|
|
Stranica: 62/73.
|
[ 1806 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 03 stu 2021, 22:31 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25565 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Vi Srbi ako išta imate dobrih serija. Što jest-jest.
Evo danas sam odgledao zadnju epizodu Južnog vetra. Jako mi se svidjela serija.
Ja inače ne volim aktualne serije, tj koje se dešavaju u sadašnjosti osim ako su baš dobre.
Ne znam što sada gledati? Besa? Ubice moga oca? Ima koja preporuka?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 03 stu 2021, 22:34 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Vi Srbi ako išta imate dobrih serija. Što jest-jest.
Ja inače ne volim aktualne serije, tj koje se dešavaju u sadašnjosti osim ako su baš dobre.
Ne znam što sada gledati? Besa? Ubice moga oca? Ima koja preporuka? Ja cu tvoj komentar uzeti kao preporuku za "Juzni vetar" koji nisam gledao.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 04 stu 2021, 01:01 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Vi Srbi ako išta imate dobrih serija. Što jest-jest.
Ne znam što sada gledati? Besa? Ubice moga oca? Ima koja preporuka? Ja npr.nisam gledao Besu jer u dosta slučajeva imam barijeru kad su u pitanju srpsko-albanski odnosi i uopšte međunacioalni po pitanju umetnosti , ali sigurno hoću jer gledam sve domaće ma kakve bile. Gledaj Crnu Svadbu(tek je izašla 4.epizoda) , i mogu reći da je iznenađujuće jako dobra zbog samog žanra i radnje. Serija je do jaja , ja sam ostao iznenađen radnjom i produkcijom.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 04 stu 2021, 21:47 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Vi Srbi ako išta imate dobrih serija. Što jest-jest.
Ne znam što sada gledati? Besa? Ubice moga oca? Ima koja preporuka? Ja cu tvoj komentar uzeti kao preporuku za "Juzni vetar" koji nisam gledao. I nemoj, mator si za to
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 05 stu 2021, 00:48 |
|
|
Bobovac je napisao/la: daramo je napisao/la: Dobra korejska serija
Jest zavladala squidomanija. to je čudo jedno. Evo i ja sam pri kraju, odgledao 7 epki. Taman odgledao tu sedmu kad mi dođe sedmogodišnja sestrična i moli me da se igramo one prve igre iz te serije. Ja začuđen- otkud ti to znaš? Pođe ona nabrajati koje su sve igre u seriji i da u njenom razredu su svi to gledali... Ja ostao ono, panf. Prolazim kasnije pored jednog dvorišta a u njemu se djeca igraju te igre. Objesili na drvo neku glavurdu koja se okreće (jer je na užetu). A djeca idu ka drvetu. Na grani sjedi dečko koji, majke mi moje, na nekakvom korejskom izgovara ono što lutka u seriji govori. Falio je još samo jedan sa kakvom praćkom da gađa. Isto i kod mene mali sestrić(4), donese juče onu ploču od pečeneg šećera sa izrezbarenim oblikom Srbija plus RS, da iskružim. Uglavnom, puče mi na Brčkom, on se crko od smijeha. Djeca
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 05 stu 2021, 02:29 |
|
|
Pravi detektiv / True detective, prva sezona. Sad je prošlo nekoliko godina pa tko nije pogledao.
Gledam sad sezonu dva. Nedorečena. Drago mi je vidjeti Vince Vaughna. Colin Farrell kao Charlie Sheen. Našli su ga u toj fazi života za ulogu.
Prva je remekdjelo. Iako bi volio vidjet neku seriju koja potencira recimo perverznu devijantnost mojsijevaca, a ne dežurne pinjate bijelih kršćanskih jugovića. Ali to nećemo doživjeti dok Amerika ne bankrotira.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 06 stu 2021, 18:00 |
|
|
Odgledah prve 4 epizode "Crne svadbe"
Ima kvalitetu, samo mi se čini da ona pada kako koja epizoda odmiče. Akcije je bilo u 1-2 epizodi a sada smo u nekom iščekivanju, više se ide na psihologiju. Valjda bude kakve akcije i mrtvih glava uskoro. Sviđa mi se i skok u 1970e. Sad pokušavam povezati radnju tada i sada, tko je tu tko, da li ima nekih zajedničkih likova. Ima i puno seksa i golotinje, pa tko voli... Kako ih Štimac pokoka, maestralne scene. Nije mi žao njegove punice, gdje je nađoše onako gadnu? Nisam mu prepoznao suprugu, kasnije čitam da nju glumi Gala Videnović. Ne sviđa mi se Nikola Kojo, ali on je meni loš glumac u svim filmovima. Odvratna je i ona psiholog-kinja-progresivna-feministica. Nadam se da će nju kakav metak snaći. Mada sumnjam, jer vidi se da se igra na suprotnost između nje i Uliksa koja će vjerojatno pratiti seriju do kraja. Zapravo, njihov odnos jako podsjeća na odnos između agenata Scully i Mulder u X Files.
Čini mi se da bi danas i sutra bi trebale biti emitirane peta i šesta epizoda.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 06 stu 2021, 19:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bobovac je napisao/la: Odgledah prve 4 epizode "Crne svadbe"
Ima kvalitetu, samo mi se čini da ona pada kako koja epizoda odmiče. Akcije je bilo u 1-2 epizodi a sada smo u nekom iščekivanju, više se ide na psihologiju. Valjda bude kakve akcije i mrtvih glava uskoro. Sviđa mi se i skok u 1970e. Sad pokušavam povezati radnju tada i sada, tko je tu tko, da li ima nekih zajedničkih likova. Ima i puno seksa i golotinje, pa tko voli... Kako ih Štimac pokoka, maestralne scene. Nije mi žao njegove punice, gdje je nađoše onako gadnu? Nisam mu prepoznao suprugu, kasnije čitam da nju glumi Gala Videnović. Ne sviđa mi se Nikola Kojo, ali on je meni loš glumac u svim filmovima. Odvratna je i ona psiholog-kinja-progresivna-feministica. Nadam se da će nju kakav metak snaći. Mada sumnjam, jer vidi se da se igra na suprotnost između nje i Uliksa koja će vjerojatno pratiti seriju do kraja. Zapravo, njihov odnos jako podsjeća na odnos između agenata Scully i Mulder u X Files.
Čini mi se da bi danas i sutra bi trebale biti emitirane peta i šesta epizoda. Obično znak da su ih snimali u letu bez da su i sami znali kakav će kraj biti. Puste jednu-dvije epizode pa gledaju reakciju probne publike.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 07 stu 2021, 01:36 |
|
|
Danas 5., sutra 6. Superstar. Drži pažnju, što je najvažnije. Naš novi podžanr - etno-horor.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 07 stu 2021, 10:54 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Odgledah prve 4 epizode "Crne svadbe"
Čini mi se da bi danas i sutra bi trebale biti emitirane peta i šesta epizoda. Ja sinoć pogledao 5.epizodu , i na sam kraj u zadnjih 5.minuta dolazi vrlo važna i jaka scena koja menja mnogo toga , kako atmosferom i žanrom , tako i povezuje ono iz 70' sa današnjim likovima. Nisam se nadao da ću tako nešto videti u našoj domaćoj seriji(totalni šok) , Ljiljana Blagojević(Baba Mikula) je prosto pokidala. Znaš ko je punica?? , to je ona iz filma Lepota Poroka koja kad se jebe sa Žoržom(Petrom Božovićem) kaže "Da me vidi moja mila majka". Feministkinja i psihološkinja sa gadnim karakterom moderne samouverene narcisosidne žene i samohrane majke je odlično prikazana kad čuje kako joj maloletna ćerka uči pesmu u osnovnoj školi od J.J.Zmaja "Ciganin Hvali Svog Konja" , i onda kreće onaj "woke" priča gde ona brani Cigane i govori da ne može verovati da se ta pesma i danas u 21.veku uči u školi jer eto Cigane prikazuje kao manje vredne. Grozan karakter jeste , ali u tome je i poenta , valjda.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 10 stu 2021, 01:19 |
|
|
Radnja se zahuktava. Jedva čekam subotu.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 14 stu 2021, 11:46 |
|
|
Vrlo moguće najgora serija ikad snimljena. Kakvo razočaranje.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 14 stu 2021, 12:01 |
|
|
Eto vi imate bolje. Ne seri.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 00:41 |
|
|
Pogledao sam prvu epizodu serije Balkanika , ne deluje loše , glumici su dobri , ne preglumljuju i dijalozi su sasvim OK napisani. Dobar mi je ovaj Struja kad kaže onom iz Splita , ako me još jednom nazoveš Bosancem oko ću ti izvadit. Kako je čudno sve to , kod mene u gradu stara generacija doseljenika iz Bosne se ne ljuti kad ih zoveš Bosanac , čak i neki imaju i nadimak Bosanac , dok nova generacija doseljenika takođe oči vadi ako ih tako nazovete.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 00:56 |
|
|
Serija "Advokado" je skroz opaljena. Nisam odavno nešto luđe gledala.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 10:19 |
|
|
Gledam "Vreme zla" po djelu Dobrice Ćosića. Nastavak "Korena". Teško mi je ocijeniti pravu vrijednost serijala jer ja sam ovisnik o njegovoj temi pa mi i loše izgleda zadovoljavajuće. :)
Ima i dobrih i loših stvari, gluma je ok i kako epizode više odmiču to je kvalitet bolji. Tu je i ona klasična, meni tako iritantna srpska boljka da zanemaruju godišnja doba pa ljudi zimi sjede u baštama kavana u ljetnim odijelima i slično ali ok, to je već stara priča. Jedan od glavnih likova je i Širokobriježanin Goran Bogdan koji u seriji glumi opet Bogdana. Meni je inače on očajan glumac ali eto, ako Srbima valja...
Prvih nekoliko epizoda su bili lošije kvalitete uglavnom jer su ubacili elemente ljubavne priče, pa je ličilo na sapunicu. Ima jedan lik, Goran Šušljik. kojemu je dato pretjerano mnogo prostora, a što je prigušilo stvarnu radnju. Pitao sam se zašto je to? Koji klinac su stavili taj segment u inače skladnu priču, pa da to tako izrazito i neprirodno strši kao još jedan nos na glavi? Mislio sam da je to da privuku žene, ali sam kasnije saznap da je taj glumac istodobno i producent filma pa je sebe ubacio da bude glavni lafčina i tako iskasapio Dobricu Ćosića. Sreća pa kasnije njegov lik dobija manje prostora, pa nisam morao pola epizode premotavati da mu ne gledam facu.
Kasnije epizode su ok. Sve u svemu serijal je vrijedan gledanja.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 10:54 |
|
|
Bobovac je napisao/la:
Gledam "Vreme zla" po djelu Dobrice Ćosića. Nastavak "Korena". Teško mi je ocijeniti pravu vrijednost serijala jer ja sam ovisnik o njegovoj temi pa mi i loše izgleda zadovoljavajuće. :)
Ima i dobrih i loših stvari, gluma je ok i kako epizode više odmiču to je kvalitet bolji. Tu je i ona klasična, meni tako iritantna srpska boljka da zanemaruju godišnja doba pa ljudi zimi sjede u baštama kavana u ljetnim odijelima i slično ali ok, to je već stara priča. Jedan od glavnih likova je i Širokobriježanin Goran Bogdan koji u seriji glumi opet Bogdana. Meni je inače on očajan glumac ali eto, ako Srbima valja...
Prvih nekoliko epizoda su bili lošije kvalitete uglavnom jer su ubacili elemente ljubavne priče, pa je ličilo na sapunicu. Ima jedan lik, Goran Šušljik. kojemu je dato pretjerano mnogo prostora, a što je prigušilo stvarnu radnju. Pitao sam se zašto je to? Koji klinac su stavili taj segment u inače skladnu priču, pa da to tako izrazito i neprirodno strši kao još jedan nos na glavi? Mislio sam da je to da privuku žene, ali sam kasnije saznap da je taj glumac istodobno i producent filma pa je sebe ubacio da bude glavni lafčina i tako iskasapio Dobricu Ćosića. Sreća pa kasnije njegov lik dobija manje prostora, pa nisam morao pola epizode premotavati da mu ne gledam facu.
Kasnije epizode su ok. Sve u svemu serijal je vrijedan gledanja.
Nastavak "Korena" je " Vreme smrti", pa je nastavak toga "Vreme vlasti", a za ovo "Vreme zla" prvi put čujem. Inače, mnogo bih voleo da snime seriju "Vreme smrti", koja je, po meni, najbolja u tom serijalu, samo što bi morala da bude jako skupa produkcija da prenese na ekran Kolubarsku bitku.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 11:30 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1657 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Preporučujem danski The chestnut man. Dosta creepy i ima samo 6 epizoda prve sezone, druge vjerojatno neće ni biti.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 12:26 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Nastavak "Korena" je " Vreme smrti", pa je nastavak toga "Vreme vlasti", a za ovo "Vreme zla" prvi put čujem. Inače, mnogo bih voleo da snime seriju "Vreme smrti", koja je, po meni, najbolja u tom serijalu, samo što bi morala da bude jako skupa produkcija da prenese na ekran Kolubarsku bitku. Malo si ti ti pobrkao. Nakon "Vreme smrti" dolazi "Vreme zla" a onda dolaze "Deobe" pa tek onda "Vreme vlasti". Ima nekog govora da će se nastaviti ekranizacija Ćosićevih djela. Spominju Vreme smrti ali meni se čini da će to ipak biti Deobe jer su jeftinije. Vreme smrti je na neku način ipak ekranizirano kroz kultne predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta (Kolubarska bitka, Valjevska bolnica...). Sram te bilo bre Srbiine da te Hrvat uči srpskoj kulturi!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 12:36 |
|
|
Sram me bilo, prihvatam kritiku i zahvaljujem na ispravci. Jedino što opravdava moju grešku je da sam pročitao jedino Korene i Vreme smrti.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 18 stu 2021, 20:47 |
|
|
Ja samo Korene. Slabo marim za Dobričinu literaturu.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 19 stu 2021, 02:19 |
|
|
Kao što rekoh, ja samo Korene i Vreme smrti. S tim što sam Korene pročitao u školi kao obaveznu lektiru. I jako mi se svidela knjiga. I onda sam posle pročitao Vreme smrti samoinicijativno i iz čistog zadovoljstva. I to, ispostavilo se, jako velikog zadovoljstva, knjiga (čini mi se da je u pitanju trilogija, ali ne mogu tačno da se setim, baš je davno bilo) me je potpuno oduševila, remek delo. Iskreno, čudim se sam sebi zašto nisam pročitao još neku knjigu iz njegovog opusa, pošto je, bar na osnovu samo dve pročitane knjige, bio jako dobar pisac. Pročitaj Vreme smrti ako nađeš vremena i volje, nećeš to smatrati protraćenim vremenom, veruj mi.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 20 stu 2021, 00:06 |
|
|
Odgledah upravo i zadnju epizodu "Vreme zla". Mogu reći da sam, i pored objektivnih mana koje serija ima i relativno jeftinu produkciju, prilično impresioniran. I to iz tri razloga.
Prvo, nijedna druga serija (barem sa ovih prostora) nije tako zorno prikazala svo ludilo i zlo komunističke ideologije.
Drugo, ni u jednoj drugoj seriji nisam vidio tako izražene prizore čovjekove patnje, očaja i beznađa.
Treće, odlično je prikazano srbijansko društvo tog doba, njegova tragičnost, njegove moralne, političke i sve druge dileme. Stanje u kojemu su sve strane zapravo donekle bile u pravu, a nijedna u potpunosti. Nemoć čovjeka, pojedinca da se suprostavi zlu, nemogućnost ni da se sakrije u mišju rupu.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 20 stu 2021, 11:11 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Kao što rekoh, ja samo Korene i Vreme smrti. S tim što sam Korene pročitao u školi kao obaveznu lektiru. I jako mi se svidela knjiga. I onda sam posle pročitao Vreme smrti samoinicijativno i iz čistog zadovoljstva. I to, ispostavilo se, jako velikog zadovoljstva, knjiga (čini mi se da je u pitanju trilogija, ali ne mogu tačno da se setim, baš je davno bilo) me je potpuno oduševila, remek delo. Iskreno, čudim se sam sebi zašto nisam pročitao još neku knjigu iz njegovog opusa, pošto je, bar na osnovu samo dve pročitane knjige, bio jako dobar pisac. Pročitaj Vreme smrti ako nađeš vremena i volje, nećeš to smatrati protraćenim vremenom, veruj mi. Pročitaj Danojlićeve "Oslobodioce i izdajnike" (NIN-ova nagrada 1997.), možda ponajbolji opis i analiza svega što nam se dešavalo.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: TV Serije Postano: 20 stu 2021, 21:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bobovac je napisao/la: Odgledah upravo i zadnju epizodu "Vreme zla". Mogu reći da sam, i pored objektivnih mana koje serija ima i relativno jeftinu produkciju, prilično impresioniran. I to iz tri razloga.
Prvo, nijedna druga serija (barem sa ovih prostora) nije tako zorno prikazala svo ludilo i zlo komunističke ideologije.
Drugo, ni u jednoj drugoj seriji nisam vidio tako izražene prizore čovjekove patnje, očaja i beznađa.
Treće, odlično je prikazano srbijansko društvo tog doba, njegova tragičnost, njegove moralne, političke i sve druge dileme. Stanje u kojemu su sve strane zapravo donekle bile u pravu, a nijedna u potpunosti. Nemoć čovjeka, pojedinca da se suprostavi zlu, nemogućnost ni da se sakrije u mišju rupu. Gdje to gledaš ? Ne da mi se gubiti vrijeme sa 720 px rezolucijom, vidim samo takve.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|