|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 181 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 11:29 |
|
|
storarare je napisao/la: U NP će izgleda biti prikazan film quo vadis aida . Ma super nek im onda Jasmila gradi autoputeve ,bolnice , gasovod , plinovod , samo ne moj da da išta traže od Srbije Stoka nezahvalna. Ma ti nisi normalan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 11:42 |
|
|
Ma jok Oskara ce dobiti
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 11:55 |
|
|
Kako su dosadni sa tim filmovima. I mi smo svašta snimili pa nikoga ne masiramo da to gleda.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:02 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
Smarali ste sa onom laznom darom bubamarom u Jasenovcu
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:02 |
|
|
teranova je napisao/la: Kako su dosadni sa tim filmovima. I mi smo svašta snimili pa nikoga ne masiramo da to gleda. Kako ne masirate? Redovno vaši filmovi po kinima. Niko oko toga ne pravi neki nacionalni problem.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:07 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: teranova je napisao/la: Kako su dosadni sa tim filmovima. I mi smo svašta snimili pa nikoga ne masiramo da to gleda. Kako ne masirate? Redovno vaši filmovi po kinima.Niko oko toga ne pravi neki nacionalni problem. Otkup naših filmova stvar je vaših distributera. I to su pravi filmovi a ne politički motivisana propaganda.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:08 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Smarali ste sa onom laznom darom bubamarom u Jasenovcu Koga smo smarali? Prvi i jedini film na tu temu za razliku od vas koji ste onaj opštinski slučaj izdigli na nivo planetrane tragedije.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:09 |
|
|
teranova je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Kako ne masirate? Redovno vaši filmovi po kinima. Niko oko toga ne pravi neki nacionalni problem. Otkup naših filmova stvar je vaših distributera. I to su pravi filmovi a ne politički motivisana propaganda. I ovo je pravi film. Nikakva propaganda. Pogledaj kako o tome pišu na RTS Citat: anti-ratna priča posvećena Srebrenici
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:10 |
|
|
teranova je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la: Smarali ste sa onom laznom darom bubamarom u Jasenovcu Koga smo smarali? Prvi i jedini film na tu temu za razliku od vas koji ste onaj opštinski slučaj izdigli na nivo planetrane tragedije. Šteta je što je scenario unakažen. Mislim da se mogao snimiti dobar film.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:12 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: teranova je napisao/la: Koga smo smarali? Prvi i jedini film na tu temu za razliku od vas koji ste onaj opštinski slučaj izdigli na nivo planetrane tragedije.
Šteta je što je scenario unakažen. Mislim da se mogao snimiti dobar film. Ne bih znala reći kakav je film mogao biti ali u njemu nema osvetničke retorike, ako si primetio.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:13 |
|
|
teranova je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Šteta je što je scenario unakažen. Mislim da se mogao snimiti dobar film.
Ne bih znala reći kakav je film mogao biti ali u njemu nema osvetničke retorike, ako si primetio. Nisam ni rekao da ima. Pogledao sam film i žao mi je što se to nije bolje uradilo.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:20 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Pa vi čak i kroz komedije forsirate ratne teme samo pogledajte Koncentriši se baba "zli ćetnici hopkoliše Sarajevo"
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:25 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
teranova je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la: Smarali ste sa onom laznom darom bubamarom u Jasenovcu Koga smo smarali? Prvi i jedini film na tu temu za razliku od vas koji ste onaj opštinski slučaj izdigli na nivo planetrane tragedije. I svako ko ne nariĆe za Srebrenicom on jeĆetnik Mene samo fascinira N1/Nova SS ekipa koja ima sklonost da se posipa pepelom Ajde što se oni posipaju , nego traže od Srba da se kolektivno pospu pepelom. Oni ustvari hoće da vide nacionalno kastrirane Srbe.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:25 |
|
|
storarare je napisao/la: Pa vi čak i kroz komedije forsirate ratne teme samo pogledajte Koncentriši se baba "zli ćetnici hopkoliše Sarajevo" A da uporedimo svakodnevnu ratnu propagandu na RTRS sa tim filmovima? Film je umjetnost, dok ono što RTRS plasira stanovništvu RS izgleda kao da je još rat u toku. Dakle, ne znam ko zapravo forsira ratne teme. No eto, završilo se i to, snimljen je film o Srebrenici, Grbavici, Ničija zemlja i idemo dalje. Eto imaš sad Deset u pola, to nema nikakve veze sa ratom.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:31 |
|
|
Mada se mogu u jednu ruku i sloziti sa njima, a to je da su filmovi zesca depresija. Trebaju malo to osvjeziti
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:31 |
|
|
storarare je napisao/la: teranova je napisao/la: Koga smo smarali? Prvi i jedini film na tu temu za razliku od vas koji ste onaj opštinski slučaj izdigli na nivo planetrane tragedije.
I svako ko ne nariĆe za Srebrenicom on jeĆetnik Mene samo fascinira N1/Nova SS ekipa koja ima sklonost da se posipa pepelom Ajde što se oni posipaju , nego traže od Srba da se kolektivno pospu pepelom. Oni ustvari hoće da vide nacionalno kastrirane Srbe. Zašto misliš da moraš da naričeš? Ne moraš. Al nemoj se bar truditi da uvrijediš, ismiješ, da omalovažavaš. Jebote, kakav si čovjek ako se smiješ nekom ko je mučki ubijen? Jel normalno to, zapitaš li se? Pogotovo ako nisi bio aktivni sudionik rata, ako nisi bio vojno lice? A i ako jesi, svi oni koji su radili zlodjela, ne mogu sigurno mirno spavati. Svijest radi sama od sebe, koliko god se ti trudio da te to ne dira, da si monstrum. Manimo toga jel neko Srbin, Hrvat, Bošnjak. Halo ba, kad sam čitao o onom djetetu kod Konjica, meni se steglo oko srca. https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... iz-konjicaKoji vam je ***? Jebo vas ba i forum i sve, meni je degutantno gaziti po nevinim dječjim kostima.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:32 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Mada se mogu u jednu ruku i sloziti sa njima, a to je da su filmovi zesca depresija. Trebaju malo to osvjeziti Takve su teme, teške. Remake je da pogledaš jednom i nikad više.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:34 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la: Mada se mogu u jednu ruku i sloziti sa njima, a to je da su filmovi zesca depresija. Trebaju malo to osvjeziti Takve su teme, teške. Remake je da pogledaš jednom i nikad više.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 17 pro 2021, 12:38 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Takve su teme, teške. Remake je da pogledaš jednom i nikad više. Ma dobro, razumijem ja tebe zašta navijaš, recimo da te elemente donekle sadrži i Ničija zemlja, ta bosanska šaljiva konotacija se provlači iako je ratni film.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 30 pro 2021, 11:55 |
|
|
Iju Citat: Manja grupa građana održala je jučer protest ispred zgrade Radio televizije Crne Gore, koja je sinoć na jednom od svojih kanala prikazala film "Quo Vadis, Aida?" bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 04 sij 2022, 08:45 |
|
|
Citat: Miki Manojlović o filmu Jasmile Žbanić: Umjesto da čestitamo na nagradi, mi šutimo na “Quo Vadis, Aida?”
– Svaka velika nagrada koju dobije film iz naše zemlje ili okruženja je važna za sve nas i za širi prostor Balkana. Zato što obraća pažnju svijeta na našu kreativnost. Zato su prestižne nagrade važne ne samo za dobitnike, već za cijeli region, ukazao je Manojlović.
Dodao je da film „Quo vadis, Aida?” nosi fantastična glumica Jasna Đuričić, bez koje ne bi bilo ovog filma.
– Većinska tišina nije odgovor na tri najveće nagrade koje se mogu dobiti glasovima članova Evropske filmske akademije koje je ovaj film dobio, istakao je.
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 04 sij 2022, 16:43 |
|
|
Nikad čuo za tu nagradu, a priličan sam filmofil.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 04 sij 2022, 16:45 |
|
|
Vidiš šta Miki kaže, valjda je on neki autoritet u branši. To što ti ili ja nismo čuli, pa mi smo svakako laici koji su možda pregledali 1000 filmova, ali ne prate baš te dodjele nagrada. Ono, čuli smo za Oskara ili šta ja znam, znamo za Sarajevo film festival. Miki je ipak neko ko je u svijetu filma.
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 04 sij 2022, 16:47 |
|
|
Miki je relevantan tačno za šta, nema pošten film od Kusturice i Undergrounda.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Ovo je veliki šamar Srbima: Film o genocidu u Srebrenici je evropski film godine, na forumu muk Postano: 04 sij 2022, 16:50 |
|
|
Ma ja, samo još fali da ga etiketiraš kao pijanicu, drogeraša, a i skrenuo s puta, ubi ga kocka. 'ta će Miki, zna tamo neki Jovo, pregledao lokalnu videoteku piratskih kaseta. E da, ne koriste se više kasete samo da znaš. Odavno.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|