HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 14:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 294 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HA HA HA HA komentari na večerašnjih 60 minuta
PostPostano: 28 ruj 2010, 19:38 

Neretva73 je napisao/la:

Jaoj majko moja .. koji je to mentalni kokuz?!!!

:blink

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 19:44 

pohana jetrica je napisao/la:
Inače, g. Lijanović mi je žešća faca sa onom plavom majicom, kao klinac koji je cijeli dan trčao za loptom pa ušao u kuću i sjeo za sto da jede :D

Mene on i njegovi kad idu u grupi po predizbornim skupovima neodoljivo podsjećaju na štrumfove!

slika

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 19:51 

Inkvizitor je napisao/la:
pjosip je napisao/la:
A onda pogledajte ovog:

haha..koji car, gleda u kupus a izde meso i još prijeti da će šarat mitraljezom..hahaha....joj da je to bilo vidjet..koja kraljčina.. :sega

Ovaj tip je zarobljen u početkom svibnja 1992 u Sarajevu. Gledao sam intervju sa njim kao zarobljenikom. Zapravo kad je iza rešetaka on je jedan jako krasan i miroljubiv čovjek. ;)

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 19:54 

Neretva73 je napisao/la:
Znam da jesam, jer ce Sejdo da pobjedi kako god Hrvati glasali za
Raguza..Mislim jednostavno da je vrime da on ide, i da mladi ljudi
koji nisu optereceni prosloscu dobiju barem jednu sansu .
To sto sam opterecen, ne oduzima mi za pravo da si ne kazem svoje misljenje..
Ja takodjer mislim da si ti djetinjasto naivan.

Ragužu možeš svašta reći, ali da je star??! :confused1

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 21:49 

Bobovac je napisao/la:
Neretva73 je napisao/la:

Ne postoji podjela stari-mladi u smislu da su jedni a priori dobri, a drugi loši. Stari trulež stvara mlade na vlastitu sliku i priliku.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 23:20 

Bobovac je napisao/la:
Ovaj tip je zarobljen u početkom svibnja 1992 u Sarajevu. Gledao sam intervju sa njim kao zarobljenikom. Zapravo kad je iza rešetaka on je jedan jako krasan i miroljubiv čovjek. ;)

Ne vjerujem.

Mislim da se radi o još jednoj lovačkoj priči.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2010, 23:29 

Bobovac je napisao/la:
Neretva73 je napisao/la:

star je u politici Bobovac i prestar. nema on kicme, a nije ju nikad niti imao za narod.

a ko koga prozivodi ,stvara... nemam pojma, ali ovdje se svakako nece nista proizvesti
to se lako moze skuziti.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 09:39 

pjosip je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Ne vjerujem.

vjeruj i ja sam ga gledao..

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 09:49 

Sejdan je tipični krkan. Niske inteligencije ali borben. Taman kao i njegovo biračko tijelo. Osim što oni nisu borbeni ali prvi uvjet ispunjavaju. Kad Sejdo drekne ..IMA BOSNE.. i Josipu Pejakoviću se tjelesina zadrma.

Njegovi glasači se mogu podijeliti u par skupina.

1. internet borci iz Švecke koji iz sigurne daljine sa sigurnom socijalom u džepu jurišaju na Neum

2. razočarani borci takozvane armije bih koji nisu upali u jedan od brojnih ratnih i poslijeratnih muslimansko kriminalnih klanova tamo kod Šaja, Keljmendija, Orića i sad jedva preživljavaju a Sejdine poštene ali priglupe rečenice na njih ostavljaju duboki melem dojam.

3. neizlječivi jugonostalgičari kakvih ima u sva tri korpusa.

4 i četvrta najveća skupina..muslimanski unitaristi koji žele poručiti Hrvatimna da su nebitni jer im oni eto mogu izabrati Sejdu Komšića Bajramovića.

I naravno da ova emisija neće Sejdi uzeti ni trun popularnosti kod te ekipe, dapače. Još da je razbijo koju čašu, zasuko rukave i pljuno nekog u studiju, slomio stolicu od nečija leđa..sutra bi kampirali pred njegovom kućom sa transparentima podrške i zastavama

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 09:54 

Citat:
I naravno da ova emisija neće Sejdi uzeti ni trun popularnosti kod te ekipe, dapače. Još da je razbijo koju čašu, zasuko rukave i pljuno nekog u studiju, slomio stolicu od nečija leđa..sutra bi kampirali pred njegovom kućom sa transparentima podrške i zastavama

To bi se slagalo sa imidžom usamljenog očajnika, sirka tužnog bez iđe ikoga, što bi mu nesumnjivo donelo nove hiljade glasača.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 09:55 

Sejdan je tipični krkan. Niske inteligencije ali borben. taman kao i njegovo biračko tijelo. Osim što oni nisu borbeni ali prvi uvjet ispunjavaju. Kad Sejdo drekne da ..IMA BOSNE.. i Josip Pejakoviću se tjelesina zadrma.

1. internet borci iz Švecke koji iz sigurne daljine sa sigurnom socijalom u džepu jurišaju na Neum

2. razočarani borci takozvane armije bih koji nisu upali u jedan od brojnih ratnih i poslijeratnih muslimansko kriminalnih klanova tamo kod Šaja, Keljmendija, Orića i sad jedva preživljavaju a Sejdine poštene ali priglupe rečenice na njih ostavljaju duboki melem dojam.

4 i četvrta najveća skupina..muslimanski unitaristi koji žele poručiti Hrvatimna da su nebitni jer im oni eto mogu izabrati Sejdu Komšića Bajramovića.

Osjećam li ja to divljenje? :zubati

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 10:31 

Sejdan je tipični krkan. Niske inteligencije ali borben. Taman kao i njegovo biračko tijelo. Osim što oni nisu borbeni ali prvi uvjet ispunjavaju. Kad Sejdo drekne ..IMA BOSNE.. i Josipu Pejakoviću se tjelesina zadrma.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 10:51 

Na kraju,nećemo pamtiti rijeci naših neprijatelja..nego sutnju naših prijatelja..

Ok,nije raguz bio toliko nijem,al realno..jebem mu,stvarno realno..ja bi odjebo novi Nissan gtr da mi sejdo nako svojom stupidnoscu došao na volej..
Kakva smirena i uljudbena rasprava,potezi iz svih oružja i iz svega glasa..
Ja bi počeo prijetiti i uskrslim brigadama..i bojkotiranjem svega i svacega..gradjanskim neposluhom..rekao da ne želim sjediti u istom studiju sa licemjerom koji se izdaje za false multi-kulti parole,a klasični unitarist..
Brate mili,imaš neku matricu koju upotrebljavas u slučaju ovakvog sejdinog istupa i ne odstupas milimetar od nje..

Nes ti novih otkrića..naletili na klasičnog kompleksasa koji ne prezime ni od čega..za njega je prljavi hare bedem moralnosti..

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 10:54 

Postoje li nekakve prognoze ko od hrvatskih kandidata ima najveće šanse za budućeg "člana predsjedništva"?
Odgledao sam pomenutu emisiju.
G. Raguž mi je djelovao pomalo bojažljivo, nije se otvoreno suprotstavljao g. Susjediću izuzmemo li nekoliko natuknica o njegovom nelegitimnom izboru. Po mom mišljenju, trebao je oštro ući u dijalog s njim da bi što više privukao hrvatskih glasača jer glasači g. Susjedića su iovako-ionako muslimanci i on ima zagarantovanu bazu dok je g. Raguž svoju bazu trebao pojačati onima koji se još kolebaju između njega i drugih hrvatskih kandidata. Možda to nije stil g. Raguža ali pitanje je koliko sa tolerantnom i konstruktivnom pričom o budućnosti tzv. biH može privući glasova dok istovremeno pored njega sjedi agresivni g. Susjedić koji se napadima na g. Izetbegovića bori za svaki muslimanski glas jer na njih isključivo i računa.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 10:56 

Betandwin je napisao/la:
pjosip je napisao/la:

Ne vjerujem.

vjeruj i ja sam ga gledao..

Ne vjerujem.

Najviše iz razloga što sam već slušao muslietnićare da spominju kako su ulovili baš tog tipa (nekog na televiziji) i da je baš taj plakao pred njima.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 11:11 

E svašta. Kad ti kažem, tip je bio zarobljen i snimljen na TV i pustili mu taj prilog a on komentira kako mu nije jasno ni samom da je mogao takav da bude. Plakao nije koliko se sjećam, barem ne na TV.
Ne vidim zašto bi ti mi lagali? Boli me neka stvar za njega.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 13:21 

Bobovac je napisao/la:
E svašta. Kad ti kažem, tip je bio zarobljen i snimljen na TV i pustili mu taj prilog a on komentira kako mu nije jasno ni samom da je mogao takav da bude. Plakao nije koliko se sjećam, barem ne na TV.
Ne vidim zašto bi ti mi lagali? Boli me neka stvar za njega.

Gotovo svi ratni snimci se nalaze na Youtube-u.

Bit će dovoljno da mi daš link i ja ću ti priznat da si bio u pravu.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 14:32 

Neretva73 je napisao/la:

:001_huh

Auuu, kakav je ovo ljakse, nikad ga nisam pogledao u nekom duelu, naleteo sam par puta kad drzi monologe, i tu mi je bio prilicno isprazan.

Ovde se ogolio, primitivac do kostane srzi, ne barata osnovnim vokabularom, kao pijani gost koji nece da plati ceh, pa dize buku kako je konobarica kurva.

Ovakav covek nije ni za komercijalistu biblioteke MZ Avtovac, ko je i kad od njega napravio politicara?! :laugh

Nema tu leba, i medju komunistima je bilo elokventnih ljudi, ali ovaj je od onih priucenih komesara, moze da prica normalno kad je na svom terenu, cim se nadje u problemu vata na dreku... njegovi predhodnici su i streljali posle dreke, ovaj je to radio samo u ratu.

I posle krpi Tadica sto ne pusta Jurisica, jurca onu patriotskoligasku bandu po svetu, i nema sluha za tu malograDZanstinu... Zeljo, ajde pokusaj barem da licis na politicara, vizuelno si ionako birtijas, ali daj malo osnovnog bontona...

Sa ovakvim likom u vrhu drzave...pa to je sprdancija...

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 15:51 

Nije problem u Sejdi. Problem je u cinjenici da hrvatski kandidat za preza odbija ( nisam gledao ..nemam zivaca..) iskoristiti NAJOCIGLEDNIJI argument
za pravnu, moralnu i inu neligitimnost kandidature Sejde Komsica za predstavnika hrvatska naroda, te mu reci u lice ..'Vi gospodinie nemate legitmnost .
.i vas izbor iako legalan ..u biti je poruka Hrvatima u BIH da ce u ovakovoj BIH oni ostati neravnopravni...narod II kategorije'

Braco i sestre...razumimo se...sloboda se ne dobija na tacni..nitko vam je ponudit nece..ona se uzima...i taj put se pocinje sa ciscenjem sopstvena kuce...Dok god nas narod u BIH ne reagira i ne izabere ljude koji nece biti 3-4 razine ispod razine politicara u Albanaca Kosova, Srba u BIH...Kurgistanaca ili Zambijaca...sanse nece bit. Ponasanje hrvatskih politicara u BIH nema povjesna pandana....Recite mi...kom narodu su drugi birali njegove politicke predstavnike u muku odobravajuce sutnje...Jesu li Bjelorusi sutili? Albanci? Kirgistanci? Zambijci?

To je nas problem. Sejdo je samo otkujena zvjer koja dolazi iz mraka pagansko-udarnicka neljudska pakla zvanog SDP Bosna koja viri ispod naskiljenih ( ali spojenih) obrva nepovjerljivo se smjeseci otrkivajuci red proredjenih i omrsavljenih zuba (uz pokoji zlatni u kutu..money permitting ) i ciji se 'momacko-karacki' rejtinig u svoje vrijeme ( 'dok je Tito bolan bio ziv') mjerio brojem abortusa radno-akcijskih 'drugarica' ciji je Dzordz Bush pocinjao 1/2 mm juzno od pupka a zavrsavao se nesto iznad koljena..

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2010, 19:09 

Svojim nastupima u predizbornoj kampanji lako je naslutiti da Raguž pokušava dobiti bošnjačke glasove jer su se oni na prošlim izborima pokazali ključnim u izboru hr.člana predsjedništva.A mislim da bi i mogao pobjediti da kojim slučajem Borjana Krišto u zadnji čas povuče kandidaturu.

A za Komšića nemam riječi. Sramota je da onakav čovjek predstavlja gradjane jedne države,seljake nekako i može,ali gradjane....teško

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 07:48 

pohana jetrica je napisao/la:
Postoje li nekakve prognoze ko od hrvatskih kandidata ima najveće šanse za budućeg "člana predsjedništva"?
Odgledao sam pomenutu emisiju.
G. Raguž mi je djelovao pomalo bojažljivo, nije se otvoreno suprotstavljao g. Susjediću izuzmemo li nekoliko natuknica o njegovom nelegitimnom izboru. Po mom mišljenju, trebao je oštro ući u dijalog s njim da bi što više privukao hrvatskih glasača jer glasači g. Susjedića su iovako-ionako muslimanci i on ima zagarantovanu bazu dok je g. Raguž svoju bazu trebao pojačati onima koji se još kolebaju između njega i drugih hrvatskih kandidata. Možda to nije stil g. Raguža ali pitanje je koliko sa tolerantnom i konstruktivnom pričom o budućnosti tzv. biH može privući glasova dok istovremeno pored njega sjedi agresivni g. Susjedić koji se napadima na g. Izetbegovića bori za svaki muslimanski glas jer na njih isključivo i računa.

Nije mi jasno kako možeš uopće postaviti takvo pitanje? Komšić je bošnjački kandidat.Borjana Krišto za mene ne postoji jer se nije pojavila u emisiji(inače se ne pojavljuje u javnosti) Ostaju dakle Lijanović i Raguž.Sad ti sam zaključi koji ima više šansi za člana predsjedništva.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 09:04 

Citat:
Sarajevo kani Hrvate izbaciti iz vlasti nakon općih izbora
Nastavlja se razvlašćivanje Hrvata, a pojedini bošnjački lideri su već isticali da će sjesti na mjesto predsjedatelja unatoč tome što bi to mjesto sada trebalo pripasti Hrvatima

Piše: Zoran Krešić
povećaj slova normalna slova manja slova

Konačno je i u javnosti demaskiran tek jedan dio plana dijela bošnjačkih stranaka u BiH o tome da se nakon izbora potpuno preuzme legitimitet za odlučivanje u ime Hrvata u Bosni i Hercegovini. Tijekom emisije na Federalnoj televiziji gdje su se sučeljavali pojedini predsjednički kandidati iz Federacije kandidat SDP-a BiH Željko Komšić je na voditeljski upit potvrdio kako će ova stranka preuzeti mjesto predsjedatelja Vijeća ministara BiH. Pri tome dakako SDP očekuje da bude pobjednička stranka. Sve to samo se uklapa u ranije polujavne istupe predsjednika ove stranke Zlatka Lagumdžije da će on postati predsjedatelj Vijeća ministara BiH u predstojećem četverogodišnjem mandatu.

Nastavak započetog

Takve je najave, naime, uputilo i nekoliko stranih diplomata. Na taj bi se način prekršio nepisani dogovor koji su usuglasile političke stranke da se na čelu Vijeća ministara nakon Bošnjaka i Srbina konačno nađe Hrvat. Podsjetimo, jedina dvojica Hrvata od 11 predsjedatelja Vijeća ministara bili su Martin Raguž i Božidar Matić. Njih dvojica su ukupno na čelu državne Vlade proveli čitavih devet mjeseci. Raguž je izabran 2000. godine, ali ga je vlast Alijanse skinula s te dužnosti. Nedugo kasnije i njegova nasljednika akademika Matića, premda je bio iz redova SDP-a BiH, uklonio je osobno Lagumdžija. Ovaj predsjednik Upravnog odbora Bošnjačkog instituta Zaklade Adila Zulfikarpašića je zajedno s dijelom predstavnika međunarodne zajednice nakon uspješnog eksperimenta na proteklim izborima, odlučio ponovno krenuti korak dalje u potpunoj marginalizaciji Hrvata u BiH, što nisu niti jednom činile niti stranke kojima su isključivo ciljna populacija bošnjački birači.

U toj emisiji čak je i čelnik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, koji se kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva, i pri tome ističe da Bošnjaci moraju biti najsnažniji čimbenik u BiH, poručio da bi bilo politički ispravno poziciju prvog čovjeka državne Vlade dati Hrvatima. No, u SDP-u koji je u najvećem dijelu jedan drukčiji bošnjački projekt ne misle tako. SDP kani pacifizirati Hrvate u BiH nastavljajući samo tamo gdje su stali s Alijansom za promjene. Tada su pod plaštem značajnog dijela međunarodne zajednice u vlast probrali stranke koje su kod Hrvata dobile najmanji broj glasova naroda i nisu činile više od pet posto ukupno izašlih hrvatskih birača. Cilj ovog antihrvatskog saveza koji se dvije godine bezuspješno pokušavao prodati pod multietnički, reformski pokret, ostvario se potkraj vlasti. A samo je egzekutor završnog čina bio tadašnji visoki predstavnik Wolfgang Petritsch.

On je, nakon što je dobio ‘hrvatski legitimitet’ od tadašnjih HSS-a, NHI-ja i Stranke Radom za boljitak, zakucao svojim ovlastima na oglasnu ploču izmjene ustava o konstitutivnosti koje su učinile da Hrvati nakon Republike Srpske, u kojoj su u fazi nestajanja, u Federaciji BiH krenu tim putem. Putem postajanja nacionalne manjine, čija su prava i manja od tih, izuzev za one koji se stave pod kapu jednoga projekta kojemu je na čelu predsjednik Upravnog odbora Zulfikarpašićeva bošnjačkog instituta. Zanimljivo je da se u tome planu prigrabljanja prve pozicije u Vijeću ministara zagrizao i kandidat SDA za člana Predsjedništva Bakir Izetbegović kazavši da će ova stranka predložiti svog kandidata za mandatara.

Bošnjačka okosnica

Za SDP, kojemu istraživanja stranih agencija daju najveće izglede, ponovno je i već unaprijed ponudio određene pozicije dijelu hrvatskih stranaka koje će ponovno biti u manjinskoj poziciji među Hrvatima. I dok je na proteklim izborima, ali i onima prije deset godina napravljena iznimka, i na predstojećim će se pokušati kroz izvršnu vlast dodatno oslabjeti hrvatska pozicija. Tako se u stranačkim krugovima spominje da bi SDP trebao ponuditi ‘svoje’ Hrvate za Vijeće ministara, ali i za federalnu Vladu kako bi se konačno slomilo i ono malo prava koje su preostale najmalobrojnijem narodu. Posebno je opasno to što će pobjednici izbora, a naročito dio koalicijske vlasti ključno oblikovati ustavne promjene koje se najavljuju u četverogodišnjem mandatu.

Zanimljivo je da se Socijaldemokratska partija, za koju skoro 90 posto glasuju Bošnjaci, za vrijeme nekoliko neuspješnih pokušaja ustavnih promjena pod patronatom međunarodne zajednice zauzimala za identične prijedloge koje je prihvaćao i SDA. Svi ovi prijedlozi išli su na štetu Hrvata i dalje slabili ionako lošu poziciju. Nakon izbora se očekuje novo pritiskanje gasa, prije svega od Washingtona, za novim ustavnim rješenjem u zemlji koje bi “učinilo učinkovitijom središnju strukturu zemlje”. To u prijevodu znači neki novi butmirski paket koji Hrvatima ništa ne nudi. Štoviše, oduzima. Budu li u tome slučaju ključnu ulogu u odlučivanju imali kadrovi SDP-a, onda se Hrvatima u Bosni i Hercegovini crno piše.

vecernji.ba

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 09:28 

ZEGAR je napisao/la:
Krišto za mene ne postoji jer se nije pojavila u emisiji(inače se ne pojavljuje u javnosti) Ostaju dakle Lijanović i Raguž.Sad ti sam zaključi koji ima više šansi za člana predsjedništva.

Pa ne bih se baš složio o nepojavljivanju u javnosti. Borjana se zapravo medijski puno više pojavljuje a osobito je aktivna na terenu, među ljudima. Dakako, njoj je najveći hendikep taj da nije sudjelovala u debatnim emisijama pa nije pokazala svoje polemičke sposobnosti što kod ljudi stvara dojam da je nesposobna i meka. Opet, gledajući te emisije i tu razinu vjerojatno nitko pametan ni ne bi išao.
Dalje, što se tiče pojavljivanja i nepojavljivanja u javnosti... sinoć sam bio na predizbornom skupu HDZ-a. I sad, ja ono razmišljam... valjda sutra dolazi i 1990-ka i Raguž, jer nema kad drugo doći, u petak je u Mostaru. Pitam neke ljude - nitko nema pojma. Jutros pogledam na net site HDZ 1990 i vidim da je zapravo već bio prošli tjedan, a niti ja niti itko drugi pojma nije o tomu imao??!
Stvarno ne kontam...

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 10:25 

ManInBlack je napisao/la:
Citat:
Nastavlja se razvlašćivanje Hrvata, a pojedini bošnjački lideri su već isticali da će sjesti na mjesto predsjedatelja unatoč tome što bi to mjesto sada trebalo pripasti Hrvatima

Piše: Zoran Krešić
povećaj slova normalna slova manja slova

Konačno je i u javnosti demaskiran tek jedan dio plana dijela bošnjačkih stranaka u BiH o tome da se nakon izbora potpuno preuzme legitimitet za odlučivanje u ime Hrvata u Bosni i Hercegovini. Tijekom emisije na Federalnoj televiziji gdje su se sučeljavali pojedini predsjednički kandidati iz Federacije kandidat SDP-a BiH Željko Komšić je na voditeljski upit potvrdio kako će ova stranka preuzeti mjesto predsjedatelja Vijeća ministara BiH. Pri tome dakako SDP očekuje da bude pobjednička stranka. Sve to samo se uklapa u ranije polujavne istupe predsjednika ove stranke Zlatka Lagumdžije da će on postati predsjedatelj Vijeća ministara BiH u predstojećem četverogodišnjem mandatu.

Nastavak započetog

Takve je najave, naime, uputilo i nekoliko stranih diplomata. Na taj bi se način prekršio nepisani dogovor koji su usuglasile političke stranke da se na čelu Vijeća ministara nakon Bošnjaka i Srbina konačno nađe Hrvat. Podsjetimo, jedina dvojica Hrvata od 11 predsjedatelja Vijeća ministara bili su Martin Raguž i Božidar Matić. Njih dvojica su ukupno na čelu državne Vlade proveli čitavih devet mjeseci. Raguž je izabran 2000. godine, ali ga je vlast Alijanse skinula s te dužnosti. Nedugo kasnije i njegova nasljednika akademika Matića, premda je bio iz redova SDP-a BiH, uklonio je osobno Lagumdžija. Ovaj predsjednik Upravnog odbora Bošnjačkog instituta Zaklade Adila Zulfikarpašića je zajedno s dijelom predstavnika međunarodne zajednice nakon uspješnog eksperimenta na proteklim izborima, odlučio ponovno krenuti korak dalje u potpunoj marginalizaciji Hrvata u BiH, što nisu niti jednom činile niti stranke kojima su isključivo ciljna populacija bošnjački birači.

U toj emisiji čak je i čelnik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, koji se kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva, i pri tome ističe da Bošnjaci moraju biti najsnažniji čimbenik u BiH, poručio da bi bilo politički ispravno poziciju prvog čovjeka državne Vlade dati Hrvatima. No, u SDP-u koji je u najvećem dijelu jedan drukčiji bošnjački projekt ne misle tako. SDP kani pacifizirati Hrvate u BiH nastavljajući samo tamo gdje su stali s Alijansom za promjene. Tada su pod plaštem značajnog dijela međunarodne zajednice u vlast probrali stranke koje su kod Hrvata dobile najmanji broj glasova naroda i nisu činile više od pet posto ukupno izašlih hrvatskih birača. Cilj ovog antihrvatskog saveza koji se dvije godine bezuspješno pokušavao prodati pod multietnički, reformski pokret, ostvario se potkraj vlasti. A samo je egzekutor završnog čina bio tadašnji visoki predstavnik Wolfgang Petritsch.

On je, nakon što je dobio ‘hrvatski legitimitet’ od tadašnjih HSS-a, NHI-ja i Stranke Radom za boljitak, zakucao svojim ovlastima na oglasnu ploču izmjene ustava o konstitutivnosti koje su učinile da Hrvati nakon Republike Srpske, u kojoj su u fazi nestajanja, u Federaciji BiH krenu tim putem. Putem postajanja nacionalne manjine, čija su prava i manja od tih, izuzev za one koji se stave pod kapu jednoga projekta kojemu je na čelu predsjednik Upravnog odbora Zulfikarpašićeva bošnjačkog instituta. Zanimljivo je da se u tome planu prigrabljanja prve pozicije u Vijeću ministara zagrizao i kandidat SDA za člana Predsjedništva Bakir Izetbegović kazavši da će ova stranka predložiti svog kandidata za mandatara.

Bošnjačka okosnica

Za SDP, kojemu istraživanja stranih agencija daju najveće izglede, ponovno je i već unaprijed ponudio određene pozicije dijelu hrvatskih stranaka koje će ponovno biti u manjinskoj poziciji među Hrvatima. I dok je na proteklim izborima, ali i onima prije deset godina napravljena iznimka, i na predstojećim će se pokušati kroz izvršnu vlast dodatno oslabjeti hrvatska pozicija. Tako se u stranačkim krugovima spominje da bi SDP trebao ponuditi ‘svoje’ Hrvate za Vijeće ministara, ali i za federalnu Vladu kako bi se konačno slomilo i ono malo prava koje su preostale najmalobrojnijem narodu. Posebno je opasno to što će pobjednici izbora, a naročito dio koalicijske vlasti ključno oblikovati ustavne promjene koje se najavljuju u četverogodišnjem mandatu.

Zanimljivo je da se Socijaldemokratska partija, za koju skoro 90 posto glasuju Bošnjaci, za vrijeme nekoliko neuspješnih pokušaja ustavnih promjena pod patronatom međunarodne zajednice zauzimala za identične prijedloge koje je prihvaćao i SDA. Svi ovi prijedlozi išli su na štetu Hrvata i dalje slabili ionako lošu poziciju. Nakon izbora se očekuje novo pritiskanje gasa, prije svega od Washingtona, za novim ustavnim rješenjem u zemlji koje bi “učinilo učinkovitijom središnju strukturu zemlje”. To u prijevodu znači neki novi butmirski paket koji Hrvatima ništa ne nudi. Štoviše, oduzima. Budu li u tome slučaju ključnu ulogu u odlučivanju imali kadrovi SDP-a, onda se Hrvatima u Bosni i Hercegovini crno piše.

vecernji.ba

Iz ovoga se mogu izvući dva zaključka.

1. Izvršna vlast kroz vladu je puno važnija od predsjedništva.

2. Muslimanima je obračun s Hrvatima prioritet, a priče o RS su obični populizam.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 10:34 

mateb je napisao/la:
Izvršna vlast kroz vladu je puno važnija od predsjedništva.

Ako Borjana se ne povuče iz kampanje, to znači da Čović ide svjesno na to da izaberu Komšića, kao i prošli put. A to znači da puca na mjesto premijera, što je izuzetno dobar taktički potez - ako uspije.

No ako rezultat bude ni tamo ni ovamo, a ne bi bilo prvi put da se igraju ruleta pa izgube, prekrižio je se kao najlegitimniji predstavnik Hrvata, i treba ga maknut.

Kao premijer (ili ministar) upravlja lovom dok su fikusi ipak bez pravih para, pa nije ni čudno što se ne guraju tamo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 294 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, mrnjav, Naša Kvačica, Tomba17 i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: