|
|
Stranica: 109/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:01 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Imao sam poznanika iz Kijeva i Harkova, svi su govorili da govore ruski jezik. Kako oni mogu pripadati narodu ciji jezik ne govore?
To nisu exyu prepucavanja srpski-hrvatski-crnogorski-bosnjacki, vec dva jezika cije se govornici ne razumiju. I poslije mi recite da bi neko normalan svjesno htio da bude gradjanin drugog reda jer ne govori jezik.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:04 |
|
|
divizija je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Inače¸je ovaj forum šega po tom pitanju ( a i drugi).
Čim Rusi nešto osvoje odmah ide- šugava Ukrajina, jaki Rusi, licemjerni zapad
Čim ne bude vijesti par sati odmah - Ta će Rusi, propali su, hrabri Ukrajinci...
Jutros, kao i jučer ujutro nema novih vijesti jer noću nema toliko prodora a i vijestima treba neko vrijeme da stignu, da budu potvrđene. Ono što se dešava sada saznati ćemo tek popodne. Ja sam uvjeren da ćemo u idućim satima svjedočiti novim prodorima Rusa. 1. jučer Rusi nisu osvojili ništa, a imaju gubitke 2. razina udara je nedovoljna da slomi Ukrajinu. Rusi imaju kratko vrijeme da pojačaju razinu udara i slome protivnika, tj. počnu ga lomiti, ili će im ovo zaista biti novi Afganistan. Pa da. Oni su ušli s vojnim snagama koje smo mi imali u Oluji, ali na 60 puta manjem teritoriju i 200 puta manje stanovništva. Ok, količina tehnike je drugačija, ali dfq. Pazi, Kijev je već dva puta bio pred padom, oba puta se odbranio. Ovo je teški amaterizam (s obje strane). Koliko vidim, po svim pričama, Rusima je bio cilj zauzeti do Odese (spojiti se s Transnistrijom), a sjevernije presjeći po Dnjepru i odcjepit Novorusiju /jugo istočnu Ukrajinu. Možda će to i uspjeti kroz duže vrijeme (dovoze Čečene sada, uskoro ide nov val), ali su se obrukali poprilično. Ovo je usporedivo sa Hitlerom u Francuskoj. Isto je bio Vichy na djelu teritorija (ovdje bi on bio na zapadu), a okupacija drugdje (ovdje bi bio na istoku), s time da je Pariz udaljen 400 km od granice, a Kijev je 100. Francuska je pala u razdoblju od 10.5 do 22.6, s time da je do 27.5 padao Beneluks i sjeveroistok Francuske do Dunkriquea, a da su rijeku Sommu probili 6.6, a Pariz je pao 9.6. Dakle realno 3 dana. Kijev se još drži.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:05 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Eto te ko ukrajinska verzija onog srbijanskog Putinovog bota koji je baniran na ovoj temi, Apis ili kako već. Daj odvadi malo. Tanka je granica između onih koji su rekli da je Odessa pala 24.2. i između ovoga što ti pišeš. Ti si jedan od pizdeka koji je prije dva dana orgijao s Apisom da su Rusi izbili na obalu Dnjepra. Mogu mislit kako si trenutno popišan. Bolje se sakri u neku rupu od srama.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60177 Lokacija: DAZP HQ
|
Legionnaire je napisao/la: Imao sam poznanika iz Kijeva i Harkova, svi su govorili da govore ruski jezik. Kako oni mogu pripadati narodu ciji jezik ne govore?
To nisu exyu prepucavanja srpski-hrvatski-crnogorski-bosnjacki, vec dva jezika cije se govornici ne razumiju. I poslije mi recite da bi neko normalan svjesno htio da bude gradjanin drugog reda jer ne govori jezik. Zašto ne govore svoj nego ruski? Jer su sustavno rusificirani 100 i više godina. Ukrajina ima pravo promovirati ukrajinski, ruski ionako ne mogu maknut još 100 godina. Niti im je realno potreban taj jezik, ne bi da je engleski.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Volodymyr Zelensky je uskoro "Interim president" kao i Juan Guaido.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:11 |
|
|
Šporet je napisao/la: Jefferson Davis je napisao/la: Eto te ko ukrajinska verzija onog srbijanskog Putinovog bota koji je baniran na ovoj temi, Apis ili kako već. Daj odvadi malo. Tanka je granica između onih koji su rekli da je Odessa pala 24.2. i između ovoga što ti pišeš. Ti si jedan od pizdeka koji je prije dva dana orgijao s Apisom da su Rusi izbili na obalu Dnjepra. Mogu mislit kako si trenutno popišan. Bolje se sakri u neku rupu od srama. Nisam popišan jer ne doživljavam ovaj rat tako srčano ili navijački kao ti. Doživljavam ga kao Mikenjane i Trojance u filmu Troja. Ne navijam ni za koga niti me se sukob dotiče. Popij vode sa šećerom i operi jezik od "pizdek", "popišan", "pravoslavno-islamska krmad" itd... Samo opušteno.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:15 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Sputnik i RT na Telegramu su odlični izvori. Rijetko objave ali za sad točni.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:15 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
dudu je napisao/la: Zašto ne govore svoj nego ruski? Jer su sustavno rusificirani 100 i više godina. Ukrajina ima pravo promovirati ukrajinski, ruski ionako ne mogu maknut još 100 godina. Niti im je realno potreban taj jezik, ne bi da je engleski. Zamisli to osjecanje pripadnosti narodu kad jedne uzmes i stavis kao gradjanine drugog reda. Na osnovu jezika ih diskriminises. Imaju manje sanse za posao, manje sanse za skolovanje, manje su in u drustvu, jer ne govore jezik. A to nije nebitna manjina. Stvarno nacija za primjer!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:17 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: dudu je napisao/la: Zašto ne govore svoj nego ruski? Jer su sustavno rusificirani 100 i više godina. Ukrajina ima pravo promovirati ukrajinski, ruski ionako ne mogu maknut još 100 godina. Niti im je realno potreban taj jezik, ne bi da je engleski. Zamisli to osjecanje pripadnosti narodu kad jedne uzmes i stavis kao gradjanine drugog reda. Na osnovu jezika ih diskriminises. Imaju manje sanse za posao, manje sanse za skolovanje, manje su in u drustvu, jer ne govore jezik. Stvarno nacija za primjer! Zbog tog je Orban (davno) rekao da neće dobiti njihov glas za NATO. Mađarskoj manjini skroz zabranili korištenje maternjeg jezika osim doma.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:18 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: dudu je napisao/la: Zašto ne govore svoj nego ruski? Jer su sustavno rusificirani 100 i više godina. Ukrajina ima pravo promovirati ukrajinski, ruski ionako ne mogu maknut još 100 godina. Niti im je realno potreban taj jezik, ne bi da je engleski. Zamisli to osjecanje pripadnosti narodu kad jedne uzmes i stavis kao gradjanine drugog reda. Na osnovu jezika ih diskriminises. Imaju manje sanse za posao, manje sanse za skolovanje, manje su in u drustvu, jer ne govore jezik. A to nije nebitna manjina. Stvarno nacija za primjer! Znači Albanci su imali pravo s Kosovom pošto ste im zabranili jezik?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:18 |
|
|
Jesu, mislim bar po viđenom. I potpisali su da više neće žuriti u nijednu vojsku. Ne znam ko će im dati vojne mirovine, nije objašnjeno.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:20 |
|
|
..putincic se izgubio..kepec.. KREMLJ tvrdi da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio zaustavljanje ofenzive u Ukrajini u petak, očekujući pregovore s Volodimirom Zelenskim, ali im je poručio da nastave kada se to nije dogodilo.
Glasnogovornik vlade Dmitrij Peskov rekao je da je operacija nastavljena u subotu poslijepodne nakon što je ukrajinsko vodstvo odbilo pregovarati, prenosi Reuters.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:21 |
|
|
Zabava za par godina. Ako sa svog prozora nisi snimio rusko vozilo nisi bio u ratu.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:21 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:23 |
|
|
Šporet je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Zamisli to osjecanje pripadnosti narodu kad jedne uzmes i stavis kao gradjanine drugog reda. Na osnovu jezika ih diskriminises. Imaju manje sanse za posao, manje sanse za skolovanje, manje su in u drustvu, jer ne govore jezik. A to nije nebitna manjina. Stvarno nacija za primjer!
Znači Albanci su imali pravo s Kosovom pošto ste im zabranili jezik? To nije ista situacija. Srbija je srpska drzava, oni su na nasem tlu manjina. Ovdje je prica kako su Ukrajinci jedan narod. Al se odlucilo oko pola stanovnistva, one sto govore ruski, prebaciti u gradjane drugog reda. I ovi su to kao dobrovoljno htjeli. To sto su na izborima uvijek rusofoni glasali za prorusku, a ovi za proukrajinsku opciju, je eto slucajnost.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:24 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Vorposte je solidan kanal (objavljuju obje strane) ali je na ćirilici.
Azovljanima fali 7,62 municije.
Zelensky odbio pregovore zbog nepovoljnih uvjeta. - savjetnik Zelenskog
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60177 Lokacija: DAZP HQ
|
Legionnaire je napisao/la: dudu je napisao/la: Zašto ne govore svoj nego ruski? Jer su sustavno rusificirani 100 i više godina. Ukrajina ima pravo promovirati ukrajinski, ruski ionako ne mogu maknut još 100 godina. Niti im je realno potreban taj jezik, ne bi da je engleski. Zamisli to osjecanje pripadnosti narodu kad jedne uzmes i stavis kao gradjanine drugog reda. Na osnovu jezika ih diskriminises. Imaju manje sanse za posao, manje sanse za skolovanje, manje su in u drustvu, jer ne govore jezik. A to nije nebitna manjina. Stvarno nacija za primjer! Ukrajinski političari mahom pričaju ili ruski ili taj surzhyk, miks ruskog i ukrajinskog. Sad nek ruski trpi 100 godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
|
|
laganini je napisao/la: ..putincic se izgubio..kepec.. KREMLJ tvrdi da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio zaustavljanje ofenzive u Ukrajini u petak, očekujući pregovore s Volodimirom Zelenskim, ali im je poručio da nastave kada se to nije dogodilo.
Glasnogovornik vlade Dmitrij Peskov rekao je da je operacija nastavljena u subotu poslijepodne nakon što je ukrajinsko vodstvo odbilo pregovarati, prenosi Reuters. Možda su samo mijenjali vojsku nakon 3 dana svježe trupe... moguće da su sad dovukli urbane postrojbe, jer nije isto ratovat po otvorenom i u gradu.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:25 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Šporet je napisao/la: Znači Albanci su imali pravo s Kosovom pošto ste im zabranili jezik?
To nije ista situacija. Srbija je srpska drzava, oni su na nasem tlu manjina. Ovdje je prica kako su Ukrajinci jedan narod. Al se odlucilo oko pola stanovnistva, one sto govore ruski, prebaciti u gradjane drugog reda. I ovi su to kao dobrovoljno htjeli. To sto su na izborima uvijek rusofoni glasali za prorusku, a ovi za proukrajinsku opciju, je eto slucajnost. ..vidim osim sto su ko vojska *** ko i JNA preuzeli su i retoriku..genocid nad nedužnim ruskim narodom..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:26 |
|
|
Brane je napisao/la: laganini je napisao/la: ..putincic se izgubio..kepec.. KREMLJ tvrdi da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio zaustavljanje ofenzive u Ukrajini u petak, očekujući pregovore s Volodimirom Zelenskim, ali im je poručio da nastave kada se to nije dogodilo.
Glasnogovornik vlade Dmitrij Peskov rekao je da je operacija nastavljena u subotu poslijepodne nakon što je ukrajinsko vodstvo odbilo pregovarati, prenosi Reuters. Možda su samo mijenjali vojsku nakon 3 dana svježe trupe... moguće da su sad dovukli urbane postrojbe, jer nije isto ratovat po otvorenom i u gradu. ..ono kad prva postava ne moze pa ubaciš rezervne..nema milosti slava Ukrajini..
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:28 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Nisam popišan jer ne doživljavam ovaj rat tako srčano ili navijački kao ti. Doživljavam ga kao Mikenjane i Trojance u filmu Troja. Ne navijam ni za koga niti me se sukob dotiče. Popij vode sa šećerom i operi jezik od "pizdek", "popišan", "pravoslavno-islamska krmad" itd... Samo opušteno. Na ovoj temi postoji najmanje 10 nickova koji su 100 puta uživljeniji u ovaj rat na ruskoj strani i 100 puta više spamaju. Ali moram priznati što više pratim ovu agresiju to su mi Ukrajinci nekako miliji i postoje sve to više od praćenja. Sve do početka agresije me savršeno bolio *** za sve tamo, čak i nakon proglašenja neovisnosti, čak sam i razumio Ruse i te njihove krajine. Vojnike koji sudjeluju u agresiji ću zvat onako kako mislim da zaslužuju, bili oni pravoslavci ili islamisti. I to mi još ideš srat na proruski komentar, valjda jedini moj na ovoj temi. Dok god Rusi nastavljaju inicijativu izgledi su na njihovoj strani. Ako se zaustave zbog pregovora ili ako se dogovori nekakav prekid vatre to je ogroman poraz za njih. Savršena paralela sa JNA i hrvatskim braniteljima. (gdje su btw omjeri bili dalji nego danas između ruske i ukrajinske vojske). Pristanak na Sarajevsko primirje i zamrzavanje linija je bio ogroman poraz za JNA, ne samo da nisu uspjeli u nijednom od svojih nauma, nego su i počeli gubit teritorij u zap. Slavoniji. Ako puno jača sila napadne slabiju, i onda nakon nekog vremena sjeda s tom stranom za pregovarački stol i prekida dejstva onda to praktički znači da je poražena u svojim ciljevima. Zato mislim da nema šanse da bude ikakvih pregovora, odnosno ako ih bude, Ukrajinci mogu proglasiti pobjedu i uspješnu obranu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:30 |
|
|
Putin više ne može kupovati dijamante u Belgiji, modnu odjeću u Milanu i sunčati se na lijepim plažama Portugala. Ali može slobodno putovati kroz EU.
Da sam ja Putin sad bih im se osvetio i samo letao iznad EU sa svojim avionom da im dižem CO2.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:32 |
|
|
dudu je napisao/la: espresso je napisao/la:
Na što misliš točno?
Na zadnjih mjesec dana gdje sam i sam nasjeo na propagandu da Ameri i Zapad izmišljaju. To je bilo i kod mene. Onak, ovo je toliko glupo što je Putin napravio, da je jednostavno nezamislivo.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:32 |
|
|
Zelensky calls for urgent decision on Ukraine’s EU membership
Panika, panika medju zenama. Muce ih to sto sam sama!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 15:34 |
|
|
..triba nekim vrimena da shvate..bojim se da i u hr politici imamo jednog takvog šizofrenicara..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|