|
|
Stranica: 2398/3533.
|
[ 88325 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76151 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: U godini najveće propulzije kad Hrvatska raste kineskih 10%, kad su projekcije za cijelu Europu u idućim godinama samo rast, ovi doživljavaju potpuni slom. Kako će to ružno za njih izgledati, a za nas prelijepo već 2025. godine.
Imali smo za šta roditi, naši gušti su veliki. Svi u regiji imaju renesansu u 2021. Ekonomska renesansa a demografski oporavak. Osim skupine koja je stavila ALL in 1993. na demografiju, kada su odbijali da BiH bude kantonizirana i da u njihovom kantonu budu Mostar, Prijedor, Doboj i Zvornik. Mudri i vidoviti Alija, znao je koliko će imati rođenih 2021. Četvrtinu od broja kojeg su imali kada je on povlačio potpis na Cutilliero. Yaser Arafat.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59770 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Nema previše smisla od Sarajeva odvojiti Ilidžu, ali sami su odlučili da grad čine samo 4 općine. Onda moraš Zagrebu dodati i Sesvete, Zaprešić itd. Mostaru moraš dodati sva sela mostarske kotline, Banja Luci sva sela banjalučke kotline. Zagrebu i jesu dodane Sesvete, ali nije Zaprešić, Gorica, Samobor, Sveta Nedelja, Dugo Selo itd.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:25 |
|
|
Dudu Sesvete moraju biti nezavisan grad kao Velika Gorica. Prestati puniti kasu Zagreba za neradnike iz centra
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:27 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Dudu Sesvete moraju biti nezavisan grad kao Velika Gorica. Prestati puniti kasu Zagreba za neradnike iz centra Ne znam što to ima posebno u Sesvetama, osim mlađa populacija. Dobro, odnedavno radim u Sesvetama, prešli smo s Jankomira.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Nema previše smisla od Sarajeva odvojiti Ilidžu, ali sami su odlučili da grad čine samo 4 općine. Onda moraš Zagrebu dodati i Sesvete, Zaprešić itd. Mostaru moraš dodati sva sela mostarske kotline, Banja Luci sva sela banjalučke kotline. Banja Luci Trn i Laktaše a ako je Ilijaš Sarajevo onda je i Čelinac Banja Luka. Mulimanskom računicom došli bi do Banja Luke od 300.000 stanovnika.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:41 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7130 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Kulac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ima ih 1 milijun (a i to neće dugo), karikatura su u svakom pogledu.
Slovenci su Britanija za njih. Danas daleko veći i oko 10 puta jači. Meni svejedno koliko kojih ima ovaca. Ali, mislim da pretjeruješ, preciznije lažeš. Već sam pisao da vjerujem kako u Sarajevu ima najmanje 600.000 stanovnika. Nemam dokaze, ali jednostavnom usporedbom sa prijeratnom situacijom i onom od prije desetak ili petnaestak godina, vidim da je grad pun kao šibica. Desetine novih naselja i svi stanovi popunjeni. Skoro 200.000 registrovanih auta je takodjer neki pokazatelj. Ima naravno i praznih stanova koje je kupila dijaspora, ali to ne mijenja bitno moju odokativnu procjenu. U Tuzlanskoj županiji preko 400.000. Eto ti milion. A dodaj Zenicu, Visoko, Travnik, Goražde, Kakanj, Bugojno, Bihać, Sanski Most, Ključ i ostale gradove. Dakle, ima mojih ovaca najmanje milion i pol. Koliko ima tvojih ovaca? Najbolje ti je da odeš malo na teren i snimiš te mravinjake u gradovima gdje mi živimo. Nećeš sigurno steći dojam da se to prazni. Prazni se Sandžak i eto ih u Sarajevu. Posebno bi te trebali zabrinuti ovi ilegalni migranti koje nasilno deportuju kod nas. Ja ih ne volim, ali Bakir izgleda ima sa njima neke planove. Ako se počnu naseljavati gluho bilo, eto ti novih tristo hiljada Bošnjaka. Pogrešna vam je taktika braćo Hrvati. Prizivati drugom nesreću, a očekivati probitak za sebe! Ako je tako onda će kad se sve ovo završi,Sarajevo imati specijalni status pod upravom UN ili EU ili nečeg trećeg sa visokim predstavnikom jer bi i Srbiji i Hrvatskoj bilo teško da integrišu prostor sa tako gustom koncentracijom Muslimana.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:50 |
|
|
Banjaluka je naseljima na staroj cesti spojena sa Gradiškom, a riječ je o čak tri opštine. Kada bi uključili sarajevski scenario poimanja grada, Banjaluka bi bila ubjedljivo i nedostižno najveća u BiH. Hvala Bogu pa to ne radimo. Dobar primjer je da je na 10 km sjeverno od centra Banjaluke naselje Trn, a 90% ljudi iz BL ne zna da je to laktaška opština.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
Shchepo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 19:53 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 443 Lokacija: Heronville
|
Kulac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ima ih 1 milijun (a i to neće dugo), karikatura su u svakom pogledu.
Slovenci su Britanija za njih. Danas daleko veći i oko 10 puta jači. Meni svejedno koliko kojih ima ovaca. Ali, mislim da pretjeruješ, preciznije lažeš. Već sam pisao da vjerujem kako u Sarajevu ima najmanje 600.000 stanovnika. Nemam dokaze, ali jednostavnom usporedbom sa prijeratnom situacijom i onom od prije desetak ili petnaestak godina, vidim da je grad pun kao šibica. Desetine novih naselja i svi stanovi popunjeni. Skoro 200.000 registrovanih auta je takodjer neki pokazatelj. Ima naravno i praznih stanova koje je kupila dijaspora, ali to ne mijenja bitno moju odokativnu procjenu. U Tuzlanskoj županiji preko 400.000. Eto ti milion. A dodaj Zenicu, Visoko, Travnik, Goražde, Kakanj, Bugojno, Bihać, Sanski Most, Ključ i ostale gradove. Dakle, ima mojih ovaca najmanje milion i pol. Koliko ima tvojih ovaca? Najbolje ti je da odeš malo na teren i snimiš te mravinjake u gradovima gdje mi živimo. Nećeš sigurno steći dojam da se to prazni. Prazni se Sandžak i eto ih u Sarajevu. Posebno bi te trebali zabrinuti ovi ilegalni migranti koje nasilno deportuju kod nas. Ja ih ne volim, ali Bakir izgleda ima sa njima neke planove. Ako se počnu naseljavati gluho bilo, eto ti novih tristo hiljada Bošnjaka. Pogrešna vam je taktika braćo Hrvati. Prizivati drugom nesreću, a očekivati probitak za sebe! Posmatrano po nadležnim MUP-ovima, najveći broj registriranih vozila zabilježen u Kantonu Sarajevo 154.549 (13,9 posto), u Tuzlanskom 132.997 (12 posto), nakon čega slijedi PU Banja Luka sa 117.859 (10,63 posto) registriranih vozila, potom Zeničko-dobojski kanton 105.771 (9,56%).Kad je 150 skoro 200, onda je i milijun milijun i po.
|
|
Vrh |
|
|
Kulac
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:24 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kulac je napisao/la: Već sam pisao da vjerujem kako u Sarajevu ima najmanje 600.000 stanovnika. Sarajevo ima manje rođenih od Podgorice, a cijeli grad ima 2 duge ulice. Na Google Earth izgleda 3 puta manji od Zagreba, jer i jest 3 puta manji. Zagreb ima ispod 800 000 stanovnika. Prema lažnom popisu Sarajevo ima 270 000 stanovnika, u tom trenutku na terenu nije bilo više od 250 000, danas vjerujem da smo došli na 230 000 jer je od popisa do danas broj rođenih u Sarajevu pao za oko 20%. Ima li smisla s tobom raspravljati. Svih devet općina Kantona Sarajevo su prije rata pripadale Gradu Sarajevu. Poslije rata je drugačiji ustroj pa Grad čine četiri općine. Ali, svih devet su povezane u jedinstveno urbano područje. Dodji pa mi pokaži gdje to prestaje urbana veza Grada Sarajeva i tih općina? Sve je to povezano desetinama starih i novih naselja. Nove zgrade niču kao gljive poslije kiše. Sarajevo, ima negdje oko 1000 (hiljadu) ulica i to lako možeš provjeriti, negdje oko 70 osnovnih škola itd. Sve je tačno ono što sam napisao osim broja Bošnjaka. Naveo sam da ih ima oko milion i pol, ali naknadnim prekontavanjem mislim da ih ima najmanje milion i sedamsto hiljada. Tzv. vaših nekoliko općina u srednjoj Bosni su u našem potpunom okruženju (Kiseljak, Kreševo, Vitez, Busovača itd). Sela su u njima ispražnjena, a to su inače vrlo mala mjesta iz koji Hrvati odlaze. Mislim da vam ostaje zapadna Hercegovina. Ne branim ja ove svoje idiote i lopove, ali hrvatska politika je isto pogrešna. Dvije pogrešne politike koje rade u korist Dodika.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76151 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ok, Sarajevo ima 600 000 i manje rođenih od Podgorice. Van Sarajeva vas je onda još 600 000.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:29 |
|
|
Sarajevo je efektivno 2 i pol puta manji grad od Zagreba, na površini kantona od 1227 km2 ima 400 tinjak tisuća stanovnika. teritorij grada Zagreba je na 641 km2 (s tim da je pola grada zapravo Medvednica) pa ako bi se po istom kriteriju grad proširio na 1227 km2 to bi bilo oko 1,1 milijun stanovnika.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:35 |
|
|
Bolnica u Konjicu se treba racionalizirati i smanjiti broj (ne)zaposlenih za 50% pa će imati plaće.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:35 |
|
|
bilo je sarkastično zapravo.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:37 |
|
|
Ako je kanton Sarajevo = Sarajevo, onda je Splitsko-dakmatinska županija = Split = 400 000 stanovnika Uostalom Split i jest pojam grada za Sarajevo.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:41 |
|
|
Gaza 365 km² 2 miliona stanovnika Kanton Sarajevo 1.227 km2 Sarajevo
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Kulac
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:43 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ok, Sarajevo ima 600 000 i manje rođenih od Podgorice. Van Sarajeva vas je onda još 600 000. A joj jesi neki! Ma hebali te rodjeni. Ja gledam koliko živih insana danas živi u Sarajevu. Da li su rodjeni, pridošli, naseljeni, naturalizirani, to ne znam. Tvrdim da ih ima 600 hiljada jer osim popunjenih svih prijeratnih stanova i kuća u poznatim naseljima, ima ih još makar 200 hiljada više u novim naseljima. A prije rata je grad imao preko 400 hiljada. Samo naselje Dobrinja u općini Novi Grad ima 40.000 stanovnika i to ti je otprilike kao broj Hrvata u nekoliko tzv hrvatskih općina srednje Bosne. Da se razumijemo, ni meni se ne svidja divlja i neplanska urbanizacija. Samo ne mogu da čitam tvoje lažljive komentare. Organizuj se, udruži se, nabavi atomsku bombu pa je rokni na Sarajevo. To ti je poštenije nego da takijaš i brojiš rodjene.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:43 |
|
|
Kulac je napisao/la: Već sam pisao da vjerujem kako u Sarajevu ima najmanje 600.000 stanovnika. 600.000 stanovnika rađa 4.000 djece, šta se u Sarajevu provodi masovna kastracija ljudi? Kanton uvrh glave ima 400.000, vjerojatno sad već i ispod.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:46 |
|
|
Kulac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ok, Sarajevo ima 600 000 i manje rođenih od Podgorice. Van Sarajeva vas je onda još 600 000. A joj jesi neki! Ma hebali te rodjeni. Ja gledam koliko živih insana danas živi u Sarajevu. Da li su rodjeni, pridošli, naseljeni, naturalizirani, to ne znam. Tvrdim da ih ima 600 hiljada jer osim popunjenih svih prijeratnih stanova i kuća u poznatim naseljima, ima ih još makar 200 hiljada više u novim naseljima. A prije rata je grad imao preko 400 hiljada. Samo naselje Dobrinja u općini Nivi Grad ima 40.000 stanovnika i to ti je otprilike kao broj Hrvata u nekoliko tzv hrvatskih općina srednje Bosne. Da se razumijemo, ni meni se ne svidja divlja i neplanske urbanizacija. Samo ne mogu da čitam tvoje lažljive komentare. Organizuj se, udruži se, nabavi atomsku bombu pa je rokni na Sarajevo. To ti je poštenije nego da takijaš i brojiš rodjene. jesi ti munjen ili ti noge smrde? kakve odokativne metode pobogu, ti ne znaš brojati do 100, a ne procjenjivati brojku u tisućama. postoje podaci o rođenima, umrlima, broju osiguranika, zaposlenih, nezaposlenih, učenika u OŠ i SŠ, broju registriranih automobila, naposlijetku i popis je bio, jasno je odavno i prije popisa da SK nema ni 450 tisuća stanovnika, dakle sve s Hadžićima, Ilijašem, Trnovom i ostalim selendarama. eto Ilidžu priznam pa je to sami grad do 300 tisuća ljudi (dokud tramvaj vozi).
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:46 |
|
|
takijška patologija sa kompleksom kasabe
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:54 |
|
|
Kulac je napisao/la: Svih devet općina Kantona Sarajevo su prije rata pripadale Gradu Sarajevu. Poslije rata je drugačiji ustroj pa Grad čine četiri općine. Ali, svih devet su povezane u jedinstveno urbano područje. Lol kakvo urbano područje, po čemu su to Sokolje, Buća potok, Kobilja glava urbani? Nabacane favele smeča, šupa, poluraspadnutih straćara bez fasade, sve puno smeća kojeg lože. Urbanije selo moje prababe. Kulac je napisao/la: Naveo sam da ih ima oko milion i pol, ali naknadnim prekontavanjem mislim da ih ima najmanje milion i sedamsto hiljada. Netko te je slagao. Muslimana u FBiH ima vjv oko 1.2 milijuna, s tim da ih od toga 80% živi zbijeno u tri i po kotline na 10ak% BiH, ostatak živi razasut u još nekoliko kantona pomiješan sa Hrvatima. Recimo, izvan tri i po kotline na 10% BiH, najveće muslimanske naseobine (nazovi gradovi) su kasabe tipa Bugojno, Travnik, istoćni Mostar, dakle mini gradići bez ikakvog sadržaja, više naseobine uz bitniji put nego neki grad, ostatak su razasuta planinska muslimanska sela u kojima živi sirotinja životom iz 19 stoljeća, to će sve uskoro presušit i bit napušteno. Vi ste svoju sudbinu zapravo zapečatili kad ste se pogrešnom politikom okrenuli na Hrvate i napali ih s leđa i niste ih uspjeli porazit. Hrvati koliko su glupi i popustljivi su vam nakon rata ponovno dali šansu i ruku spasa a vi ste s još žešćom mržnjom krenuli u njihovo uništavanje, e time ste si definitivno uništili i zadnju šansu za opstanak.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:56 |
|
|
On misli da udara na našu "propagandu" a koja je temeljena na podacima.
Od sada će dobiti upozorenje za svaki broj na ovoj temi koji napiše, a koji nije potkrijepljen izvorom.
Ovo nije tema za propagandu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 20:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: On misli da udara na našu "propagandu" a koja je temeljena na podacima.
Od sada će dobiti upozorenje za svaki broj na ovoj temi koji napiše, a koji nije potkrijepljen izvorom.
Ovo nije tema za propagandu. kad hodam po Širokom ne mogu se odlučiti živi li tamo sto ili dvjesto tisuća, odokativno s obzirom na broj stanova i 300 tisuća.
|
|
Vrh |
|
|
Kulac
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 21:01 |
|
|
Šporet je napisao/la: Kulac je napisao/la: Svih devet općina Kantona Sarajevo su prije rata pripadale Gradu Sarajevu. Poslije rata je drugačiji ustroj pa Grad čine četiri općine. Ali, svih devet su povezane u jedinstveno urbano područje. Lol kakvo urbano područje, po čemu su to Sokolje, Buća potok, Kobilja glava urbani? Nabacane favele smeča, šupa, poluraspadnutih straćara bez fasade, sve puno smeća kojeg lože. Urbanije selo moje prababe. Kulac je napisao/la: Naveo sam da ih ima oko milion i pol, ali naknadnim prekontavanjem mislim da ih ima najmanje milion i sedamsto hiljada. Netko te je slagao. Muslimana u FBiH ima vjv oko 1.2 milijuna, s tim da ih od toga 80% živi zbijeno u tri i po kotline na 10ak% BiH, ostatak živi razasut u još nekoliko kantona pomiješan sa Hrvatima. Recimo, izvan tri i po kotline na 10% BiH, najveće muslimanske naseobine (nazovi gradovi) su kasabe tipa Bugojno, Travnik, istoćni Mostar, dakle mini gradići bez ikakvog sadržaja, više naseobine uz bitniji put nego neki grad, ostatak su razasuta planinska muslimanska sela u kojima živi sirotinja životom iz 19 stoljeća, to će sve uskoro presušit i bit napušteno. Vi ste svoju sudbinu zapravo zapečatili kad ste se pogrešnom politikom okrenuli na Hrvate i napali ih s leđa i niste ih uspjeli porazit. Hrvati koliko su glupi i popustljivi su vam nakon rata ponovno dali šansu i ruku spasa a vi ste s još žešćom mržnjom krenuli u njihovo uništavanje, e time ste si definitivno uništili i zadnju šansu za opstanak. Gospodine šporete, niti ti možeš uvjeriti mene niti ja tebe. Besmislen dijalog i sa ostalima. Odoh da gledam petu epizodu dokumentarne serije na HRT-u o NDH. Svima preporučam!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 21:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Najveći zdravstveni centri po BiH. Univerzitetski klinički centar Banja Luka.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 29 stu 2021, 21:18 |
|
|
ističe se kao pravoslavna crkva iznad istočnog Mostara. jadni muslimani, pogled u jedno brdo križ, ispod brda crkveni toranj preko 100 metara, pogled na drugo brdo opet crkva. malo im 100 džamija, zagubile se.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|