HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 pro 2024, 19:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koje to probleme Hrvati imaju sa Srbima u bej ha?
PostPostano: 30 ruj 2010, 21:38 

Jetrice, ima pitanja za tebe.

kako gledaš na četnike?
ko su po tebi ustase?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:41 

Bolan Aga igraju. Hrvati protiv pravoslavaca, znam da bi htio bit Grk a opet sve vise postajes Hrvat.

Za koga navijas u Dinamo-PAOK?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:42 

Napustanje?? Heheh, gosn Dzigera, sta mislite kada bih napisao da su Srbi ili Zidovi ili Hrvati koji nisu odgovarali vlasti NDH u Jasenovcu bili na kampiranju???

Vi i slicni gosn. Dzigera jos uvjek necete da shvatite (il ste glupi ili bezobrazni do bola) da su vasi sunarodnjaci tjerali i ubijali sve one koji nisu htjeli biti na vasim "talasima" rusili ste sve sto nije pravoslavno. Mozda vi ucite drugacije u svojim skolama, ali to je jos veci dokaz koliko ste truli. Moji roditelji nisu otisli iz BL, moji su roditelji kalasnjikovima otjerani iz svoga stana. Da li su i vasi tako protjerani iz svoga?? Govorimo o BL Dzigera o BL tvom i mom gradu i ljudima koji se i danas ponasaju kao da se nista nije desilo. I svi koji tako misle meni se gade.. Ne svi Srbi , ali oni koji tako misle gade mi se do bola.
Ako ce mo se vracati 60 godina u nazad, mogli bi i 80 ili 90 pa da pogledamo sta su Srbi gospodine radili Hrvatima dok su oni tvoji vladali trulom monarhijom. Nemas ti argumenata govoriti o ovom zadnjem ratu i o Banjaluci, nemas se cime braniti pa se opet po srpski pozivas na jasenovce. Jadno, Dzigera, jadno..

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:43 

ManInBlack je napisao/la:

kako gledaš na četnike?

Kviz, a :D
Dvojako, postoje oni koji su sarađivali sa Švabama a postoje i oni koji nisu. Što se četničkih zločina tiče, jednako gledam i na zločine jednih i na zločine drugih. Dakle, zločin prema civilima je nešto što nema opravdanja ma o kome se radilo.

A šta vi mislite o ustašama jer moje mišljenje o njima ne trebam ni spominjati, mislim da je izlišno :D

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:46 

Moje misljenje o ustasama je slicno tvome o cetnicima..

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:48 

Tulkas je napisao/la:
Napustanje?? Heheh, gosn Dzigera, sta mislite kada bih napisao da su Srbi ili Zidovi ili Hrvati koji nisu odgovarali vlasti NDH u Jasenovcu bili na kampiranju???

Vi i slicni gosn. Dzigera jos uvjek necete da shvatite (il ste glupi ili bezobrazni do bola) da su vasi sunarodnjaci tjerali i ubijali sve one koji nisu htjeli biti na vasim "talasima" rusili ste sve sto nije pravoslavno. Mozda vi ucite drugacije u svojim skolama, ali to je jos veci dokaz koliko ste truli. Moji roditelji nisu otisli iz BL, moji su roditelji kalasnjikovima otjerani iz svoga stana. Da li su i vasi tako protjerani iz svoga?? Govorimo o BL Dzigera o BL tvom i mom gradu i ljudima koji se i danas ponasaju kao da se nista nije desilo. I svi koji tako misle meni se gade.. Ne svi Srbi , ali oni koji tako misle gade mi se do bola.
Ako ce mo se vracati 60 godina u nazad, mogli bi i 80 ili 90 pa da pogledamo sta su Srbi gospodine radili Hrvatima dok su oni tvoji vladali trulom monarhijom. Nemas ti argumenata govoriti o ovom zadnjem ratu i o Banjaluci, nemas se cime braniti pa se opet po srpski pozivas na jasenovce. Jadno, Dzigera, jadno..

Lakše Tulki, niste jedini sa takvom pričom samo što eto svi ne pišu o svojim ratnim iskustvima. Znači, easy i bez uzbuđenja na koje imaju pravo mnogi ali mu nisu skloni, posebno na forumima. Moji nisu iz Banjaluke ali su tamo gdje su živili imali gorka iskustva sa tamo nekim bogaljima u mozak baš kao što su ih imali i vaši. Toliko o tome, ako se slažete.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:49 

Bla, bla, bla....

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:50 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Kratak odgovor na pitanje postavljeno u topicu. Srbi su Hrvatima potrebni u BiH i obratno. Moglo bi se reći da ima još određenih teritorijalnih sporova ali je 90% riješeno. Najveći problem je što Srbi žele sjebati BiH do raspada, a nama raspad i opći kaos ne odgovara.

A niti cementiranje sadašnje situacije.

pa ajmo reć da je upravo to i problem hrvata sa srbima, koji na račun hrvata zatešu sa muslimanima (i obrnuto). dok se dvoje svađaju treći se ovaj put ne veseli

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 21:59 

pohana jetrica je napisao/la:

kako gledaš na četnike?

Kviz, a :D
Dvojako, postoje oni koji su sarađivali sa Švabama a postoje i oni koji nisu. Što se četničkih zločina tiče, jednako gledam i na zločine jednih i na zločine drugih. Dakle, zločin prema civilima je nešto što nema opravdanja ma o kome se radilo.

A šta vi mislite o ustašama jer moje mišljenje o njima ne trebam ni spominjati, mislim da je izlišno :D

Moje misljenje o ustasama, jebiga zar nisi upratio zadnjih dana, diskusije. Ne valja generalizirati stvari, vecina ustaskih vojnika je na silu uvucena u te postrojbe. Pripadnost ustaskim formacijama nije automatski značilo da su zločinci, kako se to voli prikazati sa vase strane i vaseg cvijeca. Vecina vojske u NDH je bila u domobranskim postrojbama, to nisu ustase i rijetki su slučajevi da su oni cinili zločine.

Sve vojske svijeta imaju postrojbe i pojedince za prljave stvari, dovoljno je se osvrnuti na protekli rat, tako je bilo i onda kada su harale ustase, četnici i partizani

Oni koji su bili vojnici u proteklom ratu znaju o čemu govorim.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 22:10 

Robbie MO je napisao/la:
U svakom slučaju, danas je suradnja neminovnost.

Suradnja sa Srbima - DA

Suradnja s Muslimanima - dakako, ako hoće.

dakako da hoće, samo po modelu kadija te tuži kadija ti sudi.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 22:20 

Mislim da Hrvati i Srbi mogu obostranu korist bez ikakvog lažnog poverenja i ne daj Bože ljubavi odraditi glavni kompromis u sređivanju države zvanoj BiH!

Tri entiteta su moguća verujte jedino ako bi zajedno Srbi i Hrvati za svoje interese u okviru biH nastupili tako svako ima svoje , to bi učvrstilo RS , a Hrvati bi dobili ono što imaju sad!

Međutim ako budu tražili eksplicitno Posavinu mislim da od dogovora nema ništa , ali ako se već udruže i stvore savez mislim da će i povratak u Posavinu Hrvata biti veliki jer to je znak dobre volje!

Bošnjaci će imati širinu tako što je će Sarajevo biti ograničeno , zvuči paradoksalno , ali trebaju shvatiti da će Sarajaevo biti centar čim prestane da se tako ponaša!

Ja smatram da bi ipak raspad države BiH bio grozan i totalno nakazan , ali mora se "raspasti da bi bila ujedinjena" , iz čistog razloga što tako stvari stoje , jer ovo je agonija svih , i to je jedino što ih ujedinjuje zasad!

Tako da kad se Dodik i Komšić dogovore mogu svašta dobro donijet' zajedno!! :zubati

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 22:20 

Ko zastupa Srbe u BiH?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 22:34 

pohana jetrica je napisao/la:

A šta vi mislite o ustašama...

A što ću misliti o svom djedovima Anti i Stjepanu pokoj im duši.
Dobri ljudi, plemeniti i humani.
Anto je otišao jedno jutro na posao u rudnik dočekali ga tamo Ustaše i pokupili u svoju vojsku, nekoliko tjedana kasnije njegov brat otišao na posao dočekali ga partizani i odveli u titovu vojsku. Na kraju rata ovaj prvi zločinac a drugi heroj i osloboditelj. A jedina razlika među njima je što su radili u različitim smjenama u rudniku. Da su bili u istoj smjeni bili bi iste sudbine.
A drugog su mi pokupili u Ustaše dok je radio u polju ali mu je super bilo jer je cijeli rat proveo u Zagrebu u vojnom sanitetu, našao curu purgerku - pokazivao mi je i slike njih dvoje. I tako, malo kavana, malo kino i tako to. Ali je zato nehebao na križnom putu dok su ih sprovodili sa Dravograda i kasnije u titovim logorima po Bileći - 4 godine u zgradi bez krova i bos... hebeno. Ali tko mu je kriv kad se nije dobro sakrio od Ustaša.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 22:59 

DzoniBG je napisao/la:

Stoji i Jasenovac

cetnici su u drugom svijetskom rati ubili 4 000 000 miliona hrvata. cetnici su u vukovaru ubili 750 000 tisuca hrvata. cetnici su u banja luci ubili 2 290 000 miliona hrvata.
sta mislis, jeli to istina?

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:03 

joe enter je napisao/la:
Mislim da Hrvati i Srbi mogu obostranu korist bez ikakvog lažnog poverenja i ne daj Bože ljubavi odraditi glavni kompromis u sređivanju države zvanoj BiH!

Tri entiteta su moguća verujte jedino ako bi zajedno Srbi i Hrvati za svoje interese u okviru biH nastupili tako svako ima svoje , to bi učvrstilo RS , a Hrvati bi dobili ono što imaju sad!

Međutim ako budu tražili eksplicitno Posavinu mislim da od dogovora nema ništa , ali ako se već udruže i stvore savez mislim da će i povratak u Posavinu Hrvata biti veliki jer to je znak dobre volje!

Bošnjaci će imati širinu tako što je će Sarajevo biti ograničeno , zvuči paradoksalno , ali trebaju shvatiti da će Sarajaevo biti centar čim prestane da se tako ponaša!

Ja smatram da bi ipak raspad države BiH bio grozan i totalno nakazan , ali mora se "raspasti da bi bila ujedinjena" , iz čistog razloga što tako stvari stoje , jer ovo je agonija svih , i to je jedino što ih ujedinjuje zasad!

Tako da kad se Dodik i Komšić dogovore mogu svašta dobro donijet' zajedno!! :zubati

Dali ste spremni rastrojiti republiku Šumsku??? Vratiti nam Posavinu, Banja Luku rastrojiti na Servski, Bošnjački naš Hrvatski dio???

Ako ste to spremni onda vjerujem u vaše dobro. Ali ako ne i dalje za nas Hrvate vrijedi dogovarati se sa Servima isto ko i sa samim đavlom.

:zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:03 

hehehe, bobo, što me nasmija i podsjeti na sličnu priču mog pradjeda rudara u kreki.

čovjek otišao na posao, ustaška straža na vratima, ušao u jamu kopao ugalj, izasao iz jame, partizani na vratima, sutra dodje na posao švabe na vratima :zubati i tako nekoliko puta u krug

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:04 

Huh, jesi ti zaheban Zrinjski. ;)

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:07 

Koje to probleme Hrvati imaju sa Srbima u bej ha?

1. Glavni problem je što ih Srbi mrze,

Mislim da objektivan pogled na XX vijek na ovim prostorima pokazuje ko koga više mrzi.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:10 

Vujadin je napisao/la:
Koje to probleme Hrvati imaju sa Srbima u bej ha?

1. Glavni problem je što ih Srbi mrze,

Mislim da objektivan pogled na XX vijek na ovim prostorima pokazuje ko koga više mrzi.

Ne moraš da gledaš tako široko. Dovoljno je pročitati postove određenih forumaša. :kava

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:13 

Urbana je napisao/la:
Mi u srednjoj BiH nismo imali neke konflikte sa Hrvatima..Cak smo saradjivali i pomagali im.
Iz Hercegovine Hrvati zakuvavaju i danas ni manje ni vise nego prilicno dobre odnose Srba i Hrvata iz srednje Bosne..optereceni nekom velikom Hr i djedovskim podvizima iz II.s.r...

a ja iz hercegovine Hrvat
otvorio temu
niđe ti veze priča

šuplja ko i svi ostali komentari na ovu temu
drago mi je da ste se svi pokazali u pravom licu
ne zna se ko je gori

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:15 

Robbie MO je napisao/la:
U svakom slučaju, danas je suradnja neminovnost.

Suradnja sa Srbima - DA

Suradnja s Muslimanima - dakako, ako hoće.

pa bolan evo surađujemo već 15godina
i šta imamo od toga
nije mi džabe tema
vidi da vas pola nema blage veze niočemu

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:20 

prosvijetli nas

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:22 

slika

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:22 

Pa u pravu je teta, mi smo svoje Srbe mazili i pazili, poslije su nam vratili, kad je nama trebalo. Doista i meni ta iznenadna ljubav prema Srbima u Eraniji jako smrdi, mi znamo tocno ko je ko, i svakog stavljamo tocno tamo gdje realno zasluzuju bit, i Srbe i Bosnjake. Nijednima se ne bacamo u narucje a nijedmima ne zatvaramo vrata. Previse skole prosli.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2010, 23:25 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pa u pravu je teta, mi smo svoje Srbe mazili i pazili, poslije su nam vratili, kad je nama trebalo. Doista i meni ta iznenadna ljubav prema Srbima jako smrdi, mi znamo tocno ko je ko, i svakog stavljamo tocno tamo gdje realno zasluzuju bit, i Srbe i Bosnjake. Nijednima se ne bacamo u narucje a nijedmima ne zatvaramo vrata. Previse skole prosli.

Niko od vas ništa nije ni tražio. Vi najbolje znate šta je dobro za vas.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 338 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, iprodano, Patriota, Teuton, Tomba17, zet i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: