|
|
Stranica: 7/11.
|
[ 266 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:01 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Ja te opet pitam, ti od nekog plakata praviš radikalizam ili šta već. I onda dodaš Maoču...jel znaš uopšte gdje je Maoča? Pogledaj mapu, to ti je u RS. Apsolutno nema, kad se sjetim glupog mlaćenja Kolinde o nekakvim hiljadama radikalnih islamista. Ni na čemu utemeljeno i bez ikakvog osnova. Maoča u RS? https://www.google.com/maps/place/Mao%C ... 18.6410897Zapravo je u Distriktu. Zar ne rekoste da je Distrikt vaš
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:03 |
|
|
Mariooo je napisao/la: To je Brčko Mujo. Ne znaš ni mapu jedne jedine.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:14 |
|
|
Ako Alijin covjek ovo tvrdi, to je golemo.
Biseri su osiguravali predsjednistvo i politicare. Dakle, progovorio jedan.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:22 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: To je Brčko Mujo. Ne znaš ni mapu jedne jedine. Pa napisao sam, al ti citiraš samo što ti odgovara. Na tom principu funkcioniše sve kod vas. Uzmi samo što ti odgovara i napravi od toga istinu.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:29 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: To je Brčko Mujo. Ne znaš ni mapu jedne jedine. Pa napisao sam, al ti citiraš samo što ti odgovara. Na tom principu funkcioniše sve kod vas. Uzmi samo što ti odgovara i napravi od toga istinu. Editovao si post Ture dok sam ja pisao. Lažovčino islamizirana.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:32 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa napisao sam, al ti citiraš samo što ti odgovara. Na tom principu funkcioniše sve kod vas. Uzmi samo što ti odgovara i napravi od toga istinu.
Editovao si post Ture dok sam ja pisao. Lažovčino islamizirana. Tačno editovao sam jer sam stisnuo a nisam napisao komentar. Šta je problem editovati? Vi svakako crtate mapu gdje je to spojeno i gdje taj dio pripada RS. Dakle, tehnički je to u RS
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:09 |
|
|
Citat: Stanovnici Sarajeva, koje je bilo u okruženju i pod stalnom topovskom paljbom i snajperima bosanskih Srba, strahovali su od dolaska CNN-ove ekipe u grad. Jer, to je u pravilu značilo više granata i aktivnije snajperiste. Bosanskim je Srbima tada bilo najmanje u interesu aktivirati snajperiste. Interes im je bio nešto drukčiji: držati pozornost medija na Sarajevu dok ne osvoje i etnički ne očiste ostatak Bosne! Pošiljatelj svih triju smrtonosnih granata ispaljenih na javna mjesta u Sarajevu vrijeme kada je tamo najviše ljudi, ostao je dubiozan.
Prema općem uvjerenju ispalili su ih bosanski Srbi s obronaka iznad grada. Prva je ispaljena na ljude koji su čekali u redu za kruh 27. svibnja 1992. godine. Tadašnji zapovjednik plavih kaciga u BiH, kanadski general Lewis McKenzie zabilježio je u svome dnevniku (Peacekeeper, The road to Sarajevo) da su plave kacige primijetile nekoliko čudnih detalja: ulica je blokirana prije eksplozije, a nakon što se stvorio red, pojavili su se predstavnici bosanskih medija i stajali sa strane kako bi odmah nakon eksplozije potrčali na mjesto događaja. McKenzie nije nikad ostavljao dojam da se najbolje snalazi u tome ratu, niti da je sasvim nepristran. Nikada se ne zna ni koje je sve »ambulante« imao pod plavim kacigama. No, zanimljivo je ipak da se masakr dogodio dan nakon što je WEU (Zapadnoeuropska unija) u Londonu raspravljala o mogućnostima vojne intervencije.
Druga granata sumnjiva podrijetla, ispaljena 5. veljače 1994. na tržnicu Merkale, ubila je 67 ljudi. Snimljena je gotovo kako pada, stjecajem okolnosti CNN-ova reporterka bila je na tržnici odmah poslije granate. Ali nikad nije sa sigurnošću utvrđeno tko ju je ispalio. Balističari plavih kaciga odbili su potvrditi teze Izetbegovićeve vlade i opće uvjerenje da je granata ispaljena sa srpskih položaja, navodeći kako je bila riječ o teledirigiranoj eksploziji (Franchet, str. 107). Srbi su tada imali najmanje razloga počiniti masakr jer su SAD inzistirale na odluci o intervenciji NATO-a, a i u nalaze britanskih balističara ima se razloga posumnjati, imaju li se u vidu tadašnja britanska politička nastojanja da tu odluku spriječe. Bilo kako bilo, gotovo sedamdesetak ljudi bilo je mrtvo, a četiri dana poslije NATO je dao ultimatum bosanskim Srbima za povlačenje teškog oružja iz zone isključenja oko Sarajeva.
I povijesna granata ispaljena na Sarajlije koji su čekali u redu za vodu 28. kolovoza 1995. godine, a koja je poslužila kao izravni povod NATO-ove zračne intervencije protiv vojske bosanskih Srba, bila je, prema balističarima pod kapom UN-a, ispaljena s položaja Armije BiH. Istina je ostala nepoznata, a motivi govore u prilog nalazu UN-ovih balističara.
Višnja Starešina, VJEŽBE U LABORATORIJU BALKAN, 2004.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:13 |
|
|
Srbi su tada imali najmanje razloga....i kako onda čitati ovaj proljev od teksta? Kao da su Srbi zarezivali nešto i gledali razloge, klali su, zatrpavali u grobnice, iskopavali pa premještali, granatirali i držali pod paljbom i onda dođeš s ovom gadarijom koja kao baca sumnju na ono što su radili. Sramota.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:16 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Pa napisao sam, al ti citiraš samo što ti odgovara. Na tom principu funkcioniše sve kod vas. Uzmi samo što ti odgovara i napravi od toga istinu.
Editovao si post Ture dok sam ja pisao. Lažovčino islamizirana. Pa dobro, ako je navalio da distrikt bude u RS, biće u RS, ne vidim problem.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:16 |
|
|
Skeletor je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Editovao si post Ture dok sam ja pisao. Lažovčino islamizirana.
Pa dobro, ako je navalio da distrikt bude u RS, biće u RS, ne vidim problem. Zar ga ne crtate tako na zastavi?
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:19 |
|
|
Ne znam jeli sramota kad muslimani sami svjedoče.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:23 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Pa dobro, ako je navalio da distrikt bude u RS, biće u RS, ne vidim problem. Zar ga ne crtate tako na zastavi? Sad kad ste nam Brčko halalili sledeće crtamo Goražde u RS.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:25 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Zar ga ne crtate tako na zastavi?
Sad kad ste nam Brčko halalili sledeće crtamo Goražde u RS. Ma crtajte slobodno i Sarajevo
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:25 |
|
|
novem je napisao/la: Ne znam jeli sramota kad muslimani sami svjedoče.
Ovo je kao ono kad vi kažete halal Srbi i Hrvati, pandan tome.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:30 |
|
|
Muje su bile spremne na sve. Hakija je to iz prve ruke posvjedočio.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:38 |
|
|
Jest, zamisli i branili se. Dokle je ta spremnost išla. Umjesto da mirno stanemo i čekamo da nas pokolju.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 15:52 |
|
|
Nasi jesu ubijali iz osvete iz mrznje, bilo je raznih slucajeva. Ali Markale 1 i 2, Tuzlanska kapija i slicno nisu nasih ruku delo.
Naravno da jedan musliman ne moze poverovati u to, sto je ocekivano. Ali je strasno da imaju takve psihopate kod sebe, da mogu zrtvovati svoje. Ko je pobio porodicu Sefera Halilovica? Mislim da je za sve odgovoran taj upliv iranske obavestajne sluzbe tada. Navodno, nakon rata su ih Ameri oterali, a sigurno i imaju jos uticaja..
Mrznja je vecna i bez ovih etiketa, one su sluzile za vreme rata za strane medije. Mrznja datira jos od prvih konvertita. To svi znamo, znaju i oni, ali opet im je tesko da to priznaju.
Zestok rat ce biti medju njima kada se RS odvoji od protektorata. Doci ce grupe poput Dzabahat al Nusra fronta, ISIL abeceda, Tahrir al Sham, Iranci, Pakistanci itd..
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 16:18 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novem je napisao/la: Ne znam jeli sramota kad muslimani sami svjedoče.
Ovo je kao ono kad vi kažete halal Srbi i Hrvati, pandan tome. Nije. Halal Srbi vole Bosnu, mrze RS. Ovaj vaš isto voli Bosnu, mrzi RS. Tipični Musliman. Naserova desna ruka.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 18:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vladimir RUS je napisao/la: Citat: ŠOKANTNA ISPOVEST ALIJINOG TELOHRANITELJA: Masakr na Markalama je on organizovao da smesti Srbima! Čuo sam ga kako razgovara sa..(VIDEO) U napadu na sarajevsku pijacu Markale 1994. godine, za šta je brzopotezno optužena Vojska republike Srpske, stradalo je 66, a ranjeno 140 osoba. Mnogo godina potom zvaničnici UNPROFOR-a ali i predstavnici armije BiH negirali su da postoje dokazi da su Srbi krivi za taj masakr. Svedočeći u odbranu Ratka Mladića, bivši pripadnik obezbeđenja Alije Izetbegovića tvrdio je pred Haškim tribunalom, da su napad na sarajevsku pijacu Markale, u zimu 1994, organizovali Izetbegović i islamski verski poglavar Mustafa Cerić, a sproveli generali Armije BiH. Pod pseudonimom KW-586, skrivenog lika i elektronski izmenjenog glasa, svedok je izjavio da je kao pripadnik specijalne jedinice „Biseri“, 1992-94, bio u obezbeđenju Predsedništva BiH koje je zasedalo u zgradi Narodne banke u Sarajevu. Karadžić je u sudnici citirao dokument vlasti BiH, kao potvrdu da je svedok zaista bio u jedinici „Biseri“. KW-568 tvrdio je da je imao priliku da čuje šta su predsednik Predsedništva Izetbegović, njegov sin Bakir, poglavar Islamske verske zajednice BiH reis-ul-ulema Mustafa Cerić i drugi zvaničnici govorili na sastancima. Izetbegovića i ostale, svedok je optužio da su planski izazivali civilne žrtve u Sarajevu, uključujući pijacu Markale, i u Srebrenici, da bi optužili bosanske Srbe i iznudili vojnu intervenciju NATO u korist muslimana. „Najsnažniji uticaj“ na Izetbegovića, po svedoku, imao je reis-ul-ulema Cerić. Izetbegovićev glavni cilj bila je da se isposluje intervencija Zapada na strani Muslimana „izazivanjem masovne patnje“ u Sarajevu i Srebrenici, provociranjem Srba da uzvrate vatru na civilne objekte, uključujući bolnice. KV-586 posvedočio je i da je čuo Izetbegovića i verskog poglavara Cerića kako razmatraju „šta bi se dogodilo ako bi granata pala na Markale“. Posle par dana, 5. februara 1994, to se i desilo, izjavio je svedok, tvrdeći da je ABiH ispalila granatu na Markale iz rejona sela Mrkovići. Bivši mirovni izaslanik UN u Jugoslaviji Jasuši Akaši izjavio je na suđenju Mladiću, da 1994-95, vlada u Sarajevu, s ohrabrenjem iz SAD, nije želela dugoročni sporazum o primirju u BiH, za razliku od Srba. Japanski diplomata tvrdi je i da je istraga UN utvrdila da su granatu na Markalama mogle da ispale obe zaraćene strane. Još jedan svedok, čiji je identitet bio zaštićen pseudonimom GRM-097, izjavio je da su bosanski Srbi bili optuženi za Markale i pre nego što je istraga bila okončana. U komandu Unprofora ubrzo su, međutim, počele da stižu informacije koje su osporavale tu „pretpostavku“. U napadu na sarajevsku pijacu Markale 1994. godine, za šta je brzopotezno optužena Vojska republike Srpske, stradalo je 66, a ranjeno 140 osoba. Mnogo godina potom zvaničnici UNPROFOR-a ali i predstavnici armije BiH negirali su da postoje dokazi da su Srbi krivi za taj masakr, naprotiv. Britanski oficir, koji je bio na licu mesta, naznačio je da bi zbog visokih zgrada koje okružuju Markale, putanja minobacačke granate morala biti gotovo uspravna, što ga je navelo na zaključak da je bila ispaljena „iz neposredne blizine“. „Krajnje neobičnim“ nazvao je to što je pijacu pogodila samo jedna granata, ako se ima u vidu da je iz minobacača neophodno ispaliti više projektila da bi se cilj pogodio, što je VRS obično i činila. I bivši zvaničnik UNPROFOR-a Dejvid Harland (David) potvrdio je danas na suđenju Ratku Mladiću pred Tribunalom u hagu da je Armija BiH snajperima pucala na „plave šlemove“ i civile u Sarajevu, i rekao da istraga Unpforora u zimu 1994. nije mogla da utvrdi ko je bio kriv za stradanje civila na pijaci Markale. Nikada nije sprovedena nezavisna istraga o tom napadu, kao ni posle eksplozije gotovo na istom mestu krajem avgusta 1995. godine, koja je poslužila kao pokriće za masovne napade avijacije NATO-a na Republiku Srpsku. (Alo) http://www.intermagazin.rs/sokantna-ispovest-alijinog-telohranitelja-masakr-na-markalama-je-on-organizovao-da-smesti-srbima-cuo-sam-ga-kako-razgovara-sa-video/?lang=latPrava bomba. Iz usta svjedoka muslimana.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 18:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
novovrijeme je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Ajde sve, ali neka mi neko objasni kako minobacačka mina, makar i od 120mm, može da pobije 69 ljudi i rani preko 200. Da je pobila 7-8 a ranila 10-ak pa da i kaže čovek ajde moguće je, ali 69 mrtvih i 200 ranjenih, pa to je kao da je pala kasetna bomba. Ne znam da je igdje kasetna bomba pobila toliko ljudi. U Kramatorsoj stanici je otresao Iskander među par hiljada ljudi pa je poginulo 57 a ranjeno 109. Šta su Muslimani otresli bog zna. Dobro zapažanje. Minobacačka granata je petarda u poređenju sa tim.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 20:34 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
Mariooo je napisao/la: babo je napisao/la: Pa to je ralativiranje, kao ma ništa, neki glupani lijepili plakate, ne treba se to ozbiljno uzimati, Maoča nema sa nama nikakve veze bla bla bla. Samo Dodik i RS su prijetnja za sve. Ali kome ja to pričam. Ja te opet pitam, ti od nekog plakata praviš radikalizam ili šta već. I onda dodaš Maoču...jel znaš uopšte gdje je Maoča? Pogledaj mapu, to ti je u RS. Apsolutno nema, kad se sjetim glupog mlaćenja Kolinde o nekakvim hiljadama radikalnih islamista. Ni na čemu utemeljeno i bez ikakvog osnova. Ja ne pravim ništa meni je sve jasno, odavno. Pogledaj od rata pa na ovamo pa će ti biti jasno kud vas Alijin put vodi, a vi ste tek na početku. Neke stvari sam već priložio, iftar na utakmicama Premijer Lige spada u te pojave. Na raju krajeva je to vaš problem, vas vraćaju u turski vakat kojeg mnogi od vaše elite prizivaju i priželjkuju, njima se beguje. Tako se nepravi država Jusufe, vi ste ti koju su Bosnu sahranili prije nego što je nastala. Poslušaj šta kažu oni koji su stvarno bili i borili se za BiH kao državu svih građana, Divjak i Kljuić kod Senada na Face. Oni otvoreno govore o tim pojavama koji ti ovdje negiraš i relativiraš, islamizacijom Bosne a to je Srbima već 91 bilo jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 12 tra 2022, 01:05 |
|
|
Jedne prilike u ratu kad smo iški u sklonište prema zgradi pala je granata a kod nas su tukli sa minobacačima, haubicama i u par navrata VBR. Pala je na beton iza zgrade, blizu zida, i danas ima rupa netaknuta i baš se vidi koliko je to mnoštvo gelera jer je ostalo kao ucrtano. Dvije zgradice izrešetane od gelera, zid isto tako, neki su završili u stanu gdje smo bili, mozda 15 metara od eksplozije. I da mi neko kaze da ona nije mogla ubiti više od 5-10 ljudi da je pala u gomilu rekao bih da je budala i da nije nikad ni vidio šta granata uradi.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 12 tra 2022, 08:17 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Jedne prilike u ratu kad smo iški u sklonište prema zgradi pala je granata a kod nas su tukli sa minobacačima, haubicama i u par navrata VBR. Pala je na beton iza zgrade, blizu zida, i danas ima rupa netaknuta i baš se vidi koliko je to mnoštvo gelera jer je ostalo kao ucrtano. Dvije zgradice izrešetane od gelera, zid isto tako, neki su završili u stanu gdje smo bili, mozda 15 metara od eksplozije. I da mi neko kaze da ona nije mogla ubiti više od 5-10 ljudi da je pala u gomilu rekao bih da je budala i da nije nikad ni vidio šta granata uradi. Nema potrebe ništa objašnjavati onima koji će uvijek naći načina da opravdaju zločin i zločince. Obzirom da štuju takve, da im je vjerovatno neko i sam okrvavio ruke u prošlom ratu nevinom krvlju, nije se tome čuditi. Vidimo i na primjeru Ukrajine, svaki zločin se relativizira i unaprijed se pripremaju plasirane vijesti (ide brže vijest nego se i desilo), ista matrica isto sve. Ne čudi da zločinci podržavaju zločince.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 12 tra 2022, 08:35 |
|
|
Zašto to sarkastično predstaviti kao "sami smo se ubijali"?
Nitko ne kaže da ste sami sebe ubijali nego da je upletena Alijina mafija. Narod je žrtva u bilo kom slučaju. Zar vas nije strah mogućnosti da je Alija bio spreman žrtvovati svoje ljude?
Previše je indicija. Kako sami sebi objašnjavate ono što kaže Hakija Meholjić u vezi Srebrenice i taj podatak da su zapovjednici izvučeni helikopterom, što naravno ne oslobađa krivice počinitelje, ali kako vam ne smeta odgovor na pitanje zašto?
U vezi Markala zar nije muslimanima u interesu da znaju točno kako što je bilo? Ta vam je politika i sad na vlasti, zar bi imali povjerenja da vas takav Izetbegović sutra vodi u ratu? Bi li sami učestvovali u takvom hipotetskom scenariju ako vam se objasni da je to zato da bude NATO intervencija?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 12 tra 2022, 08:45 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Jedne prilike u ratu kad smo iški u sklonište prema zgradi pala je granata a kod nas su tukli sa minobacačima, haubicama i u par navrata VBR. Pala je na beton iza zgrade, blizu zida, i danas ima rupa netaknuta i baš se vidi koliko je to mnoštvo gelera jer je ostalo kao ucrtano. Dvije zgradice izrešetane od gelera, zid isto tako, neki su završili u stanu gdje smo bili, mozda 15 metara od eksplozije. I da mi neko kaze da ona nije mogla ubiti više od 5-10 ljudi da je pala u gomilu rekao bih da je budala i da nije nikad ni vidio šta granata uradi. Pa možda može više od 5-10 ljudi, slučajno. Al baš 70 i to u komadiće + 100 ranjenih... to malo teže. Pa vidio si snimke. Jel tako? Ovo je granata 120mm To je maleno.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|