|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 159 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Johnny Reb
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 16 kol 2010, 17:41 |
|
|
Mislim da je sama terminologija pitanja pogrešna. U modernoj vojnoj terminologiji koristi se riječ "okruženje" ili eventualno "blokada" (blokada Pojasa Gaze). Riječ "opsada" se vezuje za Srednji vijek, zamkove i sl. A što se tiče okruženja Sarajeva, ja bih, po svojoj slobodnoj procjeni, rekao da je ono bilo samo djelimično ali zato medijski "prenapumano". Pogledajmo samo izvješća CNN-a iz okruženog Sarajeva. Pa čovjek bi rekao da nema zraka za disati, a u grad se dopremala humanitarna pomoć preko zračne luke, kroz tunel... Ista ARBiH koja je "branila" Sarajevo je trgovala s VRS, švercovalo se na veliko, a velike količine humanitarne pomoći koje su za vrijeme rata dopremljene u Sarajevo su se mogle naći i poslije rata na sarajevskim tržnicama.
_________________ Još smo tu, još nas ima u inat svima...
|
|
Vrh |
|
|
SnG
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 15 ruj 2010, 09:35 |
|
|
Crni bombarder je napisao/la: Isto tako govore i Srbi, da nije bilo profitera i onih koji su zaradjivali veliki novac na opsadi Sarajeva, srpska vojska bi uzela grad za mjesec-dva.
Sto je realnije i blize istini, s obzirom na vojnu silu koju su Srbi imali. Nas je dragi Allah cuvao...
_________________ "Volio bih da me upamte kao čovjeka koji je narod BiH uvijek imao na srcu" (A.Izetbegović)
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 15 ruj 2010, 11:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Gledano vojnički, opsada znači da jedna oružana formacija nadzire i kontrolira prilaze određenom teritoriju, najčešće naseljenom mjestu, gradu, onemogućava izlazak neprijateljskim formacijama iz grada te ih drži u blokadi a također onemogućava ulazak neprijateljskih formacija izvana kroz obruč u sami grad i dotur materijalmotehničkih sredstava. Opsada teško može biti potpuna (praktički nemoguće ostvariva), to nije ni cilj opsade. Dovoljno je da zadržava veliku većinu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
VojvodinaStudent
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 03 stu 2010, 10:29 |
|
|
Ja sam iz Srbije : 1. Sarajevo je bilo pod opsadom 2.Sarajevo nije bilo takvo kao na Tvu, vi pricajte za HR a ja za Srbe, 7 000 stanovnika Srba je ubijeno u SA, tako da slika grada kao punog nevinih ljudi koji su eto cisto bzvz pod opsadom je bila samo za CNN itd 3.Danasnje Sarajevo ne zeli u njemu ni Srbe ni Hrvate,de facto
:)
|
|
Vrh |
|
|
BH FANATIKOS
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 03 stu 2010, 14:14 |
|
|
SnG je napisao/la: Crni bombarder je napisao/la: Isto tako govore i Srbi, da nije bilo profitera i onih koji su zaradjivali veliki novac na opsadi Sarajeva, srpska vojska bi uzela grad za mjesec-dva.
Sto je realnije i blize istini, s obzirom na vojnu silu koju su Srbi imali. Nas je dragi Allah cuvao...
_________________ "I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU"
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 03 stu 2010, 15:57 |
|
|
Živio carinski terminal ABiH na "tunelu spasa"!!! ŽiviJooooo!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Hz2
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 20 tra 2011, 15:20 |
|
|
Johnny Reb je napisao/la: Mislim da je sama terminologija pitanja pogrešna. U modernoj vojnoj terminologiji koristi se riječ "okruženje" ili eventualno "blokada" (blokada Pojasa Gaze). Riječ "opsada" se vezuje za Srednji vijek, zamkove i sl. A što se tiče okruženja Sarajeva, ja bih, po svojoj slobodnoj procjeni, rekao da je ono bilo samo djelimično ali zato medijski "prenapumano". Pogledajmo samo izvješća CNN-a iz okruženog Sarajeva. Pa čovjek bi rekao da nema zraka za disati, a u grad se dopremala humanitarna pomoć preko zračne luke, kroz tunel... Ista ARBiH koja je "branila" Sarajevo je trgovala s VRS, švercovalo se na veliko, a velike količine humanitarne pomoći koje su za vrijeme rata dopremljene u Sarajevo su se mogle naći i poslije rata na sarajevskim tržnicama. Barbarska opsada, je pravi termin, U H-Istoriji bitaka nije zabilježen ovakav slučaj .Ti nastavi gledati ono što se je uspjelo snimiti u toku višegodišnje opsade, ali nemoj da te to zavara kako bi potcijenio one koji su ''snimljeno'' i ono ''što nije snimljeno'' preživljavali. Sve što je ušlo u Sarajevo, bilo za vojsku ili civile, je debelo plaćeno nekom i negdje. A to je već drugi par rukava, da ne kažem opanaka... Vozdrica
_________________ Biti srcem vezan, u tom leži snaga!?
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 30 ruj 2011, 10:34 |
|
|
Opsjednuto ili ne, svejedno
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
ghost
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 26 pro 2011, 00:48 |
|
|
Sigurno da svima koji su bili unutra nije bilo lako, Međutim jasno je svima da nije bilo u potpunoj blokadi i da su bošnjačke političke elite krive za to stanje kako bi se dobio status žrtve slično kao i Srebrenica. Sarajevo se ne može uspoređivati s Vukovarom jer je branitelja tamo bilo 1 800 a i 10, 20 puta manje od napadača za razliku od Sarajeva gdje su Bošnjaci i ostali ibli brojniji od Srba.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 26 pro 2011, 00:55 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3688 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
ghost je napisao/la: Sigurno da svima koji su bili unutra nije bilo lako, Međutim jasno je svima da nije bilo u potpunoj blokadi i da su bošnjačke političke elite krive za to stanje kako bi se dobio status žrtve slično kao i Srebrenica. Sarajevo se ne može uspoređivati s Vukovarom jer je branitelja tamo bilo 1 800 a i 10, 20 puta manje od napadača za razliku od Sarajeva gdje su Bošnjaci i ostali ibli brojniji od Srba. OffTopic: Vukovar je nešto posebno . Sićam se kad sam sa ćaćom išao u Vukovar tamo 1999-2000-te .Doslovno u Bogdanovcima i dijelovima Vukovara nije ostala cigla na cigli ,ceste užasne. A Srbi su živjeli u tim ruševinama ,prozora nije bilo ,samo daske umjesto prozora. A i neki naši su tako živili ,ma strašno. Moro sam napisat ,kad si me podsjetio sad na Vukovar,bez obzira što se ne tiče previše teme.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
82mm
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 26 pro 2011, 20:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 26 pro 2011, 21:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
82mm je napisao/la: Jeste li dobro zapamtili taj 22. 07. 1993? Dan kada ste protjerali Hrvate Bugojna, izvršili masakr nad onom grupom nestalih a ostatak zatvorili u logor na stadionu Iskra.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 26 pro 2011, 21:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Tako će im opet biti ako nastave čitati Avaz i gledati FTV.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
ghost
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 28 pro 2011, 00:21 |
|
|
BBC je napisao/la: Tako će im opet biti ako nastave čitati Avaz i gledati FTV. Kome? Bošnjacima?
|
|
Vrh |
|
|
atila
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 09 ožu 2012, 14:55 |
|
|
Istina je da je Sarajevo bilo u blokadi,da je postojao tunel,postojao,da se moglo izaci van grada,nije.Branila armija,svi bi otisli.Kada se moglo izaci preko aerodroma,odma armija napravi akciju,a Srbi zatvore.Najbolje uklade imali razne Ceske,Bajrici idr,oni su izlazili i ulazili cjeli cas,zato su sada uvazeni biznismeni.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 09 ožu 2012, 15:21 |
|
|
Opsade je bilo ali isto tako je bilo i kafića u kojima se šmrkalo bijelo,pio viski i pušio maša. Ako se usporedi sa istočnim dijelom Mostara,gdje sam proveo prvih 5 mjeseci hrvatsko-bošnjačkog sukoba,Sarajevo je bilo otvoreno kao Amsterdam.
|
|
Vrh |
|
|
sken
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 01 tra 2012, 00:08 |
|
Pridružen/a: 31 ožu 2012, 03:54 Postovi: 14 Lokacija: iza sedam gora...
|
zmajček je napisao/la: Opsade je bilo ali isto tako je bilo i kafića u kojima se šmrkalo bijelo,pio viski i pušio maša. Ako se usporedi sa istočnim dijelom Mostara,gdje sam proveo prvih 5 mjeseci hrvatsko-bošnjačkog sukoba,Sarajevo je bilo otvoreno kao Amsterdam. Molim te, jesi ti bio u Sarajevu u to vrijeme? Ja prva nisam mogla izać' iz tvog tzv. Amsterdama. Šta je meni predstavljao tunel? pa već je odgovoreno u raznim postovima... šećer ili 1l ulja za cca 80-100 maraka.. Osjetila sam sve ono što ne bih nikome poželjela: glad, strah, ranjavanje... u 15 dana u koševskoj bolnici , nakon što sam jedva ostala živa, niti jednom nisam primila krv, uz obrazloženje jednog doktora nebošnjaka , da se krv čuva isključivo za vojsku..pa sad! Muslimani su bili većina u gradu, naravno, i patili su kao i svi ostali stanovnici ali ja sam se osim četnika sa okolnih brda , za razliku od njih , bojala i čuvenog Cace i njemu sličnih. Za tebe bi vrijedila ona: ispeci pa reci!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 04 tra 2012, 09:33 |
|
|
sken je napisao/la: zmajček je napisao/la: Opsade je bilo ali isto tako je bilo i kafića u kojima se šmrkalo bijelo,pio viski i pušio maša. Ako se usporedi sa istočnim dijelom Mostara,gdje sam proveo prvih 5 mjeseci hrvatsko-bošnjačkog sukoba,Sarajevo je bilo otvoreno kao Amsterdam. Molim te, jesi ti bio u Sarajevu u to vrijeme? Ja prva nisam mogla izać' iz tvog tzv. Amsterdama. Šta je meni predstavljao tunel? pa već je odgovoreno u raznim postovima... šećer ili 1l ulja za cca 80-100 maraka.. Osjetila sam sve ono što ne bih nikome poželjela: glad, strah, ranjavanje... u 15 dana u koševskoj bolnici , nakon što sam jedva ostala živa, niti jednom nisam primila krv, uz obrazloženje jednog doktora nebošnjaka , da se krv čuva isključivo za vojsku..pa sad! Muslimani su bili većina u gradu, naravno, i patili su kao i svi ostali stanovnici ali ja sam se osim četnika sa okolnih brda , za razliku od njih , bojala i čuvenog Cace i njemu sličnih. Za tebe bi vrijedila ona: ispeci pa reci!Oprosti mozes napisati nesto vise o ovom. Hvala
|
|
Vrh |
|
|
sken
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 04 tra 2012, 22:13 |
|
|
o mušanu topaloviću caci wikipedija donosi ovo: (1957. - Sarajevo, 26. listopada 1993.), islamistički terorist, zapovjednik 10. brdske brigade Armije RBiH. Njega i pripadnike njegove postrojbe se smatra odgovornim za prisilno odvođenje građana Sarajeva na kopanje rovova. Bio je poznat po tome kako je ubijao Hrvate i još više Srbe u Sarajevu. Konkretno se radilo o više stotinjaka stanovnika Sarajeva srpske i hrvatske nacionalnosti koji su živjeli u općinama Stari Grad i Centar Sarajevo. Bili su to civili koji su ubijeni samo zbog toga što su bili nebošnjaci. Osim toga, bili su i opljačkani. Mahom ih se odvodilo na područje Trebevića kod jame zvane Kazani, a onda je tim ljudima nestao svaki trag. Tijela su bacali u jamu zvanu Kazani ili spaljivana. [1] Zna se za izjavu Mušana Topalovića kako je bosanski islam dobar izvozni proizvod za EU te da će ga u Njemačkoj rado prihvatiti. Muslimansko-bošnjački politički vrh je znao za njegove zločine (Alija Izetbegović, Sefer Halilović[2]). Kada su se tužitelji MKSJ-a sa sigurnošću uvjerili da neće biti ništa od obećanja Alije Izetbegovića kako će se zločine efikasno istražiti i osuditi odgovore, a pogotovo nakon što su vidjeli farsu od sarajevskih suđenja odgovornim za zločine na Kazanima, istražitelji su Haaškog suda uzeli stvar u svoje ruke.[3] Topalović je ubijen 26. listopada 1993. godine. u operaciji Trebević 2, po nalogu muslimansko-bošnjačkog političkog vrha, bez suđenja, jer je bio vrlo neugodan svjedok.[4] Uhićenje je organizirala Armija BiH i MUP BiH, pri čemu je poginulo 9 pripadnika MUP-a BiH
ime mu se zatrlo ! po sarajevu je kolala priča da nije ubijen zbog svega šta je znao, dirnuo je u nečijeg tatinog sina(da ne kažem babinog)
|
|
Vrh |
|
|
sken
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 04 tra 2012, 22:33 |
|
|
ako se sjetim čijeg je to sina dirnuo, mislim ubio,ili zarobio, napisat ću, ne mogu se sjetit..prošlo je toliko vremena..gotovo 20 godina kruzile su priče da caco & co rade po principu: opkole par ulica užeg centra, zaustavljaju ljude u prolazu i traže ličnu kartu ... gdje ćeš pouzdanijeg dokumenta s imenom i prezimenom, a onda odvode nemuslimane.. nisam se nikad susrela s njim hvala Bogu, tko zna da l bih ovo pisala da jesam , pišem o pričama koje su kolale sarajevom evo, sjetih se, radi se o sinu bakira alispahića tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 04 tra 2012, 23:28 |
|
|
Betandwin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ništa nisi demantovao,samo potvrdio da je OPSADA imala rupa,velikih rupa... ma kakvi velikih , ogromne , ma to se hodalo ko da je mir , hajd ne seri , da nije bilo opsade , nebio ti srao to sto sad seres iz te svoje rupe , zahvali Karadžiću sto je drzao Sarajevo pod opsadom , inače bi ovih 50000 muslimanskih vojnika izbrisalo tvoje selo sa mape , koji ste vi primitivci , haos ja se najezio, ne znam za ostale
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 04 tra 2012, 23:34 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
sken je napisao/la: ako se sjetim čijeg je to sina dirnuo, mislim ubio,ili zarobio, napisat ću, ne mogu se sjetit..prošlo je toliko vremena..gotovo 20 godina kruzile su priče da caco & co rade po principu: opkole par ulica užeg centra, zaustavljaju ljude u prolazu i traže ličnu kartu ... gdje ćeš pouzdanijeg dokumenta s imenom i prezimenom, a onda odvode nemuslimane.. nisam se nikad susrela s njim hvala Bogu, tko zna da l bih ovo pisala da jesam , pišem o pričama koje su kolale sarajevom evo, sjetih se, radi se o sinu bakira alispahića tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Netočno. Ubio je Admira Hebiba (23) s još 13 policajaca i vojnika prilikom akcije "Trebević 2", sina Avde Hebiba, pomoćnika ministra u MUP-u. Stari Avdo je osobno ubio Cacu, navodno. http://www.otvoreno.ba/razno/kultura/13488-video-kako-je-ubijao-musan-topalovi-caco-
|
|
Vrh |
|
|
sken
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 04 tra 2012, 23:59 |
|
|
a , ok, ispričavam se zbog netočnih navoda , znam samo da je bio netko iz samog vrha...
|
|
Vrh |
|
|
Forster
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 11 srp 2012, 20:29 |
|
|
Mogu se mnogi buniti ili negirati, mogu se praviti da neznaju, ali istina se nemože prikriti koliko god drugi nastoje to prikriti, pa čak i silom. Koliko je četnicima bilo da drže grad blokiran, toliko je Aliji i njegovim pajtašima to i više odgovaralo. Sarajevo je bilo u većem okruženju od muslimana nego od Srba. Kao prvo, sa svojom kuknjavom o stradanju napačenog naroda, a i osnovno, ogromnog prihoda koji je to društvo imalo. Pored srpskih snajperista i granata, po sarajevskim naseljima su i oni sami sijali smrt. Često su i civili bez razloga ubijani, jer je neko upucavao svoju pušku ili eto radi ćejfa. Oko mene su znali meci fijukati, a da teorije nema da je sa srpskih položaja, jedino ako nisu imali navodeće. Često su se kamere (više kamera) kao slučajno našli na određenom mijestu i onda je i narod uspanićeno biježao jer je znao da se sprama izrežirano stradanje. O tome, da su naročito samci (Vlasi) a nekad i cijele porodice netragom nestajali ili kako se govorilo znali biti dobrovoljni davaoci krvi, to se odavno zna i njihova imovina se uzimala, jer je niko kasnije nije imao da traži. Čak su se i pripadnici HVO-a utvrđivali više sa strane svojih sugrađana nego na stranu sa Srbima. Nije bilo rijetko da jureće vozilo projuri i puca se rafalno na sve gdije su se nalazili pripadnici HVO-a. Granate minobacača, naročito kod treće bojne i "Paninija" koji su im bili trn u oku , su ukazivale na pravac dolaska i ako se uzimao kalibar i deklinacija, lako se određivalo odakle je gađano.O odvođenu civila a i pripadnika HVO-a na prisilni rad se zna puno, a zna se da je često se ginulo od "snajperskog" metka ćetnika, a ispaljenih iz opasnog dalekometnog tetejce ili berete. Jadne civile iz centralnog zatvora su držali i vodili ti specijalci, te su ih vezane pješke tjerali prema Starom Gradu i tukli malim sjekiricama, tako da su im znala i u rebrima da se zastave. Te sjekirice se vide na snimku na kazanima, mada su ubijani i kod Benbaše, paljeni, a kasnije su po nalogu više komande skupljani i uklanjani leševi. Iz Sarajeva se ulazilo i izlazilo kroz tunel prema nalogu komande ili prema propusnicama koje su normalno i koštale. Izlazilo se i preko jedinica umprofora, legalno ili uz plačanje pojedinim komandantima. Na svim linijama se švercovalo i prelazilo uz plačanje, i to uz veliki rizik jer znalisu ljudi poći i nestati. To se desilo i sa Admilom i Boškom na Vrbanji.Zna se ko ih je ubio i ko je naredio, čak od toga danas pokušava napravit svetinju, a nisu sposobni privesti odgovorne koji se nalaze u Sarajevu. Čak su i poslije " humanitarnih" konvoja pojačavala proizvodnja granata i trombona u Sarajevu od "stočnog brašna" što je dolazilo preko Ilidže. Pred zgradu je jednom izašao momak koji je završio školu Mjedenicu, za mentalno retardirane i vaspitno zapuštene sa dvije kriške debelo namazane sa kavjarom. Htjeo je da pokaže kako borci imaju i na sav glas počeo hvaliti džem, a kad je zagrizao, bacio je sa odvratnom grimasom, "Fuj pa ovo smrdi na ribu". Kutija cigara je bila 10 maraka kao i 1 kg brašna, a mlijeko u prahu 100 maraka. To mlijeko je poticalo iz humanitarne i samo podobni su ga mogli prodavati na pijaci u smjesi 1/1 sa gipsom. Aljo je 93 pravio šerijatsku svadbu u Holidej In sa kasnijom direktorkom TV Sarajeva, gdije se služilo i ptićije mlijeko.Pa svi pripadnici HVO-a koji su tunelom povedeni da se bore u centralnoj Bosni su vam pobijegli iz kamiona u Kiseljak. Šverc, znoj, smrzavanje, glad, krv, stradanje i patnja pratilo je normalne građane bilo koje nacije, a šverceri su nastavili i dan danas da pljačkaju i uživaju u našem stradanju. Pozabavit se moramo najodgovornijim ratnim zločincima-profiterima, jer su oni i proizveli one druge ubice i koljaće i pustili ih sa lanca.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zasto zivimo u zabludi da je Sarajevo bio grad u opsadi Postano: 11 srp 2012, 22:00 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Stisni enter, stisni enter, ponekad.
Daj čovo malo razmaka...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|