HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 stu 2024, 18:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 206 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Liberalni Mujetnam
PostPostano: 05 lip 2022, 16:05 

dzamijas je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Jel i to lekcija iz Bošnjačke istorije?

Srbi su Vlasi tj. Rumuni.
A Bošnjaci su... ne znamo još, moramo smisliti... :crying

Ti ono bijaše iz Banjaluke? Onda mi znaš odgovoriti na pitanje, koliko je star najstariji pravoslavni manastir/crkva u Bosanskoj/Hrvatskoj Krajini?

Pa znas li ti?

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:06 

dzamijas je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Jel i to lekcija iz Bošnjačke istorije?

Srbi su Vlasi tj. Rumuni.
A Bošnjaci su... ne znamo još, moramo smisliti... :crying

Ti ono bijaše iz Banjaluke? Onda mi znaš odgovoriti na pitanje, koliko je star najstariji pravoslavni manastir/crkva u Bosanskoj/Hrvatskoj Krajini?

Ma ne pada mi na pamet da vrtim 10 put istu priču.
Samo skrećete sa teme. Guglaj Moštanicu, Ozren, Liplje, Stuplje, Gomionicu, Rmanj, Krupa na Vrbasu... itd. itd. Vidi malo gdje ti se prađed krstio.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:08 

jednoumlje je napisao/la:

16. vijek, eto ja cu ti reci. Izgradjen u vrijeme kad su Osmani vec vladali tu.

I sama cinjenica da nemaju rijec za dusek ili kasiku, vec koriste tursku, govori dovoljno o tome kakva je to jaka civilizacija prije Turaka bila. :D

Dakle ljudi bukvalno spavali sa svinjama u istoj prostoriji, na zemlji, mozda slami, i jeli rukama.

Al et, na dvoru srBskome se BOC BOC pa viljuskom. :D

No, da li smo mi manje smijesni? Ja bih rekao ne. Nama partizani zenama skinuli burke i hidzabe, u sred 20. vijeka.

Živili na zemlji i pred ognjištem al sačuvali obraz.
Za razliku od vas potturčenih izdajica, sluga okupatora.
Zato danas Srbin u Banja Luci a potturica u Švedskoj.
Dođe vrijeme pa se okrene moj Talibane.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:08 

I sama cinjenica da nemaju rijec za dusek ili kasiku, vec koriste tursku, govori dovoljno o tome kakva je to jaka civilizacija prije Turaka bila. :D
Dakle ljudi bukvalno spavali sa svinjama u istoj prostoriji, na zemlji, mozda slami, i jeli rukama.
Al et, na dvoru srBskome se BOC BOC pa viljuskom. :D

Pa možda se na dvoru srBskome i jelo kašikama i viljuškama. Ali kod naših komšija Srba, oslobođenih kmetova, definitivno nije. Oni su živjeli upravo onako kako si ih opisao, sa svinjama u istoj prostoriji (i to ako bi im beg dozvolio da drže svinje na njegovom posjedu), na zemlji, možda slami, i jeli rukama. Vrata su još nekako i imali, prozore ne, jer je staklo za njih bila misaona imenica.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:10 

Drugovi, prestanite da se svadjate. Svi smo mi ustvari jedan narod s tri vjeroispovijesti. Tako da mi, koji se kenjamo i pisamo po tim vjeroispovijestima, mozemo komotno biti drugovi i braca.

Sta velis ti Aleksije, jel mozemo ja i ti biti brothers?

za vise savjeta zapratiteme

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:13 

Drugovi, prestanite da se svadjate. Svi smo mi ustvari jedan narod s tri vjeroispovijesti. Tako da mi, koji se kenjamo i pisamo po tim vjeroispovijestima, mozemo komotno biti drugovi i braca.

Ne gotivim ni prave Srbe, ali s njima bar imam zajedničke slavenske korijene. Sa lažnim Srbima ne želim imati ništa.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:13 

Srpska braca? :cool

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:14 

aleksije radicevic je napisao/la:

JugoslAvenska braca, a more i slavjanska bratja, if you want. ;)

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:15 

A jes nam Hafizaga otvorio temu da se akademski praznimo svaka mu dala.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:15 

dzamijas je napisao/la:

Ne gotivim ni prave Srbe, ali s njima bar imam zajedničke slavenske korijene. Sa lažnim Srbima ne želim imati ništa.

Kako si ti lukav. Uneo si razdor medju Srbe.
Sad ce pravi Srbi da se posvadjaju sa laznim i da ih odbace.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:18 

dzamijas je napisao/la:

Kako si ti lukav. Uneo si razdor medju Srbe.
Sad ce pravi Srbi da se posvadjaju sa laznim i da ih odbace.

Ne, ko sam ja da zavađam dva oka u glavi.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:19 

Pa moze, ali meni jugoslovenstvo ima smisla ako je okupljeno oko srpstva sa dinastijom Karadjordjevic na celu. Postovanje cica Draze i radikalni antititoizam.
Slovenstvo, ako je najmocnija slovenska zemlja centar.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:21 

Srpsčanin je napisao/la:
Psovke su ispod svakog nivoa i treba da budu nastrože sankcionisane.Termini izvedeni iz najčešćeg muslimanskog imena odnosno najčešćih imena uz koje ide nadimak Mujo kao što je ;Mujetistan ili **** nisu pogrdni ni prostački termini.Kao što nije pogrdno reći za Slovence Janezi.Čak vjerujem da je to Slovencima i "simpatično".
Dakle,kad neko kaže Muje , ****,**** i sl taj ne vrijeđa Muslimane ili Bošnjake 1995 nego im tepa Tako ih zove od milja.

Da, otprilike kao i sto je to pojam srbocetnik. Jednostavno kompilacija srpskog, na Balkanu nama svima dragog imena Srboljub, i jednog politickog epiteta, naime "cetnik". (Posto je Ujgur na forumu sinonim za odredjene stvari iz politicke sfere.)

Sarajka, ti zaista ocekujes od moderatorskog tima koji je odabran tako kao da su se provjeravala krvna zrnca petnaest generacija unatrag, bilo kakvu pravednost, jednakost, neutralnost? Ne budi smijesna. Pa vecu raznolikost po tom pitanju su imali u ustaskim koncentracionim logorima - mislim na upravu, strazare, islijednike itd. Bilo je Bosnjaka a bogami cak tu i tamo po koji Srbin - negoli ovde.

A Shovinjuza su ocigledno opet nashutali na klixu pa doso malo da se izzivaljava nad Bosnjacima na ovom forumu. Na nivou onih kukavica u ratu koji bi nakon poraza, a takvih je bilo na svim stranama, otisli u grad i ubili nekog neduznog pripadnika "neprijateljske nacije".

Meni su svi ljudi isti bez obzira na naciju i vjeru.Ne vrijedja me nazivanje četnikom ali se ne prepoznajem u istom u potpunosti.Bio sam pripadnik vojske generala Mladića.Nismo se zvali četnici.
Postojale su neke manje jedinice koje su tako zvale.Nosili su i svoja posebna oblježja pored ambleama VRS.
Tebi očigledno smeta termin **** jer te asocira na Ujgur.Mrziš Ujgure,taj mali drevni narod u srcu drevne Kine.Mi volimo Ujgure.Jesu u jednom momentu skrenuli sa pravog puta ali njihova kineska braća čine sve da ih sa te stranputice vrate.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:48 

Pa moze, ali meni jugoslovenstvo ima smisla ako je okupljeno oko srpstva sa dinastijom Karadjordjevic na celu. Postovanje cica Draze i radikalni antititoizam.
Slovenstvo, ako je najmocnija slovenska zemlja centar.

Ako moze kompromis, nek Karadjordjevic bude ko engleska kraljica, al premijer nek bude "Tito"?`

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 16:49 

Srpsčanin je napisao/la:

Da, otprilike kao i sto je to pojam srbocetnik. Jednostavno kompilacija srpskog, na Balkanu nama svima dragog imena Srboljub, i jednog politickog epiteta, naime "cetnik". (Posto je Ujgur na forumu sinonim za odredjene stvari iz politicke sfere.)

Sarajka, ti zaista ocekujes od moderatorskog tima koji je odabran tako kao da su se provjeravala krvna zrnca petnaest generacija unatrag, bilo kakvu pravednost, jednakost, neutralnost? Ne budi smijesna. Pa vecu raznolikost po tom pitanju su imali u ustaskim koncentracionim logorima - mislim na upravu, strazare, islijednike itd. Bilo je Bosnjaka a bogami cak tu i tamo po koji Srbin - negoli ovde.

A Shovinjuza su ocigledno opet nashutali na klixu pa doso malo da se izzivaljava nad Bosnjacima na ovom forumu. Na nivou onih kukavica u ratu koji bi nakon poraza, a takvih je bilo na svim stranama, otisli u grad i ubili nekog neduznog pripadnika "neprijateljske nacije".

Meni su svi ljudi isti bez obzira na naciju i vjeru.Ne vrijedja me nazivanje četnikom ali se ne prepoznajem u istom u potpunosti.Bio sam pripadnik vojske generala Mladića.Nismo se zvali četnici.
Postojale su neke manje jedinice koje su tako zvale.Nosili su i svoja posebna oblježja pored ambleama VRS.
Tebi očigledno smeta termin **** jer te asocira na Ujgur.Mrziš Ujgure,taj mali drevni narod u srcu drevne Kine.Mi volimo Ujgure.Jesu u jednom momentu skrenuli sa pravog puta ali njihova kineska braća čine sve da ih sa te stranputice vrate.

Pogresno me shvatas. Smeta mi svaki naziv koji je zamisljen kao pezorativan u smislu vrijedjanja i omalovazavanja drugog na kolektivnom nivou. Kolektivizam takvih "ideja" je ono sto ih cini fasistickim. Tipicno fasistickim. Sovinistickim.

Nista ja protiv Ujgura nemam, a bogami, i pogotovo ne, protiv Kineza.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 19:43 

Ti ne znaš što je šovinizam.

Mene koji sam za ravnopravnost žena, svih građana, sekularnost i koji se borim protiv dominacije većine (u Federaciji), si nazivao šovinistom.

Imate vi iz 50 nijansi zelene zanimljiva mišljenja o mnogim stvarima, zajedničko vam je da sebe doživljavate kao žrtve. A niste.

Znači, hoćemo u Mujetnamu vidjeti što je moguće u Zagrebu npr. minjake, ********, toleranciju drugih a ne bošnjački nacionalizam umotan u janjeću kožu.

Živio slobodni Mujetnam! Živio!

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 20:28 

Hafiz liberal, ne mrzi nikog, osim muslimane.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 21:30 

Pa nisam ti ja baš ni prema kršćanstvu nešto prepozitivan. Imali smo rasprava tu.

Dakle ovako, ja neću napadat islam kad vas koji ste poniknuli iz njega bude dovoljno da im jebete mater što im smeta minjak u Sarajevu, što podržavaju motanje žena i što ne daju ******** zivjet.

To su kulture koje podržavaju dominaciju jačij nad slabijim. Npr. evo koliko često možes pročitat da je muškarac ubio ženu ili ljubavnicu jer je smatra svojinom.

I onda kaže indoktriniraju se djeca, a mislite da mi nismo bili.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 21:32 

Daj Junuze uozbilji se, je li ti stvarno misliš da u bošnjačkom dijelu nekom smeta minjak, pjevačice, alkohol i ostalo i da tu postoji ikakva bitna razlika u odnosu na dijelove gdje su Hrvati većina ili Srbi? Koga lažeš?

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 21:34 

Postoji razlika u Gradskoj vijećnici.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 21:47 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ti ne znaš što je šovinizam.

Mene koji sam za ravnopravnost žena, svih građana, sekularnost i koji se borim protiv dominacije većine (u Federaciji), si nazivao šovinistom.

Imate vi iz 50 nijansi zelene zanimljiva mišljenja o mnogim stvarima, zajedničko vam je da sebe doživljavate kao žrtve. A niste.

Znači, hoćemo u Mujetnamu vidjeti što je moguće u Zagrebu npr. minjake, ********, toleranciju drugih a ne bošnjački nacionalizam umotan u janjeću kožu.

Živio slobodni Mujetnam! Živio!

Pa onda smo na istoj strani. Sta da ti kazem..

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 21:57 

Lebowski je napisao/la:
Daj Junuze uozbilji se, je li ti stvarno misliš da u bošnjačkom dijelu nekom smeta minjak, pjevačice, alkohol i ostalo i da tu postoji ikakva bitna razlika u odnosu na dijelove gdje su Hrvati većina ili Srbi? Koga lažeš?

Pa očito smeta.

Ne znam baš što si Srbe spomenuo, ako itko voli zgodne pevaljke to su oni. I ne zamotaju ih kad ih ožene.

Mi jesmo dosta konzervativni ali vidim pozitivne vjetrove u tom smjeru.

No, mi nismo glavni grad države. Sarajevo mora bit što je Zagreb u RH, najliberalnija sredina koja polako mijenha i ostatak države.

Tako je prije i bilo. U Ze je sve ovo liberalno sranje bilo normalno. Na selu i u manjim mjestima nije.

No sad ispade da su Saraj'vo pretvorili u Najveći Pazar. To je nedopustivo.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 22:02 

Ma ovo su zasrali pojedini političari koji su se prepali da će se Hrvati uvrijediti što se to održava pred katedralom pa su reagovali ovako, a čini mi se da je i vama ranije smetalo što se ljudi okupljaju ispred katedrale.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 22:07 

Lebowski je napisao/la:
Ma ovo su zasrali pojedini političari koji su se prepali da će se Hrvati uvrijediti što se to održava pred katedralom pa su reagovali ovako, a čini mi se da je i vama ranije smetalo što se ljudi okupljaju ispred katedrale.

Nije nego koristite Lidiju i katedralu za političko prepucavanje SDA Stari grad i SDP/NS Gradsko vijeće.

I daj nemoj molim te, nije SDP/NS zasmetala lokacija nego minica.

Vrh

PostPostano: 05 lip 2022, 22:13 

daramo je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Nije nego koristite Lidiju i katedralu za političko prepucavanje SDA Stari grad i SDP/NS Gradsko vijeće.

I daj nemoj molim te, nije SDP/NS zasmetala lokacija nego minica.

U Starom Gradu na vlasti nije SDA, nego NES.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 206 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, iprodano, mrnjav, Naša Kvačica, Patriota, pomocnik kuhara, Tomba17 i 60 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: