|
|
Stranica: 118/221.
|
[ 5517 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 10:33 |
|
|
Svaki dan zalim sve vise sto in Rusi nisu 45e pobili sve do zadnjeg.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 10:51 |
|
|
Izjava je katastrofa ali vjerovao ili ne razumijem na neki nacin bijes.. i meni su se toliko zgadili. Jos ce na kraju krajeva ono zeleno *** izabrati za kancelarku..
Koji su to idioti, mila majko.
Pazi. Prije 20 godina cirka dolazi na vlast koalicija socijaldemokrate-zeleni (Schröder-Fischer). Naravno, zeleni, posto nemaju nikakvih ideja inace, uvode tkzv. eko-porez. Pazi ti imena. Kako lijepo zvuci.
Sta to znaci? To znaci da je benzin poskupio za oko dvadesetak posto.
Cilj je - logicno - da ljudi manje voze auto i da na taj nacin stite okolis.
Ali prodje od tad dvadeset bajrama a saobracaj u Njemackoj sve gusci i gusci..dolaze ljudi i toce u Austriji, Poljskoj, Nizozemskoj..Ceskoj..zavisi kako ko gdje zivi. Jedino oni koji zive centralno ne mogu nigdje. I je li time pomognuto okolisu? Jes al u kurcu. Jedino sto se postiglo time je da obicni radnik na kraju mjeseca ima manje para u novcaniku. Jebe se bogatunima sto je tu tamo neki benzin poskupio..
I evo dvaest godina i jedna umno poremecena Greta poslije, oni bi opet da na vlast biraju zelene..
I hajd ti onda to ne preziri..ili kao sto ti cinis..ne mrzi. Pogotovo sto ovi zeleni majmuni u Austriji takodjer pokusavaju da izguraju eko porez, nabijem ih na eko porez..i na okolis i na CO2 i na sve propratne pojave inkl. LGBT parada i onih ******** zastava
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 13:17 |
|
|
Stvar je ta sto su uzeli pare na Eko porezu a od toga nisu nista ulozili. Da izgrade pruge da pojeftine vozoi i tranvaji itd itd. ***. A to sto i sta rade u Njemackoj je glupo ali njihova stvar, meni ide na zvice sto to pokusavaju svugdje uvest. Sto oni pokusavaju opet da budu evropski policajci i uvode red u drugim drzavama.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 14:16 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Stvar je ta sto su uzeli pare na Eko porezu a od toga nisu nista ulozili. Da izgrade pruge da pojeftine vozoi i tranvaji itd itd. ***. A to sto i sta rade u Njemackoj je glupo ali njihova stvar, meni ide na zvice sto to pokusavaju svugdje uvest. Sto oni pokusavaju opet da budu evropski policajci i uvode red u drugim drzavama. Meni nije svejedno jer sve to sto uvode Nijemci se prije ili kasnije odrazava i na druge, pogotovo susjedne zemlje. A u jednoj od tih i ja zivim. I da, to sto kazes: Naravno da nista nisu ulozili, a porez ostaje i sad ga evo hoce dodatno povecati zbog ove sizofrenije oko CO2. Uhljupi nevidjeni..usta puna balege o ljuCkim pravima a vamo bezrezervna podrska izraelskom apartajd sistemu i slicno.. Samo jedan primjer.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 15:45 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 935 Lokacija: Mostar.......nekad
|
turbotakija je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Stvar je ta sto su uzeli pare na Eko porezu a od toga nisu nista ulozili. Da izgrade pruge da pojeftine vozoi i tranvaji itd itd. ***. A to sto i sta rade u Njemackoj je glupo ali njihova stvar, meni ide na zvice sto to pokusavaju svugdje uvest. Sto oni pokusavaju opet da budu evropski policajci i uvode red u drugim drzavama. Meni nije svejedno jer sve to sto uvode Nijemci se prije ili kasnije odrazava i na druge, pogotovo susjedne zemlje. A u jednoj od tih i ja zivim. I da, to sto kazes: Naravno da nista nisu ulozili, a porez ostaje i sad ga evo hoce dodatno povecati zbog ove sizofrenije oko CO2. Uhljupi nevidjeni..usta puna balege o ljuCkim pravima a vamo bezrezervna podrska izraelskom apartajd sistemu i slicno.. Samo jedan primjer. Jarane ti stvarno ober taqiyaš a i dobro sereš. Naravno da mnoge stvari u Njemačkoj nisu tamo gdje su bile recimo prije 25-30 godina, to je fakt. Ali i dan danas je ona pojam za većinu država u EU pa i dalje. Njihova migraciona politika je dosta loša, infrastruktura nije u najboljem stanju, školstvo ide pogrešnim smjerom i u nekim sektorima rade protiv svog interesa (autoindustrija). Ali u poređenju su mnogima razgulili, i to dobro. Ne sekiraj se ti za njih, oni će svoju krivu Drinu ispraviti, za ove druge nisam baš siguran.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 15:51 |
|
|
babo je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Meni nije svejedno jer sve to sto uvode Nijemci se prije ili kasnije odrazava i na druge, pogotovo susjedne zemlje. A u jednoj od tih i ja zivim.
I da, to sto kazes: Naravno da nista nisu ulozili, a porez ostaje i sad ga evo hoce dodatno povecati zbog ove sizofrenije oko CO2.
Uhljupi nevidjeni..usta puna balege o ljuCkim pravima a vamo bezrezervna podrska izraelskom apartajd sistemu i slicno.. Samo jedan primjer.
Jarane ti stvarno ober taqiyaš a i dobro sereš. Naravno da mnoge stvari u Njemačkoj nisu tamo gdje su bile recimo prije 25-30 godina, to je fakt. Ali i dan danas je ona pojam za većinu država u EU pa i dalje. Njihova migraciona politika je dosta loša, infrastruktura nije u najboljem stanju, školstvo ide pogrešnim smjerom i u nekim sektorima rade protiv svog interesa (autoindustrija). Ali u poređenju su mnogima razgulili, i to dobro. Ne sekiraj se ti za njih, oni će svoju krivu Drinu ispraviti, za ove druge nisam baš siguran. Ja ne govorim o privredi vec o drustveno politickim tokovima. Sveopsti gejprajd eko ********. Pratim njihove medije pomno. Ne sekiram se ja za njih, vec mi na zivce ide to sto se njihovi trendovi prebacuju tamo dje ja zivim. Rekao sam vec, citaj jbg., a ne ko kakva zena izmedju redova. Ja sam direktan.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 16:00 |
|
|
U SR Njemackoj su slijedece grupe zasticenije od polarnih medvjeda:
- Zene, pogotovo i prije svega feministice. Nista im niko ne moze ni ne smije. - ******** i lezbejke (u to spadaju svakorazne grupacije gejprajdova, transvestita, svega toga) - Cifuti (inkl. Izraela naravno)
Dakle to je vrh vrhova i onda ona spika o "nasoj liberalnoj demokratiji bla bla bla"..
Dakle to je Njemacka u tri, cetiri recenice. Kostur. Fundament. Sve ostalo je kicenje ti u i tamo..nabaca se ponecega ali srz je ovo sto sam naveo.
To sto su oni i dalje puni para, to je druga stvar i prica za sebe.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 16:15 |
|
|
Ja se uopste ne sikiram sto njemacka ide u pogresnom smjeru, naprotiv navijam da ode u sto gorem i da ode konacno u tri PM. Koliko ja ovde vidim oni idu tim putem, ali presporo da bi ja bio zadovoljan.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 21:44 |
|
|
turbotakija je napisao/la: U SR Njemackoj su slijedece grupe zasticenije od polarnih medvjeda:
- Zene, pogotovo i prije svega feministice. Nista im niko ne moze ni ne smije. - ******** i lezbejke (u to spadaju svakorazne grupacije gejprajdova, transvestita, svega toga) - Cifuti (inkl. Izraela naravno)
Dakle to je vrh vrhova i onda ona spika o "nasoj liberalnoj demokratiji bla bla bla"..
Dakle to je Njemacka u tri, cetiri recenice. Kostur. Fundament. Sve ostalo je kicenje ti u i tamo..nabaca se ponecega ali srz je ovo sto sam naveo.
To sto su oni i dalje puni para, to je druga stvar i prica za sebe. A najzaštićeniju grupu u D ne spomenu. Islamisti mogu da rade šta hoće, niko im ništa. Siluju njemačke djevojke ili žene, često grupno, kao u Kölnu za Novu Godinu. Napadaju slučajne prolaznike u kupovnim centrima, vrše terorističke napade, a čakija im vazda pri ruci i stalno radi. Što o tome ništa ne napisa Redžo?
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 22:13 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 5433 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Još jedan građanin, agnostik. Na izborima glasovao za ljevicu DF. Citat: Zbog "poruke od Alaha" nasrnuo na putnike u autobusu na liniji Dortmund-Beograd
Njemačka policija objavila je na Tviteru da je auto-put A9 između Hilpoltštajna i Gredinga trenutno zatvoren u oba pravca zbog talačke krize.
Putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji se, kako Tanjug saznaje, zove Fahrudin Kahrović, fizički je nasrnuo na druga dva putnika.
Njega su ubrzo savladali vozači i drugi putnici, ali se i dalje nalaze u autobusu.
Vozači tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.
Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno informativnom agencijom u kontaktu sa jednim od vozača, koji su zatvoreni u autobusu sa napadačem.
Njemački "Bild" tvrdi da je u toku talčka kriza.
Pregovarači njemačke policije su na licu mjesta i pokušavaju da riješe nastalu situaciju.
Policija je na lice mjesta došla u velikom broju, a među njima su pripadnici specijalne jedinice SEK.
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=446388
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 22:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24093 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Legionnaire je napisao/la: Još jedan građanin, agnostik. Na izborima glasovao za ljevicu DF. Citat: Zbog "poruke od Alaha" nasrnuo na putnike u autobusu na liniji Dortmund-Beograd
Njemačka policija objavila je na Tviteru da je auto-put A9 između Hilpoltštajna i Gredinga trenutno zatvoren u oba pravca zbog talačke krize.
Putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji se, kako Tanjug saznaje, zove Fahrudin Kahrović, fizički je nasrnuo na druga dva putnika.
Njega su ubrzo savladali vozači i drugi putnici, ali se i dalje nalaze u autobusu.
Vozači tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.
Njemačka policija je u saradnji sa Bezbjednosno informativnom agencijom u kontaktu sa jednim od vozača, koji su zatvoreni u autobusu sa napadačem.
Njemački "Bild" tvrdi da je u toku talčka kriza.
Pregovarači njemačke policije su na licu mjesta i pokušavaju da riješe nastalu situaciju.
Policija je na lice mjesta došla u velikom broju, a među njima su pripadnici specijalne jedinice SEK.
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=446388Dakle, njemacki mediji uopce ne pokazuju te "sitne" detalje. https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/kriminalitaet/id_90839520/geiselnahme-in-reisebus-festnahme-auf-der-a9.html
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 21 ruj 2021, 23:11 |
|
|
Citat: Drama u autobusu koji je iz Njemačke krenuo u Srbiju: Muškarac držao taoce, čule se i detonacije Srbijanski Tanjug je javio da je riječ o Lastinom autobusu koji saobraća na liniji Dortmund-Beograd, a da je napad na putnike i vozače izvršila osoba koja se zove Fahrudin Kahrović.
Terorizam u njemačkoj, musliman opet terorist!!!!
Cenzura na hb forumu, ne daju da se objavi ova vijest.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 22 ruj 2021, 08:36 |
|
|
Fahrudine, ne daj da te alah prevari, ti si dobar čovjek samo opsjednut alahom.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1027 of 2558 - 40.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 22 ruj 2021, 08:52 |
|
|
babo je napisao/la: turbotakija je napisao/la: U SR Njemackoj su slijedece grupe zasticenije od polarnih medvjeda:
To sto su oni i dalje puni para, to je druga stvar i prica za sebe. A najzaštićeniju grupu u D ne spomenu. Islamisti mogu da rade šta hoće, niko im ništa. Siluju njemačke djevojke ili žene, često grupno, kao u Kölnu za Novu Godinu. Napadaju slučajne prolaznike u kupovnim centrima, vrše terorističke napade, a čakija im vazda pri ruci i stalno radi. Što o tome ništa ne napisa Redžo? Gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 22 ruj 2021, 15:25 |
|
|
turbotakija je napisao/la: babo je napisao/la: A najzaštićeniju grupu u D ne spomenu. Islamisti mogu da rade šta hoće, niko im ništa. Siluju njemačke djevojke ili žene, često grupno, kao u Kölnu za Novu Godinu. Napadaju slučajne prolaznike u kupovnim centrima, vrše terorističke napade, a čakija im vazda pri ruci i stalno radi. Što o tome ništa ne napisa Redžo?
Gluposti. Hajde reci šta nije istina što sam napisao?
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 22 ruj 2021, 20:30 |
|
|
Ubistvo na pumpi: Akt terorizmaScena oko takozvanih "slobodnoumnika", tako cu sad mahinalno prevesti pojam "Querdenker" - uglavnom radi se o ovim radikalnim protivnicima Corona-mjera, se vec mjesecima radikaliziraInteresantan clanak, pa ko zna svapski nek cita, preveo sam samo naslov i podnaslov. Posto je ubica jasno policiji rekao da je htio "ostaviti utisak" mozemo govoriti o klasicnom aktu terorizma. Autor ga stavlja u ravan sa neonacistickim i islamskim terorizmom u Njemackoj. Citat: Mord an der Tankstelle: Ein Akt des Terrors Die Szene rund um die selbst ernannten "Querdenker" radikalisiert sich seit Monaten
Colette M. Schmidt
22. September 2021, 17:52
Der Tod eines 20-jährigen Studenten, der im deutschen Idar-Oberstein bei der Arbeit in einer Tankstelle durch einen Kopfschuss getötet wurde, sollte ein Weckruf sein. Dass nun eine Familie um einen jungen Menschen trauern muss, nur weil dieser einen Kunden auf die Maskenpflicht aufmerksam machte, ist erschütternd – aber leider nicht überraschend. Die Szene rund um die selbst ernannten "Querdenker", auf deren Telegram-Kanälen der Mord nun gefeiert wird, radikalisiert sich seit Monaten, und viele Experten haben vor Gewaltausbrüchen gewarnt. In Österreich konnte die Polizei vor wenigen Monaten in der Szene ein Waffenlager ausheben. Blumen und Kerzen vor der Tankstelle in Idar-Oberstein. Foto: APA/dpa/Birgit Reichert
Bisher weiß man, dass auch der 49-jährige Schütze in Idar-Oberstein in sozialen Medien ein Fan rechtsextremer Inhalte und der AfD war, dass er Corona für eine Erfindung, Deutschland für eine Diktatur und die Impfung für tödlich hielt. "Ein Spinner", hört man da oft als Beschwichtigung.
Die berühmte Geschichte des Mannes, der mit Hilfe eines Schachbuchs Gefangenschaft und geistige Tortur übersteht, wird in der Neuverfilmung zu einem intensiven Vexierspiel. In den Hauptrollen sind Oliver Masucci und Birgit Minichmayr zu sehen.
Verschwörungstheorien
Menschen, die Corona-Maßnahmen kritisieren, etwa weil diese nicht alle logisch sind, oder die sich einfach vor der Impfung fürchten, reagieren oft allergisch, wenn man sie davor warnt, mit Rechtsextremen demonstrieren zu gehen. Doch Letztere instrumentalisieren Corona. Gewaltverherrlichende Verschwörungstheorien, die Andersdenkende zum Feind und Unterdrücker stilisieren oder gar zu Reptilien dehumanisieren, sind lebensgefährlich. Behörden und Medien haben sie zu lange toleriert, auch aus Angst, normale Maßnahmenkritiker zu kränken, die gar nie gemeint waren. Selbst jetzt liest man im Boulevard vom "Streit über Maskenpflicht", der der Tat, die tatsächlich eher einer Hinrichtung glich, vorangegangen sei. Oder von einem "Mord wegen Maske". Doch nicht die Maske ebnete den Weg zur Tat, sondern das ewige Narrativ, man lebe in einer Diktatur, müsse Notwehr oder Widerstand leisten.
Der Schütze sagte der Polizei, er habe sich "in die Ecke gedrängt gefühlt", "ein Zeichen setzen" wollen. Wenn das ein Neonazi sagt, der tötet, weil er glaubt, er werde von Juden, Linken und Ausländern verfolgt, bleibt er ein rechtsradikaler Terrorist. Wenn das ein Anhänger des IS sagt, der tötet, weil er für ihn Ungläubige aus dem Weg räumen will, bleibt er ein islamistischer Terrorist. Es ist Zeit, Klartext zu reden: Auch wenn der Täter noch ganz andere Probleme hatte, bleibt die Tat ein ideologisch motivierter Akt des Terrors. Sie so zu benennen, sind wir auch den Männern und Frauen schuldig, die beruflich täglich an Kassen oder in Öffis auf die Masken hinweisen müssen. Sie gehören geschützt – nicht nur vor Infektionen. (Colette M. Schmidt, 22.9.2021)
Sta mislite, terorizam ili ne?
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 22 ruj 2021, 20:31 |
|
|
babo je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Gluposti.
Hajde reci šta nije istina što sam napisao? Pa sve sto si napisao je glupost.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 09:18 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Sta to znaci? To znaci da je benzin poskupio za oko dvadesetak posto.
Ali prodje od tad dvadeset bajrama a saobracaj u Njemackoj sve gusci i gusci..dolaze ljudi i toce u Austriji, Poljskoj, Nizozemskoj..Ceskoj..zavisi kako ko gdje zivi. Jedino oni koji zive centralno ne mogu nigdje. I je li time pomognuto okolisu? Jes al u kurcu. Jedino sto se postiglo time je da obicni radnik na kraju mjeseca ima manje para u novcaniku. Jebe se bogatunima sto je tu tamo neki benzin poskupio..
Jednu stvar koju podržavam kod eko-fanatika je ta da se financijski udari na automobile. Jer kako broj auta raste i to ne bilo kakvih, nego svaka budala ima auto više srednje klase koji zauzima mjesta kao 2 nekadašnja auta. Nije samo ni stvar ispušnih plinova, nego ti svi auti negdje stoje parkirani, majke s djecom u kolicima ne mogu nigdje prolaziti, Čistoća ne može pristupiti kontejnerima jer je neki mamlaz parkirao ispred, a o vatrogasnom pristupu da ne govorimo , svi hidranti blokirani. Ljudi se svađaju oko parkinga, susjedi ne razgovaraju. Sve upućuje na to da su auti i gorivo prejeftini i da treba odmah dići sve cijene barem X2.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 12:03 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Sta to znaci? To znaci da je benzin poskupio za oko dvadesetak posto.
Jednu stvar koju podržavam kod eko-fanatika je ta da se financijski udari na automobile. Jer kako broj auta raste i to ne bilo kakvih, nego svaka budala ima auto više srednje klase koji zauzima mjesta kao 2 nekadašnja auta. Nije samo ni stvar ispušnih plinova, nego ti svi auti negdje stoje parkirani, majke s djecom u kolicima ne mogu nigdje prolaziti, Čistoća ne može pristupiti kontejnerima jer je neki mamlaz parkirao ispred, a o vatrogasnom pristupu da ne govorimo , svi hidranti blokirani. Ljudi se svađaju oko parkinga, susjedi ne razgovaraju. Sve upućuje na to da su auti i gorivo prejeftini i da treba odmah dići sve cijene barem X2. I ko ce ih onda voziti? Samo bogatuni. To i jest drustvo kakvo zelenbaci zele. Svi drugi na bajs, ko u Kini prije 50 godina, a elita u SUV i privatni Jet. Takodjer su povecali kazne za saobracajne prestupe - uduplali (jebem im dan kad su izmisljeni), ali ne stepenicasto oblikovano vec tako da svako placa istu visinu kazne bez obzira na to koliko zaradjuje. Sto u prevodu znaci: Neko ko ima milion eura njemu je 1000 platiti za kaznu picki dim. Radniku koji zaradjuje 2000 je to maltene pa bankrot. U CH to nije tako. Tamo su nekidan poslali bogatunu kaznu od 200.000 franaka za prebrzu voznju i jos u auto zaplijenili. Dakle to je pravicnost zelenih i konsorte. Nihov ogavni pseudomoral i politicka korektnost. Jednostavno ih mrzim iz dna, dna dushe i svakim danom sve vise. Sve sto predstavljaju inkl. njihovog ******** nastupanja inace. Najgore mi je sto sam na poslu opkoljen tim majmunima a ne mozes im nista objasniti jer su zombiji.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 14:59 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6359 Lokacija: Izvan sebe
|
turbotakija je napisao/la: U SR Njemackoj su slijedece grupe zasticenije od polarnih medvjeda:
To sto su oni i dalje puni para, to je druga stvar i prica za sebe. Pa ako si nabrojao cifute, arapi i muslimani su nekoliko puta zasticeniji od te grupe, niko im nista ne moze, rade i iskoristavaju drzavu kako hoce. Cak im finansiraju i ekstremne hodze i ovi jebu njemce u zdrav mozak.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 15:09 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: turbotakija je napisao/la: U SR Njemackoj su slijedece grupe zasticenije od polarnih medvjeda:
To sto su oni i dalje puni para, to je druga stvar i prica za sebe. Pa ako si nabrojao cifute, arapi i muslimani su nekoliko puta zasticeniji od te grupe, niko im nista ne moze, rade i iskoristavaju drzavu kako hoce. Cak im finansiraju i ekstremne hodze i ovi jebu njemce u zdrav mozak. Kao sto rekoh prethodniku, najobicnije gluposti. Kad neko prdne na Jevreja dize se sve zivo i mrtvo na noge dok se muslimani djelimicno love po ulicama od strane odredjenih grupa. A kad odleti cigla u prozor sinagoge kukulele udarna vijest. Pogledati samo njemacki TV kad je frka u Palestini/Izraelu.. Pa ne zna se koji je politicar brzi u izjavljivanju solidariteta s jevrejskom drzavom. Pa oni su cak i Hamas proglasili teroristickom organizacijom a na cionizam ne smijes lanuti odmah ide > Antisemitismusvorwurf (predbacivanje antisemitizma a to ti je ko smrtna presuda u javnom zivotu Njemacke). Istina je naravno da su primili masu migranata/izbjeglica, i da dosta njih prave sranja, ali da je kultura, vjera tih migranata, ili bilo sta, ikakva kategorija koja je bitna u Njemackoj i koja se cijeni, to naprosto nije istina. Dobijati socijalu ne znaci biti zasticen kolektivno iliti biti uzdignut moralno iznad drugih. Na socijalu imaju takoreci svi pravo koji zive tu. Ovde hara feminizam, ******** i cionizam.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 15:53 |
|
|
turbotakija je napisao/la: babo je napisao/la: Hajde reci šta nije istina što sam napisao?
Pa sve sto si napisao je glupost. Keine Argumente? Du bist einfach nur ein dummer Schwätzer.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 17:12 |
|
|
babo je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Pa sve sto si napisao je glupost.
Keine Argumente? Du bist einfach nur ein dummer Schwätzer. Das einzige was hier dumm ist, ist dein islamophobes Dummgelaber. Offenbar lebst in Deutschland und vermittelst den Leuten hier das Gefühl, dass irgendwelche Islamisten alles übernommen haben und Deutschland sich geradewegs in Richtung islamische Republik entwickelt, oder was?? Geh doch mal auf die Straße, du Verschwörungstheoretiker, und leg deinen Aluhut ab. Du wirst sehen, nix wird passieren..das überlebst du schon. :)
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 18:15 |
|
|
turbotakija je napisao/la: babo je napisao/la: Keine Argumente? Du bist einfach nur ein dummer Schwätzer.
Das einzige was hier dumm ist, ist dein islamophobes Dummgelaber. Offenbar lebst in Deutschland und vermittelst den Leuten hier das Gefühl, dass irgendwelche Islamisten alles übernommen haben und Deutschland sich geradewegs in Richtung islamische Republik entwickelt, oder was?? Geh doch mal auf die Straße, du Verschwörungstheoretiker, und leg deinen Aluhut ab. Du wirst sehen, nix wird passieren..das überlebst du schon. :) Ti si taj koji ovdje po čitav dan ubleha i iznosi smrad na zemlju koja te hrani. I ne samo tebe nego su stotine hiljada tvojih bošnjačkih zemljaka uhljebili. Eto i juče ti je zemljak u ime alaha izveo teroristički napad na autoputu u Njemačkoj, i nema dana da nije tako, vazda čakija radi. Ali to ti ne spominješ, čak negiraš takve događaje. A što ne ideš u Kalesiju da živiš, tamo bi ti bilo sigurno puno bolje. Ali jok, ti si tipčina, ti guziš Švabice, one pizde za tobom. Šabane, probudi se sat zvoni, moraš na bauštelu, lopata čeka. Ali pitanje je radiš li ti ikako, po čitav dan guslaš na internetu, sigurno si na socijali, Hartz IV bestimmt
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Njemačka Postano: 23 ruj 2021, 19:19 |
|
|
Was ist denn los, kleiner Babo? Nicht sauer sein. :( Nix "socijala", einfach cooler Job mit gaaanz viel Freiraum und Möglichkeit für dIrkaTi quratz den ganzen Tag.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|