|
|
Stranica: 3/11.
|
[ 270 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MISO
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 12:21 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Naravno da se radi o izmišljenoj naciji. Pritisak sredine, instinkt za preživljavanjem i indoktrinacija stvara nove pojave...Bunjevce, bosanske katolike i pravoslavce i sl.
A Hrvatima u Srbiji je najbolje da polako kupe prnje i da se sele u HR, inače neminovna asimilacija i mješanje. Zajednica koja broji tako mali broj ljudi, na nekompaktnom prostoru je osuđena na životarenje i utapanje u dominantnu kulturu. Veću glupost odavno nisam pročitao...odakle vadite ove dezinformacije Imam dva kućna prijatelja, obojica su Hrvati, jedan je predsednik jedne opštine u Vojvodini, većinsko stanovništvo srpsko, a drugi je bio na položaju u državnoj firmi..istekao mu mandat , ništa drugo...mislim da na te ljude niko i ne gleda koje su nacionalnosti već kavi su ljudi... A još bih vam napomenuo da je direktor Matice srpske u NS u vreme Miloševića bio Hrvat...normalno da je došao drugi kad mu je istekao mandat..tako da teza o ugnjetavanju Hrvata u Vojvodini ne stoji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 13:09 |
|
|
MISO je napisao/la: Veću glupost odavno nisam pročitao...odakle vadite ove dezinformacije Imam dva kućna prijatelja, obojica su Hrvati, jedan je predsednik jedne opštine u Vojvodini, većinsko stanovništvo srpsko, a drugi je bio na položaju u državnoj firmi..istekao mu mandat , ništa drugo...mislim da na te ljude niko i ne gleda koje su nacionalnosti već kavi su ljudi... A još bih vam napomenuo da je direktor Matice srpske u NS u vreme Miloševića bio Hrvat...normalno da je došao drugi kad mu je istekao mandat..tako da teza o ugnjetavanju Hrvata u Vojvodini ne stoji Ma Mišo pusti bre , oni su toliko neinformisani i toliko zaluđeni da neko "rastače" hrvatski korpus i da ti ljudi iz kuća ne izlaze! Jbt ja živim sa njima imam ih kao komšije i kao prijatelje i to upravo one Bunjevce koji se izjašnjavaju kao Hrvati , a da ne govorim o ostalim delovima gde ih mnogo više!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 15:49 |
|
|
joe enter je napisao/la: MISO je napisao/la: Veću glupost odavno nisam pročitao...odakle vadite ove dezinformacije Imam dva kućna prijatelja, obojica su Hrvati, jedan je predsednik jedne opštine u Vojvodini, većinsko stanovništvo srpsko, a drugi je bio na položaju u državnoj firmi..istekao mu mandat , ništa drugo...mislim da na te ljude niko i ne gleda koje su nacionalnosti već kavi su ljudi... A još bih vam napomenuo da je direktor Matice srpske u NS u vreme Miloševića bio Hrvat...normalno da je došao drugi kad mu je istekao mandat..tako da teza o ugnjetavanju Hrvata u Vojvodini ne stoji Ma Mišo pusti bre , oni su toliko neinformisani i toliko zaluđeni da neko "rastače" hrvatski korpus i da ti ljudi iz kuća ne izlaze! Jbt ja živim sa njima imam ih kao komšije i kao prijatelje i to upravo one Bunjevce koji se izjašnjavaju kao Hrvati , a da ne govorim o ostalim delovima gde ih mnogo više! srećom ti si informisan o svemu što se tiče hrvata njihove povijesti, nacionalne geneze i sličnih stvari. zato toliko i dežuraš ovdje tresući se od muke što te nitko ne doživljava, klošaru srpski.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 16:29 |
|
|
Alex je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Kada bi Servija izjednačila prava Hrvata i Bunjevaca, skoro svi bi se deklarirali kao Hrvati. Četnička politika je upravo najzaslužnija da stoljetni Hrvatski narod se tako počeo deklarirati. A zna se da su Bunjevci i Šokci dalekim podrijetlom Katolici iz Hercegovine naseljeni u Slavoniji, Branji, Srijemu i Vojvodini. A Katolici u Hercegovini su 100%tni Hrvati.
SRAMOTA da administracija dozvoljava ČETNIČKU propagandu Joe_entera koji javno negira Hrvatsko postojanje Bunjevaca i Šokaca(i to onih deklariranih Hrvata u Slavoniji i šire) A što ti zamaraš ljude sa svojim besmislicama  ? Ljudi ovde dolaze da diskutuju i razmenjuju mišljenja, da postave neke linkove, a ne da potvrđuju tvoje fašističke, idiotske stereotipe o Srbima. A primetio sam da najveće budalaštine u tvojim postovima obavezvo budu napisane velikim slovima. Kao da podsvesno znaš da si tu najtanji sa argumentima, pa moraš intuitivno da povećaš font, da bi maskirao svoju intelektualnu nemoć i ograničenost. Fašizam je upravo vaše opravdavanje da se od čistih etničkih Hrvata stvaraju novonastali nepostojeći narodi. VIIII!!! ste ovdje gost, za razliku od vas ja jesam Hrvat rođen u Herceg Bosni, te itekako imam pravo to Hrvatstvo na HRVATSKOM forumu širiti. Također za razliku od vas studirao sam povijest na Zagrebačkom sveučilištu, te sada studiram i drugi fakultet. Zanima me vaše postignuće jer mi govorite da ne postavljam činjenice(a do sada niste naveli NIKADA vjerodostojan povijesni izvor) Ne postoji niti jedan dokaz koji podupire tezu da Bunjevci i Šokci nisu hrvati. Političkom prisilom poduprijetom od radikalnih četniko-fašističkih krugova je stvorilo situaciju da Hrvati u Vojvodini lakše prolaze ako se deklariraju Šokcima i Bunjevcima, makar te dvije skupine i jesu Hrvati!!! Te možete vi i joe_enter slobodno prestati na Hrvatskom forumu širiti četničku propagandu da Bunjevci i Šokci u Slavoniji, Srijemu i Vojvodini nisu Hrvati.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 16:39 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Sokci i Bunjevci su dio hrvatskog naroda. Gola cinjenica. Kao sto zitelja hercegovine zovu ero. Nisto vise. A to sto se netko na popisu napisao kao Bunjevac, tko mu jebe mater. Neka bude Bunjevac. Zbog tih par tisuca nece se ostetiti hrvatsko nacionalno tkivo. 
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 17:03 |
|
|
totem je napisao/la: Sokci i Bunjevci su dio hrvatskog naroda. Gola cinjenica. Kao sto zitelja hercegovine zovu ero. Nisto vise. A to sto se netko na popisu napisao kao Bunjevac, tko mu jebe mater. Neka bude Bunjevac. Zbog tih par tisuca nece se ostetiti hrvatsko nacionalno tkivo.  Ma naravno, njima je to iz Beograda nametnuto da ako se Hrvati opredjele u Vojvodini samo kao Bunjevci ili Šokci imat će veča manjinska prava nego kao Hrvati. Ali očito je čim svi onu Slavoniji i večinski broj njih u Vojvodini se smatra Hrvatima, neupitivo je njihovo Hrvatstvo. Najstarije Šokačke i Bunjevačke uljudbene ustanove i jesu Hrvatske(kao primjerice matica Hrvatska u Subotici).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pivljanin
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 17:31 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: totem je napisao/la: Sokci i Bunjevci su dio hrvatskog naroda. Gola cinjenica. Kao sto zitelja hercegovine zovu ero. Nisto vise. A to sto se netko na popisu napisao kao Bunjevac, tko mu jebe mater. Neka bude Bunjevac. Zbog tih par tisuca nece se ostetiti hrvatsko nacionalno tkivo.  Ma naravno, njima je to iz Beograda nametnuto da ako se Hrvati opredjele u Vojvodini samo kao Bunjevci ili Šokci imat će veča manjinska prava nego kao Hrvati. Ali očito je čim svi onu Slavoniji i večinski broj njih u Vojvodini se smatra Hrvatima, neupitivo je njihovo Hrvatstvo. Najstarije Šokačke i Bunjevačke uljudbene ustanove i jesu Hrvatske(kao primjerice matica Hrvatska u Subotici). Da li cuo za prvi Svehrvatski katolicki kongres, koji seodrzao bio 1900. godine???
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Alex
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 17:33 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: totem je napisao/la: Sokci i Bunjevci su dio hrvatskog naroda. Gola cinjenica. Kao sto zitelja hercegovine zovu ero. Nisto vise. A to sto se netko na popisu napisao kao Bunjevac, tko mu jebe mater. Neka bude Bunjevac. Zbog tih par tisuca nece se ostetiti hrvatsko nacionalno tkivo.  Ma naravno, njima je to iz Beograda nametnuto da ako se Hrvati opredjele u Vojvodini samo kao Bunjevci ili Šokci imat će veča manjinska prava nego kao Hrvati. Ali očito je čim svi onu Slavoniji i večinski broj njih u Vojvodini se smatra Hrvatima, neupitivo je njihovo Hrvatstvo. Najstarije Šokačke i Bunjevačke uljudbene ustanove i jesu Hrvatske(kao primjerice matica Hrvatska u Subotici). Posle stotina neistina o Srbima koje pišeš već mesecima, očekuješ da se tvoji stavovi uzimaju zdravo za gotovo? ... Ja sam u svom ranijem postu ostavio mogućnost da neki od Bunjevaca, možda i više od polovine, jesu Hrvatskog porekla, nikako da su svi. Jednostavno zbog sredine u kojoj žive, ta sredina je kosmopolitska, multinacionalna i multikonfesionalna. I da jesu neki Hrvati, to nisu oni Hrvati koji bi ti voleo da jesu, ne odgovaraju tvojoj rasnoj teoriji o "ČISTIM" Hrvatima, niti se oni osećaju onako kako si ti to zamislio.Tamo, na severu Bačke, narodi su se mešali jedni sa drugima, Bunjevaca ima i pravoslavaca, katolika, protestanata, ateista... Ima ih i u mešovitim brakovima, asimiliranih ili ne. Evo mini Bunjevačkog foruma sa facebooka, sa autentičnim ljudima i njihovim raznolikim nacionalnim opredeljenjima i pogledima na Bunjevce: http://www.facebook.com/#!/topic.php?ui ... opic=11660Na prvoj stranici ti je ostavljen link bunjevačkog foruma, izvoli pa se objasni sa njima kojeg su porekla. Eto ti izvesnog "Baća" na tom forumu, pa sa njim vidi ko je ko. Nemoj da se nabeđuješ sa Srbima nego sa Bunjevcima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 21:53 |
|
|
Alex je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Ma naravno, njima je to iz Beograda nametnuto da ako se Hrvati opredjele u Vojvodini samo kao Bunjevci ili Šokci imat će veča manjinska prava nego kao Hrvati. Ali očito je čim svi onu Slavoniji i večinski broj njih u Vojvodini se smatra Hrvatima, neupitivo je njihovo Hrvatstvo. Najstarije Šokačke i Bunjevačke uljudbene ustanove i jesu Hrvatske(kao primjerice matica Hrvatska u Subotici).
Posle stotina neistina o Srbima koje pišeš već mesecima, očekuješ da se tvoji stavovi uzimaju zdravo za gotovo? ... Ja sam u svom ranijem postu ostavio mogućnost da neki od Bunjevaca, možda i više od polovine, jesu Hrvatskog porekla, nikako da su svi. Jednostavno zbog sredine u kojoj žive, ta sredina je kosmopolitska, multinacionalna i multikonfesionalna. I da jesu neki Hrvati, to nisu oni Hrvati koji bi ti voleo da jesu, ne odgovaraju tvojoj rasnoj teoriji o "ČISTIM" Hrvatima, niti se oni osećaju onako kako si ti to zamislio.Tamo, na severu Bačke, narodi su se mešali jedni sa drugima, Bunjevaca ima i pravoslavaca, katolika, protestanata, ateista... Ima ih i u mešovitim brakovima, asimiliranih ili ne. Evo mini Bunjevačkog foruma sa facebooka, sa autentičnim ljudima i njihovim raznolikim nacionalnim opredeljenjima i pogledima na Bunjevce: http://www.facebook.com/#!/topic.php?ui ... opic=11660Na prvoj stranici ti je ostavljen link bunjevačkog foruma, izvoli pa se objasni sa njima kojeg su porekla. Eto ti izvesnog "Baća" na tom forumu, pa sa njim vidi ko je ko. Nemoj da se nabeđuješ sa Srbima nego sa Bunjevcima. Ono što je za vas neistina, cijelom svijetu su čiste istinite činjenice. Od jednog naroda čiji najbistriji umovi su 1989. godine stvorili genocidan plan velike Servije(SANU). Zar stavrno mislite da bilo kakvu percepciju iskrivljene vaše povijesti itko smatra vjerodostojnom? Prilikom zapljene materijala iz SAO Krajine nabavio sam jedan udžbenik iz povijesti na ćirilici. Zanimljiv je ovaj podatak. Servi su oslobodili Srajevo od Franaka u 8.st.(a svi znamo da Sarajevo nije postojalo prije 15. st XD
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 25 lis 2010, 22:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64103 Lokacija: DAZP HQ
|
Alex je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Ma naravno, njima je to iz Beograda nametnuto da ako se Hrvati opredjele u Vojvodini samo kao Bunjevci ili Šokci imat će veča manjinska prava nego kao Hrvati. Ali očito je čim svi onu Slavoniji i večinski broj njih u Vojvodini se smatra Hrvatima, neupitivo je njihovo Hrvatstvo. Najstarije Šokačke i Bunjevačke uljudbene ustanove i jesu Hrvatske(kao primjerice matica Hrvatska u Subotici).
Posle stotina neistina o Srbima koje pišeš već mesecima, očekuješ da se tvoji stavovi uzimaju zdravo za gotovo? ... Ja sam u svom ranijem postu ostavio mogućnost da neki od Bunjevaca, možda i više od polovine, jesu Hrvatskog porekla, nikako da su svi. Jednostavno zbog sredine u kojoj žive, ta sredina je kosmopolitska, multinacionalna i multikonfesionalna. I da jesu neki Hrvati, to nisu oni Hrvati koji bi ti voleo da jesu, ne odgovaraju tvojoj rasnoj teoriji o "ČISTIM" Hrvatima, niti se oni osećaju onako kako si ti to zamislio.Tamo, na severu Bačke, narodi su se mešali jedni sa drugima, Bunjevaca ima i pravoslavaca, katolika, protestanata, ateista... Ima ih i u mešovitim brakovima, asimiliranih ili ne. Evo mini Bunjevačkog foruma sa facebooka, sa autentičnim ljudima i njihovim raznolikim nacionalnim opredeljenjima i pogledima na Bunjevce: http://www.facebook.com/#!/topic.php?ui ... opic=11660Na prvoj stranici ti je ostavljen link bunjevačkog foruma, izvoli pa se objasni sa njima kojeg su porekla. Eto ti izvesnog "Baća" na tom forumu, pa sa njim vidi ko je ko. Nemoj da se nabeđuješ sa Srbima nego sa Bunjevcima. dobro je jedan napisao, postoje Hrvati-Bunjevci i Zbunjevci. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 26 lis 2010, 15:24 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
|
Napisao Alex"Nemoj da se nabeđuješ sa Srbima nego sa Bunjevcima"
I ovo je tocno. Sto su Srbi krivi sto se neki pisu bunjevcima. Kao i to sto Turci nisu krivi sto su najslabije karike hrvatskog korpusa primile islam.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 26 lis 2010, 22:17 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 20:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Alex je napisao/la: Ja sam u svom ranijem postu ostavio mogućnost da neki od Bunjevaca, možda i više od polovine, jesu Hrvatskog porekla, nikako da su svi. Jednostavno zbog sredine u kojoj žive, ta sredina je kosmopolitska, multinacionalna i multikonfesionalna. I da jesu neki Hrvati, to nisu oni Hrvati koji bi ti voleo da jesu, ne odgovaraju tvojoj rasnoj teoriji o "ČISTIM" Hrvatima, niti se oni osećaju onako kako si ti to zamislio.Tamo, na severu Bačke, narodi su se mešali jedni sa drugima, Bunjevaca ima i pravoslavaca, katolika, protestanata, ateista... Ima ih i u mešovitim brakovima, asimiliranih ili ne.
Čisto sumnjam da je bilo znatnijeg miješanja među pripadnicima različitih konfesija do sredine 20. st., nije toga bilo ni drugdje. Ali ovdje nije riječ o tome. Kao Bunjevci se izjašnjavaju ljudi koji su hrvatskog porijekla i koji su se izjašnjavali kao Hrvati do prije 20 godina. Taj tvoj Baćo tvrdi da su Bunjevci došli iz Hrvatske, ali da nisu Hrvati nego nešto drugo, a da je Tito donio neki dekret po kojem se svi Bunjevci moraju izjašnjavati kao Hrvati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 26 lis 2010, 22:24 |
|
|
Ne tupite.. Bunjevci po modernom shvatanju nacija jesu deo hrvatskog nacionalnog korpusa, ali deo njih, iz otpora, kada im neko to nameće kao glavnu odrednicu, ističe svoju lokalnu (regionalnu, pa i naviknutu) komponentu. Neko je pisao da je jedan deo njih imao izrazito projugoslovensku orijentisanost, što je tačno, ali koliko vas starije generacije je nije imalo (sad su svi Veliki nacioni, kad je moderno to biti). Oni su se početkom ratova 90-ih i onako identifikovali sa katoličanstvom (bilo Šokci, bilo Bunjevci u Vojvodini), te su stoga priče o nekim pritiscima smešne. Ko je bio budala i ekstremni šovinista, bilo mu je svejedno da li se neko izjašnjava kao Bunjevac, Hrvat ili Marsovac u Srbiji (Vojvodini) tada. Eto vam primer Šešelja i proganjanja po Hrtkovcima i još par sela. Sve bi ih spasilo što "nisu eksplicitni Hrvati"..mož` misliti Dakle, živi i pusti ljude da žive. Što ih više gnječiš, manje ćeš ih imati.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 26 lis 2010, 22:39 |
|
|
|
Ako Srbija ne odustane od protežiranja Bunjevaca i Hrvatska bi trebala na isti način potpomagati HPC. Srbi imaju u Hrvatskoj 3 zajamčena zastupnička mjesta, a Hrvati nijednog. Nema nikakvog reciprociteta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 00:09 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Ako Srbija ne odustane od protežiranja Bunjevaca i Hrvatska bi trebala na isti način potpomagati HPC. Srbi imaju u Hrvatskoj 3 zajamčena zastupnička mjesta, a Hrvati nijednog. Nema nikakvog reciprociteta. Pa zar već ne pomaže? Druga je stvar što ne može da skupi pastvu, ako isključimo dva i po Rumuna i 3 Ukrajinca. 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pinco
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 06:47 |
|
|
Real gone je napisao/la: divlja svinja je napisao/la: Ako Srbija ne odustane od protežiranja Bunjevaca i Hrvatska bi trebala na isti način potpomagati HPC. Srbi imaju u Hrvatskoj 3 zajamčena zastupnička mjesta, a Hrvati nijednog. Nema nikakvog reciprociteta. Pa zar već ne pomaže? Druga je stvar što ne može da skupi pastvu, ako isključimo dva i po Rumuna i 3 Ukrajinca.  Ima ih puno više, na prvu ruku ih ima baren kolko i Bunjevaca u Srbiji...... Ćinjenica da je SPC naprasno doša u Hrvatsku, di nikad nije bila.... Edikt o autokefalnosti glasi: „Pravoslavne crkve su vezane uz državu i ne mogu imati izvandržavnu jurisdikciju"! Pravoslavna crkva u Hrvatskoj se zvala Grčko katolička i Grčko istočna. Sjedište Srijemski Karlovci, tada sastavni dio Hrvatske. Nikakva SPC, to je došlo posli 1918, ućinjena je nepravda pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj. Kako se još uvik u katastru i zemljišnin knjigama koristu knjige iz Austrougraske, jel su se tada knjige najpreciznije vodile, lako je saznat ko je vlasnik ćega..... Mi smo nedavno gledali neke parcele u AU knjigama, sve precizno upisano, još se ćuvaju svi ugovori, darovnice države za muše, itd... Nevidin zašto bi neka pravoslavna crkva bila vlasnik nećega u drugoj državi, i imala prvenstvo kad se to kosi sa osnovnin naćelima autokefalnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 20:27 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 18:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
pinco je napisao/la: Ima ih puno više, na prvu ruku ih ima baren kolko i Bunjevaca u Srbiji......
Ma bravo, biserko A Pavelić im je ktitor zadužbinar i 41-45 i danas, u vidu izmaglice koja leluja iznad nepostojećih oltara nepostojeće hpc i nepostojećih viernika, osim par pavelićanaca i 2-3 rasčinjena sveštenika stranca, među kojima je i onaj što se predstavlja kao šef (iguman Jelisej  ), lik izbačen iz SPC nakon čega je došao u tzv. cpc iz koje je takođe izbačen kao lopov da bi se na kraju skrasio u pavelićkoj hpc koju će pohapati kao što je pohapao i SPC i tzv. cpc. Gdje će šturnuti nakon što oleši najnovije utočište, samo Bog zna _______ Što se Bunjevaca tiče, ko su i šta su - njihova stvar, ne bih se štel mešati u to 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 21:26 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 13:06 Postovi: 1606 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
|
Ima li ko kakvu mapu na kojoj se vidi gdje žive ti ljudi koji se nacionalno izjašnjavaju Bunjevcima u Vojvodini i postotke?
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pinco
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 21:57 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: pinco je napisao/la: Ima ih puno više, na prvu ruku ih ima baren kolko i Bunjevaca u Srbiji......
Ma bravo, biserko A Pavelić im je ktitor zadužbinar i 41-45 i danas, u vidu izmaglice koja leluja iznad nepostojećih oltara nepostojeće hpc i nepostojećih viernika, osim par pavelićanaca i 2-3 rasčinjena sveštenika stranca, među kojima je i onaj što se predstavlja kao šef (iguman Jelisej  ), lik izbačen iz SPC nakon čega je došao u tzv. cpc iz koje je takođe izbačen kao lopov da bi se na kraju skrasio u pavelićkoj hpc koju će pohapati kao što je pohapao i SPC i tzv. cpc. Gdje će šturnuti nakon što oleši najnovije utočište, samo Bog zna _______ Što se Bunjevaca tiče, ko su i šta su - njihova stvar, ne bih se štel mešati u to  Aha biserko, Bunjevci 1971 0 1991 21 begin_of_the_skype_highlighting 1971 0 1991 21 end_of_the_skype_highlighting,221 Hrvati pravoslavne vijere 2001 11,700 Jel tih 11700 neželi da ih se deklaira ka Srbe ako to nisu, sebe smatraju Hrvatima, baš zbog toga ima par slućajeva za koje znan da ljudi dicu krstu katoličkin crkvama, nećedu da imaju posla sa SPC. Nego vidn da je SPC velikin slovima a Crnogorska "takozvana" i sa malin slovima?, tolko o Srbima.....?, Crnogorska pravoslavna crkva ima autokefalnost od 1855.g. da bi je Srbi ukinili 1918 i stavili pod svoju i danas ih kad se Crna Gora osamoslalila hebu u zdrav mozak, i radu sve moguće smicalice, jel ne dopuštaju da uopće postoji nacija Crnogoraca ka naroda, Inaće da se mene pita zabranija bi bilo kakvi rad SPC u Hrvatskoj, neka se ograniću na rad u svojoj državi. Smetaju van Papa i katolici, a svoju bi crkvu i poglavara rado nametnili drugima......
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 22:50 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Ako Srbija ne odustane od protežiranja Bunjevaca i Hrvatska bi trebala na isti način potpomagati HPC. Srbi imaju u Hrvatskoj 3 zajamčena zastupnička mjesta, a Hrvati nijednog. Nema nikakvog reciprociteta. Tri zajamčena mjesta. Velikodušnost u p.m. 3 od ukupno 153 mjesta je manje od 2%, što je manje od procenta Srba na zadnjem popisu, a da ne govorimo o onom 1991. i oduzetoj konstitutivnosti. S druge strane hrvatski je jedan od službenih jezika u srpskoj pokrajini Vojvodini, a imate i brojna ustavna prava i u Republici Srpskoj (klub u vijeću naroda pa i potpredsjednika Srpske). A ni u Srbiji, ni u Srpskoj vas nema više od 1%.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 22:56 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 18:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
Koji lik Prika, j*be mi se za tih 2-3 pavelićanaca i njihovu pavelićansku crkvu i njihovog duhovnopolitičkog vožda, gosn Ivu Matanovića I vo Matanović (Šimići, 1930) je hrvatski fašistički pristalica ustaškog pokreta [1]. Ivo Matanović koji je po rođenju i opredjeljenju vjernik rimokatoličke crkve, je bivši pripadnik 'Ustaške mladeži' koji je preživeo 'Blajburg' za razliku od svog oca Ustaškog oficira u Jasenovcu. Pred sam kraj Drugog Svetskog Rata je na službi u Jasenovcu kao stražar. Javnosti je poznat kao glavni zagovornik obnove Pavelićeve takozvane "Hrvatske pravoslavne crkve". Matanović je osnivač takozvane "Hrvatske pravoslavne zajednice" i istoimenog portala, čija je namjera da osnuje "Hrvatsku pravoslavnu crkvu" [2]. Matanović je ujedno i pristalica veličanja lika i djela Adolfa Hitlera i Ante Pavelića, NDH, te žestok kritičar antifašističkog pokreta [3]. Ivo Matanović je predsednik kontraverzne organizacije koja nosi naziv "Zdruga udruga hrvatskih političkih uznika Domovine i iseljeništva" kao i "Hrvatsko obredno društvo bojovnika Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata Zadarske županije (HODB)" [4]. Ivo Matanović po nacionalnosti je Hrvat rimokatoličke vjere koji živi u Zadru.A ako već mlatite o autokefalnosti pravoslavnih crkava u koju se razumijete kao Mara u kriv milokliz, onda barem ne odvaljujte gluposti već idite na sajt neke od priznatih a to znači i autokefalnih pravoslavnih crkava pa se tamo učite o tim stvarima. Ne dozvolite sebi da vas o tim stvarima upoznaje neko kao što je pomenuti gosn Ivo, koji se u pravoslavlje razumije kao Mara u dva kriva milokliza bye gosn Pinco i konačno, vratite se na temu a o ovim glupostima pišite na temi predviđenoj za to a ako je nema, otvorite je pa kopirajte sa sajta hpc sve što mislite da trebate kopirati. P.S. Pozdravite mi gosn Ivu ako ga vidite. I igumana Jeliseja 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pinco
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 23:07 |
|
|
Vujadin je napisao/la: divlja svinja je napisao/la: Ako Srbija ne odustane od protežiranja Bunjevaca i Hrvatska bi trebala na isti način potpomagati HPC. Srbi imaju u Hrvatskoj 3 zajamčena zastupnička mjesta, a Hrvati nijednog. Nema nikakvog reciprociteta. Tri zajamčena mjesta. Velikodušnost u p.m. 3 od ukupno 153 mjesta je manje od 2%, što je manje od procenta Srba na zadnjem popisu, a da ne govorimo o onom 1991. i oduzetoj konstitutivnosti. S druge strane hrvatski je jedan od službenih jezika u srpskoj pokrajini Vojvodini, a imate i brojna ustavna prava i u Republici Srpskoj (klub u vijeću naroda pa i potpredsjednika Srpske). A ni u Srbiji, ni u Srpskoj vas nema više od 1%. Jel ko brani Srbima da budu članovi ostalih stranaka, ili njihovi simpatizeri, ovo je zagarantiran broj za Srpsku zajednicu, a ne brani da se Srbi biraju za druga mista ka nezavisni kandidati ili pripadnici drugih parlamentarnih stranaka, tako da ta tri nisu jedini Srbi u saboru. Hrvati nemaju ni jednoga zagarantiranoga predstavnika u Hrvatskom saboru, izvlaći ih samo to šta su najbrojniji narod ako ćemo tako. 1991. su Srbi digli oružanu pobunu protiv države u kojoj su živili uz pomoć Srbije, tako da su puno toga više oni oduzeli Hrvatskoj, nego je ta konstitutivnost oduzeta njima, na koju i nisu imali pravo jel je Hrvatska nacionalna država Hrvata a ne Srba. U BiH su Hrvati jedan od tri konstitutivna naroda, u RS nema ih više od 1% jel su ih Srbi etničko ćišćenje i onemogućili svaki povratak, tako da neznan jel to bilo provokacija, izrugivanje ili šta?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pinco
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 23:17 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: Koji lik Prika, j*be mi se za tih 2-3 pavelićanaca i njihovu pavelićansku crkvu i njihovog duhovnopolitičkog vožda, gosn Ivu Matanovića I vo Matanović (Šimići, 1930) je hrvatski fašistički pristalica ustaškog pokreta [1]. Ivo Matanović koji je po rođenju i opredjeljenju vjernik rimokatoličke crkve, je bivši pripadnik 'Ustaške mladeži' koji je preživeo 'Blajburg' za razliku od svog oca Ustaškog oficira u Jasenovcu. Pred sam kraj Drugog Svetskog Rata je na službi u Jasenovcu kao stražar. Javnosti je poznat kao glavni zagovornik obnove Pavelićeve takozvane "Hrvatske pravoslavne crkve". Matanović je osnivač takozvane "Hrvatske pravoslavne zajednice" i istoimenog portala, čija je namjera da osnuje "Hrvatsku pravoslavnu crkvu" [2]. Matanović je ujedno i pristalica veličanja lika i djela Adolfa Hitlera i Ante Pavelića, NDH, te žestok kritičar antifašističkog pokreta [3]. Ivo Matanović je predsednik kontraverzne organizacije koja nosi naziv "Zdruga udruga hrvatskih političkih uznika Domovine i iseljeništva" kao i "Hrvatsko obredno društvo bojovnika Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata Zadarske županije (HODB)" [4]. Ivo Matanović po nacionalnosti je Hrvat rimokatoličke vjere koji živi u Zadru.A ako već mlatite o autokefalnosti pravoslavnih crkava u koju se razumijete kao Mara u kriv milokliz, onda barem ne odvaljujte gluposti već idite na sajt neke od priznatih a to znači i autokefalnih pravoslavnih crkava pa se tamo učite o tim stvarima. Ne dozvolite sebi da vas o tim stvarima upoznaje neko kao što je pomenuti gosn Ivo, koji se u pravoslavlje razumije kao Mara u dva kriva milokliza bye gosn Pinco i konačno, vratite se na temu a o ovim glupostima pišite na temi predviđenoj za to a ako je nema, otvorite je pa kopirajte sa sajta hpc sve što mislite da trebate kopirati. P.S. Pozdravite mi gosn Ivu ako ga vidite. I igumana Jeliseja  Nego šta tebi sve to smeta, HPC nema nikakve veze sa Srbima, hebe se kome za tvoje mišljenje o tome, a koji si ti faktor da bi neko sla tvoje pozdrave. Opet se javljaju Srbi sa jedinon i pravon istinon, ako je ovo ustaška, šta ti smeta Crnogorska Pravoslavna crkva...., samo zato šta nije Srpska.......
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 23:20 |
|
|
|
Smeta mu sve što predstavlja crnogorsku samobitnost pa tako i Crkva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Bunjevci - novoizmišljena nacija Postano: 27 lis 2010, 23:24 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: Koji lik Prika, j*be mi se za tih 2-3 pavelićanaca i njihovu pavelićansku crkvu i njihovog duhovnopolitičkog vožda, gosn Ivu Matanovića I vo Matanović (Šimići, 1930) je hrvatski fašistički pristalica ustaškog pokreta [1]. Ivo Matanović koji je po rođenju i opredjeljenju vjernik rimokatoličke crkve, je bivši pripadnik 'Ustaške mladeži' koji je preživeo 'Blajburg' za razliku od svog oca Ustaškog oficira u Jasenovcu. Pred sam kraj Drugog Svetskog Rata je na službi u Jasenovcu kao stražar. Javnosti je poznat kao glavni zagovornik obnove Pavelićeve takozvane "Hrvatske pravoslavne crkve". Matanović je osnivač takozvane "Hrvatske pravoslavne zajednice" i istoimenog portala, čija je namjera da osnuje "Hrvatsku pravoslavnu crkvu" [2]. Matanović je ujedno i pristalica veličanja lika i djela Adolfa Hitlera i Ante Pavelića, NDH, te žestok kritičar antifašističkog pokreta [3]. Ivo Matanović je predsednik kontraverzne organizacije koja nosi naziv "Zdruga udruga hrvatskih političkih uznika Domovine i iseljeništva" kao i "Hrvatsko obredno društvo bojovnika Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata Zadarske županije (HODB)" [4]. Ivo Matanović po nacionalnosti je Hrvat rimokatoličke vjere koji živi u Zadru.A ako već mlatite o autokefalnosti pravoslavnih crkava u koju se razumijete kao Mara u kriv milokliz, onda barem ne odvaljujte gluposti već idite na sajt neke od priznatih a to znači i autokefalnih pravoslavnih crkava pa se tamo učite o tim stvarima. Ne dozvolite sebi da vas o tim stvarima upoznaje neko kao što je pomenuti gosn Ivo, koji se u pravoslavlje razumije kao Mara u dva kriva milokliza bye gosn Pinco i konačno, vratite se na temu a o ovim glupostima pišite na temi predviđenoj za to a ako je nema, otvorite je pa kopirajte sa sajta hpc sve što mislite da trebate kopirati. P.S. Pozdravite mi gosn Ivu ako ga vidite. I igumana Jeliseja  Matanović je podosta puta osudio fašizam, te pogotovo Talijansko-Servski fašizam na kojima se temelje genocidi 1941-43-45 godine. Prozivajuči ga fašistom vršite klevetu!!! Također HPC je nasljednik stare Grko istočne crkve, koja je ukinuta zahvaljujuči četničkim prisilama 1919-20. godine. Ima mnogo ljudi koji su pravoslavci a ne osječaju se Servima. Zato je potrebno da se osnuje HPC te da joj se povrati UKRADENA imovina(koja prije 1920 godine nije pripadala SPCu)
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|