|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 195 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
PCM
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 18:47 |
|
|
Prijedlog s elektorima je ok. Muslimani naravno neće pristati na ovo nikad.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 18:50 |
|
|
Gospodin Elektor neumorno radi da garantuje aktivno biračko pravo hrvatskom puku Kalesije i okolice.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 18:51 |
|
|
Harezm je napisao/la: Gospodin Elektor neumorno radi da garantuje sva prava hrvatskom puku Kalesije i okolice. Hrvati Kalesije: Samir, Amir i Mir.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1027 of 2558 - 40.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 18:53 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Hrvati Kalesije... To je kad Muslimani vode tešku brigu što će biti za par Hrvata Kalesije. A u RS-u godinama ne znaju napraviti svoju običnu izbornu koaliciju, koju svako malo neko torpedira. Da ne kažem da se u Srebrenici glede toga stalno blamiraju i prodaju za sitno.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 18:54 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Harezm je napisao/la: Gospodin Elektor neumorno radi da garantuje sva prava hrvatskom puku Kalesije i okolice. Hrvati Kalesije: Samir, Amir i Mir.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:00 |
|
|
Inače, već imamo elektorski model u Federaciji. Potrebno je samo da visoki predstavnik poništi ranije odluke i vrati broj zastupnika na 30 i pravo veta na 50% zastupnika.
1027 of 2558 - 40.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Elektor21
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:02 |
|
|
Ja dok sam pisao ovde na forumu usput sam napravio i model za izbor u DN. https://youtu.be/XsmBnpAzR8Q
_________________ https://izbornizakon.blogspot.com
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60949 Lokacija: DAZP HQ
|
Harezm je napisao/la: dudu je napisao/la: Dobro je ovo, potpisujem, kontrolni paket je kod nas definitivno.
Ovo muslimanima daje 1,4 od 3 člana predsjedništva. Kad bi svi glasali za hrvatskog člana predjsedništva ne bi došli do 40. Di ti vidiš 40, pa cijeli Bošnjakistan nosi 18.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:06 |
|
|
dudu je napisao/la: Harezm je napisao/la: Ovo muslimanima daje 1,4 od 3 člana predsjedništva. Kad bi svi glasali za hrvatskog člana predjsedništva ne bi došli do 40. Di ti vidiš 40, pa cijeli Bošnjakistan nosi 18. Vjerovatno bi mogli izabrati i dio elektora iz SBZ i HNZ za Predsjednistvo ukoliko bi dzamija tako naredila. Isto vrijedi i za DN. Ukoliko je 1/3 kvota kao sada - ovo bi bio pushing rodjo Ukoliko je natopolovična većina kontrolni paket - onda ok, jer bi mogućnosti zlouporabe onda bile minimalne.
|
|
Vrh |
|
|
zec
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:07 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1384 Lokacija: Hercegovina
|
Ne znam što ste skočili na elektora21, ovo je odličan prijedlog. Ovako nešto i Čović predlaže na pregovorima.
U praksi, svaki put bi sami sebi izabrali člana Predsjedništva i to glatko.
Želje i pozdravi su super, ali treba biti realan. Bilo bi najbolje da se pripojimo RH. Ako ne to, onda da imamo svoj entitet. Elektorski model + da iz Dn FBiH izbacimo "Hrvate" iz USK, BPK i KS bi bilo ogromno poboljšanje i mogli bi puno lakše yebat muslimane.
|
|
Vrh |
|
|
carles
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Hrvati Kalesije... Hrvat iz Kalesije može da glasuje
|
|
Vrh |
|
|
Elektor21
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:11 |
|
|
zec je napisao/la: Elektorski model + da iz Dn FBiH izbacimo "Hrvate" iz USK, BPK i KS bi bilo ogromno poboljšanje i mogli bi puno lakše yebat muslimane. Prema mom modelu za DN, Kanton Sarajevo bi davao 1.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:12 |
|
|
dudu je napisao/la: Harezm je napisao/la: Ovo muslimanima daje 1,4 od 3 člana predsjedništva. Kad bi svi glasali za hrvatskog člana predjsedništva ne bi došli do 40. Di ti vidiš 40, pa cijeli Bošnjakistan nosi 18. Mislim da je g.Elektor rekao 40, pa sam se pouzdao u taj broj. Broj je nebitan. Prevelik muslimanski broj elektora. Moglo bi proć, ako se zabetonira DN, i uz modifikaciju da kantoni s manje od 10% Hrvata imaju 0 elektora. To bi izbacilo TK, KS, BPK i USK iz računice. Ovako kako je sad je neprihvatljivo. @Elektor, bi li mogao preračunati elektore ako izbaciš kantone s manje od 10% Hrvata?
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:13 |
|
|
Elektor21 je napisao/la: zec je napisao/la: Elektorski model + da iz Dn FBiH izbacimo "Hrvate" iz USK, BPK i KS bi bilo ogromno poboljšanje i mogli bi puno lakše yebat muslimane. Prema mom modelu za DN, Kanton Sarajevo bi davao 1. Izbor hrvatskih elektora iz mjesovitih zupanija je kljucan. Ukoliko bi tu mogli manipulirati kao i sada - nula bodova. Takodjer i pitanje 1/3 delegata za "kontrolni paket" ili +50%.
|
|
Vrh |
|
|
Elektor21
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:15 |
|
|
Harezm je napisao/la: Mislim da je g.Elektor rekao 40, pa sam se pouzdao u taj broj. Broj je nebitan. Prevelik muslimanski broj elektora. Moglo bi proć, ako se zabetonira DN, i uz modifikaciju da kantoni s manje od 10% Hrvata imaju 0 elektora. To bi izbacilo TK, KS, BPK i USK iz računice. Ovako kako je sad je neprihvatljivo. @Elektor, bi li mogao preračunati elektore ako izbaciš kantone s manje od 10% Hrvata? Ne. jer čitava FBiH mora biti izborna jedinica. Inače Hrvati iz Sapne nebi mogli glasovati.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:15 |
|
|
PCM je napisao/la: dudu je napisao/la: Kad bi svi glasali za hrvatskog člana predjsedništva ne bi došli do 40. Di ti vidiš 40, pa cijeli Bošnjakistan nosi 18.
Vjerovatno bi mogli izabrati i dio elektora iz SBZ i HNZ za Predsjednistvo ukoliko bi dzamija tako naredila. Isto vrijedi i za DN. Ukoliko je 1/3 kvota kao sada - ovo bi bio pushing rodjo Ukoliko je natopolovična većina kontrolni paket - onda ok, jer bi mogućnosti zlouporabe onda bile minimalne. Natpolovična je većina i još kontrolni paket izbora u klubu DN FBIH. Nema tu greške, utjecaj muslimana je tu minimalan. Najbolje da napravi probni izračun za zadnje izbore, ali ja tu ne vidim kako Komšić može do 30, nema šanse.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:18 |
|
|
PCM je napisao/la: Elektor21 je napisao/la: Prema mom modelu za DN, Kanton Sarajevo bi davao 1. Izbor hrvatskih elektora iz mjesovitih zupanija je kljucan. Ukoliko bi tu mogli manipulirati kao i sada - nula bodova. Takodjer i pitanje 1/3 delegata za "kontrolni paket" ili +50%. Nisi realan, jedino utjecaja imaju da ne glasaju za bošnjačke kandidate, nego samo za naše i opet nemaju presudan utjecaj.
|
|
Vrh |
|
|
Elektor21
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Natpolovična je većina i još kontrolni paket izbora u klubu DN FBIH. Nema tu greške, utjecaj muslimana je tu minimalan. Najbolje da napravi probni izračun za zadnje izbore, ali ja tu ne vidim kako Komšić može do 30, nema šanse. Sami računajte to. Ja nisam računao precizno to, ali mislim da bi na zadnjim izborima Komšić osvojio oko 30, a Čović preko 50. Što znači da bi već u prvom krugu izbora pobijedio Čović, ne bi se ni išlo u glasovanje u DN.
|
|
Vrh |
|
|
zec
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:21 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1384 Lokacija: Hercegovina
|
Elektor21 je napisao/la: zec je napisao/la: Elektorski model + da iz Dn FBiH izbacimo "Hrvate" iz USK, BPK i KS bi bilo ogromno poboljšanje i mogli bi puno lakše yebat muslimane. Prema mom modelu za DN, Kanton Sarajevo bi davao 1. Ja bi ovo prihvatio.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:24 |
|
|
Elektor21 je napisao/la: dudu je napisao/la: Natpolovična je većina i još kontrolni paket izbora u klubu DN FBIH. Nema tu greške, utjecaj muslimana je tu minimalan. Najbolje da napravi probni izračun za zadnje izbore, ali ja tu ne vidim kako Komšić može do 30, nema šanse. Sami računajte to. Ja nisam računao precizno to, ali mislim da bi na zadnjim izborima Komšić osvojio oko 30, a Čović preko 50. Što znači da bi već u prvom krugu izbora pobijedio Čović, ne bi se ni išlo u glasovanje u DN. Onaj tko pravi model i reklamira ga, a nije ga sam testirao na zadnja tri izborna kruga, nije uopće za razmatranje.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:29 |
|
|
dudu je napisao/la: PCM je napisao/la: Vjerovatno bi mogli izabrati i dio elektora iz SBZ i HNZ za Predsjednistvo ukoliko bi dzamija tako naredila. Isto vrijedi i za DN. Ukoliko je 1/3 kvota kao sada - ovo bi bio pushing rodjo Ukoliko je natopolovična većina kontrolni paket - onda ok, jer bi mogućnosti zlouporabe onda bile minimalne. Natpolovična je većina i još kontrolni paket izbora u klubu DN FBIH. Nema tu greške, utjecaj muslimana je tu minimalan. Najbolje da napravi probni izračun za zadnje izbore, ali ja tu ne vidim kako Komšić može do 30, nema šanse. Niste normalni. Jesmo imali sve to i još više 1995? I što je bilo? Gdje smo danas? Opet ćemo sve ispočetka? Sa muslimanima se treba jasno razgraničiti, inače će svaki prijedlog shvaćati kao primirje do sljedeće prilike.
1027 of 2558 - 40.15%
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la: Natpolovična je većina i još kontrolni paket izbora u klubu DN FBIH. Nema tu greške, utjecaj muslimana je tu minimalan. Najbolje da napravi probni izračun za zadnje izbore, ali ja tu ne vidim kako Komšić može do 30, nema šanse.
Niste normalni. Jesmo imali sve to i još više 1995? I što je bilo? Gdje smo danas? Opet ćemo sve ispočetka? Sa muslimanima se treba jasno razgraničiti, inače će svaki prijedlog shvaćati kao primirje do sljedeće prilike. BiH ionako nema spasa, a dok ne propadne ili ne dođe do općeg loma bošnjačke pozicije, ja sam za naše jačanje pa makar i na par ciklusa, ionako BIH neće potrajati. Ovi prijedlozi nam omogućuju miran san desetljećima, pogotovo ako bi bilo novih popisa.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:41 |
|
|
Elektor21 je napisao/la: Harezm je napisao/la: Mislim da je g.Elektor rekao 40, pa sam se pouzdao u taj broj. Broj je nebitan. Prevelik muslimanski broj elektora. Moglo bi proć, ako se zabetonira DN, i uz modifikaciju da kantoni s manje od 10% Hrvata imaju 0 elektora. To bi izbacilo TK, KS, BPK i USK iz računice. Ovako kako je sad je neprihvatljivo. @Elektor, bi li mogao preračunati elektore ako izbaciš kantone s manje od 10% Hrvata? Ne. jer čitava FBiH mora biti izborna jedinica. Inače Hrvati iz Sapne nebi mogli glasovati. Zašto je nužno da se bira s cijele FBiH? Ja pokušavam ozbiljno, a ti meni o Hrvatima Sapne.
|
|
Vrh |
|
|
Elektor21
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:43 |
|
|
novem je napisao/la: Onaj tko pravi model i reklamira ga, a nije ga sam testirao na zadnja tri izborna kruga, nije uopće za razmatranje. Na stranici izbori.ba daju podatke za općine i ukupno za federaciju, nemaju za kantone. Prvo bi morao podatke za općine grupirate u kantone i onda sve to preračunati u elektorske glasove i to prema Sainte-Lague metodi. Nisam precizno računao, ali uglavnom na izborima 2018. Komšić bi dobio oko 30, a Čović oko 55 elektora. Ako hoćeš da precizno izračunaš na ovoj web stranici imaš Sainte-Lague kalkulator pa sam izračunaj. https://staatsrecht.honikel.de/en/sitzzuteilungsrechner.htm
|
|
Vrh |
|
|
Elektor21
|
Naslov: Re: Elektorski model izbora članova predsjedništva Postano: 18 sij 2022, 19:47 |
|
|
Harezm je napisao/la: Zašto je nužno da se bira s cijele FBiH? Ja pokušavam ozbiljno, a ti meni o Hrvatima Sapne. Prema ustavu, iz federacije se bira hrvatski i bošnjački član, a iz RS-a srpski. Moglo bi se staviti da se hrvatski bira samo s dijela federacije, ali bi se morao mijenjati ustav u većoj mjeri, a i ne vidim kakve koristi od toga. Ovaj moj model se može primijeniti da čitava BiH bude izborna jedinica, ali stranke iz RS-a su rekle da to ne prihvaćaju, pa sam ja napravio model gdje je FBiH izborna jedinica.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|