HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 sij 2025, 01:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1023 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novak Đoković
PostPostano: 11 sij 2022, 01:18 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ma Duduova, ova iznad. Zeznuo sam se ali evo, bit će nešto izgleda. :D

Kakav je ovo fetiš u zadnje vrijeme da cura mora biti inteligentna? :zubati

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:20 

Ministry of Sound je napisao/la:
Evo u pismu (organizatorima turnira) vrlo jasno, od ministra zdravstva, ne može se ući u državu bez cijepljenja, a preboljen COVID ne daje izuzeće od cijepljenja. Pismo je datirano 29.11. Đokovića je zajebao teniski savez.

Što se tiče tretmana, trebalo je i bolje, ali da nisu slijedili standardnu proceduru, bili bi optuženi za favoriziranje bogatih.

slika

slika

Znam za sve to, ali to nema nikakve logike...

Neko ko je skoro imao covid, ima vise antitela, i organizam ce mu se bolje nositi sa bolescu... Novak je vec prebolovao, barem jednom, i nikakvih simptoma nije imao... a ljudi koji su vam full vakcinisani, a to je 92%, prakticno svi koji su mogli, sire ovih dana virus kao blesavi, imate blizu 70k slucajeva dnevno...

Da malo razmisljaju rekli bi - glavni uslov za ulazak u zemlju je pored vize i negativan PCR test... i to da se proverava svaki dan, jer je prvih nekoliko dana u svacionici koshnica, samo jedan od tih vakcinisanih da unese virus, upropastice turnir...

Ovako sve to izgleda potpuno suludo, od komunikacije medju instancama, ponasanja border pandura, izjava politicara, presude suda... ne zna se ko pije, ko placa... napravili su sebi tezak autogol...

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:21 

Naša Kvačica je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Ma Duduova, ova iznad. Zeznuo sam se ali evo, bit će nešto izgleda. :D

+ radioaktivna. Vakim se ne prilazi bez Gajgera :zubati

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:21 

Mudro okončao konferenciju za medije kad su krenuli s pitanjima zašto je Đoković išao po raznim manifestacijama nakon što je dobio pozitivan rezultat.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:24 

DzoniBG je napisao/la:
Evo u pismu (organizatorima turnira) vrlo jasno, od ministra zdravstva, ne može se ući u državu bez cijepljenja, a preboljen COVID ne daje izuzeće od cijepljenja. Pismo je datirano 29.11. Đokovića je zajebao teniski savez.

Što se tiče tretmana, trebalo je i bolje, ali da nisu slijedili standardnu proceduru, bili bi optuženi za favoriziranje bogatih.

slika

slika

Znam za sve to, ali to nema nikakve logike...

Neko ko je skoro imao covid, ima vise antitela, i organizam ce mu se bolje nositi sa bolescu... Novak je vec prebolovao, barem jednom, i nikakvih simptoma nije imao... a ljudi koji su vam full vakcinisani, a to je 92%, prakticno svi koji su mogli, sire ovih dana virus kao blesavi, imate blizu 70k slucajeva dnevno...

Da malo razmisljaju rekli bi - glavni uslov za ulazak u zemlju je pored vize i negativan PCR test... i to da se proverava svaki dan, jer je prvih nekoliko dana u svacionici koshnica, samo jedan od tih vakcinisanih da unese virus, upropastice turnir...

Ovako sve to izgleda potpuno suludo, od komunikacije medju instancama, ponasanja border pandura, izjava politicara, presude suda... ne zna se ko pije, ko placa... napravili su sebi tezak autogol...

Mislim da je uvjet za strance i cijepljenje i negativan PCR test 72 sata prije dolaska u AU, mada nisam vidio da se kod Đokovića spominje PCR test.

Uglavnom, možemo razgovarati o tome jesu li zakoni i propisi logični ili ne, ali takvi su kakvi su.

Uspio je ući u zemlju kontra propisima zbog proceduralne greške graničara, i to je to. I prije izlaska na sud sam rekao da ima 50% šanse da uđe jer je sucima često važnija procedura, i tako i bi.

Ne mislim da će ga nogirati ovaj ministar, bilo bi previše.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:28 

Tačno je da je za ulazak u Australiju potrebna vakcinacija, ali je i premijer dan pre Đokovićevog dolaska rekao da mu daju medicinsko izuzeće na osnovu odluke vlade savezne države Viktorije. On je rekao da je to njihova odluka i ne ulazi u nju, ali da izuzeci postoje i tako se radi. Praktično je potvrdio da Đoković može da dođe iako je nevakcinisan.
Da je jasno rekao da Đoković ne može da dođe ako nije vakcinisan (bez obzira na odluku Viktorije), ovaj ne bi ni krenuo u Australiju.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:29 

Uspio je ući u zemlju kontra propisima zbog proceduralne greške graničara, i to je to. I prije izlaska na sud sam rekao da ima 50% šanse da uđe jer je sucima često važnija procedura, i tako i bi.

I proceduralna greska, i zakljucak sudije da je Djokovic prilozio sve sto se od njega trazilo...

Valjda sad nece ovaj ministar za imigraciju da ga otera...ima prava na to, ali to bi bio skandal tek...

Napravili su takvu reklamu i antireklamu, AO ce biti gledan kao nikad...

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:31 

Treba imati želudac da se ostane. Ako bude mogao da ostane.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 01:56 

Ja sam stavio neku opkladu na Đokovića (za osvajanje turnira) dok je trajalo suđenje. Koeficijent mu se kretao od 1.5, pa sve do 4 (to je bilo kad je pritvoren), jer je naravno njegovo sudjelovanje ili nesudjelovanje najveći faktor u koeficijentu. Dok je trajalo suđenje, koef je bio 2.7, tad sam stavio nešto malo jer je djelovalo da mu ide u prilog. Gledam danas koef, očekujem da se oborio na 2, ali je i dalje oko 2.7, što me čudi, kao da oslobađanje nije imalo nikakav efekt. Valjda će tek pasti koef nakon što krene takmičenje ili se izjasni ministar za imigraciju.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 02:00 

Ja sam stavio neku opkladu na Đokovića (za osvajanje turnira) dok je trajalo suđenje. Koeficijent mu se kretao od 1.5, pa sve do 4 (to je bilo kad je pritvoren), jer je naravno njegovo sudjelovanje ili nesudjelovanje najveći faktor u koeficijentu. Dok je trajalo suđenje, koef je bio 2.7, tad sam stavio nešto malo jer je djelovalo da mu ide u prilog. Gledam danas koef, očekujem da se oborio na 2, ali je i dalje oko 2.7, što me čudi, kao da oslobađanje nije imalo nikakav efekt. Valjda će tek pasti koef nakon što krene takmičenje ili se izjasni ministar za imigraciju.

Ne bih se kladio na njega na tvom mestu. Činjenica da nije mogao da trenira dok je bio u pritvoru je ogroman faktor.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 02:02 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Ne bih se kladio na njega na tvom mestu. Činjenica da nije mogao da trenira dok je bio u pritvoru je ogroman faktor.

Ma moje klađenje je taktičko, skoro nikad ne držim opkladu do kraja nego uletim kad mislim da je koef. pogrešan, pa likvidiram poziciju kad dođe koef gdje bi trebao biti.

Ako se definitivno isprofilira da ostaje u AU, trebao bi pasti koef ispod 2. i onda izlazim. Ali se baš ništa nije pomjerilo ni uz presudu jučer, to nema smisla.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 02:03 

Bolje da ide kući nego da se blamira jer neće uspeti posle ovoga.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 03:00 

DzoniBG je napisao/la:

I proceduralna greska, i zakljucak sudije da je Djokovic prilozio sve sto se od njega trazilo...

Valjda sad nece ovaj ministar za imigraciju da ga otera...ima prava na to, ali to bi bio skandal tek...

Napravili su takvu reklamu i antireklamu, AO ce biti gledan kao nikad...

Koliko sam čuo, javnost u AU podupire deportaciju.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 03:47 

Mar-kan je napisao/la:

Mislim da je poželjno da djevojka "zrači" pozitivnom energijom.

slika

Citat:
University of Zagreb/Sveuciliste u Zagrebu
Degree Name: Master of Science (MS)
Field Of Study: Electrical, Electronics and Communications Engineering
Dates attended or expected graduation: 2009 – 2014

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 04:20 

Citat:
Novak Djokovic visa application: did Australian Open champion lie on entry form?

Australian Border officials are investigating whether Novak Djokovic provided false evidence on his entry form for Australia – in an enormous development ahead of the Australian Open.

Australian Border officials are investigating whether Novak Djokovic lied on his entry form for Australia.

In the latest twist to the world No 1’s visa saga it appears he made a false declaration claiming he had not travelled in the 14 days leading up to his arrival in Melbourne.

The world No 1, who yesterday won a court hearing to have the decision to cancel his visa quashed, remains in Australia as the Federal Government weighs up the option of re-detaining and deporting him.

All travellers arriving in Australia are asked if they have “travelled or will travel in the 14 days prior to your flight to Australia” and warned: “Giving false or misleading information is a serious offence. You may also be liable to a civil penalty for giving false or misleading information.”

Djokovic ticked “No” in response to the question which appears to be in direct conflict with the timeline of his recent movements.

Giving false or misleading information to the Australian Government is a serious offence. If convicted, the maximum penalty is imprisonment for 12 months.

Djokovic departed Spain, bound for Australia, on January 4th with a stopover in Dubai, according to his sworn affidavit.

This would mean Djokovic would have had to be in Spain from about 11.30pm on Dec 22 AEDT which would be 1.30pm on Dec 22 Spanish time to comply with the rules not to travel within two weeks of arriving in Australia.

Social media posts show Djokovic was pictured in Belgrade Serbia on December 25 playing tennis in the street and posing with handball star Petar Djordjic.

It is the latest red flag in the dramatic story which has made headlines around the world.

Djokovic declared that he tested positive for Covid on December 16 and returned a negative result on December 22.

During the period of infection he was pictured maskless in Belgrade attending events and mingling with children.

He has sparked immense backlash with many criticising his attitude towards the virus.

Djokovic is a known anti-vaxxer.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 04:35 

Da ne pomislite da je Đoković na piku jer je Srbin/Balkanac, whatever:

Citat:
In October 2015 Heard faced criminal proceedings in Australia for taking the couple's two yorkshire terriers, Pistol and Boo, into the country illegally. She and Depp, 57, recorded a now-infamous video in 2016 apologising for doing so.

https://www.theguardian.com/film/2017/jun/27/johnny-depps-dogs-australias-deputy-pm-threatens-actor-with-perjury-investigation

Država ih je na kraju natjerala da naprave ispriku i pročitaju propagandnu poruku, objavljeno na službenom YT kanalu.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 10:59 

Tri vam kengurske majke hebem :sega

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 11:48 

Dobro je urađeno, hahahaha

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 11:50 

Svi se dobro obrukali, najviše diletantska vlada Australije i Đoletov ćale.
Đole opet najmanje, mnogi ga vide kao borca za lična prava u vremenima kad je mainstream svugdje tražen. Takvih je sve više u EU kojima je Corona i njene mjere na vrh glave, i ne samo Corona.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 11:57 

teranova je napisao/la:
Dobro je urađeno, hahahaha

..kad ne razumijes njemacki.

Inace ti bude ono BASH, ali BASH sranje.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 11:59 

Mar-kan je napisao/la:

Nije radioaktivna, vec je samo malo radioaktivna. (ko ono nadrealisti kad kazu)

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 11:59 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Koliko je bio izvan treninga, 4-5 dana? Realno, to je ništa. Ima sad 5-6 dana treniranja prije prvog meča, u prva tri kola neće imat jače protivnike, taman dovoljno da uhvati tempo.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 12:03 

.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 12:06 

Mar-kan je napisao/la:

'Ost'o mi je unutra', dobiva potpuno drugi smisao. :D

Vrh

PostPostano: 11 sij 2022, 12:24 

teranova je napisao/la:
Bolje da ide kući nego da se blamira jer neće uspeti posle ovoga.

Blam je ako eventualno ispadne u prva 3 kola. Nema se što više kome dokazivati, ima samo AO 9 naslova.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1023 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: