|
|
Stranica: 13/53.
|
[ 1309 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:02 |
|
|
Grobar je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Jesu li ti ovo napisao:
Znaci Djilas je izveo da Rio Tinto ulozi svojih 100 miliona, a Srbija nista, a da pri tome Srbija dobije rezultate istrazivanja.
Srbija ne dobija nikakve rezultate. Nismo mi njih naručili kao neke anketare, nego im je Djilas ugovorom garantovao istraživačko pravo.Istraživačko pravo je pravo, koje kompaniji dozvoljava istraživanje i kompanija takodje ima pvenstvo u eksploataciji kasnije. Ne možeš da daš eksploataciju drugome, na osnovu tog istraživačkog prava, osim ako ga se Rio Tinto sam ne odrekne. Imas li ti neki dokaz za to? Kako onda Vucic moze da sklapa posao sa Rio Tintom, ako nema pojma kakvim rudnim bogatstvom raspolazemo? A da bi znao sta imamo, mora da dobije rezultate nekog istrazivanja.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:03 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Čak je ova cela gungula oko toga i korisna jer pravi neki pritisak na Rio Tinto da pristane na neke koncesije na koje možda inače ne bi pristao. Slažem se da je korisno, ali samo dok gluperde ne naprave neki haos. Jer glupani uopšte i nisu svesni svojih gluposti i toga da ih Rumunika i Djilas samo koriste tako glupave.
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:08 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Imas li ti neki dokaz za to? Kako onda Vucic moze da sklapa posao sa Rio Tintom, ako nema pojma kakvim rudnim bogatstvom raspolazemo? A da bi znao sta imamo, mora da dobije rezultate nekog istrazivanja. Ne znam više šta da ti napišem a da ti već nisam napisao. Sve imaš na netu. Nije teško da skloniš pogled sa N1 i malo proguglaš. 1.Istraživačko pravo je pravo, koje kompaniji dozvoljava istraživanje. Takodje kada ta kompanija nadje šta je našla, ima i prvenstvo u eksploataciji. Ne možeš da daš eksploataciju drugoj kompaniji, osim ako je Rio Tinto sam ne proda toj kompaniji (što neće uraditi) ili se sam odrekne prava (takodje neće uraditi). Vlada Srbije još uvek zadržava pravo da li će Rio Tintu da uopšte da zeleno svetlo za eksploataciju. Ne mora. Ali ne može da ga da ni nekoj drugoj kompaniji, ako Rio Tinto sam ne odustane pre toga.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:15 |
|
|
Eto otjera vam Nole Rio Tinto
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:18 |
|
|
Grobar je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Imas li ti neki dokaz za to? Kako onda Vucic moze da sklapa posao sa Rio Tintom, ako nema pojma kakvim rudnim bogatstvom raspolazemo? A da bi znao sta imamo, mora da dobije rezultate nekog istrazivanja. Ne znam više šta da ti napišem a da ti već nisam napisao. Sve imaš na netu. Nije teško da skloniš pogled sa N1 i malo proguglaš. 1.Istraživačko pravo je pravo, koje kompaniji dozvoljava istraživanje. Takodje kada ta kompanija nadje šta je našla, ima i prvenstvo u eksploataciji. Ne možeš da daš eksploataciju drugoj kompaniji, osim ako je Rio Tinto sam ne proda toj kompaniji (što neće uraditi) ili se sam odrekne prava (takodje neće uraditi). Vlada Srbije još uvek zadržava pravo da li će Rio Tintu da uopšte da zeleno svetlo za eksploataciju. Ne mora. Ali ne može da ga da ni nekoj drugoj kompaniji, ako Rio Tinto sam ne odustane pre toga. Ne razumeš, nema on ništa protiv Rio Tinta niti ga boli *** za ekologiju. Ovo mu je samo povod da gusla da AV siđe sa vlasti. Kada bi došao neko drugi, "bilo ko", kako on kaže, "A" ne bi rekao da nova vlast, koja nije Vučić, potpiše ugovor da Rio Tinto može da radi šta god hoće i da Srbija ne dobija ni dinar od toga. Šta mu objašnjavaš detalje priče o litijumu, boli njega *** za to.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:19 |
|
|
Ma znam, zato i dobijaju poklapanja, da ne bi neko pomislio da su u pravu. Imam i ja neke zadatke... :)
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:24 |
|
|
Uostalom demonstracije su se digle tek onda kad je Vučić pokrenuo zakon o eksproprijaciji, u kojoj vlasnik imovine mora da proda svoje imanje u roku od 15 dana, ukoliko država to proglasi za javni interes.
Rio Tinto neće otići, samo je pitanje da li će pokrenuti rudnik za pola godine, ili će se natezati sa seljacima oko cene imanja još bar par godina još.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:25 |
|
|
Baš ono što opozicija želi.. :)
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:25 |
|
|
Čitam Klix, ovi kreteni se upalili, navijaju za one desperadose na mostovima, čekaju pad ' fasistićkog režima'.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:26 |
|
|
teranova je napisao/la: Čitam Klix, ovi kreteni se upalili, navijaju za one desperadose na mostovima, čekaju pad ' fasistićkog režima'. Vole nas i misle nam dobro oni sa klixa.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:28 |
|
|
Grobar je napisao/la:
Vole nas i misle nam dobro oni sa klixa.
Izuzetno nas vole, zato i navijaju za haos. Neka ga naprave sebi, pavijani.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:30 |
|
|
Smeta im metro, smeta im rudnik, smeta im ... Valjda je bolje da samo izvozimo jabuke.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:30 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Grobar je napisao/la: Ne znam više šta da ti napišem a da ti već nisam napisao. Sve imaš na netu. Nije teško da skloniš pogled sa N1 i malo proguglaš.
1.Istraživačko pravo je pravo, koje kompaniji dozvoljava istraživanje. Takodje kada ta kompanija nadje šta je našla, ima i prvenstvo u eksploataciji.
Ne možeš da daš eksploataciju drugoj kompaniji, osim ako je Rio Tinto sam ne proda toj kompaniji (što neće uraditi) ili se sam odrekne prava (takodje neće uraditi).
Vlada Srbije još uvek zadržava pravo da li će Rio Tintu da uopšte da zeleno svetlo za eksploataciju. Ne mora.
Ali ne može da ga da ni nekoj drugoj kompaniji, ako Rio Tinto sam ne odustane pre toga.
Ne razumeš, nema on ništa protiv Rio Tinta niti ga boli *** za ekologiju. Ovo mu je samo povod da gusla da AV siđe sa vlasti. Kada bi došao neko drugi, "bilo ko", kako on kaže, "A" ne bi rekao da nova vlast, koja nije Vučić, potpiše ugovor da Rio Tinto može da radi šta god hoće i da Srbija ne dobija ni dinar od toga. Šta mu objašnjavaš detalje priče o litijumu, boli njega *** za to. Sesice, zar je greh ako neko nema poverenje u Ava? I ako strahuje da ce stoka zbog licne koristi potpisati ugovor stetan po zemlju? Zar nisi video u poslednjih deset godina na sta je sve spreman?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:32 |
|
|
Videli smo, preporodila se Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:33 |
|
|
...ovo sam izvuka od vašeg analitičara ako je pouzdan...naravno da je beograd najzagađeniji grad na svitu to mislim da je točna informacija...Izvlačenje litija je postalo simbol borbe za Srbiju, za ekologiju, za čist zrak, za naše rijeke. Nije to samo Rio Tinto, tu su i kineske tvornice koje se grade po Srbiji. Beograd je najzagađeniji grad na svijetu i mislim da su to neki realni problemi s kojima se svi građani suočavaju", kazao je dalje Velebit, koji smatra da će Vučić imati velikih problema na skorim izborima na nekoliko razina:
"Mislim da je režim još jednom ozbiljno uzdrman."
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:34 |
|
|
Gradilišta i kranovi na svakom koraku, konačno. Trulež se ruši i gradi novo.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:38 |
|
|
teranova je napisao/la: Smeta im metro, smeta im rudnik, smeta im ... Valjda je bolje da samo izvozimo jabuke. Ja bih voleo da opet dodje neki novi DOS od 17 stranaka, pa da opet gledamo 24/7 medjusobna prepucavanja u skupštini. Velja i Čanak su se deset punih debilnih godina raspravljali kroz čije selo treba da prodje autoput Horgoš-Požega, a od autoputa ništa bilo nije. Povećali su populistički penzije u sred ekonomske krize, i doveli zemlju na ivicu bankrota. Posla nije bilo ni za leka. A onda bi prvom koji zakuka posle na takvu vlast (nebitno iz kog razloga) stavio kitu u usta. Bez objašnjenja.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:40 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ne razumeš, nema on ništa protiv Rio Tinta niti ga boli *** za ekologiju. Ovo mu je samo povod da gusla da AV siđe sa vlasti. Kada bi došao neko drugi, "bilo ko", kako on kaže, "A" ne bi rekao da nova vlast, koja nije Vučić, potpiše ugovor da Rio Tinto može da radi šta god hoće i da Srbija ne dobija ni dinar od toga. Šta mu objašnjavaš detalje priče o litijumu, boli njega *** za to. Sesice, zar je greh ako neko nema poverenje u Ava? I ako strahuje da ce stoka zbog licne koristi potpisati ugovor stetan po zemlju? Zar nisi video u poslednjih deset godina na sta je sve spreman? Nije greh nemati poverenja, ali na osnovu svega što sam od tebe pročitao o njemu, tvoj animozitet prema AV-u bez preterivanja može da se kvalifikuje kao teška patologija. Da izmisli lek protiv raka, ti bi srao po njemu. To je za lečenje, bez preterivanja.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:45 |
|
|
teranova je napisao/la: Gradilišta i kranovi na svakom koraku, konačno. Trulež se ruši i gradi novo. Ja ne verujem da je moguće da se ovoliko gradi po gradu kao poslednjih godina. Bukvalno na svakih sto metara niče nova zgrada, ali baš bukvalno. Ovaj borac za pravdu kada bi došao iz Amerike u Beograd, ne bi ga prepoznao.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:46 |
|
|
Đilasu je (pored mosta - mastodonta) najveći domet bio da iseče drveće na Bulevaru.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:47 |
|
|
teranova je napisao/la: Grobar je napisao/la:
Vole nas i misle nam dobro oni sa klixa.
Izuzetno nas vole, zato i navijaju za haos. Neka ga naprave sebi, pavijani.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:48 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: teranova je napisao/la: Gradilišta i kranovi na svakom koraku, konačno. Trulež se ruši i gradi novo. Ja ne verujem da je moguće da se ovoliko gradi po gradu kao poslednjih godina. Bukvalno na svakih sto metara niče nova zgrada, ali baš bukvalno. Ovaj borac za pravdu kada bi došao iz Amerike u Beograd, ne bi ga prepoznao. To samo slepac ne vidi. Ili onaj ko piše iz Tunguzije. Ja dosta šetam po gradu i pratim gradilišta. E kad se ja iznenadim pa ti vidi.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:52 |
|
|
Ti i Marinika ste tek sad ukapirali da su ti mediji vučićevi? Ajde ti si bosanac pa je razumljivo. Ali ona je Rumunka.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 01:57 |
|
|
Stvarno senzacija. Otkad je B92 režimski. O ovima drugima da ne pričam.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 05 pro 2021, 02:03 |
|
|
..al budimo pošteni ok većina na ovom forumu je sklona vučiću al objektivnom promatraču sa strane čini se da vučić uspostavlja otvorenu diktaturu...nije moj posa al takvo mišljenje je u većini zapadnodemokratski zemalja..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|