HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 ožu 2025, 10:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 239 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Tuđmanovo naslijeđe
PostPostano: 03 lis 2010, 19:02 

Naravno da se Bihać mogao uzeti. Ljudima ni tad ni sad nije jasno zašto su ih držali tu i mnogi su pizdili. Za Sarajevo je jasno, nije se ni mislilo uzimati niti ko postavlja pitanja zašto se nije uzelo.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:02 

DzoniBG je napisao/la:
caporegime je napisao/la:
ti i zapovjednik kad bi ste se udružili možda bi ste zajedničkim snagama sklopiti igračku iz kinder jajeta.

:smijeh

Zapovjednik je uzaludan tip, nije za poredjenje.

Reci ti meni , jel ne mislis da je Tudjman svesno popunjavao Krajinu ljudima iz Bosne, da bi za sva vremena resio to pitanje?!

Mislim da je u pravu totem koji cilja na to da ste te ljude mogli da iskoristite u Bosni mnogo bolje, a Krajina je prazna, pa prazna.

Potpisivanje Dejtona je omca oko vrata Hrvatima u BIH, a to je uradio Tudjman.

Dal je mogao bolje, dal su ga pritiskali...to je sad za analizu, ali ostaje istina da je on to potpisao, i da posle toga veoma tesko mozete popraviti svoje pozicije.

Nemoj me ti braniti, molim te. I ovako me neki optuzuju za srbofilstvo.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:05 

totem je napisao/la:
I bijeljina je imala zitelja kao Bihac, cijelo podrinje je bilo zeleno, pa ih nije ometalo da je osvoje za par sati. Jos pazi, ta bijeljina je imala bolju povezanost sa sarajevom. Sa obzirom da je Bihac bio od pocetka opkoljen, zbog cetnika u krajini u HR, imao je goru poziciju. A zasto bi se cetnici uznemiravali oko protjerivanja muslimana iz bihacke regije? Protjerali su duplo vise u podrinju. I pobili. Kako to da su svi gradovi gdje su muslimani bili u vecini pali odmah, samo Bihac nije pao. Ne peglaj, molim te. Sto se tice naseljenja, boli kita cetnike za njega. Poslali bi ih nasima u sr. bosni.

Pricas o razlicitim stvarima.

Kad je Arkan upao u Bijeljinu?! Na samom pocetku, kad ni jedan musliman nije imao pusku...a i tu je morao da ih ojadi, da strelja civile da bi ostale zaplasio.

Istocna Bosna je strateski mnogo vaznija na pocetku rata nego Bihac, to se cistilo kako bi se obezbedio siri prostor za vezu ka Banja Luci. Srbi su kuburili tada jer su imali fizicki presek na koridoru, nisu mogli da se i Bihacem bave tad.

A znali su da imaju Babu, posle si mozda mogao da udjes i da napravis jos jednu Srebrenicu, ali je prevagnulo to da se Babini nagone na Atifove, i tu ne gubis ni jednog coveka.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:05 

pohana jetrica je napisao/la:
Naravno da se Bihać mogao uzeti. Ljudima ni tad ni sad nije jasno zašto su ih držali tu i mnogi su pizdili. Za Sarajevo je jasno, nije se ni mislilo uzimati niti ko postavlja pitanja zašto se nije uzelo.

Odoste sa teme,a ima već tema o Bihaću...
rat-bih-hrvatskoj/operacija-zima-94-prva-biha-ka-kriza-t842.html

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:06 

DzoniBG je napisao/la:
ti i zapovjednik kad bi ste se udružili možda bi ste zajedničkim snagama sklopiti igračku iz kinder jajeta.

:smijeh

Zapovjednik je uzaludan tip, nije za poredjenje.

Reci ti meni , jel ne mislis da je Tudjman svesno popunjavao Krajinu ljudima iz Bosne, da bi za sva vremena resio to pitanje?!

Mislim da je u pravu totem koji cilja na to da ste te ljude mogli da iskoristite u Bosni mnogo bolje, a Krajina je prazna, pa prazna.

Potpisivanje Dejtona je omca oko vrata Hrvatima u BIH, a to je uradio Tudjman.

Dal je mogao bolje, dal su ga pritiskali...to je sad za analizu, ali ostaje istina da je on to potpisao, i da posle toga veoma tesko mozete popraviti svoje pozicije.

zašto sve gledate kao da se radilo o figuricama a ne o ljudima?
u oslobođenim odručjima hrvatske je bilo dosta slobodnog stambenog fonda.
ne zma gdje je to bilo slobodnih mjesta za naseljevanje u srednjoj bosni?
a nije se baš imalo novaca za gradnju većih kapaciteta.
a trebalo je ljude što hitnije smjestit.
na kraju krajeva ti ljudi na području hrvatske su doro došli.
a u daytonu je ostavljeno dosta toga da može osigurati kolikotoliko dobar život i ostvarenje većine ciljeva.
ostavljeni su mehanizmi zaštite a to što se hrvatski političari njima ne znaju služiti i što je rh odigrala sramotnu pilatovsku ulogu...to su već faktični problemi.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:08 

Mar-kan je napisao/la:

A vi opet, koga ćete upozoriti da skreće s teme nego mene, mada na ovoj temi nisam napisao niti jedan post do ovog sad što znači da ni Bihać koji se ovde spominje, nisam ja prvi pomenuo.

E Markane, Markane :D

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:10 

to ti vjerujem.
ti npr. i dan danas vjeruješ da hv nije zauzela banja luku jer se usrala moćne srpske vojske i da su jedino srbi pokazali čelična muda neustrašivo se postavivši na nato koji im naravno nije mogao ništa.

je li se tih ljudima ostvarila želja u prosincu 94'?
ili u ljto 95'?
ako je sve bilo do vlastite odluke.
što li tada ne zauzešte bihać?
nije vam se dalo?

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:12 

a u daytonu je ostavljeno dosta toga da može osigurati kolikotoliko dobar život i ostvarenje većine ciljeva.
ostavljeni su mehanizmi zaštite a to što se hrvatski političari njima ne znaju služiti i što je rh odigrala sramotnu pilatovsku ulogu...to su već faktični problemi.

Pa kazem, prioritet je bio Hrvatska, kad gledamo kroz tu prizmu onda je sve logicno.

Necu ja da branim Tudjmana, nista dobro ne mislim o njemu, jer nije ni on mislio o mom narodu. Al da izuzmemo licni pristup. On je vama zavrsio veliki posao u samoj Hrvatskoj, dok je u BIH mogao bolje...koliko bolje, to je sad predmet velike analize.

Jasno je bilo da kad je potpisana federacija sa muslimanima, da ste tu donji, jer iza pitkog teksta krije se mnogo toga nedorecenog, sto vam na dugi rok radi o glavi, a vidimo rezultate danas.

Jel ti stvarno mislis da uzimajuci sve u obzir, da ste morali ovako proci u BIH?

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:12 

Mar-kan je napisao/la:

A vi opet, koga ćete upozoriti da skreće s teme nego mene, mada na ovoj temi nisam napisao niti jedan post do ovog sad što znači da ni Bihać koji se ovde spominje, nisam ja prvi pomenuo.

Samo se nadovezao na tvoj post gdje spominješ Bihać i zauzimanje istog,sa čim se slažem kao što je lijepo analizirao gosp.Krešo na toj temi...

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:16 

DzoniBG je napisao/la:
totem je napisao/la:
I bijeljina je imala zitelja kao Bihac, cijelo podrinje je bilo zeleno, pa ih nije ometalo da je osvoje za par sati. Jos pazi, ta bijeljina je imala bolju povezanost sa sarajevom. Sa obzirom da je Bihac bio od pocetka opkoljen, zbog cetnika u krajini u HR, imao je goru poziciju. A zasto bi se cetnici uznemiravali oko protjerivanja muslimana iz bihacke regije? Protjerali su duplo vise u podrinju. I pobili. Kako to da su svi gradovi gdje su muslimani bili u vecini pali odmah, samo Bihac nije pao. Ne peglaj, molim te. Sto se tice naseljenja, boli kita cetnike za njega. Poslali bi ih nasima u sr. bosni.

Pricas o razlicitim stvarima.

Kad je Arkan upao u Bijeljinu?! Na samom pocetku, kad ni jedan musliman nije imao pusku...a i tu je morao da ih ojadi, da strelja civile da bi ostale zaplasio.

Istocna Bosna je strateski mnogo vaznija na pocetku rata nego Bihac, to se cistilo kako bi se obezbedio siri prostor za vezu ka Banja Luci. Srbi su kuburili tada jer su imali fizicki presek na koridoru, nisu mogli da se i Bihacem bave tad.

A znali su da imaju Babu, posle si mozda mogao da udjes i da napravis jos jednu Srebrenicu, ali je prevagnulo to da se Babini nagone na Atifove, i tu ne gubis ni jednog coveka.

To sam i htio rec. Da su htjeli, mogli su. Samo sto ce im Bihac? Bihac je bio potreban kao zaledje srbima u krajini. Kada nema srba, nije Bihac ni potreban. I koje naoruzanje su imali u bihacu, prije oluje? Manje vise isto kao u bijeljini. Na pocetku rata su imali i manje od toga. Muslimani prije oluje nisu bili u stanji nista da obrane. Sto su vasi htjeli, to su i uzeli. Dajte, nemojte mi tu spiku prodavat, koju zeleni mantraju, o slavne buzimske i *** palac. Prije 95 nisu mogli ni prdnut dalje od bihaca.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:17 

DzoniBG je napisao/la:

Pa kazem, prioritet je bio Hrvatska, kad gledamo kroz tu prizmu onda je sve logicno.

Necu ja da branim Tudjmana, nista dobro ne mislim o njemu, jer nije ni on mislio o mom narodu. Al da izuzmemo licni pristup. On je vama zavrsio veliki posao u samoj Hrvatskoj, dok je u BIH mogao bolje...koliko bolje, to je sad predmet velike analize.

Jasno je bilo da kad je potpisana federacija sa muslimanima, da ste tu donji, jer iza pitkog teksta krije se mnogo toga nedorecenog, sto vam na dugi rok radi o glavi, a vidimo rezultate danas.

Jel ti stvarno mislis da uzimajuci sve u obzir, da ste morali ovako proci u BIH?

mogli smo bolje.
al smo još izglednije mogli i gore.
uostalom, koliko smo to mi loše prošli?
od početne vojne premoći srbije i tihe političke podrške što je rezultat.
srbija bez jednog oka i srca, sa sandžakom koji se trese i vojvodinom za koju su očito međunarodni moćnici namijenili neki svoj plan.
ako je srbija tako lako odustala od kosova, ako nema odgovora sa sandžaklijsko bahaćenje, misliš li stvarno da bi se isprsila i stala na crtu borbe za RS.
nitko nije izvukao od onoga što je mogao.
nitko.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:17 

ti npr. i dan danas vjeruješ da hv nije zauzela banja luku jer se usrala moćne srpske vojske i da su jedino srbi pokazali čelična muda neustrašivo se postavivši na nato koji im naravno nije mogao ništa.

Ne prika. Smatram da VRS nije imala nikakve šanse protiv HVO plus HV plus AbiH plus zračna potpora NATO minus bilo kakva potpora VJ plus osjećaj da protiv sebe imaš sve to.

Ali, to i jeste bilo tako što je već donesena odluka šta će čije biti. Naša je R. Srpska a vaše je... šta?

Hrvatska bez RSK + biH Hrvati bez bilo čega osim proste činjenice da su tu gdje jesu.
Hoće li se vaš položaj u tzv. biH popravljati ili će ostati sve isto, vidjećemo :D

Jesmo li zadovoljni odgovorom :rolleyes

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:19 

Mar-kan je napisao/la:

Samo se nadovezao na tvoj post gdje spominješ Bihać i zauzimanje istog,sa čim se slažem kao što je lijepo analizirao gosp.Krešo na toj temi...

Ja sam pomenuo Bihac, i odma su se drugi uprotivili mojom tvrdnjom da je vestacki odrzavan u zivot. Ispricavam se druze markane.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:20 

Ne prika. Smatram da VRS nije imala nikakve šanse protiv HVO plus HV plus AbiH plus zračna potpora NATO minus bilo kakva potpora VJ plus osjećaj da protiv sebe imaš sve to.

Ali, to i jeste bilo tako što je već donesena odluka šta će čije biti. Naša je R. Srpska a vaše je... šta?

Hrvatska bez RSK + biH Hrvati bez bilo čega osim proste činjenice da su tu gdje jesu.
Hoće li se vaš položaj u tzv. biH popravljati ili će ostati sve isto, vidjećemo :D

Jesmo li zadovoljni odgovorom :rolleyes

ne žuri.
povijest je pokazala da se na ovim prostorima ništa ne može na daleko predvidjeti.
a situacija se može tako iz korijena izmijeniti da bi i nostradamusa rasplakala živopisna bosanska neredvidljivost.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:22 

Mar-kan je napisao/la:

A ko je g. Krešo i zašto bih ja vjerovao g. Kreši kad ni Srbima nije jasno zašto nisu uzeli Bihać a mogli su ga uzeti. To je uniformno mišljenje svih onih koji su bili na bihaćkom ratištu a valjda oni najbolje znaju ko šta kako i gdje pa su zato i pizdili i gubili živce i u bradu psovali matere onima iznad.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:23 

totem je napisao/la:
To sam i htio rec. Da su htjeli, mogli su. Samo sto ce im Bihac? Bihac je bio potreban kao zaledje srbima u krajini. Kada nema srba, nije Bihac ni potreban. I koje naoruzanje su imali u bihacu, prije oluje? Manje vise isto kao u bijeljini. Na pocetku rata su imali i manje od toga. Muslimani prije oluje nisu bili u stanji nista da obrane. Sto su vasi htjeli, to su i uzeli. Dajte, nemojte mi tu spiku prodavat, koju zeleni mantraju, o slavne buzimske i *** palac. Prije 95 nisu mogli ni prdnut dalje od bihaca.

A onda dodjemo do toga da je Beograd strateski otpisao Krajinu jos mnogo pre Oluje, i da im Bihac kao zaledje nije bio ni potreban.

Velika Srbija u seseljevim granicama je stala u Vukovaru, Krajina je zivela neko vreme kao felericno dete te pocetne zamisli. Videlo se da od tog nema leba, i ceo vojni aparat se okrenuo Bosni.

Ne verujem u precizan dogovor Milosevica i Tudjmana u Karadjordjevu, ali vremenom je bilo jasno da je Sloba to otpisao...jer sta ce sa Krajinom, cemu da je pripoji?! To bi bila neka frajnkenstajn mapa... cak i Mladic je divljao u Srebrenici, sproveo tu ofanzivu 20 dana pre Oluje... mislis da nije znao sta se sprema Srbima u Krajini...jeste, ali em je bio nezainteresovan, em je bio nemocan.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:23 

BiH Hrvati prvi put imaju (solidnu) razinu autonomije kroz kantone, mehanizme za zaštitu nacionalnih interesa na državnoj razini. U odnosu na 1991. imaju većinu u 4 gradska naselja iznad 10 000 stanovnika, vlastito sveučilište, ekonomski stoje bolje od preostala dva naroda...

Nije idealno, ali nije ni za plakanje i napadaje bijesa i neke čudne mitomanije.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:25 

Mar-kan je napisao/la:

A ko je g. Krešo i zašto bih ja vjerovao g. Kreši kad ni Srbima nije jasno zašto nisu uzeli Bihać a mogli su ga uzeti. To je uniformno mišljenje svih onih koji su bili na bihaćkom ratištu a valjda oni najbolje znaju ko šta kako i gdje pa su zato i pizdili i gubili živce i u bradu psovali matere onima iznad.

a zašto bi se vjerovalo neidentificiranim vojnicima koji pate od poremećaja ličnosti sa posljedicom mišljenja da mogu sve ušpravo zato jer su srbi.
na ovom forumu ima dosta ljudi koji su ratovali u obrani bihaća i čija se mišljenja razilaze od tvog temeljenog na pričio o neidentificiranim vojnicima.
i kod nas je bilo ljudi koji su bili uvjereni kako smo zapadnu slavoniju mogli dovršiti još za dan-dva, kako je primirje oko izvlačenja vukovarskih ranjenika spriječilo stopostotno uspješnu akciju razbijanja blokade vukovara, kako je poslije maslenice za 3 dana moga o pasti knin.....
ameri bi rekli bullshit.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:25 

Mar-kan je napisao/la:

general pukovnik, prof., dr. sc. Krešimir Ćosić....

Ne znam zašto ga nisu uzeli,politika,šverc,pitaj svoje.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:29 

mogli smo bolje.
srbija bez jednog oka i srca, sa sandžakom koji se trese i vojvodinom za koju su očito međunarodni moćnici namijenili neki svoj plan.
ako je srbija tako lako odustala od kosova, ako nema odgovora sa sandžaklijsko bahaćenje, misliš li stvarno da bi se isprsila i stala na crtu borbe za RS.
nitko.

Srbija je odustala od Kosova jer je to morala, i zato sto je to strateski njen dugorocni interes. Sandzak ce se smiriti, a Vojvodina ce ostati tu gde jeste.

Pricamo iz perspektive Hrvata i Hrvatske, koji su nacelno pobednici u ratu, Srbi su izgubili, i ne mozemo da posmatramo stvari iz istog ugla.

Vi to sto ste "pobedili", to je samo u Hrvatskoj, u BIH ste jako lose prosli, i to ne kazem da bi vam solio ranu, jer mislim da u perpektivi rastakanje bolesnika zvani drzava BIH nije moguce bez Hrvata, ali ne ovako marginalizovanih, i od Zagreba ostavljenih.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:30 

Mar-kan je napisao/la:

Ne znam zašto ga nisu uzeli,politika,šverc,pitaj svoje.

To je to.

A i ne pita mi se. Bilo pa prošlo.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:31 

DzoniBG je napisao/la:
totem je napisao/la:

A onda dodjemo do toga da je Beograd strateski otpisao Krajinu jos mnogo pre Oluje, i da im Bihac kao zaledje nije bio ni potreban.

Velika Srbija u seseljevim granicama je stala u Vukovaru, Krajina je zivela neko vreme kao felericno dete te pocetne zamisli. Videlo se da od tog nema leba, i ceo vojni aparat se okrenuo Bosni.

Ne verujem u precizan dogovor Milosevica i Tudjmana u Karadjordjevu, ali vremenom je bilo jasno da je Sloba to otpisao...jer sta ce sa Krajinom, cemu da je pripoji?! To bi bila neka frajnkenstajn mapa... cak i Mladic je divljao u Srebrenici, sproveo tu ofanzivu 20 dana pre Oluje... mislis da nije znao sta se sprema Srbima u Krajini...jeste, ali em je bio nezainteresovan, em je bio nemocan.

Znaci pricamo isto, samo sa razlicnim izrazima. I MZ je htjela da se neki balans ocuva. A dali je bilo nekog cvrstog dogovora izmedju ovih dvojice, tko da zna. Samo hocu rec, da oko te price o dogovoru ima suvise poklapanja. Ako nije tako sto HV nije usla u BL? Odgovori mi. Narod je bio spakiran isto kao ovi u kninu. VRS u panici. Sto se to dogodilo preko noci, da nasi nisu htjeli uci. Vjerujem da nema hrvatskog vojnika sto ne bi htio uci tamo. Ali stiglo je naredjenje. Od koga? Od franceka. Povlacenje. Zasto? Tko zna.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:36 

Ovdje je paralelna stvarnost u glavama...

Moglo se ovo, nije se htjelo uzeti ono što se moglo, sve je bilo isplanirano... I to govore ljudi čije političke elite nisu u stanju isplanirati državne rashode par mjeseci unaprijed. Ali oni tada su sve isplanirali...

Zapravo, ovo je tipično i, kolikogod zvučalo čudno, teoretičari urote su zapravo ljudi koji moraju živjeti u iluziji da neki monstrumi, ili mudraci, upravljaju svime, jer time dobivaju privid da cijeli ovaj kaos netko ipak kontrolira. Istina je, najčešće, puno banalnija, kaotičnija i surovija i svatko lovi ono što može.

Dosta jeftine psihologije i jeftinih rasprava, odoh.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:37 

DzoniBG je napisao/la:

mogli smo bolje.
nitko.

Srbija je odustala od Kosova jer je to morala, i zato sto je to strateski njen dugorocni interes. Sandzak ce se smiriti, a Vojvodina ce ostati tu gde jeste.

Pricamo iz perspektive Hrvata i Hrvatske, koji su nacelno pobednici u ratu, Srbi su izgubili, i ne mozemo da posmatramo stvari iz istog ugla.

Vi to sto ste "pobedili", to je samo u Hrvatskoj, u BIH ste jako lose prosli, i to ne kazem da bi vam solio ranu, jer mislim da u perpektivi rastakanje bolesnika zvani drzava BIH nije moguce bez Hrvata, ali ne ovako marginalizovanih, i od Zagreba ostavljenih.

bosna i hercegovina stvorena u daytona je barem na papiru ostavljala dojam države koja će nekako uspjeti zadovoljiuti većinu intersa naroda koji u njoj žive.
hrvati su na papiru dobili jednakopraqvnost i konstitutivnost i vjeruj mi kad malobrojniji narod na papiru dobije mogućnost imati istu težinu kao i onaj mnogobrojniji onda to ima neku težinu, zare ne?
s druge strane bi se izbio adut onim muslimanskim snagama koji su vječito blebetali o hrvatskom secesionizmu.
u konačnici tuđman je zamislio ambiciozan plan ekonomsko pokoravanja cijele federacije a kasnije cijele bih.
nije uspio ponajviše zbog, što će se ispostaviti, lošeg kadra na raspolaganju a zasigurnoi je i međ. zajednica odnosno oni dijelovi koji nikako nisu bili skloni hrvatskoj, uočila takav plan.
upravo djelovanje međunarodne zajednice u unutar političkim procesima u hrvatskoj krajem 90-ih godina je obilježene borbom protiv tuđmana na svim frontovima.
korištenjem medija, NVO, sindikata pa čak i glazbenika i raznoraznih kvazi umjetnika
složit ćeš se, jebe se MZ-u kako se živi unutar same hrvatske i kako je ljudima unutra.
lomljenjem tuđmana pokušala se slomiti ekspanzijska uloga hrvatske u regiji u poratnom razdoblju.
jer očito MZ nije namijenila takvu ulogu hrvatskoj.
s mehanizmima stvorenima u daytonu dobar igrač čini čuda.
loš igrač gubi ono i što mu po minimumu pripada.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 19:43 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
mateb je napisao/la:
Ovdje je paralelna stvarnost u glavama...

Moglo se ovo, nije se htjelo uzeti ono što se moglo, sve je bilo isplanirano... I to govore ljudi čije političke elite nisu u stanju isplanirati državne rashode par mjeseci unaprijed. Ali oni tada su sve isplanirali...

Zapravo, ovo je tipično i, kolikogod zvučalo čudno, teoretičari urote su zapravo ljudi koji moraju živjeti u iluziji da neki monstrumi, ili mudraci, upravljaju svime, jer time dobivaju privid da cijeli ovaj kaos netko ipak kontrolira. Istina je, najčešće, puno banalnija, kaotičnija i surovija i svatko lovi ono što može.

Dosta jeftine psihologije i jeftinih rasprava, odoh.

A dosta i tvog relativiziranja posljedica devedestih za BH Hrvate. Tuđman i službeni Zagreb su preuzeli odgovrnost 92' za BH Hrvate, jer su skinuti demokratski izabrani naši predstavnici (kakvi-takvi), jer nismo imali izbora da išta biramo, niti smo imali pravo birati u Hrvatskoj, koja je za nas većinu stvari potpisala.

I sad izvlačenje na naše prosječno loše političare, je isto kao da u nogometu otužuješ golmana za primljeni šesti gol njegovom greškom, a već gubiš sa 5:0 i izgubio si sve šanse za povoljnim rezultatom.

Stanje BiH Hrvata je izravno najviše posljedica politike Republike Hrvatske devedesetih. Loši BH hrvatski političari su tu bili samo utopljeni u sivilo poltičke sudbine BH Hrvata.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 239 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: dunno, Groot, Naša Kvačica, pomocnik kuhara i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: