|
|
Stranica: 46/53.
|
[ 1309 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:18 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Litijum kao samo litijum neće smeti da se izvozi iz Srbije, nego samo u sklopu nekog proizvoda. Pa nije to onda loša opcija. Ja sam Dzonija shvatila da svjetski hoštspleri pohode Srbiju i Vučić se ugradjuje u te dilove. Te da ćete biti samo eksploatisani. Ma Džoni bi bio protiv i da nam neko pokloni 100 milijardi € samo zato što je Vučić na vlasti. Njega niti zanima rudnik, niti ima blage veze o celoj priči. Važno samo da budu demonstracije protiv Vučića, nebitan je povod.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:21 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa nije to onda loša opcija. Ja sam Dzonija shvatila da svjetski hoštspleri pohode Srbiju i Vučić se ugradjuje u te dilove. Te da ćete biti samo eksploatisani. Pa kako ćemo biti eksploatisani kad Srbija nema Litijum, nego Jadarit. Taj Jadarit prvo mora da se izvadi u rudniku. Zatim se on tera u fabriku prerade Jadarita (još jedna fabrika, dakle) gde se hemijskim procesima izdvaja Litijum iz Jadarita i dobija još i Bor. Zatim se taj Litijum tera u fabriku katoda(osnovni element u bateriji) i prave se katode, takodje Rio Tintov projekat i fabrika (i još jedna fabrika, jelte). A Vučič ne može da se ugradi u te dilove, jer im on još ništa nije ni dao. Prošla vlast ih je dovela u Srbiju još davne 2004-te i dala im istraživačka prava. Oni su ovde 17 godina.
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:21 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Carmello Šešelj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Pa nije to onda loša opcija. Ja sam Dzonija shvatila da svjetski hoštspleri pohode Srbiju i Vučić se ugradjuje u te dilove. Te da ćete biti samo eksploatisani.
Ma Džoni bi bio protiv i da nam neko pokloni 100 milijardi € samo zato što je Vučić na vlasti. Njega niti zanima rudnik, niti ima blage veze o celoj priči. Važno samo da budu demonstracije protiv Vučića, nebitan je povod. Nemojte s Dzonikom oštro. Bolji vam je od trolova. Moj zemljak MAtema ode, jer su ga ponizavale trolcine.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:27 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ma Džoni bi bio protiv i da nam neko pokloni 100 milijardi € samo zato što je Vučić na vlasti. Njega niti zanima rudnik, niti ima blage veze o celoj priči. Važno samo da budu demonstracije protiv Vučića, nebitan je povod. Nemojte s Dzonikom oštro. Bolji vam je od trolova. Moj zemljak MAtema ode, jer su ga ponizavale trolcine. Ma nemam ja ništa protiv njega, normalno pričamo. Ali da ima nezdravu opsesiju sa Vučićem, ima. I on i Aleksije. A stvarno šteta za Mettemu, gomila polupismenih retarda oterala jednog od najpametnijih Srba na forumu.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:30 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Nemojte s Dzonikom oštro. Bolji vam je od trolova. Moj zemljak MAtema ode, jer su ga ponizavale trolcine.
Ma nemam ja ništa protiv njega, normalno pričamo. Ali da ima nezdravu opsesiju sa Vučićem, ima. I on i Aleksije. A stvarno šteta za Mettemu, gomila polupismenih retarda oterala jednog od najpametnijih Srba na forumu. Dzoni je privilegirano čeljade rodjenjem. Normalno je da on stremi ka naprednim idejama, kao zaštita okoliša, dok drugi vide „prizemne stvari“. A Zemljaka je i meni zao. Zezala sam ga da vojvoda Aleksić. Treba reci Ministru da ga zove. Nema više toliko trolova? Ili?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:38 |
|
|
Ma otišao čovek sam jer su ga majmuni prozivali da nije "dovoljno Srbin". Zamisli. Njega za to da prozivaju. Ne znam da li će se vraćati, voleo bih, mada sumnjam, a debila i dalje ima i biće ih uvek.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:43 |
|
|
Grobar je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Pa nije to onda loša opcija. Ja sam Dzonija shvatila da svjetski hoštspleri pohode Srbiju i Vučić se ugradjuje u te dilove. Te da ćete biti samo eksploatisani. Pa kako ćemo biti eksploatisani kad Srbija nema Litijum, nego Jadarit. Taj Jadarit prvo mora da se izvadi u rudniku. Zatim se on tera u fabriku prerade Jadarita (još jedna fabrika, dakle) gde se hemijskim procesima izdvaja Litijum iz Jadarita i dobija još i Bor. Zatim se taj Litijum tera u fabriku katoda(osnovni element u bateriji) i prave se katode, takodje Rio Tintov projekat i fabrika (i još jedna fabrika, jelte). A Vučič ne može da se ugradi u te dilove, jer im on još ništa nije ni dao. Prošla vlast ih je dovela u Srbiju još davne 2004-te i dala im istraživačka prava. Oni su ovde 17 godina. Imaš ti kakvih poljana u vlasništvu gdje će se vaditi taj Jadarit?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:46 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Imaš ti kakvih poljana u vlasništvu gdje će se vaditi taj Jadarit? Nemam. Ja sam Piroćanac. Ali imam simpatičnu vikendicu na brdu iznad Pirota. Mogu da te vodim tamo da gledamo Pirot na dlanu, maglimo stakla, crtamo srca i slušamo Led Cepelin..
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:49 |
|
|
Grobar je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Imaš ti kakvih poljana u vlasništvu gdje će se vaditi taj Jadarit? Nemam. Ja sam Piroćanac. Ali imam simpatičnu vikendicu na brdu iznad Pirota. Mogu da te vodim tamo da gledamo Pirot na dlanu, maglimo stakla, crtamo srca i slušamo Led Cepelin.. Šteta što nemaš poljana bogatih J.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 21:51 |
|
|
Biće, s obzirom da sam počasni član SNS-a.. :)
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 22:54 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la:
Ma Džoni bi bio protiv i da nam neko pokloni 100 milijardi € samo zato što je Vučić na vlasti. Njega niti zanima rudnik, niti ima blage veze o celoj priči. Važno samo da budu demonstracije protiv Vučića, nebitan je povod.
Znas sta je nezdravo u svemu ovome... tvoj rezon da verujes sta ti Vucic kaze, pa ako kaze da nece biti izvoza litijuma, to je onda zakon... a frajer laze kad zine... Ako hoces da se omalovazavamo i vredjamo, moze... nastavi ovako da pises o meni...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:02 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Grobar je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Imaš ti kakvih poljana u vlasništvu gdje će se vaditi taj Jadarit? Nemam. Ja sam Piroćanac. Ali imam simpatičnu vikendicu na brdu iznad Pirota. Mogu da te vodim tamo da gledamo Pirot na dlanu, maglimo stakla, crtamo srca i slušamo Led Cepelin.. I pravite djecu...elitne Srbijance=Spartance.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:03 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ma nemam ja ništa protiv njega, normalno pričamo. Ali da ima nezdravu opsesiju sa Vučićem, ima. I on i Aleksije. A stvarno šteta za Mettemu, gomila polupismenih retarda oterala jednog od najpametnijih Srba na forumu. Dzoni je privilegirano čeljade rodjenjem. Normalno je da on stremi ka naprednim idejama, kao zaštita okoliša, dok drugi vide „prizemne stvari“. A Zemljaka je i meni zao. Zezala sam ga da vojvoda Aleksić. Treba reci Ministru da ga zove. Nema više toliko trolova? Ili? Zašto je privilegiran, ako je rođen u Bgd?
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:07 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la:
Ma Džoni bi bio protiv i da nam neko pokloni 100 milijardi € samo zato što je Vučić na vlasti. Njega niti zanima rudnik, niti ima blage veze o celoj priči. Važno samo da budu demonstracije protiv Vučića, nebitan je povod.
Znas sta je nezdravo u svemu ovome... tvoj rezon da verujes sta ti Vucic kaze, pa ako kaze da nece biti izvoza litijuma, to je onda zakon... a frajer laze kad zine... Ako hoces da se omalovazavamo i vredjamo, moze... nastavi ovako da pises o meni... Aj iskreno, jel bi bio protiv rudnika da Vučić nije na vlasti. Pazi, kada su Rio Tinto doveli ovi iz DS i dozvolili im da bacaju jalovinu u Jadar, niko nije rekao ni reč. Znači pitam te za rudnik, ne za Vučića. Da li si za rudnik, koji će da bude ogroman zamajac za našu privredu ili ne. Rudnik, ne Vučić. Jel jesi ili nisi? Jebem mu mater, kako ne možete da odvojite bilo šta od Vučića. Gledaj na pitanje rudnika kao na pitanje rudnika, a ne kao na povod da se sere protiv Vučića. Da li si za rudnik? Ne pominji mi Vučića, jer znam sve šta misliš o njemu.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:08 |
|
|
K..M je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Dzoni je privilegirano čeljade rodjenjem. Normalno je da on stremi ka naprednim idejama, kao zaštita okoliša, dok drugi vide „prizemne stvari“.
A Zemljaka je i meni zao. Zezala sam ga da vojvoda Aleksić. Treba reci Ministru da ga zove. Nema više toliko trolova? Ili?
Zašto je privilegiran, ako je rođen u Bgd? Ne mislim što je rodjen u BG. Nego zbog familijarne situacije. Njegovi su od majmuna dijelom političke beogradske scene. Zato.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59553 Lokacija: DAZP HQ
|
Grobar je napisao/la: Broc je napisao/la: Da jasno je da je jadarit novootkriveni mineral, ne razumijem zašto je to bitno, zanimljiv je jer ima udio litijuma i zbog tog udjela litijuma i vlada interes.
Ne shvaćam šta pokušavaš reći
Jadarit nije bitan zbog jadarita nego zbog litijuma, i udio je od 2004 i više nego dobro izračunan. Jadarit sadrži 1.8%-2.5% litijevog oksida, i sva količina jadarita će nakon izvlačenja litijuma biti dovoljna za oko 1.5% svjetske potražnje
Bitno je zbog mantre o zagadjenju reka. Kod nas je rudnik specifičan. Tehnologija jednostavno nije ista. Kad bi bušio vodom (koja upravo zagadjuje i predstavlja problem kasnije podzemnim vodama koje se sliju pak u reke) Jadarit bi se raspao pod zemljom, jer je Jadarit - Litijum plus Bor, plus jebena zemlja. Srbija nema samo Litijum, nego ima i Bor, a ima i Bakar. Bakar i Litijum su nafta budućnosti.A tih 120 miliona tona Litijuma, su sasvim dovoljni da narednih 50 godina vadimo Litijum, proizvodimo baterije, el. motore i el. automobile u punom gasu. Kad je sve kod tebe, troškovi konačnog proizvoda i logistika su mnogo manji i jednostavniji. A cena je upravo najbitnija stavka za El. automobile. To svaki debil može da napravi. Napraviću ti ja električni automobil u garaži od elekro motora za bušilicu i akumulatora. Ništa nije nafta budućnosti, odnosno eventualno električna energija, to je ekvivalent nafti. Ovo o čemu ti pišeš je konkurencija metalnoj industriji ili tko već radi SUS motore. Suludo je i pomisliti da se nekakva ruda koja ide u konačan broj motora može usporediti s naftom koja sve pokreće.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:12 |
|
|
Pa pokretaće litijumske baterije. Neće nafte ni biti zauvek, kao prvo, niti će uskoro moći da se sagoreva više u SUS motorima i zagadjuje okolinu.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:20 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Aj iskreno, jel bi bio protiv rudnika da Vučić nije na vlasti. Pazi, kada su Rio Tinto doveli ovi iz DS i dozvolili im da bacaju jalovinu u Jadar, niko nije rekao ni reč. Znači pitam te za rudnik, ne za Vučića. Da li si za rudnik, koji će da bude ogroman zamajac za našu privredu ili ne. Rudnik, ne Vučić. Jel jesi ili nisi?
Jebem mu mater, kako ne možete da odvojite bilo šta od Vučića. Gledaj na pitanje rudnika kao na pitanje rudnika, a ne kao na povod da se sere protiv Vučića.
Da li si za rudnik? Ne pominji mi Vučića, jer znam sve šta misliš o njemu. DS nije bila na vlasti kad je dosao Rio Tinto, nego Kostunica i Dinkic, uz manjinsku podrsku SPS-a, to smo vec razjasnili... Ali i da su ih oni doveli, to se tad nije znalo, nije do skoro izlazilo ista vise u javnost. Predhodna ekipa na vlasti, svi dzumle, koristili su neke od Vucicevih fazona, samo ih je on doktorirao u prevari naroda... nije ni cudo sto je pokupio sav talog iz DS-a i G17... Ono sto primecujem zadnjih nekoliko godina, vazduh koji disemo ovde svi zajedno je sve gori i gori, ima dana kad udises gar i smrad... pa kad se svako malo zapali Vinca, i jos dodatno posalje otrov u opticaj, o tome se cuti, niko ne sme da zucne koliko se trujemo tim sranjima, jer bi onda morao neko da bude i odgovoran... Stalno ponavljas fiksacija na Vucica... time diskreditujes, a svi znamo da se on jedini za sve pita, i kad imas jednog takvog diktatora, da potenciram njegove posilne, nema smisla... Najveci problem u ovoj celoj prici je pitanje poverenja... znajuci kako sve rade, od BG na vodi, preko dogovora ispod zita u svim vecim projektima, gde nema ni formalnog tendera, nego se dogovaraju iza zatvorenih vrata... ti njemu verujes kad ti slozi pricu kako je sve ok, ja mu ne verujem nista...ako i nekad nabode istinu, izgubi se u sumi predhodnih lazi... Da taj rudnik minimalno zagadjuje, da nije opasan po okolinu, da nam donosi veliku zaradu, naravno da bi ga podrzao... ali mi to nista ne znamo, ostaje samo pitanje kome verujes... Iz predhodnog dugogodisnjeg iskustva, meni osecaj govori da je sve velika prevara, i da je neko uzeo masnu proviziju za to da reklamiraju prebogatu multinacionalnu kompaniju koja je iza sebe vec ostavljala pustos...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:24 |
|
|
Esej od hiljadu reči i samo jedna rečenica o rudniku. I u toj rečenici zaključuješ kako ne znaš da li je dobra stvar ili ne. I posle se nađeš uvređen kada kažem da imaš patološku fiksaciju na Vučića...
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:26 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: pa kad se svako malo zapali Vinca, i jos dodatno posalje otrov u opticaj, o tome se cuti, niko ne sme da zucne koliko se trujemo tim sranjima, jer bi onda morao neko da bude i odgovoran... Kad smo već kod Vinče, tamo se pravi fabrika prerade otpada, koja će ujedno biti elektrana i toplana (sagoreva odredjene vrste materijala koji ne može da se reciklira i dodatno iskoristi).. Win-Win..
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:29 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Esej od hiljadu reči i samo jedna rečenica o rudniku. I u toj rečenici zaključuješ kako ne znaš da li je dobra stvar ili ne. I posle se nađeš uvređen kada kažem da imaš patološku fiksaciju na Vučića... Ne, nego ti nemas odgovor na ovo sto sam ti rekao... Ti mu verujes posle svega, iako u jednoj logoreji slaze tuce puta... to je kao da verujes narkomanu da ti trazi lovu za lek... Patologija je samo verovati patoloskom lazovu...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59553 Lokacija: DAZP HQ
|
Grobar je napisao/la: Pa pokretaće litijumske baterije. Neće nafte ni biti zauvek, kao prvo, niti će uskoro moći da se sagoreva više u SUS motorima i zagadjuje okolinu. Ne razumiješ što govorim. Nafta je gorivo, litij nije gorivo, u ovom slučaju gorivo je električna energija, a tu nema profitera jer se proizvodi lokalno, ne može se prenositi na duge udaljenosti i svi u teoriji mogu imati obilje iste.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:33 |
|
|
dudu je napisao/la: Grobar je napisao/la: Pa pokretaće litijumske baterije. Neće nafte ni biti zauvek, kao prvo, niti će uskoro moći da se sagoreva više u SUS motorima i zagadjuje okolinu. Ne razumiješ što govorim. Nafta je gorivo, litij nije gorivo, u ovom slučaju gorivo je električna energija, a tu nema profitera jer se proizvodi lokalno, ne može se prenositi na duge udaljenosti i svi u teoriji mogu imati obilje iste. Pa za proizvodnju električne energije ti treba bakar. Imamo i to..
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:34 |
|
|
Ako ekolozi ne zatvore rudnik u Boru..
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Gradjanski rat u Srbiji.. Postano: 12 pro 2021, 23:43 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Esej od hiljadu reči i samo jedna rečenica o rudniku. I u toj rečenici zaključuješ kako ne znaš da li je dobra stvar ili ne. I posle se nađeš uvređen kada kažem da imaš patološku fiksaciju na Vučića... Ne, nego ti nemas odgovor na ovo sto sam ti rekao... Ti mu verujes posle svega, iako u jednoj logoreji slaze tuce puta... to je kao da verujes narkomanu da ti trazi lovu za lek... Patologija je samo verovati patoloskom lazovu... Projekat istraživanja litijuma u dolini Jadra je počeo davno pre Vučića. I sada kada je ustanovljeno da je profitabilno praviti rudnik, ja sam za rudnik. Šta me boli tuki što je psihopata na vlasti, reč je o prvorazrednom narodnom interesu, o nenormalno vrednoj sirovini koja je već dovela neke fabrike kojima je litijum neophodan za proizvodnju. Reč je o nečemu što će ekonomski da preporodi Srbiju. I šta sad, ja treba da budem protiv toga samo zato što je Vučić na vlasti!? Izvini, ali nisam kreten. A ako si stvarno iskreno zabrinut za ekologiju, u šta gajim ozbiljnu sumnju, ajde da zatvorimo sve fabrike u Srbiji. Ajde da ugasimo TENT i proizvodimo struju okrećući pedale na dinamu. Odvoj Vučića od ovog, on je prolazan, neće večno biti na vlasti sigurno, ovo nam je šansa da postanemo bogati kao Norveška, ne budi protiv toga samo jer mrziš Vučića.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|