo za svoje, a ne učeničke interese. Ako je tako, zašto uopće šaljemo djecu u školu i zašto otvoreno ne kažemo prosvjetarima da ne valjaju? Po svemu sudeći, oni kojima ništa ne valja, smatraju da bi puno bolje radili njihov posao. Ne valjaju nam policajci, vatrogasci, komunalci, općinski i drugi službenici. Mi bi puno bolje brinuli o redu, gasili požare, čistili i odvozili smeće, a da ne govorimo o tomu koliko bi poštenije odrađivali sve administrativne poslove, tvrde oni. Ne valjaju nam poduzetnici svih vrsta. Ne valjaju nam uopće oni koji imaju, jer su lopovi i kriminalci. Ali tu ima i izuzetaka, ako je netko od spomenutih u rodu s kritičarima, onda on nije lopov i kriminalac, nego se dobro snašao. Budući da će u ovo predblagdansko vrijeme grad biti okićen, unaprijed znamo da to neće ništa valjati. Koliko bolje kite u Mostaru, Širokom, a u Vitezu da i ne govorimo… Na kraju ispada da ne valja ništa što je duvanjsko, pa čak ne valja ni naš kruh. Zato pojedine ozbiljne ustanove od kojih se nikada ne biste nadali kruh naručuju iz Posušja ili Livna. Ako tako stoje stvari, onda bi, uz naziv mjesta, na ulazu u općinu, u grad i na svim istaknutim pločama trebalo dopisati: „Kod nas ništa ne valja“.
Tako bi se ljudi na licu mjesta mogli upoznati s našim „ništa ne valja“ stanjem.
Baš nešto razmišljam kako bi bilo dobro na Duvanjskom polju okupiti sve žitelje naše općine, pa da plebiscitarno podržimo one kojima ništa ne valja da oni preuzmu vlast i upravu nad svim sferama života. Bože moj, ljudi sigurno imaju rješenje za sve naše probleme.
Iz ovih mojih razmišljanja prenu me glas jedne moje znanice, koja mi veli: „Čitam ja redovito one tvoje kolumne koje objavljuješ na Tomislavcityju. I da znaš, ništa ti ne valjaju.“
„Čuj, ima li ijedna da valja?“ – upitam ja.
„Pa možda ona u kojoj pišeš kako kod nas ništa ne valja“- odgovori moja poznanica.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 14 pro 2021, 02:57 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Malo starija vijest ali dobroj preodgajanje domaćih ujgura . https://arhiv.stav.ba/tomioslavgrad-bos ... om-narodu/
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 06 vel 2022, 23:24 |
|
|
Citat: Nezadovoljstvo mještana buškoblatskoga kraja dosegnulo vrhunac: Uputili pritužbu mjerodavnima, a zagovaraju i radikalnije poteze
Zbog čestih prekida u opskrbi električnom energijom mještani MZ Prisoje uputili su pritužbu Općinskom vijeću, općinskom načelniku te direktoru JP Elektropriveda HZ HB.
Loše stanje opskrbi električnom energijom u naseljenim mjestima oko Buškog jezera traje više godina, a osobito u posljednje dvije godine. Skoro da nema dana bez prekida u isporuci električne energije, a takvo stanje ne zavisi od vremenskih prilika.
Stanje niskonaponske mreže uočljivo je i običnim građanima: grane diraju elektrovodove, a slomljene i trule bandere mogu se vidjeti na svakom koraku.
Nezadovoljstvo mještana ovih naseljenih mjesta dostiglo je vrhunac, a među njima ima nezadovoljnika koji zagovaraju povlačenje radikalnih poteza kako bi potakli rješavanje ove situacije, prvenstveno prema Elektroprivredi HZ HB.
Tražimo od Elektroprivrede HZ HB da odmah izvrši pregled ove tužne situacije u pogledu stanja isporuke električne energije, te da nas najkasnije do kraja veljače 2022. godine izvijeste o poduzetim mjerama. Napominjemo da su rješavanje ovoga problema potencirali i župnici triju župa oko Buškoga jezera, javno s oltara.
Ovom prilikom ne ističemo štete koje trpe naši mještani zbog loše isporuke, a koje su ogromne, navodi se u dopisu koji su poslali nezadovoljni mještani naseljenih mjesta oko Buškog jezera.
https://tomislavcity.com/nezadovoljstvo ... je-poteze/Najzabačeniji, najzapostavljeniji, sustavno najuništavaniji te posljedično najiseljeniji kraj u Herceg Bosni- buškoblatski kraj.
|
|
Vrh |
|
|
Stipe1104
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 27 ožu 2022, 16:45 |
|
Pridružen/a: 20 ožu 2022, 19:13 Postovi: 9 Lokacija: Tomislavgrad
|
Kako se krecu place na podrucju HBŽ + Posušje u slijedecim zanimanjima od majstora do pomocnika:
Postavljanje prozora i vrata Voda i grijanje Električar Vozač C kategorije Trgovacki putnik/prodajni predstavnik
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 03 lip 2022, 18:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 03 lip 2022, 18:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Hahahahahahahaha Aj neka je netko došo da unese malo živosti u naš raspali kraj, makar bili totalni stranci Jedna obitelj nije problem, čak ni dvi-tri-četri... Imam problem jedino kad se radi potpunim zamjenama stanovništva, da npr 500k Sirijaca dodje u Hrvatsku. Brojke i količine su ključan problem Iako ovako izdajem neka svoja načela. Velebit bi bio ljut.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 03 lip 2022, 20:02 |
|
|
Tako to počinje. Doseli jedna muslimanska obitelj, pa druga, pa još dve i imaju skupa 20 djece i traže džamiju, pa doseli još par pa još par. Pa naprave mali geto, zauzmu ulicu pa ih dolazi još itd itd. Doduše teško da će masovno kolonizirat Tomislavgrad
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 03 lip 2022, 21:12 |
|
|
Ne znam kako je u samom Tomislavgradu, vjerojatno je malo življe, ali mogu reći da je cijeli zapadni dio općine dakle sve oko Buškog + Roško + Vinica = PUSTINJA. Kataklizma demografska, stanje je gore nego da su nas poharali kuga rat i glad i da svaki dan sikire padaju umisto kiše.
Neka Jamala, dok su braća antivaxeri nemam ništa protiv, taman bili sa Marsa. Bliži su mi takvi nego nacivaxeri Hrvati, psi sistema.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Tomislavgrad Postano: 03 lip 2022, 21:47 |
|
|
Planina je napisao/la: Ne znam kako je u samom Tomislavgradu, vjerojatno je malo življe, ali mogu reći da je cijeli zapadni dio općine dakle sve oko Buškog + Roško + Vinica = PUSTINJA. Kataklizma demografska, stanje je gore nego da su nas poharali kuga rat i glad i da svaki dan sikire padaju umisto kiše.
Neka Jamala, dok su braća antivaxeri nemam ništa protiv, taman bili sa Marsa. Bliži su mi takvi nego nacivaxeri Hrvati, psi sistema. Istina
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|